Találatok a következő kifejezésre: Amikor a betölti a (73 db)

Megszûnik.
én meg úgy tudom le kell mondani és ha maradsz gyesen akkor azt meg meg kell igényelni.
megszûnik. Mikor annó megigényelted, akkor kaptál egy határozatot, hogy igen, X.Y. gyermekedre való tekintettel jogosult vagy a GYED ellátásra, a gyermek 2 éves koráig, és dátum is ott volt. A gyest viszont utána meg kell igényeljed..illetve 1-2 hónappal elõtte érdemes, mert annyi az átfutás, míg megkapod, meg hátha bekérnek még vmi papírt.

Mi a neve annak az összegnek, amit a szülők a gyermek születésétől félreraknak minden hónapban, és a gyerek hozzáférhet, ha betölti a 18. évet?

Legjobb válasz: Életbiztosítás általában, konkrétan esetleg baba-kötvény, baba-számla, start számla néven találsz róla infót

Életbiztosítás általában, konkrétan esetleg baba-kötvény, baba-számla, start számla néven találsz róla infót
Babakötvény aminek az összege 42500 Ft a gyerek születésekor az állam egy számlán elhelyezi és kamatoztatja a 18. születésnapjáig, de ez csak egy egyszeri támogatás, ha külön szeretnél akkor azt is lehet különbözõ biztositások léteznek ilyen célra meglepõen kedvezõ feltételekkel! Tudok segíteni ez a szakmám amennyiben érdekelne részletesebben add meg az elérhetõségedet és megbeszélhetünk egy idõpontot hogy átbeszéljük a lehetõségeidet!
A kérdező hozzászólása: Szia! Én a másik oldalon állok, én vagyok a gyerek :) Tudom, hogy édesanyám születésem óta gyûjti nekem a pénzt, és most szükségem lenne rá, csak nem tudom, hogyan férhetnék hozzá a hozzájárulása nélkül (nagyon megromlott a kapcsolatunk, szinte nem is beszélünk egymással). 22 éves vagyok amúgy.
Magyar államkincstar vezeti ezeket a betéteket, ott érdeklödj!!

Kislányommal gyeden voltam 2 éves koráig, azóta gyest kapok. Tervezzük a második babát. A kérdésem az hogy ha akkor szülök kb mint amikor betölti a "nagy" a 3-at, akkor mit fogok kapni? Gyedet, gyest? És kb mennyit?

A munkaviszonyom nem sz?nt meg.

Legjobb válasz: A gyest le kell mondani, ha a kicsi megszületett, és a nagy még nem lett 3 éves, mert az csak addig jár, és utána ugyanazokat kaphatod, mint amiket a nagy után kaptál annak idején, + a kicsi után is kapsz családi pótlékot. Ha a nagy betölti a 3 évet, akkor nem tudom, de gondolom a munkahelyel meg lehet beszélni, hogy szabit veszel ki, vagy bemégy valamennyit dolgozni, és utána indítják a terhességi gyermekágyit, ha megszültél.

A gyest le kell mondani, ha a kicsi megszületett, és a nagy még nem lett 3 éves, mert az csak addig jár, és utána ugyanazokat kaphatod, mint amiket a nagy után kaptál annak idején, + a kicsi után is kapsz családi pótlékot. Ha a nagy betölti a 3 évet, akkor nem tudom, de gondolom a munkahelyel meg lehet beszélni, hogy szabit veszel ki, vagy bemégy valamennyit dolgozni, és utána indítják a terhességi gyermekágyit, ha megszültél.
Igen, ugyanúgy jogosult vagy a tgyás-ra és a gyed-re, mint az elsõ babával, csak annyi a különbség, hogy ha nem lesz a két gyerkõc között 180 bérezett napod, akkor a tgyásnak is lesz maximuma (a minimálbér kétszeresének 70%-a lehet maximum.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!


Amikor a baba betölti az egy évet akkor már azt eszi amit mi? Akkor mindennap kellene fözni, hogy neki mindig legyen fött kaja? és tejet azt üzletit kaphat felforralva? Hányas zsirtartalmut?

Legjobb válasz: Nálunk igen , azt eszi amit mi . A bolti tejet nem kell forralni! Fõzhetsz 2 napra elõre és akkor nem kell mindennep fõznöd!

