Találatok a következő kifejezésre: Amikor kiderült, terhes (17 db)

Nnem tudtam, hogy terhes vagyok és dohányoztam. Attól félek, akaratom ellenére ártottam a babának. 8 hetes volt amikor kiderült. Okoztam-e bajt a fejlődésében?

Legjobb válasz: Szia! Még nincs baj!! Én 6 hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok, akkor még dohányoztam, de amint hazaértem az elsõ dolgom az volt, hogy kidobjam a cigiket! Semmi baj nem lesz, egészséges szép babád lesz neked is ettõl függetlenül! Niki

Szia! Még nincs baj!! Én 6 hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok, akkor még dohányoztam, de amint hazaértem az elsõ dolgom az volt, hogy kidobjam a cigiket! Semmi baj nem lesz, egészséges szép babád lesz neked is ettõl függetlenül! Niki
szerintem nem ártottál a babának a sogornõm 2 hónapig szívta míg kiderült terhes és ráadásul még csak nem is kis sullyal született. de azért már ne szívd ha tudod hogy terhes vagy. gratula a babához.
Ne aggódj, nem lesz semmi baja, a legtöübben 6-8 hetesen tudják meg, hogy terhesek, ilyenkor hagyják abba a cigizést. Mostmár persze többet ne gyújts rá, de ezzel még nem okoztál semmi bajt.
Egy ismerõs erõs dohányos volt, nem tervezte a babát még, tehát le sem szokott. Mikor megtudta hogy jön a baba, megkérdezte az orvost, hogy ez ártott-e, aki azt mondta nem, és NE MERJE rögtön letenni, csak minden nap kevesebbet, és gyengébbet, aztán álljon meg napi egy-két szálnyinál a leggyengébbõl, mert a babának elvonási tünetei lehetnek. Az biztos, hogy a vérkeringést rontó hatása miatt a méh vérkeringése, a babáé is lehet rosszabb, de az is ha a magzatnak elvonási tünetei vannak...
Ugyan már!Te ezt beveszed, hogy a doki azt mondja, szívja csak kismama, jó az úgy... Egy doki sem írja fel receptre a cigit!!!!!! Én is cigiztem, érdekes én ezt a választ kaptam:"Tegye le rögtön!"

Hogyan hálálhatnám meg a egyetlen kollégámnak a segítségét, aki kiállt mellettem, amikor kiderült, hogy terhes vagyok?

Teherbeestem (nem terveztük, de így alakult, és megtartjuk a babát). A két nagy főnököm nagyon kiakadt, mert alig egy éve dolgozok a cégnél pályakezdőként elmondtak minden hálátlan dögnek, akit befogadtak, taníttattak, és cserbenhagyom őket. Fenyegettek, hogy kirúgatnak, megtalálják a módját, habár törvényileg védett vagyok. Teljesen kikészültem idegileg, mert tudtam, hogy nem fognak örülni, de erre nem számítottam. És ekkor jött a megmentőm. Három hónapja betanít egy középvezető egy nagyon jó munkakörbe. Igazából ő tanított engem, ő fordított rám rengeteg időt, nem a nagy főnökök. És annak ellenére, hogy ő is férfi kiállt mellettem, és meggyőzte a nagy főnököket, hogy nem olyan tragédia ez, és mivel hamar vissza szeretnék menni dolgozni, azt a kb. fél évet majd megoldják nélkülem, de ne csináljanak hülyeséget a kirúgásommal. Nem tudom, hogy mit mondott a főnököknek, de már ők sem piszkálnak a baba miatt, sőt mormogtak valamit arról, hogy nem gondolták komolyan, csak az első felindulás. Emellett, amikor bőgtem mint egy hülye a mosdóban, ő volt az egyetlen, aki bejött és ő nyugtatgatott. Nem tolakodóan de mindig kérdezi, hogy jól vagyok-e, próbál felvidítani, mert azóta nem nagy kedvvel járok be dolgozni. Valahogy szeretném meghálálni, hogy megvédte a munkahelyemet, és így a tgyásomat stb, illetve, hogy próbál segíteni ezekben a nehéz napokban, de nem nagyon tudom semmivel sem meghálálni. Õ kőgazdag, mindene megvan, nekem nem annyira, munkában sem igazán vagyok a segítségére így pályakezdőként. De hálátlannak érzem magam. Kirúghatták volna őt is, amiért szembe szállt a főnökökkel az érdekemben, és én egy köszönömön kívül többet nem tudok mondani. Férjem szerint meg kellene hívnunk a feleségével együtt egy vacsorára hozzánk beszélgetni, de én ezt már furcsának érezném, és szerintem nem is fogadná el a meghívást, és csak hülye helyzetbe hoznám.

Legjobb válasz: Téged csak akkor tudtak volna kirugni, ha te olyat teszel amivel a céget megkárosítod. Ezt is akkor tehetik, ha elöször a munkaügyi bíróság megítéli nekik. Szóval csak úgy nem rughatnak ki, és kitalálni sem tudnak történetet, mert pont ezért van ilyenkor bírosági döntés. Szóval szuper, hogy van egy ilyen fönököd, de gondolom jóban van a nagy fönökökkel és ennyi. Kedvel téged (csak ne hogy túl jól, ha még utánnad is megy a wc-be). Ha akarod hívjátok meg ebédre. De szerintem elég ha majd megszületik a baba egy kártýát küldtök neki.

