Találatok a következő kifejezésre: Alkoholokat lehet Ha nem, akkor (9 db)

Tetoválást elött és után lehet alkoholt fogyasztani? Ha nem akkor elötte mennyi időnek kell eltelnie?

Legjobb válasz: Én ittam elõtte 1 pálinkát és semmi bajom nem lett. 1 felestõl nem fog a vérem úgy felhígulni, nem kell itt így parázni.:)

Én ittam elõtte 1 pálinkát és semmi bajom nem lett. 1 felestõl nem fog a vérem úgy felhígulni, nem kell itt így parázni.:)
Minenképpen színjózannak kell lenned amikor varrnak. Ez szabály, ha valahol nem, oda ne menj, mert ahol nem tartják be az etikai elõírásokat, ott más gondok is lehetnek.
Igaza van az elsõ válaszadónak! A véred felhigul az alkoholtól, több vért veszíthetsz a varrás közben. Utána, amennyi beléd fér, de persze tudd kezelni utána a tetkódat!
Az utolsó kedvéért: etikai szempontot arra értem, hogy a részeg ember hajlamos hülyeségeket csinálni, nem 100%ban döntésképes mert nem tiszta a tudata. Semmilyen normális tetoválómûvész nem akarhatja, hogy bepereljék mert valakit egy életre kidekorált egy alkoholgõzõs este alatt. Ahol vállalják, hogy részegen vagy bedrogozva tetoválnak, ott valami marhára nincs rendben, mert már a szalon jó híre sem érdekli õket.
Utolsó: Szerinted egy kis pálinkától be fogok rúgni? Tökre elbeszélünk egymás mellett. Én értem, amit mondasz, de 1 ital és a berúgás távol áll egymástól.
Nem. Nem a berúgás miatt, hanem mert ha elõtte alkoholt iszol, rosszul lehetsz közben, akkor is, ha amúgy semmi bajod a piától, és akkor is, ha amúgy nem fáj annyira. Akár berúgsz, akár nem, akár rosszul leszel, akár nem, nem szabad elõtte inni, ez szabály. Ennyit meg lehet tenni a tetováló kedvéért. Tetoválás napján fogyassz el egy jó reggelit, aztán semmi mást.
Ha valaki annyira be van [email protected] a fájdalomtól, akkor persze egy kis zsibbasztó nem árt, nem azt mondom hogy seggrészegen kell tetováltatni, én is tetoválok, varrtam már részeg pácienst is, ez a munkám minõségén nem változtat, az pedig nem a mûvészt minõsíti, hogy részeg az ügyfél, a vérfelhígulás meg...hülyeség, aki olyan az józanuul is el tud vérezni egy kis tetkótólXDUtána viszont nem javasolnám az alkoholizálást, mert véletlenül kárt tehwetsz a gyünyörû új tattoo-dban

Alkoholokat lehet inni? Ha nem, akkor alkoholmentes sört, mikor?

És még valami:a tej mivel helyettesíthet? a nem fehérje napokon? Mézet sem lehet használni, csak édesít?t?

Legjobb válasz: Az elsõ válaszhoz halkan megjegyzem: 1 gramm cukor 4 kalória 1 gramm alkohol 7 kalória. Nem kéne eröltetni azt a vodkát (115 kalória 1 feles). Ja: a tej NEM fehérje, csak minimális fehérjét tartalmaz. Nézd meg az összetételét a dobozon és rájössz.