Nálunk igen , azt eszi amit mi . A bolti tejet nem kell forralni! Fõzhetsz 2 napra elõre és akkor nem kell mindennep fõznöd!
Nálunk is azt eszi már amit mi és igen a tej 2, 8-as legyen!
Utolsó válaszolónak csak annyi, hogy ennyitõl nem áll el hónapokig az UHT tej!!! Hanem telenyomják mindenféle tartósítóval, azért nem ajánlják pici gyerekeknek!
nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy forraljam a bolti tejet! 2, 8%-os vagy afeletti zsírtartalmú legyen és ne UHT legyen.
A 4. válaszolónak teljesen igaza van! Én Élelmiszeripari technikus vagyok és a veszprémi tejüzembe dolgozok! Nem használunk tartósítószereket az UHT-tej gyártásakor ! Annyit hozzá tennék , hogy az UHT-tej nem tartalmaz B12 vitamint, a B6 vitaminból is veszít ugyanúgy mint a pantoténsavból illetve a C-vitaminból és a folsavból. Az utóbbikat fõleg akkor ha felbontva állni hadjuk! Tehát a pasztõrözött tej felforralva sokkal több vitamin és ásványianyagot veszit el mint amennyit az UHT-tej tartalm az.
2 válaszolónak: ha a bolti nem UHT-tejet felforralod kb 1-2 percig ugyanolyan lesz mint az UHT-tej . Ugyanis csak ennyi külömbség van a kettõ közt .A pasztörözött tejet 15mp hevittik 71fokon majd lehûtik 60 fokra az UHT tejet 135fokra hevitik kb 1-2 mp-ig és lehûtik 30 fokra!
Nem fõzök minden nap, heti 2-3-szor csak, és váltogatom. Közben-közben becsúszik valami friss azért, de tényleg nem fõzök minden nap. Nem kell minden nap frissen fõtt ételnek lennie. Nekünk tej gondunk nincs, kislányom nem issza meg, még mindig babatejet iszik, banánosat.
Kétnaponta fõzök, a baba is elfogadja, ha viszont olyan van amiért nem rajong, akkor neki külön fõzök. Azt eszi amit mi. Viszont babatejet kap, nestlé vaníliásat. Nyáron nem akartam nekiállni a tej kérdésnek, és mivel nagyon bevált lehet hagyom is. Szereti...

Amikor a gyerek betölti a 18. évet, kérhet-e az apától juttatást (gyerektartást) amíg iskolába jár?

(mivel az anya sosem kerte es igy nem adott penzt soha az apa)

Legjobb válasz: Elvileg gyerektartást addig fizet az apa amíg a gyerek nappali tagozaton tanul(lehet az 21 éves kor is),vagy nincs önálló jövedelme.De mivel ebben az esetben az apa sose fizetett,nemtudom miért pont most lett rá szükség.De egy jogász biztos kielégítõ választ tud adni.

Elvileg gyerektartást addig fizet az apa amíg a gyerek nappali tagozaton tanul(lehet az 21 éves kor is), vagy nincs önálló jövedelme.De mivel ebben az esetben az apa sose fizetett, nemtudom miért pont most lett rá szükség.De egy jogász biztos kielégítõ választ tud adni.
Az elsõ szakmáig köteles az apa/anya gyerektartást fizetni ha nem fizetet akkor a biroságon tudod kérni 6hónapra visszamenöleg lefogják töle a fizetése 20%-át. én is ebbe a cipöbevoltam anno.....sok sigert(anyudnak kell bejelenteni a biroságon hogy nem kaptok gyerektartást, és ök jelzik a munkátatojának és azok vonják kapásbol minden pénzéböl a 20%-ot, )ne hagyd annyiba járjatok utána, ami megjár az megjár....
Én nekem addig kellett az apámnak pénzt adni ameddig iskolába jár. Szerintem ha a bíróságon nem kérted nem köteles a gyereknek adni. De ha rendes apa és kifejezetten a gyerek kéri akkor ad. de nem csinálhatsz semmit ha nem ad.

Amikor betoltom a 18-at akkor mar aznap kiszolgalnak alkohol tartalmu italokkal?

Lehet hulye kerdes csak par eve azt olvastam, hogy abban a honapban meg nem. (Es bocsi hogy ekezet nelkul irtam)

Legjobb válasz: Kiszolgálnak,én ma lettem 18 és már felavattam az alkohol-dohány vételt.

Kiszolgálnak, én ma lettem 18 és már felavattam az alkohol-dohány vételt.
Persze, hogy ki szolgálnak, ki is kell szolgálniuk. Tehát ha október 17.-én van a szülinapod, akkor 17.-én este már legálisan vehetsz sört a sarki kiskocsmában.
A kérdező hozzászólása: Remek. Köszönöm szépen!