Téged csak akkor tudtak volna kirugni, ha te olyat teszel amivel a céget megkárosítod. Ezt is akkor tehetik, ha elöször a munkaügyi bíróság megítéli nekik. Szóval csak úgy nem rughatnak ki, és kitalálni sem tudnak történetet, mert pont ezért van ilyenkor bírosági döntés. Szóval szuper, hogy van egy ilyen fönököd, de gondolom jóban van a nagy fönökökkel és ennyi. Kedvel téged (csak ne hogy túl jól, ha még utánnad is megy a wc-be). Ha akarod hívjátok meg ebédre. De szerintem elég ha majd megszületik a baba egy kártýát küldtök neki.
Most ez igy lehet, hogy hulyen hangzik, ne haragudj meg erte: barmilyen lojalis is veled a munkahelyen, nem biztos, h baratkozni is szeretne a munkan kivul, es akkor vagy kellemetlen neki visszautasitani a meghivast, vagy nem utasitja vissza, es elmennek kotelessegbol, de lehet, hogy ez nem "ajandek" neki. Szerintem ket dolgot tehetsz, legjobb, ha mindkettot: 1. bemesz az irodajaba es szepen elmondod neki, hogy nagyon ertekeled amit tett es oszinten halas vagy neki. 2. bizonyitasz. Odateszed magad a munkaban, ami az allapotod mellett lehetseges es raszolgalsz a bizalmara. Kezdve azzal, hogy jo kedvvel mesz be dolgozni. Lehet, h nincs igazam, de en ezt tennem. Boldog babavarast! (egyebkent ki nemrughattak volna, ha mar egyszer bejelentetted)
Én lehet hogy vennék neki egy üveg jobb faja, márkás piát. Pl whiskyt vagy bort, azt szinte mindegyik férfi szereti. Értékben nem túlzó, nem olyan amit "kötelezõen" vissza kéne utasítania, nem túl személyes, de nem is személytelen, Te pedig jobban érzed magad utána.
Én semmit nem vennék, csak megköszönném, amit tett, és ha megszületett a baba akkor küldenék képet neki. Mellesleg ez nem ide tartozik, de azért leírom.) Én is vissza akartam menni 6 hónap után a szülés után, de amikor már ott voltam, hogy visszamennék, nem bírtam a kicsit elengedni:) Nem is lett bölcsis csak 2 évesen. Részt akartam venni az életében, szóval ha anyagilag megengedheted akkor szerintem ne menjél vissza. Én nem is mondogatnám most már nagyon mikor megyek vissza. A másik, hogy most a második gyereknél itthonról dolgozom már, mert megbeszéltük, hogy kell a munkám, és így mindenkinek jó. A kicsi már egy éves, és még mûködik a két gyerek otthon munka dolog:) Gratulálok a Picihez:) ))

Ti hány tesztet csináltatok, amikor kiderült hogy terhesek vagytok? Bővebben lent!

Kb.6 hetes terhes vagyok,már csináltam egy tesztet hétf?n,ami egyértelm? pozitív lett,de mégis úgy érzem csinálnom kell még egyet,hogy elhiggyem!:) Nagyon boldog vagyok,és fel se bírom fogni,hogy sikerült! Ti többet csináltatok,az els? pozi teszt után?

Legjobb válasz: Egyet amikor pozitív lett, még aznap este egy másikat, hogy biztos nem néztem-e el, utána még legalább kettõt (a 7., 8. héten). Semmilyen terhességi tünetem nem volt(szerencsére minden kellemetlenség elkerült), így ezzel nyugtattam magam, hogy biztos nem álmodok!:)

Egyet amikor pozitív lett, még aznap este egy másikat, hogy biztos nem néztem-e el, utána még legalább kettõt (a 7., 8. héten). Semmilyen terhességi tünetem nem volt(szerencsére minden kellemetlenség elkerült), így ezzel nyugtattam magam, hogy biztos nem álmodok!:)
Én 3at csináltam, de csak azért, m az elején elég halványka volt, de kül.nem csináltam volna. Higgy a szemednek:)
2 naponta csináltam egy ideig hogy elhiggyem :) 6 hetes baba anyukája.
Én az elsõ teszt után(elsõ terhesség) orvoshoz mentem, aki megerõsített a dologba! Most 20 hetes kismama vagyok (2.terhesség), én tesztet sem csináltam, nem is gondoltam hogy terhes vagyok, csak citológiára mentem ahol elmondták hogy gyulladásom van egy pocaklakóval!Szerintem minnél elõbb menj el dokihoz mert a 12.hétnél már jönnek a kötelezõ vizsgálatok, kár kidobni egy rakás tesztre a pénzt!
Én is csak egyet csináltam ami egyértelmû pozitív volt és nem voltam csak 4 hetes terhes :) És a bizonyíték épp a bordámat rugdossa épp :D :D :D 31hkm
nekem 5 tesztem volt és meg is vannak még mindig, kis papírtasakban kitûzve az íróasztal feletti táblára. megnyugtatott, hogy láttam, erõsödik a 2. csík :$
Nekem az elsõ nagyon halvány lett, nem is voltam biztos benne, hogy pozitív, ezért másnap csináltam még egyet. Az egy icipicivel erõsebb lett. Aztán valaki mondta, hogy jó volt látni, ahogy kétnaponta erõsödött a csík. Kíváncsiságból vettem még egy csomagot. A harmadik már jóval erõsebb volt. A negyediket már csak azért csináltam meg, mert úgyis ott volt, és így legalább ezt el is tettem emlékbe. Az elsõ ultrahangig sokat nézegettem.
Mikor az ember terhes lesz elég nehezen hiszi el és fogja fel.Én most 20 hetesen mikor már mocorog kezdem felfogni és észhez térni hogy anya leszek, de ettõl szebb érzés a világon nincsen! Gratulálok neked a picihez , legyen neked is legalább annyi örömöd benne mint nekem!
Én csak egyet-egyet csináltam mindkét terhességemnél. Negatívból jóval több készült...
Én 8 éven keresztül vártam egy kétcsíkos tesztre és csináltam kb. 11-et az elsõ pozitív után, annyira jó volt látni... :)
Én 4-et vagy 5-öt:) Még mindig meg vannak a tesztek, bezacskóztam õket, pedig a kislányom lassan már 3 éves lesz:) . Nagyjából 2 naponta csináltam, mert én sem akartam elhinni.
En 3at csináltam ;))))))
A kérdező hozzászólása: Én is gratulálok mindenkinek!Már várom a dokit én is, az lesz az igazi élmény, akkor fogom fel majd igazán! Boldog babavárást mindenkinek!
Kb 1 héttel a fogantatés után éreztem, hogy valami más, mikor kimaradt a menstruációm, rögtön csináltam egy tesztet, de már nem volt doki, másnap reggel megismételtem és elmentem dokihoz. :) gratulálok! :)
Nekem két teszt volt a csomagban, amit vettem. Így megcsináltam mindkettõt. Az egyiket délutáni vizeletbõl, mert akkor volt idõm megvenni, és irtó kíváncsi voltam, aztán másnap reggeli vizeletbõl.
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen megyek orvoshoz, csak jan.17-re kaptam idõpontot, addig is látni akarom, hogy minden rendben van vele, vagyis amíg a teszt pozitív, addig minden ok, és nem csak álmodtam.:) Köszönöm a válaszokat!:) Boldog babavárást mindenkinek és gratula!
A kérdező hozzászólása: Még csináltam én is egyet szombaton, erõs pozitív egybõl! Jövõhét szerda doki, már várom!:) Minden jót mindenkinek és boldog babavárást!

