Találatok a következő kifejezésre: Alváshoz az babának (93 db)

Hogyan kell elképzelni az egy ágyban alvást a babával?

Akik egy ágyban alszotok a babátokkal, átölelitek, vagy hozzábújtok? Vagy csak feküsztök egymás mellett? Hogy kell ezt elképzelni?

Legjobb válasz: Vigyázni kell, hogy rá ne feküdjön a babára. Vagy ha már kapálódzik a baba, ne üsse õket alvás közben arcon. Legalábbis ezt gondolom. Soha nem feküdtem egy ágyban a gyerekeimmel.

Vigyázni kell, hogy rá ne feküdjön a babára. Vagy ha már kapálódzik a baba, ne üsse õket alvás közben arcon. Legalábbis ezt gondolom. Soha nem feküdtem egy ágyban a gyerekeimmel.
elsõ 2 hétben aludt a lányom a kiságyba, de valahogy nem bírta...onnan kezdve köztünk aludt. Soha semmi gond nem volt a ráfekvéssel, mert igazából párommal mai napig nem alszunk olyan mélyen mint mielõtt megszületett a kicsi. Egyébként olyan szinten anyás, hogy éjjelente van hogy felébred, és csak akkor tud visszaaludni ha odaújik hozzám.
Amit a 4. hozzászóló idézett az nálunk is így van. Baba mellmagasságban, kar és láb pont úgy körülötte, ahogy az idézetben. Nem is tudtam, hogy ez ilyen általános. Egyszerûen így volt kényelmes és így tûnt biztonságosnak. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ne dõlj be az ijesztegetésnek, nem lehet a gyerekre feküdni! mondom, aki ezzel jön, mindig kiderül, õ maga nem mert gyerekkel aludni, illetve vadigen emberek történetét hozza fel... látta a tv-ben, hallotta, stb. elárulom, ha egy nõ agyonnyomja a gyerekét a testével, az valamilyen szabályt nem tartott be - talán ivott alkoholt, talán bevett valami gyógyszert - és ezt a tényt sose fogja bevallani, mert szégyenli magát, sõt, a bíróságon (mert ugye ez gondatlanság) se fogja elmondani ezt a dolgot. én együtt alszom a gyerekemmel, a tesóm együtt aludt 2 gyerekével, a barátnõje két gyerekével együtt aludt, barátnõm anyukája együtt aludt a gyerekeivel - újszülött kortól kezdve, és még csak véletlen se feküdt rá egyikönk se a gyerekre. a la leche liga szervezet azért eléggé elismert, õk nem foglalnának állást pozitívan az együtt alvás mellett, ha bármilyen veszélye is lenne. szóval annak higgy, aki maga is próbálta, ne annak, aki akarta, de nem merte, vagy aki belinkel vagy elmesél errõl történetet! (azok akik mások történeteivel jönnek, azokról az a vicc jut eszembe, mikor székelybácsitól kérdik, látott-e már antennát, mire az azt feleli - látott is meg evett is. a vicc másik fele nem érdekes most, a lényeg, hogy tök sok okos van, aki nem is próbált soha a kisbabájával együtt aludni, aztán osztja az észt. a másik meg, hogy Rezesova se ivott a baleset elõtt, azt állítja... egy meghurcolt gyerekét összenyomó anya se csinált semmit...)
Soha nem feküdtem mèg 10 hònaposomra.... miota nem szopizik èn vagyok a macija...szemben van az arcunk keze a nyakamon nèha simizi az arcom, ha megèbred a kezem mindig a hàtànàl kis fenekènèl van....
Csak egyszer feküdjön rá... Szóval szerinted mindenki hazudik, csak te nem. Orvosok nagy részének mondasz ellen csak azért, mert a te ismerõseid között nem történt ilyen... Gratulálok! Írj már akkor légyszíves egy hiteles orvosi véleményt (nem lll-es szarságot) arról, hogy 100%, hogy az anya nem feküdhet rá. Miért is? Ennyi a magyarázatod? Anyai ösztön? Az marha érdekes. Tudod aludtam én a gyerekkel. Ráadásul nem is este, csak délután. Tudod mire keltem? Hogy a 3 hónapos gyerekem visít, mert bordán könyököltem. Ennyi erõvel rá is feküdhettem volna. Amúgy nem is a ráfekvésrõl van szó. Elég szegény babáknak annyi, hogy anyuka szoptatja, és belealszik, az izai elernyednek, ezáltal arrébb megy valamennyit a melle, elnyomja a baba orrát, és meg is fullad. Egy sima ébrenléti szoptatáskor is megfullad, ha túl erõsen van odanyomva a mell, nem nyomjuk le az orránál.
