Találatok a következő kifejezésre: Amikor a betölti (73 db)

Amikor a baba betölti az egy évet akkor már azt eszi amit mi? Akkor mindennap kellene fözni, hogy neki mindig legyen fött kaja? és tejet azt üzletit kaphat felforralva? Hányas zsirtartalmut?

Legjobb válasz: Nálunk igen , azt eszi amit mi . A bolti tejet nem kell forralni! Fõzhetsz 2 napra elõre és akkor nem kell mindennep fõznöd!

Nálunk igen , azt eszi amit mi . A bolti tejet nem kell forralni! Fõzhetsz 2 napra elõre és akkor nem kell mindennep fõznöd!
Nálunk is azt eszi már amit mi és igen a tej 2, 8-as legyen!
Utolsó válaszolónak csak annyi, hogy ennyitõl nem áll el hónapokig az UHT tej!!! Hanem telenyomják mindenféle tartósítóval, azért nem ajánlják pici gyerekeknek!
nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy forraljam a bolti tejet! 2, 8%-os vagy afeletti zsírtartalmú legyen és ne UHT legyen.
A 4. válaszolónak teljesen igaza van! Én Élelmiszeripari technikus vagyok és a veszprémi tejüzembe dolgozok! Nem használunk tartósítószereket az UHT-tej gyártásakor ! Annyit hozzá tennék , hogy az UHT-tej nem tartalmaz B12 vitamint, a B6 vitaminból is veszít ugyanúgy mint a pantoténsavból illetve a C-vitaminból és a folsavból. Az utóbbikat fõleg akkor ha felbontva állni hadjuk! Tehát a pasztõrözött tej felforralva sokkal több vitamin és ásványianyagot veszit el mint amennyit az UHT-tej tartalm az.
2 válaszolónak: ha a bolti nem UHT-tejet felforralod kb 1-2 percig ugyanolyan lesz mint az UHT-tej . Ugyanis csak ennyi külömbség van a kettõ közt .A pasztörözött tejet 15mp hevittik 71fokon majd lehûtik 60 fokra az UHT tejet 135fokra hevitik kb 1-2 mp-ig és lehûtik 30 fokra!
Nem fõzök minden nap, heti 2-3-szor csak, és váltogatom. Közben-közben becsúszik valami friss azért, de tényleg nem fõzök minden nap. Nem kell minden nap frissen fõtt ételnek lennie. Nekünk tej gondunk nincs, kislányom nem issza meg, még mindig babatejet iszik, banánosat.
Kétnaponta fõzök, a baba is elfogadja, ha viszont olyan van amiért nem rajong, akkor neki külön fõzök. Azt eszi amit mi. Viszont babatejet kap, nestlé vaníliásat. Nyáron nem akartam nekiállni a tej kérdésnek, és mivel nagyon bevált lehet hagyom is. Szereti...

Amikor a gyerek betölti a 18. évet, kérhet-e az apától juttatást (gyerektartást) amíg iskolába jár?

(mivel az anya sosem kerte es igy nem adott penzt soha az apa)

Legjobb válasz: Elvileg gyerektartást addig fizet az apa amíg a gyerek nappali tagozaton tanul(lehet az 21 éves kor is),vagy nincs önálló jövedelme.De mivel ebben az esetben az apa sose fizetett,nemtudom miért pont most lett rá szükség.De egy jogász biztos kielégítõ választ tud adni.

Elvileg gyerektartást addig fizet az apa amíg a gyerek nappali tagozaton tanul(lehet az 21 éves kor is), vagy nincs önálló jövedelme.De mivel ebben az esetben az apa sose fizetett, nemtudom miért pont most lett rá szükség.De egy jogász biztos kielégítõ választ tud adni.
Az elsõ szakmáig köteles az apa/anya gyerektartást fizetni ha nem fizetet akkor a biroságon tudod kérni 6hónapra visszamenöleg lefogják töle a fizetése 20%-át. én is ebbe a cipöbevoltam anno.....sok sigert(anyudnak kell bejelenteni a biroságon hogy nem kaptok gyerektartást, és ök jelzik a munkátatojának és azok vonják kapásbol minden pénzéböl a 20%-ot, )ne hagyd annyiba járjatok utána, ami megjár az megjár....
Én nekem addig kellett az apámnak pénzt adni ameddig iskolába jár. Szerintem ha a bíróságon nem kérted nem köteles a gyereknek adni. De ha rendes apa és kifejezetten a gyerek kéri akkor ad. de nem csinálhatsz semmit ha nem ad.

Még szeretnénk egy kisbabaát, ahoz hogy jogosult legyek ezekre a jutatasokra amit most kapok a gyereknek meg kell szuletnie amig a jelenlegi kisfiam betolti a 2 életévet?

pontosabban ahoz hogy ugyan ezt a jutatásokat kapjam ,mint most meg kell szulnom a kisbabaát amig gyeden vagyok?

Legjobb válasz: Nem tudjuk, hogy most miket kapsz!

