Találatok a következő kifejezésre: Amerikai bulldog nem (9 db)

Amerikai bulldog (nem olyan nyomott fejű) kutyám van, 8 éves múlt és eddig télen nem volt neki semmi baja. Elkezdett kisebesedni a lábikója, mit tegyek?

Séta közben nem megyünk olyan helyre, ami bánthatná a lábát, és a kertben sincs semmi éles dolog... Nem nyalogatja, de gondolom nem jó az ott neki..

Legjobb válasz: séta után mosd meg a tappancsát,mert sose tudhatod, hogy mit szórnak ki azért, hogy ne csússzon. ha csúnya a seb vidd dokihoz, ha csak felszíni sérülés akkor kenegesd neki betadinnal, és amíg nem gyógyul be ne nagyon vidd utcára sétálni, ha meg mégis muszáj, akkor most meg neki, miután hazaértetek.

séta után mosd meg a tappancsát, mert sose tudhatod, hogy mit szórnak ki azért, hogy ne csússzon. ha csúnya a seb vidd dokihoz, ha csak felszíni sérülés akkor kenegesd neki betadinnal, és amíg nem gyógyul be ne nagyon vidd utcára sétálni, ha meg mégis muszáj, akkor most meg neki, miután hazaértetek.
A kérdező hozzászólása: de a betadint nem nyalja le?
bocsi, kicsit késõn írok, lehet, hogy már tárgytalan a kérdés. lenyalja a betadint, amíg hagyod. kend be neki, és legalább 2 percig figyelj rá, hogy ne nyalja, szólj rá, vagy húzd el a fejét onnan. 2-3 perc után le is lehet elvileg törölni. De ha nem javul, mutasd meg dokinak, õ majd ad rá krémet, és, ha gondolod vehetsz neki egy gallért is, hogy amíg krémes a lába ne tudja nyalogatni.
Amerikai buldogcsaj csakis Sába lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, leginkább a Bella illik rá, nagyon kis cuki :)
Az Én Am. buldogom Léna :)
vagy Lola :)
1 SZUKA 2 lehet mondjuk cinkos , gyilkos , bella
Judy, Luna, Lara, Sophie (az én kutyámat így hívják:) ), Alex, Alice (vagy Alíz), Stella, Polly, Lucy, Molly, Lily, Bella, Léna, Bonnie, Daisy, Dina, Dolly, Donna. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Aida.
Legyen Cintia.
Sábát tuti nem adnék bulldognak... a Sába egy közép-ázsiainak való... szerintem Daisy, Donna, stb
Nekem az angol bulldogomat Kírának hívják!:)
Donna, Dájszi, Boni.:DD
az én szuka amerikai bulldogomat lady-nak (lédi) hivják anyukáját hérának :D de lehet akár milady:D

Mennyiért lehet venni amstaffot, vagy amerikai bulldogot, ha kedvencnek kell? (Tehát egészséges legyen, de nem kell hibátlannak lennie. )

Most arra gondolok, hogy csak azért nem akarok 20-30%-kal többet fizetni egy egészséges kutyáért, mert nagy valószínûséggel jól teljesítene a kiállításokon. Egyébként egy tenyésztõ egy alomból született kölykök közül ad el olcsóbban, mert nem lesz belõle kiállítási kutya?

Legjobb válasz: szinhibas pl vagy menhelyrol hozz ki kutyust, bar ezert megint megkoveznek itt, mert gykn csak a tks kutya a kutya...

szinhibas pl vagy menhelyrol hozz ki kutyust, bar ezert megint megkoveznek itt, mert gykn csak a tks kutya a kutya...
Ha nem kiállításra szeretnél kutyát, és nem akarsz érte (sokat) fizetni, én a fajtamentést ajánlanám.
A kérdező hozzászólása: A fajtamentõk meg tudják állapítani, hogy az a kutya fajtatiszta, vagy fajtajellegû keverék? Tk nem érdekel, de nem vmi félig ilyen-félig olyan kutyát szeretnék. Hacsak nem félig amstaff-félig a.bulldog. :)
Ha egy kutyának nincs törzskönyve, akkor még a fajtamentõk sem állíthatják róla, hogy az a bizonyos fajta. Mentett kutyáknál pedig nem jellemzõ a törzskönyv. Kinézel egy kutyát, és ha ránézésre az a megállapításod, hogy a te igényednek megfelel, akkor megnyerted.
Hobbi kutyáért (amstaff esetében) általában egy megbízható tenyésztõ kb 80-100 ezret fog elkérni. Kiállítási kutyákért csak az összehasonlítás kedvéért kb 130-150-et "zsebelnek" be. Persze az árak változhatnak. *Ahány ház annyi szokás*. Ajánlanám még a fajtamentõket, sok szeretettre méltó fajtatiszta kutyus várja ott is leendõ gazdiját.

