Találatok a következő kifejezésre: Amerikában önkéntes katonaság, (1 db)

önkéntes
Hivatalosan önkéntes. Gyakorlatilag amikor hiányban szenvednek - lásd most - elõszeretettel járkálnak tisztek a gettókban, szegényebb területeken pénzt, jólétet, oktatást kínálva a szerencsétleneknek, akiket aztán kvázi elküldenek meghalni Afganisztánba meg Irakba...
Önkéntes, de tartanak nyilvántartást azokról, akik esetlegesen háborúba mehetnének, ha úgy alakulna. Minden 18-26 év közötti férfinek regisztrálnia kell az ún. Selective Service Systembe, amivel számon tartják a potenciális embereket, ha esetleg egy világháború kitörne vagy nem tudnának elég embert toborozni és vissza kellene állítani a sorkatonaságot. Egyébként amit az elõttem szóló mondott, igaz volt a közelmúltra, de már nem az. A válság miatt túl sok ember veszítette el az állását és egy biztos állást keresvén sokan mentek el katonának, így viszonylag nehéz bekerülni jelenleg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen a pergőtűz és egyáltalán mi az?

8

Hogy hogy az Usának vannak katonái számos európai országban?

A Wikipédia szerint Németországban 56000, Olaszországban 10000, az Egyesült Királyságban 900, Spanyolországban 1800, Görögországban 300 fő amerikai katona van, de miért?

13

A mai fejlett fegyverek szempontjából meddig tudna garázdálkodni egy Kingkong/Godzilla/Predator/Alien/Terminator/stb?

Tudom ez nem egy vérkomoly kérdés, de kíváncsi vagyok, a fegyveres erők mennyi idő alatt végeznének a fenti lényekkel.

16

Önvédelmi éles lőfegyvert szeretnék mik a tartásra és viselésre vonatkozó szabályok?

Sajnos nincs rendesen sehol megfogalmazva, ha már megvan a tartási engedély akkor töltött állapotban magamnál tarthatóm? Milyen időközönként kell pszichológiai vizsgálatra mennem? Köztisztviselő vagyok a munkahelyi pszichológia megfelel a lőfegyver tartáshoz?

7

Hol tudnék éles maroklőfegyvert vásárolni?

Főleg a 9mm-es luger golyós Parabellum p9rc érdekelne.

11

Oroszország segítené fegyverekkel az Aszad kormányt, ha a nyugati hatalmak elkezdenék felfegyverezni a felkelőket vagy passzív maradna?

http://nol.hu/archivum/obama_most_mar_felfegyverezne_a_szir_..

A légvédelmi rendszer leszállítását is folyamatosan halogatják az oroszok.

11

Ha a földet megtámadnák, akkor ez ugye globális háborúhoz vezetne. Nos mivel magyarországnak nincs hadserege, a NATO eggyezmény ilyen esetekre is vonatkozik? Jönnének segíteni?

18

M1 Abrams letudna győzni szemtől szembeni harcban egy Challenger 2-est?

Oly sokan istenítik az M1 abramsot.

6

Mit tanulnak/tanítanak az orosz spetsnazba? Milyen a kiképzés?

5

Mi alapján számozzák a vadászrepülő alakulatokat?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!