Találatok a következő kifejezésre: Amikor a bekerül a (22 db)

Javascriptben hogyan kell olyan programot írni ami bekéri a piros, zöld, kék rgb értékét majd aszerint szinezi ki a hátteret?

pl:

Legjobb válasz: Én csinálnék egy formot 3 textboxszal meg egy buttonnal. A textboxoknak adsz id-ket (pl. piros, zold, kek), a buttonnak meg az onclickjébe mondjuk egy setBgColor()-t. Head-ben megírod a setBgColor() függvényt, bekéred 3 változóba a 3 értéket var piros = document.getElementById('piros').value; stb. aztán az elemnek, aminek a hátterét akarod állítani szintén adsz egy id-t az egyszerûség kedvéért var container = document.getElementById('ideJonAzId'); container.setAttribute('style','background-color:rgb('+piros +','+zold+','+kek+');');

Én csinálnék egy formot 3 textboxszal meg egy buttonnal. A textboxoknak adsz id-ket (pl. piros, zold, kek), a buttonnak meg az onclickjébe mondjuk egy setBgColor()-t. Head-ben megírod a setBgColor() függvényt, bekéred 3 változóba a 3 értéket var piros = document.getElementById('piros').value; stb. aztán az elemnek, aminek a hátterét akarod állítani szintén adsz egy id-t az egyszerûség kedvéért var container = document.getElementById('ideJonAzId'); container.setAttribute('style', 'background-color:rgb('+piros+', '+zold+', '+kek+');');
A kérdező hozzászólása: 1 kérdésem lenne ez mit jelent? ('ideJonAzId') köszi az eddigi választ!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!
maximumkereséssel
Szavakra bontod, és a length függvénnyel vizsgálod.
régen pascaloztam, de ott annyira nem könnyû feladat ez elsõre, ahogy emlékszem egy egyszerû megoldás: egy segédtömbben eltárolsz inteket, amik a szavak hosszúságát jelzik, majd ezekbõl a legnagyobbakat megkeresed, utána meg ezeknek az indexe segítségével kiírod az eredeti stringbõl
Én inkább a szavakat gyûjteném ki egy segédtömbbe, és egy változóban tárolnám az aktuális legnagyobb hosszt. Mindig, amikor egy szót beírok a tömbbe, ellenõrizném azt is, hogy nem hosszabb-e az eddiginél, és ha igen, arra cserélném. A végén egy ciklussal végigmennék a szavak tömbjén, és amelyiknek a hossza megegyezik a változó értékével, azt kiíratnám (lehetne a hosszokat is könyvelni, hogy ne kelljen újra meghívni a length függvényt, de szerintem nem nagy nyereség). Mindez akkor is m mûködik, ha az összes szó egyforma hosszú -- ezt csak azért említem, mert a kérdés szerint csak két leghosszabb lehet, de hol van az elõírva? Persze, ha követelmény, akkor úgy is lehet, hogy kettõ kiírása után már ne keressen tovább.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Miért viselkednek csúnyán a kismamával amikor bekerül a kórházba?

nagyon sok ilyet hallottam, na meg magam is tapasztaltam..