6 éve vagyunk házasok, 2 gyerekünk van, 5 és 1 évesek. Férjem tavaly 8 hós terhesen csalt meg ami kiderült. Óriási botrány szenvedés amit átéltem, rengeteget hazudott de adtam neki esélyt. De most megint megcsalt? Válás?

Bár tavaly óta nem nagyon tudok benne bizni, sokat is veszekedtünk, mert sok érdekes gyanus ügye volt.most derült ki van neki egy elvált 2 gyerekes n?je.de tagad, azt mondja csak beszélgetnek, még semmi nincs köztük.kiakadtam teljesen, azt mondtam el akarok válni, mert én már ezt nem birom, megaláz.bár nagyon nehéz anyagi helyzetben élünk de már ez se érdekel.persze ? mondogatja h beszéljük meg, de ki bizna benne ezután?

Legjobb válasz: Hát azt kell, hogy mondjam, ha nem akarod, hogy sorozatosan alázzon a viselkedésével, akkor igen, válás következzen. Ha nem éltek alapvetõen nyitott házasságban és ez Téged bánt (teljesen jogosan), akkor sosem fogsz tudni megbízni benne és a helyzet el fog mérgesedni. Túlélni biztosan nagyon nehéz, fõleg, ha szereted. De a gyerekeiddel próbálj rengeteget foglalkozni és rengeteg szeretetet adni Nekik, mert nekik sem lesz könnyû. Sok sikert!

