Találatok a következő kifejezésre: Amikor eszek baba (80 db)

Mit csináltok amikor a baba nem eszi meg az ebédjét?

Nem arra gondolok, hogy nem ízlik neki, hanem hogy keveset eszik. Meg szoktátok kés?bb kínálni vele?

Legjobb válasz: Pont most akartam kiírni ezt a kérdést:) 15 hónapos fiam ebédnél a levesbõl csak pár szál répát evett, a másodikból meg pár falat krumplit, a húsra rá sem nézett, aztán meg 2 óra múlva jött, hogy éhes. Én ilyenkor, ha azért valamennyit eszik, akkor nem adok neki mást, legközelebb az uzsonnáját kapja, de persze hamarabb mint máskor. Általában vacsira adom azt ami az ebéd volt. Ha olyan lenne, hogy egy falatot sem eszik az ebédbõl, akkor kínálnám mással, üres gyomorral azért nem hagyom órákat. Nem tudom jól csinálom-e, de nem akarom, hogy megszokja, hogy mindig kap mást, ha nem eszi az ebédet.

Pont most akartam kiírni ezt a kérdést:) 15 hónapos fiam ebédnél a levesbõl csak pár szál répát evett, a másodikból meg pár falat krumplit, a húsra rá sem nézett, aztán meg 2 óra múlva jött, hogy éhes. Én ilyenkor, ha azért valamennyit eszik, akkor nem adok neki mást, legközelebb az uzsonnáját kapja, de persze hamarabb mint máskor. Általában vacsira adom azt ami az ebéd volt. Ha olyan lenne, hogy egy falatot sem eszik az ebédbõl, akkor kínálnám mással, üres gyomorral azért nem hagyom órákat. Nem tudom jól csinálom-e, de nem akarom, hogy megszokja, hogy mindig kap mást, ha nem eszi az ebédet.
Mennyi idõs a babád? Azért kérdezem, mert én nem venném egy kalap alá a 8 hónaposat és a másfél éveset...
Mivel kislányom elég rossz evõ, így én kb. 1-1, 5 óra múlva szoktam próbálkozni ismét és általában sikerrel.Nem a legjobb , h így kell csinálni, de ha azt akarom , h egyen akkor muszály, mert egyébként nem hízna egy dekát sem.
Én semmiképp nem etetem azért a gyereket, mert muszáj ennie. Így lehet válogatós gyereket nevelni. Gyerek még nem halt éhen, ha volt mit ennie, így ha nem kéri az ebédjét, nem adok mást helyette. Majd szól, ha éhes lesz (2 éves a nagyobbom) és akkor kap. Ha nem nagyon ebédel, én is hasonlóan csinálom, mint itt elõttem valaki: ha kell, korábban kapja az uzsonnát, vacsorára pedig megkapja újra a déli maradékot.
Ha nem ebédel, az nálunk rendszerint azért van mert egyszerûen nem éhes, próbálkozhatok bármivel, nem eszik meg semmit. Olyankor megy aludni, és alvás után uzsonnaidõben eszi meg az ebédet, vagy kiadósabb uzsonnát készítek, és vacsira adom az ebédet.
Én fél éves babám is most átesett egy hányós viruson, és a napokban nagyon rossz evõ lett. 5 helyett csak négyszer akar enni egy nap és kevesebbet is. Én is próbálkozom mást adni neki ilyenkor de nem kell neki semmi, igy kimarad egy evés és megy aludni. Remélem vissza fog állni és csak a betegség utóhatása miatt eszik kevesebbet. Csak nekem is furcsa, mert a két nagy gyerkõcömmel sosem volt kaja gond, õk mindig nagyon jó evõk voltak, de ez a csöppség eleve rosszabb evõ, és aggódom, hogy szegényke "éhen hal" :-).
Én hónapokig kíblódtam, az orvosnak is mondtam, hogy alig eszik a gyerek és nem is gyarapszik. Erre a doki azt mondta, hogy ha nem eszik, vagy csak keveset, pl. ebédre, akkor fapofával vegyem el a tányért és engedjem játszani a gyereket, és egész délután semmit ne adjak neki, csak vizet. Ne is kínáljam, és pláne ne adjak neki olyat inni, amiben cukor van, még frissen facsart gyümölcslevet se, csakis vizet. Á, mondom, hülye ez. Inkább kínálgattam, de csak idegesítettem magam, a gyerek meg nem evett. Aztán kipróbáltam, amit az orvos tanácsolt, és este a gyerek jött oda hozzám, amikor én ettem és jóllakott a tányéromról. :D Azóta minden rendben van, és együtt eszünk. Igaz, az ölembõl szeret enni, most szenvedek is, mert már egyedül akar enni, nem csak a szoba, a gyerek, de én is tiszta dzsuva vagyok, ha kezébe veszi a kanalat, de legalább már eszik. :)

