Találatok a következő kifejezésre: Ami a az a számon! Korrekt (2 db)

Ami a szívemen, az a számon! Korrekt igazmondás, vagy csak egyszerűen tahóság?

Legjobb válasz: Háát, az én véleményem: Én azt tapasztalom, h a többsége akiknek ez a szlogenjük, azokat nem nagyon mondanám õszinte embernek, csak a szájuk nagy,és ennyi! Olyan ember ritka , aki tényleg megmondja mindig a másik szemébe az õszinte véleményét.Sajnos.-Pedig sokan mondják ezt saját magukról, de nem egyenes emberek:inkább csak nagyobb hangot adnak a véleményüknek, de nem mondanám az ilyet õszinteségnek- legalábbis ha arról van szó pl, hogy a másikat szidjuk, mert mi aztán megmondjuk neki a magunkét...- Abban az esetben nem tahóság, ha valaki kérdezi is a véleményét, hogy mit gondol.-nem egyszerûen szidni valakit pl mert valamiért valami nem tetszik, hanem, ha tényleg kérdezik a véleményünket valamiben, akkor nem azt mondom amit eddig a legtöbben, ha nem értek azzal a dologgal egyet, hanem amit én gondolok róla. -De ekkor kérték a véleményemet, tehát nem tahóság.

Háát, az én véleményem: Én azt tapasztalom, h a többsége akiknek ez a szlogenjük, azokat nem nagyon mondanám õszinte embernek, csak a szájuk nagy, és ennyi! Olyan ember ritka , aki tényleg megmondja mindig a másik szemébe az õszinte véleményét.Sajnos.-Pedig sokan mondják ezt saját magukról, de nem egyenes emberek:inkább csak nagyobb hangot adnak a véleményüknek, de nem mondanám az ilyet õszinteségnek- legalábbis ha arról van szó pl, hogy a másikat szidjuk, mert mi aztán megmondjuk neki a magunkét...- Abban az esetben nem tahóság, ha valaki kérdezi is a véleményét, hogy mit gondol.-nem egyszerûen szidni valakit pl mert valamiért valami nem tetszik, hanem, ha tényleg kérdezik a véleményünket valamiben, akkor nem azt mondom amit eddig a legtöbben, ha nem értek azzal a dologgal egyet, hanem amit én gondolok róla. -De ekkor kérték a véleményemet, tehát nem tahóság.
pont ezt akartam írni. ha kérdezik a véleményed, feltétlenül válaszolj õszintén, mert pont azért kérdezi, ha meg nem kérdezik, akkor semmi közöd másokhoz, és tahó vagy ha beszólogatsz, fõleg ha mások elõtt.
de ha valamirõl jó véleménnyel vagy, azt akkor sem tahóság megmondani, ha nem kérdezik:)
Szia! En ugyanilyen vagyok...Mivel a szuz jegyeben szulettem eleg kritikus vagyok neha mindennel es neha mindenkivel szemben...raadasul muveszeti iskolat is vegeztem...tehat...A baratnoim es ismeroseim elfogadtak a kritikaimmal, es a velemenyeimmel egyutt, mert tudjak, hogy ilyen vagyok es kesz. Mindig van velemenyem, akar rossz, akar jo, ami szivemen az a szamon...ha abartnom rosszul valaszt mmondjuk frizurat vagy ruhat ...megmondom az oszintet...nehe sokkal jobb oszintenek lenni mint elhitetni valakivel, hogy kkor is jol nez ki, mikor mindenki tudja, hogy nevetseges, de senki nem mondja meg neki... Persze nalam is letezik a "kegyes hazugsag"...de szerintem mindenkinel....Oszinte embernek vallom magam de nem teljesen...aki azt mondja, hogy teljesen oszinte az hazudik...
Sztem inkább az érzésekre vonatkozik ez a kifejezés ...pl. elmondjuk azt ami a szívünket nyomja vagy épp mit érzünk.
Szia! Szerintem ha õszinte vagy az nagyon jó, de csak akkor ha mindez kellõ mértékû empátiával is párosul. Az a baj, hogy sokan nem tudják, hogy hol a határ aközött, hogy õszinte vagyok és aközött, hogy ha kell ha nem megbántok másokat azzal, hogy elmondom a véleményem róluk akkor is ha nem kellene. Szóval sarkítva: jó, ha elmondod egy barátodonak ha látod, hogy mondjuk hülyeséget csinál és nem akarod, hogy a vesztébe rohanjon, de nem jó ha a legjobb barátnõdnek megmondod az esküvõjén, hogy pocsék ruhát választott és életedben nem láttál még ilyen csúnya menyasszonyt mint õ. Vagy ilyesmi. :)
Régebben nekem is ez volt a mottóm... Utáltam kertelni, körbemagyarázni és úgy gondoltam, kíváncsi az õszinte véleményemre, aki megkérdezett. Ma már úgy gondolom, hogy bizonyos esetekben meg kell tanulni aranyosan mosolyogni és kerülni a konkrét válaszokat. Ez épp olyan, mint mikor azt hallottam, hogyha valakire mosolygok, annak is átadom a jókedvet. Ezért egyszer majdnem leütöttek egy szórakozóhelyen. (Zs, 30 éves)
Szerintem addig semmi gond nincs azzal aki "ami a szívemen, az a számon" elven mûködik mindaddig, amíg nem bánt lelkileg vagy sért meg komolyan olyan embereket a környezetében, akiket elméletileg szeret. Az én barátom is mindig ezzel a maszlaggal jön, és nem érti ezt meg. Már azon a véleményen vagyok, hogy konkrétan szerelmes vagyok egy jó nagy bunkó taplóba! Ez milyen?? Nem vagyok normális.

Egy alberletert mennyi a realis ar? Ugy atlagosan ami nem szamit olyan draganak? Ha mindennel, rezsivel, kozos koltseggel eggyutt 90. 000, az korrekt?

Legjobb válasz: Melyik város, melyik kerület, melyik utca, milyen az állapota, milyen a felszereltsége? Bp-en a II. kerületben is van kicsi lakás relative olcsón és a VIII. kerületben is van ennyiért ami elsõre drágának tûnhet.

Melyik város, melyik kerület, melyik utca, milyen az állapota, milyen a felszereltsége? Bp-en a II. kerületben is van kicsi lakás relative olcsón és a VIII. kerületben is van ennyiért ami elsõre drágának tûnhet.
Azért elsõre, mert ha a körúton van, akkor tök reális.
A kérdező hozzászólása: Szep, fiatalos, dizajnos. Mindennel fel van szerelve, az arban minden, meg a szemetdij is benne van. Nem kicsi. Budapesten a 11. Keruletben van.
ha a körútnál van akkor reális, ha kelenföldön, akkor nem.
Ja, a Bocskai út 2 km-es környékén még normálisnak is mondható az ár.
Attól függ mit takar a rezsi? Nálunk pl. a viz szemétszállítás és az évi fûtés benne van a 35 ezerbe? Az nem sok kétszobás össkomfortos 64m2 mindennel egy 100.as
A rezsi nélküli (éves) bérleti díj az eladási ár 1/20-a körül mozog, akkor korrekt. Ha magasabb, akkor megéri inkább venni, ha alacsonyabb, akkor meg nem éri meg kiadni, el kell adni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!