Találatok a következő kifejezésre: Amikor a szajjal (118 db)

Mi is az a snuff? És milyen változatai vannak? Mert úgy hallottam, hogy van amit a szájba kell tenni, van amit az orrba felszívni.

Legjobb válasz: amit szájba kell tenni az Snuss! itthon "sznüssz"-nek ejtik. Amúgy nálunk nem engedélyezett a cucc. Svédek szeretik.Egyszer probáltam, ajak alá kell tenni undoirtó a szaga:D de amugy nemrossz:DÜvegszál van benne ami felsérti a nyálkarátyát és felszivódik a nikotin. A snuff meg ha joltudom az amit mi "tubák"nak hívunk. Õrölt dohány, fel kell szivni az orrodba, van mindenféle ízben, eddig csak mentolost probáltam, aztmondják cigi helyett is lehet de nekem közömbös az egész dolog, simán rágyujtok utána:D nem veszi el a kedvem:D

amit szájba kell tenni az Snuss! itthon "sznüssz"-nek ejtik. Amúgy nálunk nem engedélyezett a cucc. Svédek szeretik.Egyszer probáltam, ajak alá kell tenni undoirtó a szaga:D de amugy nemrossz:DÜvegszál van benne ami felsérti a nyálkarátyát és felszivódik a nikotin. A snuff meg ha joltudom az amit mi "tubák"nak hívunk. Õrölt dohány, fel kell szivni az orrodba, van mindenféle ízben, eddig csak mentolost probáltam, aztmondják cigi helyett is lehet de nekem közömbös az egész dolog, simán rágyujtok utána:D nem veszi el a kedvem:D
Az üvegszál része az elég durva!!! Igaz, hogy az üvegszál magában nem rákkeltõ, de elég kellemetlen, ha belefúródik a bõrbe/szembe v. nyálkahártyára kerül. Hosszú ideig irritál, amire ki képes a szervezet dolgozni (ezért dolgoznak vele védõmaszkban)! "Két dolog végtelen: -az emberi hülyeség és -a világegyetem, de az utóbbi nem biztos" (Albert Einstein) Szerintem ne próbáld ki, ha tényleg üvegszál van benne!
A snus-ról pár szót. Látom élnek itt a legendák. A snus leginkább az arab országokban és a svédeknél elterjedt. A svéd snus kicsit úgymond egészségesebb mert õk kivonták belõle a rákkeltõ anyagokat, viszont az arab snus az erõsebb. Az a rész h darált üvegszilánkok vannak benne az nem igaz. Régebben még a '90-es években az oroszoknál volt ez h, bele daráltak a snus-be üvegszilánkokat. Ma már nem! A snus az túlérett dohány kiszárítva ledarálva alkoholba áztatva. Magyarországon nem lehet kapni csak elszórva itt-ott Birkózóknál meg Judosoknál. Van külömbféle ízû. Pl.: arabból van sima megmentolos. A svédeknél van mindenfajta. Van sima tomõs, meg filteres amit csak be kell rakni az ínedhez. Mellékhatása: szédülés, ha nem szoktad meg még a nikotint vagy lenyeltél a snus-ból akkor hányinger. Jó kis cucc szerintem jobb mint a cigi. ennyit a snusról remélem tudtam segíteni.

A herpesz, ami a szájon jelentkezik, ugyanaz a vírus, ami a nemi szerveken kijön?

Legjobb válasz: A szájon gyakoribb a HVS-1, a nemi szerveken a HSV-2. De igazából mind a kettõ tud mind a két helyen elváltozást okozni. Szóval ha HSV-1 van a szádon, és kinyalod a bnõd, akkor neki a nemi szervén kialakulhat herpesz. És ha a HSV-2-es nemi herpeszes csajodat nyalogatod, akkor lehet a szádon is herpesz...

