Találatok a következő kifejezésre: Altatásban vagy érzéstelenítéssel (32 db)

Izmot műtenek a kezemben. Altatás vagy érzéstelenítés?

Legjobb válasz: Két okból választanám az érzéstelenítést: 1. Az altatás után azonnal jelentkezik a fájdalom, míg az érzéstelenítésnél csak késõbb, amikor a gyógyszerhatás lecseng. 2. Az anesztetikumok gyakorlatilag mind neurotoxikusak. Az okozott károsodás nem nagy mértékû, és inkább csak a fejlõdõ agyat érintheti (felnõttet kevésbé), de tanulmányok szerint aki 4 éves kor elõtt bármilyen okból kétszer altatásra került, annál kimutathatóan rosszabb az iskolai teljesítmény. Ebbõl én nem kérnék még felnõttként sem, ha van más lehetõség is (különösen, hogy az altatásnak meglehetnek az egyéb szövõdményei is). Nem véletlen, hogy világszerte elõtérbe kerül az érzéstelenítéses módszer a narkózissal szemben, már amikor szakmailag lehetséges a dolog. Vannak olyan állapotok, amikor egyik vagy másik módszer elõnyösebb, ilyenkor célszerû az aneszteziológus véleményére hagyatkozni. Ha mindkét módszer szóba jön, én a magam részérõl nem akarnék aludni.

Két okból választanám az érzéstelenítést: 1. Az altatás után azonnal jelentkezik a fájdalom, míg az érzéstelenítésnél csak késõbb, amikor a gyógyszerhatás lecseng. 2. Az anesztetikumok gyakorlatilag mind neurotoxikusak. Az okozott károsodás nem nagy mértékû, és inkább csak a fejlõdõ agyat érintheti (felnõttet kevésbé), de tanulmányok szerint aki 4 éves kor elõtt bármilyen okból kétszer altatásra került, annál kimutathatóan rosszabb az iskolai teljesítmény. Ebbõl én nem kérnék még felnõttként sem, ha van más lehetõség is (különösen, hogy az altatásnak meglehetnek az egyéb szövõdményei is). Nem véletlen, hogy világszerte elõtérbe kerül az érzéstelenítéses módszer a narkózissal szemben, már amikor szakmailag lehetséges a dolog. Vannak olyan állapotok, amikor egyik vagy másik módszer elõnyösebb, ilyenkor célszerû az aneszteziológus véleményére hagyatkozni. Ha mindkét módszer szóba jön, én a magam részérõl nem akarnék aludni.
Mindenképpen az érzéstelenítést választanám, 5 hete mûtötték a kezem súlyos törése miatt, és e kettõ alternatíva között választhattam.. És végül az érzéstelenítés mellett döntöttem, teljesen lezsibbasztotték, és semmit nem éreztem belõle + 1 napig fájdalom mentes volt.. Azonban erre csak 80% esély van, hogy eltalálják a megfelelõ ideget, mivel itt m.o-n nem ultrahangos tûvel kezelnek..
Nekem volt izom mûtétem.Engem altattak, mondjuk nem a kezemen kellett bevágni az izmot, hanem a nyakamon.Másat nem hinném, hogy csináltak, nem tudok róla.

Altatás vagy érzéstelenítés?

Császározni fognak kedden, de nem tudom, hogy melyiket válasszam. Igazából ébren szeretnék lenni, de állítólag sokkal több szöv?dménye lehet az érzéstelenítésnek, mint az altatásnak.

Legjobb válasz: Nekem nincs tapasztalatom. De a szobatársam a kórházban másodszor is császárral szült, az elsõt altatással a másodikat érzéstelenítéssel, Õ azt mondta hogy soha többet nem választaná az érzéstelenítést.Nem fájt neki, de érezte amit csinálnak, és azt mondta hogy jobb volt mikor aludt. Igaz így láthatta a babát az viszont nagyon jó volt!

