Találatok a következő kifejezésre: Amíg a nem távozik, (19 db)

Amíg nem távozik a nyákdugó, addig nem kell koraszüléstől tartani nem? és mit éreztetek mielőtt elfolyt a magzatvizetek? Volt valami jel előtte? Ahogy elfolyt egyből mentetek is kórházba?

Legjobb válasz: A nyákdugó nem mindig távozik elõre, beindulhat a szülés anélkül is. A magzatvíz elfolyásnak semmi elõjele sincs, de ha elfolyik akkor menni kell rögtön a kórházba.

A nyákdugó nem mindig távozik elõre, beindulhat a szülés anélkül is. A magzatvíz elfolyásnak semmi elõjele sincs, de ha elfolyik akkor menni kell rögtön a kórházba.
Nekem nem távozott elõre...37 hetesen voltam a dokinál azt mondta hogy simán 40 héten fogok szülni..másnap megszültem elõjele nem volt...délelõtt még a boltban voltam elõjel nem volt semmi megfõztem tettem a dolgom ebédeltem és lefeküdtem volna aludni mert nagyon fáradt voltam...aztán lefeküdtem kislányom elkezdett csuklani utánna volt egy pukk és elkezdett folyni a magzatviz...még feküdtem egy kicsit utánna szoltam a páromnak hogy öltözzön irány a korház mert jön a lánya..kicsit váratlanul ért meg õ si meglepõdött...Ja mikor elfolyik a magzatviz feküdj egy kicsit...utánna meg irány a korház..:-)Szép szülést neked...Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: ohh még csak 33.hetemben vagyunk! :) még remélem azért min 5 hetet marad odabent!csak kíváncsi voltam/vagyok! :)
Nekem nem távozott elõre a nyákdugó. Éjjel 1/2 4-kor felkeltem, hogy kimenjek pisilni, aztán kiderült, hogy nem pisilek, hanem szivárog a magzatvíz, nem volt semmilyen elõjel. Ha a magzatvíz elfolyik, akkor -ha tiszta a víz, egy óra múlva elég elindulni a kórházba -ha zöld a magzatvíz, akkor azonnal, mert akkor a pici belekakilt, és az nem jó -ha rózsaszín, akkor nem kell sietni, de szépen össze kell pakolni, és irány be.

29 hetes kismama vagyok. Egész nap furán érzem magam, a hasam is görcsölget, meg elég gyakran járok wc-re is. Ugye ez nem a szülés előjele? Azt hallottam hogy ha tágul a méhszáj, akkor a nyákdugó távozik. Addig ne izguljak amig ezt nem veszem észre?

Legjobb válasz: Én úgy tudom a nyákdugó az utolsó pillanatban távozik.Sok kismamánál olvastam a terhesség vége felé a wc-re járást tünetként, reméljük neked nem azért van,sztem inkább mutasd meg magad dokinak, ha bizonytalan vagy.Nem lehet csak a véletlen a sûrû wc, na nem találgatok, nem arra van szükséged,én azt mondanám inkább doki.

Én úgy tudom a nyákdugó az utolsó pillanatban távozik.Sok kismamánál olvastam a terhesség vége felé a wc-re járást tünetként, reméljük neked nem azért van, sztem inkább mutasd meg magad dokinak, ha bizonytalan vagy.Nem lehet csak a véletlen a sûrû wc, na nem találgatok, nem arra van szükséged, én azt mondanám inkább doki.
Szia! Én nem tudok róla, hogy a sûrû WC-re járásnak a szüléshez lenne köze. A babád már nagy, teljesen máshol voltak a szerveid a terhesség elõtt, a méhed átrendezett mindent, a hólyagod is teljesen más formára nyomódott össze, folyton nyomás alatt van, ezért kell folyton pisilni. Keress vmi metszetet (igaz. vannak elég bénák is), ezeken jól látszik, mi hova kerül a terhességnél, nagyon érdekes (szerintem itt a neten is találsz ilyesmit).
ha gorcsol a hasad az meg korai szerintem!!beszelj az orvosoddal!!!, de a wc re jarasnak semmi koze a szuleshez! maximum annyi hogy a gyerek nyomja a hugyholyagodat!

Hétvégén malac sütés lesz nálunk nyárson. Lehet e alatta feketeszén? Vagy mindenképpen faszén kell alá? A feketeszénből égés közben távoznak olyan anyagok ami miatt nem ajánlott? Neten nem találtam erről semmit.

