Találatok a következő kifejezésre: Altatásban vagy érzéstelenítéssel jobb császármetszéssel (2 db)

Altatásban vagy epidurális érzéstelenítéssel jobb császármetszéssel szülni?

2 évvel ezel?tt pánikpetegséggel kezeltek, ma már nem járok vele orvoshoz. A n?gyógyászom szerint a betegségem miatt valószín? császárral kell szülnöm. Nagyon félek. Altatásban vagy epidurálás a jobb?

Legjobb válasz: Nem értem, mi köze a pánikbetegségnek a szüléshez? De az orvosod biztos tudja. A baba szempontjából biztosan jobb az epidurál, mert az altatás után egy ideig nem rakhatod mellre és az elõtejre nagy szüksége van, meg a minél korábbi összebújásra is! Fájdalmat így nem érzel és azonnal látod a babádat. Szóval szerintem Neked is ez a jobb. Sok sikert és ne félj, sokan túlélték már!

Nem értem, mi köze a pánikbetegségnek a szüléshez? De az orvosod biztos tudja. A baba szempontjából biztosan jobb az epidurál, mert az altatás után egy ideig nem rakhatod mellre és az elõtejre nagy szüksége van, meg a minél korábbi összebújásra is! Fájdalmat így nem érzel és azonnal látod a babádat. Szóval szerintem Neked is ez a jobb. Sok sikert és ne félj, sokan túlélték már!
Nekem is az a véleményem, h ogy jobb, ha ébren vagy. Jobban részese leszel te is a dolgoknak, ott leszel, hallod, ahogy felsír, megmutatják, láthatod. De ez a saját véleményem, tapasztalatom nincs, bár barátnõm így szült. Nem bánta meg.
Szia!Az biztos hogy sokkal jobb a baba és a te szempontodból is az hogyha ébren vagy de gondolom attól félsz hogy esetleg elöjönne a pánikbetegséged pont közben vagy épp term. szülés közben nem irtad hogy , ennyi idös terhes vagy beszéld meg szerintem a dokival hogy mi lenne a jobb és persze azt is hogy te majd hogy érzed magad a terh.vége felé és a melett dönts amit ugy gondoltok hogy neked is és a babának is megfelelö.Grat a babához, és sok sikert:) 35hetes kismama:)
Szia én is kiegészíteném a leírtakat. Attól, hogy pánikbeteg voltál esetleg vagy még egy kicsit, nem indok a császárra, nem a pánikon jár majd az eszed:) És ébren a legjobb tapasztalatból mondom végig részese vagy az eseményeknek nem érzel semmit, de látni fogod a babád azonnal megmutatják nem teszik azonnal cicire, mert remegéssel jár az epi, de látni fogod a babát.Miután ellátnak bevisznek a megfigyelõbe és oda viszik, majd az édes pici babádat, ahol már csak a tiéd lesz.:) Sok sikert és gratulálok a babához!

Császármetszés altatásban vagy érzéstelenítéssel? Melyik a "jobb" és miért? Lehet választani?

Legjobb válasz: Annyira ne ijedj meg a fájdalomtól, ahogy ijesztget az elõzõ h.szóló... én is nagyon "fájdalom-érzékeny" vagyok, és kibírtam. De tényleg. Anyukám mindig azt mondogatta nekem, hogy én ne is szüljek soha, mert nem bírnám ki azt a fájdalmat, amilyen a hüvelyi szülés. Inkább a császár és az utána levõ fájdalom, mint a hüvelyi szülés. Szóval kibírható a császár után, bár nem kellemes, pláne, ha fel kell kelni, a tüsszentést meg fogd vissza, mert akkor tényleg fáj, azt hittem, szétrepedt a sebem...én nem tudtam visszafogni egyszer...na az tényleg fájdalmas volt.