Amikor a baba betölti az egy évet akkor már azt eszi amit mi? Akkor mindennap kellene fözni, hogy neki mindig legyen fött kaja? és tejet azt üzletit kaphat felforralva? Hányas zsirtartalmut?

Legjobb válasz: Nálunk igen , azt eszi amit mi . A bolti tejet nem kell forralni! Fõzhetsz 2 napra elõre és akkor nem kell mindennep fõznöd!

Nálunk igen , azt eszi amit mi . A bolti tejet nem kell forralni! Fõzhetsz 2 napra elõre és akkor nem kell mindennep fõznöd!
Nálunk is azt eszi már amit mi és igen a tej 2, 8-as legyen!
Utolsó válaszolónak csak annyi, hogy ennyitõl nem áll el hónapokig az UHT tej!!! Hanem telenyomják mindenféle tartósítóval, azért nem ajánlják pici gyerekeknek!
nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy forraljam a bolti tejet! 2, 8%-os vagy afeletti zsírtartalmú legyen és ne UHT legyen.
A 4. válaszolónak teljesen igaza van! Én Élelmiszeripari technikus vagyok és a veszprémi tejüzembe dolgozok! Nem használunk tartósítószereket az UHT-tej gyártásakor ! Annyit hozzá tennék , hogy az UHT-tej nem tartalmaz B12 vitamint, a B6 vitaminból is veszít ugyanúgy mint a pantoténsavból illetve a C-vitaminból és a folsavból. Az utóbbikat fõleg akkor ha felbontva állni hadjuk! Tehát a pasztõrözött tej felforralva sokkal több vitamin és ásványianyagot veszit el mint amennyit az UHT-tej tartalm az.
2 válaszolónak: ha a bolti nem UHT-tejet felforralod kb 1-2 percig ugyanolyan lesz mint az UHT-tej . Ugyanis csak ennyi külömbség van a kettõ közt .A pasztörözött tejet 15mp hevittik 71fokon majd lehûtik 60 fokra az UHT tejet 135fokra hevitik kb 1-2 mp-ig és lehûtik 30 fokra!
Nem fõzök minden nap, heti 2-3-szor csak, és váltogatom. Közben-közben becsúszik valami friss azért, de tényleg nem fõzök minden nap. Nem kell minden nap frissen fõtt ételnek lennie. Nekünk tej gondunk nincs, kislányom nem issza meg, még mindig babatejet iszik, banánosat.
Kétnaponta fõzök, a baba is elfogadja, ha viszont olyan van amiért nem rajong, akkor neki külön fõzök. Azt eszi amit mi. Viszont babatejet kap, nestlé vaníliásat. Nyáron nem akartam nekiállni a tej kérdésnek, és mivel nagyon bevált lehet hagyom is. Szereti...

Szerintetek lehet egyik napról a másikra 2-ről 3 óránkénti szopira szoktatni? Egy rokonom szerint hagyjam sírni addig. Amikor eszik és bealszik, akkor meg fogjam be az orrát, arra felébred. Ti szoktátok ezt? 3 hetes a baba.

