Találatok a következő kifejezésre: Amig nem meg (7905 db)

A kérdező hozzászólása: és persze lehessen vele trükközni
A kérdező hozzászólása: azt még nem tettem oda hogy kezdésnek

Szerinted az, hogy a gyerek (meg) szeret-e olvasni nevelés (és jó könyvélmények, stb. ) kérdése, vagy tulajdonság, amin nem lehet változtatni?

Legjobb válasz: Szerintem nevelés kérdése. A meséket illetõleg, nekem meg húgomnak rengeteg mesét olvastak kiskoromban. A vicces mégis az, hogy elsõ osztályban az utolsók közt voltam hangos olvasásban. :D De aztán egyszer a piacon megláttam egy könyvet, egyébként ez volt az: http://s01.static.libri.hu/cover/7f/d/675995_4.jpg ami érdekesnek tûnt, és az is volt. Korábban még csak felnõtt könyvekkel találkoztam (mármint nem pornóval, nehogy félre értse valaki :D hanem romantikus regényekkel, háborús/tudományos könyvekkel) amik akkor természetesen nem érdekeltek. A mesekönyveket szerettem, de annyira nem kötöttek le, a kötelezõ olvasmányokról nem is beszélve. Ez a könyv viszont pont az én korosztályomnak való volt és nem túlzok, hogy ez a könyv szeretete meg velem az olvasást. Szerintem az a baj a mai fiatalokkal (beleértve a magam második X-es korosztályát is) hogy nem találnak olyan könyvet ami érdekelhetné õket. Sajnos az iskola sem segít ezen, mert bár a kötelezõ olvasmányoknak van mûveltetõ szerepük, meg sok a kultúránk és múltunk része, de egy tizenéves számára baromi unalmasak. A szülõk meg nem érnek rá olvasni és így a gyerek nem is látja a példát, nah meg ha foglalkozna a szülõ azzal, hogy könyvet vegyen a gyerekének, akkor is nehéz eltalálnia , hogy pl. egy kamasz gyerek milyen témájú könyvnek örülne. Ezt saját példámból is tudom, egyszer unokaöcsémnek, aki odavan a fantasy könyvekért, akartam volna venni egyet, de a tartalmát elolvasva nekem nem állt össze a történet, túl kusza volt és lehetetlen. Akkor és ott tényleg nem tudtam eldönteni, hogy ennek örülne-e egyáltalán. Meg sajnos manapság ciki olvasni. Még érettségi elõtt volt nyelvtan órán érvelés az olvasás mellett. Egyik osztálytársam azt hozta fel érvként, hogy egy hosszú buszút során egy könyvvel el tudja magát foglalni az ember. Erre nem túlzok, kinevették, hogy "ki az a lúzer aki a buszon olvas?". Pedig szerintem nem függ össze a lúzerség/stréberség az olvasással. Húgom például az a tipikus lázadó rocker tinédzser, mégis legutoljára könyvet vett magának. Tehát szerintem ez hozzáállás és nevelés kérdése is egyben.

