Találatok a következő kifejezésre: Amennyiben nem a baba, (20 db)

Hitellel terhelt lakást, ha eladom, de nem kapok érte annyit amennyit még a banknak vissza kéne fizetni ilyenkor mi van?

A maradék tartozást lehet havonta törleszteni?

Legjobb válasz: mekkora az ingatlan értéke, hol van? mekkora a rajta lévõ hitel jelenlegi tõketartozása forintban, illetve melyik banknál áll fenn a tartozás?

mekkora az ingatlan értéke, hol van? mekkora a rajta lévõ hitel jelenlegi tõketartozása forintban, illetve melyik banknál áll fenn a tartozás?
A kérdező hozzászólása: szia! Budapesti a lakás, forintban még kb. 8 millió a tartozás. (35000 chf) OTP banknál van.
A kérdező hozzászólása: lemaradt: az értéke kb. 6.500.000 ft
én a következõt csinálnám: 1. keresnék vevõt. 2. ha van vevõ, akkor írnék a banknak levelet, hogy az ingatlanom értéke lefelé, a hitelemé felfelé megy, egy fizetésbõl nem tudom a havi törlesztõm fizetni, kérem engedélyüket az ingatlan eladásához, melyet egy vevõ most x ft-ért megvenne. 3. felvázolnám annak lehetõségét, ha nem tudom fizetni a hitelt, a bank elárverezi a házam, mely 6, 5-öt ér, tehát árverezésen 3-4milliót adnának érte. Megemlíteném a behajtás, árverezés költségeit és hogy a jövõben a jövedelmem 33%-át idõtlen idõkig vonhatják, de azzal sem járnak jobban. Nyilván normálisan megfogalmazva... Elvileg ez így mûködik és eltekintenek a tartozásból fennmaradt összegtõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsod! Ha egyébként nem tudom fizetni a kölcsönt, akkor 33%-ot vonnak le a hitelbõl maximum?

Hétvégére nem vártam, nem is jött meg, csak tegnap.. Viszont nagyon furcsa, nagyon darabos már amennyire meg tudom állapítani (tampont használok). Elment a baba? Vagy fertőzés?

Ez lehet valami baci is, vagy biztos hogy baba volt??? :-( Kérlek írjatok tapasztalatokat...! hétf?n megyek dokihoz, mert addigra van id?pontom.

Legjobb válasz: nem biztos hogy baba volt.Nekem is van néha ilyen,hogy késik aztán az elsõ két napba darabos meg nem csöpög hanem szinte folyik

nem biztos hogy baba volt.Nekem is van néha ilyen, hogy késik aztán az elsõ két napba darabos meg nem csöpög hanem szinte folyik
A kérdező hozzászólása: Köszi! Remélem nem baba volt.. bár ha igen, akkor biztos oka van hogy nem maradt meg... :-(

Tegyük fel, hogy hitelt szeretnék felvenni, de a bank nem tud annyi pénzt adni amennyire szükségem van, akkor tudok egyszerre több banktól igényelni? Tehát fele összeget az egyik banktól fele összeget a másik banktól egyszerre?

Legjobb válasz: Ennek igen kicsi az esélye, ugyanis van egy bankközi hitelinformációs rendszer, ahová felkerülnek az adataid, ha hitelt veszel fel. (Megteheted, hogy nem járulsz hozzá, hogy a hitel összegét is feltüntessék, de azzal csak te jársz rosszul, mert így nem tudják, h mennyi a törlesztõd havonta, és még nagyobb az esélye, h elutasítanak.) Szóval a bank tud arról, ha máshol hiteled van, és a havi fizetésed 30%-ánál nagyobb törlesztõd nem lehet. Úgyhogy a kérdésedre a válasz nem, hacsak nem egy nap adsz be hitelkérelmet több bankhoz, és reménykedsz, hogy egyik se legyen túl gyors az adataid továbbításában.

Ennek igen kicsi az esélye, ugyanis van egy bankközi hitelinformációs rendszer, ahová felkerülnek az adataid, ha hitelt veszel fel. (Megteheted, hogy nem járulsz hozzá, hogy a hitel összegét is feltüntessék, de azzal csak te jársz rosszul, mert így nem tudják, h mennyi a törlesztõd havonta, és még nagyobb az esélye, h elutasítanak.) Szóval a bank tud arról, ha máshol hiteled van, és a havi fizetésed 30%-ánál nagyobb törlesztõd nem lehet. Úgyhogy a kérdésedre a válasz nem, hacsak nem egy nap adsz be hitelkérelmet több bankhoz, és reménykedsz, hogy egyik se legyen túl gyors az adataid továbbításában.
Jelzálog alapút biztos nem adnak többet - annál az átfutási idõ tuti, hogy több + a jelzálog-terhelési széljegynél már a következõ bank tudja, hogy terhelés van az adott ingatlanon pl. Személyi kölcsönnél meg, amit az elõzõ írt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, erre voltam kíváncsi! :)

Ha ugy dontok nem fizetem tovabb a lakashitelemet, vigye el a bank a hazat, arverezze el. Ha az arverezesbol szerzett osszeg kevesebb mint amennyi a tartozasom volt, a bank behajthatja rajtam a kulonbseget?

