Találatok a következő kifejezésre: Amennyiben nem a (291 db)

ne haragudj h írok, de ez engem is nagyon érdekelne.
A kérdező hozzászólása: semmi gond...várjuk a válaszokat, tapasztalatokat!

Amennyiben nem a saját bankszámlaszámomra utaltatom a munkabérem, hanem egy családtag (pl. testvér) számlaszámára úgy abban az esetben zárolhatják e a számlát (tehetnek e rá inkasszót)?

Legjobb válasz: Ha jól értem, azt akarod elkerülni, hogy a munkabéredre végrehajtó vagy adóhatóság rátegye a kezét. Másnak a számláját nem zárolhatják, de a munkáltatódnál a béredbõl letilthatják a fizetendõ összeget Ha nem errõl van szó, írd meg pontosan, miért akarod más számlájára utaltatni a fizudat és akkor megpróbálok válaszolni. Lehet privi is.

Ha jól értem, azt akarod elkerülni, hogy a munkabéredre végrehajtó vagy adóhatóság rátegye a kezét. Másnak a számláját nem zárolhatják, de a munkáltatódnál a béredbõl letilthatják a fizetendõ összeget Ha nem errõl van szó, írd meg pontosan, miért akarod más számlájára utaltatni a fizudat és akkor megpróbálok válaszolni. Lehet privi is.
Így van, ahogy az elõzõ válaszoló írja. A munkabér letiltást nem lehet megkerülni ezzel, de az inkasszót igen.

A cukorterhelésem-löttyös-eredményei:4.84 két óra múlva 7.65. Erre azt mondta a dokim, h amennyiben nem a zsemle+tejes volt, hanem a löttyös, akkor tökéletes az eredmény. Másokat ilyen értékkel diétáztatnak, hogy van ez akkor?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is ennyi lett(7.6) és a doki a modta ez magas de mégnem gáz.Viszont javasolta hogy hasnlóképp étkezzem mint a diéta(cukros)tehát pont hogy a szénhidrátokat kell/ajánlatos kerülni.+a védõnõm kölcsön adott egy cukormérõt hogy idõnként ellenõrizem.Az interneten találsz táblázatokat.

Szia!Nekem is ennyi lett(7.6) és a doki a modta ez magas de mégnem gáz.Viszont javasolta hogy hasnlóképp étkezzem mint a diéta(cukros)tehát pont hogy a szénhidrátokat kell/ajánlatos kerülni.+a védõnõm kölcsön adott egy cukormérõt hogy idõnként ellenõrizem.Az interneten találsz táblázatokat.
Nekem is pont ezt mondta a dokim, hogy tökéletes az eredmény. Nem értettem, mert tudom, hogy ez már határon van. Aztán rájöttem, hogy nekem csak 90 perces volt a terheléses cukrom, általában máshol pedig 120 perc szokott lenni.
Nem tökéletes, de belefér még a tartományba szerintem. 7, 8-ig jó elméletileg. Azt nem tudom, hogy ilyenkor érdemes-e diétázni, de talán oda lehet egy picit figyelni, próbáld ki, hogy eszel szénhidrátot rendesen, mint eddig, de cukrot és cukros ételeket kizárod. És utána nézesd meg megint a cukrodat.
Tudom, hogy a diabétesznél szénhidrát diétát kell betartani. Csak, arra gondoltam, hogy ilyen értéknél elegendõ, ha csak a cukros ételeket zárja ki az ember. De a diétát egy szakembernek kell kiírnia, egy dietetikusnak. Õ pontosan megmondja az értékek és a többi alapján, hány grammos diétára van szükség.


Amennyiben nem vagytok rendben lelkileg, mert sok megoldatlan problémátok van, akkor az kihatással van a lakásotokban uralkodó rendre?

Én ha túl sok a probléma ,akkor a lakásomon is láttszik ,hogy nincs úgy rendbetartva.Ha megoldódik egy-egy régóta nyomasztó probléma,akkor rendszerint egy nagyobb takarítást rendezek.