Nekem nincs tapasztalatom. De a szobatársam a kórházban másodszor is császárral szült, az elsõt altatással a másodikat érzéstelenítéssel, Õ azt mondta hogy soha többet nem választaná az érzéstelenítést.Nem fájt neki, de érezte amit csinálnak, és azt mondta hogy jobb volt mikor aludt. Igaz így láthatta a babát az viszont nagyon jó volt!
Sz.helyen van külön császáros õrzõ!24h kellett spinális után feküdnöm, de a nõvérke 12 h után lefürdet tetõtõl talpig.Megemelik a támlát, és utána(ha már nincs inkubátorba a pici)és kérheted hogy vigyék oda!Én minden fájdalmam elfelejtettem amikor velem volt a pici!Ha elsõre nem sikerül a felkelés ne aggódj, engem ülõ helyzetbõl 3-szor fektettek vissza, mert annyira szédûltem!Ez a spinális mellékhatása, mûtét közben is leeshet a vérnyomásod, de folyamatosan mérik, és akkor adnak rá valamit.
Ahogy már írták, mûtét után néhány órán át vagy õrzõbe kerülsz, vagy nem, de a lényeg, hogy megfigyelés alatt tartanak. Ez változó hogy hol mennyi idõ. Leegyszerûsíthetjük úgy is, hogy az elsõ felkelésig nem nagyon mozoghatsz, és tegyük hozzá, nem is nagyon fogsz tudni! Ez idõ alatt nem viszik oda hozzád a babát, így nem tudsz és nem is kell szoptatnod! Elõször majd kiszedik a katétert, fel kell kelned, zuhany, és utána jöhet a baba. Akkor már mozoghatsz és szoptathatsz. Én arra értettem, hogy ne mozogj, amíg megfigyelés alatt leszel. Ekkor megy majd ki az érzéstelenítõ hatása is, és ekkor fogod elõször érezni, hogy fáj a hasad. Na ez idõ alatt nem szabad megemelned a fejedet. Onnantól kezdve, hogy jön a nõvérke, hogy tessék felkelni, már kénytelen leszel mozgatni a fejed és mindened! :)
Van privát címed ahova írhatnék?
A kérdező hozzászólása: De azt hogy lehet megoldani, hogy ne mozduljak, de a babát is szoptassam? Lehetséges a kettõ?? :) Nahát, tényleg micsoda véletlen! Igazából engem minden érdekelne, mert még kórházban sem nagyon voltam, pláne nem szülni és egy kis életért felelni.. fogalmam sincs, hogy majd mit és hogy kell csinálni. Úgyhogy ha bármi jótanácsod van még, szívesen meghallgatom! Pl. mennyi idõnként hozzák a babát, vagy ez hogy mûködik? Akkor valószínû szoptatás-pelenkázás témában sem olyan segítõkészek?
21:51-es vagyok!Én is Szombathelyen szûltem mindkettõt!Milyen kicsi a világ!A csecsemõsökre ne számíts, pelenkát és popsitörlõt vigyél a bébinek!Ha valami érdekel írok szívesen!
Engem is csak érzéstelenítettek, nem tudom milyen az altatás, de nem is szeretném megtapasztalni. Mindent leírtak már elõttem. A fejfájás ellen még annyit tudsz tenni, hogy nem emeled a fejed! Én nem fogadtam szót, pedig a mûtõsfiú, és az orvosom is a lelkemre kötötte, hogy ne emeljem meg a fejem amíg feküdni kell. Meg is lett az eredménye. 2-3 nap múlva olyan fejgörcsöm volt, hogy a falat tudtam volna kaparni. Szóval fogadj szépen szót az orvosoknak, és ha azt mondják, hogy mozdulatlan fekvés, akkor tényleg mozdulatlan legyél! Mielõbbi felépülést, és jó babázást Neked!
A kérdező hozzászólása: Elsõ baba, hihetetlen, hogy pár nap múlva megszületik
A kérdező hozzászólása: Ez a katéteres tanács is jól jött, köszönöm :) Ettõl is azért tartok, bár leginkább a babára koncentrálok, már nagyon várom, hogy lássam, hogy érezzem! Szombathelyen fogok szülni, holnap reggel megyek az altatóorvossal beszélni
