Találatok a következő kifejezésre: Amerikában önkéntes katonaság, vagy (1 db)

önkéntes
Hivatalosan önkéntes. Gyakorlatilag amikor hiányban szenvednek - lásd most - elõszeretettel járkálnak tisztek a gettókban, szegényebb területeken pénzt, jólétet, oktatást kínálva a szerencsétleneknek, akiket aztán kvázi elküldenek meghalni Afganisztánba meg Irakba...
Önkéntes, de tartanak nyilvántartást azokról, akik esetlegesen háborúba mehetnének, ha úgy alakulna. Minden 18-26 év közötti férfinek regisztrálnia kell az ún. Selective Service Systembe, amivel számon tartják a potenciális embereket, ha esetleg egy világháború kitörne vagy nem tudnának elég embert toborozni és vissza kellene állítani a sorkatonaságot. Egyébként amit az elõttem szóló mondott, igaz volt a közelmúltra, de már nem az. A válság miatt túl sok ember veszítette el az állását és egy biztos állást keresvén sokan mentek el katonának, így viszonylag nehéz bekerülni jelenleg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem támadták még meg Észak-Koreát?

Szerintem már rég meg kellett volna. Itt fenyegetőznek az atomfegyvereivel, ez tűrhetetlen. Meg az is ahogy a saját állampolgáraikkal bánnak. Már az előtt meg kellett volna dönteni a rendszert, mielőtt atomfegyvert készítettek.

12

Honvédséghez önkéntesnek mikor lehet elmenni?

Van kiképzés is,úgy tudom,ami minimum pár hét.
nyáron felelne meg nekem. Nyáron el lehet menni önkéntesnek?

4

Tudtok mondani történelmi személyek beceneveit? (pl. : Sivatagi Róka, Bresciai Hiéna)

27

Hol van ilyen lehetőség?

Pest megyében van valamilyen laktanya,honvédségi kirendeltség ahol pl a NKE-ről kikerült hadnagy is elhelyezkedhet? vagy mindenféleképpen valahová nagyon messzire osztják be?

2

Hallottam a tv-ben egy olyan hírt, hogy atomtámadással fenyegeti Amerikát, Korea. És, hogy nem elkerülhető a 2. Koreai háború. Ti is hallotátok? És ez mit akar jelenteni?

9

Mi az a "katonai elhárítás"?

2

Katonai beosztások?

-1.5 szemüveget viselek milyen típusú beosztásba tudok ezzel bekerülni? Igazat megvallva nem szeretnék Műszaki, rádiós, radaros...hanem főként valami ejtőernyős vagy ilyen rohamosztagos vagy nem tudom mik vannak azok érdekelnének. Korlátoz a rövidlátásom, vagy elnézőek?

3

Egy háborúban mennyire érvényesülnek az emberi jogok?

Hú, most egy pár kérdésem lesz és lesz ami picit eltér.

-Egy háborúban vesztes ország vezérkarát, katonai tisztjeit elítélik? Vagy a katonákat akár.. mert h ők is csak parancsot teljesítenek?
-A genfi egyezmény szerint a repülőgépek pilótáit, katapult v gépe lezuhanása után nem lőhetik le. De ez mennyire állja meg a helyét, ha 1-2 gyújtóbombát ráküld egy szakaszra v pár sorozatot és azok mégis kilövik a gépet, megtalálják a pilótát, akkor mit csinálnak vele a gyakorlatban, megkímélik?
-Mi a zárótűz és mi a pergőtűz? (netán ugyanaz?)
-Egy háborúban milyen arányban van az erkölcs és a taktika? (remélem ezt a kérdést sikerül megérteni :D )

8

Spanyolország miért nem vett részt a 2. Világháborúban?

Franco Hitler segítségével győzött a Polgárháborúban, hogyhogy nem állt szövetségese mellé? Csak a Kék Hadosztályt küldte harcolni.

5

Katona szeretnék lenni. Hogyan tovább?

21 éves nő vagyok. Nem igazán értek hozzá, de érdekel a katonaság, a kiképzések meg úgy minden. Esetleg valaki bővebben, fontosabb információkat tudna nekem mesélni? Vagy épp ha tényleg úgy döntök hogy megpróbálom, akkor mit kell tennem?
Előre is köszönöm a segítséget :)

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!