Találatok a következő kifejezésre: Amikor először az (314 db)

Amikor először az űrbe utaztak, tudták hogy ott nincs gravitáció?

Legjobb válasz: Persze az ûrben is van gravitáció csak kisebb, de ezt is tudták, mivel kiszámolták, és elõször nem is ember utazott az ûrbe. Szépen fejlõdött ez fel, hogy végül az embert is fel merték már juttatni.

Persze az ûrben is van gravitáció csak kisebb, de ezt is tudták, mivel kiszámolták, és elõször nem is ember utazott az ûrbe. Szépen fejlõdött ez fel, hogy végül az embert is fel merték már juttatni.
Ki mondta, hogy az ûrben nincs gravitáció? A gravitáció forrásai a tömeggel rendelkezõ testek, és a gavitációs erõ ezektõl távolodva a távolság négyzetével arányosan csökken. De senki nem mondta, hogy teljesen elfogy...
Persze. Már Newton ismerte azt az egyenletet, ami leírja a gravitációs erõ gyengülését. Nyilván az ûrbe való kijutás egyet jelent a föld gravitációs erejének legyõzésével.
Amikor elõször az ûrbe utaztak, akkor tudták, hogy ott is van gravitáció, és ki is használták azt, hogy ne távolodjanak el nagyon a Földtõl. (Mint amikor egy kis sújt kötsz egy madzagra és pörgeted. Ott madzag helyett a gravitációt használták.) Azt is tudták, hogy úgy kell keringeni, hogy a gravitációs gyorsulás és a centripetális gyorsulás kiegyenlítse egymást, így az ûrhajóban a nehézségi gyorsulás 0 legyen, tehát az ûrhajós a súlytalanság állapotába kerüljön. Nem értem, hogy hülyültünk el az elsõ ûrutazás óta ennyire...
A kérdező hozzászólása: kösszönöm a válaszaitokat.
pelenka
Alufólia
Szívószálas üdítõ :) Számítógép Teflon Amúgy sok van de ilyenkor persze nem jut észbe egy se.

Mennyi idős volt a babád, amikor először az anyósra rábíztad?

Mennyi id?t voltál távol? Anyatejes/tápszeres volt a baba?

Legjobb válasz: 1éves a lányom,anyukámra és a keresztanyámra már rá bíztam fél max. 1órára.Az anyósomra még soha!És több,mint valószínû,hogy nem is fogom soha kettesben hagyni a kislányommal!

