Találatok a következő kifejezésre: Alvás közben a (242 db)

MIért van az, hogy elfelejtett levegőt venni alvás közben a kislányom?

Hat hetes lányom éjjel 20 másodpercig nem vett leveg?t, mert beriasztott a légzésfigyel?. Most meg már nem merem még öt másodpercre sem magára hagyni ha alszik még nappal sem. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Szia! Pont így jártunk most éjjel mi is. 9 hetes a kisfiúnk. Vett utána magától levegõt? Nekem a második megrázásra mozdult meg. Nagyon sírtam, úgy megijedtem. A szivem meg úgy kalapált, mintha maratont futottam volna. Állítólag az ilyen picik még csinálnak ilyet, anélkül, hogy ténylegesen leállna a légzés, tehát vesznek maguktól is levegõt csak sok idõ telik el. Szerintem bízzunk a légzésfigyelõnkben, és vigyázz arra, hogy alvás közben ne melegedjen túl a picid, esetleg most kerüljétek a hason alvást. És szellõztesd a szobát minden nap, porszívózz minden nap. Mást én sem tudok. :(

Szia! Pont így jártunk most éjjel mi is. 9 hetes a kisfiúnk. Vett utána magától levegõt? Nekem a második megrázásra mozdult meg. Nagyon sírtam, úgy megijedtem. A szivem meg úgy kalapált, mintha maratont futottam volna. Állítólag az ilyen picik még csinálnak ilyet, anélkül, hogy ténylegesen leállna a légzés, tehát vesznek maguktól is levegõt csak sok idõ telik el. Szerintem bízzunk a légzésfigyelõnkben, és vigyázz arra, hogy alvás közben ne melegedjen túl a picid, esetleg most kerüljétek a hason alvást. És szellõztesd a szobát minden nap, porszívózz minden nap. Mást én sem tudok. :(
Lehet oka, hogy nagyon mélyen aludt, túlöltöztetted. Hason altatni sem szabad még felügyelet nélkül néhány hónapig. Az is lehet, hogy lélegzett õ, csak a légzésfigyelõ nem érzékelte. Ilyen kiskorban még sok oka lehet. Nálunk úgy alakult, hogy nincs légzésfigyelõnk, így marad az aggódás. Eddig egyszer volt, hogy nem éreztem, nem láttam, hogy lélegzik, felemeltem, meg sem moccant, na akkor én is hipp-hopp bepánikoltam, de mire kicsit megráztam, már nyújtózkodott is egyet és szunyókált tovább. Ne aggódj, nem lesz baj! Boldog babavárást!
Ez teljesen normális, élettani dolog, ne ijedjetek meg! Minden baba csinál ilyet, emiatt gondolják sokan, hogy tévesen riaszt a légzésfigyelõ... Annyira mélyen alszanak, hogy kimarad a légzés, de ha nem ráztad volna meg, akkor is beindult volna. Nem lesz semmi baj. Az én babám is csinált ilyet 8 hetes kora körül, és én se nagyon mertem utána egyedül hagyni, nagyon féltem, hogy baj lesz. Aztán megkérdeztünk egy orvost (neurológus) és elmondta, hogy ez így van. Biztos nagyon mélyen aludt, esetleg kapcsoljatok fel neki egy éjjeli lámpát éjszakára.
09:35 válaszolo jól gondolj nekünk nincs és az elsö gyereknék se volt figyelönk. Szerintem is élettani dolgok és nagyon kicsi az esély hogy baj legyen
hol lehet kapni Respisense-t és mennyibe kerül? (bocsi, 1. voltam)
szia, nálunk egyszer jelezte a légzésfigyelõ akkor 3 hós kisfiamnál és tényleg nem vett levegõt csak mikor felvettem simogatás kisebb rázás után, pedig háton aludt, kisfiúknál 2-4 hóig gyakori de állítólag természetes, hát én sem voltam nyugodt, azóta mindig 19 fokos szobában alszik és nem jelzett azóta a légzésfigyelõ, nálunk nem riasztott tévesen és ennek köszönhetem itt van a kisfiam
érdekes soknak meg szolal a figyelö ezért nem veszünk mi
09:49-es vagyok ismét. Ez a cikk is érdekes. http://mimicsi.blogter.hu/101224/a_bolcsohalalrol Mellesleg én megértem, ha vki nem vesz légzésfigyelõt, de én nem tudnék azzal a tudattal élni, ha vmi történne, h megelõzhettem volna a bajt!
09:49-es vagyok. Az Impakt Bt-nél, a Bababirodalomnál, sok helyen bababoltokban. http://www.impakt.hu http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=2698 http://www.ababa.hu/respisense_legzesfigyelo.html http://www.ebolt.hu/product178129_category-Respisense_legzes.. Több helyen érdemes megnézni, de nem akarok rábeszélni senkit (nem ez volt a célom). Nekem ilyen van, szeretem, de a kiságyas figyelõkrõl is jó véleménnyel vagyok.