21:51-es vagyok.Nem feltétlen hogy fájni fog a fejed, a katétert meg kérd akkor amikor már elzsibbadtál, jobb helyeken ezt már kérni sem kell.Nekem a méh-összehúzódás volt a legrosszab a egészben, de ha elsõ baba, akkor az sem vészes, ne félj hamar túlleszel rajta!Könnyen mondom mi?(4 hónapja én is keddi napon szültem, én is tettem fel hasonló kérdést, mert döntésképtelen voltam!Nekem is sokat segítettek a hsz-ek és nem bántam meg!Hol fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: De jó! Köszönöm nektek, megnyugtattatok! Mindenképp fent szerettem volna lenni, csak most hallottam, hogy azért adják az EDA-t, mert hogy az olcsóbb.. De én is így érzek, ha már meg nem szülhetem, akkor legalább hadd lássam, mikor világra jön! Ez kihagyhatatlan érzés, ha esetleg még fejfájásba, vizelési problémába stb. is kerül...
Szia!Mindkét törpémet császárral szültem.A kislányomnál altattak, mert sürgõs volt, (vajúdás közben derült ki hogy császár), hát nem volt jó!Elõször is amikor felébredtem szõrnyû volt, le se esett hirtelen hogy szûltem és hogy hol vagyok!Nem tudtam semmit a babámról, nem láthattam, amikor behozták még tiszta kóma voltam, nem tudtam cicire tenni és még másnap is alíg bírtam ellátni!A tubussal (mindenkinek dugnak le)felsértették a torkomat, áll.köhögnöm kellett és friss sebbel nem volt élmény!De!4 hónapja spinális-érzéstelenítéssel született meg kisfiam, (én is féltem tõle)és nagyon jó döntés volt!Ha már császár kell, inkább!Egyszerre láthattam a kisfiamat!Ciciztünk, mosolyogtunk!Bár az utána lévõ mozdulatlan fekvés nem olyan jó, de kilehet bírni, (vittem mp3 lejátszót és próbáltam nem a bajomra gondolni)Elõbb gyógyultam, nem voltam kómás és a babának is jobb!Én úgy tudom hogy ha altatnak gyorsabban is kell dolgozni az orvosoknak, nehogy átmenjen az altatószer a babába!
ÉRZÉSTELENÍTÉS!!! :) Fájdalmat nem érzel abszolút de minden mást igen, én biztos megint ezt kérném ha oda kerülök mert tudom hogy mit kell várni. Egy nagyon nagy nyomást a gyomorban (olyan hogy hányingered lesz) és akkor nyomják ki a picit belõled és akkor már láthatod is. Ne hagyd ki. Én féltem tõle de nekem szerencsére nem engedtek mást. Sajnálnám ha kimaradtam volna belõle. A Császárral megfosztanak végülis a szüléstõl de így mégis jobban átélheted mint alva.
21.44-es vagyok. Igen, azt lehet érezni, amikor rángatják ki a babát, de ez nem fáj, mivel totál el vagy érzéstelenítve. És az nagyon jó volt, amikor a doki szólt, hogy most figyeljek, és megmutatták a babámat :)
Szerintem mindenképp érzéstelenítés! Én nem is hallottam ilyenrõl, hogy több szövõdménye lehet én úgy tudom, hogy az altatás sokkal veszélyesebb, éppen ezért csak sürgõsségi császárnál altatnak, ha jól tudom Engem edával császároztak, mert sima szülésnek indult. Semmi bajom az ég világon nem lett az edától, még a fejemet is emelgettem, mert elfelejtettem hogy az nem túl jó, de tényleg semmmi gondom nem volt.
Nekem érzéstelenítésem volt és arra is szavazok. :) Semmi negatív élményem nem volt ezzel kapcsolatban.Ami fontos ha ezt választod, hogy nagyon sok vizet igyál, amennyit csak tudsz és a fejfájást is megúszod.
Nekem az érzéstelenítéssel kapcsolatban van tapasztalatom. Maga a császározásos mûvelet nem volt vészes, de itt nem is ez a lényeg. Hanem az, amikor meghallottam, ahogyan felsír, és ahogyan megmutatták és ahogyan megsimogathattam a kezét rögtön és az az érzés.... ÁÁÁÁÁÁ. Szóval én az érzéstelenítésre szavazok. Az már más lehet amikor lefürdetve, felöltöztetve odaadják, biztos az is fantasztikus, de én nagyon nagy élménnyel lennék szegényebb, ha nem hallottam volna felsírni, és nem láttam volna meg azonnal.
A kérdező hozzászólása: Hú, mennyi jó tanács, nagyon-nagyon szépen köszönöm Nektek!!! Most azért már valamennyire képben vagyok, nem tudtam, hogy mûködik ez Kedves szhelyi Kismama, a címem: [email protected]

