Találatok a következő kifejezésre: Alkoholt melyik lehet (11 db)

Alkoholt melyik napon lehet fogyasztani? És milyet?

Gondolom a száraz vörösbor és a házipálesz között difi van. Köszi

Legjobb válasz: Mint minden fogyókúránál az alkoholt kerülni kell, lehetõleg semennyit se fogyassz, mivel lényegében az alkohol is hízlal. Azaz, a szervezeted elõször az alkoholból használja fel az energiát, és ha ez elég neki, a többi ételt zsírban raktározza el, ezt pedig nem szeretenéd szerintem. De ha mégis akarsz néha inni egy kicsit, akkor max. szénhidrát napon igyál 1 dl-t, ám akkor aznap kevesebbet egyél az elõírtnál. (pl. 2 kisebb torta szelet helyett egyet).

Mint minden fogyókúránál az alkoholt kerülni kell, lehetõleg semennyit se fogyassz, mivel lényegében az alkohol is hízlal. Azaz, a szervezeted elõször az alkoholból használja fel az energiát, és ha ez elég neki, a többi ételt zsírban raktározza el, ezt pedig nem szeretenéd szerintem. De ha mégis akarsz néha inni egy kicsit, akkor max. szénhidrát napon igyál 1 dl-t, ám akkor aznap kevesebbet egyél az elõírtnál. (pl. 2 kisebb torta szelet helyett egyet).
Minden alkohol hízlal, én egyik napra sem javasolnám, hiszen a fogyókúránál éppen a súlyvesztés a lényeg.

Melyik az az anyag, amelyik szobahőmérsékleten massza-szerű (szilárd), erősen tűzveszélyes, oldható vízben vagy alkoholban, porrá lehet darálni és beszerezhető könnyen?

Nem robbanóanyagot szeretnék készíteni,csak egy csillagszórót házilag,csalás nélkül.valami olyan anyagra gondolok mint az alumíniumpor vagy a magnézium.

Legjobb válasz: meténamin (jól oldódik poláris oldószerekben, szobahõmérsékleten porrá lehet õrölni) a hexamint gyógyszertárban antibiotikumként használják. az akné kezelésében jó hatóanyag, bár savas környezetben metil-aldehidre, és ammóniára bomlik, és a metil-aldehid miatt nagyon jó fertõtlenítõ. beszerezheted a hexamint a kemping termékek között. és a pattogó hatás elérése érdekében ajánlom a bárium-nitrátot! bár a csillagszór elkészítéséhez nem javaslom, mert elég. 16F

meténamin (jól oldódik poláris oldószerekben, szobahõmérsékleten porrá lehet õrölni) a hexamint gyógyszertárban antibiotikumként használják. az akné kezelésében jó hatóanyag, bár savas környezetben metil-aldehidre, és ammóniára bomlik, és a metil-aldehid miatt nagyon jó fertõtlenítõ. beszerezheted a hexamint a kemping termékek között. és a pattogó hatás elérése érdekében ajánlom a bárium-nitrátot! bár a csillagszór elkészítéséhez nem javaslom, mert elég. 16F

90 napos diétánál melyik napon lehet alkoholt inni? Azt lehet egyáltalán? Mert ha pl. felmegyünk bulizni vagy közeleg a szilveszter lehet hogy jól esne egy kis bor vagy egy pohár pezsgő.

Legjobb válasz: A 90 napos diétánál nem lehet alkoholt inni! A 3 hónap alatt egyszer ittam egy kis pohár bort, szülinapi zsúron, édesség napon.

A 90 napos diétánál nem lehet alkoholt inni! A 3 hónap alatt egyszer ittam egy kis pohár bort, szülinapi zsúron, édesség napon.
Szenhidratnapon.
Szerintem ha iszol egyszer kis bort es pohar pezsgot, semmi bajod nem lesz, nem ettol fogsz meghizni, ha amugy tenyleg rendesen betartod a fogyit. Nyugodtan igyal, majd szilveszter utan jobban odafigyelsz!
jol irta az elsõ, nem lehet!
az alkohol cukorrá alakul, ami szénhidrát, tehát szénhidrátnapon. Amúgy igyál inkább minden nap egy pohár vörösbort, az egészséges, kedvezõen hat az anyagcserére és tele van antioxidánssal, de csak egy pohárral!


Melyik az az alkohol, aminek nem lehet érezni a szagát? Van olyan egyáltalán?

Legjobb válasz: Itt szét kell választani az alkohol ami italoknál etilalkohol, szagát és az egyes italokban levõ aromaanyagok szagát.Sokszor az aromaanyag szagát lehet érezni elsõsorban pláne ha alacsony alkoholtartalmú az ital pld a sör.