Legjobb válasz: jesszusom....Dehogy!Mi az h fogd be az orrát?Majd az a baba beáll magától amikor elég lesz neki 3 óránként szopizni.Nem kell erõltetni.Hûûû ez most nagyon felidegesített nagyon.Hagyd a saját tempójában fejlõdni a picit.Szerintem.Egyébként én soha nem tudtam sírni hagyni a babámat.Majd megszakadt a szívem.

jesszusom....Dehogy!Mi az h fogd be az orrát?Majd az a baba beáll magától amikor elég lesz neki 3 óránként szopizni.Nem kell erõltetni.Hûûû ez most nagyon felidegesített nagyon.Hagyd a saját tempójában fejlõdni a picit.Szerintem.Egyébként én soha nem tudtam sírni hagyni a babámat.Majd megszakadt a szívem.
Bocs, de szerintem a két óránkénti etetés is hülyeség. Akkor adj neki, mikor kér, és tojd le aki mást mondd. :) Még rengeteg "jó tanácsot" fogsz az arcodba kapni. Ha nem érzed magad elég erõsnek, javaslom olvasd el az Ölelj át! címû könyvet. Jó babázást! :)
A gyerek nem robot! Jó lenne, ha ez minden anyuka és nõ számára világos lenne már... Neki fogalma sincs, mi az óra, az idõpont vagy az idõtartam. Õ csak azt érzi, ha megéhezett/megszomjazott (vagy csak anyát szeretné) és akkor jelzi, hogy szopit kér. A figyelmes anyuka pedig ilyenkor mellre rakja. Ennyi. Nemcsak idejétmúlt, de borzasztóan káros is idõhöz kötötten szoptatni! Ha nem akarod, hogy apadjon a tejed, akkor minden ilyen irányú tanácsot sürgõsen felejts el! Befogni az orrát?! Szent ég, kissé korlátolt, aki ilyet mond, már bocsánat! Ajánlom a figyelmedbe ezt az oldalt, mert érzésem szerint nem ártana neked néhány helyes információ és egy kis bíztatás: http://www.lll.hu
Talan valami baja van a rokonodnak???!!! Ilyen butasagot szegeny kisbaba.Szoptasd amikor csak keri, ebben a korban napi 8-12 szopinak lenni kell, foleg a meleg miatt surubben is kerheti. Befogni az orrat?Befognam en a te rokonodnak! Ha bealszik es nem szopizott eleget , tedd le majd ujra vedd fel, nedves ruhaval torolgesd meg az arcat, birizgald a tarkojat stg...
Örület, különben ezek a rokonok. :) )) Szóval szerintem is szoptasd igény szerint. Lányaimmal én is 3, meg 4 óráztam, na hamar el is apadt a tejem. Kisfiammal megfogadtam, hogy nem hallgatok senkire, csak az anyai ösztöneimre, meg az õ igényeire. És 4, 5 hónaposan csak anyatejes. Még most is van, hogy 2 órát bír ki a szopik közt. Különben tényleg gondolj csak bele, nekünk se egyforma az étvágyunk, lehet, hogy egyszer kevesebbet kíván, akkor hamarabb meg is éhezik, máskor meg többet eszik és több idõt kibír. De sírni hagyni? Ne csináld! Szoptasd, ahogy nektek jó és ne hallgass senkire.
Én soha nem hagytam sírni a lányomat. Ha 1, 5 óra után lett éhes vagy szomjas, akkor kapott. szerintem az igény szerinti szoptatás a normális, nem pedig, ha percre pontosan eteti valaki a babáját. Ennek a rokonodnak a véleményét pedig felejtsd el gyorsan... bocsánat, de nem normális, aki ilyet csinál vagy csak kitalál.
én a rokonodat hagynám sirni meg fognám be az orrát... beteg ... nem szabad! !!!!!! szépen lassan kihúzni az etetések közti idõt de ne éhezzen hogy csak kijöjjön már az a húsz perc... nem szabad még sirni hagyni. simogasd dúdolj és mesélj neki vagy cicizzen úgy hogy bealudhasson utánna. feküdj mellé és ha elaludt kiveheted a cicit a szájából.
Szia! Én is a nagy melegben 2 óránként szpotattam mikor ilyen idõsvolt a lányom. Az összes szakember(védõnõ, gyerekprvos, szpotatási tanácsadó) erre biztatott, gondolj bele: te is többet iszol, akkor a babádtól miért vonnád meg? Aztán már én is soknak éreztem lassan. 10 hetesen kezdtem el, hogy a 2 órára ráhúztam elsõ 2 nap 15 percet. Addig szeretgettem, ringattam. a következõ két nap már 2, 5 órát húztam, egy hét alatt beállt a 3 óra. Persze 10 perc ide oda mozgás mindig van. Ebben a kánikulában akár lehet több is. DE: a Te babód még pici, egyszerre kevesebbet iszik-eszik, neki még sokszor kell adni! NE FOGLALKOZZ SENKI VÉLEMÉNYÉVEL, CSINÁLD ÚGY AHOGY TE ÉRZED, MERT AZ A LEGJOBB ÉS A TE GYEREKED!!!! Kitartás a rokonokkal szemben, én meghallgatom, bólogatok, aztán úgyis úgy csinálom, ahogy én akarom! :)
Pár csepp citromlé a hamiba, vagy csak úgy megoldja:_))
Banán, spenót, alma, gesztenye, stb, ezek székletfogók. Nem lehet, hogy mostanában összességében több olyat kapott, ami megfogja a pociját?
Nekünk is vannak napok, hogy keményebb, olyankor adok neki egy kis székletlazítót, õszibarackot, szilvát (most ezek mind vannak frissen), és rendbeteszi rögtön :)
A kérdező hozzászólása: Hát amiket eszik es széklet fogó az a banán meg az alma, de eddig azal sem volt soha gond:(
Nálunk is volt ilyen.Nem jött be neki semmi.Olyankor azt csinálom, hogy én eszek valami jó rostosat pl. bablevest, sárgaborsó fözeléket.Azután 2-3 szopi után neki is megindul a hasa!