A programozott császárt altatásban, vagy érzéstelenítésben végzik?

Legjobb válasz: Érzéstelenítésben. Csak akkor altatnak, ha külön kéred, vagy ha nem sikerül az epidurál (ez igen ritka). Boldog babázást!

Érzéstelenítésben. Csak akkor altatnak, ha külön kéred, vagy ha nem sikerül az epidurál (ez igen ritka). Boldog babázást!
En is csàszàrral szültem oktober 30.-àn:) , engem is csak erzestelenitettek de azt külön mondanod kell a nögyogyäsznäl!Es hidd el, nem erzel semmit.csak egy kicsi nyomäst amikor kiveszik a picit!

Nemsokára lesz orrsövény és arcüreg ciszta műtétem, és nem tudom altatást vagy érzéstelenítést kérjek! Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Altatást. Volt katonatársam megcsináltatta az orrsövény mûtétet, hogy otthon lehessen 1 hónapot... Utólag azt mondta,"ha tudom, hogy ez milyen, inkább 1 évig ki sem mentem volna a laktanyából..."

Altatást. Volt katonatársam megcsináltatta az orrsövény mûtétet, hogy otthon lehessen 1 hónapot... Utólag azt mondta, "ha tudom, hogy ez milyen, inkább 1 évig ki sem mentem volna a laktanyából..."

Császármetszésről kérdeznék. Ti éreztétek? Altatás vagy érzéstelenítés?