Hát azt kell, hogy mondjam, ha nem akarod, hogy sorozatosan alázzon a viselkedésével, akkor igen, válás következzen. Ha nem éltek alapvetõen nyitott házasságban és ez Téged bánt (teljesen jogosan), akkor sosem fogsz tudni megbízni benne és a helyzet el fog mérgesedni. Túlélni biztosan nagyon nehéz, fõleg, ha szereted. De a gyerekeiddel próbálj rengeteget foglalkozni és rengeteg szeretetet adni Nekik, mert nekik sem lesz könnyû. Sok sikert!
Szépen összepakolod a cuccait és közlöd vele hogy eltûnhet gondolkodni. Ha megint elnézed neki, akkor sosem fogja abbahagyni, mivel nincs komoly következmény (= nem repül) addig nyugodtan meg fogja tenni. Ne foglalkozz vele, hogy karácsony van vagy ilyesmi, neked is így lesz jobb. Ha majd hetekig rágja a küszöböd, utána esetleg gondolkodj el, hogy visszamehet-e.
15.50 Tudod mi a válaszoddal a legnagyobb baj? Az, hogy egy kalap alá veszel mindenkit, általánosítasz! Igen, van olyan is, amit leírtál, de nem mindig így mûködik, ahogy leírtad!
ja és még annyit, h itt írt egy csomó fo*gyatékos fa*sz, hogy egy pasinál természetes, ha a szeretett nõt megcsalja. ILYEN NINCS. AZ van ilyenkor: --a pasi nem szereti nem tiszteli a nõt --felelõtlen agyú --egy büdös rib*anc fa*sz. Több lehetõség nincs. És mindig a pasi a hibás. Mert õk azok, akik nem beszélnek, hanem csak a kárt tesznek mindenben és mindenkibe. Gerinctelenek, férfiatlanok, mint akik ide írogatnak. Alap ha egy pasinak családja van, már felelõsséggel jár érte! Mindenki vállalja a felelõsséget a tetteiért! A házasság nem a megcsalásról szól! Akkor miért kell házasodni???? Akkor felesleges. Olyan ember meg ne vállaljon felelõsségteljes komoly kapcsolatot, aki nem tud becsületes, emberséges és hûséges lenni.
egyetértek az elõzõvel. elõször az okot kell kideríteni, hogy miért csal meg? vannak olyan férfiak akik eleve nem bírják a monogám kapcsolatot és akármilyen jó kapcsolatban vannak mindig lesznek kalandjaik. vannak olyan pasik akik azért csalnak mert nem kapják meg otthon azt amire vágynak, ez lehet sok minden szeretet, megértés, odafigyelés, sex... elég összetett dolog ez a megcsalás. De ha már úgy állsz hozzá, hogy gyûlölöd abból sok jó nem fog kisülni :S próbáld megkeresni az okot és utána dönts.
15:07-es válaszoló vagyok. Kedves harcos amazonok, miért kell lepontozni azért, mert a szemetekbe mondja valaki, hogy egy kapcsolatot ápolni is kell. Nem elég a férfit megszerezni, szülni két gyereket, és akkor már minden ok, nem kell tenni semmit sem. Majd az a barom, dolgozik értünk, de itthon még a kutya is elõbbre van mint õ. Szex? ugyan már! Mit képzel az a szerencsétlen!? Már megvan a gyerek, Deal is done. Most már maradjon szépen nyugton! El kell keserítselek titeket hölgyeim, egy boldog házasság nem így mûködik! Lehet ezt is lepontozni!
Nézz egy kicsit magadba! Valami oka csak van, hogy másik nõ társaságát keresi. Minden rendben van nálatok otthon? És az ágyban? A házastársak hûséget szoktak fogadni egymásnak, de cölibátust nem.
ne vállj el. itt ilyen mitt történt gyilkolászás.... najó más.... de mégis... fõleg a gyerekek is... :S
Az én férjem dettó...csak azzal a különbséggel, h õ 2 gyereket "csinált" és le is lépett...nem kellett neki könyörögnöm, ment a másik nõhõz nagy örömmel, akinek hozzteszem 10 éves fia van és anyáskodik is felette, mert jóval idõsebb mint az Ákos!Szóval r..adjanak meg ott ahol vannak:) szal azt tom tanácsolni, hagyd el...2 gyerkõc mellett is tudsz új életet kezdni, egy olyan férfi mellett aki szeretni fog téged is meg a gyereidet is...nekem sikerült!
14-év házasság után most válok. Itt vagyok közel 40-évesen, kiégve megalázva. Már az elsõ években olyant tett amiért el kellett volna válni, de szerettem és megbocsátottam. Újra, és újra… Csak most jutottam el arra a pontra, hogy kimerem mondani, hogy végleg vége, nem tûrök tovább! De érdemes volt ennyit várni? Ha nem is az elsõ alkalommal, de rögtön az elején amikor elõször megfogalmazódott bennem a válás gondolata, elhagytam volna, már réges-rég új életet kezdhettem volna , akár egy új szeretõ, normális férjjel. De most? 40 évesen, megtörten megfáradva, kiégve? Hagyd el , minél elõbb. Kutyából nem lesz szalonna! Ne pazarold el az értékes fiatal éveidet, mert úgyis válás lesz ebbõl, vagy elõbb vagy késõbb. Ha meg nem hagyod el ezek után, akkor megérdemled a sorsod. Nem szeret téged, ha szeretne nem csalna meg!
Ha a férjednek a szeme se rebbent, mikor megcsalt téged, amikor te 8 hónapos várandós voltál és volt már 2 gyermeketek, akkor a te szemed se rebbenjen, hogy kirakd a fenébe. Az a baj az ígéretekkel (nem csak a megcsalásokra vonatkozólag), hogy rizikósak: vagy megtartják, vagy nem. Nincs garancia! Valószínûleg a te férjed is olyan típus lehet, akinek már azt sem lehet elhinni, amit kérdez.
A kérdező hozzászólása: még annyit hogy amikor tavaly megcsalt, semmi probléma nem volt a kapcsolatunkkal.a szex tökéletes volt, mindig gondoskodtam róla kedveskedtem neki.de mikor éreztem h van valakije, sokat veszekedtünk, õ haragudott rám amiért ilyet feltételezek róla.de aztán nem birta tovább h szenvedek és bevallotta.utánna szültem rá 1 hónapra.utánna is hónapokig tökéletes volt minden.de azt mondta neki hiányzik a tûz, izgalom.próbáltam újitani minden téren de mégse volt jó neki. mostmár bánja, azt mondta õ nem ezt akarta meg sajnál.de mért most?
Én férfi vagyok és a nejem hütlenkedet! Tehát hülyeség hogy csak a pasik a hibásak!!!Pedig gyerekünk is van 4éves.És az hogy te vagy a hibás ez jó nagy baromság, neveled a gyerekeket, mosol, fõzõl, ellátod a családot és ezt kapod! Én kiléptem a házasságomból, tudom nem lenne már semmi a régi, és ez nálatok is igy lessz. Váljatok el, a gyerekeknek is jobb a nyugi, és ha már a párod megcsalt akkor biztos nem voltatok neki olyan fontosak hisz kockára tette a családját. Mondj neki halit, és egye a kefét hogy mit vesztett. Sok sikert ügyeslégy! 33/f
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a gyors válaszokat.Még a kapcsolatunk elején amikor még ott a rózsaszín felhõ akkor voltak jelek sms-ek h megcsal de kimagyarázta és hittem neki.Valójában ki tudja hányszor csalt már meg.Apja temperamentumát örökölte, õ is csalja anyósomat 25éve.Rohadt szemét pasik!bocs azért vannak kivételek.Hát aki jó tanácsokat adott megpróbálom elfogadni, de nem tudom h lehetne normálisan hozzá szólni nem birok.de majd igyekszek.nem akar elmenni az a baj, mert hiteles a házunk , azt mondta neki is ugyanannyi joga van ott lakni.kifizetni nem tudom õt. úgyhogy el kell viselnem.
Valószínû hogy a férjed ilyen típus. Nem lesz a hûség mintaszobra. Vagy elfogadod ilyennek vagy kilépsz a házasságotokból. Ha nem is most, de amint lesz esélyed rá. Én személy szerint jobbnak tartok egy válást mint megöregedni és tûrni egy kurafi mellett. Az idõ elszáll és 50 körül egy nõnek párt találni szinte esélytelen. Mert eljön az idõ és úgyis lelép valakivel. Aki nem csak szeretõ akar lenni, hanem majd teherbe esik..

Mit éreztél először, amikor kiderült, hogy terhes vagy? Milyen körülmények között tudtad meg?