Legjobb válasz: Csak faszén alkalmas, mégpedig jó sok. Akár 3-4-5 zsák is elfogyhat. Lassan kell sütni, másképp a belseje ehetetlen lesz. Ám, ha ilyen kérdéseid vannak, mindenképpen felkérnék egy hozzáértõt az elsõ ilyen sütésre, mert könnyen éhesek maradtok...

Csak faszén alkalmas, mégpedig jó sok. Akár 3-4-5 zsák is elfogyhat. Lassan kell sütni, másképp a belseje ehetetlen lesz. Ám, ha ilyen kérdéseid vannak, mindenképpen felkérnék egy hozzáértõt az elsõ ilyen sütésre, mert könnyen éhesek maradtok...
Csak faszén.
Valójában a kõszén(feketeszén) is faszén! (Csak más módon készült/jött létre.) Elvileg lehetne feketeszénen is sütni a malacot, semmilyen mérgezõ anyag, meg ilyesmi nincs, csak jobban kormol. De a kõszén hõértéke túl magas, nehezen szabályozható a tûz, a malac könnyen megégne!
8.11. Szagoltál te már széngázt? Szénmonoxid mérgezésrõl hallottál-e már? Szerinted az véletlen, hogy húst füstölni is csak fával lehet? És csak hideg füstön. Nem a korom a baj, hanem a kõszén égésekor olyan gázok szabadulnak fel, amik igenis ártalmasak. Grillezni csak a faszénnel szabad.
#4-nek, #3-as vagyok. Hallottál te már szénmonoxid mérgezésrõl szabadban? Vagy szerinted a malacot a szobában sütik? Szerinted a faszén égésekor nem szabadul fel szénmonoxid? Dehogynem, csak a levegõvel érintkezve azonnal széndioxiddá alakul, ami nem mérgezõ!

Amíg a nyákdugó nem távozik, addig nem kell aggódnom, hogy beindul a szülés? Elképzelhető, hogy nem fogom észrevenni valamiért?

Legjobb válasz: Nyugi,van hogy a nyák akár hetekkel a szülés elõtt elmegy.Hidd el,érezni fogod,amikor beindul a szülés,és elkezdõdnek a fájások.Azt mondják,olyan menstruáció jellegû görcseid lesznek,mintha meg akarna jönni.Van,akinek a nyák együtt jön ki a magzatvízzel,és néhány óra múlva már a kezében is fogja a kicsit. Mindig a fájások a szülés biztos jelei,és valószínûleg azért hívják õket fájásoknak,mert tényleg fájnak.

Nyugi, van hogy a nyák akár hetekkel a szülés elõtt elmegy.Hidd el, érezni fogod, amikor beindul a szülés, és elkezdõdnek a fájások.Azt mondják, olyan menstruáció jellegû görcseid lesznek, mintha meg akarna jönni.Van, akinek a nyák együtt jön ki a magzatvízzel, és néhány óra múlva már a kezében is fogja a kicsit. Mindig a fájások a szülés biztos jelei, és valószínûleg azért hívják õket fájásoknak, mert tényleg fájnak.
Én nem emlékszem a nyákdugó távozására, valószínûleg nem vettem észre, talán a magzatvízzel távozott. Ettõl függetlenül tudtam, hogy szülni fogok. Ne aggódj, ezt idáig a világon minden nõ tudta :)

Kismamák! Amíg nem távozik a nyákdugó, addig a vajúdás meg sem indul? 39+4hkm

Legjobb válasz: Nekem nem távozott, a magzatvízem sem folyt el és jóslóim sem voltak :) Fájásokkal indult meg a vajúdás

Nekem nem távozott, a magzatvízem sem folyt el és jóslóim sem voltak :) Fájásokkal indult meg a vajúdás
nekem 2 héttel szülés elött elment! de van akinek szülés közbe megy el. könnyû szülést kívánok neked!
Nekem az elsõ szülésnél nem távozott, csak szüléskor, fájásokkal indult be a szülés reggel és délután szültem. A másodiknál fájásokkal kezdõdött reggel és este 11-kor kezdett a nyákdugó kijönni. Aztán másnap reggel szültem meg.Most nem tudom hogy lesz, eddig még nem távozott.. 38+3hkm.
Nekem enyhe fájásokkal indult, jósló talán két héttel szülés elõtt volt. Délután 2-kor indult a folyamat. A nyákdugó már a szülõágyon, vizsgálat közben "távolították" el hajnali 4 fele. Reggel 6-kor burkot kellett repeszteni, a víz akkor távozott. 6:40-kor született meg a fiam. Probléma mentes szülést kívánok és egészségben gazdag babázást! :) Örömöd úgyis lesz!