ZILA tortaformához, gyümölcsjoghurtos recept ötlet (amivel betöltöm a formát)?

Szeretnék gyümölcsjoghurtos tortát készíteni ebben a formában , - ilyen joghurtos tortát még nem csináltam a formámban-. ° Hogyan foghatnék hozzá ? (valaki segítene ebben) Megköszönném. Holnap szeretném elkészíteni.

Még szeretnénk egy kisbabaát, ahoz hogy jogosult legyek ezekre a jutatasokra amit most kapok a gyereknek meg kell szuletnie amig a jelenlegi kisfiam betolti a 2 életévet?

pontosabban ahoz hogy ugyan ezt a jutatásokat kapjam ,mint most meg kell szulnom a kisbabaát amig gyeden vagyok?

Legjobb válasz: Nem tudjuk, hogy most miket kapsz!

Nem tudjuk, hogy most miket kapsz!
Arra gondolsz amit most vezettek be? Ha jól értelemezem, akkor ha szülsz, a pici után kapsz gyed-et, a nagy után gyed-et, ha 2 év alatti, ha 2-3 között van akkor gyest.
Most megsértõdsz? Nem tudsz egy normális kérdést kiírni, nem magyarázod meg mit szeretnél tudni, és még te sértõdsz meg...ilyennek minek kell még egy gyerek
na, akkor egy h-lyével kevesebb... mi köszönjük! :)
A kérdező hozzászólása: Ja a helyesirasert bocsi. de a gyerek a kezembe es igy irni nem egyszeru.de azert koszonom mindenkinek a keves valaszokat, azt hiszem ide se irok tobbe
mi az a kisbabaát? :D kérdezõ, most milyen ellátást kapsz? ezt kérdezik a többiek. mert ha nem árulod el, mi se tudjuk, hogy mi az amit változatlanul kéne kapnod... így válaszolni se lehet
Kérdezõ írd le, hogy milyen juttatásokat kapsz?Csak a pénz miatt akarsz most kisbabát?
Nem csoda, hogy nem tudja értelmezni amit kérdeztek, illetve válaszoltatok, elég megnézni a helyesírását....
nem is azt kérdezte, hogy mennyit kapsz, hanem azt, hogy MILYEN ellátásokat kapsz!!!
Milyen ugyanezeket?
A kérdező hozzászólása: bocsi nem az a lenyeg, hogy mennyit kapok hanem hogy ugyanezeket meg kapnám vagy sem.vagy minimálberbol számolnak
írja hogy gyed-en van. (ha nem így van akkor nem helyes a fogalmazás) Ha a kisfiad 2 éves korában születik a tesó, akkor a kisfiad után 2-3 éves korig Gyes-re leszel jogosult, a pici után pedig csp (ez ugye 2 gyerekre)+egyszeri anyasági+ tgyás/gyed-re késõbb, a kisebb 2 éves kora után meg gyesre+ családi.

Létezik olyan program amibe betoltom a kepem es kitudom valasztani a frizurakat, amit ramhelyez?

ferfi frizkokat

Legjobb válasz: A program neve Salon styler pro, torrentrõl lehúzhatod, mindenféle okos cucc van benne.

A program neve Salon styler pro, torrentrõl lehúzhatod, mindenféle okos cucc van benne.

Ha betöltöm a 18. életévemet, és elköltözök otthonról, a családi pótlékot és a gyerektartást (szüleim kiskoromban elváltak) kaphatom-e én, amíg tanulok? Ha igen mi ennek a folyamata? Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Szia:-) minden további nélkül kaphatod,a magyar államkincstárnál kérheted a formanyiomtatványt,ami ehhez kell.egy most végzett szociálpedagógus

Szia:-) minden további nélkül kaphatod, a magyar államkincstárnál kérheted a formanyiomtatványt, ami ehhez kell.egy most végzett szociálpedagógus
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! És azt nem tudod, hogy milyen lehetõség van arra, hogy amíg nem töltöm be a 18.életévemet, hogyan tudnék itthonról elköltözni? November 26.-án töltöm be...... Köszönöm elõre is
nnFigyelj, lehetõség van rá, ha elmultal 16éves , és nyomós indokod van rá.a kérést a gyámhivatal elé kell terjeszteni nyomós indokod lehet munkavállalás tovabbtanulas v akár nagyon megromlott viszony is.a kérelmed eloterjesztéséhez nemn kell semmi engedély, gyakori a környezettanulmany is, ott, ahova költözni akarsz, ill meghallgatjak azt ahova költöznél.a szocpedes:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!