Találatok a következő kifejezésre: Amikor a betölti a 18 (11 db)

Amikor betoltom a 18-at akkor mar aznap kiszolgalnak alkohol tartalmu italokkal?

Lehet hulye kerdes csak par eve azt olvastam, hogy abban a honapban meg nem. (Es bocsi hogy ekezet nelkul irtam)

Legjobb válasz: Kiszolgálnak,én ma lettem 18 és már felavattam az alkohol-dohány vételt.

Kiszolgálnak, én ma lettem 18 és már felavattam az alkohol-dohány vételt.
Persze, hogy ki szolgálnak, ki is kell szolgálniuk. Tehát ha október 17.-én van a szülinapod, akkor 17.-én este már legálisan vehetsz sört a sarki kiskocsmában.
A kérdező hozzászólása: Remek. Köszönöm szépen!

18 év alatt elvégzik a gynecomatia műtétet szülői beleegyezéssel, vagy megvárják még azt a 2hónapot amíg betöltöm a 18-at?

Gynecomastiám van, szeretném elvégeztetni a m?tétet, de nem tudom hogy 18 év alattiaknál elvégzik-e. Ugyanis én pont az iskola kezdés napján töltöm a 18-at,(Még kicsivel több mint 2hónap múlva) és a m?tét miatt kimaradnák a suliból. Azt szeretném tudni hogy el?bb nem végzik el? Mert akkor nem kellene kimaradnom az iskolából sem.

Legjobb válasz: Gynecomastia-ra gondolsz? Ezt inkább az orvostól kellene megkérdezned, akihez mennél... (ui: nem olcsó dolog)

Gynecomastia-ra gondolsz? Ezt inkább az orvostól kellene megkérdezned, akihez mennél... (ui: nem olcsó dolog)
A kérdező hozzászólása: Arra gondolok, csak elírtam. :) Igen nem lenne olcsó dolog, de ezt a mûtétet támogatja a TB.
Szerintem ilyen esetben igen elvégzi az orvos.

Hamarosan betöltöm a 18-at még 3 hónap. Ott kell hagynom az iskolát (mert vmiból el kell tartanom magam) vagy bíróság kötelezheti anyámat h támogasson legalább addig amig leérettségizem? Vagy mit tudok tenni?

Van vmi spórolt pénzem diákmunkákból, de arra nem elég h hónapokig fizessek albérletet, és megéljek. Sajnos nem tudok dolgozni annyit h az albérletet és a megélhetesemet rendesen fedezzem.

Legjobb válasz: Egyszer hallottam ilyesmi esetrõl. ott is talán épp ennyi idõs volt a srác. õ kérelmezte, hogy vegyék állami gondozásba. jó dolga volt, arra a pár hónapra, míg nem lett 18, intézetbe került, ahol elmondása szerint jól érezte magát. kapott is valami pénzt utána, gondolom én. nincs nagyszülõd? barátok? valami rokon/ismerõs, akinél ellaknál? esetleg levelezõre átmehetnél? de kezdetnek fel kell keresni valami szociális munkás félét, aki felvilágosít a jogaidról meg a helyzetrõl. gondolom én, azok tudnak segíteni, vagy a megfelelõ szervhez irányítani.