A kutyám (amerikai bulldog) bár nem sántít, és egyéb jelét nem látom hogy bármi baja lenne a lábának, mégis időnként játék közben sokszor nyüszít, vonyít. Mi lehet a baj?

Időnként jön nála ez elő, hogy ronggyal játszunk, és kicsit megakad benne a lába, egyből hangosan felnyüszít, és abbahagyja a játékot. Pedig odafigyelek, hogy ne rántsam meg, mivel figyelem, hogy mikor reagál így. De viszont van, amikor semmi baj nincs játék közben, lehet keményebben is, sőt ő rángatja erősebben a rongyot. Nem tudom mire vélni ezt, mert egyébként semmi jele, hogy baja lenne a lábának. Valaki tapasztalt már ilyetM

Legjobb válasz: Szerintem állatorvos hoz menj el vele és mond el ezeket!ha kérdezel az nem kerül pénzbe,de meg is vizsgálja és semmi baja azért se, kér pénzt,de ha baj van akkor már legalább tudod!

Szerintem állatorvos hoz menj el vele és mond el ezeket!ha kérdezel az nem kerül pénzbe, de meg is vizsgálja és semmi baja azért se, kér pénzt, de ha baj van akkor már legalább tudod!
A kérdező hozzászólása: Ez igaz, és tervben is van, nem akarom, hogy valami komolyabb baj legyen belõle. Csak azért kérdeztem, hátha tapasztalt már valaki ilyesmit.
lehet hogy csak eltúlzott reakció. emlékszem amikor az enyém 2 és fél hónapos volt. nem vittük az oltások miatt olyan igazi sétákra és így nem is kopott a körme. egyszer beleakadt a fekhelyébe. te jó ég, az a visítás amit lerendezett. nagyon durva volt. szóval ha a tied is fiatal akkor lehet hogy korához méltón erõteljesebben reagálja le a számára kellemetlen élményeket. ettõl függetlenül egy kört a dokihoz én is mindenképpen tennék.
A kérdező hozzászólása: Annyira már nem fiatal, szeptemberben lesz 4 éves. De erre a túlzott reagálásra gondoltam már én is(habár eddig sosem csinálta ezt), lehet, hogy van egy rossz emléke korábbról játék közben és azért csinálja idõnként.De a doki biztos tud majd tanácsolni valamit.
Elsõ egyébként hol van az az állatorvos, aki megvizsgálja, és ha semmi baja, nem kér érte pénzt??? :D
Lehet hogy kivannak az izuleteti!Vidd allatorvoshoz, lehet hogy tud adni neki izuletre vmit.Pedig meg mondjuk fiatal...Szoktatok futtatni vagy vmi?

Kezdő kutyásként : Staffordshire bullterrier, amerikai bulldog, Bullmasztiff, Német juhászkutya ezek közül melyiket célszerűbb meg vennem? Saját kutyám még nem volt Így saját kutyás tapasztalatom nincs.

Olyant szeretnék ami szeret mozogni és azért biztonságba érezzem magamat mellette. Kertbe tartanám de házba is bejöhet a kutyát úgy kb másfél év múlva venném meg naponta olyan 3-4 órát tudnék vele foglalkozni kutya iskolába óvodába vinném.

Legjobb válasz: azoknak a paramétereknek amit leírtál mindegyik felsorolt fajta megfelel, illetve az õ igényeiknek is megfelel amit te nyújtanál. viszont elég eltérõ jellemû fajtákat soroltál fel... konkretizáld az elképzeléseidet, mert helyetted nem dönthetünk. van még másfél éved, ez tökéletes arra, hogy tanulj, informálódj a témában, ha teheted menj el rendezvényekre, beszélgess a fajtát tartó, tenyésztõ emberekkel. ezzel egyben felméred a magyar állományt is, kiválaszthatod adott fajtán belül melyik típus tetszik, és ha eljön az ideje könnyebben tudsz párosítást választani. plusz ez idõ alatt tudsz gyûjtögetni a vételárra.

