Találatok a következő kifejezésre: Amennyiben nem a (283 db)

ne haragudj h írok, de ez engem is nagyon érdekelne.
A kérdező hozzászólása: semmi gond...várjuk a válaszokat, tapasztalatokat!

Amennyiben nem a saját bankszámlaszámomra utaltatom a munkabérem, hanem egy családtag (pl. testvér) számlaszámára úgy abban az esetben zárolhatják e a számlát (tehetnek e rá inkasszót)?

Legjobb válasz: Ha jól értem, azt akarod elkerülni, hogy a munkabéredre végrehajtó vagy adóhatóság rátegye a kezét. Másnak a számláját nem zárolhatják, de a munkáltatódnál a béredbõl letilthatják a fizetendõ összeget Ha nem errõl van szó, írd meg pontosan, miért akarod más számlájára utaltatni a fizudat és akkor megpróbálok válaszolni. Lehet privi is.

Ha jól értem, azt akarod elkerülni, hogy a munkabéredre végrehajtó vagy adóhatóság rátegye a kezét. Másnak a számláját nem zárolhatják, de a munkáltatódnál a béredbõl letilthatják a fizetendõ összeget Ha nem errõl van szó, írd meg pontosan, miért akarod más számlájára utaltatni a fizudat és akkor megpróbálok válaszolni. Lehet privi is.
Így van, ahogy az elõzõ válaszoló írja. A munkabér letiltást nem lehet megkerülni ezzel, de az inkasszót igen.

A cukorterhelésem-löttyös-eredményei:4.84 két óra múlva 7.65. Erre azt mondta a dokim, h amennyiben nem a zsemle+tejes volt, hanem a löttyös, akkor tökéletes az eredmény. Másokat ilyen értékkel diétáztatnak, hogy van ez akkor?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is ennyi lett(7.6) és a doki a modta ez magas de mégnem gáz.Viszont javasolta hogy hasnlóképp étkezzem mint a diéta(cukros)tehát pont hogy a szénhidrátokat kell/ajánlatos kerülni.+a védõnõm kölcsön adott egy cukormérõt hogy idõnként ellenõrizem.Az interneten találsz táblázatokat.

Szia!Nekem is ennyi lett(7.6) és a doki a modta ez magas de mégnem gáz.Viszont javasolta hogy hasnlóképp étkezzem mint a diéta(cukros)tehát pont hogy a szénhidrátokat kell/ajánlatos kerülni.+a védõnõm kölcsön adott egy cukormérõt hogy idõnként ellenõrizem.Az interneten találsz táblázatokat.
Nekem is pont ezt mondta a dokim, hogy tökéletes az eredmény. Nem értettem, mert tudom, hogy ez már határon van. Aztán rájöttem, hogy nekem csak 90 perces volt a terheléses cukrom, általában máshol pedig 120 perc szokott lenni.
Nem tökéletes, de belefér még a tartományba szerintem. 7, 8-ig jó elméletileg. Azt nem tudom, hogy ilyenkor érdemes-e diétázni, de talán oda lehet egy picit figyelni, próbáld ki, hogy eszel szénhidrátot rendesen, mint eddig, de cukrot és cukros ételeket kizárod. És utána nézesd meg megint a cukrodat.
Tudom, hogy a diabétesznél szénhidrát diétát kell betartani. Csak, arra gondoltam, hogy ilyen értéknél elegendõ, ha csak a cukros ételeket zárja ki az ember. De a diétát egy szakembernek kell kiírnia, egy dietetikusnak. Õ pontosan megmondja az értékek és a többi alapján, hány grammos diétára van szükség.


Amennyiben nem vagytok rendben lelkileg, mert sok megoldatlan problémátok van, akkor az kihatással van a lakásotokban uralkodó rendre?

Én ha túl sok a probléma ,akkor a lakásomon is láttszik ,hogy nincs úgy rendbetartva.Ha megoldódik egy-egy régóta nyomasztó probléma,akkor rendszerint egy nagyobb takarítást rendezek.