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, nem baj, hogy írtál, pont ki akartam emelni a kérdést. érdekes, amit írsz, de egyébkánt én pont úgy vettem észre, hogy mindenki ellenkezõleg gondolja. Nem hiszem amúgy, hogy itt bárki is eldönti a kérdést, csak érdekelnek vélemények. Én például nagyon szeretek olvasni (biztos leírtam már ezt), de igazából nem emlékszem, hogy kezdõdött.
13: Nem problémás gyereknél is, aki tudja értelmezni az olvasottakat is van aki szeret olvasni, van aki nem, ez nem csak nevelés kérdése. Egyszerûen azt nem lehet erõltetni, hogy talál-e a számára szépséget a könyvekben. Ez szerintem olyan, hogy van aki szeret múzeumokban szép festményeket nézegetni, hosszú percekig csodálja mindegyiket, más meg végigfut elõttük és egy pillantást vet rájuk. Nincs olyan, hogy mindenkit minden érdekel: olvasás, festészet, építészet, komolyzene, stb. , ez mindenkinél más erõsségû. Na és van pont olyan, akit az olvasás nem köt le annyira.
Szerintem normális gyereknél, akinek nincs tanulási nehézsége, diszlexiája, stb., annál csak nevelés. Aki ilyenekkel küzd, annak nyilván egy könyv olvasása/értelmezése nehezebb, ebbõl kifolyólag valószínûbb, hogy nem fog annyit olvasni.
Szerintem nevelés kérdése. A meséket illetõleg, nekem meg húgomnak rengeteg mesét olvastak kiskoromban. A vicces mégis az, hogy elsõ osztályban az utolsók közt voltam hangos olvasásban. :D De aztán egyszer a piacon megláttam egy könyvet, egyébként ez volt az: http://s01.static.libri.hu/cover/7f/d/675995_4.jpg ami érdekesnek tûnt, és az is volt. Korábban még csak felnõtt könyvekkel találkoztam (mármint nem pornóval, nehogy félre értse valaki :D hanem romantikus regényekkel, háborús/tudományos könyvekkel) amik akkor természetesen nem érdekeltek. A mesekönyveket szerettem, de annyira nem kötöttek le, a kötelezõ olvasmányokról nem is beszélve. Ez a könyv viszont pont az én korosztályomnak való volt és nem túlzok, hogy ez a könyv szeretete meg velem az olvasást. Szerintem az a baj a mai fiatalokkal (beleértve a magam második X-es korosztályát is) hogy nem találnak olyan könyvet ami érdekelhetné õket. Sajnos az iskola sem segít ezen, mert bár a kötelezõ olvasmányoknak van mûveltetõ szerepük, meg sok a kultúránk és múltunk része, de egy tizenéves számára baromi unalmasak. A szülõk meg nem érnek rá olvasni és így a gyerek nem is látja a példát, nah meg ha foglalkozna a szülõ azzal, hogy könyvet vegyen a gyerekének, akkor is nehéz eltalálnia , hogy pl. egy kamasz gyerek milyen témájú könyvnek örülne. Ezt saját példámból is tudom, egyszer unokaöcsémnek, aki odavan a fantasy könyvekért, akartam volna venni egyet, de a tartalmát elolvasva nekem nem állt össze a történet, túl kusza volt és lehetetlen. Akkor és ott tényleg nem tudtam eldönteni, hogy ennek örülne-e egyáltalán. Meg sajnos manapság ciki olvasni. Még érettségi elõtt volt nyelvtan órán érvelés az olvasás mellett. Egyik osztálytársam azt hozta fel érvként, hogy egy hosszú buszút során egy könyvvel el tudja magát foglalni az ember. Erre nem túlzok, kinevették, hogy "ki az a lúzer aki a buszon olvas?". Pedig szerintem nem függ össze a lúzerség/stréberség az olvasással. Húgom például az a tipikus lázadó rocker tinédzser, mégis legutoljára könyvet vett magának. Tehát szerintem ez hozzáállás és nevelés kérdése is egyben.
Szerintem nevelés kérdése. Eddig csak ezt tapasztaltam. Akinek egészen kicsi kora óta könyvbõl olvasnak fel estimesét, aztán ahogy nõ, minden ünnepre kap könyvet is, annak a barátai lesznek a könyvek. Van egy unokaöcsém, akinek soha nem olvastak fel a szülei könyvbõl (talán két mesekönyvük van otthon, azokat is ajándékba kapták) neki például hiába próbál felolvasni az ember, egyàltaláb nem kötik le a történetek. Elég sok gyereknél tapasztaltam ezt, hogy attól függött a könyvekhez való viszonyulása, hogy a szülei mennyire nevelték a könyv szeretetére. (Ugyebár egy kisgyerek honnan tudhatná hogy milyen jó dolog a könyv, ha soha nem kap? :) Magától nem tudja megszeretni, ha nem adjàk a kezébe, mert akkor csak az iskolában szembesül vele elõször, de ott meg már muszáj dolognak éli meg)
"olvasásra születni kell, ezen jót mosolyogtam :D" Pedig nem teljesen hülyeség. A kisebbik gyerekem tanulási zavarai miatt vért pisilek (és a tanárai is), hogy megtanuljon számolni és az ÉRTÕ olvasás is nehezebben megy neki. Olvasni hangosan tud, úgy, mint az átlag. De más az, hogy értse is és a betûzgetéssel küszködés helyett bele tudja magát élni a történetbe. A nagyobb gyerekemnek ez azonnal ment, ahogy megtanult elsõben olvasni. A kicsi alapítványi fejlesztésére vagyonokat költöttem, a nevelési tanácsadóban is vizsgálták, ezen a területen sérült a kis kobakja.
szerintem nevelés kérdése teljes mértékben. Számomra teljesen abszurd az, h ezen nem lehet változtatni :D olvasásra születni kell, ezen jót mosolyogtam :D
A kérdező hozzászólása: Nem láttam a 3. üzenetet, mielõtt válaszoltam. Szerintem az más eset, ha valakinek olvasási zavarai vannak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok és tartalmas választ. Egyikõtök linkelte Louis sachar: Laura titkos társaságát. Azt gondolom Louis Sachar, Jacqueline Wilson, Lois Lowry kifejezetten jók arra, hogy a gyerekek megszeressenek olvasni. Én magam mindig is szerettem olvasni, és úgy gondolom, nevelés kérdése a dolog, bár én még fiatal vagyok, és nincs gyerekem. De szerintem nem csak a gyerek kezébe kell adni a könyvet, hanem fejleszteni kell a képzelõerejét. Én már leérettségiztem, tehát, amikor az osztálytársaimról nyilatkozom, alattuk már 19 éves embereket kell érteni, és az õ esetükben nagyon sokszor azt tapasztaltam, hogy a legokosabbak is egyszerûen nem tudják, hogy mit kezdjenek a dologgal, nem tudják elképzelni, egyszerûen nincs képzelõerejük.
A kérdező hozzászólása: Hú, köszönöm a válaszod, és hogy ennyire részletesen leírtad, és idõt szántál rá. Mondjuk az merült fel bennem, miközben olvastam, hogy lehet, hogy a gyereked nem látott olvasni, de biztos a beszélgetéseitek során, ha észre se vetted, akkor is úgy álltál hozzá az olvasáshoz, mint jó dologhoz. De érdekes, hogy a kisebbik nem szeret, bár lehet, nem találjátok meg az ízlését. És szerinted az esti mesék segítenek ezen a dolgon?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, várom még a többiekét!
A kérdező hozzászólása: De szerintem sokakat azért nem köt le, mert nincs képzelõerejük, és azt nem lehet úgy megadni, hogy a szülõ könyvet ad a kezébe, valahogy fejleszteni kell.
A kérdező hozzászólása: Én nem mondtam, hogy ez rossz, csak most épp ez a példa, ez a téma. A többi is fontos, amiket felsoroltál, és jó a példa, hogy akkor mindent kéne csinálni, és ez nem várható el. Én a könyveket szeretem, ezért most errõl szól a kérdés. Amúgy szerintem kis alapot kell adni. Én, mire suliba mentem, hallottam van Goghról, anyukám megrendelte a Híres festõk címû heti magazint, és mutogatott képeket, meg történetekkel (pl.: Van Gogh fülének levágása) próbálta érdekesebbé tenni számomra. Vagy pl.: Mozart, Beethoven nevét más ismertem. Emlékszem, a bernát hegyis filmet néztük, és utána anyám leült, és elmondta, ki volt Beethoven igazából, és, hogy mért úgy választottak nevet a filmben, hogy zongoráztak. És pl. általános iskolában, emlékszem, ha elvittek minket egy múzeumba, akkor az osztálytársaim meglepõdtek a van goghos dolgon, nekem meg az volt meglepõ, hogy õk nem tudták. Nem arról van szó, hogy milyen okos vagyok, csak, hogy adtak a szüleim, fõleg anyukám egy alapvetõ tudást, mûveltséget, és szerintem nagyon jól tette, hogy már ilyen 5 éves koromban megtette, mert késõbb nem lettem volna fogékony. Onnan tudom, hogy tudom, hogy nem szeretem a festészetet, se a komoly zenét. Olyan vagyok, mint a barátod, aki nem megy be egy tárlatra, csak, ha viszik. De anyám ezeket a történeteket érdekesen mesélte el ("volt egyszer egy festõ..."), illetve olvasott Odüsszeiát gyerekmesében, és azóta szeretem az Odüsszeiát. Más osztálytársaim azt látták benne, hogy de nehéz olvasni, én meg, hogy ez a régi esti mesém, és akkor ugyan prózában volt, de most ebben a formában van, d e attól még ez az a jó kis történet.
kicsit régi kérdés, de azért hozzászólnék - mert látom, rengetegen gondolják, hogy minden a nevelésen múlik. abszolút nem. otthon van kb. 1200 könyvünk, én és a húgom kiskorunkban rengeteg mesét hallgattunk a szüleinktõl (kitaláltat, meg felolvasósat is). apukám állandóan a könyveket bújja, anyukám is minden este, lefekvés elõtt legalább negyed órát olvasott. én is imádok olvasni, viszont a húgom félévente egyszer, ha kezébe vesz bármilyen könyvet, és azt is félbehagyja. és nem, nem buta, sõt kifejezetten okos lány, és nincsenek olvasási nehézségei. egyszerûen csak nem köti le. tehát nem csak nevelés, hanem alkat kérdése is az olvasás szeretete.
Én elsõs koromtól kezdve rengeteget olvasok. Mostanában, felnõtt fejjel már kevesebb alkalmam van rá, de hacsak lehet szakítok rá idõt. Nagyon szeretem a könyveket, az olvasás nekem hobbi, lelki szükséglet, információforrás egyben. A testvérem már más tészta. Õ sokáig nem szívesen olvasott, minden más "földi" dolog jobban lekötötte. ma sem egy könyvmoly, de van néhány könyv, amit szeret és szívesen forgat. Pedig a szüleink mindkettõnket az olvasás szeretetére neveltek, volt esti mese, közös mesekönyv-nézegetés... stb. Szóval, az én tapasztalataim alapján ez nemcsak nevelés kérdése. van, a ki egyszerûen nincs oda az olvasásárt, és punktum. :)

