Találatok a következő kifejezésre: Amikor a vizet (773 db)

SEGÍTSETEK! Nekem amikor a vízbe mentem tamponnal, akkor miután kivettem meg volt telve vízzel. Miért? És baj lehet belőle?

Legjobb válasz: A hüvelybe bejut a víz és a tampon felszívja azt. Én ilyenkor csak rövid idõt szoktam vízben tartózkodni, csak amíg lehûlök kicsit, amikor kijövök rögtön cserélem is.

A hüvelybe bejut a víz és a tampon felszívja azt. Én ilyenkor csak rövid idõt szoktam vízben tartózkodni, csak amíg lehûlök kicsit, amikor kijövök rögtön cserélem is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.:)
Ami folyékony felszívja, mivel a hüvelyed nem zár tökéletesen ! :) 7 szóval no para !!!
A kérdező hozzászólása: huhh köszönöm:)

Mi a neve a baktérium kultúrának ami a víz beállítását segíti?

Tegnap jött meg az akvárium 60x30x40, vettem bele 2 picike növényt (Armoracia aquatica, a másik leginkább erre hasonlít csak vöröses-barnás levelei vannak), Az akvárium talajt először nem mostam át, meg is lett az eredmény, jól megszívattam magam mert kezdhettem elölről mindent.... A szűrő reggel óta megy (nem volt elég a hosszabbító) reggel még elég zavaros fehéres volt a víz, de mostanra már szép átlátszó, ha nem muszáj nem várnék 2-3 hetet a beállítással, hanem hamarabb megcsinálnám hogy a Kisfiammal tudjunk végre gyönyörködni...

Legjobb válasz: Baci kultúrával elvileg 1 nap után mehet bele hal. Azért van kitalálva. Baci nélkül ~10 napot kellene várni. Törpe szívóharcsát nem tennék bele. A legtöbbet vadon fogják, és ha nem kapja meg egybõl a legoptimálisabb helyet, akkor hamar elpusztul. Én is vettem kettõt 2 hetes akváriumba, és nem bírták sokáig. A harcsák egyébként békés halak, nem bántják a többieket. Döglött, víz alatt fekvõ halakat sok más hal megkóstol, de egyik algaevõ harcsa sem támad rá, "kiszívási" szándékkal. :) Attól, hogy bacit teszel a vízbe, elõsegíted a biológiai egyensúly kialakulását, de az még koránt sem a "végleges", stabil állapot. Abba már lehet halakat tenni, de semmiképpen nem olyat, ami nagyon igényes a víz minõségére. Azokat majd 3-4 hónap múlva, ha beállt minden, nem algásodsz, és a halaid sem döglõdnek. Jó "kezdõ" hal lehet a kolibrihal, dániók, stb...

