Találatok a következő kifejezésre: Amikor összeházasodtunk, hogy (3 db)

Amikor összeházasodtunk, megkérdezték, hogy mi legyen a gyermekeink vezetékneve, mi automatikusan a férjem vez. nevét diktáltuk be. Azóta átgondoltuk, másképp szeretnénk. Mit tegyünk?

A férjem + az én vez.nevem lenne a gyerek neve. Érthet?bben: Férjem pl.: Szabó, én Kiss, a gyerek neve: Szabó-Kiss lenne. Hol és mikor kell ezt bejelenteni, hogy változtatni szeretnénk. Lehetséges még vált.?

Legjobb válasz: keresd meg a neten a helyi önkormányzat tel számát és hívd fel és kérj egy anyakövvezetõt,és kérdezd meg tõle. szerintem van rá lehetõség,de ott biztosan tudják.

keresd meg a neten a helyi önkormányzat tel számát és hívd fel és kérj egy anyakövvezetõt, és kérdezd meg tõle. szerintem van rá lehetõség, de ott biztosan tudják.
H lehet-e nem tudom, tõlünk nem is kérdezték meg, hogy mi legyen a gyermekeink neve.Annyit kérdeztek, h hogyan szeretnénk viselni a nevünket ezután.Bár humorosan megjegyeztem a kedvesemnek, h igazán felvehetné a nevemet, mert milyen jól mutatna, ha menden hivatalos papíron ott virítana a leánykori neve:) Amúgy szerintem hívd fel az anyakönyvvezetõket, és õk majd megmondják, h mit tegyél, vagy egyáltalán lehet-e.Mindenesetre én nem keseríteném a gyermekem életét még azzal is, h adok neki két vezetéknevet.Mi lesz szegénnyel, ha férjhez megy?Nem fogja tudni hivatalos papírok rublikáiba beleírni a nevét.Jól gondold meg!
A kérdező hozzászólása: ha lány lesz, legfeljebb megtartja a lánykori nevét, ahogy én is tettem. egyébként azért akarunk változtatni, mert a keresztnevéhez nem passzolna a férjem vez.neve, de ha közbe toldjuk az én vez.nevemet, akkor tök jól hangzik.
Szerintem nagyon jól hangzik az, hogy Szabó-Kiss.... Biztos van lehetõség rá.Ezt majd akkor kell elintézni, mikor meglesz a pici.Szerintem az anyakönyvezetõnél:Remélem segítettem!puszi
A kérdező hozzászólása: köszi, de valójában nem az a nevünk, hoyg Szabó meg Kiss, ezt csak azért írtam, hogy ne fedjem fel magunkat, ennél sokkal kevésbé hétköznapi nevünk van, amibõl rögtön kiderül, hoyg kikrõl van szó.
Jah, akkor bocsika!Nekem akkor is szimpatikus az ötlet, hogy a közös gyermeketetek mindkettõtök nevét viselni fogja!

Miért van az hogy amíg nem házasodnak össze az emberek addig az egyik fél szinte mindig azt mondja hogy a párom édesanyjának, miután meg már összeházasodtak már csak anyósom?

Legjobb válasz: A válasz egyszerû. Az anyós definíciója: házastárs anyja. Ezért hát nem lehet anyósod, ha nem vagy házas.

A válasz egyszerû. Az anyós definíciója: házastárs anyja. Ezért hát nem lehet anyósod, ha nem vagy házas.
Na nálunk épp a multkor volt ebbõl egy kis nézeteltérés.Anyuéknál voltunk a férjem beszélt apámmal és mondta neki , hogy a feleséged(tehát az én anyukám) erre anyu hogy " nem ám azt mondja anyósom, hanem a feleséged!".Na ezen igazodj ki, szépen akarta mondani a férjem erre anyu támadja le.Nem mindenkinek negatív ez a megszólítás.
Nekem az a tapasztalatom, hogy amíg nem házasodik össze két ember, addig a férfi anyja tényleg kedves, rendes, "a párom anyja", aztán az esküvõvel mintha leesne neki, hogy a fia komolyan gondolta...és lesz belõle az ANYÓS!
Es miert van az, hogy amig nem hazasodnak ossze a parok, addig a ffi ugy szolitja a not, hogy dragam, szerelmem, nyuszifulem, egyetlenem, hazassag utan nemsokara pedig o lesz azasszony.
A kérdező hozzászólása: az anyós szót szerintem manapság negatív szóként használjuk míg a párom édesanyja olyan szép pozitív jelzõ és mihelyt összeházasodunk egybõl csak anyós lesz.
Talán mert amíg nem érezzük biztonságban magunkat, addig óvatosabbak vagyunk a kritikával is, mint a házasságkötés után. A võlegény is így udvarol a menyasszonyának:"olyan gyönyörû vagy drágám mint az édesanyád.Tíz év házasság után a férj:"Olyan hisztis vagy mint az anyád":) )))) Egyébként talán az anyósok is bátrabban mernek próbálkozni a házasság után, hogy beleavatkozzanak a fiatalok életébe mint elõtte, ez is sok konfliktust szül.És amikor már nem szimpatikus számunkra az "anyós", akkor már nem anyuka, édesanya a számunkra, csak egyszerûen anyós. Valóban negatívumnak számít a szó sajnos. Persze nem törvényszerû, hogy így kell alakulnia a viszonynak, de azért, hogy jó maradjon a kapcsolat mindenkinek tenni kell. Én is szeretnék egy szeretnivaló anyóst, akire bármikor lehet számítani, de sajna az enyém nem ilyen.
Ez azért van, mert az ideális családban a feleség a háztartást, a férj az autót, az anyós meg az áramot vezeti.
drágáim! ezért nem kell házasodni! mindent csak elront. meg aztán: ha nem házasodsz, akkor nem is tudsz elválni :D