Egyet kell értsek az elõttem szólóval! Senki nem olvassa el rendesen a kérdést??!!! Teljesen más az Amstaff, mint a Staffordshire Bullterrier! Ez a kis szeretetre méltó kutyus abszolút alkalmatlan a házõrzésre (már volt, úgyhogy tudom mirõl beszélek), de még az Amstaff sem éppen egy kimondott házõrzõ kutyus (ilyen is volt, úgyhogy tapasztalat)! A felsoroltak közül én is a Német Juhászt ajánlanám, talán valamivel könnyebb kezelni, mint a többi felsorolt fajtát, azonban nagyon ki kell mozgatni és agyilag lefárasztani, máskülönben szökdösõssé válik! A hideget is ez a fajta bírja a legjobban a négy említett fajta közül!
azoknak a paramétereknek amit leírtál mindegyik felsorolt fajta megfelel, illetve az õ igényeiknek is megfelel amit te nyújtanál. viszont elég eltérõ jellemû fajtákat soroltál fel... konkretizáld az elképzeléseidet, mert helyetted nem dönthetünk. van még másfél éved, ez tökéletes arra, hogy tanulj, informálódj a témában, ha teheted menj el rendezvényekre, beszélgess a fajtát tartó, tenyésztõ emberekkel. ezzel egyben felméred a magyar állományt is, kiválaszthatod adott fajtán belül melyik típus tetszik, és ha eljön az ideje könnyebben tudsz párosítást választani. plusz ez idõ alatt tudsz gyûjtögetni a vételárra.
Kezdõ kutyásnak egyiket sem ajánlom. Az amstaff, ambull agyatlanná válhat rossz kézben, a bullmaci pedig veszélyessé. Ha már a 4 közül akarsz mindenképpen, akkor küllemvonalas NJ-t válassz, bár kinézetre többnyire borzasztóan csúnyák, de ez ízlés dolga. A bullmaci még a mozgás miatt is kiesik, õk azért ha nem akarnak, akkor nem is fognak veled mozogni, viszonylag lomha állatok, fõleg a másik 3 fajtához képest.
utolsó, amstaff az honnan jött? az elõzõ válaszokat olvasva is úgy éreztem, hogy néhányan nem nagyon olvasnak, vagy nem ismerik a fajtákat... a kérdezõ staffordshire BULLterrierrõl beszél. azok kifejezetten mókás, bohókás állatok. makacs terrierek ugyan, de gond nélkül tudja tartani (egy kellõen elhivatott) elsõ kutyás is. (bár szerintem egy nyugisabb amstaffot is, fõleg kutyasuli mellett)
Tulajdonképpen megfelelõ nevelés és foglalkozás mellett bármelyik fajta szóba jöhet, szóval vedd azt, amelyik a legszimpatikusabb. A tenyésztõt majd kérd meg, hogy mivel elsõ kutyás vagy egy könnyebben kezelhetõ, kevésbé domináns kiskutyát segítsen kiválasztani az alomból.
A staffi, és a bull, teljes embert kíván. A gazdi az Isten számukra. A gazdája nélkül lelki beteg. Nem lehet nélkülük elutazni, nem lehet kizárni a házból, vagy szobából ahol alszik a gazdi. A nevelésnél nagyon következetesnek kell lenni. Szeretetéhségük óriási, de többszörösen viszonozzák.
Kezdõkutyának sz.tem németjuhász. Staffi elég erõs lenne kezdésnek.
A staffordshire szerintem tökéletes lenne neked. Fõleg a Blue Nose, szerintem gyönyörû. Engedelmes kutya válik belõle, de azért mindig állj a sarkadra. Ne dicsérd agyon, mert akkor átveheti az irányítást, és agresszív lehet. Remélem nincsenek olyan dolgaid a kertben amit nagyon féltesz, számíthatsz pár ásott lyukra, fõleg amíg kölyök, de megfog mindent tanulni. Nagyon szereti ha foglalkoznak vele, a gyerekeket imádja. Téged bármikor megvédene. Szóval: Staffordshire Blue Nose-ra szavazok!!