Baci kultúrával elvileg 1 nap után mehet bele hal. Azért van kitalálva. Baci nélkül ~10 napot kellene várni. Törpe szívóharcsát nem tennék bele. A legtöbbet vadon fogják, és ha nem kapja meg egybõl a legoptimálisabb helyet, akkor hamar elpusztul. Én is vettem kettõt 2 hetes akváriumba, és nem bírták sokáig. A harcsák egyébként békés halak, nem bántják a többieket. Döglött, víz alatt fekvõ halakat sok más hal megkóstol, de egyik algaevõ harcsa sem támad rá, "kiszívási" szándékkal. :) Attól, hogy bacit teszel a vízbe, elõsegíted a biológiai egyensúly kialakulását, de az még koránt sem a "végleges", stabil állapot. Abba már lehet halakat tenni, de semmiképpen nem olyat, ami nagyon igényes a víz minõségére. Azokat majd 3-4 hónap múlva, ha beállt minden, nem algásodsz, és a halaid sem döglõdnek. Jó "kezdõ" hal lehet a kolibrihal, dániók, stb...
Sera Nitrivec. Kezdésnél ajánlott, na meg akkor , ha nagyobb mennyiségû vízcserét kell csinálnod valami oknál fogva. Úgy öntsd az akváriumba, hogy a szûrõ beszívjon belõle minél többet. Öntsd bele az írt mennyiséget, aztán 1 nap után mehetnek bele a halak, de csak olyanok, akiknek az új akvárium nem okoz gondot.
A kérdező hozzászólása: köszi neked is! tehát ha jól értem akkor ha 8 neon és 8 ékfoltos razbóra van benne akkor aljzat lakók már nem mehetnek?
1-1 csapat között várni kell 1-1 hetet.
FONTOS! A baktérium kultúrában az a baktérium van, ami az ammóniát bontja nitritté. Az, ami tovább bontja nitráttá, sokkal késõbb szaporodik el. Kb 3 hét kell az elszaporodásukhoz. Ráadásul a nitrit sokkal mérgezõbb a halakra, mint az ammónia, tehát NEM LEHET 1 nap után halakat tenni bele. Ezen kívül tilos egyszerre bele tenni az össze halat, mert azoknak a baciknak enni kell, hogy szaporodhassanak, tehát mindig csak egy kicsivel tudod jobban terhelni a vizet! A halakkal legalább 1 hete várni kell. Utána, ha használtál baci kultúrát, akkor mehet az elsõ adag hal. Általában az algaevõkkel szokás kezdeni. Én ugyanazt (törpe szívóharcsa) ajánlanám, mint amirõl írtál, jó algaevõ. 6 db simán mehetne belõle. Egyszerûen adni kell neki enni, és akkor nem a halakra cuppan rá. Fõtt, forrázott zöldségeket szereti. Aztán, ha szeretnél még aljzat lakókat, akkor mehetne egy csapat páncélos harcsa, mondjuk rézfoltos. Aztán jöhetnek a neonok, az is jó választás. Én ilyen középen úszkáló rajhalból 1 fajtát tartanék, és abból több darabot. De ha 2 fajta, pl 8 neon, 8 ékfoltos razbóra, (kicsit eltérõ szinten mozognak) akkor mást nem igen bír el az akvárium.
A kérdező hozzászólása: háhh... Nem lesz neon halam akkor... fehér talajt ajánlottak a boltban, és õk is abban tartották a neonokat... (nem teljesen fehér inkább szürkés de világos) :)
A kérdező hozzászólása: :) így értek mindent... Köszönöm ismét! még egy utolsó kérdés (szerintem már nem lesz több) :) Az élõnövényeket ahogy kibontottam abból a vatta szerû csomagolásból egy kicsi maradt rajta... Ez okoz gondot? A boltban annyit mondtak, hogy minél kevesebb maradjon rajta és ne sértsem meg a gyökerét... Jó ez így vagy próbáljam meg kihúzgálni?
Kolibri hal mehet neon mellé. Pici, igénytelen hal, és ráadásul szép.
A kérdező hozzászólása: vagyis a kolibrihalat :D pont a sügéreket néztem és azt írtam...
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm Neked is, a választ. Neonok mellé gondoltad a sügért vagy csak magában? Ja a vitorlásokkal tényleg ez volt.. :S Volt egy algaevõm, nem tudom milyen kerek "o" alakú szája van és folyamatosan az üvegre tapadt... Este villanyoltásnál ránéztem a halakra és akkor láttam, hogy az oldalára van tapadva és együtt úsznak (12-13 éves voltam nem volt nagy jelentõsége számomra) és másnap reggelre meg már hátán úszkált...
Törpe szívóharcsáról az egyik legjobb budapesti akvarisztikai boltban is azt mondta nekem az eladó, hogy õ sem tudott 5-6 hónapnál tovább életben tartani egyet sem. Szóval én nagyon nem ajánlom, bár aranyos és szép hal.
Egyébként a színes, mutatós halakat szeretnél, akkor érdemes elgondolkodni egy sügéres akváriumon. SZerintem a legszebbek. diszhal.info oldalt ajánlom.
A kérdező hozzászólása: Szia! 72 literes akváriumban én gondoltam egy neon csapatot meg még valakiket az aljára... de nem tudom... 10-15 haltól többet nem igazán szeretnék... kevesebb de mutatós halakra gondoltam... lehetõleg "színes", hogy a 2 éves fiamat is érdekelje...
Még baci kultúrával is várni kell minimum egy hetet.Hát ebbe egy csapat törpe szívóharcsa jó lenne.Milyen halakat képzeltél el bele?
A kérdező hozzászólása: hogy érted azt hogy akiknek nem okoz gondot az új akvárium?
A kérdező hozzászólása: Még 1 kérdés! Milyen "algaevõket" tarthatok ami nem bántja a halakat? Anno régen volt egy de az csontosra szívta a vitorláshalaimat, rájuk tapadt és mindent kiszívott belõlük, csak egy nagy lyukkal az oldalukon döglõdtek a víz tetején...
Az a baj, hogy ilyen kistestûek általában rajhalak, és akkor azokból is kéne egy nagy csapat, és az már lehet, hogy sok lenne. Hát esetleg ilyen pigmeus corydoras méretûekbõl vagy 6 db, csak nem tudom, mennyire lehet beszerezni. Vagy mondjuk 4 db törpe szívóharcsa, az úgy is inkább növényeket eszik, az kevésbé terheli a vizet. Kb. ennyi a határ, ennyit bír el az akvárium.