Miért van az, hogyha rámjön a szapora, akkor szó szerint eufórikus állapotba kerülök, mindaddig, amíg nem távozik a csomag? Nagyon érdekes, jó érzés.

Komoly válaszokat várok!

Legjobb válasz: Ez nem valami szexuális aberráció-féleség? Egyébként elég viccesen hangzik a kérdésed. Fiú vagy lány vagy?

Ez nem valami szexuális aberráció-féleség? Egyébként elég viccesen hangzik a kérdésed. Fiú vagy lány vagy?

Ha a nyákdugó távozik rögtön be kell menni a kórházba, vagy kivárhatom a fájásokat, amik lehet hogy még aznap nem is lesznek?

Bocsi a kérdésért, de els? baba, és a kórházba se szeretnék túl korán bemenni, hisz itthon olyan pozícióba várhatom a fájásokat ahogy nekem jó, és az nem biztos hogy fekve lesz! :-) KÖSZI ELÕRE IS! :-)

Legjobb válasz: Szerintem még nem kell rohanni. Nekem szülés elõtt pár nappal távozott.

Szerintem még nem kell rohanni. Nekem szülés elõtt pár nappal távozott.
A nyákdugó akár a szülés elõtt egy héttel is távozhat, úgyhogy ha elmegy, még ne rohanj a kórházba. Ha fájásaid lesznek (nyugi, meg fogod ismerni:D), akkor mérd az idõt, és ha 10 percenként rendszeresen jönnek, akkor áztasd magad kicsit meleg víz alatt, hogy elmúlik-e. Ha igazi fájás, akkor ettõl felerõsödik, és ha kijöttél, mehettek is a kórházba. Ha elmúlik, akkor meg csak jósló volt. Nekem a nyákdugóm szakaszosan távozott szülés elõtti éjjel, meg délelõtt, a kórházba csak este 7-kor mentünk be, 5 perces fájásokkal, és 22.50-re lett meg a baba. Úgyhogy nyugodtan maradj otthon, ott kényelmesebb:) Könnyû szülést, és jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Értem! Köszönöm, ARANYOSAK VAGYTOK!!!!! :-)
Szia! Nekem 36 hetesen ment el a nyákdugó és 3 nappal a kiírás elõtt szültem :) SZóval ha bemegyek 3 héttel elõtte :) )) Nem kell egybõl rohannod, de azzal azért számolj hogy ne maradj túl sokáig otthon nehogy baj történjen.
Elõzõ vagyok, annyit akartam még írni hogy a kórházban sem kell fekve maradnod, ha minden rendben megy akkor sétálhatsz is vagy ahogy neked jó. Én sokat sétáltam vajúdás közben.
A kérdező hozzászólása: Csak azt hallottam hogy feküdni kell a kórházban, nem engedik meg mindenhol a sétát! :-( KÖSZI!!!
Az én dokim kifejezetten azt mondta, hogy a burok repesztés után sétálgassak a szülõszobában, mert így a baba feje ráfeszül a méhszájra és gyorsabban és jobban tágul. Csak amikor olyan érzésed lesz hogy nagy WC -re kell menni akkor kell felfeküdni egy sima ágyra, de utána már nem sokkal jön is a baba :)

38hetes kismama vagyok, nem tudom, hogy kérdezzem meg, de azt hallottam, hogy szülés után 1-2nap hangos szelek távoznak amiket előre nem is lehet érezni, (gondolom rendeződnek a belek) akkor kellemetlen ha látogato van. Igaz ez?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos igaz. Legalább is nálam ez volt, de nem egy-két nap hanem egy hét is volt. 10 napja szültem. Nagyon ciki volt, de a gátsebem fájdalma elvette a figyelmem.