A kislányom csecsemõként nem szerette, ha nagyon közel hozzábújtam, csak azt szerette, ha a kezem a pocakján volt. Csak a hátán szeretett aludni, nagyon közel nem mertem hozzá menni. De mai eszemmel már nem lennék ennyire aggódós. Aztán, hogy elkezdett jobban mocorogni, 6-7 hónaposan, már a lábával tapogatózott éjszaka, a karját nyújtotta felém, hogy ott vagyok-e. Az apa úgy 1 évesen csatlakozott a közös alváshoz, most sokszor cicizés után elfordul tõlem, és kiskifli, nagykifliben átkarolom, de amikor alszunk, már nem bújunk, de mivel nem túl széles az ágy, és elég aktívan alszik, valakmelyikünkhöz mindig hozzáér.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mi a nappalis sarokgarnitúrát nyitjuk ki éjjelre, nincs külön hálónk. Ezen keresztben fekszünk, apa, én és a fiunk (régebben a lányunk). A kicsi a sarokban fekszik, csak az én oldalamon, úgyhogy se felfelé, se oldalra nem tud legurulni a támla miatt. A lába felõli oldalon pedig a levehetõ háttámla van odatámasztva, illetve ha nagyobb lesz, pár párnát teszünk a földre. (A lányom is csak 3x esett le a 2, 5 év alatt, de nem ütötte meg magát.:) Mi apával nagy+kispárnával illetve egy vékonyabb takaróval alszunk, de a férjem és köztem van egy kis hely, mert idõnként átfordulunk a fiammal a másik oldalra (még többször szopik éjjel). Mivel apa nem olyan jó alvó, ezért nem félek, hogy ráfeküdne a gyerekre vagy ilyesmi, de azért így is az én felemen van az állandó helye, ahogy ezt javasolják is.(!) A fiamnak is ott a szopis kispárnája, de nem a feje alatt, hanem a hátát támasztom ki vele néha, illetve bele szokott csimpizni, segít neki visszaaludni, ha én már nem vagyok elég. :) Hálózsákban alszik, de van a lábánál egy vékony takaró, ha esetleg hûvös lenne, akkor azt terítem rá. Mivel úgy látom, hogy õ melegben rosszabbul alszik és egyébként is elég felszínesen, könnyen megébred, így nem szoktunk éjjel ölelkezni. Mondjuk õ nem mászik hozzám, hanem nekem kell odaemelnem, amikor felnyarvant, de szopi után rendszerint elfordul tõlem és szunyál tovább. Hajnalban szoktunk esetleg egymáshoz bújni (kiskifli), de õ annyira nem ragaszkodik ehhez alvás közben, mint anno a lányom, vele rendszerint bújtunk. A saját takarómat is csak ilyenkor teszem rá, ha épp, mert ilyenkor már én is éberebb vagyok. Kérdezõ, ha érdekel a téma, ajánlom Dr. William Sears: Éjszakai gondoskodás c. könyvét, nagyon hasznos tippek vannak benne. Pl. arról is, hogy hogyan biztonságos az együttalvás és mikor jobb kerülni. A ráfekvéshez pedig: Egyes spéci eseteket kivéve (pl. nyugtatók használata), azok, akik rendszeresen együttalszanak a babával, képesek ráhangolódni a baba alvási ritmusára, így rendszerint õk is akkor vannak felszínes alvási szakaszban, amikor a baba. Illetve, ilyenkor gyakran mûködésbe lép az a fajta anyai ösztön is, ami képes éberebb állapotban tartani minket, akkor is, amikor jobban alszunk. Az ember ilyenkor tudat alatt is képes érzékelni a babát, így elkerülhetõ, hogy baj legyen. De ez a fajta elõny általában csak rendszeres együttalvással érhetõ el, ahol van idõ megszokni egymást; alkalmankéntivel kevésbé. Ezt én is megtapasztaltam a saját gyerekeimmel. :)
Na azért egy egészséges kisbaba nem hagyja csak úgy megfullasztani magát se a melltõl, se mástól. Nem mindenkinek van akkor melle, hogy az elnyomja a baba orrát, és ahogy feljebb írtam, aki rendszeresen gyakorolja az együttalvást, az képes lehet ezt megszokni és éberebb maradni. Visszafelé is mehet akkor a kérdés: azért, mert te egyszer bordán vágtad a saját babádat, már nem is biztonságos az együttalvás másnak se? Ugye hogy nem így van. Az válassza ezt, aki jónak tartja és hajlandó betartani a szükséges "biztonsági elõírásokat" is. Meg persze akinek a gyerkõce is igényli és hagyja.
nekünk a franciaágy és a fal között van a kiságy. A fiam este a kiságyban alszik el, csak hajnalban kerül mellém, mikor szopizik és utána ott is marad reggelig. nem köztünk alszik, hanem köztem és a kiságy között. Volt hogy köztünk aludt, de féltettem, hogy az apukája nincs hozzászokva, hogy ott van köztünk, így ez a megoldás nagyon bevált. Apa is örül a kisfiúnk is jól eljátszanak reggelente az ébredéskor. Amugy nem tudtam róla, de ezek szerint ösztönösen én is a jobb karomat a feje fölött tartom és õ betúrja magát a hónomaljába, ott imád aludni.Igy vagyunk összegömbölyödve! Lehet a kiságyban a helye a gyereknek, de szerintem 9 hónap teljes összenövést nem lehet egyik percrõl a másikra szétszedni...