Az elsõ válaszhoz halkan megjegyzem: 1 gramm cukor 4 kalória 1 gramm alkohol 7 kalória. Nem kéne eröltetni azt a vodkát (115 kalória 1 feles). Ja: a tej NEM fehérje, csak minimális fehérjét tartalmaz. Nézd meg az összetételét a dobozon és rájössz.
Vodkában nincs cukor azt nyugodtan ihatsz. Tej, ha arra kell, hogy pl kávéba teszed, vagyis kicsi mennyiség, akkor szerintem nyugodtan ihatod.
Az alkohol erõsen hizlal. A sör szintén. Az alkoholmentes sör is - csaknem annyira, mint az alkoholos. A méz 95%-ban cukor és víz.
Nem kötekedésként, de hogy lehet ilyet írni, hogy "alkoholokat"? Végül is mindegyikbe van alkolhol, max alkoholos italok.. szerintem.
Én végig bûnözöm az egész diétát, 1 hónap -4, 7 kg és max. még 5-6kg-ot akarok ledobni. Este a vacsoránál nem vonok meg magamtól 1 pohár vörös bort, de kerti partin több is lecsúszik:) )) Egy kanál méz reggel belefér, a gyümölcs is ch, a méz pedig nagyon egészséges akár táplálék kiegészítõ helyett. Ennyi bûnözés belefér. Alkohol mentes sör mire jó?
Én sem kötekedésként, de tényleg, de ha már pontosságnál tartunk, nyelvtanilag nincs olyan, hogy mindegyikbe van.Olyan van, hogy mindegyikbeN.Kezdenek az embrek elfelejteni magyarul...pl. Buliba vagyok buliban helyett, meg hasonló...
Lehet, nem lesz tõle bajod, ez csak kaja.
Lehet, hiszen ez ugyanolyan tápanyag mint pl. a csirke. Csak azt nem értem, hogy függ össze az alkohol és a testépítés.
Csirkére is lehet és tojásra is. Ez is csak fehérje. Akkor mégis hogy merült fel benned, hogy bajod lesz ha proteinre iszol?

Kiderült, hogy zsíros a májam és nem ihatok alkoholt illetve nem szedhetek gyógyszert sem! De dohányzom és errõl nem mondtak semmit és ha dohányzom akkor attól bajom lehet a zsíros májjal kapcsolatban?

16/F 75kg os vagyok, naponta max 3-4 szálat szívok el!

Legjobb válasz: nem szívjad csak, emeld meg a penzumot 3szorosára, elõbb elvisz a tödûrák, azt tehetsz a májbajra!!! GRATULÁLOK!!!!

nem szívjad csak, emeld meg a penzumot 3szorosára, elõbb elvisz a tödûrák, azt tehetsz a májbajra!!! GRATULÁLOK!!!!
Az elhízás és a dohányzás alapból kiváltó oka lehet, ezért evidens, hogy ezt el kellene hagyni. Az orvos nyilván azért nem említette, mert 16 évesen nem is vehetnél dohányárut, mert még a dohányboltba sem mehetsz be, míg alkoholt nagyon sok étel/ital tartalmaz. Tehát az állapotod javulásában nem fog segíteni ha továbbra is dohányzol, de ha amiatt aggódsz, nem fogsz tõle komába esni, és valószínûleg nem is rontja az állapotodat, de célszerû lenne abbahagyni.
Ne gyújts rá többet, 3-4 szál még nem okoz függõséget és különösebb problémát sem okoz. Most még könnyen elhagyhatod, viszont ha fojtatod, egyre többet és többet kívánsz ami függõséghez vezet és az egész szervezetedet károsítja. Egyenlõre egy kis életmódváltással visszafordíthatod a problémádat. Keressetek fel egy szakembert és állítsátok össze az étrendedet, ez a legfontosabb, mert a következõ lépcsõ a cukorbetegség lesz. A második de legalább ennyire fontos dolog a mozgás, sportolás, mindegy, hogy mit de rendszeres tevékenység legyen. Ha megfogadod a tanácsomat jövõ ilyenkorra rendben lesz minden.
Az indoklásokkal ne törõdj, de a tanácsok hasznosak, fogadd meg!
Mivel a dohányzás nem egészséges ezért alapba lehet tõle bajod, jelen esetben jobban árt mert megterheled vele a szervezetedet, inkább néha néha ritkán gyújts, de legjobb lenne ha teljesen abbahagynád.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenképpen akkor le állok vele, mert ritkán kívánom csak!
Ez moyt lehet hogy gülyeség, de a cigitõl az emberek le.szoktak fogyni kicsit. Persze ez mellékes, így is úgy is egészségtelen. Most szokj le, amíg még nehezen jutsz hozzá. Ha már kényelmesen meg tudod venni, nehezebb lesz. Vigyázz magadra, inkább ezt a pézt kondizásba fektesd. Szexibb és egészségesebb leszel.

Ha fogamzásgátlót szedek, akkor lehet mellette alkoholt innom, vagy olyan mint a többi gyógyszer vagy antibiotikum, hogy nem ajánlott?

Legjobb válasz: Betegtájékoztatóban külön benne van, nem hiszem el, hogy nem lehet elolvasni.