Legjobb válasz: Igen elõfordul. :( Enyhén depis vagyok. amikor egy nagyobb trauma ér, nem hogy takarítani, de egy szöget arrébb rakni sincs kedvem. aztán meg akkora takarítást végzek, hogy csak na:)

Igen elõfordul. :( Enyhén depis vagyok. amikor egy nagyobb trauma ér, nem hogy takarítani, de egy szöget arrébb rakni sincs kedvem. aztán meg akkora takarítást végzek, hogy csak na:)
Nincs. Én mindig rendetlen vagyok.
:) :D
sajnos igen :(
Igen. Amikor rosszul vagyok, nem foglalkozom a rendrakással, aztán amikor elhatározom, hogy összeszedem magam, akkor a lakást is kitakarítom. Mintha ezzel akarnám fegyelmezni magam.
Igen ez jellemzõ dolog.
igen lehet összefüggés. Bár én a lakás kitakarításával szoktam segíteni a lelkem rendjét is. utána egybõl jobban érzem magam. Viszont ismerek olyat, aki erre egyáltalán nem ad, vagy nincs hozzá ereje (nem akarok ítélkezni felette) és emiatt csak még mélyebbre süllyed, mert a környezet rendetlensége rendetlenséget csinál a lelkedben is. nem azt mondom, hogy ha rendet raksz minden helyrejön, de talán jobb rendben szomorkodni, és agyalni mint fejetlen kuplerájban és mocsokban.
Aha, így szokott lenni. Általában egy nagy rendrakás a belsõ rend rendbetételén is segít picit, szimbolikus.

A sokkoló használata engedélyhez kötött? És amennyiben nem, bárhol használható?

Nekem nincs sokkolóm, egyel?re nem is tervezem a beszerzését, csak érdekelne, hogy mégis mennyire engedélyezett, hogy megvédjem magam, ha pl. elkapnak hazafelé menet, s ki akarnak rabolni... Érdekelne még a gázspray is, hogy az hol használható...

Legjobb válasz: Sokkoló nem engedélyezett, ettõl függetlenül többeknek van.

Sokkoló nem engedélyezett, ettõl függetlenül többeknek van.
Bizony, nagyon veszélyes, ráadásul nem egyszer hallottam már arról, hogy valaki egy barátságos közeledést vélt támadásnak (régi ismerõs hátulról megpaskolta az illetõt, az megijedt és már kapta is elõ a sokkolót). Inkább hordj magaddal esernyõt :) Anyukám fiatal korában azzal "vert vissza" egy részeges támadót :)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a válaszokat... Én arra gondoltam, hogy ez is ngedélyhez kötött, mint a fegyvertartás, s komoly pszichológiai vizsgálat elõzi meg... Mert pl. vannak Bp.-n (már nem ott lakok) területek, ahol nem árt, ha van az embernél vmi... Itt, vidéken annyira nem félek, egy részegessel azért sztem puszta kézzel is elbírok, csak tényleg az érdekelt inkább, hogy hogyan védheti meg magát egy gyengébb fizikumú nõ pl., pl. a barátnõm (még nincs, de ha majd lesz :D)... Szóval értitek... Arról jutott ez eszembe, hogy hallottam esetekrõl, amikor romák (nem vagyok rasszista, de többnyire õk jönnek ilyenkor elõ), csoportosan támadtak meg egy szerencsétlent, aki csak haza akart érni... És ilyenkor mit tehet? Rendõrt hív? Nem hiszem, hogy lenne rá ideje...