Amikor eszem, utana mindig olyan teli erzem magam, meg összegörnyedve ugy erzem, hogy mindjär feljön a kaja. Lehet, hogy mar a baba nyomja a gyomromat?

amikor eszem,utäna mindig olyan teli erzem magam,meg összegörnyedve ugy erzem,hogy mindjär feljön a kaja...de meg csak 19hetes vagyok,es nincs is olyan nagy hasam...a baba mär nyomhatja a gyomrom?

Legjobb válasz: Én még csak 11 hetes vagyok de ugyanígy vagyok.Akármilyen keveset eszek ugy érzem mintha tele lennék.A Renni nekem nem segített.A szénsavas ásványvíz ilyenkor jobb volt.

Én még csak 11 hetes vagyok de ugyanígy vagyok.Akármilyen keveset eszek ugy érzem mintha tele lennék.A Renni nekem nem segített.A szénsavas ásványvíz ilyenkor jobb volt.
Nem a baba nyomja! Ez a terhességi reflux.Szedjél rá Rennie-t, mert nagyon jó!Ha nem használ, akkor írassál valamit a háziorvossal!

Ellopták a bankkártyámat. Amit észre sem vettem, ma hívott a bank, hogy bemehetek a kártyámért, visszaküldték) A tettes próbálta használni.3x-i próbálkozás után elnyelte a kártyát az automata. Ki lehet azt deríteni, hol próbáltak meg pénzt felvenni?

Ki lehet azt deríteni, hol próbáltak meg pénzt felvenni? És lehetséges-e hogy valami videofelvételt megnézhessek? Lehetséges-e hogy a kártyán lév? chip vagy mágnescsík alapján bemérte az az automata a kártyámat...??? Köszönöm el?re is a válaszokat, remélem nem túl zavaros, de nem vagyok jártas ilyen dolgokban.