Szerintetek mit lehet azzal az állandóvá vállt élethelyzettel kezdeni amikor NEM engednek át a zebrán? Sehol, senki még RENDÕR SEM! Az a baj hogy amíg ő ül az autóban ő az erősebb, ergo ha kilépek és elgázol én halok meg. Ti mit tesztek ilyenkor?

Megfogattam hogy nem büntetem magam mások hibájai miatt és nem állok le anyázni, de ezt nem tudom hova tenni.

Legjobb válasz: Sajnos ez egy olyan dolog amivel nem tudsz mi kezdeni. Nem rajtad múlik. Viszont árthatsz magadnak azzal ha felspannolod magad, mert lehet hogy le fogsz lépni mérgedben olyankor amikor nem kellene pl. féktávon belül. Gondolom azzal nem vigasztallak hogy én át szoktam engedni a gyalogosokat, sokszor csodálkoznak is mert nincsenek hozzászokva. Olyan is volt hogy egy idõs bácsi kikérte magának. Van ez a szabály miszerint az autósnak meg kell állni ha a gyalogos ott ácsorog a zebra szélén. Tudtommal érvényben van, és nem kis veszélyt rejt magában ez is, mert egyrészt a gyalogosok bátrabban ugranak le a zebrára (esetleg féktávon belül) abban a tudatban hogy elsõbbségük van, és az autósok pedig ha mindig betartják gondolkodás nélkül, akkor pedig a mögöttük jövõ autóst lephetik meg azzal hogy hirtelen a fékre lépnek. Nehéz ügy. Nekem az oktatóm azt tanította hogy ha megállok a zebránál, sose intsek a gyalogosnak hogy menjél csak nyugodtan, mert lehet hogy én elengedem, de a másik irányból érkezõ autós nem, és máris megvan a baleset. Nézzen csak körül a gyalogos, és õ majd eldönti hogy megy vagy sem. Azért amikor tiszta a szitu és sehol senki, akkor néha szoktam inteni. De van hogy az elõbb említettek miatt nem intek, és akkor mókás a szitu, mert állok a zebránál, a gyalogos néz, nem mer elindulni én pedig nem intek neki. Idõvel összeszedi a bátorságát és átmegy. De ezidõ alatt azért körülnéz. És így biztonságosan jut át. Üdv.