8-as, létezik mobil, pelenkára csatolható légzésfigyelõ többek közt pont ilyen szituációkra. Amúgy nekünk is ilyen oldalkocsis, szülõi ágyhoz rögzíthetõ kiságyunk volt, de a legtöbbször abban sem maradt meg a babám, mindenképpen köztünk akart feküdni, így reggelre általában "átszivárgott" a kiságyról a mi ágyunkba :) 5-ös voltam
Mi esetünkben: Cicin alszik el, fekve szoptatom. Elõfordul, ha nagyon jóllakott vacsorára, akkor csak pár perc komfortszopi után, ha beindul a tej, de õ nem akar enni, akkor lehengeredik rólam, megfogja a kezem és pár perc alatt elalszik. Kijövök, teszek veszek, én is mellé fekszem, ha elfoglalta a helyemet, akkor arrébgurítom. Ilyesmire nem ébred föl. Éjfél körül elkezd hemperegni, hol hozzámbújik, van, hogy rámhajtja a fejét, ilyenkor sokszor nyöszörög, olyankor szopik pár percig, és továbbalszik. 6 körül ugyanez a mûsor, újra szopik egy kicsit, tovább alszunk, de ilyenkor már ottmarad a közelemben. Én nem szoktam hozzábújni, õ bújik, ha igénye van rá.
Feküdtünk egymás mellett, néha rácsatlakozott a cicire. De már régen volt, mióta nem szoptatom, nem szeret mellettem aludni, pedig milyen jó lenne, ha a hajnali kelés után még hajlandó lenne összebújva szundizni egy kicsit. De õ nem. Kinõtte. (20 hónapos)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nyugi, nem fekszel rá, mert ösztönbõl nem fekszik rá az anya, csak sokan megcáfolják ezt, aztán kiderül, õk sose próbálták, mástól hallották, vagy az apa feküdt a gyerekre... de ne az apával, hanem az anyával aludjon a pici (úgy értem az anya mellett, anyához bújva) arra vigyázz, ne húzd rá éjjel a fejére a nehéz takarót... (legyen az ágyatokban neki saját takrója, vagy mint én is teszem, takarózz pléddel... nálunk 25c°van viszont a szobában) amúgy tipikus a baba-mama alvás... én nem is néztem utána, és itt olvastam róla, és tényleg, mi is így alszunk a babával... [link] 2A szoptató anyák jellegzetes alvási pózban alszanak csecsemõjükkel: a gyermek mellmagasságban fekszik a matracon; az anya összegömbölyödik gyermeke körül, biztonságos helyet teremtve ezzel a baba számára – felsõ karja a kicsi feje fölött megvédi õt attól, hogy az ágyban felfelé másszon, és bebújjon a párna alá, alul behajlított térde pedig a takaró alá való becsúszástól védi a csecsemõt. Érdekes, hogy azok az anyák, akik sohasem szoptattak, nem így alszanak gyermekeikkel – sokszor párnára fektetik õket arcmagasságban, és sokkal gyakrabban fordulnak el tõlük az éjszaka folyamán2
Mi hármasban aludtunk együtt a babával. Õ hol hozzám, hol az apjához bújt (én nem gondolom, hogy apát ilyenkor ki kellene túrni az ágyból, õ is tudott pont annyira vigyázni a babára, mint én), hol meg csak feküdt köztünk. De olyan is volt, hogy mindkettõnk kezét fogva aludt el :)
[link] Például. De sok esetrõl hallottam már, nem normális, aki veszélyezteti a gyerekét a saját kényelme érdekében.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én csak a kórházban aludtam egy ágyban a babámmal, ott is kényszerbõl, mert a kis kocsijában nem hallottam, ha sírt, de itthon még egyszer sem sikerült. Mondjuk ott is küzdöttünk rendesen. Van olyan, hogy a baba ezt nem szereti? Nekünk a védõnõ mondja mindig, hogy miért nem alszunk egy ágyban, egyszerûbb lenne a szoptatás, meg az éjjeli felébredések, meg pszichológiailag is jobb lenne. De egyszerûen az én fiam nem akar elaludni a mi ágyunkban, ha átkarolom, ha nem, csak rúg-kapál, feszíti magát, de a kiságyában pillanatok alatt elalszik.
én nem igazán tudom elképzelni, hagyon félek, h ráfekszünk, vagy apa rándul egyet-és kap egy nagy ütést-meg ez a mi helyünk-a babának szerintem a kiságyban van éjjel a helye-itt a légzésfigyelõ is tud mûködni.imádom a babám-de éjjel inkább apához bújok-jöhet a lepontozás:-)
Lehet kapni olyan babaágyat amit a szülõi ágyhoz lehet "kapcsolni" Pl.babybay, teljesen biztonságos, kényelmes, ott van melletted, de mégis a saját külön kis helyén. Szoptatásnál sem kell kikelned az ágyból csak magad mellé venned. Én inkább ezt ajánlom mint az egy ágyban alvást.
És az lll is részben orvosi szakvéleményeken alapszik. ;)