Egyszer hallottam ilyesmi esetrõl. ott is talán épp ennyi idõs volt a srác. õ kérelmezte, hogy vegyék állami gondozásba. jó dolga volt, arra a pár hónapra, míg nem lett 18, intézetbe került, ahol elmondása szerint jól érezte magát. kapott is valami pénzt utána, gondolom én. nincs nagyszülõd? barátok? valami rokon/ismerõs, akinél ellaknál? esetleg levelezõre átmehetnél? de kezdetnek fel kell keresni valami szociális munkás félét, aki felvilágosít a jogaidról meg a helyzetrõl. gondolom én, azok tudnak segíteni, vagy a megfelelõ szervhez irányítani.
Tudod erre azt mondom: csak az válik ronccsá, aki hagyja magát tönkre menni. Ezt azért írom, mert tudom mit élsz át. Én is lelki nyomorék lettem 16 éves koromra, öngyilkossági tervekkel, idegösszeroppanással, és olyan traumákkal, amiket aligha leszek képes valaha is feldolgozni. De rájöttem, hogy ha más nem változik, akkor nekem kell változtatnom az életszemléletemen. Olykor már én is meg akartam ütni anyámat, de nem tettem, inkább átváltottam közönyös, nyugodt emberbe. Nem mondom, hogy könnyû volt, de sokat dobott az itthoni környezeten. És bizony nincs más, csak tûrni. Mert ha most abbahagyod az iskolát- miét érsz, ha még egy szaros érettségid sincs? Szerinted hova kellesz egyáltalán, hogy eltartsd magad?
menj koleszra. próbáld meg elintézni a suliban, hogy felvegyenek. és akkor nem kell azon görcsölnöd, hogy nem lesz kessed albira. kajára valahogy összelapátolod azt a havi 20ast.
diákmeló+csp nagggyon nem elég arra hogy megélj belõle. Tudod Te mennyibe kerül egy albérlet?
Ha nem hisznek(?) neked a gyámügyön és nem bírsz tovább otthon élni akkor nem tudok mit mondani.Menj el dolgozni, és fejezd be estin a sulit, de nehogy azt hidd hogy olyan könnyû munkát találni ráadásul oylat amibõl albérletre és kajára is futja
A kérdező hozzászólása: Nem ütöttem meg, tartottam magam. A megjelenésem sem volt sokkoló, a hajam hosszú volt igaz, de ápolt. Próbáltam segítséget kérni, de mint az elõzõ kérdésemnél is irtam anyám nagyon jó színésznõ. A nyáron bementem a családsegítõbe elmondtam a problémám, kijöttek környezet tanulmányra is, ahol azt látták h minden rendben van. Anyám azt hazudta h én reagálom tól a dolgot mert szobafogságba vagyok mert nem mentem idõbe haza. Engem állított be hazug, lázadó rockernek, és még a szomszédot(aki jó barátnõje) meg gyõzte h mondja azt h én mindig csavargok, meg kiabálok anyámmal. Még én voltam a hülye, nem igazán vizsgálták ki az esetet. Eddig türtem, amint betöltöm a 18at el megyek itthonról, akár a híd alá is. Érdeklõdnék milyen lehetõségeim vannak. nem azt várom el h anyám az albélerlet meg mindent fizessen, hanem h adjon vmi gyerektartás félét a csp mellé, amit a diákmelóval kiegészíthetek és legalább a sulit befejezhetem. Már kész roncs vagyok, nem tudok vele együtt élni. Ha nem költözöm el, akkor felvágom az ereimet vagy nem tudom. Nem lehet elviselni. Már a hajam levágattam, h ne tudja kitépni, azóta olyan helyekre üt(akár tárgyal is )ahol nem látszik. Gyomorszájba vág plussz hasonlók.
Annak a tanévnek a végéig tanköteles vagy, amelyikben betöltöd a 18. életéved. Tehát azzal, hogy nagykorú leszel, még nem szûnik meg a tankötelezettséged és anyukád törvényileg köteles eltartani. Más kérdés, hogy bíróságilag ezt hogyan és mennyi idõ alatt tudod végigjárni. Az lenne a legjobb, ha bemennél a lakóhelyed, vagy az iskolád szerinti családsegítõbe, ott jobban tudnának neked segíteni. Ismerik a bírósági gyakorlatot, a helyi körülményeket, sõt a kiskapukat is. Ha kifogsz egy normális ügyintézõt, nagyon sokat tud neked segíteni. Sajnálom, hogy gy alakultak a dolgaid, remélem rendezõdik a helyzeted. Majd írj (akár priviben is) hogy mi lett veled.
Ha nem tudsz vele együtt élni akkor meg pláne beszélj gyámügyesekkel, hiszen arra lehet kötelezni hogy eltartson( kaja, ruha) de arra enm hogy pl albérletet+kaját fizessen
Második vagyok ha gondolod küldd el privátban az msn cimed és elmondom mit kell elintézned hogy ezt meg tudd oldani ha gondolod szivesen segitek
A kérdező hozzászólása: Már nem tudok anyámmal együtt élni. Nem bírom tovább. Az erkölcsi fölényem megmaradt h nem emeltem rá kezet, de én meg már kész roncs lettem
Bezsélj az oföddel, vagy az önkormányzati illetékessel
Nem világos, miért kell magad eltartanod, de szerintem egy birósági határozat megszületése hosszú idõ. Talán jobb lenne az önkormányzattól segitséget kérned erre a 3 hónapra.Vagy megpróbálni anyukáddal beszélni, hogy még utoljára ebben az idõszakban segitsen.
Mivel ebben a tanévben töltöd a 18-at nem hagyhatod ott az iskolát ezt az évet be kell fejezned különben pénzbüntetés(én már csak tudom)!Tavaly én is igy jártam de sikerült megoldanom
Menj kollégiumba. Havi 10-15 ezerért (sajnos nem tudom a pontos összeget) kapsz szállást és napi háromszori kaját. A csp ezt pont fedezi. Én is kolis voltam gimi alatt, konkrétan kevesebbe került egy napi ottlétem kajával, mindennel, mint a suli menzáján egy ebéd. Az albérlet baromság, esélyed sincs, hogy ki tudd fizetni, ráadásul onnan bármikor kiraknak, a koliban - hacsak nem sérted meg súlyosan a házirendet - biztos helyed van.