Nagyon régóta szeretnénk gyermeket, de csak most fogom befejezni a második diplomámat, dolgozom... Szóval annyira bánt ezt kimondani, de nincs most id?nk Rá. Alig várom a jöv? nyarat, végzek és végre megérkezhet hozzánk. Tehát vágyom már átélni a csodát, addig is szeretnék mások élményeib?l tölt?dni. :)

Legjobb válasz: én sajnos egyedül voltam itthon mikor teszteltem, de mégis nagy "bulit" csaptam: van két kutyánk, meghívtam õket egy egy liter tejre! õk is boldogok voltak, én is :)

én sajnos egyedül voltam itthon mikor teszteltem, de mégis nagy "bulit" csaptam: van két kutyánk, meghívtam õket egy egy liter tejre! õk is boldogok voltak, én is :)
A párommal eldöntöttük h legyen babánk.Abba hagytam a gyógyszert és neki álltunk.:) Már késett egy hete de nem foglalkoztam vele, mivel a gyógyszer abba hagyása után nagy a vszínüsége h nem jön meg idõben.Eszembe sem jutott h terhes lehetek.A párom erõltette h vegyünk tesztet.Haza mentünk, megcsináltam és pozi lett.:) )) Igazából nem is tudom ezt az érzést leírni.Csak remegtem meg vigyorogtam és nem hittem a szememnek!Úgy éltük meg mint egy csodát.Nagyon furcsa és jó érzés volt!:) 34hmk
Szerencsések voltunk, az elsõ hónapban összejött a fiam, bár nagyon nem gondoltuk. Azt hittük, hogy pár hónapba biztos beletelik! Elég korán csináltam tesztet, nem is tudom miért. Ráadásul nem jött ki a 2. csík még kb. 10 perc után sem, így ott hagytam és mentem dolgozni. Este amikor hazaértünk, gondoltam ránézek, és hát ott volt a 2. csík, csak mivel idõn túl jött elõ, annyira nem éltük bele magunkat, de azért mégis egész éjjel agyaltam!:) Másnap már idõn belül is pozi volt!:) Utána már nem agyaltam, csak örültem!
Én nem leszek ilyen vidám sajnos... 32 évesen álltunk neki a baba dolognak, addigra lett 3 diplomám, beköltöztünk a befejezett kertes házunkba... Ha legalább egy évvel korábban abbahagyom a gyógyszert, egy csomó dolog sokkal elõbb kiderül, sokkal korábban eljutok orvoshoz, és talán már én is kismama lehetnék. Sokáig vártam, túl kényelmes voltam. Most pedig hónpról -hónapra várom azt a bizonyos 2. csíkot a teszten, már több mint egy éve. Az orvosom szerint még pár hónap, teljesen rendbejön a szervezetem, és elkezdhetjük számolgatni hogy mi óta várjuk a babát, mert most még nem sok esélye van a beköltözésra... hiába teszünk meg mindent. Mielõbb lássatok neki a dolognak, nagy szerencse ha valakinek elsõre sikerül, de sajnos nem mindenkivel történik meg.
Mi több mint 1, 5 évet vártunk nyaralni indultunk épp még volt 6 napom nemvártig, de már útközben mondtam, hogy valahol tesztet kell venni. Másnap reggel megcsináltam már megszoktam a nega tesztek látványát így én lepõdtem meg a legjobban mikor 2-3 perc múlva már határozottan kivehetõ 2. csíkot láttam. Az ajtót döngetve hívtam párom a mosdóba, hihetetlen érzés volt.
Jó a kérdés!!!!!! Mi is éreztem elõször...meglepettséget! Ugyanis 2 és fél éve szeretnénk babát (lassan 3 éve) és nem jött össze....majd meddõségi centrum-1 sikertelen inszem-nega teszt pihis hónap..majd 2 sikertelen inszem-pihis hónap!Pihis hónap végén pedig elmentem üzemorvosi vizsgálatra és mivel tele volt a húgyhólyagom gondoltam pisilek üvegbe és ez viszem el a helyi SZTK-ba..., de még akkor is volt vagy 2 liter!:) )) Na gondoltam mivel a vateráról rendeltem úgy kb 100 db tesztet, belemártok egyet ésss láss csodát pozitív lett...spontán magától....meglepõdtem.., de sajnos csak másfél hétig örülhettem:(
Elsõ baba: kollégiumban voltam, hánytam, meg ilyesmi. Valahogy ösztönösen jött az a megérzés, hogy kell vegyek egy tesztet. Pozitív lett, elõször annyira nem örültem neki, mert tudtam, hogy abba kell hagynom a sulit, ha meg akarom tartani. Felhívtam a barátomat, aztán kisírtam magam barátnõm vállán, aki megváltoztatta a nézõpontomat: együtt örültünk, egészen a 11. hétig, amikor elvetéltem. Második babónál késett 4 napot a piros. Vettem egy tesztet, csepegtettem, majd letettem a mosdó szélére, mert ugrálni kezdett a mosógép centrifugálás közben, és lefogtam. Mire ránéztem a tesztre, már két csík volt rajta. Remegtem, és nem csak a mosógép rázásától, nagyon örültünk neki. :) Babát tervezõknek mielõbbi két csíkot kívánok!
A kérdező hozzászólása: Kedves sikertelen próbálkozók! Nem is tudom mit írhatnék, annyira el tud az ilyen szomorítani. Nagyon sok türelmet és szeretetet kívánok Nektek! Akiknek pedig sikerült, nos, öröm volt olvasni a válaszaitokat, remélem hasonló érzések fognak bennem is életre kelni! Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)

Hogy szoktatok le a dohányzásról amikor kiderült, hogy terhesek vagytok? Az is írjon aki nem a terhesség miatt, vagy esetleg nem szokott le minden érdekel.

A természetes összetev?j? nyugtató nem használ, mást meg nem akarok beszedni.,

Legjobb válasz: Igen, magam is csodálkozom, hogyan bírtam ki, de eszeveszett ideges tudok lenni. De ha rágyújtok nálam nincs "megállás", nem bírom ki sajnos 1-2 cigivel.

