Találatok a következő kifejezésre: Amikor elkezdem a fog (12 db)

Amikor elkezdődnek itthon a fájások, azokat fel fogom ismerni, nem fogom azt hinni hogy csak jósló? Mindenkinél 10 perccel kezdődik? Már azok is erősek?

Legjobb válasz: Mindenkinél máshogy kezdõdik. A jóslófájástól meg lehet különböztetni: ez már szabályos idõszakonként jelentkezik (nem biztos, hogy tízpercenként. Van, akinek 20 percenként, de van olyan is, aki rögtön 5 percesekkel kezdi), és jóval erõsebb is. Nyugodj meg, nem lesz nehéz rájönnöd, hogy szülni fogsz. :)

Mindenkinél máshogy kezdõdik. A jóslófájástól meg lehet különböztetni: ez már szabályos idõszakonként jelentkezik (nem biztos, hogy tízpercenként. Van, akinek 20 percenként, de van olyan is, aki rögtön 5 percesekkel kezdi), és jóval erõsebb is. Nyugodj meg, nem lesz nehéz rájönnöd, hogy szülni fogsz. :)
Nekem eléggé össze-vissza jöttek a fájások, de kétségtelen, hogy az ember szerintem ösztönösen megérzi, hogy ez már az... Sok szerencsét!
én úgy 8 percesekre lettem figyelmes;majd úgy másfél óra múlva már 5-4 percesek voltak. Én is aggódtam, hogy nem fogom tudni hogy ez már az-de hidd el;fel fogod ismerni :-)
Szia! Semmi jóslófájásom nem volt 40hetesen +3 naposan, csak egyszerûen elfolyt a magzatvíz. 3 perces fájásokkal mentünk be a kórházba, ahol már semmire nem volt idõ (beöntés).Én meg vártam itt a fájásoknál ahogyan a nagy könyvben meg van írva. Szóval teljesen más mindenkinél.
Fel fogod ismerni, mert idõközönként fognak jönni. Nekem 1 órásokkal kezdõdtek este 7-kor, éjféltõl 20 percesek lettek 3-ig, majd beállt 7-8 percesekre. Eleinte csak enyhék, majd egyre erõsebbek lettek, de abszolut a kibírható határon belül.. Amúgy mindenkinél más.
Nálam is a 10 perces, volt, hogy 12 volt hogy 7 percre jött, de csak 5 percessel indultunk el. (Elsõ babánál 5 percessel indultunk, és vele 2-3 percessel értünk be) Egyre fájdalmasabb lesz, végül szerintem, legalábbis nekem az 5 perces vége, 3-4 perces már "kegyetlen" volt.
szia!joslóm nem volt.délelött elfolyott a magzatvíz-kórház.amikor kezdödtek a fájások egybõl 3 percesek voltak.

Ha éppen egyetemre járok, államilag támogatott szakra, és közben elkezdek egy OKJ-s tanfolyamot, amit csak a dploma után fogok befejezni, akkor az OKJ-s tanfolyam is ingyenes?

Még nem vagyok 23, és nincs is szakmám egyel?re, de éppen félúton leszek az OKJ-s tanfolyammal, mikor lediplomázok az egyetemen. És ha ingyenes, akkor mi az eljárás? Jelentkezéskor szólok az OKJ-s sulinak, hogy nekem még ingyenes? Vagy hol kell ezt "bejelenteni"/jelezni??

Legjobb válasz: Az OKJ-s tanfolyam az egyetemtõl független, még akkor is, hogy ha az egyetem hirdeti meg. Egy diplomát és egy OKJ-s tanfolyamot fizet az állam.