Sziasztok! Császárom lesz szeptember közepén. A kérdés az lenne, hogy érzéstelenítéssel vagy altatással csinálják e, de nem tudok dönteni. Az érzéstelenítés kétesélyes, vagy sikerül vagy nem, mert a gerincferdülésem miatt nem találták el azt a pontot az előző szülésnél sem, tehát végig éreztem mindent. Az altatás pedig az asztmám miatt veszélyes, de alig van rohamom, max ha meg vagyok fázva. Bár nem tudom,milyen kockázatot jelent az asztma, ezt elfelejtettem megkérdezni a dokitól. Ti melyiket választanátok? A másik kérdésem pedig elég fura... szóval az a kérdés, hogy a lábgörcsöt sikeres érzéstelenítés esetén érzi az ember a műtét közben, vagy sem? És altatás alatt? Mit lehet tenni az ellen, hogy közben ne görcsöljön be? Görcsoldó?

Legjobb válasz: 3dik válaszoló vagyok. Nem lehet, hogy ilyen rángatás szerûséget éreztél? Mert az olyan mintha cibálnának és azt én is éreztem mind két terhességemnél. Mondta is az anesztes orvos mikor kiértünk a mûtõbõl, hogy nálam valószínûleg késõbb hatott a szúrás mert utána nem voltak fájdalmaim, de amikor elkeztek vágni azt viszont éreztem sajnos és altatott.

Érzéstelenítéssel szültem, nem éreztem mûtét közben semmit. A lábadozás is elviselhetõ volt.
3dik válaszoló vagyok. Nem lehet, hogy ilyen rángatás szerûséget éreztél? Mert az olyan mintha cibálnának és azt én is éreztem mind két terhességemnél. Mondta is az anesztes orvos mikor kiértünk a mûtõbõl, hogy nálam valószínûleg késõbb hatott a szúrás mert utána nem voltak fájdalmaim, de amikor elkeztek vágni azt viszont éreztem sajnos és altatott.
Cibálást mindenki érez. Csodát azért ne várjunk az érzéstelenítéstõl, de nekem egyáltalán nem volt fájdalmas.
Akkor nem tudsz inkább másik kórházba menni?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem. Ez a körzeti. És mivel programozott, nem sürgõsségi császár, hogy éppen ott jött rám a szülés, így nem vállalja a kórház.
ÉRdekes és borzasztó amiket írsz :O Engem nem kezdtek el vágni addig amíg éreztem sem császárnál, sem más mûtétnél amikor spinálist kaptam... Én örültem, hogy nem altattak, így hallhattam amikor elõször felsír, megmutatták amikor kivették és nem sokkal utána behozták hozzám az õrzõbe, hogy lássam.Késõbb behozták szopizni többször is és 1x még éjszaka is áthozták és mellém fektették, mert vigasztalhatatlanul sírt, azt mondták anyahiánya volt :D másnaptól pedig velem volt reggeltõl estig, csak éjszakára vitték el.
Én érzéstelenítéssel kérném. Hallhatom, ahogy felsír, én láthatom elõször, nem csak akkor kapom meg amikor kábultan felkelek, amikor már fel van öltöztetve, meg van mosdatva... el sem hinném, hogy az enyém. Nem tudom, hogy jön az asztma az altatáshoz, hiszen ez csak felszíni altatás, itt magadtól lélegzel. Lábgörcsöt pedig egyáltalán nem érezhetsz mûtét közben, fõleg ha altatnak... Az elõzõ SOS császár volt?
Én is ugyanígy jártam, mint te... a 2. császáromnál. Nem hatott az érzéstelenítõ, orvos nem hitt nekem, felvágtak, éreztem, még a lábam is tudtam mozgatni! Aztán végül megkönyörültek rajtam és elaltattak. Pár hét múlva újra császárom lesz, igaz másik orvossal, aki megígérte, addig nem áll nekem, amíg vmit is érzek, de nem akar altatni, a baba miatt. Rettegek, szó szerint! Nem tudom, mivel nyugtassam magam, úgyhogy teljesen megértelek. Jogomban áll mindenképp az altatást kérni, vagy nem?
A kérdező hozzászólása: Szia! Én végül elintéztem, hogy másik kórházban szülhessek, bár nem volt egyszerû, végül az ottani fõorvos belement. Szóval kicsit nyugodtabb vagyok.
A kérdező hozzászólása: Balassagyarmat. Az elsõ kettõt Vácon szültem, ott nem is volt gond. De sajnos most is a Gyarmati az illetékes kórház, ezért is gondolkodom, hogy inkább altassanak, mert még egyszer nem hiszem, hogy ezt kibírnám. Amúgy ezzel a kórházzal kapcsolatban sok ismerõsöm van, akinek szörnyû élményei vannak. Sógornõm kislánya 2 hónaposan halt meg ott, mert szüléskor gond volt, viszont a doki nem ismerte fel....a barátnõm tesója pedig súlyosan fogyatékos lett, mert császárnál eltörték a koponyacsontját....és ehhez hasonlók....
Utolsó vagyok, most olvastam el a közbensõ kommented: ez szörnyû, hallottam már én is ilyen esetrõl, hogy vki érezte a mûtétet! Normál esetben semmit, csak rángatást kéne.. Hol, melyik kórházban volt ez??
Az általános protokoll szerint programozott császárnál minden esetben spinális (gerincbe adott) érzéstelenítéssel mûtenek, mert annak kevesebb a kockázata, mint az altatásnak. Csak különösen indokolt, vmint sürgõsségi esetben alkalmaznak altatást. A Te esetedben ezért több mint valószínû, nem is szívesen altatnának, csak ha nagyon muszáj (sürgõs). A másik kérdésedre: gerincbe adott érzéstelenítés esetén deréktól lefelé teljesen "lebénulsz", nem érzel semmit a lábujjaid végéig!:)
Direkt azért van a kismamák kezében a branül, hogy ha gond adódik az érzéstelenítés során, akkor rögtön tudjanak altatni. De simán elhiszem, hogy mulasztottak az orvosok, szégyen, de ott spórolnak a gyógyszerekkel, ahol tudnak. Viszont ha ilyen szörnyû élményem lenne az érzéstelenítéssel kapcsolatban, akkor meg sem fordulna a fejemben, hogy még egyszer belemenjek. Ha oda se adják a babát rögtön (nálunk odaadják mondjuk), akkor kérd inkább az altatást, az a biztos. Azt nem lehet elcseszni.
Hàt lehet màshol szülnèk, minthogy nehezen hiszem el hogy 15-30percig hallgattàk az üvöltèsed, egy bocsi kìséretében...
Nekem érzéstelenítésem volt és semmit nem éreztem az ég világon. Azt viszont nem hiszem el h VÉGIG érezted a császárt mert abba belepusztultál volna úgy fáj. Azt az orvosok nem is engednék mert gondolom szóltál h érzed az egyik a másik ha nem is szóltál üvöltés nélkül nem bírtad volna ki. Így valószínûleg mint aki írta is h az elején érezte bealtatták. 6 hónapja volt sürgõs császárom de örülök h ébren voltam. Igaz ami igaz nagyon izgultam meg féltem is mert hirtelen jött a dolog de nem bánom h végig ébren lehettem.
Gerincembe kaptam érzéstelenítést most hétfõn lesz két hete. Éreztem ahogy elkezdtek vágni akkor kaptam egy maszkot amitõl szerintem elaludtam egy kicsit legalább is én így gondolom, mert vannak sötét foltok a szülésemmel kapcsolatban. Arra ébredtem, hogy sír a fiam. Minden képen konzultáj az orvosoddal de szerintem az lenne a legjobb, ha a kórházban lévõ aneszteziológussal beszélnél errõl.
érzéstelenítés.megkaptam a gerincembe az injekciót amit nem is éreztem.aztán utána csak egy kis ráncigálást éreztem.nem fájdalmat és nem is volt kellemetlen.én semmiféleképpen nem hagynám ki a kicsi elsõ írását.és amikor megpillantottam a fiamat és odatették hogy meg pusziljam. hát...attól csodálatosabb dolog nincs a világon.