Na ezért hogy a gyalogos nem tud átmenni ahol nem lámpa irányítja a forgalmat, bírságolni kéne b.zdmeg, de azért nem hogy a sárgán még átmentél.
Sajnos ez egy olyan dolog amivel nem tudsz mi kezdeni. Nem rajtad múlik. Viszont árthatsz magadnak azzal ha felspannolod magad, mert lehet hogy le fogsz lépni mérgedben olyankor amikor nem kellene pl. féktávon belül. Gondolom azzal nem vigasztallak hogy én át szoktam engedni a gyalogosokat, sokszor csodálkoznak is mert nincsenek hozzászokva. Olyan is volt hogy egy idõs bácsi kikérte magának. Van ez a szabály miszerint az autósnak meg kell állni ha a gyalogos ott ácsorog a zebra szélén. Tudtommal érvényben van, és nem kis veszélyt rejt magában ez is, mert egyrészt a gyalogosok bátrabban ugranak le a zebrára (esetleg féktávon belül) abban a tudatban hogy elsõbbségük van, és az autósok pedig ha mindig betartják gondolkodás nélkül, akkor pedig a mögöttük jövõ autóst lephetik meg azzal hogy hirtelen a fékre lépnek. Nehéz ügy. Nekem az oktatóm azt tanította hogy ha megállok a zebránál, sose intsek a gyalogosnak hogy menjél csak nyugodtan, mert lehet hogy én elengedem, de a másik irányból érkezõ autós nem, és máris megvan a baleset. Nézzen csak körül a gyalogos, és õ majd eldönti hogy megy vagy sem. Azért amikor tiszta a szitu és sehol senki, akkor néha szoktam inteni. De van hogy az elõbb említettek miatt nem intek, és akkor mókás a szitu, mert állok a zebránál, a gyalogos néz, nem mer elindulni én pedig nem intek neki. Idõvel összeszedi a bátorságát és átmegy. De ezidõ alatt azért körülnéz. És így biztonságosan jut át. Üdv.
Nyomtasd ki egy A4 papírra ezt a szöveget: SZERETNÉK ÁTMENNI A ZEBRÁN! :-) Komolyan mondom, már én is gondolkodom ezen, nálunk néhány zebránál (pedig az út szélessége nem indokolja, a forgalom ezek szerint igen) van az út közepén egy járdasziget, ahol a gyalogos megállhat, így ha egyik irányból elengednek, de a másikból még nem, akkor félúton át tudunk menni, és ott lehet várakozni, mire a másik irányból is észbe kap valaki. Ilyeneket lehetne több helyre is. Már lámpás keresztezõdésben is volt problémám autóssal, mikor nekünk gyalogosoknak zöld volt.
Lehet, hogy én vagyok egy elmebeteg állat öngyilkosjelölt, de én minden zebránál át tudok menni, maximum 2 mp várakozás után, azért, hogy a féktávon belül lévõ autókat elengedjem. Utána indulok, és érdekes módon még sosem ütöttek el, de még csak nem is dudáltak! Tetszik-nem tetszik a gyalogosok több mint 90%-a BALFÉK, mondom azt úgy, hogy többet járok gyalog mint kocsival...
én semmit. nemvagyok ideges típus, megvárom míg áttudok szaladni 2 kocsi között, vagy várok míg átengednek. gyalogosnak is szoktak közlekedni, plusz autóm is van. ismerem mind2 szemszögbõl a helyzetet.
Mirõl beszélsz ? Mi minden zebrán át tudunk menni a párommal.
Ha rálépsz a zebrára akkor meg kell hogy álljanak. Akkor lépj rá ha úgy látod hogy a kocsi idõben tud fékezni.
Ha ennyire nem tudnék átmenni a zebrán, szereznék egy talicskát és jóhiszemûen elé tolnám a kocsinak (a józan ész határán belül), lehetõleg tanúskodni hajlandó ismerõsök figyelme mellett. Nekem nincs gondom az átmenéssel és a megállással sem, ha épp nem gyalog vagyok, bár néha benézem sajnos, de pl. apám egy életre nyomorék, mert többedmagával az út közepéig eljutva hitte, hogy ennyi embert átenged majd az autós.
Egyszer gyalog kellett mennem középiskolában az éves fogászati szûrésre, mert elterelték az M3-ast, és ott ment el minden autó, ahol át kellett volna mennem a 69-es villamoshoz, itt nincs lámpa, egy autós se volt hajlandó lassítani, negyed órát vártam, aztán miután elment a villamos, is az orrom elõtt, elindultam gyalog, 45 perc alatt értem oda, közben lestem, vajon hol engednek át végre, de csak ott tudtam átmenni az úton, ahol az M3-as felõl jöttek lefelé terelve az autók. Viszont sajnos a villamossal se volt aznap szerencsém, mert a következõ nem akart jönni több megállót legyalogolva se.
Élhetsz panasszal a helyileg illetékes közlekedési hatóságnál /kapitányságon/. Sõt, valószínûleg ennél jóval többet is tehetsz, amint hivatalos dokumentumok keletkeznek a problémáról, már kénytelenek lesznek vele foglalkozni. De rögös út az is.
Mindenkinek aki azt irja, hogy az a baj, hogy a gyalogos figylemetlenül lép le a zebrára figyelmébe ajánlom azt a szabályt, hogy úgy kell megközelíteni a zebrát, hogy meg tudjon állni ha kell. Ez teljesen kizárja azt hogy a gyalogos figyelmetlen lelépése okozna bármi féle balesetet! Már ha betartanák. Gondoljanak csak arra, amikor a kanyarodó jármûvel szemben van elsõbbsége a gyalogosnak, ott aztán a legkevésbé néz körül az egyenesen átkelni szándékozó gyalogos, és itt mivel alapból lassan kanyarodik az autós, meg is szokta adni az elsõbbséget. Csak a zebránál kényelmesedik el!

Szeretnék érdeklődni, hogy ha most tervezünk babát a férjemmel de még nincs ledolgozott egy évem akkor hogy van most a gyes? Õ dolgozik akkor ő kaphat adó jóváírást? Ez az egyetlen tényező ami miatt még nem próbálkozunk.

Legjobb válasz: Ha még csak tervezitek a babát, és te dolgozol, a szülésig még meglehet a 365 nap. Ha nem lesz meg, akkor te kapod a gyest ami 25650 kézbe és a csp-t, ami 12200 kézbe. A szülés után kapod az egyszeri anyaságit, ami 64125 (feltétele, hogy 4 alkalommal megjelenj terhesgondozáson). A férjed az adója erejéig igénybe veheti az adókedvezményt, a magzat 91. napos korától.

