Találatok a következő kifejezésre: Amerikában önkéntes katonaság, (1 db)

önkéntes
Hivatalosan önkéntes. Gyakorlatilag amikor hiányban szenvednek - lásd most - elõszeretettel járkálnak tisztek a gettókban, szegényebb területeken pénzt, jólétet, oktatást kínálva a szerencsétleneknek, akiket aztán kvázi elküldenek meghalni Afganisztánba meg Irakba...
Önkéntes, de tartanak nyilvántartást azokról, akik esetlegesen háborúba mehetnének, ha úgy alakulna. Minden 18-26 év közötti férfinek regisztrálnia kell az ún. Selective Service Systembe, amivel számon tartják a potenciális embereket, ha esetleg egy világháború kitörne vagy nem tudnának elég embert toborozni és vissza kellene állítani a sorkatonaságot. Egyébként amit az elõttem szóló mondott, igaz volt a közelmúltra, de már nem az. A válság miatt túl sok ember veszítette el az állását és egy biztos állást keresvén sokan mentek el katonának, így viszonylag nehéz bekerülni jelenleg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit lehet tudni a tartalékosok kiképzéséről?

Július 16-án megyek Szentendrére műveleti tartalékos kiképzésre, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Milyenek a hétköznapok? Ott lehet-e maradni a hétvégére? Mit érdmes itthonról vinni? Lehet-e szakállam? Egyszóval minden érdekel. Nem voltam sorkatona, ezért még nem voltam ilyen helyzetben. Kérek mindenkit, hogy csak a témával kapcsolatban írjon. Köszönöm.

7

A 2. vh-s orrfutóműves repülőgépek fel/le tudtak szállni füves reptéren is?

1

Hol lehet jelentkezni és mennyi idő egy sima alap katonai kiképzés?

Sokszor felmerül bennem, nem katonaként akarok dolgozni csak úgy vélem, hogy nem ártana egy alap kiképzés. Illetve nagyon szeretnék egyszer egy helikopter vezetési engedélyt. Ahogy elnéztem az árakat én örülök, ha 10-15 év múlva megengedhetem magamnak azt a luxust, viszont a seregbe ingyen vagy ilyen kiképzés, nem? Feltételezem ahhoz tovább kell menni a sima kiképzésnél, aki képben van mesélhetne róla. Köszönöm előre is!

9

A Ciras mellényeket lehet bőviteni 'trauma plates'-el és ha igen hányas fokozatúval?

3

Rohamlövegek miért mentek ki a 2 világháború után a "divatbol"? Többi lent.

Hiszen ezekre sokkal nagyobb ágyút lehetett szerelni mint a normál tankok esetében(lásd sturmtiger,jagdtiger a jó öreg monster:D,na meg a t28 a godzilla:D mondjuk az már túlzás volt),és nagyon gyorsan elkészültek,biztosan lehetett volna modernizálni őket úgy mint az agyon fejlesztett f16-ot.

11

Katona szeretnék lenni, de nem rontanám el vele az életemet?

Már elég jó ideje rá vagyok kattanva a katona témára, ha bárki megkérdezi tőlem h mi szeretnék lenni egyből rávágom hogy katona. Nagyon érdekel a dolog,plusz az is jó benne sztem, h ez nem egy olyan állás ahol ülök egy irodában, és azon gyötröm magam hogy más emberek pénzét lenyúljam meg ilyenek, hanem teszek valamit a hazáért, és az embertársaimért. Eltekintve most ezektől a dolgoktól, kicsit megrémültem nemrég, mert elgondolkodtam azon hogy milyen egy katona magánélete. Vagyis nekik milyen a családi életük? Tudnak rendesen családot alapítani, eleget foglalkozni a gyerekeikkel, elég időt tölteni velük? Vagy ez a katonáknál hogy megy? Nekik is van napi munkaidejük, pl. reggel 7-től délután 4-ig csinálnak valamit valamerre? (Természetesen ebbe az egészbe nem kell belevenni a külföldi szolgálatokat amikor folyamatosan küldöldön vannak.)Előre is köszönöm a válaszokat, sokat segítenétek vele!!! :) 15/f

11

Ettöl még lehet századosi rangom?

Az mh 5.nél szeretnék százados lenni de egy maradandó fogam ki kelett húzni.Afganisztánba is ki szeretnék menni de félek ez kizáró ok.Emelett vannak fogtöméseim is.

15

Milyen hadműveletek lehetnének kb. egy ilyen háborúban, melyik ország melyiket támadná? (NORMÁLIS válaszokat)

Harcoló felek: Szlovákia, Románia, Szerbia, Bosznia, Albánia, Horvátország

másik: Magyarország, Lengyelország, Amerikai Egyesült Államok,Görögország Anglia, Franciaország, Izrael, Kanada, Ausztrália, Törökország, Németország + Oroszország

7

Melyik a jobb fegyver lőszer párosítás és miért? Akm+7.62x39mm vagy M16/M4+5.56x45.

13

Hol lehetne megnézni a kommandós kézjeleket és jelentésüket?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!