A szájon gyakoribb a HVS-1, a nemi szerveken a HSV-2. De igazából mind a kettõ tud mind a két helyen elváltozást okozni. Szóval ha HSV-1 van a szádon, és kinyalod a bnõd, akkor neki a nemi szervén kialakulhat herpesz. És ha a HSV-2-es nemi herpeszes csajodat nyalogatod, akkor lehet a szádon is herpesz...

Amikor a száj nagyobb?

Gondolok itt valami komplexusra, nem tudom, de nagyapám volt eléggé ilyen, aki brutális szóhasználattal, mogorva kifejezésekkel élt, olyan durván nyilvánult meg. Aztán a fia, aki az apám, öngyilkos lett. És én sem vagyok piti. Tehát kiindulva abból, hogy nagyapának kemény gyerekkora volt, és ilyen magatartást tett, hogyan szállhatnék ki, lehetek más mint apám és nagyapa?

Legjobb válasz: Legyen önuralmad és akarj jobb lenni mint õk.

Legyen önuralmad és akarj jobb lenni mint õk.
A kérdező hozzászólása: De nálam is van valami komplexus.
A nagypapi káromkodásai nem kergethették öngyilkosságba az apukádat. Neked milyen bajod van? Iszol, dohányzol, lóversenyezel? Narkózol, szipózol? Mert ha csak rendesen tanulsz, vagy dolgozol minden nap, nem sújt az átok.

A herpesz vírus (ami a szájon jön ki) mitől van és miért épp akkor jön ki, amikor?

Igaz az, hogy ezt ha valaki elkapja egyszer, akkor utána valamilyen rendszerességel kijön? És ha igen, miért és miért akkor amikor? Mi befolyásolja? Mit?l lehet ezt elkapni? Mit?l különbözik ez a herpesz attól, ami máshol jön ki? Más területre is át lehet vinni?

Legjobb válasz: Igen, ez a vírus sohasem múlik el, csak elrejtõzik. Nem rendszeresen jön elõ, hanem akkor, ha megbolygatják: kosz, stressz, stb. Elkapni fertõzéssel lehet: érintkezéssel. Herpeszes embert érinteni tilos (a herpesz környékén). Át lehet vinni más területre.

