Találatok a következő kifejezésre: Amerikában önkéntes katonaság, vagy soroznak (1 db)

önkéntes
Hivatalosan önkéntes. Gyakorlatilag amikor hiányban szenvednek - lásd most - elõszeretettel járkálnak tisztek a gettókban, szegényebb területeken pénzt, jólétet, oktatást kínálva a szerencsétleneknek, akiket aztán kvázi elküldenek meghalni Afganisztánba meg Irakba...
Önkéntes, de tartanak nyilvántartást azokról, akik esetlegesen háborúba mehetnének, ha úgy alakulna. Minden 18-26 év közötti férfinek regisztrálnia kell az ún. Selective Service Systembe, amivel számon tartják a potenciális embereket, ha esetleg egy világháború kitörne vagy nem tudnának elég embert toborozni és vissza kellene állítani a sorkatonaságot. Egyébként amit az elõttem szóló mondott, igaz volt a közelmúltra, de már nem az. A válság miatt túl sok ember veszítette el az állását és egy biztos állást keresvén sokan mentek el katonának, így viszonylag nehéz bekerülni jelenleg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A 2. világháborúban a kifejlesztett német helikopterek miért nem kerültek sorozatgyártásra?

5

Van itt olyan (aktív vagy leszerelt) katona, aki valaha az "Urak asztalán" található légvédelmirakéta-bázison szolgált?

Ha igen, lehetne hozzá néhány kérdésem privátban?

1

Vannak nem korrupt pénzügyőrök is az országban?

4

Az F-16-osnak mennyire "jó" a baleseti statisztikája?

2

Ha a pilóta nélküli robotrepcsiknek az a nevük, h UAV akkor mi a rövidítése a földi harci robotoknak?

2

Anglia vs Kina ha haboruzna ki nyerne?

8

Folytathatom tanulmányaimat?

Ha a gimnáziumot befejezem, és elmegyek 18 évesen katonának, akkor utána, visszatérve folytathatom a tanulást tovább? Mennyi az az idő, amit a honvédségnél minimum el lehet tölteni, ha egyszer bevonultunk?

7

Az NKE-HHK szentendrei alapkiképzéséről el lehet esetleg jönni heti két délutánt?

Kedden és csütörtökönként más dolgom lenne

2

Mit lehet tudni a tartalékosok kiképzéséről?

Július 16-án megyek Szentendrére műveleti tartalékos kiképzésre, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Milyenek a hétköznapok? Ott lehet-e maradni a hétvégére? Mit érdmes itthonról vinni? Lehet-e szakállam? Egyszóval minden érdekel. Nem voltam sorkatona, ezért még nem voltam ilyen helyzetben. Kérek mindenkit, hogy csak a témával kapcsolatban írjon. Köszönöm.

7

A 2. vh-s orrfutóműves repülőgépek fel/le tudtak szállni füves reptéren is?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!