Annyira ne ijedj meg a fájdalomtól, ahogy ijesztget az elõzõ h.szóló... én is nagyon "fájdalom-érzékeny" vagyok, és kibírtam. De tényleg. Anyukám mindig azt mondogatta nekem, hogy én ne is szüljek soha, mert nem bírnám ki azt a fájdalmat, amilyen a hüvelyi szülés. Inkább a császár és az utána levõ fájdalom, mint a hüvelyi szülés. Szóval kibírható a császár után, bár nem kellemes, pláne, ha fel kell kelni, a tüsszentést meg fogd vissza, mert akkor tényleg fáj, azt hittem, szétrepedt a sebem...én nem tudtam visszafogni egyszer...na az tényleg fájdalmas volt.
Nem bírod a fájdalmat?Hát pedig készülj fel, utána lesznek fájdalmaid.
A 17.41-es válaszoló nem tudom hol szült, hogy nem lehet választani.Nálunk Szombathelyen lehet.Én altatást kértem de lebeszéltek róla, mivel akkor az altatószer átmegy a babába.Így érzéstelenítõt kaptam.Ott a mûtõben mindjárt meg is mutatták a kislányomat, és még utána egyszer a folyosón. A 17.30-as írta hogy neki utána cicire tették.Hát nekem nem, engem elvittek az õrzõbe és csak este hozták be a kislányomat.13.45-kor lett meg és este 8-kor hozták be, nagyon rossz volt hogy nem lehetett velem.Volt egy másik anyuka aki császárral szült õt altatták, neki nagyon aluszékony volt a babája.Mindig úgy keltette fel enni.
természetesen érzéstelenítés. Nekem is így volt. Az altatószer átmegy a babába is! Meg neked is jobb, ha ébren vagy, meg hát egészségesebb is a epidural. Csak utána fájhat a fejed, nem szabad sokat fent lenni, feküdni kell. Bár sokan azt mondják, h nem érzéstelenítették el rendesen, és érezték a mûtétet. De ez ritka azért. Ugyanúgy, az altatásnál is hallottam már, hogy megmozdult mûtét közben...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Én spinálist kaptam. Nem fájt utána a fejem, pedig emelgettem. Az sem zavart, h nem tudtam mozgatni a lábaim. Annyi volt, hogy miután beadták és lefektettek, rosszul lettem és hánytam. De egy méhszájvizsgálat fájdalmasabb, mint a szuri.
Ez is furcsa én hüvelyi úton szültem, és mégis rá 5 napra jött csak az elõ tej addig semmi!
Szia.Nekem surgossegi csaszarom volt, egyebkent sem akartam epidularis erzestelenitest kerni gondoltam eleg lesz majd a gaz. De nem huvelyi szules lett igy altattak.Parom kint vart, meg 5perc sem telt el onnantol hogy kikuldtek es mar a kezeben volt a gyerek.Engem megnyugtatott az orvos ha nem valami pancser mut akinek fel oraba telik kivenni a babat akkor nem megy at az altato, ha megis pancser akkor sem olyan artalmasak hiszen gondoljon bele akkor nem altatnak.Sot meg morfiumot is kaptam.Persze nem tudtam szoptatni amig fel nem keltem de nem halt ehen. :) Szerintem egyik sem rosszabb a masiktol.
Még annyit.Nem tudom ti hogy tervezitek, de nekem bent volt a férjem a mûtõbe.És nagyon megnyugtató volt.
Nálam is bent volt, de nagyon megviselte. Nem beszél róla, csak néha elejt egy-egy mondatot errõl.
fejgörcsöd CSAK akkor lesz, ha 12 órán belül megemeled a fejed. de úgyis szólnak hogy ne emeld.nekem szóltak.
nem akarlak elkeseriteni, de jobb ha felkészülsz a fájdalomra. az utófájások egész éjszaka tarthatnak, és a sebed is lüktet. amikor elõszor keltenek fel, levegõt alig kapsz. a császár kb 2 hét fájdalom.
cicafürdést akartam írni, bocsi :) Ja igen, tejci úgyanúgy azonnal beindult, nem volt 3-4 nap csúszás, mint ahogy mondani szokták.
17:30as vagyok. Én gerincproblémás vagyok/voltak. Sérv, meg csigolyáim vannak elcsúszva. Nem altattak :) Nem volt fejfájásom egyáltalán. Este miután elvitték a babám, hogy tudjak aludni, kaptam altatót, meg fájdalomcsillapítót. Reggel visszahozták, úgyhogy kelnem kellett :) Elsõre kikelni és kimenni wc-re fájdalmas, olyan mintha leszakadna a hasad, ég a vágásnál. Szóval nem kellemes, meg a cicifürdés is kellemetlen :( De a babának új pelus kell, úgyhogy csinálni kell mindent :D Amúgy minél inkább erõlteted a járást, mozgást, annál elõbb túl jutsz a nehezebb idõszakon. De azért megterhelõ, lassabb a felépülés, mégiscsak egy hasi mûtét. Én kb 5perc sétától is kifáradtam 1hét után, pedig jó kondiban vagyok (napi 5km-et futottam)