Legjobb válasz: Igen elõfordul. :( Enyhén depis vagyok. amikor egy nagyobb trauma ér, nem hogy takarítani, de egy szöget arrébb rakni sincs kedvem. aztán meg akkora takarítást végzek, hogy csak na:)

Igen elõfordul. :( Enyhén depis vagyok. amikor egy nagyobb trauma ér, nem hogy takarítani, de egy szöget arrébb rakni sincs kedvem. aztán meg akkora takarítást végzek, hogy csak na:)
Nincs. Én mindig rendetlen vagyok.
:) :D
sajnos igen :(
Igen. Amikor rosszul vagyok, nem foglalkozom a rendrakással, aztán amikor elhatározom, hogy összeszedem magam, akkor a lakást is kitakarítom. Mintha ezzel akarnám fegyelmezni magam.
Igen ez jellemzõ dolog.
igen lehet összefüggés. Bár én a lakás kitakarításával szoktam segíteni a lelkem rendjét is. utána egybõl jobban érzem magam. Viszont ismerek olyat, aki erre egyáltalán nem ad, vagy nincs hozzá ereje (nem akarok ítélkezni felette) és emiatt csak még mélyebbre süllyed, mert a környezet rendetlensége rendetlenséget csinál a lelkedben is. nem azt mondom, hogy ha rendet raksz minden helyrejön, de talán jobb rendben szomorkodni, és agyalni mint fejetlen kuplerájban és mocsokban.
Aha, így szokott lenni. Általában egy nagy rendrakás a belsõ rend rendbetételén is segít picit, szimbolikus.

A sokkoló használata engedélyhez kötött? És amennyiben nem, bárhol használható?

Nekem nincs sokkolóm, egyel?re nem is tervezem a beszerzését, csak érdekelne, hogy mégis mennyire engedélyezett, hogy megvédjem magam, ha pl. elkapnak hazafelé menet, s ki akarnak rabolni... Érdekelne még a gázspray is, hogy az hol használható...

Legjobb válasz: Sokkoló nem engedélyezett, ettõl függetlenül többeknek van.

Sokkoló nem engedélyezett, ettõl függetlenül többeknek van.
Bizony, nagyon veszélyes, ráadásul nem egyszer hallottam már arról, hogy valaki egy barátságos közeledést vélt támadásnak (régi ismerõs hátulról megpaskolta az illetõt, az megijedt és már kapta is elõ a sokkolót). Inkább hordj magaddal esernyõt :) Anyukám fiatal korában azzal "vert vissza" egy részeges támadót :)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a válaszokat... Én arra gondoltam, hogy ez is ngedélyhez kötött, mint a fegyvertartás, s komoly pszichológiai vizsgálat elõzi meg... Mert pl. vannak Bp.-n (már nem ott lakok) területek, ahol nem árt, ha van az embernél vmi... Itt, vidéken annyira nem félek, egy részegessel azért sztem puszta kézzel is elbírok, csak tényleg az érdekelt inkább, hogy hogyan védheti meg magát egy gyengébb fizikumú nõ pl., pl. a barátnõm (még nincs, de ha majd lesz :D)... Szóval értitek... Arról jutott ez eszembe, hogy hallottam esetekrõl, amikor romák (nem vagyok rasszista, de többnyire õk jönnek ilyenkor elõ), csoportosan támadtak meg egy szerencsétlent, aki csak haza akart érni... És ilyenkor mit tehet? Rendõrt hív? Nem hiszem, hogy lenne rá ideje...
A csoportos támadások és a túlerõ ellen nincs, soha nem is volt és sajnos nem is lesz módszer. Kerüld az olyan helyeket, ahol 100% az elhagyatottság. Ha mégis támadás ér mérd fel, hogy van-e esély. Ha igen marad a hirtelen nagyon hangos kiabálás. Ettõl rendszerint az alkalmi hülyék megrémülnek, mert erre nem számítanak. Ha gázosabb az illetõ és tuti, hogy nem hátrál minden értéket oda kell a adni és egyedül az életvédelemre kell koncentrálni. Önvédelmi sport: KRAV MAGA segíthet. Itt olyan hirtelen technikákat oktatnak, amik egy pillanat alatt szerelik le a támadót és neked egérutat adnak. Az eszközhasználatról még annyit, hogy ki kell hogy képezzenek rá. Az nem úgy van ám, hogy veszek egy sokkolót aztán minden rendben. A lélekjelenlét és a védekezés-támadás hosszadalmas gyakorlás eredménye. Egyébként az elõttem szóló esernyõtippje nem rossz.
Vamilyen harcmûvészetet szerintem mindenkinek ki kéne próbálni legalább egy pár hónap erejéig, rengeteg tapasztalatot ad (nem fogsz leütni mindenkit nyílván de magáról a konfrontációról szerzel felbecsülhetetlen értékû tapasztalatot és ami a legfontosabb: magabiztosságot). Ezenkívül egy tippet adnék hétköznapokra: én ha gázos helyen közlekedek, a zsebemben a kulccsomót markolom. Két kulcs mint karmok merednek ki a hüvelyk, a mutató és a középsõ ujjak között. Nem kellemes ha azzal csapok bármilyen szabad bõrfelületre, a szemre, nyakra és halántékra pedig fokozottan veszélyes.
Szerintem kerüld el azokat a helyeket ahol sok a cigány.Sajnos nem lesz egyszerû dolgod...
NEM ENGDÉLYEZETT! Ezeknek az eszközöknek még az említésével is nagyon óvatosan bánjunk. Borzalmas tragédiákat okozhat. Illegális szerzés és használat során egy páni önvédelem például szívingerületkeltõvel rendelkezõ "támadó"-nál halált is okozhat. Akkor pedig lehet, hogy a védekezõ megy a rácsok mögé. Higgye el mindenki nem megoldás. Óvatosnak kell lenni. Napjaink eseményeibõl látható, hogy mindenkinél van erõsebb. A nagyon erõsnél is.
A kérdező hozzászólása: Utolsó hsz.: tanultam 1 évig Judot, de nem maradt meg semmi, nem tetszett, meg az edzõ se olyan volt, hogy meg tudta volna kedveltetni velem... :D Most kung-fu-t (ha lehetséges, akkor Shaolin) készülök tanulni, csak elég sokba kerül, ha kínai mestertõl szeretnék, de majd meglátjuk mi lesz... :)

