Találatok a következő kifejezésre: Amerikában önkéntes katonaság, vagy (1 db)

önkéntes
Hivatalosan önkéntes. Gyakorlatilag amikor hiányban szenvednek - lásd most - elõszeretettel járkálnak tisztek a gettókban, szegényebb területeken pénzt, jólétet, oktatást kínálva a szerencsétleneknek, akiket aztán kvázi elküldenek meghalni Afganisztánba meg Irakba...
Önkéntes, de tartanak nyilvántartást azokról, akik esetlegesen háborúba mehetnének, ha úgy alakulna. Minden 18-26 év közötti férfinek regisztrálnia kell az ún. Selective Service Systembe, amivel számon tartják a potenciális embereket, ha esetleg egy világháború kitörne vagy nem tudnának elég embert toborozni és vissza kellene állítani a sorkatonaságot. Egyébként amit az elõttem szóló mondott, igaz volt a közelmúltra, de már nem az. A válság miatt túl sok ember veszítette el az állását és egy biztos állást keresvén sokan mentek el katonának, így viszonylag nehéz bekerülni jelenleg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A Vichy Francia haditengerészet miért süllyesztette el a hajóit, nehogy a németek megszerezzék őket, de miért tették, ha elvileg szövetségesek voltak?

6

Mennyi idő, míg szólnak a katonaságtól, hogy megfeleltem-e, vagy sem az alkalmassági vizsgán?

Mindenhol kerestem, de nem találtam rá választ.

2

Az USAF azért vette a MiG-29-eseket, mert kellett nekik elfogó/vadász feladatra vadászgép, vagy cak azért hogy ne juthassanak Iránba?

Vettek hozzá rakétát is. Vagy csak azt is azért hogy ne látszódjon a program "igazi arca"?

2

Katonai fizikai alkalmasságiról?

Üdv! A fizikai felvételin 3200m futás van szint időre, de mennyi felülést/fekvőtámaszt kell 2 perc alatt csinálni a Kiváló minősítéshez? Olvastam már 30-50 között. Volt akikkel beszéltem aki csak 20 körülit csinált? Mi az valóság? Mennyi az annyi?

8

Melyik vadászgépek aalkalmasak legjobban szárazföldi csapatok segítéére?

2

Az F-15C/D Eagle vagy az F-18E/F Super Hornet jobb légifölény vadásznak?

6

Lehet hogy az orosz hadsereg túlszárnyalta az amcsit fejlettségbe?

30

Tényleg terveznek idegenlégiót Oroszországban?

Valakitől hallottam ,de elég hihetetlen mert Oroszország hadereje elég nagy és elég sokan élnek ott hogy bármikor feltudjanak állítani egy hadsereget.

3

Melyik hadseregbe a legkönnyebb bekerülni?

A világon melyik ország hadseregébe a legkönyebb bekerülni ? Melyikbe a legenyhébb a felvételi követelmények ?

3

Truman elnök háborús bűnös az atombomba bevetése miatt?

A második világháborúban mások voltak a viszonyok és a győzteseket nem szokták felelősségre vonni, de a mai viszonyok között azt a politikai vezetőt, aki tömegpusztító fegyvereket vet be civil lakosság ellen, azt általában elítélik, bebörtönzik vagy kivégzik.

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!