Igen, ez a vírus sohasem múlik el, csak elrejtõzik. Nem rendszeresen jön elõ, hanem akkor, ha megbolygatják: kosz, stressz, stb. Elkapni fertõzéssel lehet: érintkezéssel. Herpeszes embert érinteni tilos (a herpesz környékén). Át lehet vinni más területre.
nem, ételektõl nem jön ki, mivel vírus. ha logikusan végiggodnolod, nem csoda, hogy azt képzeled sós után kijön, hiszen gyakran eszünk sósat. kijöhet viszont: stressz, betegség, menstruáció, tehát minden olyan, ami megviseli az idegrendszert.
Bármitõl kijöhet, ha kicsit legyengül az immunrendszered, vagy stressz...stb.és kb.1hét a gyógyulási ideje ha törõdsz vele.Nekem ma van a 6.nap, holnapra el fog tûnni szerencsére, legjobb rá a Telviran krém.Recept nélkül lehet patikában kapni, 2g-os, picike, de csak a fertõzés helyére kell kenni. Nagyon vigyázz ezzel a vírussal, mert én anno az akkori páromtól kaptam el, és 8 napig kórházban voltam miatta(nem a számon volt)és kibírhatatlanul fáj, alig bírtam a két lábamon menni.Nem ittam szinte semmit, csakhogy ne kelljen wc-re mennem, mert az is pokoli fájdalommal járt. Azóta néha kijön a számon.De AZONNAL el kell kezdeni a kezelését.Sajnos nem tudod teljesen kiirtani a szervezetbõl.
Igen, átterjedhet más testfelületre is. Múltkor a Doktor G.-ben láttam, hogy így halt meg egy fiatal nõ. Vigyázni kell vele.
A szájon található herpesz vírus nem egyezik meg a nemiszerveket megtámadó herpesszel. Szinte minden ember hordozó. Vannak akiknek sohasem jön elõ, ha le is gyengül az immunredszerük, akkor sem tudja áttörni a védõgátat, és vannak akiknek a legkisebb immunproblémára elõjön. (Én pl. hordozó vagyok, anyámnak mindíg volt, de nekem sohasem jön elõ, ha a páromnak herpeszes a szája akkor is csókolózhatok vele, mert én nem kapom el.) Arra, hogy kinek milyen immungyengeségre jön elõ, azt mindenkinek ki kell kísérleteznie. Így akár lehet zsíros étel is, amire a szervezet nem jól reagál, nem tud emészteni, már csökken az immunrendszer mert más irányban van elfoglalva és elõjöhet a herpesz. De ilyenkor nem a zsíros étel miatt jön elõ, hanem mert a zsíros étel legyengíti a szervezetet, mert a megemésztésével van elfoglalva.
A kérdező hozzászólása: Nekem ált. évente 2-3-szor van. Legutóbb a szülésem után volt. Mindig a legrosszabbkor jön ki pl. mikor új emberekkel kell találkoznom...emlékszem, hogy mikor a párommal elsõ pár alkalommal találkoztam, mindig kijött. Nem gondoltam volna, hogy az idegességnek ekkora hatása van rá.
A kérdező hozzászólása: Észrevettem már, hogy bizonyos ételek után szokott kijönni. Ha pl. sósat eszem. Ez lehetséges vagy csak én képzelem azt, hogy ennek hatása van rá? Hogy kaphattam el ezt, ha már kiskorom óta elõjön néha?
A kérdező hozzászólása: Tehát ez a herpesz vírus ugyanaz, mint ami a nemi szerveken van? De még mindig nem értem, hogy kicsi gyerekként ezt hogy lehet elkapni. Ha az anyának van ilyen, akkor a gyereke is automatikusan hordozó lesz? Ez azért érdekelne, mert akkor az én gyerekeim is hordozók talán.

Lehet, hogy hülye a kérdés, de létezik olyan biciklis felszerelés amit a száj elé kell felcsatolni és felmelegíti a levegőt amit belélegzek? :d

Legjobb válasz: Igen, úgy hívják hajszáríót, az felmelegíti a levelegõt. Amúgy a kérdésre rátérve nem hiszem, hogy ilyen létezne. Legalábbis én még nem hallottam róla.

Igen, úgy hívják hajszáríót, az felmelegíti a levelegõt. Amúgy a kérdésre rátérve nem hiszem, hogy ilyen létezne. Legalábbis én még nem hallottam róla.
A maszkok alatt felmelegszik a levegõ, de ha nem vagy túl érzékeny, akkor hozzá tudsz szokni a hideg levegõhöz. Az a baj a maszkokkal, hogy nedves, meleg környezetet biztosít... s így inkább egészségtelen.
én a sálat szoktam egészen feltekerni a számig így benmarad a meleg levegõ a ruhám alatt és nem megy be a hideg a torkomba.
A kérdező hozzászólása: -5 -10 fokhoz nehezen tudnék hozzászokni, fõleg h vmelyik nap 5 fokban bicikliztem és megfáztam
Megfelelõ öltözet szükséges. Nem a belélegzett levegõtõl fázol meg. Legfeljebb a torkod fáj. -20-ban is bringáztam megfázás nélkül.
Valoba huje kerdes deha lenne hasznalnam mert nekem is szokott faji a torkom egy hidegbe valo bringazas utan
-.- Orron át kell lélegezni, amúgy ilyen nincs, de tényleg nem ettõl fázol meg.

Hogy hívják azt a piercinget ami a száj alatt van jobb/ball oldalt, esetleg középen?