Betegtájékoztatóban külön benne van, nem hiszem el, hogy nem lehet elolvasni.
Ha nem iszod magad hányásig, nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: Választ kértem, nem kritikát. Mellesleg elolvastam már többször is a betegtájékoztatót, és szó sem esik alkoholról, talán ezért tettem fel a kérdést. Nem hiszem el, hogy nem lehet normálisan válaszolni, egy normális kérdésre. Második, köszi.
A lényeg, hogy ne hányd ki a tabit. Tehát vagy más idõpontban vedd be, mint a buli. (reggel) vagy ne idd magad hányásig.
Nem befolyásolja az alkohol! De az antibiotikum igen, szóval ha ne adj isten, olyan betegséget kapsz amire azt szedsz, akkor óvatosan, óvszerrel, mert csökkenti a hatását, de gondolom ez le van írva a tájékoztatóban. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót.:) Igen, az antibiotikum az benne van, hányásig pedig nem szokásom inni magam, úgy hogy ezzel nincs gond.

Mit vegyek apukámnak 46. szülinapjára? Mivel még csak 13éves vagyok nincs sok pénzem. Ha lehet akkor inkább kézzel készített személyes dolgot adnék? Nem iszik alkoholt, nem kávézik és nem dohányzik.

Legjobb válasz: készíts valami személyes, kedves könyvjelzõt neki, vagy vegyél valami finom csokit, és készíts hozzá egyedi papírborítást, esetleg kulcstartót a saját fotóddal

készíts valami személyes, kedves könyvjelzõt neki, vagy vegyél valami finom csokit, és készíts hozzá egyedi papírborítást, esetleg kulcstartót a saját fotóddal
Diákcsemegét mézzel leöntve egy befõttes üvegben, apukám imádja Textilfilccel rajzolj, írja valamit egy pólóra neki süss egy tortát
én nem vagyok valami közeli viszonyban apámmal sajnos de a helyedben én a kedvenc kajáját készíteném neki

Ha úgy tervezem, hogy szoptatni szeretném a Babát, akkor egyáltalán nem lehet alkoholt fogyasztanom, vagy mennyi idő alatt üröl ki a szervezetből?

Legjobb válasz: Elsõ vagyok. A 14.24-esnek üzenem, nem azért szavaztak le mert rossz választ adtál. Hidd el, az enyém értelmetlenebb! :D Egyszerûen csak ez a hobbijuk, sajna nem csak ennél a kérdésnél fordul elõ. Kedves kérdezõ! Amúgy attól függ tényleg, hogy mit szeretnél inni! A vodka, unikum, pálesz tényleg nem jó! :)