Császármetszés altatásban vagy érzéstelenítéssel? Melyik a "jobb" és miért? Lehet választani?

Legjobb válasz: Annyira ne ijedj meg a fájdalomtól, ahogy ijesztget az elõzõ h.szóló... én is nagyon "fájdalom-érzékeny" vagyok, és kibírtam. De tényleg. Anyukám mindig azt mondogatta nekem, hogy én ne is szüljek soha, mert nem bírnám ki azt a fájdalmat, amilyen a hüvelyi szülés. Inkább a császár és az utána levõ fájdalom, mint a hüvelyi szülés. Szóval kibírható a császár után, bár nem kellemes, pláne, ha fel kell kelni, a tüsszentést meg fogd vissza, mert akkor tényleg fáj, azt hittem, szétrepedt a sebem...én nem tudtam visszafogni egyszer...na az tényleg fájdalmas volt.

Annyira ne ijedj meg a fájdalomtól, ahogy ijesztget az elõzõ h.szóló... én is nagyon "fájdalom-érzékeny" vagyok, és kibírtam. De tényleg. Anyukám mindig azt mondogatta nekem, hogy én ne is szüljek soha, mert nem bírnám ki azt a fájdalmat, amilyen a hüvelyi szülés. Inkább a császár és az utána levõ fájdalom, mint a hüvelyi szülés. Szóval kibírható a császár után, bár nem kellemes, pláne, ha fel kell kelni, a tüsszentést meg fogd vissza, mert akkor tényleg fáj, azt hittem, szétrepedt a sebem...én nem tudtam visszafogni egyszer...na az tényleg fájdalmas volt.
Nem bírod a fájdalmat?Hát pedig készülj fel, utána lesznek fájdalmaid.
A 17.41-es válaszoló nem tudom hol szült, hogy nem lehet választani.Nálunk Szombathelyen lehet.Én altatást kértem de lebeszéltek róla, mivel akkor az altatószer átmegy a babába.Így érzéstelenítõt kaptam.Ott a mûtõben mindjárt meg is mutatták a kislányomat, és még utána egyszer a folyosón. A 17.30-as írta hogy neki utána cicire tették.Hát nekem nem, engem elvittek az õrzõbe és csak este hozták be a kislányomat.13.45-kor lett meg és este 8-kor hozták be, nagyon rossz volt hogy nem lehetett velem.Volt egy másik anyuka aki császárral szült õt altatták, neki nagyon aluszékony volt a babája.Mindig úgy keltette fel enni.
természetesen érzéstelenítés. Nekem is így volt. Az altatószer átmegy a babába is! Meg neked is jobb, ha ébren vagy, meg hát egészségesebb is a epidural. Csak utána fájhat a fejed, nem szabad sokat fent lenni, feküdni kell. Bár sokan azt mondják, h nem érzéstelenítették el rendesen, és érezték a mûtétet. De ez ritka azért. Ugyanúgy, az altatásnál is hallottam már, hogy megmozdult mûtét közben...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Én spinálist kaptam. Nem fájt utána a fejem, pedig emelgettem. Az sem zavart, h nem tudtam mozgatni a lábaim. Annyi volt, hogy miután beadták és lefektettek, rosszul lettem és hánytam. De egy méhszájvizsgálat fájdalmasabb, mint a szuri.
Ez is furcsa én hüvelyi úton szültem, és mégis rá 5 napra jött csak az elõ tej addig semmi!
Szia.Nekem surgossegi csaszarom volt, egyebkent sem akartam epidularis erzestelenitest kerni gondoltam eleg lesz majd a gaz. De nem huvelyi szules lett igy altattak.Parom kint vart, meg 5perc sem telt el onnantol hogy kikuldtek es mar a kezeben volt a gyerek.Engem megnyugtatott az orvos ha nem valami pancser mut akinek fel oraba telik kivenni a babat akkor nem megy at az altato, ha megis pancser akkor sem olyan artalmasak hiszen gondoljon bele akkor nem altatnak.Sot meg morfiumot is kaptam.Persze nem tudtam szoptatni amig fel nem keltem de nem halt ehen. :) Szerintem egyik sem rosszabb a masiktol.
Még annyit.Nem tudom ti hogy tervezitek, de nekem bent volt a férjem a mûtõbe.És nagyon megnyugtató volt.
Nálam is bent volt, de nagyon megviselte. Nem beszél róla, csak néha elejt egy-egy mondatot errõl.
fejgörcsöd CSAK akkor lesz, ha 12 órán belül megemeled a fejed. de úgyis szólnak hogy ne emeld.nekem szóltak.
nem akarlak elkeseriteni, de jobb ha felkészülsz a fájdalomra. az utófájások egész éjszaka tarthatnak, és a sebed is lüktet. amikor elõszor keltenek fel, levegõt alig kapsz. a császár kb 2 hét fájdalom.
cicafürdést akartam írni, bocsi :) Ja igen, tejci úgyanúgy azonnal beindult, nem volt 3-4 nap csúszás, mint ahogy mondani szokták.
17:30as vagyok. Én gerincproblémás vagyok/voltak. Sérv, meg csigolyáim vannak elcsúszva. Nem altattak :) Nem volt fejfájásom egyáltalán. Este miután elvitték a babám, hogy tudjak aludni, kaptam altatót, meg fájdalomcsillapítót. Reggel visszahozták, úgyhogy kelnem kellett :) Elsõre kikelni és kimenni wc-re fájdalmas, olyan mintha leszakadna a hasad, ég a vágásnál. Szóval nem kellemes, meg a cicifürdés is kellemetlen :( De a babának új pelus kell, úgyhogy csinálni kell mindent :D Amúgy minél inkább erõlteted a járást, mozgást, annál elõbb túl jutsz a nehezebb idõszakon. De azért megterhelõ, lassabb a felépülés, mégiscsak egy hasi mûtét. Én kb 5perc sétától is kifáradtam 1hét után, pedig jó kondiban vagyok (napi 5km-et futottam)