Milyen hosszú ideig zavarhatja az alvásban a babát egy-egy fog?

Mi a tapasztalatotok, max. hány napig voltak nyugtalanok az éjszakáitok fogzás miatt? Ilyenkor sokszor felébredt?

Legjobb válasz: Hetekig-hónapokig is mocorogtak a foggyökerek. Ezt általában még nyugtalan alvással, nyûgösködéssel és Dentinoxal átvészeltük. Közvetlenül a fog áttörése elõtti 2-4 nap tud borzasztó lenni (gyakorlatilag egész nap nyûgös, alig eszik/iszik, sírdogál, keze a szájában. Éjjelre Nurofent is kellett egyszer-egyszer adnom. De a két gyerekem máshogy viselte, egyik könnyebben, másik nehezebben. Én mindig nehezebben. :o)) A rágó fogak külön kihívást jelentenek, mert ott sajnos nem elég egy ponton áttörni, hanem legalább két helyen, így az tovább tart.

Hetekig-hónapokig is mocorogtak a foggyökerek. Ezt általában még nyugtalan alvással, nyûgösködéssel és Dentinoxal átvészeltük. Közvetlenül a fog áttörése elõtti 2-4 nap tud borzasztó lenni (gyakorlatilag egész nap nyûgös, alig eszik/iszik, sírdogál, keze a szájában. Éjjelre Nurofent is kellett egyszer-egyszer adnom. De a két gyerekem máshogy viselte, egyik könnyebben, másik nehezebben. Én mindig nehezebben. :o)) A rágó fogak külön kihívást jelentenek, mert ott sajnos nem elég egy ponton áttörni, hanem legalább két helyen, így az tovább tart.
Én fiamnak kb. 2-3 hét, mindig párban jöttek, most 6 van kint. Én vész esetén, mikor nagyon fájdalmasan sírt, viburcol kúpot adtam, nekünk az mindig bevált.

Fogzás megzavarta az alvásban a babáitokat?

Kislányom 4 hós, eddig szépen átaludta az éjszakákat, de most pár napja kibukkant a 2 alsó fogacska és kb. 1 hete felsír éjszakánként és nagyon szenvedve alszik.

Legjobb válasz: Igen, megzavarhatja. Nekem olyankor nappal többet alszik a fiam, éjjel meg többször felkel!

Igen, megzavarhatja. Nekem olyankor nappal többet alszik a fiam, éjjel meg többször felkel!
nálunk a nappali alvásokra volt hatással, azok szinte teljesen elmaradtak max 2x 20 perc! :( éjszaka aludt rendesen szerencsére!
Nálunk annyi volt a kibújás elõtti két éjjel, hogy felsírt egyszer élesen! De kb. egy perc alatt vissza is aludt!


Mennyi idős babának lehet már lapos kispárnát betenni a feje alá alváshoz az ágyába?

Most 15 hónapos,nem szeretném nagyobb párnához szoktatni,de nagyon szeret hemperegni a mi párnáinkon. 2 éves kor el?tt kaphat,egészséges?