Legjobb válasz: Labret. Ha 2õt akarsz fentre az angelbite. Ha alulra az snakebite. 18/F

Labret. Ha 2õt akarsz fentre az angelbite. Ha alulra az snakebite. 18/F
Simán csak ajak piercing. (lip piercing) Ha felül van, akkor már monroe piercing.
húú erre énis kiváncsi voltam:) mostmár legalább tudom h snakebite :)

5 hónapos babám könyökhajlatában belül apró piros pöttyök vannak és egy ekcéma szerű piros folt, ami a száján is van. Mik lehetnek a pöttyök?

Ma megkóstoltuk a krumplit, lehet attól? Csak ezen a karján van, máshol nincs.

Legjobb válasz: Nem tudom mitõl lehet, de biztos nem a krumplitól.

Nem tudom mitõl lehet, de biztos nem a krumplitól.
Nem a krumpli. Valami más. Idegen öblítõ, mosószer, krém, fürdetõ?
A kérdező hozzászólása: Semmi ilyesmi, és csak délután jött ki rajta.

Amikor a pasimat orálisan elégítem ki csak a számat használjam, vagy kézzel és szájjal egyszerre csináljam?

Én úgy szoktam hogy lentebb van a kezem és húzogatom a b?rt és a számmal követem. Jól csinálom?

Legjobb válasz: Én azt preferálom ha egyszerre csinálják kézzel, és szájjal, de lehet neki más az igénye. Úgyis érezni fogod, hogy mikor nagyon jó neki:)

Én azt preferálom ha egyszerre csinálják kézzel, és szájjal, de lehet neki más az igénye. Úgyis érezni fogod, hogy mikor nagyon jó neki:)
igen, jól..úgy vettem észre, hogy ezt szeretik a legjobban.ettõl függetlenül csinálhatod csak szájjal is, kéz nélkül, meg annyi minden van még..
Jól csavard meg közben:D És a jelszó: Szûk szájjal, Bõ nyállal!
Egy fajtának nem rossz. Kísérletezz még mással is. :)
A kérdező hozzászólása: Milyen technikák vannak még? Ti hogy szoktátok?
nagyrészt a szádat kellene használnod, mert a nyállal nedvesíted, és úgy ki lehet küszöbölni a száraz bõr húzogatása miatti fájdalmat. ráadásul a nyalogatás az én pasimnak jobban bejön, mint a simogatás. kezdd a kezeddel, óvatosan, simogatva, aztán jöhet a szád, és ha elfárad (vagy kiakad az állkapcsod), újra a kezed... :) aztán majd rájössz, hogy melyiket mikor. figyelni kell a reakciókat!

Milyen mondókát, éneket ismertek, amire a kisbaba reflex-szerűen kinyitja a száját evéskor?

Legjobb válasz: En a kiskanallal araszolok a szaja fele(mint 1 kisvonat) es kozben mondom,hogy "si-hu-hu-hu si-hu-hu-hu......ALAGUT!!!!" es nyitja a szajat nagyra .... Mi ezt az egyet szoktunk,mert az en fiam nagyon jo evo,max akkor szoktuk hasznalni ha valami epp lekoti a figyelmet.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Tök jó a fasírozott!! :) Holnaptól ez megy nálunk is!
En a kiskanallal araszolok a szaja fele(mint 1 kisvonat) es kozben mondom, hogy "si-hu-hu-hu si-hu-hu-hu......ALAGUT!!!!" es nyitja a szajat nagyra .... Mi ezt az egyet szoktunk, mert az en fiam nagyon jo evo, max akkor szoktuk hasznalni ha valami epp lekoti a figyelmet.
nalunk mindig ez megy: tiz kicsi fasirozott hazafele masirozott, jott a sivatagi ham-nyam, bekapott egyet nyam-nyam!!(ilyenkor nyitja mar a kis szajat, es mondja, hogy hammmm! aztan 9 kicsi fasirozott, 8, 7, 6 stb 1-ig, mikor mar csak 1 van, ot nem kapja be a sivatagi ham-nyam, hanem megkerdezi tole: hat a tobbiek hol vannak???haaat az ugy volt, hogy 10 kicsi fasirozott ment a sivatagban stb....(amig tart az etel) :) udv, 9 honapos kisfiu anyukaja
Mi is repülõztünk az elején. Kanál a repülõ, a szája a leszállópálya. És közben ezt mondtam: zzzzzz :D :D Most már nyitja magától szerencsére, 9 hónapos.
nálunk a "hami a baba" jött be, ahogy mondom neki, már nyitja is a kis száját.
A kérdező hozzászólása: Barba papa - barba mama - barba rix - barba pó - barba kussz - barba lala ... :) ) Ez az egyik legsikeresebb.
A kérdező hozzászólása: És mennyi ideig jönnek be ezek? Mert nálunk 1-2 napig tartottak, míg az evés sikerrel járt, utána újat kellett kitalálni. Már mindenféle rímelõ és nem rímelõ, értelmes, nem értelmes "versikéket" találunk ki, aztán újabbakat, közben persze a régieket újra bevetjük...
én repülõzök: brrrrrr- mozgatom a kanalat mintha repulo lenne a szaja fele-
Az enyém mondja is hogy "Hammmm". 14 hós, már nagy. A másik fiam etette úgy, hogy "Repül a repül a..." Elfogadta tõle!
Én csak annyit mondok áááááá és nyityja a száját. A "ham"-ra nem.