nono... ruszkiknál, amcsiknál használnak pitet a rendvédelmisek! és nem szimatmunkára... a pit alapvetõen nem "emberes" (bár állítólag vannak olyan vérvonalak, amik igen, az 'Indian' kutyákra mondják pl. hogy általában zsigerbõl utálják az embereket is), viszont nagyon zsákmányos (ez vitán felül áll azt hiszem) és rettenthetetlen. ilyenformán egy kiváló õrzõ-védõ kutya alapanyag (használják is, még ring sportban is), DE az erre irányuló képzés nélkül valóban nem fog például házat õrizni (legalábbis nem jellemzõ). a ruganyosságot, tempót pedig erõsen megkérdõjelezném, az igazi pit (nem az elhizlalt pet bull, vagy a most divatos 'bully'-k) kifejezetten gyors, fordulékony kutya, ráadásul kicsi testsúlyt mozgat nagyon nagy izomzattal.
Mutass egy olyan videót akár élest, akár versenyen készültet, ahol pitbull, mint rendvédelmi vagy katonai õrzõ-védõ kutyaként szerepel. Mutass olyat, ahol agilityben a legjobbak között szerepel.
ezt most technikai okokból nem tudom megtenni, semmiféle videót nem tudok megnézni innen, de youtube-on vannak bõven orosz "kommandós" videók pitekkel. hogy rendõr vagy katona azt már meg nem mondom, de egyenruhás szervezet használja. az amerikaiak hasonló célra használt pitjeirõl cikkeket találtam még régebben (amerikai oldalakon), illetve mondioringes videókat is. agilityt egy szóval nem említettem, egyáltalán nem vagyok ismerõs a sportban, de ahol ez a fajta legálisan tartható, és nem övezi mély gyûlölet a köz részérõl, ott nagyon sokrétûen használják, nem véletlenül... kiváló sportkutya.
Nem lep meg, hogy egy linket sem tudtál adni és a "régebben olvastam valahol" sem túl meggyõzõ. De a lényeget az utolsó szóban adtad meg: sportkutya. Igen, kiváló sportkutya hobbicélra, ezt nem is tagadom. Slussz.
nem tudom a lekezelõ, parancsolgató hangsúlyhoz honnan veszed, hogy bármi jogod is volna... mindenesetre a magam részérõl eddig még nem írtam fel ide tényként olyan információt amirõl ne volnék meggyõzõdve és/vagy ne volna személyes tapasztalatom, és én még visszakereshetõ is vagyok, hisz van annyi gerincem, hogy vállalom legalább a nick nevem. a pitek kapcsán pedig inkább hiszem el egy közeli ismerõsöm szavát, aki ráadásul 20 éve rendvédelmis kutyavezetõ és kutyavezetõ-képzõ. képzett pit bullt szolgálati célra, illetve jól informált a nemzetközi berkekben is. azt sem írnám a véletlen számlájára, hogy hollandiában bevett dolog a malinoist keverni pitekkel (bullgian néven fut) szolgálati célokra. de tiszta vérben is használják éles bevetésre, és slussz... http://youtu.be/ZayoZyNVa1g
De ha már ruganyosság, megnézném azt a malit, amelyik magasugrásban három és fél méter körülit teljesít, illetve falmászásban olyan 4-4, 5 méter körülit, pitek ilyenre képesek, ezt saját szememmel láttam.
Nem gondolom, hogy lekezelõ voltam, ha így gondolod, bocsánatot kérek. Nekem is van Dunakeszirõl ismerõsöm, nem is egy. Az, hogy Hollandiában kevernek pitet malinoisba? És? Az egy keverék fajta, nem pit. Mindig vannak olyanok, akiknek nagyon tetszik egy fajta és meg akarják mutatni, hogy az mindenre jó. Láttam én már IPO vizsgás magyar agarat, mégsem mondom azt, hogy a magyar agár õrzõ-védõ kutya. A nickneved pedig... most ha odaírnám hogy Karapancsi Szörcsögõ vagyok esetleg más idióta nicknevet, akkor azzal vállaltam