Pontosítanám kicsit az adókedvezményes választ. Egy gyerek után az adóalap 62500Ft-al csökkenthetõ. Ha van ennyi bruttója a párodnak, akkor ez valóban 10 ezer forinttal több nettót eredményez.
Ha még csak tervezitek a babát, és te dolgozol, a szülésig még meglehet a 365 nap. Ha nem lesz meg, akkor te kapod a gyest ami 25650 kézbe és a csp-t, ami 12200 kézbe. A szülés után kapod az egyszeri anyaságit, ami 64125 (feltétele, hogy 4 alkalommal megjelenj terhesgondozáson). A férjed az adója erejéig igénybe veheti az adókedvezményt, a magzat 91. napos korától.
Persze, tekintettel arra, hogy a minimálbér 98 ezer, az adókedvezmény meg 62500... De ha valaki pl. 4 órásban dolgozik, minimálbérért, akkor már nem tudja teljes mértékben kihasználni, hiába lehetne plusz 10 ezre, nem lesz. Ezért pontosítottam. Fõleg, mert ha lesz majd második gyerek, ne legyen a minimálbéres abban a hitben, hogy majd 20 ezerrel többet kap- mert nem fog. Nem a kötekedés volt a célom, csak az információ pontosítása.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintem mi jogosultak lennénk rá, mert a férjem bruttója majdnem 140000 ft.De azt hiszem hogy nem csak mi vagyunk így fiatalok hogy szeretnénk babát, csak sajnos várnunk kell vele még, mert ez a pénz amit adnak elég bizonytalan.Ès arról nem beszélve hogy mi van ha lebetegszik a baba.
Már minimálbér után is megjár a 10 ezer forint családi adókedvezmény.
A kérdező hozzászólása: Akkor csak arra kell törekednem hogy elõbb találjak valami munkát, mert am én a ruhákból biztos fogok használtat venni, de tényleg van amin nem lehet spórolni.De köszönöm mindenkinek a hasznos infókat!
A gyes alanyi jogon jár, 26 e ft körül van nettóban. Azt kapsz, ha nem dolgoztál egy percet sem. Adójóváírás? Gondolom a családi adókedvezményre gondolsz... azt kaphat a férjed, ha van annyi befizetett adója, amibõl le tudják vonni.
10 ezer forint talán épphogy elég lenne pelenkára és tápszerre. Attól függ, milyen pelenkát veszel, de ha szoptatsz, akkor nem kell tápszer. Ha esetleg nem tudnál szoptatni, akkor nagyon sok tápszer kell. Egy tápszer, ami csecsemõnek való, hipoallergén is, receptre is 2500-3000 forint között mozog és épphogy elég 1 hétig. Mivel ugye mást nem ehet. Ha szoptatsz, máris jobb a helyzet. Ha drága Pampers, Libero pelenkát akarsz venni, akkor így nem elég. De kapsz még gyest (vagy gyedet) és családit is. Úgy már szerintem elég. Na meg persze, attól függ még a dolog, hogy milyen babakocsit és babaholmikat szeretnél. Jó-e a használt, vagy mindenbõl új kell. Én a cumisüvegen nem spóroltam, Aventot vettem, ami nem a legolcsóbb, drága a cumi is hozzá (kb. 1300-1600 ft/2 db), de csak ebbõl fogadta el a tápszert elsõre.
A kérdező hozzászólása: És az adókedvezmény mennyi, vagy azt mi alapján számolják?Köszönöm a válaszokat. Am szerintetek ez a pénz nagyjából elég pelenkára meg tápszerre?
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem ezt az adó jóváírást mert a bátyám aki közmunkából él, kap havi 10 ezret az elsõ gyerekre és nekik most jön a második is, gondolom akkor arra is fog kapni.A férjem meg 4 éve dolgozik.
Szerintem inkább dolgozz egy kicsit.

Mit csináltok, ha a babátokat olyan étellel, édességgel eteti a nagyszülő, amikor nála van a gyerkőc, amit ti (még) nem adtok neki. Hogy akadályozzátok meg, hogy a hátatok mögött cukorkával, csokival tömje a gyereket?

A kisfiam még csak 2 hónapos, de eldöntöttem, hogy 1, de ha lehet, inkább 1,5 éves koráig nem adok neki cukrot, illetve édességet és utána is csak korlátozott mennyiségben. (Megjegyzem, én is így n?ttem fel, sosem volt otthon se csoki, se cukorka, se kóla vagy cukros üdít?, amikor már nagyobbak voltunk, mindennap kaptunk 1 túró rudit) De a nagymamájának van két nagyobb unokája, akiket az anyjuk tiltása ellenére is folyton cukorkával meg csokival etet, akkor is, ha a vacsorát nem eszik meg. Persze az anyjuknak nem mondja meg.

Legjobb válasz: Hát sajnos nálunk is fenn áll a veszély,bár após részrõl.Már elõre félek hogy jól telekajáltatja olyannal amit nem ehet még esetleg korától kifolyólag.Most fél éves a kislányom.Páromnak mondtam meg ha eljön az az idõ apósnak is megfogom mondani hogy csak azzal etesse ha ott van a gyerkõc amit én is megengedek.Apósék a nehéz ,zsíros kajákat kedvelik,ezt szeretném valahogy elkerülni.Mert ok hogy kényeztesse,meg hogy másként viselkedjen vele mint én ,de erre figyelek hogy íigy legyen