Legjobb válasz: Be bizony! A tartozást teljes mértékben le kell tudni. Hány olyan embert ismerek, akinek a bank elvitte az autóját és még utána is hónapokig nyögi a tartozást, pedig autó már sehol. Mondjuk ház esetet még nem hallottam a környékünkön, de gondolom ott is ez a helyzet. Nem a dolog a lényeg, hogy mi miatt tartozol, hanem hogy tartozol.

Be bizony! A tartozást teljes mértékben le kell tudni. Hány olyan embert ismerek, akinek a bank elvitte az autóját és még utána is hónapokig nyögi a tartozást, pedig autó már sehol. Mondjuk ház esetet még nem hallottam a környékünkön, de gondolom ott is ez a helyzet. Nem a dolog a lényeg, hogy mi miatt tartozol, hanem hogy tartozol.
Mindenképp tárgyalj a bankkal. Sok esetrõl tudok, amikor a bank lemondott a tartozás egy részérõl, ha eladta a tulaj a lakást kevesebbért, mint a hitel összege. A lényeg, hogy idõben kell velük tárgyalni, nem végrehajtáskor, vagy amikor már lefoglalózta a vevõ.
19:23 Nyugaton még az így megmaradt pénz is elég arra hogy megéljen és ne csak elvegetáljon egy növény szintjén.
"A kérdező hozzászólása: a bank kiszopja a faszomat" Egyelõre úgy tûnik, hogy fordított a helyzet. 69?
"a bank kiszopja a faszomat" Gondolom fegyverrel kenyszeritettek, hogy felvedd a hitelt! :D
Ezt megszívtad, ilyenek a bankok... Ha vársz párhónapot, talán lesz eredmény, és tudsz lépni, mert ha nem fizetsz akkor nem kapsz igazat...
A kérdező hozzászólása: a bank kiszopja a faszomat
De eladhatod, de készpénzben ki kell fizetned a bankot. Ha az eladásért kapott pénz fedez mindent, akkor szerencséd van, ha meg nem, akkor meg plusz hitelt kell felvenned, ami nagyon nehéz manapság, hogy a maradék összeget is ki tudd fizetni. Viszont azt tudnod kell, ha te kifizeted ily módon a hiteledet, az szerzõdésmódosításnak minõsül, amiért a bank extra díjat számol fel.
A bank beleegyezésével és felügyeletével eladhatod. De ha még így is kevés a tartozásra, akkor ugyanúgy egy összegben kell kifizetned a maradék tartozást.
A kérdező hozzászólása: Es ha pl. ugy dontok hogy en szeretnem eladni a hazat, mert az arverzesen valoszinu aron alul adnak el. Akkor meg en nem adhatom el a hazat mert jelzalog van rajtva?
8-asnak: Itt is lementek az ingatlanárak, már nem tudnád annyiért eladni, amennyi hitelt felvettél rá. Pont ez a baja a kérdezõnek. Ráadásul ha sürgõs az eladás, biztos, hogy csak nagyon áron alul lehet bármit eladni.

2 éve vettünk egy autót 2.8M ft-ért, most a hitel rajta 3.8M Ft, Ha hagyjuk hogy a bank elvigye akkor mennyiért adják el? Ha nem annyiért amennyi a hitel rajta akkor a fennmaradó hitelt fizetnünk kell tovább?

Hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: Más országban van olyan, hogy a bank csak a fedezet összegéig kérheti a pénzét, azaz bármikor ki lehet belõle ugrani. Ilyen nincs Magyarországon, nem is kalkuláltak ilyen eshetõséggel a bankok a THM kiszámításánál (ezért is ellenzik nagyon a kormány ötletét, hogy csak a lakás értékéig lehessen a hitelt követelni). Azaz a kérdésedre pontosan válaszoljak, a banknak 3,8M forintot kell fizetned, ha eladják az autót, akkor levonják belõle a befolyt összeget, a maradékot ki kell fizetnetek.

