Találatok a következő kifejezésre: Amíg a a hasam (930 db)

Volt olyan akinek egyáltalán nem volt tünete? De tényleg semmi? és csak akkor kezdte el érezni a terhességet amikor nőtt a hasa és mozgott a baba? Ja és ti mennyi ideig tudtatok hason aludni? Hány hetes kor után vált kényelmetlenné?

Legjobb válasz: Nekem majdnem semmi. Egy kicsit aluszékonyabb voltam, ennyi. Se rosszullét, se émelygés, hányinger, semmi ilyesmi. Sajnos arra nem emlékszem, hogy hány hetes korig aludtam hason.

Nekem majdnem semmi. Egy kicsit aluszékonyabb voltam, ennyi. Se rosszullét, se émelygés, hányinger, semmi ilyesmi. Sajnos arra nem emlékszem, hogy hány hetes korig aludtam hason.
Hát párom édesanyjának mindkét terhessége olyan volt, hogy no tünet. :) Persze az elmaradt menstruáción kívül. Szegény szinte sokkot kapott ahogy látta a rosszulléteimet. :) Hason kb. az utóbbi pár hétben nem tudok aludni, mert akkor szétrugdos a baba. :) ) /24. hétben vagyok./
7/8 vagyok, na most látom mire megírtam a választ, hogy mi van.Nem értettem a kérdésed rendesen.Akkor még nem tudod hogy terhes vagy e.
4. vagyok! Nekem az se volt :-)! Bár utána se sokáig tudtam szoptatni :-(
Az ilyen nagyon ritka.Mert hát azt csak észreveszi az ember, ha elmarad a menzesze és akkor csinál terhességi tesztet.Persze hogy van olyan akinek semmi tünete, nincs hányinger rosszullét a terhesség alatt, de az is elõfordul, hogy megjön a menzesze és mégis terhes.Én a 10.hétig aludtam hason, de tudtam volna még a 14.hétig is, csak féltettem a babát.Te most terhes vagy?Vagy nem tudod még?Esetleg érzel mozgást a hasadba?Csináltál tesztet?
Szia! Nekem 3 gyermekem van, egyiknél sem éreztem semmit a terhesség elején! Kérdeztem is a dokit, hogy normális-e? Se hányinger, se émelygés semmi. A doki visszakérdezett: ki mondta nekem, hogy rosszul kell lenni? :-) "Eseménytelen" terhességeim voltak, végig jól éreztem magam! Hason addig se nagyon aludtam, így a másik kérdésben nem vagyok illetékes :-).
Nekem mind a 4 terhességem szinte tünetmentes volt. Csak a 2. babánál volt enyhe hányingerem. A harmadik és a negyedik babánál még a mensim is megjött az elsõ hónapban, ill. a 4.-kel a 2.-ban is. Haon elég sokáig tudtam aludni minnel.. a kicsivel pl. még a végén is amolyan "stabil oldaltfekvésben" aludtam. A nagyokkal kicsit tovább, mint félideig.
Én a 7. héttõl a 10. hét végéig hánytam minden reggel. Volt hogy csak feküdtem a fürdõszoba kövén egy órát, mire végre sikerült hányni. Olyankor igazi megkönnyebülés volt. A mellfájdalom nekem azelõtt elkezdõdött, hogy tudtam volna, hogy terhes vagyok. Ekkor lehettem olyan 2-3 hete terhes. Amíg feküdtem az is elviselhetõ volt, de amikor reggelente felültem az ágyban iszonyatosan fájtak, aztán ez is elmúlt úgy a 10. hét környékén.
ketteske vagyok:D Nkem nem fájtak a melleim se, egy kicsit eresek lettek, láthatóan megnõttek, de fájni soha nem fájtak.. Szerintem ez nem befolyásolja a késõbbi szoptatást, mert az enyémek nagyon sokáig, 2 éves korukig szopiztak... Gratulálok! Örülj, hogy nem kell átélned a sok kellemetlen tünetet. okkal jobb így, hogy nincs panaszod, mint mondjuk végighányni az elsõ heteket...
Szia! Elsõ terhesség: csak a cickóm fájdogált, de az is csak ha ráfeküdtem (amikor már feküdtem rajta nem) és zuhanyzáskor ésa z elsõ pár hétebn fáradékonyabb voltam. Akkor kezdtem el elhinni, hogy babát várok, amikor végre elkzdtem érezni a mozgását a 19-ik hét környékén. Nem emlékszem pontosan meddiga ludtam hason, de olyan 20-on X-ik hétig az biztos. második baba: hasonló, de most már elhiszem, hogy babát várok, igaz pár napja érzem is a mozgását. Holnap kezdem a 17-ik hetet és még simán hason alszom, alig van pocakom.
Szia! Én is 7 hetes vagyok, tünetem többet eszek, semmi más, talán este elõbb elalszom. 3.baba lesz, egyikkel sem volt semmi tünetem, egyetlen egyszer sem hánytam velük.
A kérdező hozzászólása: köszi a komikat!várom a többi tapasztalatot!
A 7. hétig nekem se volt semmi tünetem a mensi elmaradását leszámítva. A 8. héten kezdtem sajna hányni, nem gyengén:( Most 12. hetes vagyok, sajna még mindig hányok, viszont simán alszom hason. A cicim néha sajog egyet egyet, és ennyi.
Nekem sem volt semmi tünet, 4. hó környékén fájdogált kicsit a mellem, de ennyi. Persze akkor már tudtuk, hogy jön a baba, ahogy késett a mensi megcsináltam a tesztet. Én addig aludtam hason, amíg nem kezdtem kerekedni. (kb. 4 hó). Utána is tudtam volna még, mert nem volt nagy (akkor még) a pocakom, de a tudat alattim nem engedte. :)
A kérdező hozzászólása: ja amugy a mensim nem jött meg persze, de úgy értettem hogy azon kívül a tünetek nincsenek meg mint sok más várandósnak.
A kérdező hozzászólása: 7hetes vagyok.köszi a válaszokat!csak mondom nagyon furi hogy nincs tünetem.de lehet fog ez változni...
A kérdező hozzászólása: vagy az sem volt?
A kérdező hozzászólása: cicifájások mikor kezdõdtek nálatok?
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!csak olyan fura hogy szinte nem is érzem magamat babásnak.nincsenek tüneteim :(.néha-néha egy pici alhasi szúrka, húzódás.
A kérdező hozzászólása: köszi a kommenteket!és gratula mindenkinek a babához!