Legjobb válasz: Az én kisfiam pont 15 hónapos volt, amikor becipelt magával az ágyába egy felnõtt, ikeás párnát (50*60 cm-es, hason alvóknak való, tehát nagyon könnyen lelapul, nagyon puha párna). Azóta nem lehet elvenni tõle, azzal alszik. :) és :( (nem örülök neki, mert sokak szerint nem egészséges, de neki egyszerûen kell az a párna, az a csicsije) :)

Az én kisfiam pont 15 hónapos volt, amikor becipelt magával az ágyába egy felnõtt, ikeás párnát (50*60 cm-es, hason alvóknak való, tehát nagyon könnyen lelapul, nagyon puha párna). Azóta nem lehet elvenni tõle, azzal alszik. :) és :( (nem örülök neki, mert sokak szerint nem egészséges, de neki egyszerûen kell az a párna, az a csicsije) :)
Kisfiam 19 hónapos, lapos kispárnával alszik, egyik este bementem a szobájába, szokásos "minden rendben" körutamra és mit látok? A gyerekem hanyatt fekszik, a párna a fején, a két keze meg a párnán kívül rászorítva az arcára. Hát komolyan elkezdtem aggódni, mert én rossz alvó vagyok és az 5 óra alvásom alatt kb.3-4 szer megyek be megnézni hogyan alszik, de ilyet még nem láttam tõle. Elvettem a párnát. Ha elalszik kiveszem a feje alól! :)
Nem ajánlják 2 éves korig, mert kb. addig nagy a feje a kisgyerekeknek, utána lesz arányos a testéhez.
Az enyém a régi szopis kispárnájával alszik, neki is az a csicsi. :) Pontosabban, egy félpárna és ez a kispárna van az ágyában, hosszában, azokon terpeszkedik. 2 éves kora óta használjuk, azóta alszik külön. (Elõtte velünk aludt, akkor még nem kellett neki ilyesmi.) Ha olyan laposra gondolsz, amit az ágynemûgarnitúrákhoz szoktak adni (kvázi mint egy pelus), azt már nyugodtan. A kispárnát pedig próbáld ki, ha úgy érzed jónak. Ha a gyerkõcnek nincsenek és nem is voltak légzési problémái, rendben alszik, akkor valószínûleg nem lesz gond. Pár napig azért szerintem nézz rá néha, ha netán felébrednél éjjel (ebben a nagy melegben úgyse alszunk olyan jól mi se).
A kérdező hozzászólása: Az én fiam is hason alszik.
Szia! Én kb másfél éves korától nagypárnát adtam a kicsimnek! Az egész testével a párnán fekszik, nagyon szereti! Szerintem semmilyen deformitást nem okoz egy lapos nagypárna! De, kérd ki orvosod tanácsát is!
Nekem elsõ perctõl kezdve lapos párnával alszik. Úgy 16hónapig volt alatta a légzésfigyelõ, így addig nem aggódtam. Most 18hós, és nem tudnám elvenni tõle. Csak azzal hajlandó elaludni. A sarkával dörzsölgeti a szemét és az orrát. Megfordult az én fejemben is, h nem lesz-e baj, de azért én kicsit jobban aggódom, h egyszer a takarójába tekeredik bele, és abból még szabadulni sem tudna. :/ Amúgy egy lapos párnát mért ne lehetne a feje alá tenni? Az a 0, 5-1cm tuti nem okoz semmilyen deformitást. Fõleg, h még bele is süpped a feje.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

3 hetesen miért nyügösködi végig az alvásidőt a babám?

Általában reggel és este csinálja ezt. Megetetem és elalszik, de pár perc múlva fent van. Újból eszik valamennyit és alszik egy kicsit. Ez megy 3 órán keresztül. Majd jön a kajaid?. Megeszi az adagját és utána alszik 3-4 órát.

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem büfizett rendesen és bántja a pocakját. Próbáld meg, hogy nem eteted meg, amikokr nyûgösködik, hanem vedd fel, és hátha sikerül neki büfizni, utána pedig alszik tovább.