Nem tudjuk, hogy most miket kapsz!
Arra gondolsz amit most vezettek be? Ha jól értelemezem, akkor ha szülsz, a pici után kapsz gyed-et, a nagy után gyed-et, ha 2 év alatti, ha 2-3 között van akkor gyest.
Most megsértõdsz? Nem tudsz egy normális kérdést kiírni, nem magyarázod meg mit szeretnél tudni, és még te sértõdsz meg...ilyennek minek kell még egy gyerek
na, akkor egy h-lyével kevesebb... mi köszönjük! :)
A kérdező hozzászólása: Ja a helyesirasert bocsi. de a gyerek a kezembe es igy irni nem egyszeru.de azert koszonom mindenkinek a keves valaszokat, azt hiszem ide se irok tobbe
mi az a kisbabaát? :D kérdezõ, most milyen ellátást kapsz? ezt kérdezik a többiek. mert ha nem árulod el, mi se tudjuk, hogy mi az amit változatlanul kéne kapnod... így válaszolni se lehet
Kérdezõ írd le, hogy milyen juttatásokat kapsz?Csak a pénz miatt akarsz most kisbabát?
Nem csoda, hogy nem tudja értelmezni amit kérdeztek, illetve válaszoltatok, elég megnézni a helyesírását....
nem is azt kérdezte, hogy mennyit kapsz, hanem azt, hogy MILYEN ellátásokat kapsz!!!
Milyen ugyanezeket?
A kérdező hozzászólása: bocsi nem az a lenyeg, hogy mennyit kapok hanem hogy ugyanezeket meg kapnám vagy sem.vagy minimálberbol számolnak
írja hogy gyed-en van. (ha nem így van akkor nem helyes a fogalmazás) Ha a kisfiad 2 éves korában születik a tesó, akkor a kisfiad után 2-3 éves korig Gyes-re leszel jogosult, a pici után pedig csp (ez ugye 2 gyerekre)+egyszeri anyasági+ tgyás/gyed-re késõbb, a kisebb 2 éves kora után meg gyesre+ családi.


Megszûnik.
én meg úgy tudom le kell mondani és ha maradsz gyesen akkor azt meg meg kell igényelni.
megszûnik. Mikor annó megigényelted, akkor kaptál egy határozatot, hogy igen, X.Y. gyermekedre való tekintettel jogosult vagy a GYED ellátásra, a gyermek 2 éves koráig, és dátum is ott volt. A gyest viszont utána meg kell igényeljed..illetve 1-2 hónappal elõtte érdemes, mert annyi az átfutás, míg megkapod, meg hátha bekérnek még vmi papírt.

Hogyan lehet a betöltő képernyőről képmetszést készíteni, mármint akkor amikor az "Üdvözöljük! " felirat van?

Legjobb válasz: Ezek nem jók ? https://www.google.hu/search?num=10&hl=hu&site=imghp&tbm=isc..

A kérdező hozzászólása: Nem mert megváltoztattam a hátteret és a szöveget is és szeretnék egy bemutatót készíteni egy elõtte-utána képpel!
Nem lehet, mert akkor még nem megy a képmetszõ sem...

Vettem a humana-tól 1 éves kortól adható italt. A fiam 4 nap múlva lesz 11 hós. Odaadhatom neki vagy várjam meg amíg valóban betölti majd az 1 évet?

Legjobb válasz: Fiam 11 hónaposan választottam el, egy hónapig tápszert kapott,aztán ahogy betöltötte az egy évet tejitalt.Én nem adtam volna oda korábban.Nem véletlenül egy éves kortól van.

Fiam 11 hónaposan választottam el, egy hónapig tápszert kapott, aztán ahogy betöltötte az egy évet tejitalt.Én nem adtam volna oda korábban.Nem véletlenül egy éves kortól van.
Szerinted :) ???
A kérdező hozzászólása: Szerintem?Nem tudom.Azért kérdeztem hogy oda merjem e adni neki.Van még bõ egy hónapunk.Eszembe jutott nem e lehet valamire allergiás vagy mit tudom én.Kíváncsi lennék más anyukák véleményére és tapasztalatára.
Egy hónap az egy hónap. Ha egy hét lenne hátra, azt mondanám, add nyugodtan, de szerintem várj még egy picikét.
A kérdező hozzászólása: Ok köszi a választ!
Úg olvastam négy nap, bocs, elsõ

Ha egy OKJ tanfolyamot kezdek el idén, 20 évesen, mire befelyezem 22 éves leszek. Ezek a tanfolyamok 22 éves korig ingyenesek. Ez azt jelenti hogy az utolsó félévemet már fizetnem kell ( amikor a 22 őt betöltöm) vagy sem?

Legjobb válasz: Akik 1990 második felében születtek (és évvesztesek) vagy annál késõbb, azok még most ingyenesen meg tudják csinálni a 2 éves képzést. Jövõre ez már változni fog (lecsökkentik 21 évre a korhatárt) de ez a most kezdõkre még nem vonatkozik. Illetve a korhatárra vonatkozó szabály is úgy szól, hogy az utolsó évet legkésõbb abban az évben kell megkezdened, amikor a 22-t töltöd.

Akik 1990 második felében születtek (és évvesztesek) vagy annál késõbb, azok még most ingyenesen meg tudják csinálni a 2 éves képzést. Jövõre ez már változni fog (lecsökkentik 21 évre a korhatárt) de ez a most kezdõkre még nem vonatkozik. Illetve a korhatárra vonatkozó szabály is úgy szól, hogy az utolsó évet legkésõbb abban az évben kell megkezdened, amikor a 22-t töltöd.
A kérdező hozzászólása: köszi :) most kicsit megnyugodtam hogy még nem kell fizetnem..
A kezdés idõpontja számít.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!