Milyen az amikor megkeményedik a has? Mit lehet érezni olyankor?

Legjobb válasz: Nekem sokszor keményedik be a hasam.Olyankor olyan érzés mindha nagy kemény labda lenne a hasad.Mindha szét akarna pukkani.Ezért kell szedni magne B6-ot.

Nekem sokszor keményedik be a hasam.Olyankor olyan érzés mindha nagy kemény labda lenne a hasad.Mindha szét akarna pukkani.Ezért kell szedni magne B6-ot.
Ezen már én is gondolkodtam, mivel 17 hetesek vagyunk már, és foglamam sincs, hogy volt-e már keményedésem, vagy sem. Viszont néha elõfordul, hogy a pocak megduzzad, felpuffad, és keményebbnek érzed, mint alapjáraton. Szerintem ez a keményedés. :)
Néha nekem is van keményedésem, fõleg amikor frontok vannak, olyan, mintha egy hatalmas betontömb lenne a hasad helyén és ha megfogod is érezhetõ, hogy nagyon kemény. Magne B 6, 3X2, ha nagyon keményedsz, de csak a 37. hétig szabad szedni ha jól tudom. A keményedésre jó az is, ha olyankor lefekszel kicsit pihenni és relaxálsz! Kellemes babavárást! 30 heteske
annyi, hogy kemény az egész hasad ha megfogod, feszül. nem szabad simogatni csak 37.hét után, mert serkenti a méhösszehúzódásokat, többet keményedik és megindíthatja a szülést hamarabb. Boldog babavárást! 37 hetes kismami

Mi történik olyankor, amikor leszáll a has? Mert azt mondjátok, hogy a beékelődés más, nem?