Lehet, hogy nem büfizett rendesen és bántja a pocakját. Próbáld meg, hogy nem eteted meg, amikokr nyûgösködik, hanem vedd fel, és hátha sikerül neki büfizni, utána pedig alszik tovább.
azért, mert 3 hetesen még nem ismerik, hogy alvásidõ, meg evésidõ stb... nagyon nehéz neki megküzdenie mindenfélével, amit a kis szervezete csinál. Lehet, hogy büfi, lehet, hogy nem lakik jól. A ciciden alszik el? Nem lehet, hogy csak elõtejet szopik, aztán elalszik az oxitoxinmámorban, és nem jut hozzá alaktató hátsótejhez? aztán arra ébred, hogy jé, még éhes vagyok... ha ezt csinálja 3 órán át, már tényleg kifárad és attól alszik el. Ne hagyd, hogy a ciciden alujon el, ébresztgesd, hogy rendesen szopizzon, és ha már biztos vagy abban, hogy jóllakott, büfiztesd, csak azután hagyd aludni. Ilyenkor ha akarod, 1-2 percere szopizhat még, ha az altatja el, mert már jól kibüfizte magát. Szív max 1-2 slukkot és már alszik is... :) )
bocs, nem is kérdeztem, hogy szopizik-e, mert ha tápszert kap, akkor más tészta, akkor látod, hogy evett-e rendesen... akkor valószínûleg böfi, vagy puki bántja...
Nem kell mindig mellre tenni, ha elnyögi magát. Próbáld meg tényleg büfiztetni mindig, amikor nyögdécsel, vagy nézd meg, hogy emelgeti e a popsiját. Nekem adott egy jó tanácsot a védõnõ az elején. Ha nem tudod, hogy mi a baj vedd sorra: éhes, bekakilt, büfizni kell, álmos, fáj a hasa, , elege van/fázik. Ha tudod, hogy nem lehet éhes, akkor ne rakd cicire. Ha nem kakis a pelus, akkor az is kilõve. Ha felveszed, járkálsz vele 10 percet (függõlegesen legyen, vagy a válladon, néha fektesd hanyatt és vedd fel)és nem büfizik, akkor az sem volt gond. Nézd meg, hogy a nyaka hideg vagy nyirkos e, ha igen akkor öltöztesd, vetkõztesd. Ha ezek mind ok, akkor kezd el altatni.... ha emelgeti a popsiját, lehet, hogy pukiznia kell, körözz egy-kettõt a térdével a hasa felé, hátha kijön. Ennél többet nem tudsz tenni:) )))
Bocsi, még tehetsz valamit, felveszed és babusgatod, mert lehet, hogy az hiányzik neki:)
bevetheted a cumit is, lehet, csak a szopóreflex miatt cicizik ilyenkor. A cumitól is megnyugszik a baba, márha elfogadja.
Véletlenül nem ittál kávét vagy capuccino-t? Nekem akkor produkált ilyet a babám. Azóta maci kávét iszom. Reggelente sajnos kell ami beindít...

Gond, ha 10 hónapos kisfiam naponta már csak egyszer alszik? És miért olyan nagy jelentőségű az egyszeri napközbeni alvás a babák életében?

Legjobb válasz: Ha éjjel rendesen alszik,akkor nem gond.Azért jó,ha kiksorukban még alszanak napközben,mert általában elfáradnak a játékban,és a szervezetüknek kell a pihenés.

Ha éjjel rendesen alszik, akkor nem gond.Azért jó, ha kiksorukban még alszanak napközben, mert általában elfáradnak a játékban, és a szervezetüknek kell a pihenés.
A nagymamám mindig azt mondta, amikor a fiam aludt, hogy most nõl, nagyon aranyos volt. Az újszülöttek szinte alig vannak ébren, egy felnõttnek viszont elég 7 óra pihenés. A közbeesõ szakaszban folyamatosan csökken a pihenés igénye a szervezetnek, pl. 7 éves gyereknek még napi 10 órára van szüksége. Persze ezek általánosságban vett szabályok, nem kötelezõ érvényûek, amennyiben nem nyûgös, fáradt, jól alszik éjszaka, akkor miért altatnád erõvel?!
A kérdező hozzászólása: kösz, csajok!
Alvás közben aktiválódik a növekedési hormon, ezért kell többet aludniuk, mint a felnõtteknek. Nem baj, ha csak egyszer alszik, de mennyit? Az én lányom 1 éves, és ebéd után alszik egyszer 3 órát. Én jobban örülök neki, mintha napi 3-szor aludna fél órákat.
Pihenés, a növekedés miatt kell aludniuk és azt olvastam a napközben összeszedett tudást, álmukban, az alvás alatt rögzitik, tanulnak. akkor kerülnek a buksiban helyükre a dolgok..
Annyival egészíteném ki az elõzõ válaszokat, hogy az agyuk megfelelõ fejlõdéséhez is fontos az elegendõ alvás. Ezért szoktam én kiakadni mikor valaki egy 2 éves gyereket már nem altat nappal, mert a "gyerek nem akar aludni". Még a 4 éves gyereknek is szüksége van a nappali alvásra.
A kérdező hozzászólása: pár napja van ez a dolog. elõször 1, majd másfél, ma picivel több, mint másfél órát alszik. köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek!

Alváshoz az újszülött babának (nyári) jobb a hálózsák, mint a takaró? A feje alá tényleg nem kell párna?

Legjobb válasz: A feje alá semmiképp sem szabad párnát tenni, teríts oda egy textilpelust, az elég. Én pártoom a hálózsákot, de ízlés dolga. Az a jó benne, hogy nem tudja lerúgni magáról, tehát nem kell egész éjjel takargatnod a picurt. De lehet, hogy neked más jön be. Próbálgasd, úgyis rájössz, mi a legjobb nektek.