Az OKJ-s tanfolyam az egyetemtõl független, még akkor is, hogy ha az egyetem hirdeti meg. Egy diplomát és egy OKJ-s tanfolyamot fizet az állam.
A kérdező hozzászólása: Ez szuper :) Köszönöm! És ha én 2 OKJ-s tanfolyamot akarok elvégezni, de az egyik drágább, mint a másik, viszont elõbb az olcsóbbat akarom megcsinálni, akkor szólhatok, hogy inkább a második legyen az ingyenes, és az elsõt fizetem ki? Gondolom nem, de azért megkérdezem, hátha...:D
Nem tudom, erre rá kell kérdezni. De szerintem nem. Ha ez így van, akkor végezd el elõbb a drágábbat. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, csak az a gond, hogy a drágábbat nem tudom megcsinálni úgy, hogy közben diplomázok is, az olcsóbbat viszont igen :( De most új gondom is van: az olcsóbb az hétvégi - távoktatásnak számít, ezért nem ingyenes, ezt a suli mondta. A drágább viszont nappali rendszerûn is indul, de nem megy az egyetemmel együtt. Most akkor vagy nem csinálok még ebben a félévben semmit, vagy megcsinálom az olcsóbbat, kifizetem, és utána már nem lesz ingyenes a második, mert már lesz egy OKJ-m, de legalább idõt spóroltam. De semmiképpen sem akarok várni, mert az egyetemi szak, amit választottam olyan, hogy még nem tanít szakmát konkrétan, csak egy ugródeszka, és a mesterszaknak lesz igazi értelme, és engem szörnyen frusztrál, hogy még mindig olya, mintha gimibe járnék...az OKJ pedig enyhítene a frusztrációmon....úgyhogy nem tudom, mit tegyek :(
A kérdező hozzászólása: n

Ha elkezdem a hozzataplalast kevesebb lesz a tejem? (merthogy a baba is kevesebbet fog szopizni, mert mast is kap ami elteliti a hasat, vagy? )

Legjobb válasz: "Csak mert ez megis sokkal több/taplalobb mint amit eddig evett" Az anyatejnél nem sok táplálóbb eledelt tudok elképzelni...

"Csak mert ez megis sokkal több/taplalobb mint amit eddig evett" Az anyatejnél nem sok táplálóbb eledelt tudok elképzelni...
Igen kevesebb, de nem egybõl, ne aggódj, hanem fokozatosan. Az elején nem fogsz még kiváltani étkezést, így fõ tápláléka marad az anyatej, addig nem csökken a mennyisége. Tejbõl mindig annyi van, amennyit a baba igényel:) ҝ
Én csak este 6 órakor (2 szopi között) adok neki babahamit, a nap többi részében szopizik. Sõt néha még az esti kajcsit is szopival zárja :-) Nem lett kevesebb a tejem. 10 hónapos kislány anyukája
A hozzátáplálásnak nem az a fõ célja, hogy eltelítse a hasat./ hónapos kor után a baba fejlõdéséhez már nem elég, ha csak anyatejet kap.Szüksége van gyümölcsökre, fõzelékekre stb.Csak akkor fog jól fejlõdni a szervezete.Mire minden étkezést kiváltasz, már legalább 8-9 hónapos lesz, vagy egyéves.Akkor már nem feltétlen fog szopni, de akkor már ez nem is baj.Addig lesz elég tejed, amennyire szüksége van.
A kérdező hozzászólása: SZopi elött v. szopi utan kell adni a gyümit a babanak?5 hos es en eddig 2x adtam naponta(delelött 10kor es delutan 15 orakor) ket szopi között.Ja es este 18 orakor tejpep.Csak mert ez megis sokkal több/taplalobb mint amit eddig evett es felek hogy kevesebb lesz a tejem.Ez jo igy?
Valóban nincs táplálóbb, mint az anyatej, a baba 6 hónapos koráig. Utána kell, hogy találkozzon az emésztõrendszere más ételekkel is, elvégre nem fog felnõni anyatejen. És 6 hónapos kor után nem elég tápláló az anyatej, nem véletlenül javasolják a hozzátáplálás elkezdését ekkor.
Én is így csinálom, mert már lassan másfél óránként kéri a cicit, kettõbõl szoptatok, de már "nem lakik jól". Nem hagyok el egy szopit sem, csak kiegészítem. Azóta kiegyensúlyozottabb és jobban alszunk:) 5 hónapos az én kisfiam is.

Amikor megindul a szülés és elkezdődnek az igazi fájások, a baba aktívabb lesz, jobban fog mocorogni, rugdosni, vagy inkább kevésbé?

Legjobb válasz: Én nem éreztem aktívnak,rúgot egyet amitõl megrepedt a burok és utánna,3 óra alatt lett meg a drágám...