Igen, ez valóban fejben dõl el. A terhesség elõtt 18 évig dohányoztam, majd a teszt után azonnal letettem. Jó néhány hétig mindig ott volt a táskámban az a doboz cigaretta, amit addig szívtam azzal, hogy ha végképp nem bírom, akkor rágyújtok és bumm, nem lesz semi gond. Szerintem is ez a tudat - hogy nem azért nem gyújtok rá mert nincs, vagy nem lehet, hanem mert NEM AKAROK - segített. Nem merném kijelenteni, hogy a szoptatás után soha többé nem gyújtok rá, de 28 hetesen egyelõre eszem ágában sincs. További kitartást kívánok, mert ha már 3 hónapon túl vagy, akkor ezután is menni fog!
A kérdező hozzászólása: Igen, magam is csodálkozom, hogyan bírtam ki, de eszeveszett ideges tudok lenni. De ha rágyújtok nálam nincs "megállás", nem bírom ki sajnos 1-2 cigivel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, és a sok biztatást:)
Sziasztok!Én is bagoztam hu már vagy 15éve elsö fiamnál le tettem mikor meg tudtam terhes vagyok és rá se gyujtotam kb 2honapos koráig akkor is azért mert az akkori párom fiam apja bagozot és meg kinált de nem szoptattam..aztán második fiamal bagoztam nem vagyok büszke rá de szivtam ö 3évig szopizot és semmi baja..most terhes vagyok 17hetes és 1hete nem gyujtotam rá..nem is szeretnék már én a kicsit néztem meg azt milyen drága és abbol a pénzböl mennyi mindent vehetek amit cigire költötem volna..
Sziasztok! Én is 10 évig cigiztem, mielõtt terhes lettem. Bár nem szívtam sokat, amint megláttam a 2 csíkot, azóta nem gyújtottam rá. A terhesség alatt nem is igazán kívántam, viszont az utóbbi 1-2 hónapban igen, de még tartom magam. A kislányom 1 éves, még igazán nem volt beteg, szerintem megérte nem cigizni. Most újra babát tervezünk, ezért hülyeség lenne újra rágyújtani, valószínûleg nem is teszem meg. De néha nagyon kéne egy cigi...
A kérdező hozzászólása: Köszi a tea ötletet, van is itthon.
Szia! Én is rá tudnék gyújtani, pedig tudom, hogy elõször rosszul esne, le se tudnám tüdõzni, de ismerem magam, elszívnék nem sokkal késõbb egy második cigit is és az már nem lenne olyan rossz és egy pillanat alatt visszaszoknék. Biztos, hogy nem tudnék kocázni. 5 hetes terhes voltam, mikor kiderült, azonnal abbahagytam, 8 évig cigiztem. Fizikailag nem hiányzik, fõleg, hogy érzem, a tüdõm hálás, hogy nem szívatom többet, nem kell soha többé köpködni, ez pl jó motiváció. A terhesség alatt beszereztem egy gyümölcscentrifugát és minden nap facsartam a friss zöldség meg gyümölcsleveket, ez pótolta a szertartást. A lelki függés sokkal alattomosabb dolog, elhiteti veled, hogy akkor leszel igazi önmagad, ha újra cigizhetsz. (Pl milyen jó lesz majd amikor szoptatás után kijárhatok az erkélyre) Nekem ezzel kellett leszámolnom és erõsíteni magamban, hogy nem része a személyiségemnek, hogy dohányzom. Nem leszek büdös mamája a gyerekemnek és fõként szeretném megérni az unokáimat is.
Szia. A cigirõl nagyon nehéz leszokni, csak akkor megy, ha te is akarod.Én több, mint egy éve nem cigizek (ahogy pozitív lett a teszt) most a szoptatás matt.De!minden áldott nap eszembe jut, hogy de jó lenne rágyújtani. Mikor terhes voltam könnyebb volt, nem is kívántam egyáltalán. De most...ha már nem fogok szoptatni attól tartok nem lesz mi visszatartson. Nagyon ügyes vagy, ha már 3 hónapja nem cigizel! Ne is gyújts rá. Olvasgass utánna milyen hatással van a cigi a babára, az visszatartó erõ lehet, ha szükség van rá. Vagy rágicsálj valamit, ha nagyon hiányzik és kerüld azokat a helyzeteket, amik régen együtt jártak a cigivel.Pontosan, ahogy a 10.32-es írta (szertartás-erkély).Kitartást és sok egészséget kívánok nektek!
én 10 éve cigizek.sajnos nem tudtam én sem le tenni teljesen.napi 2-3 szálat el szívok nem vagyok rá büszke. ha te már nem gyújtottál rá 3 hónapja ne is tedd.gratulalok hogy volt ekkora akarat erõd.
En is 7 evig cigiztem, nap/doboz sot volt egy idoszak, hogy szorakozohelyen dolgoztam, ott meg elment 2 doboz is amikor dolgoztam.Elso gyerekkel terhes lettem.Amint meglattam a 2 csikot a teszten, letettem a cigit.A nyolcadik - kilencedik honapban szivtam egy-egy slukkot a ferjemtol.3 honapig szoptattam, ahogy elapadt a tejem, ragyujtottam.Ez volt 1.5 eve.Most ujra terhes vagyok.Ujra letettem a cigit, de meg a hatodik honapnal sem tartok es nagyon de nagyon kivanom, habar most mar konnyebb kene legyen, mert a ferjem is letette.Nagyon szeretnem, de nem vagyok biztos benne, hogy le tudok mondani rola vegleg. Neked meg szoritok.Nekem semmi nem segitett azonkivul, h a babamra gondoltam. Jo babavarast
Szia! Én 7 évig dohányoztam, amikor pozitív lett a teszt akkor 2 hétig napi 1-2 szálat még elszívtam, de utána mikor 6 hetes terhes lettem, letettem. Azóta semmi, de hiányzik néha nekem is. Ilyenkor a babára gondolok. 25 hetes
A kérdező hozzászólása: A Champix-ot mi is próbááltuk tavaly, de nekünk semmi nem történt tõle:) Igen 18 hetes terhes vagyok, azóta nem gyújtottam rá, mióta gyanús lett, hogy lakik a pocakomban valaki:)
Bizony, hiába szoktam le, én is akármikor rá tudnék gyújtani.Orbáncfû jó, de terhesen nem szabad inni, citromfüvet azt igen.
2 dobozzal szívtam/nap, egyik napról a másikra leraktam.Szenvedtem mint a kutya, fizikailag-lelkileg is nagyon nehéz volt, de meg kellett emberelnem magam, a baba érdekében.Iszogass citromfû teát, az segít, és ne gondolj rá.Ha eddig kibírtad, mostmár rá ne gyújts.
Hát sajnos nincs más mint az akaraterõ:( Én azért tettem le még terhesség elõtt mert nehezen jött a baba, igaz nem miattam hanem a férjem betegsége miatt, de gondoltam én is rásegítek a dologra. Én nem gyújtok rá jó pár hónapja, viszont bevallom, hogy ha rettentõ ideges vagyok vagy feszült (robbanásig) akkor elszívok egy szál cigit. Ez kb. havi 1-2 szálat jelent.
Én nem szoktam le teljesen, egész nap összesen kb két szálat szívtam el. beleslukkoltam egyet-kettõt, aztán elnyomtam. A gyerek teljesen egészséges.Ahhoz elég volt, hogy ne legyek teljesen idegbeteg. Nem biztatni szeretnélek, félreértés ne essék, ha már három hónapja nem gyújtottál rá, akkor most se tedd, nagyon ügyes vagy, hogy eddig is kibírtad.