Miért van az hogy a skyrim-ban amikor a vízbe megyek a kép elkezd villogni és a viz minden villogás után úgy néz a víz ki mintha felülről nézném: a víz felszíne alatt lehet úszni de nincs ott víz. (? )

Legjobb válasz: Erre megoldást nem nagyon lehet találni, de a lehetséges ok az, hogy régi vagy rossz a videókártya. Ez még magában nem jelent gondot mert a netrõl simán le lehet szedni OpenGL és Direct3D drivereket.

Erre megoldást nem nagyon lehet találni, de a lehetséges ok az, hogy régi vagy rossz a videókártya. Ez még magában nem jelent gondot mert a netrõl simán le lehet szedni OpenGL és Direct3D drivereket.


A kérdésem a bora borai viskókkal kapcsolatos, amik a vízben, cölöpökön állnak. Viszont a képeken sehol sem látni semmiféle csatornát ahova le/elfolyna a fajansz. Na de akkor hová kerül a szenny?

Feltételezem ha az ember kifizet egy zsák pénzt egy ilyen borsos nyaralásra, nem lavorba kell intéznie a dolgát. De akkor hová kerül? Tengeri uborka lesz bel?le?

Legjobb válasz: Mi maldívon voltunk nem rég, habár nem ilyen viskóban (mert kisgyerekel nem lehet ilyet foglalni), de rendesen be vannak csatornázva ezek is, és megy be víz és jön ki szenyvíz, habár nem gondolkodtam el hogyan, de biztosan be megy és kijön mert luxus fürdök vannak hozzá. Amúgy mi szerintem max kipr´bo´lásra mennénk ilyen bungiba, mert pont azt beszéltük, hogy ahol ilyen kicsi a víz sokáig ott egy órát is úszhatsz a helyi reefig ahol a gyönyörü halak vannak, úgy meg nem éri meg. Nekünk közvetlen parti kunyhonk volt, és egyrészt mindig találtunk árnyékot, másrészt a reef kb 3 karcsapásra volt, ahol lenyügözö látvány várt minket a tenger alatt, és habár nem vagyunk nagy hal és víz rajongók, de ki sem tudtunk jönni onnan olyan lenyügözö az a világ.

Mi maldívon voltunk nem rég, habár nem ilyen viskóban (mert kisgyerekel nem lehet ilyet foglalni), de rendesen be vannak csatornázva ezek is, és megy be víz és jön ki szenyvíz, habár nem gondolkodtam el hogyan, de biztosan be megy és kijön mert luxus fürdök vannak hozzá. Amúgy mi szerintem max kipr´bo´lásra mennénk ilyen bungiba, mert pont azt beszéltük, hogy ahol ilyen kicsi a víz sokáig ott egy órát is úszhatsz a helyi reefig ahol a gyönyörü halak vannak, úgy meg nem éri meg. Nekünk közvetlen parti kunyhonk volt, és egyrészt mindig találtunk árnyékot, másrészt a reef kb 3 karcsapásra volt, ahol lenyügözö látvány várt minket a tenger alatt, és habár nem vagyunk nagy hal és víz rajongók, de ki sem tudtunk jönni onnan olyan lenyügözö az a világ.
A padlózat alatt van kivezetve a partra.

Van egy fég 4.2 vízmelegítőm ami csak akkor kapcsol be amikor a vizet teljesen megnyitom. Hogy lehet a víz mennyiségét csökkenteni?

FÉG 4.2

Legjobb válasz: A víznyomást/mennyiséget egy gumimembrános érzékelõ érzékeli. Nem valószínû, hogy állítható. Szakembert kellene keresned.