1éves a lányom, anyukámra és a keresztanyámra már rá bíztam fél max. 1órára.Az anyósomra még soha!És több, mint valószínû, hogy nem is fogom soha kettesben hagyni a kislányommal!
Soha nem hagynám az anyósomra, mert buta és alkoholista.
Nem volt ilyen, mivel anyósom nagyon beteg. Édesanyámra lefejt tejjel 5 hósan bíztam elõször egy órácskára. Férjemre már 3 hósan is.
1 hós lehetett, mennem kellett a sebészetre, körmöt levetetni.kb. 2 órát voltam távol, anyatejes volt, (még az), lefejtem neki és anyósom megetette cumisüvegbõl. Nagyon jól elvoltak.
Hát én jó hamar. 3 hetes volt a baba, mennem kellett a dokihoz és nem akartam vinni.A férjem a kórházban volt, senkire nem tudtam volna bízni. 20 perc volt az egész, de eközben 2x telefonáltam, mert alig bírtam ki. azóta sem hagytam egyedül!Tápszeres a baba, mielõtt elmentem megetettem.
Hamar (kb.2-3 hónaposan), 1.5-2 órára anyukámra, az apukájára még korábban(4hetesen).Anyatejes volt.Elõtte megszoptattam és a következõ szopira odaértem/hazaértem.A közvetlen szomszédomra is hagytam már, de akkor nagyobb volt(8 hónapos)nagyon jól megvannak. Párom anyukájáék mssze laknak, tehát rá még nem hagytam. Én csak olyanra vagyok hajlandó ráhagyni a gyereket, akiben teljesen megbízom és tiszteletben tartja azt, hogy mit nem adok a gyereknek.Természetesen a gyerek is érezze jól magát.Mondjuk nálunk ezzel nincs gond, szinte bárkivel elvan, nagyon barátságos.Lehet pont azért, mert nem csináltam nagy ügyet abból, hogy a gyerek nélkülem is van.13 hónapos
16 hónapos a fiam, de még soha nem hagytam senkire, anyuval együtt lakunk, olyan volt már, h elszaladtam az üzletbe nélküle, de nem merem hosszabb idõre. Pedig biztos nem lenne baja. Anyósomék kb 2 havonta látják, ha visszük, õk nem jönnek megnézni...
Ja, azt nem írtam, a kicsi 18 hónapos.
Anyósom sajnos már nem él(igazi anya, és nagymama típus volt)apósomra 1x hagytam-kb.1 évesen-de az volt az elsõ és az utolsó.Mivel a sógornõmékkel 1 házban lakunk, õ felajánlotta, h segít neki csak szóljon.Persze nem szólt.A pelenka félig megcsavarodva volt rajta, a popsitörlõ zacsiját széttépte(nem tudta, h hogyan kell kivenni)... A sógornõmre maximális nyugalommal hagyom, de ez is ritkán, havonta 1-2x van 2-3 órányit.Anyukám édes, de mivel még nem beszél a kicsi, mindig parába van, h ha vmit akar vagy baja lesz nem fogja érteni.A páromra az elsõ perctõl(de mivel nagyon anyás, hiszti van, hiába hagynám, a kicsi nem akarja).Így tulajdonképpen a születése óta velem van(a nagyobbik már középiskolás, vele ilyen gondok nincsenek).2 gyerekes anyuka
Kislányom 15 hónapos, de anyósom még nem látta, mert Németországban él (no comment) De az egyedüli akire rámerem bízni a páromon kívül az az anyukám. Benne megbízok. Másban sajnos nem :(
A kérdező hozzászólása: Akkor nem csak én nem szeretem másra hagyni
Félévesen 4 órára. A férjemmel elmentünk szaunázni. Tápszert kapott akkor. Félig anyatejes, félig tápszeres!


Lányok! Amikor először azt hittétek, h orgazmusotok van, az is volt?

csak azért kérdezem,mert nekem 20 éves koromban volt/van el?ször orgazmusom, legalábbis azt hiszem,h ez az

Legjobb válasz: az volt. és lehet, h lesz még jobb, nem lehet tudni :)

az volt. és lehet, h lesz még jobb, nem lehet tudni :)
hát igen :D lehet ám azt tudni hogy mikor van orgazmusod még akkor is ha elsõre :) egyszerûen érzed hogy na ez most bizony az volt :)
Nekem az volt.:) Remegsz, megfeszülnek az izmaid, végigjár a melegség és legszívesebben ordítanál. Valahogy így megy ez...de utána nem kívánod annyira a szexet és egyéb dolgokat, tehát lesz ez még jobb is, ne félj, csak engedd el magad!
ha csak "azt hiszed" akkor nem volt :) ha lett volna, akkor tudnád és nem csak hinnéd :)
Á dehogy! Az semmi volt, amire eleinte azt hittem. 19 évesen volt elõször normális orgazmusom, az már igazi volt, attól már sikítani kellett. :) Jó, ez nem mindenkinél így van! De tény, hogy abszolút lebegõ kielégülést éreztem utána, meg ezt a "nem akarok megmozdulni" érzést. Az igazi orgazmus MÉLY - és arról tudod, hogy az. Azóta 9 év telt el, ahogy felfedeztem dolgokat, mindig egyre jobb lett. De a partneren is sok múlik, mennyire ügyes, és mennyire függ a férfiúi büszkesége attól, hogy Téged ki tud-e elégíteni. Ebbõl a kis enyhe érzésbõl lehet, hamarosan igazi orgazmus lesz. Csak figyelj a tested jelzéseire, és a pároddal se félj közölni, hoyg mi, hogy jó.

