Találatok a következő kifejezésre: Amerikában önkéntes katonaság, (1 db)

önkéntes
Hivatalosan önkéntes. Gyakorlatilag amikor hiányban szenvednek - lásd most - elõszeretettel járkálnak tisztek a gettókban, szegényebb területeken pénzt, jólétet, oktatást kínálva a szerencsétleneknek, akiket aztán kvázi elküldenek meghalni Afganisztánba meg Irakba...
Önkéntes, de tartanak nyilvántartást azokról, akik esetlegesen háborúba mehetnének, ha úgy alakulna. Minden 18-26 év közötti férfinek regisztrálnia kell az ún. Selective Service Systembe, amivel számon tartják a potenciális embereket, ha esetleg egy világháború kitörne vagy nem tudnának elég embert toborozni és vissza kellene állítani a sorkatonaságot. Egyébként amit az elõttem szóló mondott, igaz volt a közelmúltra, de már nem az. A válság miatt túl sok ember veszítette el az állását és egy biztos állást keresvén sokan mentek el katonának, így viszonylag nehéz bekerülni jelenleg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Európa vagy usa? Ki győzne ha háborúra kerülne sor?

18

Melyek a történelem legértelmetlenebb és "legértelmesebb" háborúi szerintetek?

-Például néha elgondolkodom, milyen értelmetlen volt a második világháború.
A nyugati nagyhatalmak hadat üzentek Németországnak, hogy megakadályozzák, hogy Kelet-Közép Európa német befolyási övezet legyen, helyette átadták azt a kommunista Szovjetuniónak. Ezzel sem jártak jobban.
A Szovjetunió 45 évre megszerezte a térséget, de ez szerintem nekik sem ért meg 20 millió áldozatot.
Németország kelet felé akart terjeszkedni, e helyett saját másfél Magyarországnyi németek lakta területét vesztette el és 11 millió németet üldöztek el szülőföldjéről.
Magyarország is növelni akarta területét, 1947-től még kisebb lett az ország, mint a trianoni Magyarország.

-Koreában 3 év háborúskodás, 3 millió halálos áldozat után 1953-ban megegyeztek abban, hogy visszatérnek a háború előtti állapotokhoz.

-Értelmes háborúnak tűnik például Románia 1916-os hadbalépése. Igaz, hogy 350 ezer áldozat árán, de megszerezték Erdélyt, Besszarábiát, létrehozták Nagy-Romániát. Még Budapestet is sikerült kifosztaniuk.
A szerbeknek is sikerült egyesíteni a szerb, délszláv lakta területeket. Megerősödve középhatalommá váltak. Az ő szempontjukból megérte a háború.

9

Vége az álmomnak?

Katona szeretnék lenni de kicsit görbe a hátgerincem, néha magas a vérnyomásom és strumám van. Nincs semmi hátrányuk a valós életben. Kondimmal sincs gond. Mindenáron katona szeretnék lenni.Szeretnék katonaként meghalni.Valahogy az orvosi teszten nem lehet csalni? egy álmom dőlne össze :-(

8

Maglód felett már vagy 1 órája köröz egy fehér repülőgép szerintetek miért?

10

Körülbelül hány NATO katonát kellene Szíriába küldeni, mennyi időre hogy béke legyen?

Két éve tart a polgárháború, rengeteg a kegyetlenkedés a civilek ellen, 60 ezer a halottak száma, már 2,5 millióan menekültek el az országból és a nyugat nem tesz semmit.

Bár a passzivitást is meg lehet érteni, hiszen az utóbbi időkben a szomáliai, afganisztáni, iraki intervenció is csúnya kudarc lett.

9

Németország megnyerte az első világháborút az utóbbi évtizedek békéjében?

Bethmann-Hollweg német kancellár 1914 szeptemberében felvázolta Németország háborús céljait:
- bekebelezni Észak-Franciaország egy kis részét, Belgium keleti részét és Luxemburgot, továbbá belga és francia Kongó megszerzésével egy összefüggő közép-afrikai gyarmatbirodalom létrehozása

- a kancellár programjának központjában azonban egy német vezetésű közép-európai szövetség kiépítése állott:
"El kell érni egy vámegyezmény útján egy közép-európai gazdasági szövetség megalapítását, amely magába zárja Franciaországot, Belgiumot, Hollandiát, Dániát, Ausztria-Magyarországot, Lengyelországot és esetleg Olaszországot, Svédországot, Norvégiát. Ennek a szövetségnek a német gazdasági uralmat kell megszilárdítania Közép-Európa felett."

Nekem úgy tűnik ez utóbbit békés úton is sikerült elérniük.

4

Az Osztrák-Magyar Monarchia miért támadta meg Szerbiát?

Mi volt a háborús célja?

5

A porosz-francia háborút ki kezdte?

(1870-ben)
Elkerülhető lett volna?

4

A 2. világháborúban kb. hány afroamerikai szolgált a szövetséges seregekben?

Sok dokumentumfilmet nézek, meg történelmi filmet a témában. És nem nagyon látok fekete katonát. Ennek mi az oka?
Ellenben a vietnámi háborúról szóló filmekben dokumentum filmekben már az látszik hogy sok fekete szolgált a seregben. (amikor sereget írok minden alakulatra gondolok tengerészgyalogság, sereg, légierő stb.)

7

A román vagy a magyar hadseregben jobb a harci morál, ki a keményebb katona?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!