Legjobb válasz: bemérte? a rendszer rögzít minden kártyahasználatot, a sikertelent is. tegyél feljelentést, akkor a bank átadja a felvételt a rendõrségnek. neked nem fognak kiadni infókat.

bemérte? a rendszer rögzít minden kártyahasználatot, a sikertelent is. tegyél feljelentést, akkor a bank átadja a felvételt a rendõrségnek. neked nem fognak kiadni infókat.
A bankszámlakivonatodon is látszani fog, hol történt sikertelen kpfelvétel. Az automatákat biztonsági kamerák figyelik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget.:) Tényleg nem ad ki a bank infókat, csak ha feljelentést teszek.Kész vicc...
Sok ATM-nél nincs kamera. Miért vicc, hogy nem ad ki infokat? Teljesen természetes.
Hali Szerintem kérj sms értesítést. Nekem 500ft tranzakció fölött jön az sms illetve a sikertelen pénzfelvételkor is. Így , ha baj van szinte azonnal tudok intézkedni. Tényleg érdekes , hogy nem mutatják meg a felvételt pedig ugye másodperc pontossággal megvan az idõpont. Szerintem tegyél feljelentést majd menj be a bankba , hogy szeretnéd megszüntetni a folyószámlád mert nincs szükséged ilyen bankra.Hogyha kicsit is fontos vagy a banknak akkor talál megoldást. Én ahért váltottam mert tenni akartam be pénzt nem volt a pultnál senki majd az ügyintézõ közölte , hogy 2óra mzlva menjek vissza mert 2 ügyfélnek idõpontja van. Megfordultam és a másik ügyintézõnek mondtam , hogy vége itt a bankkártyám megszüntetném a számlát. Kerekedett a szeme azonnal lett volna 3perc , hogy betegyem a pénzt , de inkább váltottam. Most egy állandó bármit megoldó kedves lány az ügyintézõm...

7 hos kisfiam amit eszik eves utan kb 1 orara kakil is. Ez normalis, vagy van vmi baja?

semmi kiutes, eczemea van de az kb 2hos koratol a fule elott es szoptatok, még.

Legjobb válasz: Teljesen normális! Ami a gyomorba kerül és emésztõdni kezd, sietteti ki a már megemésztett elõzõ ételeket. Az én fiam 8 hós és evés közben vagy utána 10 percen belül teszi tele a pelenkáját, naponta legalább 3x.

Teljesen normális! Ami a gyomorba kerül és emésztõdni kezd, sietteti ki a már megemésztett elõzõ ételeket. Az én fiam 8 hós és evés közben vagy utána 10 percen belül teszi tele a pelenkáját, naponta legalább 3x.
Nálunk detto ugyanez.Az evés indítja be az emésztését.
A kérdező hozzászólása: koszonom :)

Tudnátok segíteni hogy miket főzzek amit a baba is nyugodtan ehet? DE! A férjem elég válogatós nem eszik semmi zöldséget gyümit! Lehet igy főzni normálisan hogy mindenkinek jó legyen?

Persze a lányunk kap zöldséget csak egyszerüen nem tudok miket fözni.

Legjobb válasz: 1) Mekkora babáról van szó? 2) Így nehézkes, de nagyobb babánál kivitelezhetõ (ha ekmondod mekkora, próbálok tippeket adni, de pl 8 hónaposan tojásmentes tésztából készült, minimális fûszeres bolognait ehet- persze a gomba menteset. kivitelezhetõ, ha akkor uzsira, vacsira viszont kap zöldséget, gyümölcsöt külön, és ebédre a tésztás- krumplis dolgok mennek. )