Altatás, szerintem rosszabb, mert az altató belemegy a babába is, illetve nem tudják cicire tenni. Engem érzéstelenítettek. Jobb volt. Miután kivették a picim, megnézhettem, aztán odaadták Apának és utána rátették cicire. Kicsit fura volt, úgy nézni a lábam, mintha nem is az enyém lenne :) Ettõl függetlenül a nyomást lreztem, mást nem Szerintem nem lehet választani. Az altatás csak akkor van, hogyha az anyukának valami komoly betegsége van, amúgy meg érzéstelenítenek.
Mint ahogy azt sem te választhatod, h császár v hüvelyi szülés, így az érzéstelenítés fajtáját sem. Ha nincs szívproblémád v gerincproblémád és a császár nem extrémsürgõs a te vagy a baba halálközeli állapota miatt, akkor 100%, h érzéstelenítés lesz. Azért szeretik azt az orvosok jobban, mert nem megy át a babába és kiemelés után fel tud sírni, tisztul a tüdeje. Hüvelyi szülésnél a hüvelyen való átpréselõdés kinyomja a tüdõben levõ folyadékot, ezzel biztosítva a tiszta légutakat. Császárnál ez a nyomás elmarad, ha a baba pluszban alszik is, akkor nagyobb az esélye, h a tüdõ nem tisztul ki rendesen és tüdõgyulladást kap a baba.
17.41 vagyok Pontosítás: ha szívproblémád van, akkor 100%, h gerincérzéstelenítés van. Ha gerincproblémád van (valami, ami nem engedi a szúrást), akkor inkább altatás.
A kérdező hozzászólása: Egyik sincs, epilepsziás vagyok, ezért kell császárral szülnöm. Rettegek attól, hogy állítólag iszonyatos fejgörcs lehet az érzéstelenítés vége (nem bírom a fájdalmat). De a babának mindenképpen ez a jobb, igaz?
Még annyit.Nekem mûtét közben fájt a fejem meg hányingerem volt.Folyamatosan kérdezgették.Utána nem emlékszem hogy fájt volna.
Szia!Én 2 hónapja szültem Baján császárral, nekem javasolták az érzéstelenítést!Elõtte való nap beszélgettem a mûtõs fiúval, azt mondta altatásnál 5 percük van arra hogy kivegyék a gyereket, ha azt akarják hogy ne menjen át az altató.Iszonyatos fejgörcstõl nem kell tartanod ha sokat iszol és kb az elsõ 10 órában nem emelgeted a fejed!A kisfiunk du 1-kor született, azt mondták hogy este oda adják, de mivel adaptációs zavar lépett fel nála, majdnem 2 napi nem láttam mert elvitték a gyerekosztályra:// Nekem ami fájdalmas volt az csõ ami a sebbõl vezette el a vért, és utána kb 3 napig nehéz volt felkelni az ágyból, mert igen csak fájt odalent..Ne keseredj el elsõ nap.hogy milyen tehetetlen vagy, mert az leszel, ugyanis napról napra érezni fogod a javulást!Na meg ezek a drágaságok minden fájdalmat megérnek!!!!!
Eszem ágában sem volt ilyesztegetni, kedves utolsó.De ahogy te is írtad vannak fájdalmak utána.És a mozgásra gondoltam én is.
Nekem mindig azt mondták olyan hamar kapják ki a babát hogy nem tud átmenni az altatószer a babába. engem érzéstelenítettek, igaz sos császárom volt. sajnos a pici mivel korababa lett egybõl ment inkubátorba és lélegeztetésre. iszonyat volt a mozdulatlanság, hogy nem éreztem a lábamat. mivel toxémiás lettem és a vérnyomásom 200felé ment mikor felakartak állítani az örzõben így én csak 18 óra múlva bírtam felkelni az ágyról. miután belgyógyászt hívtak hozzám. a fájdalomról: másnap éjszaka nõvért hívtam mert nem bírtam felkelni pisilni. szegény meg ijedten rohant mert tudta mi volt velem :) csütörtökön császár délután, pénteken rohadtul fájt emlékezetem szerint, viszont szombattól már nem lébecolhattam, mennem kellett a kórház túlsó végébe a PIc osztályra. hétfõn varratszedés és onnantól 3 hétig hajnali 3, 30-*kor kocsiba be, és éjszaka meg haza. Mennem kellett, így nem is emlékszem arra hogy az elsõ éjszaka után fájt e vagy sem. de annyira nem lehetett vészes, mivel én sem bírom a fájdalmat, biztosan emlékeznék rá., igaz jobban izgatott hogy életben marad e a lányom :( ma már 15 hónapos cserfes manó. :) ) de tény hogy leginkább a mozdulatlanság készített ki engem. fejgörcsöm nekem is volt, igaz én egyszer tudatlanul szúrás közben felnéztem a férjemre. úgy szólt rám a szülésznõm. két napig csak feküdni vagy menni tudtam, ülni nem. azt hittem megõrülök, annyira még sosem fájt a fejem. s mivel sos császár volt, senki nem szólt hogy sok folyadékot igyak, hogy vigyek magammal szívószálfélét, így inni alig ittam az õrzõben.
A utó méhösszehúzódás mindenkinek fáj, nem csak a császárosoknak. Sõt, én majd bele pusztultam a szelekbe. Olyan vihar tombolt a hasamban 3. nap, hogy azt hittem szétszakad a hasam (érdekes, errõl soha sehol nem olvastam még). Nekem nem volt fejfájásom, pedig már mûtét után emeltem a fejem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!