magam? :-) Annyit látok, hogy Nagazi. Te nem látsz semmit, de tudod, hogy én írom. Tehát különbség nincs. Három és fél méter magasugrásban? Tudomásom szerint a kutyáknál a világrekordot egy angol agár tartja olyan 7 láb körüli eredménnyel, ami olyan 215cm körül lehet. Te szerintem arra gondolsz, amikor a kutya felfelé ugrik és a lelógó tárgyat megérinti. Végül is az is magasugrás, csak máshogy. Na annak az eredményeit nem ismerem. Nekem továbbra is az a véleményem, hogy a pitbull nem õrzõ-védõ fajta. Bele lehet magyarázni sok mindent, de ha õk olyan jók lennének ebben a mûfajban, akkor ott lennének az IPO versenyeken, és a rendvédelmi szerveknél szép számmal. De IPO versenyen a Top100-ban sincsenek, Dunakeszin pedig voltam kb. 4x életemben és én bevallom, nem láttam még ott pitbullt.
Dunakeszis dolgokba inkább ne bonyolódjunk bele... az ismerõs nem ott tartotta a pitjét, de éles munkára használta. nem most, régen... az IPO versenyen meg nem tudom hogyan akarsz látni egy nem FCI fajtát :) a malik egyeduralma pedig nagyjából olyan, mint a bordereké agilityben. egyszerûen rájuk épült ki a kihegyezett tenyészállomány. a kelpie ugyanolyan fizikumú és agyú tud lenni, mint egy border, de nem nagyon találsz kifejezetten agilityre tenyésztett kelpieket, míg bordert bõven, egyszerûen mert a border népszerûbb. malinál a helyzet dettó, még azt is meg tudod választani, hogy bátorságpróbán alulról vagy felülrõl fogjon, ennyire ki vannak hegyezve a vonalak. a pit egy elítélt fajta, és sok országban a mai napig tiltott, nem meglepõ tehát, hogy közelébe sem ér az õrzõ-védõ területen a népszerûsége a malikénak. amúgy meg mutattam videót arról, hogy de igen, lehet kiváló õrzõ-védõ kutya élesben. ha szerinted még ez sem elég, hát én nem bánom, valószínûleg még el fogok tudni aludni éjszaka... :)
Lényeg a lényeg, hogy a Staffibull teljesen alkalmatlan az õrzésre! A Pit-et és a Staffit is elég nehéz megtanítani arra, hogy területet õrizzen, sõt, a személyvédelemben sem igazán jeleskednek, bár az inkább közelebb áll hozzájuk! A Staffibull egy aranyos kis kedvenc! Aki nem annak veszi, az pedig egy igazi "gyökér" !
"Aki ezt írta annak nem sok fogalma van a kutyákról. Nekem egy 20-22 kilós pit-em van. Ha gondolod birkózhatsz vele egyet... :D A területe védelmében elkapott már nála 2x akkora kutyákat . Köztük amerikai bulldogot. Nem volt könnyû lefejteni róluk. A 20 kilós kutya kétszer körbefutja az ilyen lomha fajtákat mire azok felfogják mi van." És ki beszélt itt kutya-kutya elleni harcról? Õrzõ-védõ munkáról volt szó. A pit nem õrzõ-védõ kutya. Emberre pont hogy nem támadhat (mármint az eredeti szelekció szerint). Ha olyan rohadt jó lenne õrzõ-védõben, akkor minden fegyveres erõ, rendvédelmi szerv õket használná. De mégsincs még csak nyomuk sem. Ami meg a lomhaság... soha nem lesz egy pit olyan gyors és ruganyos, mint egy malinois. Az amerikai bulldog ellen pedig szerencséje volt a kutyádnak, mert míg õ ha elkap egy ambull-t, max lefogja, de általában nagy kárt nem tud benne tenni. Fordítva viszont a pit bele is halhat egy 40-50kg-os kutya harapásába.