Altatás, szerintem rosszabb, mert az altató belemegy a babába is, illetve nem tudják cicire tenni. Engem érzéstelenítettek. Jobb volt. Miután kivették a picim, megnézhettem, aztán odaadták Apának és utána rátették cicire. Kicsit fura volt, úgy nézni a lábam, mintha nem is az enyém lenne :) Ettõl függetlenül a nyomást lreztem, mást nem Szerintem nem lehet választani. Az altatás csak akkor van, hogyha az anyukának valami komoly betegsége van, amúgy meg érzéstelenítenek.
Mint ahogy azt sem te választhatod, h császár v hüvelyi szülés, így az érzéstelenítés fajtáját sem. Ha nincs szívproblémád v gerincproblémád és a császár nem extrémsürgõs a te vagy a baba halálközeli állapota miatt, akkor 100%, h érzéstelenítés lesz. Azért szeretik azt az orvosok jobban, mert nem megy át a babába és kiemelés után fel tud sírni, tisztul a tüdeje. Hüvelyi szülésnél a hüvelyen való átpréselõdés kinyomja a tüdõben levõ folyadékot, ezzel biztosítva a tiszta légutakat. Császárnál ez a nyomás elmarad, ha a baba pluszban alszik is, akkor nagyobb az esélye, h a tüdõ nem tisztul ki rendesen és tüdõgyulladást kap a baba.
17.41 vagyok Pontosítás: ha szívproblémád van, akkor 100%, h gerincérzéstelenítés van. Ha gerincproblémád van (valami, ami nem engedi a szúrást), akkor inkább altatás.
A kérdező hozzászólása: Egyik sincs, epilepsziás vagyok, ezért kell császárral szülnöm. Rettegek attól, hogy állítólag iszonyatos fejgörcs lehet az érzéstelenítés vége (nem bírom a fájdalmat). De a babának mindenképpen ez a jobb, igaz?
Még annyit.Nekem mûtét közben fájt a fejem meg hányingerem volt.Folyamatosan kérdezgették.Utána nem emlékszem hogy fájt volna.
Szia!Én 2 hónapja szültem Baján császárral, nekem javasolták az érzéstelenítést!Elõtte való nap beszélgettem a mûtõs fiúval, azt mondta altatásnál 5 percük van arra hogy kivegyék a gyereket, ha azt akarják hogy ne menjen át az altató.Iszonyatos fejgörcstõl nem kell tartanod ha sokat iszol és kb az elsõ 10 órában nem emelgeted a fejed!A kisfiunk du 1-kor született, azt mondták hogy este oda adják, de mivel adaptációs zavar lépett fel nála, majdnem 2 napi nem láttam mert elvitték a gyerekosztályra:// Nekem ami fájdalmas volt az csõ ami a sebbõl vezette el a vért, és utána kb 3 napig nehéz volt felkelni az ágyból, mert igen csak fájt odalent..Ne keseredj el elsõ nap.hogy milyen tehetetlen vagy, mert az leszel, ugyanis napról napra érezni fogod a javulást!Na meg ezek a drágaságok minden fájdalmat megérnek!!!!!
Eszem ágában sem volt ilyesztegetni, kedves utolsó.De ahogy te is írtad vannak fájdalmak utána.És a mozgásra gondoltam én is.
Nekem mindig azt mondták olyan hamar kapják ki a babát hogy nem tud átmenni az altatószer a babába. engem érzéstelenítettek, igaz sos császárom volt. sajnos a pici mivel korababa lett egybõl ment inkubátorba és lélegeztetésre. iszonyat volt a mozdulatlanság, hogy nem éreztem a lábamat. mivel toxémiás lettem és a vérnyomásom 200felé ment mikor felakartak állítani az örzõben így én csak 18 óra múlva bírtam felkelni az ágyról. miután belgyógyászt hívtak hozzám. a fájdalomról: másnap éjszaka nõvért hívtam mert nem bírtam felkelni pisilni. szegény meg ijedten rohant mert tudta mi volt velem :) csütörtökön császár délután, pénteken rohadtul fájt emlékezetem szerint, viszont szombattól már nem lébecolhattam, mennem kellett a kórház túlsó végébe a PIc osztályra. hétfõn varratszedés és onnantól 3 hétig hajnali 3, 30-*kor kocsiba be, és éjszaka meg haza. Mennem kellett, így nem is emlékszem arra hogy az elsõ éjszaka után fájt e vagy sem. de annyira nem lehetett vészes, mivel én sem bírom a fájdalmat, biztosan emlékeznék rá., igaz jobban izgatott hogy életben marad e a lányom :( ma már 15 hónapos cserfes manó. :) ) de tény hogy leginkább a mozdulatlanság készített ki engem. fejgörcsöm nekem is volt, igaz én egyszer tudatlanul szúrás közben felnéztem a férjemre. úgy szólt rám a szülésznõm. két napig csak feküdni vagy menni tudtam, ülni nem. azt hittem megõrülök, annyira még sosem fájt a fejem. s mivel sos császár volt, senki nem szólt hogy sok folyadékot igyak, hogy vigyek magammal szívószálfélét, így inni alig ittam az õrzõben.
A utó méhösszehúzódás mindenkinek fáj, nem csak a császárosoknak. Sõt, én majd bele pusztultam a szelekbe. Olyan vihar tombolt a hasamban 3. nap, hogy azt hittem szétszakad a hasam (érdekes, errõl soha sehol nem olvastam még). Nekem nem volt fejfájásom, pedig már mûtét után emeltem a fejem.