A feje alá semmiképp sem szabad párnát tenni, teríts oda egy textilpelust, az elég. Én pártoom a hálózsákot, de ízlés dolga. Az a jó benne, hogy nem tudja lerúgni magáról, tehát nem kell egész éjjel takargatnod a picurt. De lehet, hogy neked más jön be. Próbálgasd, úgyis rájössz, mi a legjobb nektek.
Az én kislányom téli, rajta hálózsák és takaró is volt, de a takarót reggelre mindig lerúgja. Szerintem a hálózsák a jobb. A feje alá textilpelust rakok, azt minden nap cserélem és még büfikendõként használom ami a feje alatt volt.
Hálózsák, igen, én is ezt javaslom az elsõ idõkre :) Bár van ismerõsöm, aki a takarót begyûrte a matrac alá kétoldalt, hogy ne tudja lerúgni a pici.
Nekünk a hálózsák bevált. A takarót mindig lerugdosta magáról, de a hálózsák esetén nem kellett aggódnom, hogy megfázik éjszaka. Télen béleltet használtunk, és most szeretnék beszerezni egy vékonyabb fajtát nyárra.

Kell attól tartani ha napközben lezuhiztatom a babám h azt hiszi h az esti nagy alvás jön?

holnap 2hónapos a picim. szépen beállt a napi rituálé h este fürdés, evés, altatlás, nagyobb alvás.

Legjobb válasz: Hidd el a babák értelmesebbek mint gondolnád. :) Szerintem hogyha elmondod neki, hogy még nem az alvás jön, de megfürdeted, mert nagyon meleg van, akkor felfogja és valószínûleg nem fogja azt hinni hogy az esti nagy alvás jön... Egyébként szerintem felesleges napirendet tartani.

Hidd el a babák értelmesebbek mint gondolnád. :) Szerintem hogyha elmondod neki, hogy még nem az alvás jön, de megfürdeted, mert nagyon meleg van, akkor felfogja és valószínûleg nem fogja azt hinni hogy az esti nagy alvás jön... Egyébként szerintem felesleges napirendet tartani.
A napirend nem felesleges. Erre késõbb te is rájössz majd, ha nem kell minden percedet a bab mellett töltened. Nyugodtan zuhanyoztasd le napközben is, esetleg azelõtt, amikor a napirend szerint aludni szokott.
A napirend nem felesleges, nagyon jó, hogy van napirendetek. Nem fog felborulni, ne félj, tudni fogja, hogy ez nem az esti rituálé része, okosak nagyon a babák. Fürdesd meg nyugodtan, jól fog neki esni.
nekem is 2 hónapos a babám, és én napi 3x fürdetem most, imád pancsolni, és tudja mikor kell aludni, éjszaka csak 1x ébred fel utána eszik tisztába rakom, és alszik tovább.
Én is tartottam tõle, ezért gyorsabban fürdettem és picit hûvösebb vízben. De mint kiderült, nem "zavarodik" meg tõle :)
Én ott rontottam el, hogy a meleg miatt besötétítettem, és az evés közvetlenül a napközbeni fürdõ után jött, ugyanúgy, mint este. Aldt 6 órát a babikám egyhuzamban, és látszott rajta, hogy nem érti, miért jön újra a fürdés. Ennek ellenére nem volt gond az éjszakával. Azóta ügyesebben csinálom. Nincs sötét, erkélyen fürdünk, nem a fürdõben, szóval minden körülmény más. De azóta is változatlanul fürdünk minden nap, és nincs gond. Sõt nagyon szereti.

Milyen az alvási ritmusa 6 hós babádnak?

Az enyém este 8-tól reggel fél 6-ig alszik, persze közben 3-4x cici, majd persze nem bírja tovább 8-tól fél óra, majd 11-t?l 1 óra alvás és délután 2-t?l szintén fél óra és még 5-kor fél óra! Elég gáz ez igy,nem?

Legjobb válasz: Nekem ikreim vannak. 6 hósak. 8-kor kelnek, reggeli, majd 10-ig elvannak. 10-kor egy kis gyümi és 1 óra alvás. 12-kor ebéd, majd 1-2 óra alvás. 5-kor kaja és fél óra alvás. 7 kor fürdés, majd 8-kor alvás. 2 héttel ezelõtt pedig délelõtt és délután is csak fél-fél órát aludtak.