Miért ficereg mocorog alvás közben a 7 hetes babám a kiságyban?

Sosem alszik nyugodtan...

Legjobb válasz: Vedd fel magad egyszer alvás közben, te sem alszol ugyanabban a pózban egész éjjel.

Vedd fel magad egyszer alvás közben, te sem alszol ugyanabban a pózban egész éjjel.

Másnak is mindenféle pózokat vesz fel alvás közben a babája?

8 hónapos babám van, hogy dülleszkedve, keresztbe tett lábbal, mindenféle számomra kényelmetlennek t?n? pózban alszik. Ma pl. aludt, majd egyszercsak felült. Még néztem is, de gyorsan kialudta magát. Pár perc múlva eld?lt és aludt tovább. Ez olyan 2 hete van.

Legjobb válasz: Nekem 6 hónapos a fiam és õ is minden négyzetcentimétert bejárt már a kiságyba alvás közben. Leteszem majd mikor hajnalba ránézek már fejjel lefelé van. Reggelre meg ismét visszaforgolódik és úgy van a feje ahogy letettem.

Nekem 6 hónapos a fiam és õ is minden négyzetcentimétert bejárt már a kiságyba alvás közben. Leteszem majd mikor hajnalba ránézek már fejjel lefelé van. Reggelre meg ismét visszaforgolódik és úgy van a feje ahogy letettem.


Mennyi idős korig izzadnak este alvás közben a babák?

A lányom 6 hós és van h 3x át kell este öltöztetni.

Legjobb válasz: Szerintem túl meleg van a lakásban ill. túlöltözteted. Én is így voltam egyébként, szegénykémnek csak a feje tetején maradt egy kis száraz kör, annyira beizzadt. Ekkor kevesebb ruhát adtam rá. Mivel takarója nem volt (attól tartottam, a fejére húzza, vagy teljesen alámászik), 20 fok körül én ezeket adtam alváshoz éjjelre: rövid ujjú body, arra egy vékony felsõ vagy kising, rá pedig hálózsák. Télen, ha reggelre lehûlt a lakás, már este kiszellõztettem, nehogy a melegben beizzadjon, és a hálózsákját vastagabbra cseréltem. Miután elalszik, nézd meg, izzad-e, és elõbb-utóbb kitapasztalod, mennyi ruha elég. Ja, és 20 foknál nem kell melegebb alváshoz. Jó babázást!

Szerintem túl meleg van a lakásban ill. túlöltözteted. Én is így voltam egyébként, szegénykémnek csak a feje tetején maradt egy kis száraz kör, annyira beizzadt. Ekkor kevesebb ruhát adtam rá. Mivel takarója nem volt (attól tartottam, a fejére húzza, vagy teljesen alámászik), 20 fok körül én ezeket adtam alváshoz éjjelre: rövid ujjú body, arra egy vékony felsõ vagy kising, rá pedig hálózsák. Télen, ha reggelre lehûlt a lakás, már este kiszellõztettem, nehogy a melegben beizzadjon, és a hálózsákját vastagabbra cseréltem. Miután elalszik, nézd meg, izzad-e, és elõbb-utóbb kitapasztalod, mennyi ruha elég. Ja, és 20 foknál nem kell melegebb alváshoz. Jó babázást!
Én 33 éves vagyok, és minden éjjel leizzadok, a lakásban levõ hõfoktól függetlenûl. A kisfiam 7 hónapos, és õ is örökölte ezt...sajnos.A vegetatív idegrendszer a felelõs érte.
A kérdező hozzászólása: csak egy szál pólóban alszik és vékony hálózsákban. a takaró nem jött be mindig lelöki.

Ha fekvés/alvás közben a jobb felemre fordulok a legtöbbször erős fájdalommal jár az alhasam alatti részen, ágyékban. Nem tart sokáig, de nem kellemes. Normális ez 30 hetesen?