Ha betöltöm a 18. életévemet, és elköltözök otthonról, a családi pótlékot és a gyerektartást (szüleim kiskoromban elváltak) kaphatom-e én, amíg tanulok? Ha igen mi ennek a folyamata? Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Szia:-) minden további nélkül kaphatod,a magyar államkincstárnál kérheted a formanyiomtatványt,ami ehhez kell.egy most végzett szociálpedagógus

Szia:-) minden további nélkül kaphatod, a magyar államkincstárnál kérheted a formanyiomtatványt, ami ehhez kell.egy most végzett szociálpedagógus
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! És azt nem tudod, hogy milyen lehetõség van arra, hogy amíg nem töltöm be a 18.életévemet, hogyan tudnék itthonról elköltözni? November 26.-án töltöm be...... Köszönöm elõre is
nnFigyelj, lehetõség van rá, ha elmultal 16éves , és nyomós indokod van rá.a kérést a gyámhivatal elé kell terjeszteni nyomós indokod lehet munkavállalás tovabbtanulas v akár nagyon megromlott viszony is.a kérelmed eloterjesztéséhez nemn kell semmi engedély, gyakori a környezettanulmany is, ott, ahova költözni akarsz, ill meghallgatjak azt ahova költöznél.a szocpedes:-)
Ha van sok milliód és vannak Fideszes haverjaid, akkor lehet csak esélyed. Ma a kisvállalkozások tömeg4esen mennek tönkre.
Ezért csõdöl be több, mint 90%-a a vállalkozásoknak, az ilyen funkcionális analfabétáknak hála, mint a kérdezõ...
Leírtam, hogy találd ki az öleted mik alapján indulj el...ne haragudj de inkább bele se kezdj ha ennyi nem telik ki tõled..
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen utolsó elõtti válaszoló, megfogadom tanácsaid, tudnál még nekem segíteni hogy mit hogy kezdjek majd el vagy hogy keressek milyen téren vagy valami jó ötlet, köszönöm
Ja és a gerillamarketing sem utolsó fogalom a kezdõknek.
Elõször nõj fel ez nem így mûködik, hogy na én akarok egyet nézzük mi a biztos, mert nincs biztos. - Kell egy kezdeti tõke, ami nem kevés -> kell egy jó ötlet lehetõleg a piacnak egy olyan szegmensére szabva, amibõl még nincs telítettség/sok konkurencia tehát a legésszerûbb egy piaci rés megcélozása bár ehhez rengeteg idõ kell , hogy felderítsd ha meg már olyan szegmentum felé nyitsz, ami ki van szolgálva akkor is tudj valami újat felhozni, egy plusz kreatív terméket vagy szolgáltatást, ami eddig még nem volt -> piackutatás elvégzése a potenciális vásárlókon, hogy biztos lenne-e kereslet a te termékedre -> üzleti terv alapos kidolgozása a 7P -nek megfelelõen pl: termék, szolgáltatás meghatározása, tulajdonságai, marketingkommunikáció, árpolitika, fizikai környezet ecetera... a megvalósításról már nem is beszélve ráadásul azzal is számolnod kell, hogy egy ideig kifele áramlik a tõkéd befelé nem fog az, hogy a vállalkozás még profitot is termeljen nem 1-2 hónap lesz. Addig is ha neked tényleg ehhez van kedved inkább ötletelj te magad, hogy mihez lenne kedved, lehetõséged, milyen kapcsolataid vannak vagy lehetnek, mi újat tudsz te nyújtani a piacon és miért lennél te értékes a vevõknek, miért érné meg nekik, hogy nálad költsék a pénzüket. Ezenkívül olvasgass marketinggel kapcsolatos könyveket (pl: Philip Kotler, Wolf Gábor)Rengeteg múlik a tálaláson.
A kérdező hozzászólása: ja ahan értem. és más lehetõség nincsen a válalkozások terén valami stabil?
van egy géped és azt közre adod, nem hallottál még róla?
A kérdező hozzászólása: Értem. közgép az milyen mik tartoznak ebbe a fogalomba?
Csinálj egy közgépet
A kérdező hozzászólása: oké. az utolsó kommentet aki írta memg kicsit okosabban beszéljél vagy ha nem érdekel akkor meg minek írsz ide? ostoba némber.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, Jogsi akart lenni!!
Ahogy megkapod az okmányirodából, rögtön vezethetsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!
de nagyon sürgõs
A kérdező hozzászólása: Nem sûrgõs, csak kíváncsi voltam. :) Barátnõmmel ezzen "vitatkoztunk".