A víznyomást/mennyiséget egy gumimembrános érzékelõ érzékeli. Nem valószínû, hogy állítható. Szakembert kellene keresned.
Ha a víz mennyiségét lecsökkentenéd a membrán a lángot is leveszi mert máskülönben a víz túl melegedne.
Persze, hogy hasznos, annak aki eladja. :-)
Ha erre a csapra rakható habosító cuccra gondolsz, akkor az tud hasznos lenni, mert többnek tûnik a kiengedett víz (kézmosásnál), ezért nem nyitod meg annyira.
A kérdező hozzászólása: Olyat olvastam, hogy dúsítja a berendezés a vizet és ezáltal ha megnyitom a csapot akkor is kevesebbet használok. Továbbá vannak a víztisztító berendezések, ez azért lehetne jó nekem mert ásványvíz már elég sokba kerül és lehet hogy ha csapvizet innék, az is egézséges lenne, és gyanítom hogy lényegesen kevesebbet fizetnék érte. Egy hónapban az ásványvíz fogyasztásom körülbelül 4.000 Ft.
Azok a perlátorok, amik + O2-t "adagolnak" a vízhez, azok segíthetnek spórolni....
Milyen víz tisztító berendezésben kell gondolkodni? Ivóvíz szûrõ? vagy...?
Szerintem nem hasznos. Nekünk van vízhabosítónk, de kimondottan kényelmetlen pl. fogmosásnál - én nem használok poharat, a csapból veszek öblítõvizet, viszont várnom kell, mire tudok öblíteni vele. Tudom, használjak poharat, de na. Kézmosásnál meg teljesen haszontalan, mivel ahhoz, hogy elkezdjen mûködni, akkora víznyomás kell, aminek a felével is bõven kezet lehet mosni. A vízszûrõ kancsó mondjuk jó lehet, ha rossz minõségû nálatok a víz. Ebben szerencsénk van, nálunk kimondottan jó, ezért nincs szükségünk szûrésre.
Nem foglalkozom kereskedéssel, tehát nem vagyok érdekelt. A víztisztító, vízszûrõ határozottan jó. Érdemes megnézni, hogy milyet veszel, de a víz íze sokkal jobb (hasonló a forrásvízhez, aminél szerintem nincs jobb fajta víz) és egészségileg is jót tesz. Lehet, hogy hosszabb távon, de fõleg, ha havi 4000eFt-ot "elvizezel" akkor egy év alatt biztosan visszajön az ára és jót teszel az egészségednek.
Vidd el tisztítóba, az a biztos. Zakót, öltönyt, én mindig odaviszem.

Egy medencében 160 cm magas oszlop áll, amit a víz teljesen ellep. A vízfelszínt a felszínnel 42.6º-ot bezáró napsugarak érik. Az oszlop árnyéka a medence alján 0.75 m hosszú. Mekkora a víz levegőre vonatkoztatott törésmutatója?

Tudna segíteni valaki ebben a feladatban? Nem nagyon jövök rá a jó megoldási útvonalra..:(

Legjobb válasz: tg ( ß ) = 0,75 / 1,6 ; --> ß n = sin( 90° - 42.6º ) / sin( ß )

tg ( ß ) = 0, 75 / 1, 6 ; --> ß n = sin( 90° - 42.6º ) / sin( ß )
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél!:)

Tudtok ajánlani faágakat amik a vized egy kicsi beszínezik vöröses barnára és nem árt a halaknak?

Legjobb válasz: Mangrove a legautentikusabb, sokáig színez, igazi puha korhadós fa, klasszikus feketevizes dekoráció. De bármilyen vasfa megszínezi a vizet, halasboltokban, nagyobb kisállat kereskedésekben lehet kapni. De egy jól kiszárított, vegyszermentes szõlõtõke is jó, csak nem egyszerû ilyet találni. Friss fa nem jó.

Mangrove a legautentikusabb, sokáig színez, igazi puha korhadós fa, klasszikus feketevizes dekoráció. De bármilyen vasfa megszínezi a vizet, halasboltokban, nagyobb kisállat kereskedésekben lehet kapni. De egy jól kiszárított, vegyszermentes szõlõtõke is jó, csak nem egyszerû ilyet találni. Friss fa nem jó.

3, 5 hos babának mos itthoni nagymedence amibe a viz 30 fokos? Mi a véleményetek? Lehet?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan. Ha nem tetszik neki, azt úgyis jelzi. Múlt héten a kislányom 28 fokos vízben fürdött. Elõször csak a lábát lógattuk bele, de annyira élvezte, hogy végül a férjem bevitte. Nem fázott meg, nagyon élvezte! :) 5 hónapos kislány anyukája

Szerintem nyugodtan. Ha nem tetszik neki, azt úgyis jelzi. Múlt héten a kislányom 28 fokos vízben fürdött. Elõször csak a lábát lógattuk bele, de annyira élvezte, hogy végül a férjem bevitte. Nem fázott meg, nagyon élvezte! :) 5 hónapos kislány anyukája
nyugodtan! A baba úszáson nincs ilyen meleg a víz!
Így van!Ha fázni fog jelezni fogja: sírni fog.Mi hétvégén kerti medencébe bevittük a 9 hónapos lányomat.Persze elõtte én is belementem, és éreztem, hogy meleg, jól felmelegítette a nap, egész nap tûzõ napon van a medence.A kicsi felszabadultan lubickolt, elõször fürdött a kádon kívül, és irtóra élvezte, hogy pancsolhat.Mindenki csak nézte, hogy nem fél a nagy víztõl, és hogy hogyan merem belevinni.Amiatt nem kell aggódnom, hogy a lányom nem sír, ha valami nem jó neki:) )És nincs megfázva, pedig ez vasárnap volt.
Nyugodtan!!! Az én kisgyerkõcöm már a tengerben is fürdött egy hónapja, pedig az hidegebb! És élvezte nagyon, és semmi baja nem lett!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!