Amikor cigizek, lehet rosszul szivni a cigit? Ugy értem h csak a szájba megy a füst? Vagy automatán a tüdőbe megy? Vagy mélyre hatóan kell szivni? Vagy ha szájba szivom csak (szájüreg) akkor szájrák vagy mi?

Legjobb válasz: vagy letüdõzöd a füstöt, vagy nem (szóval 'koca' dohányzás). mindkettõ egyformán ártalmas, mindkettõbõl lehet tüdõrák, szájrák is.

vagy letüdõzöd a füstöt, vagy nem (szóval 'koca' dohányzás). mindkettõ egyformán ártalmas, mindkettõbõl lehet tüdõrák, szájrák is.
beleszívsz a cigibe és még rászívsz levegõt , lemegy a tüdõdbe. látni ha valaki letüdõzi mert nem azonnal fújja ki a füstöt.
elõször egy kicsit szívsz a cigibe, aztán mikor a szádban van a füst, akkor nem fújod ki, hanem veszel rá levegõt, és amikor megtelt a tüdõd levegõ-füst keverékkel akkor fújod ki :D
A kérdező hozzászólása: Értem. És hogy kell letüdõzni? Vagy honnan tom hogy valaki letüdõzi-e?
nah leírom neked én is, mert én sokáig sz.arakodtam ezzel hogy normálisan letüdõzzem, mert én hülye jól leszívtam, aztán majd megfulladtam:D majd rájöttem hogy annyira nem kell.. szal tod mikor orvosnál vizsgálnak azzal a ksi tappancsos izével, amivel meghallgatják a hátad(tüdõ) meg a mellkasodnál is, nah és annál mikor sóhajtás van..azaz ugy picit beszívod a levegõt, nah vmi ahoz hasonló ez is..csak persze hang nélkül:D tehát ne ugy szívd le mint aki megijedt vmitõl..csak úgy lazán..
ismerek valakit, akit úgy tanítottak cigizni, hogy amikor beleszívott a cigibe, rákiabáltak hogy ott az anyukád! ettõl úgy megiett, hogy hírtelen mély levegõt vett, mint mikor megilyed valaki.. na az a letüdõzés :D
háháháxDDDD engem is így tanitottak, hogy mehijesztettek xDD dehát rendesen megis tanultamD:D
naugye :D
Szerintem meg ne cigizz. Én is dohányos vagyok, utálom is magam rendesen. Soha nincs pénzem semmire minden zsebpénzem elfüstölöm, leszokni meg nem tudok. Hagyd a [email protected] a cigit. Késõbb értékelni fogod ezt a tanácsot. Én nagyon megbántam már.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!