Legjobb válasz: rossz hivatást választották

rossz hivatást választották
Szia! Gyorsan elõre leszögezem, hogy nincsen se fogadott dokim, se szülésznõm, se senkim. 26 hetesen bekerültem a Bajcsyba, ott is fogok szülni. Hát, én elõre rettegek a szüléstõl, mert a nõvérkék borzasztó bunkók voltak, pedig aztán nekem a hangom kb.mint az egércincogás, még én kértem bocsánatot, amiért még nem adták oda a zárójelentésemet. Nagyon félek, hogy mi lesz a szülésnél, mert mindenki azt mondja, hogy a csecsemõsök meg még gonoszak is :'( Szabály szerûen ettõl rettegek, nem is a szüléstõl. 33 hetesen bekerültem a Péterfybe, hát ott mindenki egy tünemény volt, kedves, figyelmes, majdnem sírtam a meghatottságtól. Sajnálom, hogy nem tudok ott szülni, így marad a rettegés :'( Szerintem ez nem pénz függõ, embere és kórháza válogatja, illetve, hogy kinek épp milyen napja van. 37hkm
5. vagyok.Én a Péterfyrõl, és a Szt.Istvánról.
Én senkinek nem adtam pénzt, mégis normálisak voltak. Sajna vannak gonosz emberek, akik örülnek, hogy végre kiszolgáltatott emberekkel találkoznak, akiken kiélhetik magukat :( Vannak ilyen hivatalnokok is, biztos találkoztatok már a típussal.
Nekem csak jó tapasztalataim vannak, pedig már 2 gyereket szültem(2 különbözõ kórházban Bp.-en)és hamarosan érkezik a 3. gyerek is.A takarítónak én még soha nem adtam pénzt, mégsem replikáztak semmiért soha.Az elsõnél nem volt fogadott szülésznõm, mégis nagyon aranyos és segítõkész volt.A csecsemõsökrõl se tudok rosszat mondani, pedig õk csak akkor kaptak pénzt, amikor indultunk haza.
Sajnálom, hogy rosszak a tapasztalataid, nekem pozitívak. Velem kedvesek voltak eddig mindig, a takarítók is mindig köszöntek, mikor bejöttek a szobába. Lehet, hogy érdemesebb lesz legközelebb egy másik kórházat választanod, ha ott olyan undok mindenki.
Nekem sem volt úgy igazán rossz élményem velük kapcsolatban. Talán az egyik csecsemõs volt olyan kicsit "mogorva", de le a kalappal elõtte mert a dolgát azt nagyon értette. Viszont nekem inkább a gyerekosztályon lévõ orvosokkal gyûlik meg a bajom, egyszerûen lekezelõek.
Vannak kedvesek, és vannak bunkók. A szülészeten velem mindenki kedves volt. Ellenben utána a kórteremben! Hát, én szavakat nem találok. Reggel rögtön úgy kezdte a fõnõvér, hogy bejött, és elkezdett velem ordítani, hogy miért nem pakolok össze magam után. Hát, én nem pakoltam szét, annyi volt, hogy a szülésznõ bevitt éjjel szülés után, és letette mellém a csomagokat. Igen, nem tettem be a szekrénybe, de fel sem bírtam kelni, annyi vért vesztettem. Ettem egy csokit, leesett az ágy alá a papírja, igen, nem keltem fel felszedni. Hát, azért is rendesen megkaptam a magamét. Meg, hogy minek nyafogok, egy szülés az semmi, fel lehet kelni, ne hagyjam el magam. Hát, én azért megmondtam a magamét, mit képzelnek magukról. Kíváncsi vagyok õ szült-e 4, 5 kg-s gyereket elõtte 4 órával. Szerintem azért ilyenek, mert belefásultak a dolgokba, na meg az alacsony fizetésre mindent rá lehet fogni. Csak akkor minek választotta ezt a hivatást. És szerintem a szülészet még mindig a legjobb, mivel ott nem halálos beteg embereket kell ápolni. De azért voltak köztük kedvesek is. Ezt a pár napot ki lehet bírni ott, aki meg bunkó, annak meg megmondtam a véleményemet.
Nem fizettem "egy vagon pénzt", persze volt saját orvosom és egyedül õ kapott, attól még nem kellett volna kedvesnek lennie a többieknek. A válaszodból nekem inkább az derül ki, hogy azért a te viselkedésed is kiválthatta ezt a reakciót... 2-es voltam.