Császár altatásban vagy érzéstelenítéssel? Melyik a jobb, miért? A Dr. Roseban lehet választani?

Legjobb válasz: nem szoktak altatni, bonyolultabb, kockázatosabb.

nem szoktak altatni, bonyolultabb, kockázatosabb.
Nekem volt egy altatásos, és két érzéstelenítéses.Nos tény, hogy én fusztráltabb voltam mikor fent lehettem, de minden kép jobb, hogy hallja az ember ahogy felsír a gyereke, és még talán 1 másodpercre meg is mutatják. Az elsõnél minden kimaradt, csak a , , kész kis csomagot, , kaptam meg.És olyannyira bódult voltam, hogy egy fél nap kimaradt az életembõl az altatásos császár után.
Így van, altatni csak nagyon sürgõs esetekben szoktak, szerintem nem lehet választani. Egyébként a gerunctáji érzéstelenítés jobb, az altatásnál elég jó dózist kap a szerbõl a kicsi is.
Engem altattak, borzasztó volt, az intubálás helye napokig fájt, plusz nem láttam, ahogy világra segítik a Picim, nem éreztem azonnal, csak 3-4 óra múlva kaptam meg. Ez a mai napig fájó pont... De sajnos extrán sürgõs volt kikapni a babát, az EDA, amit vajúdás alatt kaptam nem hatott annyira, hogy a mûtétre is jó legyen.
Nem kap egyébként az altatóból a pici, ugyanis úgy zajlik a dolog, hogy bevisznek, leterítenek, lekenik a hasad, a szülésznek pedig már ott a kezében a szike. Ekkor elaltatnak, és 3 perc múlva kint van, ennyi idõ alatt pedig nem ér át a babába. Ezt a férjem magyarázta el, aki az orvosom is egyben. :)
Ez így van, nekem is így volt az elsõ babámnál. Viszont az az egy hátránya volt a dolognak, hogy mivel nagyon kellett sietniük kicsit kapkodva vágtak és csúnyán is forrt össze a heg. Ha van idõ akkor szép heget csinálnak. Most elméletileg érzéstelenítéssel lesz a császárom, de attól is eléggé félek:) !
A klinikát megkérdezted? Mert nem sok anyuka van itt, aki magamban szült, olyan meg még kevesebb, akit olyanban császároztak.
Nekem beadtak az EDA-t, mert gondoltak, ugy jobban megy majd a tagulas, de 2-3 ora mulva mar latta a doki, hogy vmi miatt nem megy lejjebb a baba, mindenkepp csaszar kell. Csak siman kiterjesztettek az EDA-t es mar vittek is a mutobe. MIvel vegig ebren voltam es teljesen eber is voltam, hallottam, ahogy a dokik beszelgetnek, meg ereztem, ahogy rangatnak (ez nem fajt, inkabb fura volt). Aztan kikaptak a babat, elvittek lemosni es visszahoztak megmutatni, megpuszilni. 2 ora mulva mar megszoptathattam a korhazi szobaban (allami, a Janos korhaz volt). Nem voltam komas, de 12 orat fekudni kellett, kaptam infuziot, utana meg fel lehetett kelni, es nem voltam utana sem kaba, csak a varras helye fajt nyilvan valamennyire (erre adnak jo fajdalomcsillapitot, amivel szoptathatsz is).
Szia! Nekem sok évvel ezelõtt volt, ültem a székben, helyi érzéstelenítésben csinálták, vésõvel kalapáccsal. Remélem már vannak kevésbé brutál módszerek is!Aztán tamponálják , hát attól függ hogy gyógyul 5-7 nap...Lehet hogy a vérzés miatt az altatást nem annyira javasolják, érdeklõdj orvosoktól, akikkel elvégeztetnéd! Üdv Éva

Nemsokára műteni fogják a lábam. Melyik megoldás veszélytelenebb? Az altatás vagy a gerincbe kapott érzéstelenítés? Az utóbbitól nagyon félek, mekkora a kockázata, hogy nem jó helyre szúrják a tűt?

Legjobb válasz: Én azt mondom , h maradj az altatás mellet. Bár ezt aneszteziológus fogja eldönteni, engem is jövõ héten mûtenek de én csak altatással engedtem meg! a gerinces érzéstelenités nagyin veszélyes

Én azt mondom , h maradj az altatás mellet. Bár ezt aneszteziológus fogja eldönteni, engem is jövõ héten mûtenek de én csak altatással engedtem meg! a gerinces érzéstelenités nagyin veszélyes

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!