Milyen érzés, amikor először mozdul meg a baba? Honnan ismerem meg, hogy az tényleg az Õ mozgása volt?

Legjobb válasz: szerintem általában az anyukák föleg elsö babások napokig gondokkodnak hogy ez most akkor az? nem elöször mozdul meg ö már mozog bent ezerrel, de ekkor érzed elöször. nem sok csak mintha belülröl kicsit valaki piszkálná a hasadat. pl kisebb bélgörcök is lehetnek ilyen érzés, vagy a puki mikor megy a beleidben. de rendszeresedik. majd másnap is érzed. mindig egy bizonyos pozicióban (pl én mindig ülve érzetem) aztán már tudod hogy pl kaja után ülve jönni fog az érzés és ez a baba. akkor visza gondolsz mikor volt ez az érdekes érzés és rájöszz már egy hete érzed.

szerintem általában az anyukák föleg elsö babások napokig gondokkodnak hogy ez most akkor az? nem elöször mozdul meg ö már mozog bent ezerrel, de ekkor érzed elöször. nem sok csak mintha belülröl kicsit valaki piszkálná a hasadat. pl kisebb bélgörcök is lehetnek ilyen érzés, vagy a puki mikor megy a beleidben. de rendszeresedik. majd másnap is érzed. mindig egy bizonyos pozicióban (pl én mindig ülve érzetem) aztán már tudod hogy pl kaja után ülve jönni fog az érzés és ez a baba. akkor visza gondolsz mikor volt ez az érdekes érzés és rájöszz már egy hete érzed.
én elõször olyannak éreztem mintha egy kis buborék ki durrant volna.mondta is a védõnõm hogy elsõnek ilyen lesz.de aztán egy hét múlva már nem tévesztettem össze semmivel tudtam hogy a baba az mert erõsebbek lettek a mozgások!19hkm
Nekem olyan volt az elsõ babómnál, mint amikor tudod valamilyen izmod elkezd magától rángani. Vagy mikor a szemhéjad. Csak ezt érzed, hogy az alhasadban történik és mégis más kicsit, tudni fogod azonnal, hogy õ. Vagy pl arra is hasonlít kicsit mikor egy buborék pattanna a hasidban.összehasonlíthatatlan és csodálatos érzés. Én most 12hetes vok és már érzem akkor ha mondjuk leguggolok és összepréselem a hasam:) Onnantól h megmozdul, igazán fogod élvezni a terhességet!Minden jót nektek!
Sziasztok, én is napok óta érzem a bugyborékolást a hasamban :) Ha fekszem a hátamon vagy az oldalamon, akkor érzem a legerõsebben. Napközben annyit teszek-veszek, hogy tudatosan nem figyelem. :) 18 hetes km
A kérdező hozzászólása: Lehet-e nyilaláshoz, vagy kis szúráshoz hasonló ez az érzés? Ehhez hasonlót éreztem elõször a hasam alján aztán pár nap múlva a hasam közepe felé és még csak 13 hetes vagyok.
sztem nem nyilaló érzés. Án 19 hetesen érzetem elõször, olyan volt, mint mikor sokat iszok hirtelen, és kortyogott a hasam. AMikor ültem, akkor meg inkább olyan gyenge izomrángáshoz hasonlítanám. Aztán ahogy nõ és erõsödik a manó, egyre egyértelmûbb lesz :) Sztem a 13. héten még nem érzed, fõleg ha a lepényed a mellsõ falon tapad.
Nem nyillalás szúrás nem jellemzõ, illetve én is szoktam nyillalást érezni, de az nem mozgástól szerintem. Ez fájdalommentes és inkább ténlyeg ilyenkis pattogás.
Énis 19 hetesen éreztem, mintha izom rángott volna a hasamon. :D Most 21 hetes vagyok, és napi többször is ébrednek a pöttömök, fõleg ha kajaidõ van. :D Lehet korábban is voltak jelek, de nem nagyon foglalkoztam vele, úgyse lehet megmondani, hogy most az mi. De ez az izomrángásos dolog elég egyértelmû volt! :)

Hány éves korotokban volt az első randitok, amikor először jártatok valakivel és amikor először csókolóztatok?