Más országban van olyan, hogy a bank csak a fedezet összegéig kérheti a pénzét, azaz bármikor ki lehet belõle ugrani. Ilyen nincs Magyarországon, nem is kalkuláltak ilyen eshetõséggel a bankok a THM kiszámításánál (ezért is ellenzik nagyon a kormány ötletét, hogy csak a lakás értékéig lehessen a hitelt követelni). Azaz a kérdésedre pontosan válaszoljak, a banknak 3, 8M forintot kell fizetned, ha eladják az autót, akkor levonják belõle a befolyt összeget, a maradékot ki kell fizetnetek.
Elsõ jól mondja. Sajnos a különbözetet "nem fogják elengedni", azt is ki kell fizessétek :(
És még az sem kizárt, hogy a fennmaradó részre még magasabb lesz a kamat. Ugyanis általában alacsonyabb egy hitel kamata fedezet esetén, de ha már nincs fedezet, simán magasabb lesz. Sõt: egy összegben is követelheti a bank a fennmaradó részt, ugyanis a korábbi szerzõdésetek megszûnik.
Ha hagyod, hogy a bank elvigye, akkor megszûnik a hitel szerzõdésed. Ez azzal jár, hogy azonnal ki kell fizetned a fenálló tartozásod. A bank áron alul fogja eladni. Ha 2 éve 2, 8-ért vetted, az most 1, 5-2 milliót érhet. Ha többért vetted, és csak a hiteled volt 2, 8, akkor persze most többet ér, mint 1, 5-2. Nézd meg, hogy hasonló autókat mennyiért kínálnak eladásra. Attól kevesebbet kapsz érte. A 3, 8-ból levonja a bank, amit kap érte, a fenmaradó összeget pedig egy összegben ki kell fizetned. Ha nem tudod kifizetni, kérhet fizetési meghagyást, inkasszót a bankszámládra, fizetés letiltást, de még árverezést is. Ha esetleg van adóstárs, vagy készfizetõ kezes, akkor attól szedi be a pénzt.
ezért nem szabad hitelért bankhoz fordulni :) inkább vegyél rosszabb autót mint egy ilyen adósságcsapdába ess.
:) Nem lesz baja.A fiam meg is ette...megilyedtem.
Az én babám fújós Domestost fújta telibe a kis arcáb-szemébe. Gyorsan kimostuk a csapba, aztán semmi baja nem lett szerencsére. (Nem én voltam figyelmetlen, odatolta a széket, felállt rá és úgy elérte a pultról sajna. Üvöltöttem, hogy NEEEE, de õ egybõl megnyomta.)
Semmi nem lesz a szemével, nyugi.Ha sima fürdetõ ment volna bele attól sem lenne semmi.Lehet egy kicsit csípte, de azt sem hinném.Sírt-a könnyel ki is mosódott.Jó éjt neki!
Szerintem nem lesz baja. Leginkább attól sírhatott, hogy megijedt, hogy Ti megijedtetek és a szemét maceráltátok.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Mikor viheti el a bank a kocsit? Valaki segítene abban, mi van, ha tartozom a banknak, a gépkocsihitelemmel és kaptam egy levelet, hogy dátum szerint hol és mikor kell átadnom a kocsit, amennyiben nem fizetem be az elmaradásomat határidőig.

Ezt nem tudtam megtenni mindenféle okból kifolyólag, arra van esély, hogy Egyáltalán elvihetik egy vagy két havi tartozás miatt a kocsit? )a jövő héten rendezni tudom. (Vagyis ha ez nem történik meg, akkor a levél alapján kijönnek és lefoglalják a kocsit. Volt már valaki ilyen helyzetben? És mennyire gyorsak? mert a jövő héten tudnám rendezni, de félek, hogy egyszer csak megjelennek a kocsimért...mivel a határidő,a kocsi leadásának a határideje épp tegnap volt. Ha valakinek van erről tapasztalata legyen kedves írja meg. Köszönöm!

Azzal fenyeget a bank hogy ha nem fizetem a személyi hitelt akkor ráteszik a végrehajtást a házra és akkor mehetünk. A baj csak az, hogy amennyit ér a ház azzal még talán a lakáshitelt se lehet kifizetni, bár ezt gondolom nem érdekli a bank?

Segitséget szeretnék kérni! Családommal élek együtt van 1 gyermekünk és 2 éve vettünk egy lakást hitelre, van még egy autonk azt is hitelre vettük, meg van még egy két személyi hitelünk is! Sajnos a válság óta növekedtek a törleszt?részletek elég rendesen amit udunk fizetünk is, de vannak sajnos befizetetlen csekkeink.Kértünk a bankoktol segitséget amit tudtunk megtettünk de méd igy se megy. Azzal fenyeget a bank hogy ha nem fizetem a személyi hitelt akkor ráteszik a végrehajtást a házra és akkor mehetünk. A baj csak az, hogy amennyit ér a ház azzal még talán a lakáshitelt se lehet kifizetni, bár ezt gondolom nem érdekli a bank. Ami segitene az az lenne, hogy 3milliót egyben felvennék és kifizetném alakáshitelen kiv?l mindent és egyhelyre fizetem akkor a kamatot nem pedig öt helyre mi lehet a megoldás?