Itt szét kell választani az alkohol ami italoknál etilalkohol, szagát és az egyes italokban levõ aromaanyagok szagát.Sokszor az aromaanyag szagát lehet érezni elsõsorban pláne ha alacsony alkoholtartalmú az ital pld a sör.
Vodka.
A vodka elméletileg iztelen, szagtalan.
"A tiszta szösznek nincs szaga" Csak etilalkohol szaga van ha esetleg nem tudnád.
Nincs.
hát pici van nekije, de nem olyan mint a sörnek mint amikor kifelé gyün
A tiszta szösznek nincs szaga.
Az etil-alkoholnak tényleg van szaga, még ha tiszta is.
Ha az ivás utánira gondolsz, egy gyûjteményben találtam az ötletet, hogy a "munkahelyi pia" az a vodka. Ha közvetlenül rálehelsz valakire akkor buksz, de szaga szerintem sincs. Én ittam már munkahelyen...vodka-tejet:D Sose buksz le vele, bár egy kis gyomor kell hozzá (azért léteznek borzasztóbb italok).
A Vodka. Ha már inni akarsz igyál jó magyar bort. meg jó magyar pálinkát. Kitünõ magyar gyümölcsbõl készül, nem kukoricából mint a Vhisky. A vodka krumpliból. Tehát magyar földön magyar bort, magyar pálinkát.
Kíváncsi lennék, miért kérdezed.Én régebben hétvégente sokat ittam, és mindig beteg voltam tõle.Kb 2 éve nem iszom semmilyen alkoholt, sportolok 3 naponta 9 km -t futok.Meg egy kis Thai boksz.Sokkal jobban érzem magam!!!Sokkal.Inkább sportolj mint igyál azt gondolom jobban jársz.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! nem azt kérdeztem, hogy 'szerintetek igyak-e, és ha nem mennyit sportoljak?', vagy, hogy te mennyit sportolsz és mennyit ittál?.. :) különben nem vagyok alkoholista, csak azt terveztük, hogy ápr. elsején iszunk, és úgy megyünk suliba, mert úgy volt, hogy nem lesz tanítás, csak egy lightos nap, de lesz tanítás, ezért nem csináljuk meg.:)
Kedves Kérdezõ! Semmi rosszat nem akartam neked írni azzal, hogy lebeszéllek arról, hogy igyál.Gondoltam, hogy vmi ilyen lehet a dologban, vagy hogy esetleg a szüleid ne érezzék meg rajtad.Gondolom, van egy 20 év korkülönbség köztünk és én már megjártam azt az utat amit te majd fogsz.Nem akartam neked prédikálni, de hidd el az ivászat nem vezet sehová.Én sem voltam alkoholista és sokszor jó is volt bulizi piásan.De így 35 éves fejjel másképpen látom a világot.Sok haverom csak néha ivott néha drogozott egy keveset aztán van olyan aki koki alkoholista drogos és azt mondogatja nincs neki semmi baja.Persze nem mindenkibõl lesz az de nagyon könnyû rászokni.Hidd el!Szép kellemes napot neked!

Melyik a legerősebb alkohol? Amitől nagyon ki lehet magunkat ütni?

de ne legyen nagyon karos az egeszsegre

Legjobb válasz: olyan alkohol nem létezik, amelyik nem káros az egészségre, csak olyan van, ami kismértékben nem az pl. bor mert az még egészéges is kismennyiségben).