És hogy történt? Kort és nemet is légyszi! :)

Legjobb válasz: Elõször általánosban ez egyik osztálytársammal 6.ban jöttünk össze de nem vitt randira:O És 7.es koromban csókolóztunk elõször. Mikor elõször randizni hivott egy srác akkor voltam 16 éves:)

Elõször általánosban ez egyik osztálytársammal 6.ban jöttünk össze de nem vitt randira:O És 7.es koromban csókolóztunk elõször. Mikor elõször randizni hivott egy srác akkor voltam 16 éves:)
A válasz írója 94%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 20:09 Jah és az elsõ csókomm elég bénára sikerült:D De azért jó volt mert az elsõ szerelmemmel történt. Az elsõ randi meg semmi extra beültünk egy kávézóba és sétálgattunk a városban ennyi kb.
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 20:17 Te aztán tudsz írni:)
Az elsõ randim 13 éves koromban volt, semmi nem volt a sráccal, zavarban voltam, meg õ is, de hát egyszer ki kellett próbálni. Aztán a következõ randim 16 évesen, az elsõ és jelenlegi barátommal, vele volt az elsõ csókom, rögtön az elsõ hivatalos randavúnkon volt. Azóta is együtt vagyunk, immáron 1 éve.
nekem 18 után és fiú és úgy történt hogy rám írt Facebookon és fel mentem hozzá Pécsre és enyi aztán a többi jött magától azóta éldegélünk:P
nekem 14 éves koromban volt, egy tópartra vitt el, akkor csattant el életem elsõ csókja is. nem lett hosszas kapcsolat, kb 3 hónapig tartott. de szép emlékek fûznek ahoz a sráchoz. 16/L
Még nem volt semmi komoly. 2005-ben (kb. 12 évesen) volt egy "futó-kapcsolatom". Gyomorideggel és szégyenlõsen elmondtam az egyik osztálytársamnak, hogy tetszik az a "bizonyos" lány, erre õ akaratom ellenére odament az említett lányhoz, és mondta neki, hogy én szeretnék mondani neki valamit. Elõször nagyon nem akartam (nagyon zavarban voltam, gyomoridegem volt, szégyelltem magam, stb...), de egy-két percre rá (a többiek "drukkoltak") elmondtam neki, hogy tetszik nekem, és megkérdeztem, hogy szeretne-e járni velem. Erre igent mondott. Utána gyakran beszélgettünk, stb., de csak arcpuszi volt. Egyszer meglátogattam (látogatásom "emlékéül" adtam neki egy ezüstnyakláncot), beszélgettünk, de én állandóan a saját érdeklõdési területemrõl beszéltem neki (természetrõl, természetvédelemrõl, madarakról), nem volt igazán közös témánk. Talán egy-két hétre rá, 2005.02.14-én, Valentin-napra adott nekem egy rózsaszínû plüssállatot. Zavarba jöttem, szégyelltem a helyzetet, mert valahogy "dedósnak, lányosnak, cikinek" tartottam az ajándékát. Szépen megköszönve visszaadtam neki. Néhány perc elteltével odament hozzám, és közölte, hogy jobb, ha szakítunk, mert nem mûködik a "kapcsolat". Én is így gondoltam. Vissza akarta adni az ezüstnyakláncot, de nem fogadtam el, így azóta is nála van (valószínûleg). Soha sem szeretnék párkapcsolatot. Egészséges vagyok. Gyakran elõfordul, hogy/ha jönnek velem szemben az utcán lányok, zavarba jövök, izzadni, könnyezni kezdek (gyomorideg miatt), nem merek a szemükbe nézni, stb. Nem vagyok az a "modern ember". Nem beszélek csúnyán, nem iszok, nem dohányzok, nem járok/nem voltam még discoban sem, nem hordok "modern, menõsködõ" ruhákat, a hajamat is egyszerûre (tüsire) vágatom. Más a zenei ízlésem is, nagyon szeretem a komolyzenét. "Beleélem" magam az élet minden egyes részébe (gyakran sírok a zenéken, gyakran, ha meghallok egy madárdalt, leírhatatlanul jó érzések öntenek el, stb...) Gyakran sétálok (sokszor tudományos célból) a természetben, a "mindenem". Nagyon érzékeny vagyok lelkileg. A szeretetet nagyon fontosnak, és nagyszerûbb érzésnek tartom a szerelemnél. Csak ne lennék gyakran annyira feszült, nyugtalan... Bocsi, hogy ilyen hosszan írtam magamról (írhatnék még nagyon sokat, pozitívat, negatívat is), de szerintem ez egy "alap dolog", ennyinek kéne a minimumnak lenni, amit egy ember elmond magáról egy másik, idegen embernek (aki ezt átérzi), még ha nem is egyszerre. :) 18/F

