Találatok a következő kifejezésre: Amikor először az akváriumot (2 db)

Amikor először feltöltöttük az akváriumot halakkal tettünk bele négy pici ancit is, ezekből két hét után már csak egy van. Miért lehet ez?

A többi halunk (guppik, neon, arany)egyenl?re úgy néz ki bírja.

Legjobb válasz: Jó vízminõséget, jó szûrést, rendszeres vízcserét igényelnek az ancik. Valószínûleg valami a vízzel lehetett. Annyit adj nekik enni, amennyit kapásból megesznek, mivel a maradék felbomlik és ez is okozhatja a fiatal ancik halálát.

Jó vízminõséget, jó szûrést, rendszeres vízcserét igényelnek az ancik. Valószínûleg valami a vízzel lehetett. Annyit adj nekik enni, amennyit kapásból megesznek, mivel a maradék felbomlik és ez is okozhatja a fiatal ancik halálát.
Az anciknál van egy kritikus idõszak, kb. 1, 5-2centis korban egy részük "ok nélkûl" elpusztúl. Ha boltban vetted õket ennél nagyobb méretben, akkor vízminõség, vagy etetésgond van.ha ilyen kicsik voltak, akkor ez a kritikus kor is lehet...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.

1 hete telepítettem újra az akváriumomat. Mindent a szokott módon csináltam, akavicsot jól átmostam. A víz azonban még mindig opálos. Most tettem bele először dekorkavicsot amit állatkereskedésben vettem. Lehet, hogy az a baj? Nem is akváriumba való?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy pontosan mit takar ez a dekorkavics, de eleve nem szerencsés 2mm-nél nagyobb szemcseméretû dolgokat aljzatnak használni akváriumban. (Nem tisztul.) Ha egy-két centis színes kavicsról van szó, akkor azok engedik a színüket... G.

Nem tudom, hogy pontosan mit takar ez a dekorkavics, de eleve nem szerencsés 2mm-nél nagyobb szemcseméretû dolgokat aljzatnak használni akváriumban. (Nem tisztul.) Ha egy-két centis színes kavicsról van szó, akkor azok engedik a színüket... G.
Szerintem a kaviccsal semmi baj. Nekem is volt már ilyen és rájöttem miért: az akvárium belsõ falán nagyon vékony sárgás réteg keletkezett. Ez volt az oka.
Az elõzõ vagyok. Vagy a vízzel van gond.
én azt tanácsolom, ha van egy régi fazekad, tedd bele a kavicsokat, fõzd át újra(2-3x-or)várd meg amíg kihül majd tedd vissza õket ha még mindig olyan lesz nem tudom mi lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!