A csoportos támadások és a túlerõ ellen nincs, soha nem is volt és sajnos nem is lesz módszer. Kerüld az olyan helyeket, ahol 100% az elhagyatottság. Ha mégis támadás ér mérd fel, hogy van-e esély. Ha igen marad a hirtelen nagyon hangos kiabálás. Ettõl rendszerint az alkalmi hülyék megrémülnek, mert erre nem számítanak. Ha gázosabb az illetõ és tuti, hogy nem hátrál minden értéket oda kell a adni és egyedül az életvédelemre kell koncentrálni. Önvédelmi sport: KRAV MAGA segíthet. Itt olyan hirtelen technikákat oktatnak, amik egy pillanat alatt szerelik le a támadót és neked egérutat adnak. Az eszközhasználatról még annyit, hogy ki kell hogy képezzenek rá. Az nem úgy van ám, hogy veszek egy sokkolót aztán minden rendben. A lélekjelenlét és a védekezés-támadás hosszadalmas gyakorlás eredménye. Egyébként az elõttem szóló esernyõtippje nem rossz.
Vamilyen harcmûvészetet szerintem mindenkinek ki kéne próbálni legalább egy pár hónap erejéig, rengeteg tapasztalatot ad (nem fogsz leütni mindenkit nyílván de magáról a konfrontációról szerzel felbecsülhetetlen értékû tapasztalatot és ami a legfontosabb: magabiztosságot). Ezenkívül egy tippet adnék hétköznapokra: én ha gázos helyen közlekedek, a zsebemben a kulccsomót markolom. Két kulcs mint karmok merednek ki a hüvelyk, a mutató és a középsõ ujjak között. Nem kellemes ha azzal csapok bármilyen szabad bõrfelületre, a szemre, nyakra és halántékra pedig fokozottan veszélyes.
Szerintem kerüld el azokat a helyeket ahol sok a cigány.Sajnos nem lesz egyszerû dolgod...
NEM ENGDÉLYEZETT! Ezeknek az eszközöknek még az említésével is nagyon óvatosan bánjunk. Borzalmas tragédiákat okozhat. Illegális szerzés és használat során egy páni önvédelem például szívingerületkeltõvel rendelkezõ "támadó"-nál halált is okozhat. Akkor pedig lehet, hogy a védekezõ megy a rácsok mögé. Higgye el mindenki nem megoldás. Óvatosnak kell lenni. Napjaink eseményeibõl látható, hogy mindenkinél van erõsebb. A nagyon erõsnél is.
A kérdező hozzászólása: Utolsó hsz.: tanultam 1 évig Judot, de nem maradt meg semmi, nem tetszett, meg az edzõ se olyan volt, hogy meg tudta volna kedveltetni velem... :D Most kung-fu-t (ha lehetséges, akkor Shaolin) készülök tanulni, csak elég sokba kerül, ha kínai mestertõl szeretnék, de majd meglátjuk mi lesz... :)

