Találatok a következő kifejezésre: Amikor a kell számolni, (20 db)

Amikor a mozgást kell számolni, akkor a baba csuklása beleszámít-e?

Ahányszor számolni kell, elkezd csuklani. Végülis ez is életjel, teljesen elbizonytalanodtam. Amúgy megmozogja magát, csak szeretném tudni!

Legjobb válasz: Szerintem a csuklást nem kell számolni,max egynek.Meg számolni sem kell,csak ha nagyon szeretnéd.A rúgásokat kell egynek számolni.

Szerintem a csuklást nem kell számolni, max egynek.Meg számolni sem kell, csak ha nagyon szeretnéd.A rúgásokat kell egynek számolni.
szerintem, ha életjelként / és az ! / számolod a mozgásokat, bele lehet a csuklást is :) én nem számolom egyáltalán, a lényeg, hogy mindennap jelentkezzen ! 23hetes kismama, boldog babavárást
az összesen egynek számít, nekem azt mondta a védõnõ.

Mikor lehetett ovulációm? Április 18-án volt egy spontán vetélésem, aminek orvosi befejezése lett. Ilyen esetben, hogy kell számolni az ovulációt? A ciklusom nem volt pontos 28 napos, csak akkor ha fogamzásgátlót szedtem.

Legjobb válasz: Szerintem nem lehet pontosan kiszámolni, de általában a ciklus középsõ 4-5 napjára esik az ovuláció. De a naptáras módszer nem megbízható védekezési forma, mert spontán peteérés bármikor lehetséges. Szerintem a te esetedben érdemes kivárni a következõ menstruációt és onnan számolni az ovulációt. A spontán vetélésed után 6 hétig no sex és közben egy menzesz esedékes.

Szerintem nem lehet pontosan kiszámolni, de általában a ciklus középsõ 4-5 napjára esik az ovuláció. De a naptáras módszer nem megbízható védekezési forma, mert spontán peteérés bármikor lehetséges. Szerintem a te esetedben érdemes kivárni a következõ menstruációt és onnan számolni az ovulációt. A spontán vetélésed után 6 hétig no sex és közben egy menzesz esedékes.
régebben 400ezer volt a határ amit fel kellet tüntetni, talán még ma is (csak már nem vagyok képben)
magánszemélyként és nem üzletszerûen, akkor szja tv szerint 800ezer bevételig adómentes vagy
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az információkat.

Ha nincs bevételem, havonta mennyi az, amit fizetnem kell (járulékok, adók) jelenleg? (Gondolkozom vállalkozás indításában, és a legrosszabb eshetőséggel is szeretnék számolni. )

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ez így elég false amit írtál a kérdésben mert ugyan nem rossz a Kata ha olyan tevékenységi köröd van amiben nincsenek költségeid. Ugyanis a KATAval nem tudsz elszámolni semmit. Jobban járnál szerintem ha megkeresnél egy könyvelõt és elmondanád mit szeretnél csinálni és majd õ javasol valamit. Amit még mindig nem muszáj elfogadnod hanem utána olvashatsz nézhetsz, hogy tényleg jó lesz-e Neked! Amúgy szerintem ha számot kellene írni akkor 50-80.000Ft között van valahol az összeg de ha hosszú távon nincs bevételed vagy nem lesz ne vállalkozz mert csak bukni fogsz rajta nem is keveset!