Amennyiben nem sikerül a baba, mensi előtt hány nappal lehet számítani vizes folyásra?

Legjobb válasz: Nekem elõtte 1-2 nappal szokott kezdõdni.

Nekem elõtte 1-2 nappal szokott kezdõdni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! ha kb. 7 nappal elõtte van, az már biztos kudarc lehet?
hát valahogy ugy. de várd meg a menzi.

A TESCO áruházi rádió stream-je (már amennyiben ez a helyes neve) nem férhető hozzá online?

Az áruházban hallottam már kétszer is egy zenét ezidáig amit azóta sem találok, de így igencsak megnőne az esélyem a megtalálására ha újra viszont hallanám.

Legjobb válasz: Nem férhetõ hozzá.

Nem férhetõ hozzá.

Mennyiben érinti a PC játék világát az a kijelentés, amennyiben nem lesz DirectX 12?

A technika előre haladtával, nem korai kijelentés ez? Vagy a DirectX 11 bőven ki fogja meríteni a években az elvárásokat? Kicsit laikus vagyok, aki tud bármilyen választ ezzel kapcs. írja le nyugodtan, függetlenül attól, hogy a kérdéshez kötődik vagy nem. :)

Legjobb válasz: Semennyiben nem fogja érinteni.

Semennyiben nem fogja érinteni.
A kérdező hozzászólása: Tehát, akkor az elkövetkezendõ években, úgy tûnik mind Dcx11-et fog követelni?

Amennyiben nem fogadott a szülésznő, mit adnátok neki, ha maximálisan elégedettek lennétek? Szülésznők: mit fogadtok szívesen? Õszintén!

Vidéki nagyvárosban fogok szülni.

Legjobb válasz: Sajnos az elsõ hozzászólóval értek egyet. Szép gesztus a bon-bon, virág....egyebek, de hasznosabban tudja kezelni ha pénzt adsz neki... Ha azt nem szeretnél, akkor összeállítást vinnék (kávé, tea, bonbon...)