Mi a különbség, vagy most mi vaaan??

Legjobb válasz: Nekem nem szállt le a hasam,vajúdás közben ment lejjebb és ékelõdött be a fejecskéje.Én úgy tudtam,hogy ha leszáll a has,akkor már be is ékelõdik a fej.

Nekem nem szállt le a hasam, vajúdás közben ment lejjebb és ékelõdött be a fejecskéje.Én úgy tudtam, hogy ha leszáll a has, akkor már be is ékelõdik a fej.
hát léjjeb van a gyermek...
Ez így van, lejjebb kerül.Könnyeben kapsz levegõt, de viszont gyakrabban jársz pisilni.Nekem mikor leszállt a hasam éjszaka is 3szor keltem pisilni, boltba meg egyenesen életveszély volt el menni, mert alig értem haza! És ez is jelzi, hogy lassan kint lesz a baba! Könnyû szülést! :)
A kérdező hozzászólása: Az oké, hogy lejjebb kerül, de mi történik odabenn? Beékelõdik a feje a medencébe? Mert ezt itt cáfolta már vki, majd írok részleteket.. Olvassátok el újra a kérdéseim.
Nem feltétlenül ékelõdik be.Mert annak is leszáll a hasa akinek, nem fordult be rendesen a babája, vagy esetleg farfekvéses.Ilyenkor a szervezet felkészül a szülésre inkább. De ha mész terhesgondozásra ott az orvos biztosan megmondja!!!

Milyen az, amikor bekeményedik a has?

20 hetes vagyok, estére mindig sokkal keményebb a pocim, olyan, mintha fel lennék fújódva. De nem fáj és nem is feszít, csak kemény. Ez lenne az?

Legjobb válasz: Szia! Nekem olyan érzés a keményedés mintha egy sziklakõvel a hasamban sétálnék. Olyan nehéznek is érzem és olyan kemény tapintásra is de csak a hasam alsó része. Jó rá a Magne B6. Üdv: 35 hetes kismama

Szia! Nekem olyan érzés a keményedés mintha egy sziklakõvel a hasamban sétálnék. Olyan nehéznek is érzem és olyan kemény tapintásra is de csak a hasam alsó része. Jó rá a Magne B6. Üdv: 35 hetes kismama
Szia. Velem szerencsére ritkán fordult eddig elõ, de Nekem olyankor megfeszült az egész pocakom, mintha le akarna szakadni a bõr annyira, és teljes egészében megkeményedett.

Azt hallottam, hogy anyukák, amikor még a hasukban volt a baba, ha sokat beszéltek hozzá, zenét hallgattattak vele, simogatták a hasukat, ilyesmik, akkor jókedvű, mosolygós babájuk lett. Igaz lehet?

Lehet hogy hülyeség, de egy újabb 'urban legend'-re keresném a választ.

Legjobb válasz: Nekem felhõtlen terhességem volt viszonylag, a babám nagyon mosolygós. Bár nem hinném, hogy csak ettõl függ, de biztosan hatással van rájuk, hogyha anyuka nem stresszel terhesség alatt, valamint az is befolyásolja, hogy mennyire harmonikusak a mindennapjai, amikor már kinnvan. Elõbb-utóbb eljön az az idõ, amikor elmosolyodsz és máris fülig ér a kis szája! Gyönyörû mosolyuk van!!!!!! 4,5 hós kislány anyukája.