Ez így elég false amit írtál a kérdésben mert ugyan nem rossz a Kata ha olyan tevékenységi köröd van amiben nincsenek költségeid. Ugyanis a KATAval nem tudsz elszámolni semmit. Jobban járnál szerintem ha megkeresnél egy könyvelõt és elmondanád mit szeretnél csinálni és majd õ javasol valamit. Amit még mindig nem muszáj elfogadnod hanem utána olvashatsz nézhetsz, hogy tényleg jó lesz-e Neked! Amúgy szerintem ha számot kellene írni akkor 50-80.000Ft között van valahol az összeg de ha hosszú távon nincs bevételed vagy nem lesz ne vállalkozz mert csak bukni fogsz rajta nem is keveset!
Milyen forma függ attól is. Mondjuk Bt, vagy egyéni vállakozó. Kata adózási fórma.Havi 50 ezer fixen, plusz évi 1.2%ipa, és 6 millióig adómentes vagy. Viszont ha nem megy a szekér fel is függesztheted, és akkor nem kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod!!!!
Én is vállalkozás indításán gondolkodom, Bt. és Kft. formában gondolkodom. Melyik volna az elõnyösebb szerintetek? Ahogy olvastam Kft. esetében 500.000 Ft alapítótõke szükséges, ami 2014-tõl 3.000.000 Ft lesz. A Bt. esetében viszont nincs meghatározva alapító összeg, így a költségek csak a járulékok lennének. Nekem kedvezõbbnek tûnik a Bt., ti mit gondoltok?
Nem sok mindent írtál le... Miért akarsz Bt lenni? Vagy KFT? Mi a bajod az egyéni vállalkozással?? Ha meg te kft akarsz lenni, nem e.v., akkor arra nyomós okod van. Akkor tudnod kellene hogy miért akarsz kft lenni, vagy bt. De az hogy nem tudod hogy bt, vagy kft, elég furán hangzik. Kft ésszerûbb, de e.v. még ésszerûbb.
Internetes oldalt szeretnék indítani és ezt cég formájában üzemelni.

Mikortol kell szamolni a 28napos ciklust? Amikor megjon vagy mikor elmulik?

nyugodtan lehet lepontozni.

Legjobb válasz: megjön

megjön
Istenem gyerekek, könyörgöm gondolkodjatok már. A 28 az átlag, de nem mindenkinek annyi. Van akinek 25, van akinek 35 napos. Ezen a tartományon belül normálisnak mondható. Menzesz elsõ napjától a következõ menzesz elsõ napjáig eltelt napok száma a ciklus hossza. Ha neked mondjuk mindig 30 napra jön meg, akkor teljesen normális, 30 napos ciklusod van, nem késik két napot... Ne legyél már ilyen buta basszus. Ennyit érnek a felvilágosító órák a suliban???
És amúgy neked 28 naponta szokott megjönni?
Bocs az Offért, de mi ugyan hogy tudnánk már téged lepontozni Kedves Kérdezõ? De a kérdésedre válaszolván akkor amikor megjön!
Lepontozni? Bár lehetne! Amikor megjön.
Amikor megjön, attól a naptól.
kééész katasztrófa.. és ha nem akarsz gyereket, akkor miért nem védekeztek? vagy te mit hiszel, h lesz a gyerek?? ááá.. nee.. ez már fááj..
A kérdező hozzászólása: anyam meghalt ugyhogy ne hozd fel. amugy a meddoseget lehet orokolni? (mert en is csak ugy nehezen lettem)
A kérdező hozzászólása: amugy teljesen igazad van.
"A meddõséget lehet örökölni" Hát igen, azt mondják, hogy ha a szüleidnek nem volt gyereke, akkor neked se valószínû hogy lesz. :D
Ha igazat adsz, akkor legyél szíves védekezni. Sajnálom, hogy felhoztam az édesanyád. De ez akkor sem mentség arra, hogy felelõtlen csitri vagy. Ne kockáztasd már egy gyerek életét. Vegyetek szépen óvszert, ha a tabi nem megfelelõ.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nem mentseg nem is azert irtam. csak hogy ne hozd fel
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat. ha akartok irhattok meg.
És az óvszer? Azzal mégis mi bajod van? Én sem szedhetek gyógyszert, mégsem kockáztatom meg egy ártatlan ember életét. Hogy lehetnek ilyenek az emberek, most komolyan? Egyszerûen nem tudom elhinni. Eddig is marhára idegesített a dolog, de mióta szülészeten vagyok gyakorlaton végképp kiakaszt. Több az abortusz, mint a szülés. Naponta van vagy 6 terhességmegszakítás....elképesztõ...
A kérdező hozzászólása: nem szedhetek semilyen gyogyszert azt mondta a doki.a majam miatt. : (
Gratulálok. Jó nagy idióta vagy látom. Nem tudom hogy álltál volna anyád elé 15 évesen, hogy menjetek abortuszra, mert baj van... Ha nem akarsz gyereket, mi a büdös francért szórakozol ilyennel? Ennyire szeretnél egy abortuszt? Ennyire szeretnél megölni egy gyereket? Miért nem védekezel? Drága a gumi? Amúgy ha 4 év alatt nem estél teherbe, még az is lehet, hogy vagy te, vagy a párod meddõ. Lehet ki kellene vizsgáltatni magatokat.
A kérdező hozzászólása: nem nem akarunk szulok lenni. megszakitasos modszerrel igen.
ha nem védekezel, akkor elõbb-utóbb terhes leszel.. felelõtlen vagy.. vagy ennyire az a legföbb vágyatok, h szülõk legyetek?? megszakitás sincs??
A kérdező hozzászólása: igen ennyit ernek. amugy 18vagyok. 4eve nem vedekezunk a baratommal eddig semmi baj nem volt.
A kérdező hozzászólása: nem 28napos van mikor 27. 30.31. 33. rendszertelen
amikor megjön. de ha nem védekezel, akkor nem sokat ér számolgatni..
A kérdező hozzászólása: azert kerdeztem mert 16an kelett volna megjonnie. ma 18van mar
A kérdező hozzászólása: koszi szepen. rendesek vagytok.
jééé:D akkor eddig tök hülye voltam :D azthittem a menstruáció utolsó najától kell számolni :D basszus :D