olyan alkohol nem létezik, amelyik nem káros az egészségre, csak olyan van, ami kismértékben nem az pl. bor mert az még egészéges is kismennyiségben).
Pezsgõ - bor - pálinka, vagy likõr keverék. Vagy whiskey, Jager Maister, már stb. Szóval ez ütõs, hányós, és nem nagyon ártalmas, mert már kevéstõl is kiakadsz, hamar kidobod a taccsot, tehát valójában kevés szívódik fel belõle.
Tudod amitõl ki lehet magad ütni az KÁROS - pont ezért tudod magad 'kiütni'. Amúgy a legdurvább az abszint 80% alkohol, nagy mértékben vakságot, illetve halált okoz. Tesztelve, durva. 1-2 felesnél többet nem ajánlok... Ma már nem is iszom ilyeneket, amúgy is azt mondják hogy az itt forgalomban levõk nem olyanok mint az eredeti abszint... Maradj a bornál inkább! Legyél inkább kultúrivó, mint részeg disznó!
A kérdező hozzászólása: nem vagyok alkesz, csak neha jol esik:D amúgy mondjuk egy 80%osnal egy feles utan mennyire üti ki magat az illetõ? és tegyuk fel, h szombaton megiszik egy 80%osat -egy feles. aztan jövö het szombatonis egy felest, akkoris van eselye a vaksagnak?
Vakságot a faszesz (metilalkohol) okoz. De az 10 perc után, rögtön. Nem ajánlom.
Az abszint is okozhat vaksagit ha sokat iszik belole vki. Jahj heti egy felestol nem hinnem h bajod lenne tole, viszont aki nem edzett ivo/partyzo azt gyorsan fejreallitja az az egy feles is sztem! Ez az a pia amit nem azert isznak h "jol erezzek" magukat, hanem h gyorsan bebsszanak... A szavaidbol meg am pont azt veszem le h nincs igazan penzed ezert olcson akarod meguszni a szombati szorakozast :) Jah am az abszintot igy kell inni: kockacukos kiskanalra, megmerited a poharban es a pias cukrot meggyujtod a kanalon. Aztan ahogy ez eg elkevered a felespoharban. Elfujod es lehuzod. Kisero ajanlott, pl. Baracklevel en szerettem.
A kérdező hozzászólása: köszi jah, valahogy igy vagyok, nincs rá penzxD
A legerõsebb alkohol az absinthe már van belõle 90°-os is! Absinthe Karmagiddon/Absinthe Gothicsinth/Hapsburg Absinthe 90 Premium Reserve Extra Strong :D ezzel igen csak kiütöd magad :D én 2hete a 85 ¢-os zöld absinthebol ittam kb 3-3, 5dcl-t tehát olyan 6-7 feles, totál megütött nagyon durva cucc! és olcsó 3700 ft volt 7dcl egy 24órásba!
Piros abszint 4 feles, egy üveg bor pár sör. Garantált a hatás, tapasztaltam. És nem, nem vakultam meg... szimplán csak tomboltam és nem emlékeztem semmire.

Melyik altatót lehet bevenni alkohollal?

Az egyik ismerõsöm mindenképpen el akar jönni egy buliba, és nem akarjuk hogy megsértõdjön. Arra gondoltunk, hogy elhívnánk, és bekevernénk valamelyen altatót vagy nyugtatót a piájába. Valami olyan kellene, ami viszonylag erõs, vény nélkül kapható, alkohollal is hat, de nincsen nem várt mellékhatása.

Legjobb válasz: Ilyen nyugtató es altató nincs!

Ilyen nyugtató es altató nincs!
Egy ismerõs hm? :) Én egy rahedli töményet ajánlanék. Nemvárt mellékhatások nem lesznek...

Melyik fajlagosan a legolcsóbb pia, amivel rendesen rá lehet alapozni egy bulira, de még nem károsabb mint egy "normál" árú alkohol?

A legolcsóbb, amit jelenleg ismerek az egy m?anyag palackos "EU-vörösbor" 2 liter, 11 %-os kb. 500 Ft-ért.

Legjobb válasz: Barna rum, 40%-os, LIDL-ben, talán egy literes kiszerelésben, 1600 forint.