Szakmától függetlenül vannak kedves emberek és vannak rosszindulatú emberek. Így a kórházakban is különbözõ emberek vannak, ezt el kell fogadni, mást nem tudsz tenni, esetleg szólni, hogy neked nem tetszik ez a viselkedés. Én találkoztam már nagyon rendes, kedves orvosokkal és kórházi személéyzettel, és az ellentétjével is. De, ahogy nézem a leírtakat, azért a te stílusod sem egyszerû, talán nem meglepõ, hogy így viselkedtek. Mindenesetre, az emberek különbözõek, nem hinném, hogy túl kellene reagálni. Ha meg bántottak, akkor tehetsz akár panaszt is.
A kérdező hozzászólása: persze az más tészta ha valakivel azért nyámnyilák mert fizetett egy vagon pénzt.. vagy csak épp jókedvükbe találta a kismama õket.. például a takarító: rengeteg tejem volt, ömlött szó szerint, és néhány lecseppent a földre is, éjszaka volt. reggel jött a takarító és kérdezte mi ez a trutyi itt, mondtam hogy mi történt, már majdnem velem töröltette fel. na ennyit errõl.
Az 5. vagyok.De értsd meg, hogy a személyzet nem tudja, hogy fogsz-e adni pénzt, avagy sem(csecsemõsök, az osztályos nõvérek, takarítók), ergo velem sem azért voltak normálisak.Azt sem tudják az osztályon-pláne egy olyan sok szülést lebonyolító intézményeben, mint a Szt.István-hogy fogadott volt-e a dokid, szülésznõd.Ráadásul pl. a múlt héten, amikor mentem CTG-re, elõször nem is saját szülésznõmbe botlottam, mégis tök normálisan beszélt velem, elkérte a kis könyvemet, bekísért a szobába.Ezek után mondtam csak, hogy kihez is jöttem.
A kérdező hozzászólása: jó hogy van ellenpélda is. csak kár hogy ritka :(
Án Bajcsy-ban szültem 2x, 2 éve az elsõt, 1 hete a másodikat. Egyiknél sem volt fogadott dokim, szülésznõm, mindenki tök normális volt, a takarítónõ pedig megismert 2 évvel ezelõttrõl. :-) A csecsemõsök olyanok amilyenek, de közöttük is volt egy, azaz egy nõvér, aki normális és kedves volt.
Ez aztán a tökéletes általánosítás! Ennyi erõvel lehetnek bunkók a postán, boltban, hivatalokban is. Emberekkel dolgoznak, megtelik a bugyor, a kismama meg oda meg vissza van magáért és fõleg iszonyúan sajnálja magát, és ha már valaki nem csicseregve szól, megsértõdik. Igen, igen, van, ahol nem az eü dolgozó a hibás, csak a kismama egy hisztérika. Nem azt mondom, hogy nincsenek kivételek, és nem lehet utálatos egy orvos, vagy ápoló, csak azt, hogy nem gyakoribb vagy ritkább, mint bármely más terén az életnek, ahol emberek emberekkel foglalkoznak. Az más kérdés, hogy mit engedsz meg nekik és mire hogyan reagálsz.
A kérdező hozzászólása: az biztos hogy én a kutyához nem szóltam. örültem hogy éltem de te is beláthatod hogyha van valakinek fogadott orvosa másképp bánnak vele, na meg a személyzet is hátha csurran neki is valami nem bántásképp írtam de ez így van, ha van pénz, máris kedvesebbek anélkül nem lehet annak lenni?
matek kettes:)
Nyelvtan négyes. Elcseszte a kitûnõmet. xd
A kérdező hozzászólása: Elsõ:Nekem is a kettes lesz a legrosszabb (tesi)-.- .Minden másból 4-5. Második:Én tiszta ideg lennék a helyedbe..Nálunk egy kitûnõ négyesre állt valamibõl, és megkérdezte a tanár, hogy csak ebbõl lennél négyes?A válasz igen volt...Felelhetett az ötösért...
Nálunk is így van, csak engem gyûlölnek a tanárok, és már alapból görcsbe rándul a kezük ha be kell írni nekem egy ötöst:D Oké az én hibám, nem kéne minden órának a 2.felébe bejönni, nem köszönni a folyóson, focizni a teremben, fridzbizni a nagyfolyóson, smárolni az udvaron...oké sorolhatnám:D de kb most ér véget az osztályozó értekezlet..hát..remélem azért az egyetlen tanár aki szeret kiállt értem, hogy hé ne legyünk már szemetek, hagy kapja meg az ötöst..:D empátia for president
3-as fizika tavaly pedig dicséretes 5-ös voltam