"Normális õrzõ-védõ kutyához egy bizonyos méret és súly kell, ami mondjuk minimum 30-35kg. " mit értünk normális õrzõ-védõ alatt? azt, aki sportol, vagy azt, aki élesben használja a kutyát? mert elõbbire teljesen jó a staffbull is, hisz kifejezetten szeretnek zsákmányolni, harapni, ráadásul van bennük bátorság is bõven. más kérdés, hogy egy felkészült rablógyilkos ellen tényleg több esélye lehet egy nagyobb testû kutyának, de az élesben dolgozó kutyáknál a kiképzési mód is más, mint a sportolóknál. a "biztonságba érezzem magamat mellette" feltételnek megfelelhet egy képzett, mokány staffbull is, hisz bátorsága végett képes lehet arra, hogy gazdája védelmére kelljen, az egyszeri c*gánynak meg bõven elég az, ha egy "pitbú" ugatva-morogva belekap a nadrágjába. mellesleg írta a kérdezõ, hogy nem egy Cujora vágyik.
Igazatok van, bocsánat, valóban felületesen olvastam és csak a Staffordshire-t láttam meg így korán reggel. Ezek alapján leginkább ezt a kutyát ajánlom a kérdezõnek, valóban egy bohókás kiskutya.
Bár ugye ha valóban biztonságban akarja magát érezni, akkor arra alkalmatlan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vállaszókat! Még a Boxert ajánlják sokan a Nj mellé.Mindenféleképpen beszélek tenyésztõkkel meg kutya tulajdonosokkal hogy ök melyiket ajánlják a kettõ közül. Azt sokan mondták hogy a terrierek meg a bulldog nem igazán elsõ kutyásnak való a bullmasztiffról megoszlanak a vélemények.
A staffbull nagyon jó kutya. Attól hogy kisebb termetû, õrzõ-védõzni kiválóan lehet vele. Bullmasztiffon kívûl mindet ajánlom.
12-18kg-os kutyával õrzõ-védõzni. Vicces.
vicces, de nem lehetetlen. ismerek IPO III-as staffbullt. az sem mindegy, hogy egy 15-20kg-os testhez egy border collie tartozik, vagy egy kemény harapású terrier... nem egy gyilkos jószág, de mokány, bátor kiskutyák és hacsak nem képzett bérgyilkosok állnak lesben a gazdája halálát kívánva, képes lehet a védelmére kelni.
Hát játszani, sportolni lehet vele, de attól még nem lesz ÕV kutya. Normális õrzõ-védõ kutyához egy bizonyos méret és súly kell, ami mondjuk minimum 30-35kg. Persze ezekre a kutyaiskolás õrzõ-védõ bohóckodásokra szinte bármilyen kutya jó. Láttam ostoba gazdát, aki a magyar agarát tornázta fel IPO-ra, láttam golder retrievert is õrzõ-védõztetni, de 8kg-os jagd keveréket is. Arról a kutyiskoláról is megvan a véleményem, ahol még buzdítják is a gazdit, hogy ez csak jót tesz a kutyának. Igen, van olyan amelyiknek jót tesz, mert az energiaszintjéhez és a habitusához kell. De sok fajtának/egyednek viszont kifejezetten árt.
A kérdező hozzászólása: Nem õrzõ védõnek szeretném.
"Hát játszani, sportolni lehet vele, de attól még nem lesz ÕV kutya. Normális õrzõ-védõ kutyához egy bizonyos méret és súly kell, ami mondjuk minimum 30-35kg." Aki ezt írta annak nem sok fogalma van a kutyákról. Nekem egy 20-22 kilós pit-em van. Ha gondolod birkózhatsz vele egyet... :D A területe védelmében elkapott már nála 2x akkora kutyákat . Köztük amerikai bulldogot. Nem volt könnyû lefejteni róluk. A 20 kilós kutya kétszer körbefutja az ilyen lomha fajtákat mire azok felfogják mi van.
Na de ott az amstaff és ugye az egész "vita" a staffordshire bullterrierbõl indult ki, ami szintén FCI besorolású. Igen, továbbra sem õrzõ-védõ fajta. Megtanítható rá. KÁJ-t is meglehet tanítani rá, labradort is, láttam jagd terriert is, mégsem õrzõ-védõ fajták.