A kérdező hozzászólása: Félreértés ne essék, jól kijövünk az anyósommal, nagyon szereti a gyerekeit és az unokáit is, nagyon sokat segít, csak az etetésrõl van más véleménye, ebben nem egyezünk, és nagyon makacs is. Amúgy a férjemnek tápszer helyett tejbegrízt adott.
A kérdező hozzászólása: A férjem koraszülött volt és 2 hónaposan már tehéntejet adott neki. Hogy attól-e, vagy nem de asztmás lett, meg egész gyerekkorában a gyerekorvoshoz jártak. Szerencse, hogy aztán kinõtte. Viszont azt nem fogom tudni megtenni, hogy ne hagyjam nála akár csak néhány órára a gyereket, mert õ itt lakik a szomszéd utcában, jövõre már nyugdíjba megy, az én szüleim meg messze laknak, ezért kézenfekvõ, hogy ha a férjem dolgozik, nekem meg elintézni valóm lesz, õ tud majd vigyázni a fiamra. Ja, és a fogorvosra csak legyint, hogy nem attól romlott el a többi unokája foga sem, hogy õ cukrot adott nekik.
Azért egy kis csokitól nem lesz semmi baja, a férjedet is felnevelte. Szerinted az milyen lenne a gyerekednek, hogy a nagyobb unokák kapnak fagyit séta közben õ meg nem. Ez neki, úgy jönne le mintha õt nem is szeretnék, szerintem ez sokkal ártalmas.
Ha egyszer megteszi többet ne engedd oda a gyereket. Én nem azért nevelem egészséges életre, hogy hétvégen bepótólják, ami kimarad, pff... Nem gondolom, hogy helyes felfogás, hogy amit hétvégén kap, attól nem lesz baja, de igen!!! megismerni, kérni fogja, és ha nem veszem meg én vagyok a rossz anya a gyerek szemében. Itthon is kapnak uzsi vagy ebéd után süteményt, tejszeletet, túrórudit, de cukorkát, chipset soha sem. Nálunk is van keksz, süti, nápolyi, sõt néha csoki is, de nem étkezés helyett, hanem utána, ha megettek mindent...
Számomra felfoghatatlan, hogy vannak ilyenek. Nálunk anyukámmal teljesen egy nézeten vagyunk, ha elmegyek valahová, megbeszéljük, mit egyen, míg távol leszek, és úgy csinálja. Anyósom más tészta, de õ már elég idõs, 74 éves, és sosem fogjuk nála hagyni a most 11 hónapos lányunkat, de nem is tenném szívesen. (Másrészt nem is bírná már, pelenkázni sem tudná.) Megakadályozni nem tudod, max. elõre közlöd, hogy ismered a mama szokásait, hogy a többi unokánál mit csinál, és ha tapasztalod, hogy a nála töltött idõ után nem úgy eszik a gyerek, akkor a látogatásokat korlátozod.
Mondd meg, hogy a fogorvosi számlákat is õ fogja fizetni.
Hát sajnos nálunk is fenn áll a veszély, bár após részrõl.Már elõre félek hogy jól telekajáltatja olyannal amit nem ehet még esetleg korától kifolyólag.Most fél éves a kislányom.Páromnak mondtam meg ha eljön az az idõ apósnak is megfogom mondani hogy csak azzal etesse ha ott van a gyerkõc amit én is megengedek.Apósék a nehéz , zsíros kajákat kedvelik, ezt szeretném valahogy elkerülni.Mert ok hogy kényeztesse, meg hogy másként viselkedjen vele mint én , de erre figyelek hogy íigy legyen
Én egész héten nem adok a gyereknek édességet, mert hétvégén a nagyszülõk úgyis adnak neki, annyitól meg nem lesz semmi baja.
Én utána nem hagynám õket kettesben. Ez van. A Te gyerekedrõl és az egészségérõl van szó, ne hagyd magad.
"A férjem koraszülött volt és 2 hónaposan már tehéntejet adott neki. Hogy attól-e, vagy nem de asztmás lett, meg egész gyerekkorában a gyerekorvoshoz jártak." Na jó ezt te is tudod, hogy hülyeség. Régen mindenki tehéntejet adott hígítva, ha nem volt Anya tej. Akkor minden 30-40 év feletti ember asztmás lenne. Mond meg, hogy te ezt szeretnéd és jó lenne ha betartaná mert neked ez fontos.
"Régen sem adott mindenki tehéntejet a gyerekének, volt aki szoptatta." Igen mint írtam is. "És az is lehet, hogy csak az lesz asztmás a ehéntejesek közül, aki erre hajlamos."
30 éves vagyok, anyum nem tudott szoptatni csak egy hónapig, utána TÁPSZERT kaptam. Nem mindenki kapott tehéntejet! Én ezt a problémát nagyon egyszerûen megoldottam, ugyanis nem hagyom a gyerekeket kettesben anyóssal. Soha. Persze, nem csak a kaja miatt, hanem mert állati hanyag és nemtörõdöm. Az a baj vele, hogy a gyerekeim már a sokadik unokái, egyrészt nem szereti õket annyira, mint akik a lányától vannak, másrészt szerintem pont mivel sokadik unokák, azt hiszi, õ már mindent tud, és minden gyerek egyforma. Simán hagyta a régen forgó gyerekemet a kanapén aludni, és kiment a konyhára fõzni, szerencse hogy idõben észrevettük, és nem fejelt le a gyerek a járólapra. De anyám is tud alkotni:) valahol megértem õket, de utána én viszem haza a gyereket, én ápolom, én viszem orvoshoz.
megint egy úristen az anyósom nem azt csinálja amit én akarok a gyerekemmel hülye kérdés fizesd ki a bébiszittert az majd azt csinálja...
#10 " Régen mindenki tehéntejet adott hígítva, ha nem volt Anya tej. Akkor minden 30-40 év feletti ember asztmás lenne." Na jó, azt te is tudod, hogy ez hülyeség. Régen sem adott mindenki tehéntejet a gyerekének, volt aki szoptatta. És az is lehet, hogy csak az lesz asztmás a ehéntejesek közül, aki erre hajlamos.

/C/ hogyan irjuk meg olyan feladatokat amik ugy szolnak, pl. irjon programot ami addig olvas be karaktereket amig nem adjuk meg az X -et?

Ez igy helyes,kezdo szintu megoldas, Irjon progit ami addig olvasbe karaktereket amig nem adjuk meg az X -et,majd a vegen irja ki hanyszor szerepelt az A betu a beolvasottak kozott. A kerdesem hogy nem all meg rogton a beolvasas pedig megadtam az X -t ,csak akkor ha az entert lenyomom akkor ertekeli ki hogy megadtam e vagy nem. #include <stdio.h> #include <string.h> #include <stdlib.h> #define konstans 'A' int main(void) { char b; int szamlalo=0; printf("Adjon meg betuket, az 'X' jelzi a veget \n\n"); while(b != 'X'){ scanf("%c",&b); if (b ==konstans){ szamlalo++; } } printf("\n A betuk szama: %d\n",szamlalo); return 0; }