Nekem felhõtlen terhességem volt viszonylag, a babám nagyon mosolygós. Bár nem hinném, hogy csak ettõl függ, de biztosan hatással van rájuk, hogyha anyuka nem stresszel terhesség alatt, valamint az is befolyásolja, hogy mennyire harmonikusak a mindennapjai, amikor már kinnvan. Elõbb-utóbb eljön az az idõ, amikor elmosolyodsz és máris fülig ér a kis szája! Gyönyörû mosolyuk van!!!!!! 4, 5 hós kislány anyukája.
Egyetértek az elõzõvel.Nekem is boldog, nyugodt terhességem volt, sokat hallgattunk zenét, apa is puszilgatta a pocimat és beszélt neki esténként.Õ most is egy kiegyensúlyozott, jókedvû baba.Nem tudom van-e ebben vmi összefüggés, de az biztos, ha te nyugodt és boldog vagy, akkor a babád is az.
Szerintem nagyon fontos, mi történt a babával és a mamával várandósság alatt és a szülés folyamán. Nekem nagyon boldog várandósságom volt, hat hónapig lovagoltam is, rengeteget zenéltünk, mert énekes vagyok, pocakkal is sokáig felléptem. A babám otthon született, háborítatlan békességben. Az eredmény: sose sír, születése napja óta mosolyog rengeteget, a már pocakban is hallott zenéket felismeri. Imádja a lovakat, természetesen már felültettem (most 10 hetes) és méltatlankodik, ha leveszem a lóról. Szóval szerintem nagyon is fontos, mit tapasztal pocaklakó korában.

Milyen amikor leszáll a hasam?

37. hétben vagyok, tegnap a baba ráköltözött a hólyagomra (egész terhessg alatt csak most kedte nyomni). Azt hittem, hogy ok, akkor most már leszállt a hasam, erre ma mondták, hogy még nagyon fent van. Ez most azt jelenti, ha majd tényleg leszáll, még ennél is jobban fogja nyomni a hólyagom?

Legjobb válasz: Nekem amikor leszállt a hasam, nem nyomta a babó a hólyagomat. Azt, hogy milyen nehéz így leírni. Én csak annyit vettem észre, hogy lentebb ment, illetve a cicim alatt lett egy kis hely. Bocsi, hogy ilyen hülyén írtam le, de msáképp nem bírom.

Nekem amikor leszállt a hasam, nem nyomta a babó a hólyagomat. Azt, hogy milyen nehéz így leírni. Én csak annyit vettem észre, hogy lentebb ment, illetve a cicim alatt lett egy kis hely. Bocsi, hogy ilyen hülyén írtam le, de msáképp nem bírom.
Igen azt. Feltéve, hogy leszáll egyáltalán. Egyik babámmal azt mondták, hogy hû de fent van ez még (szülésznõ mondta az NST-n, tehát ne a szomszéd!), és aznap beindult a szülés. Másodikkal meg az utolsó egy hétben szépen csöpögött a vizeletem. :o( Pl. ha ültem egy széken, és kicsit elõre dõltem, akkor kicseppent. Amúgy 20 percenként jártam pisilni...
A kérdező hozzászólása: zseniális... A baba kipréseli a pisit a hólyagból? Emiatt lesz szülés után vizelttartási probléma? (a neten nem találtam rá magyarázatot)
Nem, ha a szülés után vizelet tartási gond van, akkor ott valami ki is mozdult a helyébõl. Nekem szülés után elmúlt ez a gond azonnal. Ez "csak" a lokális nyomás miatt van, és ha már nincs ami nyomja, el is múlik szépen. Emiatt ne izgulj!
A kérdező hozzászólása: Pedig mindenki mondja. Jótanácsként: szülés után Tena és rengeteg intim torna! Aztán itt is rákerestem, és úgy láttam általános a probléma...
Az intim tornával mindenképpen jót teszel magadnak! Én elolvastam a Kriston könyvet, ahhoz hogy fent maradjon tartósan a vizeletcsepegés, már komolyabb bajnak kell lennie. A Tenát nem a gyermekágyi vérzésre olvastad?
A kérdező hozzászólása: Arra is persze, de valahogy ilyen összefüggésben tanácsolták (tena + intimtorna).
Nálam amikor leszállt a hasam szó szerint értsd-ha leültem egy székre akkor széttett lábakkal kellett és utána ráemeltem a hasamat-vicces volt.Fõleg amikor kocsiba szálltam be.De a gyomorszádhoz ha oda rakod a tenyered és szépen elfér akkor van leszállva.