Na igen, a minõségi piák a legkevésbé károsabbak, viszont ezzel arányosan sokkalta drágábbak is. A minõséget másutt is meg kell fizetni. Aki csak berúgni és okádni akar, annak fölösleges a minõsági pia, jó nekik a tablettásbor, az "ízû szeszesital", vagy ha végképp nincs más, megisszák a metilalkoholos szélvédõmosót is.
Egy viszonylag jó minõségû tiszta vodkát, sokkal olcsóbban meglehet kapni, mint hasonló minõségû whiskyt, rumot, vagy mondjuk, pl.: A Kalinka vodka szerintem tök korrekt ahhoz képest, hogy fél liter alapáron sem éri el a 2 ezer forintot. Ráadásul a vodkát jó keverni is szinte mindennel. A kannásbor az nyilván még sokkal olcsóbb, de az nem felel meg annak a kijelentésnek, hogy nem károsabb mint egy normál árú alkohol.
Ennyi erõvel vegyetek kommersz szeszt, olcsó, nincs íze, és az is ütõs tud lenni. Az már más kérdés h ki bírja azt meginni. Nem tudom h lehet ilyen pár 100 Ft-os "borokat" inni. Szõlõt sem látott szerencsétlen ital, tablettát viszont annál többet. És csodálkoznak akik isszák, h másnap minden bajuk van, hosszútávon meg szétdarálja a májat. Inkább költsetek többet a minõségre. Ki tudja h a tablettás italok mibõl készülnek pontosan.
Legolcsóbb és legkevésbé káros? Ez kb. olyan oximoron, mint a becsületes tolvaj :D A legolcsóbb a metil-alkohol :D
Barna rum, 40%-os, LIDL-ben, talán egy literes kiszerelésben, 1600 forint.
Aztán majd csodálkoztok ha ti is megvakultok vagy meghaltok (mondjuk akkor már nem fogtok csodálkozni) a metilalkoholtól.
Ha világmárkát akartok, akkor egyértelmûen koccintós. :D
Másnap meg majd megy az emózás, amúgy meg szerintem az eu vörösbor se kifejezetten egészséges
Víz.
Vegyetek gyógyszertárban etil-alkoholt, aztán jó alaposan húzzátok meg. Tökéletes lesz, agykárosodást meg úgysem okozna nálatok. Nincs hol kárt okozni...
Ha tényleg ez a cél, akkor kiszúrtátok a legolcsóbbat; a flakonos bor ár/alkoholmennyiség arányát semmise közelíti meg. Elméletben egyébként minden bolti alkohol ártalmatlan, a többit csak találgatni lehet. Sok esetben sajnos a „normál” árú alkohol sem egészségesebb a koccintósnál. Ha ez is szempont, akkor vegyetek 2x ilyen drága bort, akkor még mindig több alkoholt kaptok X pénzért, mint bármi mással. (Pl. minden tesco árul 1 literes spanyol dobozos bort 400-ért, száraz, de aránylag ízetlen, nyelhetõ. A minõségi borok közé szokták pakolni fejmagasságban.
Ha már isztok, legalább olyat innátok aminek értelme, meg mondjuk íze is van. Meg amitõl nem hánytok. Meg mondjuk ami tényleg ital. Minél olcsóbban, minél jobban? Pff...
Nekem.
Persze, hogy lehet. A pizza meg a sofõrnek jár, ha már piálnia nem szabad.
már miért ne lehetne?? különben hogy vinné haza a részegeket szegény srác, aki bevállalta, hogy vezet, és ezért nem iszik egész este?
Mi ez a Tündi szerint igen, Marci szerint nem?
tündinek nem sok esze van jól megkéne dugni... http://www.youtube.com/watch?v=6sbqBl-V06Y
a kocsiban nem lehet fogyasztani, sõt még egy sört sem szabad tartani az utastérben csak a csomagtartóban. az autón kívül viszont akár hullára is ihatják magukat
#6! te a damb és damber(dilibogyók)be láttad ezt h nem lehet, amikor a rendõr megissza a sörösüvegben lévõ testnedvet? az mondja h ebben az államban nem lehet nyitott alkohol, de én nem halottam h itt sem...

Jövő héten Bibione-ba utazunk az osztállyal. ALkoholt kiadnak ( 17 évesek vaguynk) Van Bibione-ban pláza esetleg kisebb butikok vagy márkaboltok ahol ruhákat lehet vásárolni? Nektek melyek tetszettek leginkább?

A kajáról is nekünk kell gondoskodni, szóval tudtok jó pizzériékat, gyorséttermeket vagy valami ilyesmit?

Legjobb válasz: ilyenkor még minden zárva van, pizzéria hol nincs Olaszországban, talán be kellene utazni egy nagyobb városba ha vásárolni akarsz...

ilyenkor még minden zárva van, pizzéria hol nincs Olaszországban, talán be kellene utazni egy nagyobb városba ha vásárolni akarsz...
Bibione nagyon jó hely, de inkább a szezonban. Mivel kifejezetten üdülõváros, teljesen a nyaralókra épül, rengeteg apartmannal, hotellel, pizzériával, kávézóval, boltokkal. De ezek 99%-a május-júniustól szeptember vége-október elejéig mûködik. Van néhány egész évben nyitva tartó szálloda és a termálfürdõ is nyitva lesz, de ezen kívül sajnos csak 1-2 szupermarketet (ha egyáltalán) és pizzériát fogtok nyitva találni. :-( A tengerparton nyáron ott vannak sorban a napernyõk, nagy az élet, de most még minden üres. Ilyenkor kifejezetten csendes és kihalt Bibione. :-((
És hogy a kérdésedre válaszoljak, igen, van egy nagyon hosszú sétálóutca Bibionéban telis-tele butikokkal, márkaboltokkal, de nem valószínû, hogy túl sok nyitva lesz közülük. Pláza az nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :) Hát igen nem a legjobb idõpont, de a suli miatt csak ilyenkor engednek el minket :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!