Nem tudom elképzelni! Ami bekerül a fekete lyukba az hova tünik?

ez a lyuk magába szív mindent, magában is tartja, vagy van vége és kilöki?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_lyuk

Az nem lyuk. Az egy baromi nehéz valami, aminek akkora a tömegvonzása, hogy a fényt is magához rántja, ezért látszik lyuknak.
kissépongyola az a megfogalmazás, hogy a fényt magához rántja. a fekete lyuk is egy égitest, csak a sûrûsége, így a tömegvonzása olyan nagy, hogy a felszínn a szökési sebesség meghaladja a fénysebességet, emiatt nem tud róla a fény kilépni. ezzel a kérdésedre is megvan a válasz: a fekete lyuk nem egy "lyuk", hanem egy égitest, így a belekerült anyag a felszínén landol.
Azért ez nem egészen pontos így. A fekete lyuk felszíne? A fekete lyukat a relativitáselmélet nem igazán tudja megmagyarázni. Nem fér bele, végtelen jönnek be (meg negatív mennyiségek). A húrelmélet mond erre valamit, de az alapján meg nehéz ezt elképzelni. Mindenesetre nem tudjuk, hogy van-e neki konkrét felszíne, nem egy nagyon sûrû gömbként kell elképzelni, mivel a folyamatosan beleáramló anyag és az idõtorzulás miatt a beáramlás ugye egyre lassabb (külsõ szemlélõnek), addig a pontig, hogy a millió évek óta beesõ anyag még mindig csak esik és esik... A másik probléma pedig, hogy a kérdezõ szerint bekerül egy lukba egy dolog. Ez így nem igaz. Az a dolog atomjaira (vagy még kisebb egységekre) esik szét ahogy közeledik a lyukhoz, mivel nagyon gyorsan változik a gravitációs mezõ erõssége. Tehát ha ki is lökné valahol, az csak egy halom anyag lenne.
stephen hawking gondolata szerint a fekete lyukbol gamma- vagy vmilyen mas sugarzas formajaban kerul ki az anyag, persze semmikepp sem olyan formaban, mint bekerules elott. ird be gugliba, h hawkin-sugarzas, en most lusta vagyok:D
Kijön a fehér lyukon.
a fekete lyuk az lyuk. lyuk a téridõ szövetén. elõfordulhat, hogy valahol (meg ne kérdezd hogy hol) gamma sugárzásként tör elõ a saját univerzumunkban, vagy big bang-ként jön létre egy új univerzum (azt fõleg ne kérdezd meg, hogy hol, mert új univerzum új téridõt jelent, tehát nincs olyan, hogy az hol van)
megjegyzem, az elottem szolonak teljesen igaza van, mivel az elmelet szerint a ter sohasem ures, mindig keletleznek anyag-antianyag parok. de ez vezetheto le a feketelyukak sugarzasara is
a kerdezonek ajanlom hawkingtol az ido rovid tortenete c. konyvet... abban kozerthetoen fogalmaz :)
>Hawking-sugárzás: A fekete lyukak sugárzása, amely közben részecskéket "bocsátanak ki", s közben ezáltal területük folyamatosan csökken.< ebbol kovetkezoen a belejuk hullott anyagot is kibocsatjak...
Na, a Hawking sugárzás az egy tök más téma. Ott az anyag-antianyag párokról van szó, azaz nem a bentlévõ anyag kerül ki. Nem mintha két atomot meg lehetne különböztetni.
Attól, hogy nem látod, azt ami oda bekerült, az attól még ott van.

Szerintetek h kellene megoldani azta programot ami az atvalt nevü függvényt alkalmazva atvaltja a megadott szamot amit bekér a bill. ről és kiir a képernyőre?