Nekem ikreim vannak. 6 hósak. 8-kor kelnek, reggeli, majd 10-ig elvannak. 10-kor egy kis gyümi és 1 óra alvás. 12-kor ebéd, majd 1-2 óra alvás. 5-kor kaja és fél óra alvás. 7 kor fürdés, majd 8-kor alvás. 2 héttel ezelõtt pedig délelõtt és délután is csak fél-fél órát aludtak.
Este fél 9-tõl alszik reggel 5-6-ig, közben általában 1-2-szer cicizik. 5-6 körül ébred, ilyenkor megint cici, pelus csere, általában kaki van ilyenkor. Fent van fél - 1 órát utána alszik 7 - fél 8-ig. Ezután 9-kor alszik 1, 5-2 órát, majd 1 - fél 2 körül megint egyet, utána vagy még alszik egy fél órát és 5-tõl 7-ig. Vagy nem, akkor fél 5-tõl-7ig alszik.
Este 8-tol alszik regel 6-ig, (2x-3x kel enni), aztan delelott 9-tol 1/2-1 orat, aztan fel 1-tol 2-3 orat, neha meg du fel6-6-kor is alszik egy fel oracskat.

Hogy lehet a babát az egyedül alváshoz szoktatni?

5 hónapos, csak úgy alszik el, ha ringatom, és nem egyszer? berakni a kiságyba sem, néha felkel és újra kezd?dik az altatás. Az elején még magában aludt el, aztán a férjem csupán néhányszor vette ki este a kiságyból mert dünnyögött (szerintem altatta magát), és ez pont elég volt ahhoz, hogy azóta csak altatva alszik el.

Legjobb válasz: Én 5 és fél hetes korában kezdtem az egyedül alvást próbálgatni, mivel addig cicin elaludt, de ekkora korban már nem. Mivel babakocsiban jókat aludt hason, napközben és este is hason altattam. Bekapcsoltam a babazenét, vagy a tv-t neki és bizony elsõ alkalommal sírt majdnem egy órát. A következõ napon fél órát, aztán negyed órát és ez így csökkent folyamatosan. Végül hónapok óta nincs sírás, most 5,5 hónapos, próbál átfordulni, játszik a cumival, beszélget. És ha elfárad, akkor már csak az elõtte lévõ játékait nézi, (van egy lepkéje, amit kezdetektõl a kiságyban tartottam és egy micimackója) és akkor már csendben van, tudom, hogy nemsokára elalszik. Mondjuk hozzáteszem az én kislányomat soha nem kellett ringatni, nekem könnyebb helyzetem volt. Vannak babák, akik úgy felhergelik magukat, hogy nem tudod ezt vele megcsinálni. Sok sikert!

Én 5 és fél hetes korában kezdtem az egyedül alvást próbálgatni, mivel addig cicin elaludt, de ekkora korban már nem. Mivel babakocsiban jókat aludt hason, napközben és este is hason altattam. Bekapcsoltam a babazenét, vagy a tv-t neki és bizony elsõ alkalommal sírt majdnem egy órát. A következõ napon fél órát, aztán negyed órát és ez így csökkent folyamatosan. Végül hónapok óta nincs sírás, most 5, 5 hónapos, próbál átfordulni, játszik a cumival, beszélget. És ha elfárad, akkor már csak az elõtte lévõ játékait nézi, (van egy lepkéje, amit kezdetektõl a kiságyban tartottam és egy micimackója) és akkor már csendben van, tudom, hogy nemsokára elalszik. Mondjuk hozzáteszem az én kislányomat soha nem kellett ringatni, nekem könnyebb helyzetem volt. Vannak babák, akik úgy felhergelik magukat, hogy nem tudod ezt vele megcsinálni. Sok sikert!
Szia! Suttogó : Felvesz-letesz módszer, nekem ez vált be, 3-4 hónapos kora között 1-2 alkalom kellett csak végezni, és vége lett a cicin elalvásnak! Ez változó hogy kinél mennyi idõ a rossz szokás elhagyása, nálatok még nem késõ változtatni, késõbb egyre nehezebb lesz.Ezzel a módszerrel kielégíted azon vágyát, hogy nem hagyod sírni, kiveszed az ágyából, de ahogy elhallgat, visszateszed.Nem szabad feladni, ez alkalmanként jelenthet akár 50 felvételt is, nálunk 20-30 x kellett felemelni.Így rá fog jönni, hogy hiába veszitek ki, végül úgyis a kiságyban kell elaludnia, persze el is fárad addigra.
Én Vida Ági módszerét használtam, nagyon bevált. 4nap alatt sikerült megoldani. Semmi sírás nem volt, azóta beviszem, leteszem és alszik. A kismamablog oldalon olvashatsz róla ha érdekel. Lehet könyvet is rendelni, de ha a kérdések-válaszok alapján meg tudod oldani akkor felesleges.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!