1) Mekkora babáról van szó? 2) Így nehézkes, de nagyobb babánál kivitelezhetõ (ha ekmondod mekkora, próbálok tippeket adni, de pl 8 hónaposan tojásmentes tésztából készült, minimális fûszeres bolognait ehet- persze a gomba menteset. kivitelezhetõ, ha akkor uzsira, vacsira viszont kap zöldséget, gyümölcsöt külön, és ebédre a tésztás- krumplis dolgok mennek. )
Hát igen, így nem lehet úgy fõzni !
Az elég gáz, akkor mit eszik a férjed? Tésztát, kenyeret, húst? Ez hosszú távon jó neki? A baba elõtt is külön fõztél magadnak, vagy te sem ettél zöldséget, gyümölcsöt? Azért abba érdemes belegondolni, hogy mit lát ebbõl a baba (egyre nagyobb kisgyerek), egyszer majd megkérdezi, neki miért kell ezeket a zöldségeket, gyümölcsöket enni? A gyerekvállalás a legjobb idõszak az életmódváltásra. Beszéld meg a férjeddel, milyen példát mutat így? Mi eleve igyekeztünk egészségesen élni, táplálkozni, de mióta gyerekünk van fõleg.
elküldtem.
küldj nekem mail címet, és küldöm :)
Tésztás ételekt a legtöbbet eheti, ha csak gyengén van fûszerezve. Húsfééket szintén szinte mindet, gyengén fûszerevze, krumplival akkor....
A kérdező hozzászólása: Köszi akkor áttudod küldeni?
Én abból fõztem a családnak, és mindenki szerette mindig
Ungwáry Renáta könyvében olyanok vannak, amiket az egyész családnak lehet fõzni, hogy ne kelljen külön, egészséges legyen, és mindneki ehesse.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Áh biztos nem eszi meg sehogy sem kérdeztem anyósom és gyerekként se ette meg egyszerüen undora van tõle. Baba könyveim nekem is vannak de szerettem volna valahogy össze hangolni a család étkezését csak még nem jöttem rá hogyan:)
Ajánlanám W. Ungváry Renáta babakonyha könyvét. Rengeteg recept van benne! Amit õ is ehet, úgy elkészítve. Ha gondolod, emailben átküldöm pd- bdf-ben :) :) Tésztás ételek, stb. Meg aztán ehet máshogy elkészítve a zöldséget is megeszi az urad :)
A kérdező hozzászólása: 9 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Õ ilyen és kész. Ilyen volt mindig és ilyen is lesz.Miért te teljesen megváltoztál és elvártad ezt a férjedtõl is mert gyereketek lett?A lányunk meg megkap mindent ami kell neki és ez a lényeg.

Szerintetek a pár hónapos baba tudja, hogy mit csinálok, amikor eszem?

Többször előfordult, hogy úgy ettem, hogy a babám (most 3 hónapos) mellettem volt. És szinte kinézte a számból az ételt, meg nyammogot, nyelt, meg cuppogott. Ez olyan fura, mintha tudná, hogy én most eszem.

Legjobb válasz: Csak próbál Téged utánozni szerintem... de lehet, hogy tudja, én inkább arra gyanakszom, hogy utánozni próbálja a szád mozgását.

Csak próbál Téged utánozni szerintem... de lehet, hogy tudja, én inkább arra gyanakszom, hogy utánozni próbálja a szád mozgását.
Ha már adtál neki almát vagy ilyesmi akkor ugyan úgy mint neked, összegyûlik a nyál a szájában és az evésre asszociál. viszont ha még nem kóstolt semmit akkor nyilván csak téged utánoz.
+ még annyit, hogy nyugodtad mutogasd neki, hogy amikor eszel és érkezik az evõeszköz akkor kinyitod a szádat nagyra!!! Hagy utánozza csak, mert az elején kanálra szokniuk nem egyszerû. Plána a tápis cumisüvegeseknek. Nálunk is egy ideig úszott minden.:) Most is, de picivel jobb.
emészt
félrenyelt
Lehet hogy nagy neki a falat.Én néha el szoktam csodálkozni hogy a vitorlások is milyen hosszú szúnyoglárvát képesek beszippantani. mert hogy általában vigyázok hogy ne legyen benne nagyon hosszú lárva, vagy hogy a lemezes is jól meg legyen törve, ne keljen egy lepedõt magába szippantani.
nekem egyszer rángatózott a plattim, aztán elpusztult rögtön utána. félrenyelhetett?:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!