17.hetben vagyok. 2-szer voltam dokinäl. Amikor kiderült hogy terhes vagyok 8. het, es a 13. heten tarkoredö vizsgälaton. Legközelebb a 21. heten kell mennem! Nem furcsa hogy semmi mäst nem vizsgält meg, vagy ez normälis ha minden rendben van?

Legjobb válasz: én 7 hetesen voltam elösször, 12 hetesen nyaki redõn,és most genetikai uh-n a18 héten. nálunk ez kötelezõ 18-19 héten afp-vel együtt kell menni.( magánra elmentem a 16 héten mert fájt a hasam) most a következõ uh ideje a 28-32 hét, én is furcsálom de eddig uh-n kivül még nem volt más vizsgálatom.de ezek szerint ez normális ha nincs probléma, gondolom.

én 7 hetesen voltam elösször, 12 hetesen nyaki redõn, és most genetikai uh-n a18 héten. nálunk ez kötelezõ 18-19 héten afp-vel együtt kell menni.( magánra elmentem a 16 héten mert fájt a hasam) most a következõ uh ideje a 28-32 hét, én is furcsálom de eddig uh-n kivül még nem volt más vizsgálatom.de ezek szerint ez normális ha nincs probléma, gondolom.
Igazából neki most nincs más dolga ha minden normális, bár nálunk a 13. héten csinálták meg a rákszûrést is, és kenetet is vett, hogy van-e baci a hüvelyben.Erre viszont a védõnõtõl kaptam beutalót.
Még az AFP vizsgálat van a 16.héten! Szerintem arra a védõnõ fog neked beutalót adni! Azzal az eredménnyel mész a következõ orvosi vizsgálatra + ultrahangra! Ha nincs panasz, akkor nem vizsgálgatnak állandóan, akkor csak ennyi! Örülj neki! Jó babavárást!
A 18.héten kell menned az AFP eredménnyel.Beszélj a védõnõddel!Akkor is csinálnak egy uh-t.
magyarorszagon laksz? ha igen, akkor a 16. het korul kellene még egy AFP vizsgalat (amit mint sokszor kitargyaltunk itt semmit se er, de szelsoseges esetek felismerésére talan jo) 18-20. hét korul a genetikai ultrahang (valszeg neked a 21.-re csuszott), es majd 24. hét körül kell terheléses cukorra menni. ha bizol az orvosodba, ne aggodj. ha nem bizol, akkor még most keress masikat, mert nagyon fontos, hogy olyan orvos kiserjen vegig, akiben bizol!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a gyors välaszokat! u.i. ausztriäban elek!

Amikor kiderült, hogy terhes vagyok volt UH, csak a petezsák látszott. Utána a 12 hetes Uh-n megfelelő méretű petezsák volt, de nem volt benne embrió. Hová lett a babám?

Ilyenkor mi van? Ha felszívódott akkor mikor? És miért n?tt egészen 12 hétig a petezsák? Volt egyáltalán benne baba szerintetek?

Legjobb válasz: Nem értem,hogy ezeket a kérdéseket miért nem tetted fel az orvosodnak?????? Hiszen Õ látta a monitort, ezekre a kérdésekre csak Õ tud normális választ adni. Ne haragudj,de hihetetlen számomra,hogy úgy ki tudtál jönni a vizsgálóból,hogy nem kérdeztél semmit! Le vagyok döbbenve,hogy ilyen van. Én biztos nem tudtam volna ezzel a tudattal hazamenni.