Legjobb válasz: Szerintem ez azért lehet, mert a jobb oldaladon van az a fõ ér, ami ellátja a babát oxigénnel. Ezért javasolják a bal oldalon való alvást. Bár nekem a 9 hónap alatt nem volt ezzel gondom.

Szerintem ez azért lehet, mert a jobb oldaladon van az a fõ ér, ami ellátja a babát oxigénnel. Ezért javasolják a bal oldalon való alvást. Bár nekem a 9 hónap alatt nem volt ezzel gondom.
Azt álmodja, hogy téged fojtogat.
szeret....nehéz lehet kikövetkeztetni!
megõrült
álmában beszél.
Na vajon miért? Mert álmodik.
Ròlad àlmodik
A kérdező hozzászólása: De akkor miért sír reggelenként, amikor megjövök az éjszakai mûszakból, és azzal kezdi, hogy egybõl a nyakamba ugrik, amikor megérkezek?
Elõre is gyászol. Neeem, simán csak rólad nevezte el, és éjjel õt szereti jobban, mert nem fût és praktikusan pakolgatható, ami hát valljuk be, egyik sem az erõsséged.
valszeg annyira szeret, hogy ha odavagy dolgozni akkor is hiányzol neki...nem biztos..csak egy lehetséges tény..

2 éves kisfiam miért tolja ki alvás közben a popsiját?

Nem gondolom, hogy valami baj lehet, csak eddig nem vettük észre, hogy ilyet csinált volna :)

Legjobb válasz: enyém 11hós és ezt csinálja õ is

enyém 11hós és ezt csinálja õ is
Így kényelmes neki :)
lányom is így alszik, sõõt, teljesen maga alá húzza a lábát. :)
Fiam is sokszor alszik így már pici kora óta, így kényelmes neki.
3 éves fiam is sokszor így alszik, biztos így kényelmes, én nagyon bírom, ha így, olyan édes!

Hogyan tudnék éjjel, alvás közben a hasamon maradni?

Könnyen el tudok aludni a hasamon, de sajnos éjjel átfordulok. :( Tudtok valami módszert, vagy pózt, amiben úgy tud maradni az alvó énem is? :D

Legjobb válasz: Fogj egy háti táskát, pakold tele téglával vagy önts bele betont, ezután pedig vedd fel.

Fogj egy háti táskát, pakold tele téglával vagy önts bele betont, ezután pedig vedd fel.
Miért kéne úgy maradni?
Köss a hátadra egy kispárnát.
Miért akarsz a hasadon aludni? A magzati póz a legjobb az alváshoz, hason alvásnál akadályozza a légzésed, nyomódik a mellkasod, ösztönösen fordulsz át.

Alvás közben a REM fázisban tényleg megbénul az áll?

Legjobb válasz: Hát nem mindig, van amikor igen, van, amikor nem. De attól függ, hogy milyen óraformátumot használsz. Ha 24-et, akkor csak minden 5. percben, ha 12-et, akkor minden 3.percben.

Hát nem mindig, van amikor igen, van, amikor nem. De attól függ, hogy milyen óraformátumot használsz. Ha 24-et, akkor csak minden 5. percben, ha 12-et, akkor minden 3.percben.

Árt, hogy alvás közben a fejem mellett van két mobiltelefon kb fél méterre? Ha igen, hogyan?

hozzáértők segítségét köszönöm!

Legjobb válasz: Nem árt. Ez egy ún. urban legend. Nyugodtan alhatsz.

Nem árt. Ez egy ún. urban legend. Nyugodtan alhatsz.
Szerintem igen, olvastam hogy a telefonok kb. egy méteres körzetben káros(rákot okozó)sugarakat bocsátanak ki.Inkább tedd egy kicsit messzebb.
Ha nem töltõn van, akkor semmi gond. Ha töltõn, akkor zavarhat, én pl. észrevettem, hogy halkan, de zúg, és emiatt reggelre megfájdul a fejem. (Bár nekem õsmobilom van.)
"Szerintem igen, olvastam hogy a telefonok kb. egy méteres körzetben káros(rákot okozó)sugarakat bocsátanak ki.Inkább tedd egy kicsit messzebb." Aha... Akkor ne mobilozz soha többé. Az ilyen feltevéseknek semmi alapjuk nincs, leginkább ezós oldalakon lehet ilyeneket olvasni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!