Legjobb válasz: Ha jól értem: Beírod 'X'-et. NEM nyomtal entert. nem érted hogy miért nem áll meg. Nyomsz entert. Megáll. Ha ez helyes, akkor: Igen csak enter után tudja kiértékelni, mert amig nem nyomsz entert addig nincs "elküldve" a programodnak a bemenet, azt még vissza tudnád törölni. Ha én értem rosszul: PLS pontosíts a kérdéseden :)

Ha jól értem: Beírod 'X'-et. NEM nyomtal entert. nem érted hogy miért nem áll meg. Nyomsz entert. Megáll. Ha ez helyes, akkor: Igen csak enter után tudja kiértékelni, mert amig nem nyomsz entert addig nincs "elküldve" a programodnak a bemenet, azt még vissza tudnád törölni. Ha én értem rosszul: PLS pontosíts a kérdéseden :)
A kérdező hozzászólása: Ugy volt megadva a feladat, hogy addig ker be szamokat míg nem adsz meg egy X -t. A futatasnal irok ossze-vissza mindent majd nyomok egy entert......ha az osszevisszasagban szerepelt egy X akkor megall a progi ha nem ujra keri be a szamokat. es arra lettem volna kivancsi, hogy letezik e olyan, hogy gépelem a betuket /de nem nyomok entert/es X-t nyomtam le akkor azonnal megall a progi. Vagy ilyesfajat egy tombe kene, hogy gepelem a betuket es minden egyes karakter egy tomb elemenek az erteke lessz es ha valmeik tomb x akkor megall....
nah, ez esetben olyan nincs amit te szeretnél. Szar a gépelés folyamata alatt a program nem tudja te miket írtál be ( még az aktuális sor legelsõ karakterét se ) Amikor ENTER-t nyomsz, akkor kapja meg az egészet, és õ feldolgozza ahogy te megirtad
vannak ilyen "getchar" féle bekérések, amik után nem kell entert nyomni, ott minden karakter lenyomásnál ellenõriztetheted, hogy x-et nyomtál e, csak nemtom sima C-ben milyen parancs van erre.
Na meg is van. A "getche" utasítás nem kér entert karakter leütésnél. A példa program meg így néz ki: http://pastebin.com/0XhY10yh

Ha párkapcsolatban vagy, és találkozol valakivel, aki szimpatikus neked, mi az, ami még nem megcsalás, ami még belefér, ami miatt még nem éreznél lelkiismeretfurdalást?

(Ilyesféle válaszokra gondolok, hogy a megölelés még nem, de már a csók igen, vagy a beszélgetés igen, de a kézfogás már nem...)

Legjobb válasz: Ha más a körzetszámod nem megcsalás, meg az se ha 2 csajjal csinálod, mert kioltják egymást!

Ha más a körzetszámod nem megcsalás, meg az se ha 2 csajjal csinálod, mert kioltják egymást!
Kézen fogva sétálás már-már megcsalás-szerû, a csók már mindenképp. Ölelés nem.
A szándék... a másik felé tanúsított hûtlenség.
Ölelés, kezfogás(nem úgy sétálva) belefér.. Tehát kb mnden ami egy azonos nemû haverral... Nem csak tettekkel lehet a másikat megcsalni...ha arról almodozok, hogy milyen lehet a szex vele, attól már bûntudatom lenen( plusz ez mar a barátságo. Túl mutat) de ha arról beszélgetünk hogy "mit tennénk a másikkal" szexuálisan, az sem fér bele.. Nekem van nagyon jó fiú barátom, soat találkozunk, néha többet beszélgetünk, mint aférjemmel, az idõbeosztások miatt. Eleinte aggódtam, hgy ez nalam okoz-e kisértést, de nem..ha íy lett volna, akkor megszakítottam volna a kapcsoatot 27/n (házas)
A beszélgetés, vagy esetleg egy ölelés természetesen nem az. Bár én nem vagyok egy ölelkezõs típus ismerõsökkel szemben. A puszit sem tartom kifejezetten annak, bár ez függ a körülményektõl. Plusz szóba jöhetnek olyan dolgok, mint elmenni meginni valamit, vagy hülyéskedés közben csikizés, esetleg a csúszós úton megkarolni a másikat.. Ezek szerintem még teljesen beleférnek egy haveri viszonyba. A csók, szex nyilván egyértelmû megcsalásnak számít. Kivételt nálam egyedül az képez, ha esetleg egy buliban valami részeg fazon hirtelen lekapja a másikat - amire ugyan nem sok az esély, de ha esetleg megtörténne, azért tutira nem a páromat venném elõ. Plusz van 1-2 dolog, amikre nem mondanám kifejezetten, hogy megcsalás, de azért erõsen elgondolkodnék a kapcsolatunkon, ha megtörténne. Mint például a kézfogás, esetleg kézen fogva járás, vagy ha elkezdenék azt ecsetelni, hogy mit csinálnának a másikkal... 20/L
Én semmiért nem éreznék lelki ismeret fúrdalást, mert a lány meg engedné hogy akár m.e.g.d.u.g.j.a.m!!! Csak tudni kell mit kell mondani, persze elõtt nem utána.
Ha nem batato erzelmeket kozelitek fele. Bar ferjem szerint idegen ferfivel egy feleseg ne legyen kettesben mert abbol megcsalas lesz. Foglalt no ferfi ne randizzon

Van olyan "dolog" az életedben, amit bánsz? ! Amit megtettél, vagy épp amit nem tettél meg, Vagy másképp kellett volna stb?

Mert nekem van, kett? is :O

Legjobb válasz: Megbántam, hogy nem próbáltam meg egy kapcsolatot milyen lett volna. Azt is bánom, hogy amikor élvezhettem volna a fiatalságom akkor végigdepiztem, de talán még nem maradtam le semmirõl.