Ha betöltöm a 18-t, ami 1 hónap múlva lesz durván, automatikusan a nevemre száll, vagy ugyanúgy kell csinálni névre íratást?

Édesapám 15 éves koromban elhunyt, maradt utána nekem egy BMW. Hagyatéki tárgyaláson voltunk még anno.

Legjobb válasz: A hagyatéki végzéssel (eredetivel) eladhatod, nem kell a nevedre íratni az autót.

A hagyatéki végzéssel (eredetivel) eladhatod, nem kell a nevedre íratni az autót.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a gyors választ :)
3 éve áll az autó? Utánanézett bárki, hogy hagyatéki után ki kell-e vonni, kötelezõ-e átíratni? Érdemes lenne, mert érhet meglepetés... Egy telefont mindenképpen megér a helyi okmányirodába.
Már a hagyatéki tárgyalás után eladhattad volna, csak egy engedély kellett volna a gyámhivataltól. Azóta elég rendesen csökkent az értéke, fõleg, ha 3 éve be sem indították. Ráadásul ha nem volt kivonva a forgalomból, akkor eladás elõtt ki kell fizetned visszamenõleg a biztosítást is.

Lassan 3 éve élek párkapcsolatban, azonban még nem feküdtünk le a barátommal, mert szeretném megvárni, amíg betöltöm a 18-at. ( nyilván nem úgy hogy betöltöttem és durr bele. De szerintem úgy is értitek) Mi a véleményetek erről?

Legjobb válasz: háát, afelõl nem kell aggódnod hogy nem szeret ha ennyit képes rád várni :D szerintem jó dolog ha egy lány megváratja a srácot (mondom ezt srác létemre) de 3 év nekem erõs de nem semmikép nem elítélendõ :) 21F