Legjobb válasz: Ha a házra már nem tudtok hitelt felvenni - abból, amit írtál, erre következtetek -, akkor kell keresni egy másik ingatlant (valamilyen rokon), amire lehet 3 milliót felvenni. De elõtte ki kell fizetnetek minden lejárt tartozást mielõbb. Ha nincs másik ingatlan, akkor viszont nincs más, mint, hogy elkezditek hirdetni a házat, mert Ti magasabb áron tudjátok eladni, mint a végrehajtó. A kapott pénzbõl kifizetni a tartozást. Ezután ha még nem vagytok KHR listán, akkor kereshettek egy másik házat, hitelre, de az már csak jelzálog lesz. Ha marad tartozás, akkor sajnos azt továbbra is fizetni kell. De mielõbb egyenlítsétek ki a kifizetetlen tartozást, mert KHR és végrehajtás után csak albérlet jöhet.

Ha a házra már nem tudtok hitelt felvenni - abból, amit írtál, erre következtetek -, akkor kell keresni egy másik ingatlant (valamilyen rokon), amire lehet 3 milliót felvenni. De elõtte ki kell fizetnetek minden lejárt tartozást mielõbb. Ha nincs másik ingatlan, akkor viszont nincs más, mint, hogy elkezditek hirdetni a házat, mert Ti magasabb áron tudjátok eladni, mint a végrehajtó. A kapott pénzbõl kifizetni a tartozást. Ezután ha még nem vagytok KHR listán, akkor kereshettek egy másik házat, hitelre, de az már csak jelzálog lesz. Ha marad tartozás, akkor sajnos azt továbbra is fizetni kell. De mielõbb egyenlítsétek ki a kifizetetlen tartozást, mert KHR és végrehajtás után csak albérlet jöhet.

Amennyiben nem sikerül a baba, mensi előtt hány nappal lehet számítani vizes folyásra?

Legjobb válasz: Nekem elõtte 1-2 nappal szokott kezdõdni.

Nekem elõtte 1-2 nappal szokott kezdõdni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! ha kb. 7 nappal elõtte van, az már biztos kudarc lehet?
hát valahogy ugy. de várd meg a menzi.

Csak annyit eszik a baba, amennyi jól esik neki? Nem tudja túlenni magát?

7 hónapos babám olyan sokat eszik, hogy nem hiszem el..1 hónapja kezdtük a hozzátáplálást, de ma megevett 210g szilárd kaját, s még szopizott is. Ez "normális"? Hagyjam ennyit enni? Tudom, hülyén hangzik..:)

Legjobb válasz: Szerintem hagyd, bízz benne :) Szopizni azért szopizhat sokat, mert biztos nem elég tápláló a tejed :)

Szerintem hagyd, bízz benne :) Szopizni azért szopizhat sokat, mert biztos nem elég tápláló a tejed :)
A kérdező hozzászólása: De ha nem elég tápláló, miért volt neki elég 6 hónapig? Úgy hízott akkor is, hogy csak na...Soha nem volt elégedetlen. Amúgy nem kövér baba.
Igen túl tudja magát enni. Egyszer megpróbáltam mennyit bír megenni a gyerek, mert én is soknak találtam, hogy két üveg bébiételt simán eltüntetett, míg más babája egy féllel jóllakott. Na szóval a próba vége az lett, hogy 400 ml-nél megálltam és nem mertem többet adni neki. De õ még akkor is evett volna. A gyerekorvos azt mondta, hogy a túlevésnek az un. álhasmenés a tünete, annyit eszik, hogy nem is bírja feldolgozni, ezért sokszor telerakja a pelust. Szerintem beszéld meg az orvosotokkal, hogy õ mennyit tart még elfogadható mennyiségnek, mert ha túl sokat eszik akkor kitágulhat a gyomra, ami nem szerencsés.
Akár gyümit is adhatsz neki a fõzelék után, ha azt kevésnek találja. Az anyatej azért is jó, mert akkor folyadékot is vesz magához. Az anyatejes babák egyrésze nem igazán szeret eleinte inni. Ha nem mindennapos, szerintem akkor nem gond. Nálunk ha ízlik neki nagyon, akkor többet eszik, máskor meg alig valamit. Szóval kiegyenlítni pár nap alatt a mennyiségeket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!