Amerikai Bulldogom fél éves és nem tűri a pórázt mit tegyek?

szeretne velem jönni akárhová és én magammal is vinném de ahogy rékerül a póráz földhöz veri magát és hisztizik ha kiviszem az utcára ott meg csak maximum huzni tudom :S léci segitsetek már szinte mindent megpróbáltam most azon gondolkodunk állatorvoshoz hogyan viszük el ha nem tudjuk pórázra teni :s

Legjobb válasz: másik kutyával együtt séta nem ment:S jutalom falat a jutalom falat próbáltam szokatni hogy rajtahagyom a pórázt de csak játszik vele

A kérdező hozzászólása: másik kutyával együtt séta nem ment:S jutalom falat a jutalom falat próbáltam szokatni hogy rajtahagyom a pórázt de csak játszik vele
A kérdező hozzászólása: am igen kertes házban lakunk
Ilyet az én elõzõ kutyám is csinált. Két lehetõség van: 1. nem bízik bennetek 2. nem próbáltatok meg mindent. :) Ha bízik benned egy kutya, akkor - ha nem is azonnal - idõvel tuti el fog menni veled sétálni. :) Én drasztikus módszert választottam, húztam magam után (persze ha háton fekszik, akkor nem tudod). Ha lefeküdt, felállítottam és mentem vele, ha megint lefeküdt, megint felállítottam, és így tovább. Idõvel rá fognak jönni, hogy a séta jó dolog. :) Vigyél jutifalit, hogyha mégis moccanna, akkor adj neki belõle és dicsérd. :)
15:51es vagyok. :) Jut eszembe, a mostani kutykát úgy szoktattam hozzá a pórázhoz (bár õ nagyon sosem ellenkezett a séta miatt), hogy itthon ráraktam a pórázt és a kertben sétáltunk (bár õ akkor olyan 2-2, 5 hónapos volt). Akkor neki sem tetszett, inkább ugrándozott, mint sétált, meg rágta a pórázt. :) Aztán mikor elõször ki lehetett menni sétálni akkor már úgy jött, alig várta, hogy mehessen! :D De te kölyökként nem vitted ki? Már rég megszokta volna, meg sem tudnád már állítani. :)
A kérdező hozzászólása: a nyakörvet birja az mindig rajta van egész nap csak a póráz a baj
Gondolom kertes házban laktok. Mit értesz azon, hogy mindent megpróbáltál?
Wawa Én azt csinálnám, hogy nem indulnék el egybõl nagy sétára, hanem rátenném a pórázt stb és csak a kapun kívül üldögélnék vele, míg el nem kezd szagolgatni. Ha már nyugodtabb és érdeklõdéssel szagolgat, akkor kicsit távolabb mennék stb stb. Szép fokozatosan szoktasd hozzá. Ha ezt eljátszod miden nap erõltetés nélkül, egy hét múlva le sem vakarhatod magadról, ha mész sétálni :-)..
A kérdező hozzászólása: kiskorában kivittem még mikor hozzámkerült már akkor szokatam és kb 3 hónapos korára már a pórázt elviselte ha a másik kutyánkat vittünk magunkal de sajna már nem lehet egyszerre vini õket mert a másik kutyánk nagyon picike és ennek a mocsoknak az a játéka hogy rálép ráfekszik csipkedi ...játszana vele csak nagyok a méretbeli különbséged a másik kutyánk max3-4 kiló a buldog sztem 40kg+ na meg sokat nem voltam itthon és kb most van az hogy most egy darabik kb tavasz végéig ithon leszek most kéne még ráállitani a feladatra a kutyát az a kiülök a kaupba ötlet az teccet szerintem ki is prbálom . halotam még hogy a hámot próbáljam meg de az meg szerintem elég drága mulatság lenne mert nyakörvet is havonta vesszük:S
Lehet venni állítható hámot. :) Vegyél olyat, amelyik most jó a kutyudra akkor, ha legkisebbre van állítva. :) Utána meg had nõljön! :) Tescoba láttam heveder hámot, szerintem az jó lenne neki. :)
Pl Amerikába. ott az AKC elismeri Am.bullt
MKSZ kiállításon lehet, de az amerikai bulldogot is a klubkiállításokra, ami MEOE-nál is volt, ezek mind itthon.

Amerikai bulldog kutyám nem szeret fürödni. Szinte retteg a víztől. Mit tehetnék, hogy ez megváltozzon?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a legtöbb kutya kevésbé kedveli a fürdést, tehát a tiéd sem csodabogár, ne aggódj. Azt is hallottam, hogy egy évben egyszer-kétszer szabad csak megfürdetni a kutyát, addig meg valahogy le kell fogni. Ez nálunk is 2-3 emberes meló. Szerintem nincs mit tenni ellene, de hozzáteszem nem is vagyok szakértõ a témában.

Én úgy tudom, hogy a legtöbb kutya kevésbé kedveli a fürdést, tehát a tiéd sem csodabogár, ne aggódj. Azt is hallottam, hogy egy évben egyszer-kétszer szabad csak megfürdetni a kutyát, addig meg valahogy le kell fogni. Ez nálunk is 2-3 emberes meló. Szerintem nincs mit tenni ellene, de hozzáteszem nem is vagyok szakértõ a témában.
Az èn 2 labradorom is retteg a viztol, a furdèstol-de csak otthon, amint latnak egy pohar vizet is az udvaron, bemenekulnek a hazukba, de hihetetlen, amikor elvisszuk oket a kozeli kistohoz, annyira izgatottak, szinte kirepulnek az autobol, be a toba, ki sem akarnak jonni.Ha van rà lehetoseged, vidd ki a vizpartra, dobj be kozelre egy fadarabot, vagy menj be Te a vizbe es hivd magadhoz!Vagy otthon rakj neki egy nagy lavornyi vizet, most a melegben hatha belemaszik egyedul is!Sok sikert!

Egy Amerikai Staffordshire Terrier képes befedezni egy Francia bulldog szukát? Bővebben lent! (Nem az én szukám! )