Szia! Sajnos igaz. Legalább is nálam ez volt, de nem egy-két nap hanem egy hét is volt. 10 napja szültem. Nagyon ciki volt, de a gátsebem fájdalma elvette a figyelmem.
Nekem nem volt ilyen...
Nah igen, meg ugye akkor a végbeled izma is ugyanúgy terhelõdött, jó nem annyira de akkor is mint a hüvely, szóval ezzel azt akartam mondani, hogy könyeben kicsúszik, van hogy nem is érzed, sõt az esetek többségében nem is érzed....Kellemetlen de ez van, szokjanak hozzá:D
A kérdező hozzászólása: Ettõl féltem.Gondolom természetes, de nekem is nagyon kellemetlen lenne ha pont látogatoim vannak a korházban és pont ilyen lesz.Remélem valahogy átvészelem.
Szia! Én nem tapasztaltam ilyet egyszer sem, pedig 4x szültem simán.. és 3x beöntést is kaptam. Úgy látszik, ez nem mindenkinél jön elõ. Egyébként, ha nálad majd mégis, nem foglalkozz vele, és ne is zavarjon, inkább jöjjön ki, minthogy görcsöljön a hasad miatta. :) ))
Nekem az utolsó héten ment el a nyákdugó, de már elõtte két héttel is 2111 voltam.
Nem vagy bamba, ez csak a külsõ méhszáj.Ha a belsõ is nyilni kezd, akkor megy el a nyákdugó!Nekem legalábbis igy volt, 4x szültem!
Ezen én is sokat gondolkodtam anno. Nekem is már jó ideje 2111 volt, amikor néhány nappal késõbb találkoztam a nyákdugóval. Nagy örömmel meséltem az orvosnak, õ meg csak legyintett, hogy az nem jelent semmit. 2-3 nappal késõbb szültem csak, 40+2 hetesen.
szia!! nekem a 25.héttõl ezek az adatok voltak... rendesen a 40.héten szültem, problémamentesen. szombaton lett meg a baba és a nyákdugó csütörtökön kezdett elmenni, több darabban távozott.

Amíg nem távozik a nyákdugó addig ne is várjam hogy beinduljon a szülés? Csak akkor kezdhetek el kinyílni ha már távozott a nyákdugó?

Legjobb válasz: Nem. A fájásokkal pillanatok alatt tud nyílni a méhszáj, van akinek csak a szülés közben megy el a nyákdugó.

Nem. A fájásokkal pillanatok alatt tud nyílni a méhszáj, van akinek csak a szülés közben megy el a nyákdugó.
Úgy ahogy az elsõ írja. Nem feltétlen távozik fájások elõtt. Viszont távozhat észrevétlenül is. WC-be is landolhat, hogy észre sem veszed
én kétszer szültem, de egyiknél se találkoztam nyákdugóval, vagyis ahogy elõttem írták, simán lehet h észre sem veszed h hova lett..:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nekem szules elott egy nappal kezdett elmenni a nyakdugo. Vasarnap meg voltam nst-n es akkor meg semmi nem volt. Itthon lepihiztem majdeszre vettem, hogy valami fura ott lent. Akkor jott ki egy keves es kicsit ra kesobb jottek a fajasok, de meg nem voltak erosek elviselheto volt. Aztan kicsit kesobb erosodott, de meg mindig nem az igazi volt. Figyelni kellett az orat akkor kiderult, hogy rendszeresek fajasok. Igy irany volt a korhaz. Kozben mindig egy keves nyakdugo tavozott caak. Vasarnap egesz ejjel csak vajudtam es nem igazan tagultam igy a dugo is csak lassan jott ki es darabokban. Hetfon reggel fel8-kor jottek es burkot repesztettek meg akkor is volt egy nagyon keves dugo bent. Szoval kinek igy kinek ugy megy.
Magzatvíz szivárgással indult mindkét szülésem, és a nyákdugóval egyszer sem találkoztam, pedig kíváncsi lettem volna rá.
Lehet, hogy egyáltalán nem fogod látni a nyákdugót - de ha látod, akkor már általában csak napok vannak hátra (védõnõm szerint). Én elsõre nem láttam, másodjára igen, 5 nap múlva szültem. Nyílni akkor is lehet, ha van dugó, ha nincs. Én mindkettõnél 30pár hetesen 1 ujjnyira kinyíltam, de a dugóról feljebb olvashattál. Szóval nincs összefüggés.
A 2. gyerkõcöm születése elõtt 2 héttel ment el a nyákdugó. Az elsõ gyerkõc születésekor csak a szülés elõtt fél órával kb. A harmadiknál nem találkoztam vele, a negyediknél pár nappal elõtte, de ott bizonytalan voltam hogy az e, mert másmilyen volt mint a többi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!