Legjobb válasz: Ebbe rengeteg hiba van... if(str[i] = c) Az = értékadás, a vizsgálat a == szamki[] = "" Ennek a C típusú karakterláncnak 1 lesz a hossza (és ez nem fog dinamikusan nõni) A main elõtt nem zártad le a másik függvényt scanf("%d", &szambe); Ez és a többi 4 sornál, ez a változó nem létezik, létre kéne hozni elõbb, és ezt adni a függvénynek. A függvények visszatérési típusai hiányoznak. Ezek csak syntaktikai hibák elsõ ránézésre, azt, hogy a program hogy mûködne nem igazán néztem át.

Ebbe rengeteg hiba van... if(str[i] = c) Az = értékadás, a vizsgálat a == szamki[] = "" Ennek a C típusú karakterláncnak 1 lesz a hossza (és ez nem fog dinamikusan nõni) A main elõtt nem zártad le a másik függvényt scanf("%d", &szambe); Ez és a többi 4 sornál, ez a változó nem létezik, létre kéne hozni elõbb, és ezt adni a függvénynek. A függvények visszatérési típusai hiányoznak. Ezek csak syntaktikai hibák elsõ ránézésre, azt, hogy a program hogy mûködne nem igazán néztem át.
A kérdező hozzászólása: köszönöm ezt a segitséget is! eléggé kezdõ vagyok még c-ben. Tudnal nekem többet segiteni ha nagyon szépen megkérlek?:)
Írd le pontosan mit szeretnél. Ha annyit, hogy beolvasol egy számot a billentyûzetrõl, és azt átváltod egy string-é, akkor vagy eleve string-ként olvasod be: char string[255]; scanf("%s", &string); Vagy pedig használhatod az sprintf függvényt: int number; char string[255]; sprintf(string, "%d", number);
A kérdező hozzászólása: hát egy olyan programot szeretnék ami bekér egy számot(szambe) meg annak a számrendszerét(szr1) és még bekéri a kívánt számrendszet(szr2) is és átváltja a számot és kiirja(szamki).Ez lenne a program lényege.Ugye megirtam mar az atvalt függvenyt ami a szamrendszer valtast csinalja.Csak azt nemtudom h h kéne a main-be berakni h miutan bekérte az adatokat végre hajtsa az atvalt függvenyt.Remélem érthetõ.Nagyon nagyon szépen köszönöm elõre is!!:)
A kérdező hozzászólása: Segííííííts kérleeeeeek!!:)

Amikor a gumiba bekerül a sperma, az a kis sipkába kerül, de hogy folyhat ki?

arátom megnézte nem szakadt a gumi, de miután kihúzta magát bel?lem, és két lábra álltam valami s?r?bben kezdett folyni bel?lem kifelé...két különböz? min?ség? váladékot láttam, az els?b?l csak egy nagyobb cseppnyi sürübb, fehéres, nem áttetsz?, a második meg hüvelyváladék volt már. lehetséges h az els? sperma volt? ha csak kihúzáskor került a sperma a hüvelynyílásomhoz lehetséges terhesség?

Legjobb válasz: Amikor elmúlik a merevedés kikerülhet a gumibõl a sperma...ilyenkor már lesz útja kifelé. a nõi orgazmus által is lehetett a sûrûbb fehéres csepp, de ez nem 100%,sajna fennáll hogy az sperma volt.. és elég egy pici mennyiség is hogy esetlegesen terhesség legyen. És még egy tény, öcsém is úgy született, hogy nem lyukadt ki a gumi, de mégis kifolyt valami...

Amikor elmúlik a merevedés kikerülhet a gumibõl a sperma...ilyenkor már lesz útja kifelé. a nõi orgazmus által is lehetett a sûrûbb fehéres csepp, de ez nem 100%, sajna fennáll hogy az sperma volt.. és elég egy pici mennyiség is hogy esetlegesen terhesség legyen. És még egy tény, öcsém is úgy született, hogy nem lyukadt ki a gumi, de mégis kifolyt valami...
Figy!Ha megnéztétek és nem szakadt ki akko tuti h nem, vagy is naon de naon kicsi az esélye, 1%!Am sztem te tuti azt érezzted lefolyni a 2 lábad közt, ami az óvszeren van SÍKOSÍTÓ!!:) Nekünk is volt már ien!Ugy hogy no para!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!