A ciklus első napja a menzi? Onnan kell számolni a 28-at, amíg újra meg kell jönnie? Mi van, ha valakinek 12 napig megvolt a mesije? Akkor meg kell jönnie az elmúlást követő 16. napon? Ezt nem nagyon értem.

Legjobb válasz: Na ez az... 02.03.-n jött meg, 12 napig tartott... tehát 15.-ig. Eddig mindig gyakrabban is jött meg, mint kellett volna, most meg, 03.02.-n még sehol!!!! És nekem 25 naposak a ciklusaim a tetejében.

A kérdező hozzászólása: Na ez az... 02.03.-n jött meg, 12 napig tartott... tehát 15.-ig. Eddig mindig gyakrabban is jött meg, mint kellett volna, most meg, 03.02.-n még sehol!!!! És nekem 25 naposak a ciklusaim a tetejében.
A kérdező hozzászólása: bocs, 03.03.-n:D
Én a helyetekben kivizsgáltatnám magam, mert amit írtok az nagyon nem normális! Eleve a 10-12 napos mensivel gondok vannak!!
bármeddig is tart a lényeg az elsõ nap! tehát amit irtál helyes. ha 12 napig tart 16 nap múlva kell megjöjjön. (ha 28 napos)
Szia nekem is ez a problémám.24 naposak a ciklusaim és 10-12 napig tart a vérzésem.Így nem tudom hogy mikor van a peteérésem.Te szedsz rá valami gyógyszert vagy mondott valamit a doki? Légyszi írj, mert már nagyon elvagyok kenõdve.
Ja még valami, szerintem egyáltalán nincs is peteérés ilyen ciklusoknál.
A kérdező hozzászólása: PCO-m van. Nem normális, igen, csakhogy mûttetni nem szeretném magam, gyógyszerrel próbálkozunk.
Az oddsokat összeszorzod, aztán a végeredményt beszorzod a téttel!
Miért tippmixelsz, ha még az alapokkal sem vagy tisztában? Szorozd össze a szorzókat..
De felesleges számolgatni én mindig a végeredményt szoktam nézni, mondjuk rádobok egy 500-ast és meglepetés, hogy mennyi pénz jön ki belõle...
De ugye 4bõl 4 nyert meccs van és nem az, hogy feltettél 7-et és abból 4jött be :D
igen
Igen így kell számolni de a 14. nap az 28 napos ciklusnál igaz ha ennél több akkor eltérhet a peteérés napja! ez az oldal nagy segítségedre lehet : http://www.ciklus.hu/index.php?p=0
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!
Nagyon szívesen!! Ja és használhatsz evulációs tesztet is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!