Én nem éreztem aktívnak, rúgot egyet amitõl megrepedt a burok és utánna, 3 óra alatt lett meg a drágám...
Olyankor már nem mocorog a baba, õt is megviseli a szülés, az összehúzódások.
Az en babam ossze vissza rugdodot, sot meg a vajudlas alatt is! Egy teljes ejszaktat vegigvajudtam es azon gondolkozdtam el szegeny babam biztos rossz neki is ezert rugdolodzik.De en is azt hallottam masoktol es olvastam rola hogy lelassulnak szules elotti napokban.Ez nem szabalyszeru ahogy lathatod.
Az enyém is teljesen lelassult, burokrepedés után kb 5 óra múlva született meg.
6 perces fájásokig még éreztem a mocorgását...de ettõl függetlenül elfoglalta magát a még hátra lévõ idõre: dupla csomót kötött a köldökzsinórra
Én akkor már nem éreztem.

Ha elkezdek fogamzásgátlót szedni akkor amikor megjön nem fog megduzzadni melleim és a libidóm se nő?

Legjobb válasz: butaság! ha tablettát szedsz, akkor lecsökken a ciklusod, kevesebbet vérzel, és nem fáj anyira! nekem még nõtt is tõle a sexigényem!!

butaság! ha tablettát szedsz, akkor lecsökken a ciklusod, kevesebbet vérzel, és nem fáj anyira! nekem még nõtt is tõle a sexigényem!!
A fog.g. általában kifejezetten csökkenti a libidót, az elsõ szerencsés kivétel.
"butaság! ha tablettát szedsz, akkor lecsökken a ciklusod, kevesebbet vérzel, és nem fáj anyira! nekem még nõtt is tõle a sexigényem!!" "sexigényem"? Ó anyám... Még jó hogy magyar oldalon vagyunk. Szexigény. Egyébként minden nõnél máshogy hat, valakinek csökken a szexuális étvágya van akinek meg nõ.
Ha már látod azért, hogy vérzel, akkor kezd el szedni a tablettát.
Igen, a legelsõ napon kell elkezdeni.
Attól hogy alig jön meg, még megjön, tehát elsõ napnak számít. Ha olyan a tablettád, hogy ha a ciklus elsõ napján elkezded szedni akkor elsõ naptól kezdve véd, akkor kezdd el szedni, mert ez már az elsõ napnak számít.
Kezd el szedni, mert attól, hogy alig jön vér, már mensizel. Ha a követlezõ napod megvárod, akkor már nem nyújt majd teljes védelmet.
ERre én is kíváncsi lennék! ÉN az elsõ nap nem vérzek , hanem barnás folyásom van, és az is épp hogy, alig-alig, másnap viszont már rendesen vérzem. mikor kell beszednem az elsõ szemet?
Én is ugyanezt kérdeztem a dokimtól, õ azt mondta, hogy ha csak pár csepp van, akkor inkább második nap kezdjem el. Úgyhogy én úgy kezdtem és nem is volt semmi baj.
nekem meg pont azt mondta, hogy ha megjött, még ha alig látszik, akkor is kezdjem el.

Ha elkezdem ezt szedni, és tényleg meglesz az az adott test, amit szeretnék, és utána ha ezt abbahagyom, mármint az edzést, akkor össze fogok esni, úgy mint a nagy kondis majmok?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Igen.