háát, afelõl nem kell aggódnod hogy nem szeret ha ennyit képes rád várni :D szerintem jó dolog ha egy lány megváratja a srácot (mondom ezt srác létemre) de 3 év nekem erõs de nem semmikép nem elítélendõ :) 21F
Szerintem: szegény srááác. Talán csak azért van veled, mert úgy érzi, jobbat úgy sem kaphat, akkor szenved veled, most már csak nincs sok hátra. Te: Ha 3 éve vele vagy, és szerelmes vagy, nem kívánod? Ha: de, igen, nagyon (ami jó lenne), akkor 3 év után már nagyon nagyon szexelhetnétek és ez csak valami hülye kifogás hogy 18 éves akarsz lenni....
Hány éves vagy most, kérdezõ? Pettingelni pettingeltek? Volt lány ismerõsöm, aki nem akarta 18 évesen elveszteni - de elõtte pettingeltek rendesen - aztán 17 évesen egyszer mégis beszaladt a maci a málnásba - egyáltalán nem úgy, ahogy a lányzó elképzelte. Amellett szép, de ha 16-17 évesen elveszted egy ilyen komoly kapcsolatban, szerintem vállalható, és utólag sem fogod megbánni...
A kérdező hozzászólása: 17. Fél év mùlva leszek 18. Igen pettingeltünk már...

Mi a neve annak az összegnek, amit a szülők a gyermek születésétől félreraknak minden hónapban, és a gyerek hozzáférhet, ha betölti a 18. évet?

Legjobb válasz: Életbiztosítás általában, konkrétan esetleg baba-kötvény, baba-számla, start számla néven találsz róla infót

Életbiztosítás általában, konkrétan esetleg baba-kötvény, baba-számla, start számla néven találsz róla infót
Babakötvény aminek az összege 42500 Ft a gyerek születésekor az állam egy számlán elhelyezi és kamatoztatja a 18. születésnapjáig, de ez csak egy egyszeri támogatás, ha külön szeretnél akkor azt is lehet különbözõ biztositások léteznek ilyen célra meglepõen kedvezõ feltételekkel! Tudok segíteni ez a szakmám amennyiben érdekelne részletesebben add meg az elérhetõségedet és megbeszélhetünk egy idõpontot hogy átbeszéljük a lehetõségeidet!
A kérdező hozzászólása: Szia! Én a másik oldalon állok, én vagyok a gyerek :) Tudom, hogy édesanyám születésem óta gyûjti nekem a pénzt, és most szükségem lenne rá, csak nem tudom, hogyan férhetnék hozzá a hozzájárulása nélkül (nagyon megromlott a kapcsolatunk, szinte nem is beszélünk egymással). 22 éves vagyok amúgy.
Magyar államkincstar vezeti ezeket a betéteket, ott érdeklödj!!

Amikor a gyerek betölti a 18. évet, kérhet-e az apától juttatást (gyerektartást) amíg iskolába jár?

(mivel az anya sosem kerte es igy nem adott penzt soha az apa)

Legjobb válasz: Elvileg gyerektartást addig fizet az apa amíg a gyerek nappali tagozaton tanul(lehet az 21 éves kor is),vagy nincs önálló jövedelme.De mivel ebben az esetben az apa sose fizetett,nemtudom miért pont most lett rá szükség.De egy jogász biztos kielégítõ választ tud adni.

Elvileg gyerektartást addig fizet az apa amíg a gyerek nappali tagozaton tanul(lehet az 21 éves kor is), vagy nincs önálló jövedelme.De mivel ebben az esetben az apa sose fizetett, nemtudom miért pont most lett rá szükség.De egy jogász biztos kielégítõ választ tud adni.
Az elsõ szakmáig köteles az apa/anya gyerektartást fizetni ha nem fizetet akkor a biroságon tudod kérni 6hónapra visszamenöleg lefogják töle a fizetése 20%-át. én is ebbe a cipöbevoltam anno.....sok sigert(anyudnak kell bejelenteni a biroságon hogy nem kaptok gyerektartást, és ök jelzik a munkátatojának és azok vonják kapásbol minden pénzéböl a 20%-ot, )ne hagyd annyiba járjatok utána, ami megjár az megjár....
Én nekem addig kellett az apámnak pénzt adni ameddig iskolába jár. Szerintem ha a bíróságon nem kérted nem köteles a gyereknek adni. De ha rendes apa és kifejezetten a gyerek kéri akkor ad. de nem csinálhatsz semmit ha nem ad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!