Egy kis jogi kérdés. Férjemnek évekkel ezelőtt tartozása lett egy bank és az APEH felé, ami még mindig fenn áll. Most összeházasodtunk, nem gondolva arra, hogy ezt esetleg én "megörökölhetem". Van mitől félnem?

Jelenleg nincs ingatlanunk amire rá tudnák terhelni, de venni készülünk, az én nevemre. Kérdésem, hogy a házasság el?tti tartozás rám szállhat??

Legjobb válasz: 4-es, nem érted még a szituációt sem. A házasság ELÕTTI vagyonodról természetesen írhatsz házassági szerzõdést. De a házasság ALATT szerzett KÖZÖS VAGYONRÓL NEM! Az ugyanis teljesen törvényellenes és támadható.

4-es, nem érted még a szituációt sem. A házasság ELÕTTI vagyonodról természetesen írhatsz házassági szerzõdést. De a házasság ALATT szerzett KÖZÖS VAGYONRÓL NEM! Az ugyanis teljesen törvényellenes és támadható.
A házasság pillanatától kezdve bármelyikõtök keres akár 1 forintot illetve bármit vesztek, az közös lesz a férjeddel. Úgyhogy igen, ha közösen vesztek egy házat az közös tulajdon lesz és rá lehet terhelni a férjed tartozását. De ezt én nem is értem: a férjed nem dolgozik évek óta? Ha pedig igen, hogyhogy nem vonja a NAV a fizetését?
Házasság alatt szerzett vagyon közös, teljesen mindegy, hogy kinek a nevén van. Ha már házat tudtok venni el kéne rajta gondolkodni, hogy a tartozást is ki kéne esetleg fizetni...
Természetsen nem köthetõ meg. És a 4-es még baromságokat is ír, olyan házassági szerzõdés nem köthetõ a magyar jog szerint, amirõl õ beszél (vagyis köthetõ, de bíróságon támadható és a bíróság semmissé fogja nyilvánítani). Amirõl ti beszéltek az a fedezetmegvonásnak nevezett tett, ami a magyar jogban bûncselekmény és törvény jár érte. A tartozást ki kell fizetni.
Erre való a házassági szerzõdés! Az én férjemnek is rengeteg adóssága van, akkori idõbõl, mikor nem ismertem. Van házassági szerzõdésünk, tehát bármit veszünk minden az enyém!!
4-es vagyok. Már miért ne köthettük volna meg. Ügyvéd írta. Nekem elég sok vagyonom volt, mielõtt megismerkedtünk. Hogy gondolod, hogy a férjem hülyeségeiért én felelnék??? Nem is ismertem! Amúgy neki hivatalos tartozása nincs (tehát nem apehnak, banknak stb. tartozik). S mivel azóta is nekem van munkám, így olyan szerzõdésünk van, hogy semmi se lesz sose közös!!! A házon lévõ hitelt is úgy vettem fel, hogy Õ nincs benne. Otp is elfogadta a házassági szerzõdésünket!
A kérdező hozzászólása: A házassági szerzõdést megköthetjük a házasságkötés után félévvel is?
Ha a te nevedre jegyzik be a házat, akkor nem terhelhetik rá .
A kérdező hozzászólása: És ha én veszem meg azt a házat vagyis 100%-ban az én nevemen lesz??
Na véletlenül elküldtem. Szóval az teljesen mindegy, hogy ügyvéd írta, jó pénzért bármit leír egy ügyvéd. Az, hogy a bank elfogadta is teljesen mindegy, a bank bármit elfogad, ha biztosítottnak látja a fedezetet. De ha ne adj isten (kopogd le) elváltok, a férjed simán megtámadhatja ezt a szerzõdést a vagyonmegosztási per alatt. És lesz is esélye arra, hogy megnyerje.
4es, valóban így van. Csak a házasság elõtt megszerzett "dolgok" maradnak a tiéid. A házasság alatt szerzett MINDEN közös vagyonnak számít. Ha ne adj isten válásra kerül a sor, neked kell bizonyítanod, számlával, vagy bármivel, hogy mi az, amit te szereztél..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!