Szerintetek amikor csikar a hasam és hasmenésem van akkor miért áll fel?

Legjobb válasz: Biztos ilyen jó neked hogy csikar a hasad és hasmenésed van:)

Biztos ilyen jó neked hogy csikar a hasad és hasmenésed van:)
mer veletlen szentabletta helyett viagrat szedsz, figyelj oda
A kérdező hozzászólása: viccesek vagytok. elég szar úgy rohanni a wc re amikor híg fosás van hogy feláll.
Én is izgalomba jövök a hascsikarástól, ezért néha direkt is elrontom a hasam. :) 19L

Milyen érzés amikor "leszáll a has"?

Ez kb. hányadik hétnél szokott lenni, hogy néz ki?

Legjobb válasz: Ez mindenkinél másképp van, hogy kinek mikor száll le sõt van olyan akinek nem is száll le szülés elõtt! Én most 39 hetes terhes vagyok és kb 3 hete szállt le a hasam! Onnan vettem észre, hogy újra kaptam rendesen levegõt..:) Hidd el te is észre fogod venni! Minden jót!

Ez mindenkinél másképp van, hogy kinek mikor száll le sõt van olyan akinek nem is száll le szülés elõtt! Én most 39 hetes terhes vagyok és kb 3 hete szállt le a hasam! Onnan vettem észre, hogy újra kaptam rendesen levegõt..:) Hidd el te is észre fogod venni! Minden jót!
Én a 38.héten vagyok, és még nem szállt le. Észre fogom venni, mert végre újra kapok majd levegõt :) Azt mondják, ha lejjebb van a baba, még többet kell pisilni, illetve esetleg nehezebb lesz a járás.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Én most vagyok 35 hetes, pisilni így is nagyon sokszor járok. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a részletes leírást! :-))
én észre sem vettem hogy leszált a pocim talán azért nem mert a kislányomat egész végig lent hordtam a mostani bébim meg amúgy is feljebb van(kisfiú)a védõnõ mondta családlátogatsnál hogy nagyon lent van a poci de még most is feljebb látom.

Milyen érzés amikor keményedik a hasam? Akkor is kemény, ha fekszem?

Legjobb válasz: Szia! Nekem ha keményedik a hasam az eléggé fájdalmas dolog. Megmozdulni is alig bírok. Akkor 2 Magne B6, szigorú fekvés 1 óráig és akkor elmúlik.

Szia! Nekem ha keményedik a hasam az eléggé fájdalmas dolog. Megmozdulni is alig bírok. Akkor 2 Magne B6, szigorú fekvés 1 óráig és akkor elmúlik.
olyan mintha egy kõ lenne a pocakodba. Nagyon kemény lesz pár másodpercig. Nekem is nagyon rossz mkor keményedek, de ez ezzl jár. Sajnos igen ez fekvés közben is jelentkezhet. 29 heteske
A keményedés olyan, hogy az egész pocakod egy kicsit megnõ, ha megnyomkodnád akkor éreznéd, hogy nem olyan puha, érzésre pedig olyan, mintha sok-sok kõvel lenne tele. Keményedésre napi 3X2 MagneB6-ot lehet szedni. Fekvésre múlik a keményedés, a dokik ajánlani is szokták, hogy a kismama ilyenkor sokat feküdjön, pihenjen. 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Én akkor érzem keménynek ha állok. Ilyenkor feszül, meg szerintem kemény. Ha fekszem akkor viszont elmúlik. Nem azért van a feszülõ érzés, mert nõ a hasam? Azt mondták, hogy most már gyorsabban fog nõni a pocakom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!