Amennyiben nem sikerül a baba, mensi előtt hány nappal lehet számítani vizes folyásra?

Legjobb válasz: Nekem elõtte 1-2 nappal szokott kezdõdni.

Nekem elõtte 1-2 nappal szokott kezdõdni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! ha kb. 7 nappal elõtte van, az már biztos kudarc lehet?
hát valahogy ugy. de várd meg a menzi.

Balosok! Mit szóltok hozzá, hogy az érpataki polgármester-jelöltetek annyit hazudott az atv-ben, amennyit nem szégyellt? Ezek, és az eddigiek után mennyire tartjátok hitelesnek a pártot?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: A Kurucz infó soha nem hiteles.

A Kurucz infó soha nem hiteles.
A kérdező hozzászólása: 9: te vagy az, aki provokál. Mégis mi a büdös franc kell még neked, hogy felfogj egy olyan végtelenül egyszerû dolgot, mint amit az elõbbi kommentjeimben írtam? A közvetlen környezeted is iyen egyszerû embernek ismer téged, ugye? Nem irigylem õket, nekem szerencsére nics ilyen ismerõsöm, megválogatom õket.... A cikkben szerepel a link a videóhoz, ami lement a tv-ben, és a link a rendõrség oldalára, ahol rámutatnak a hazugságokra. Komolyan, ezt nem szeretném többször leírni, mert talán a legostobábbaknak is sikerült most felfogniuk.
Legközelebb mielõtt másokat provokálsz, legalább értelmes oldalra mutató hivatkozást adj meg. Addig senkitõl nem fogsz normális választ kapni. Egy ilyen árköltött, kiforgatott, gusztustalan oldalra értelmes ember nem kíváncsi.
A kérdező hozzászólása: 7: Igen, senki sem vitatja, hogy a kuruc.info nem pártatlan. De egyik hírmûsor, hírportál sem az, mert olyan, hogy pártatlan, nincs.
"mert negatív színben tünteti fel a pártotokat." És a Jobbik sggébõl mikor fog kimászni? Majd ha ez megtörtént, akkor érdemes lesz odafigyelni arra, amit írnak. Addig csak egy pártszócsõ.
A kérdező hozzászólása: 5: B**d meg. A cikkben benne van az atv-s videó, és a link ahhoz az oldalhoz, amin a rendõrség közelénye áll. Annak, hogy pár elmeroggyant itt a kuruc.info-t szidja, hiteltelennek szeretné feltüntetni, holott tudja, hogy mindent amit itt (is) írtak, az igaz, nem sok értelme van. Még egyszer mondom, kérlek titeket, kedves lassú felfogással rendelkezõ hozzászólók, vegyétek figyelembe a továbbiakban ezt a mondatot: a kuruc.info megint írt egy cikket, aminek tartalma nyilván nektek nem tetszik, mert negatív színben tünteti fel a pártotokat. Erre ti elõhuzakodtok a legkörmönfontabb érvetekkel, amit bárminél fel tudtok hozni: a kuruc.info-t ti hiteltelennek tartjátok, mert leírják azt a szót, hogy cigány stb. Qrvára mindegy, milyen stílusban közlik a cikket, az a hitelességébõl egy hangyaf***nyit nem von le, mert ugyancsak megint mindenhez van forrás jelölve. Ott van a ferde beszéd mûsora, és ott van a rendõrség közleménye is. Netán nektek ennél is többre van szükségetek? Mert akkor keressétek fel az OPNI jogutódját!
Bocsi de amíg kuruc.info-s hírre alapozod a kérdésed, nem vagyok hajlandó válaszolni. Adj egy hitelesebb hírforrást.
A kurucot nem tartom hitelesnek. Aki igen, az magát minõsíti. Már elsõ ránézésre is látszik, hogy kiforgatott, összeollózott kontár munka az egész. Mindezt rasszista, ostoba szerõktõl, igénytelen stílusban tálalva. Arról, hogy melyik párt a hiteles, nem keveset lehetne beszélni. Ott van rögtön a kedven Viktorka. Megígérte, hogy nem lesz tandíj, vadul tünetett Gyurcsány ellen. Egy akkori videóban elmondja, hogy mindnekinek joga van ingyen tanulni, hiszen neki is lehetõsége volt rá. Erre mit csinál? Õ maga vezeti be. És még lehetne sorolni a gusztustalanságait. Hitelessége - végtelen.
Ha csak õ volna kis hazánkban egyedül, aki annyit hazudott, amennyit nem szégyellt......de szép lenne :) ) Amúgy nem vagyok balos. A hazudósokat nem szeretem.
A kérdező hozzászólása: 1. Mi nem hiteles ezen? Ott van a videó, és ott van a rendõrség közleménye is a cikkben. Miben hazudik már megint a kuruc.info szerinted?
Te nem fogod fel, hogy mi a problémánk. És a helyedben inkább a drágalátos Orbánnal foglalkoznék, mert van miért. Gondolom az nem baj, amit õk mûvelnek. Még 30 év múlva is az elmúlt 8 éven kell lovagolni. Ami megjegyzem, fényévekkel jobb volt, mint most.

A TESCO áruházi rádió stream-je (már amennyiben ez a helyes neve) nem férhető hozzá online?

Az áruházban hallottam már kétszer is egy zenét ezidáig amit azóta sem találok, de így igencsak megnőne az esélyem a megtalálására ha újra viszont hallanám.

Legjobb válasz: Nem férhetõ hozzá.

Nem férhetõ hozzá.

Mennyiben érinti a PC játék világát az a kijelentés, amennyiben nem lesz DirectX 12?

A technika előre haladtával, nem korai kijelentés ez? Vagy a DirectX 11 bőven ki fogja meríteni a években az elvárásokat? Kicsit laikus vagyok, aki tud bármilyen választ ezzel kapcs. írja le nyugodtan, függetlenül attól, hogy a kérdéshez kötődik vagy nem. :)

Legjobb válasz: Semennyiben nem fogja érinteni.

Semennyiben nem fogja érinteni.
A kérdező hozzászólása: Tehát, akkor az elkövetkezendõ években, úgy tûnik mind Dcx11-et fog követelni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!