Megbántam, hogy nem próbáltam meg egy kapcsolatot milyen lett volna. Azt is bánom, hogy amikor élvezhettem volna a fiatalságom akkor végigdepiztem, de talán még nem maradtam le semmirõl.
A kérdező hozzászólása: húú, ez is szörnyû dolog, én a helyetekben váltanék! Inkább most veszítsek pár évet, mint egész életemben azt csináljam amit utálok !
Én nem bánok semmit, persze mostnár lehet hogy máshogy vagy sehogy nem csinálnám az adott dolgot de nem bánom hogy ugy alakult legalább tanultam belõle és igyekszem máskor ügyesebben csinálni.
Bánom, hogy nem lehettem az igaz szerelmemmel. Annyira, hogy így évek múlva se kell senki, talán már nem is lesz.
A kérdező hozzászólása: azért ennyire ne add fel utolsó! miért nem lehettetek együtt?
hogy megszülettem :D
16 évesen lehetõségem lett volna lefeküdni egyszerre a Balatonon mikor haverokkal lent voltunk egy 26 meg egy 30 éves nõvel. De fiatal voltam és ehhez azért tapasztalatlan, és gyakorlatilag beijedtem, (pedig már a cici tartók is lekerültek), és "bocsi de mennem kellett"... Most 20 vagyok, rohadtul bánom, de szerintem még halálos ágyamon is bánni fogom. Töketlen voltam.
A kérdező hozzászólása: :D utolsó, ezt tuti bánni fogod !!! de legalább nem csak én vagyok egyedül az ilyen félefajta gondolatokkal :)
én is rossz egyetemre járok:S nem nekem való. ja és azt is bánom, hogy mindig a könnyebb utat választom, amirõl utólag kiderül, hogy nehezebb, vagyis én kérem magamnak az ostort. meg azt is bánom, hogy gyáva vagyok, ezért sosem volt még /lesz pasim.:(
Nekem is másik egyetemre...
A kérdező hozzászólása: Minden hétvégén ? na az szép :)
Túl sok van belõle, felsorolni se lehet. De a legrosszabb mind közül, hogy ilyen kis beszari bu*i vagyok és nem mertem kezdeményezni, amikor tudtam hogy én is tetszem neki, ezáltal el is veszítettem.
Semmit nem bánok, mindent megtettem amit akartam.
Van.
van. talán elmondom, ha te is...
azt, hogy mikor fülig szerelmes lettem valakibe, azt annyira kimutattam, hogy elvesztette az érdeklõdését irántam. ügyesen kellett volna lavírozni, úgy, hogy õ szeressen belém, és izgalmasnak találjon így elbactam, õ lelécelt, én itt maradtam a szomorúsággal :(
A kérdező hozzászólása: Úgy látom nem vagyok egyedül ! Nálam is az egyik kapcsolat téma, fiatal voltam nem mertem bevállalni még a túlzott kötöttséget ... aztán most nagyon nagyon bánom, lenne rá lehetõség, hogy újra kezdjük, de ki tudja olyan lenne már , ami megrémiszt, hogy jó pár év eltelt , volt neki is és nekem is más, szerelmesek is voltunk másba , és most az érzések ugyanazok egymás iránt, mint rég :) csak én félek ezektõl az érzésektõl ....
Én minden hétvégén megbánok valamit. : )
Másik egyetemre kellett volna jelentkeznem.:S
Jelenleg bánom hogy 4 év alatt sok mindent elbasztam, ami miatt vége lett a kapcsolatomnak. Vagyis nem csak rajtam múlt, de azért javarészt igen. Kár érte.... De lehet hogy egyszer örülni fogok neki, ez a jövõ zenéje, de lehet hogy életem végéig bánni fogom......Majd kiderül.

Hogy lehet olyan videókat készíteni youtube-ra, amik nem telefonnal és nem is kamerával vannak csinálva? (az ember nem látszik csak maga a játék, és még is tud beszélni hozzá? )

pl. Keressetek rá a the i of the dragon-re és ott is:nem látszik az ember,még is beszélhet hozzá és csak a teljesképerny?s játék látszik,olyan mint amikor a telefonok lefényképezik a saját hátterüket,csak ez videó. Hogy lehet ilyet csinálni??

Legjobb válasz: Felveszed hozzá a hangot külön :D Elsõnek is kell egy videó felvevõ program, mondjuk a Fraps tökéletes arra a célra, h vegye a hangod és a játék hangját is, csak gyakran hangosabb a játék és hang nélkül meg nem élvezetes annyira :D Második lépésnek egy hangrögzítõ megfelelhet az alap windowsos is :D tudod az ami xp-n a "szorakozás"-nál volt található. 3. lépés kell egy videó szerkesztõ program, nem kell bonyolult :D amire neked kell még a movie maker is megfelel :D (ezt kombinálhatod úgy, h felveszed a vidit, elmented és utána alászinkronizálod hangfelvevõbe felmondod és utána meg csak vágdosni kell) ui.: 1 embernek megfelelõ megoldás 2nek bonyolultabb, de megkérheted a másikat, h õ vegye a 2õtök beszélgetését és küldje át,, mi szomszéddal csináltunk ilyet, csak õ pendriven hozta át és mi sony vegasoztunk, h menõbnek tûnjünk :D

Felveszed hozzá a hangot külön :D Elsõnek is kell egy videó felvevõ program, mondjuk a Fraps tökéletes arra a célra, h vegye a hangod és a játék hangját is, csak gyakran hangosabb a játék és hang nélkül meg nem élvezetes annyira :D Második lépésnek egy hangrögzítõ megfelelhet az alap windowsos is :D tudod az ami xp-n a "szorakozás"-nál volt található. 3. lépés kell egy videó szerkesztõ program, nem kell bonyolult :D amire neked kell még a movie maker is megfelel :D (ezt kombinálhatod úgy, h felveszed a vidit, elmented és utána alászinkronizálod hangfelvevõbe felmondod és utána meg csak vágdosni kell) ui.: 1 embernek megfelelõ megoldás 2nek bonyolultabb, de megkérheted a másikat, h õ vegye a 2õtök beszélgetését és küldje át, , mi szomszéddal csináltunk ilyet, csak õ pendriven hozta át és mi sony vegasoztunk, h menõbnek tûnjünk :D
A kérdező hozzászólása: és a movie maker az milyen?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!