Igen.
Nagy itt a sötétség még, így az "adott" testet sem hiszem, hogy el lehet érni. Javaslom a Sárga kapszulát, le van benne szépen minden írva. Egyébként nem, ha mindent jól csinálsz, de tök értelmetlen "abbahagyni". Ahogy az edzést, úgy a jól kajálást sem hagyjuk abba.
Ha ilyen kérdést teszel fel, akkor neked sem lehet több eszed egy majomnál...
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mire fel ez a mentalitás az utolsó kommentezõnél, ugyanis én azért teszem fel a kérdést, mert nyilván nem értek hozzá, ha értenék, nem kérdeznék, nem logikus ? Egyébként a többieknek köszönöm !
Miért, és az milyen mentalitás, hogy "kondis majmok"? Mellesleg nagyon nem értesz hozzá, mert szerinted egy fehérjétõl fogsz te kifejezetten izmos lenni. Ez egy tápkieg, de majdnem ugyanolyan, minta annyival több tojást ennél, vagy húst. És igen, kell tápanyag (fehérje is) a fejlõdéshez, de nem attól leszel te kifejezetten jó fizikumú, mert tápkiegfehérjét eszel. Ennyi hozzáértéssel ne vedd meg, hanem menj a builderre alapismereteket meg Sárga Kapszulát olvasni.
Bocs a mentalitásom miatt, de a "kondis majmok" kifejezést egy kicsit bántónak érzem... Itt nem a testépítéshez kell érteni, ez egyszerû biológia. Te az izomvesztés mindkét fõbb okát leírtad. 1 Az izomzat fenntartásához fehérje szükséges. Ha te abbahagyod a tápkieg szedését, kevesebb fehérjét juttatsz be a szervezetbe, a szervezet nem tudja így fenntartani az izomzatot, ezért egy részét lebontja. 2 A testedet késztetni kell az izmok megtartására/növelésére. Ezt az edzéssel teheted meg. Ha te abbahagyod az edzést, a testednek nem lesz szüksége a nagy izomzatba, mert neki azt plussz munka fenntartani. Ezért, ha nem edzel, a szervezet ugyancsak le fogja bontani az izmot.
A kérdező hozzászólása: ddrake, egyértelmûen én sem gondoltam hogy csak fehérjével meg tömegnövelõkkel kell izmot építeni, csak soha nem szedtem semmi ilyesmit, ezért is érdekel a dolog milyen ezzel cisnálni, mit kell róla tudni stb.. én is járok kondiba másfél éve szerek nélkül, csak kajálok mellette, és azokat nevezem kondis majmoknak, akik eljönnek alap alkattal kondizni, és 2 hónap elteltével olyan izmuk lesz, amit senki nem kíván magának, fõleg ha abbahagyják!
Még mindig homályos a vége a szövegednek, de a tápkiegrõl: gyorsan felszívódó, koncentrált, jó biológiai értékû fehérje-már amelyik. Lévén ilyen, jó arra, hogy: -úgy adagold a fehérjét, ahogy te akarod, miközben a többi tápanyagból kívánatlanul szinte nem (csak alig) viszel be -akut fehérjeszükségletet pótolj, mint pl. edzés után, vagy reggel -étkezést helyettesít vele, bár azért nem erre kell ráállni -jó biológiai értékének köszönhetõen biztos lehetsz benne, hogy jó minõségû fehérjével láttad el magad Ennyi, de változatlanul azt mondom, hogy nyomás Sárga Kapszulát olvasni, meg alapismereteket.

A Ginko Bilobát ha elkezdem szedni akkor mit fogok érezni? A kezem az nagyon sokszor hideg, majd lefagy és ezt javasolták rá. De ezen kívűl milyen hatása lehet még amit érezhetek?

Legjobb válasz: én 60mgost szedtem/szedek, mert mindjárt megint vizsgaidõszak van! A hatása extrém! NEm tudom leírni milyen. KB mint 3 KV ami du-ig tart! csak ajánlani tudom!

én 60mgost szedtem/szedek, mert mindjárt megint vizsgaidõszak van! A hatása extrém! NEm tudom leírni milyen. KB mint 3 KV ami du-ig tart! csak ajánlani tudom!
Semmit nem fogsz erezni! A gingo Bilobat, mint vertisztitot szoktak javasolni, jo hatassal van az agyi keringesre. A verkeringesi panaszoknal szokott segiteni, de nem egymagaban, hanem az etkezesi szokas megvaltoztasaval, es mellette gondoskodni kell a rendszeres mozgasrol, ami lehet egy sima seta is, de rendszeres legyen!
478 :) ))
A kérdező hozzászólása: Igen de hanyadik részben?
6.-ban, bár szerintem egyértelmû. :)
Aki azt írta hogy a 478. oldalon a hatosba az nagyon is téved megnéztem és nem ott!
Igaz, mert az 5.-ben van. :)

Szerintetek mit jelent az a gördeszkáknál hogy profi gördeszkázáshoz nem megfelelő. Ugye ez azt jelenti hogy ameddig elkezdem az alapokat meg minden addig tartani fog nem? Vagy inkább vegyek profi gördeszkát ami tovább bírja? Mik a tapasztalataitok?

El?re is köszi.

Legjobb válasz: ez azt jelenti, hogy tökéletesen alkalmas, hogy megtanulj vele gurulni, ugrani, talán még egy kick flippet is, de arra, hogy profi trükköket csinálj, grindelj(korláton "csúszol" deszkával) arra már alkalmatlan mert ekttétörik

ez azt jelenti, hogy tökéletesen alkalmas, hogy megtanulj vele gurulni, ugrani, talán még egy kick flippet is, de arra, hogy profi trükköket csinálj, grindelj(korláton "csúszol" deszkával) arra már alkalmatlan mert ekttétörik
A kérdező hozzászólása: És nemtudsz valami olyan videot ahol bemutatják miként kezdj el deszkázni ?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!