Nem értem, hogy ezeket a kérdéseket miért nem tetted fel az orvosodnak?????? Hiszen Õ látta a monitort, ezekre a kérdésekre csak Õ tud normális választ adni. Ne haragudj, de hihetetlen számomra, hogy úgy ki tudtál jönni a vizsgálóból, hogy nem kérdeztél semmit! Le vagyok döbbenve, hogy ilyen van. Én biztos nem tudtam volna ezzel a tudattal hazamenni.
Szerintem nem volt benne élet, vagy megindult a szive, de megállt, vagyis meghalt, és nem ürült ki a méhedbõl.Bár ha nem növekedett akkor inkább az elõzõ a valószínû, hogy életképtelen volt az embrió.Fel a fejjel, a következõ alaklomkor biztos sikerül!
Szia! Létezik olyan, hogy csirátlan pete. Ez egy olyan petezsák amely nem tartalmaz embriót. Az esetek felében kromoszóma-rendellenesség az oka, de kialakulhat cukorbetegség, valamint pajzsmirigy és a mellékvese hormonális mûködésének rendellenssége esetén is. Én csak azt nem értem, hogy ha az elsõ UH-n csak a petezsák látszott a dokid miért nem rendelt vissza két hét múlva.
A kérdező hozzászólása: Kérdeztem a dokit, annyit mondott, hogy elõ fordul, igazából nagyon sok mulasztás volt az a 12 hét alatt. :( Az utolsó válaszadótól kérdezem, hogy ha valaki cukorbeteg, többször is elõfordulhat ez az eset? Fontos ugyanis nekem 17 éve van gyerekkori cukorbetegségem. Bár nagyon stabil, és jó, de mégis? Megtörténhet mégegyszer? Most 6 hetes vagyok. Köszi a válaszokat.
Szia! Szerintem volt benne bab, vagy nem látta a dokid egyszer sem? Nekem is ugyanez volt az elsõvel. Felszívódott és kész a dokik sokszor semmit sem mondanak maguktól, ha meg mondanak akkor is igencsak diplomatikusak és megragozzák a semmit. Ne aggódj, ez a legfontosabb, bár én is aggódtam.. mert attól tartottam, mi van ha újra megtörténik... ha újra megtörténik akkor valószínûleg az is beteg lett volna.. de azért nem gondolnám. annyira nem gyakori, no meg ilyenkor a doki igencsak elõvigyázatos és százszor jobban odafigyel rád. Legalábbis az én esetemben, pedig egy fillért sem adtam neki. Mindig elsõnek hív be és nagyon rendes. Bár most is vérezgettem többször is de kaptam gyógyszert... és most minden rendben a 11-12 hét óta. Tudod addig rizikós, de azért a 14. triplán legyél óvatos mint más!!! Én most járok a 20. hétben :) Szorítok neked!

Előfordult már nálatok, hogy amikor szoptattatok (menstruáció nélkül), terhesek lettetek, de semmi tünetetek nem volt, csak egy fura megérzés aminek teszt lett a vége és mondjuk kiderült, hogy hupsz baba és már 15-20 hetes?

Legjobb válasz: Igen, de azért nem a 15. hét után derült ki :) nEKE MINDEN TERHESSÉGEM TELJESEN TÜNETMENTES VOLT, ÍGY SZÁMOMRA EZ NEM CSODA :) A lyánom valódi cicifüggõ volt, íg sokáig nem menstruáltam... Már épp el akartam választani, íg írattam más fog. gátlót... A doki szerint ez megváltoztatta volna a tej ízét... a lányomat nem hatotta meg, de én terhes maradtam.. viszont a tabi miatt a vérzésem is megjött... Nem teszteltem, csupán dokihoz mentem... kiderült, hogy akkor voltam 11 hetes :). A fiam azóta már elmúlt 13 éves :)

Igen, de azért nem a 15. hét után derült ki :) nEKE MINDEN TERHESSÉGEM TELJESEN TÜNETMENTES VOLT, ÍGY SZÁMOMRA EZ NEM CSODA :) A lyánom valódi cicifüggõ volt, íg sokáig nem menstruáltam... Már épp el akartam választani, íg írattam más fog. gátlót... A doki szerint ez megváltoztatta volna a tej ízét... a lányomat nem hatotta meg, de én terhes maradtam.. viszont a tabi miatt a vérzésem is megjött... Nem teszteltem, csupán dokihoz mentem... kiderült, hogy akkor voltam 11 hetes :) . A fiam azóta már elmúlt 13 éves :)
A hugom járt így. Neki 17 és fél hónap van a két gyerek között. Õ szoptatott, és csak az tûn fel neki minden este fürdésnél, hogy olyan mintha mozogna a hasában a gyerek. Eleinte csak betudta bélmozgásnak, majd mégis vett tesztet, ami pozitív lett. (Nem tudom, hogy végül hány hetesen derült ki, hogy terhes a másodikkal, de elég korán megérezte)
Kedves kérdezõ! Az elsõ baba nem lombikos volt? Egy ismerõsöm lányára hasonlit ez a történet!
A kérdező hozzászólása: Nem lombikos baba!Köszönöm a válaszokat!

Barátnőmről kiderült, hogy 6 hetes terhes. 3 napja ivott egy Neocitránt, aminek csak most nézte meg a tájékoztatóját, miszerint a terhesség első 3 hónapjában nem szedhető. Ettől az egy adagtól lehet valami baja a babának?

Legjobb válasz: Én is szedtem gyógyszert náthára,ráadásul cataflant stb. mert még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Ne aggódjatok még nagyon picike a baba,nem lehet baja.Most már azonban figyeljen oda ezekre a dolgokra. A neo citrán nem hiszem, hogy olyan erõs gyógyszer leen ami bajt okozhat. Sok sikert és gratulálok:) 7 hetes kismami

Én is szedtem gyógyszert náthára, ráadásul cataflant stb. mert még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Ne aggódjatok még nagyon picike a baba, nem lehet baja.Most már azonban figyeljen oda ezekre a dolgokra. A neo citrán nem hiszem, hogy olyan erõs gyógyszer leen ami bajt okozhat. Sok sikert és gratulálok:) 7 hetes kismami
ÉN IS AMIKOR MÉG NEM TUDTAM, HOGY TERHES VAGYOK NEOCITRÁNT ITTAM, NEM IS KEVESET, MEG FORRO FÜRDÖT VETTEM UTÁNA, MA MÁR 18 HETES TERHES LESZEK.SEMMI BAJ.
Szia.Ebben a korai szakaszban még nincsen kifejlödve a köldökzsinór.Ne aggódj, az embriónak nem esett baja.Ezután akár fejfa´jás, akár nátha lessz, próba´lja kerülni a gyógyszereket. 36hetes kismama.
Ha rá van írva, akkor nem véletlenül van ráírva, az elsõ harmadban nagyon sérülékenyek a kicsik. De szerintem 1-tõl nem lesz baja a kicsinek. Amúgy sem sérülésre kell gondolni, hanem arra, hogy elmegy a kicsi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!