Van egy 1,5 éves Amstaff kan kutyusom . Július 2. ra kaptunk id?pontot ivartalanításra , azt mondta az állatrovosunk hogy várjuk meg míg ivartérett lesz hogy teljesen kifejl?djön ! Így is tettünk .... de 4 -5 hete a szomszéd Francia bulldog szukája valahogy (!) fogalmam sincsen hogy hol és hogyan átjött és szinte egész nap itt volt nálunk , a kutyus pont tüzelt ! A kanomat bezártam a kenneljébe (csak ritkán szoktam ha jönnek hozzán hogy ne ugráljon) és most mert nem voltam itthon és tudtam hogy tüzel a szomszéd Bulldija ! De a kennel síkhálóból készült , így mikor haza értem a kis szuka nem volt bent nála de betettem (csak 1 pillanatra és a kanom bevittem a lakásba) és kicslatam , kijött, tehát be is tudott menni a kanomhoz ! Azonnal haza vittem a kutyust , és mondtam hogy miért nem figyelnek rá , és hogyan jöhetett át hozzám .... azt mondták nem baj (?!) ... Én felajánlottam hogy kifizetem de ivartalaníttasák a kutyust , nem szeretném ha kölykök lennének , de azt mondták nem mert akarnak még 2-3 alom kiskutyát ! Erre nagyon mérges lettem , és most nem tudom mit csináljak ! Lehetséges hogy vemhesült a kis szuka ?? Hogyan tudnám még ellés el?tt (ha vemhes) rábeszélni ?ket az ivartalanításra ?? Én lennék a hibás ?? Sem lyuk , sem ásás nyom nem volt a kerítésnél ... hogyan jött át?? Teljesen új a kerítésünk . Felel?s állattartók vagyunk !

Legjobb válasz: Persze, hogy képes. A szomszédodnak meg üzenem, hogy egy idióta. A francia bulldog jellemzõen császárral tud csak szülni, minek kell feleslegesen kínozni csórit.

Persze, hogy képes. A szomszédodnak meg üzenem, hogy egy idióta. A francia bulldog jellemzõen császárral tud csak szülni, minek kell feleslegesen kínozni csórit.
Sajnálom a kis szukát, hogy ilyen gazdái vannak.... A saját fajtájával való párzásnál sem egy sima a szülés ennél a fajtánál.Egy nagyobb kutyával vemhesüléskor még hatványozottabb a veszély.
Bocsi, nem a kérdéshez tartozik, de én is ivartalanítani akarom az amstaffom.Most 6 hónapos.Nekem azt mondta az állatorvos, hogy még ivarérés elõtt végezzük a mûtétet.Akkor most melyik a jobb megoldás várjak vele vagy ivartalanítsam?
1. Az orvosod igen hülye, másfél évesen már nyugodtan ivartalaníthatja a kutyát, teljesen kifejlett. 2. Létezik magzatelhajtó injekció. Be lehet adni a szukának még félidõs kor után is.
Nagyon ügyesen végig vitted az ügyet, te igazi, felelõs állattartó vagy! Légy büszke magadra, én az vagyok rád! :)
A kérdező hozzászólása: Voltunk ultrahangon , és 1 kölyök van a kis szukában ! 1 hét múlva ivartalanítják ! Köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Voltam át a szomszédoméknál , és rábeszéltem õket, hogy had vigyem el ultrahangra holnap a kutyust , belementek! Felhívtam az állatorvost , és azt mondtam neki hogy ha vemhes akkor mondja azt nekik , hogy csak ivartalanítással lehet megmenteni a kutya életét , vagy belehal , mert nagyok lesznek a kölykök és nem tudja kihordani! Tudom ez nem szép dolog , de én a kutya érdekeit nézem és neki ez lesz a legjobb !! Ha érdekel valakit holnap írok!
A szomszédaid nem pénzt fognak látni, hanem a szukájuk temetését. A fr. bulldog ugyis csak császárral tud elleni, egy amstaffos alomba simán belepusztulhat. És pénzt ezekért a keverék kölykökért senki se fog adni.
Írd majd meg lécci a fejleményeket.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó ! Igen rájöttem hogy az orvosom nem teljesen 100-as , mert beszéltem másik orvossal , õ azt mondta már kölyök korban ahogy leszáll a here , lehet mûteni :S Nos igen , másik orvost fogok keresni ! Inyekció jó ötlet köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Szívesen megvásárolnám tõlük , de nem adják el , vagy ha el is adnák akkor biztosan az lenne az elsõ hogy vesznek másikat a pénzen , és azt ellettik :S Nem tudom mit tegyek .... Én vállalom az ivartalanítát a kezelést, a mindent csak ne szülessenek kölykök ! Hiszen annyi kutyus él menhelyen ! Szeretnék én is örökbefogadni, csak elõbb ivartalanítsák a kanomat :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy válaszoltál nekem ! Én már 4 hete folyamatosan bombázom az ivartalanítással de õ a pénzt látja a kutyájában :S Szaporító tehát.... 4-5 hetes lehet, és mintha kicsit nõttek volna a cicijei, megpróbálom rábeszélni õket egy ultrahangra, kifizetem csak tudjak valamit.... :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Minden jót !

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!