Amikor először nézik meg, hogy milyen fogszabályzó kell akkor a többi vizsgálaton is ugyan az az orvos lesz mint aki először megnézte?

Legjobb válasz: Általános fogorvos csak beutalót adhat fogszabályzásra, az összes többit a fogszabályzós szakorvos csinálja. Persze az általános (vagy gyermek) fogorvosnak is tudnia kell hogy milyen készülékre lehet szükséged, de a típust végsõsoron a fogszabályzáson döntik el, illetve készítik el.

Általános fogorvos csak beutalót adhat fogszabályzásra, az összes többit a fogszabályzós szakorvos csinálja. Persze az általános (vagy gyermek) fogorvosnak is tudnia kell hogy milyen készülékre lehet szükséged, de a típust végsõsoron a fogszabályzáson döntik el, illetve készítik el.
ja és a késõbbiekben az aktiválást (a készülék csiszolása, ívcsere...) is a fogszabályzáson csinálják.
A kérdező hozzászólása: Igen, de már voltam szakorvosnál. De aki ott nézett õ lesz végig az orvosom?
Persz hogy õ, kimás lenne?
A kérdező hozzászólása: Hát egy másik ott dolgozó orvos :D de akkor jó. :)
Egy beteggel csak egy fogszabályzós fogorvos foglalkozik, õ tudja hogy milyen volt az eredeti állapot, hogy milyen technikát tervez be stb. Nem szokás átengedni a beteget más orvosnak, mert például honnan tudná a másik hogy milyen röntgent csináltak eddig nálad, mi volt pontosan az eredeti diagnózis... Sok orvos attól is hülyét kap, ha valaki más hozzányúl az eszközeihez, fogóihoz.
Ami még elõfordulhat hogy az adott orvos rezidense (tanítványa) lát el, de akkor is ott van személyesen az eredeti fogorvos.
A kérdező hozzászólása: EZ AAAAZ!:D
A kérdező hozzászólása: akárhogy állitom kisebbre a grafikát, akkor is ugyan ugy megy.

Ugye nem lesz tőle mindig hányingerem? Amikor először elégítettem ki orálisan a barátomat (életemben először elégítettem ki így pasit) nagyon furcsa volt az előváladékának az íze kicsit hány ingerem volt tőle. : S

pedig nagyon kívántam ?t ,nem tudom miért volt..:S:S

Legjobb válasz: Nem lesz mindig, ha nem koncentrálsz folyton-folyvást a kellemetlen élményre. Feltehetõleg azért történt, mert ahogy írod, elsõ alkalommal történt, ilyen szempontból idegen volt még a teste neked.

Nem lesz mindig, ha nem koncentrálsz folyton-folyvást a kellemetlen élményre. Feltehetõleg azért történt, mert ahogy írod, elsõ alkalommal történt, ilyen szempontból idegen volt még a teste neked.
szerintem sem lesz késõbb semmi baj, valószínûleg izgultál is elsõre:)
vagy csak szimplan ne nyeld le (kedv kerdese, mikor hogy dontesz)... ha szeret, nem fog bunkoskodni emiatt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)
az elsõ nekem is rossz élmény volt...de a mostani barátom ízét már szeretem:D
A kérdező hozzászólása: köszi:) :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!