En egy kepet baba mama datummal es egy par koszono sort fogadok el szivessen gyujtom oket egy nagy albumban Ezen kivul egy kis kosar gyumolcs mindig elfogy nalunk. Sokszor a masodikat is nalam szulik a keprol megismerem oket. Szuleszno
Sajnos az elsõ hozzászólóval értek egyet. Szép gesztus a bon-bon, virág....egyebek, de hasznosabban tudja kezelni ha pénzt adsz neki... Ha azt nem szeretnél, akkor összeállítást vinnék (kávé, tea, bonbon...)
koszonom a szulesznok neveben amit az utolso irt:-) megnyugtatott, abbam a hitben, hogy van aki pusztan a hivatastudataert teszi a dolgat! nem adnek penzt... sokkal kinosabbnal erzem a penzdugdosos szitut mint barmit... azt sem tudom hogy fognek hozza!
A kérdező hozzászólása: Azért 40.000 Ft szerintem nagyon nagy túlzás!!! Valaki az orvosának tud annyit adni.
én is ajándék kosárra gondoltam.
Elsõ szülésemnél a szülésznõ 20at kapott, nem fogadott volt.Mellé egy kis kosárkát. Másodiknál felfogadtuk(szintén õt) 20at kapott.Mondta hogy majd fényképet kér a kicsirõl, mert én voltam az utolsó szülése.. S a szüléses képeit õ is gyüjti. 30évig dolgozott, most vezetõ váltás volt, s visszavonul.
Kapott egy ajándékcsomagot, egy képet a babáról, és egy köszönõlevelet. Sajnos nem álltunk úgy anyagilag, hogy többet adhassunk, ennyit tudtunk rászánni, de ennek az árát odaadni "kevés" lett volna szerintem.
Ha fogadott lett volna, akkor a tarifa min. 40eFt. Ebbõl indulj ki!
A kérdező hozzászólása: Én nagyon örülök annak, hogy vannak még olyan egészségügyi dolgozók, akik tényleg imádják a munkájukat és azért is csinálják. Viszont én nem azért adok pénzt, mert "illik" hanem mert úgy érzem, többet tettek értem mint azt elvártam volna. Soha egy kórházi ottlétem alatt nem bántam meg, ha orvosnak vagy ápolóknak pénzt/ajándékot adtam, mert szívbõl adtam!
Nem kérdés, pénzt adnék. Gondolom ezer bon-bon-ja van már...Mindenki pénzbõl él....
Olyan 10-15 ezer körül. Tényleg sok mindentõl függ. Nekem pl. csak a második szülésemnél sikerült egy tündéri kedves jófej aranyos szülésznõt kifognom, (ez 4 éve volt) dehát mindösszesen 2 órát töltöttem a szülészeten annyira gyors volt a kisasszony.Neki 5 ezret adtunk. De ha mondjuk már hosszú órák óta bent vagyok és foglalkozik velem segít bátorít sokszor az is elég ha csak rányitja az emberre az ajtót, akkor több dolog van velem nyilván akkor többet adok/adtam volna/adnék. Most várom a 3.babát most fogadtam szülésznõt elõre , 15 ezret fogunk adni neki.
Nekem sem volt fogadott és 5000-ft adtam neki nagyon kedves és segitõkész volt odafigyelt mindenre de még ezt sem akarta elfogadni.
Mi nem biztos, hogy fogunk fogadni. Ha elégedettek leszünk, kap egy doboz desszertet, egy kávét vagy teát, és az ajándéktáskába diszkréten teszünk egy borítékot olyan 10 000 Ft körüli összeggel, és egy lappal, hogy köszönjük szépen a segítségét.
5-10 e ft.
Egyiknél sem fogadtam szülésznõt. Az elsõ gyerkõcnél (majdnem 5 éve) egy nagyon lelkiismeretes, figyelmes hölgyet sikerült kifognom. Neki egy tízessel háláltam meg. (nagyon nem akarta elfogadni, még bele is pirult)
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam a pénzre természetesen! De mennyit?
Én 15.000.-et adtam 4 éve. Maximálisan elégedett voltam. Ha nem így lett volna nem adtam volna semmit. Alig akarta elvenni. Most már kicsit sokallom anyagi helyzetemtõl függetlenül, de nem sajnálom amit adtviszont most 10.000.-et adnék.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!