Kedves kérdezõ! Ha alkoholista lennél, akkor nem tetted volna fel ezt a kérdést itt! Amúgy ha néha ki szeretnél rúgni a hámból, létezik az elõre lefejt tej könnyû tárolása. Persze ez akkor, ha tudsz elõre lefejni!
Elsõ vagyok. A 14.24-esnek üzenem, nem azért szavaztak le mert rossz választ adtál. Hidd el, az enyém értelmetlenebb! :D Egyszerûen csak ez a hobbijuk, sajna nem csak ennél a kérdésnél fordul elõ. Kedves kérdezõ! Amúgy attól függ tényleg, hogy mit szeretnél inni! A vodka, unikum, pálesz tényleg nem jó! :)
Szia Egy-egy dl vörösbort, vagy egy pohárnyi sört nyugodtan megihatsz (persze mértékkel :D ), ezekben a mennyiségekben elenyészõ az alkoholtartalom. Ha mondjuk kb szopi után iszod meg, akkor a következõ szopásig kiürül. Én ezt a dokimtól tudom, õ kifejezetten javasolta, hogy minõségi vörösborból minden nap igyak meg 1-2 vörösbort, mert élettanilag ez hasznos a szülésbõl való felépüléshez. A barna sört is szokták javasolni szoptatós mamiknak az északi országokban.
A 14.24-es válaszoló vagyok. Attól, hogy lepontoztok még tény marad, hogy nem a kisujjamból szoptam ki a válaszomat, hanem az orvosomtól kapott infót írtam le! Gondoljátok, hogy egy szülész-nõgyógyász, aki egyetemet végzett és akinek ez a hivatása, pusztán rosszakaratból hamis infót mond? Nonszensz. Kérdezzétek csak meg nyugodtan a saját dokitokat, õ is ugyanezt fogja mondani. A minõségi vörösbor (lehetõleg édes vagy félédes, mert a szárazban sok a csersav) igenis tartalmaz olyan értékes tápanyagokat, amik hasznosak a szervezetnek, például a vérképzéshez. Aki szülésnél/gyermekágyi vérzéskor sok vért veszít, az pl infúzióban ugyanilyen hatású gyógyszert kap. Mit gondoltok, mûtétek után miért javasolják a belgyógyászok és a sebészek szintén a napi 1-2 dl bort? És félreértés ne essék, nem azt írtam, hogy nyugodtan lehet vedelni!
elírtam az elõbb, tehát 1-2 dl vörösbort :d bocsi
1-1 dl vorosbor tenyleg nem art meg. Es a tejjel kevesebb jut at, mint ha terhesseg alatt fogyasztod. Ha meg akarsz gyozodni rola, hogy kiurult-e mar, akkor lehet venni tesztet, ami megmutatja, hogy van-e meg alkohol a tejben. (Legalabbis itt nalunk lehet, Angliaban elek.)
Hmmm.....érdekes a kérdésed. Én inkább szoptatok, mint hogy igyak. :)
Én nem értem a kérdésed. Terhesen akarsz alkoholt fogyasztani? Vagy mikor? Tudtommal szoptatás alatt ugyanúgy "viselkedni" mint terhesség alatt.
Sem terhesen sem a szoptatás alatt nem ajánlatos alkoholt fogyasztani.Az nem igaz, hogy kicsi nem árt.Bizony árthat az is.A tejbe pedig akadálytalanul jut át amit megeszel megiszol.Igyál alkoholmentes sört. Szerintem egyáltalán nem olyan fontos az alkohol az életünkbe, hogy ilyenkor ezen kelljen gondolkodni, hogy miért nem lehet meginni.Persze nagyon sok a felelõtlen szülõ.
A kérdező hozzászólása: Nem arra gondoltam, hogy vedelni szeretnék, csak kíváncsi voltam, hogy ha mondjuk 2 évig szoptatok, akkor addig egy kortyot sem lehet inni, nem vagyok iszákos, de azért elõbb-utóbb biztos hiányozna 1-1 a párommal vagy barátokkal eltöltött estén 1-1 pohár finom ital.Azért köszönöm a válaszokat!
Én sem értem, miért kell rögtön azt hinni, hogy alkoholista! Én pl. nagyon örülök ennek a kérdésnek, mert engem is foglalkoztat. Igenis meg szoktunk inni a családdal egy-két jó bort, sört. És most karácsonykor, újévkor is megittam, nem hiszem hogy ártottam volna vele a babáimnak. És én is kíváncsi vagyok, hogy szülés után, ha sikerülne szoptatnom mindhárom babámat is, akkor vajon néha-néha megihatok-e egy kis bort (vagy inkább sört, mert nyáron lesz pl. a szülinapom is, akkor meg azt jobban kívánja az ember) Bár én erre választ félig-meddig az elõttem szólótól tudtam leszûrni (aki Angliából írt), igaz nem is én tettem fel kérdést, de köszi szépen. Esetleg valaki tudja tényleg, mennyi idõ alatt ürül ki? Nálam mondjuk valószínûleg kizárt, mivel három babának így is nagyon jó lesz, ha tudok az etetések alkalmával tejet adni, nemhogy elõre lefejni. Aztán ki tudja, hátha.
19:44-es irojanak: Harmas ikreket varsz, v. tandem szopi lesz?:)
Hármasikreket! most vagyok 16 hetes.
Ha van kedved, gyere at kicsit a http://www.hoxa.hu-ra, ott tudunk dumcsizni. Szoptatos csoportban onkentes vagyok, minden heten talalkozok szoptatasi tanacsadoval, meg tudom kerdezni, ami erdekel. A juniusi babat varok kozott megtalalsz.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utóbbi válszokat, már kezdtem magam 1 szörnyetegnek érezni a sok szuperanyuka mellett, mert a Baba mellett mertem egy kis kikapcsolódásra gondolni...
A kérdező hozzászólása: Köszi az utóbbi válaszokat, mert a sok szuperanyuka mellett, már kezdtem magam 1 szörnyetegnek gondolni, hogy a Baba mellett mereka kikapcsolódásra gondolni...

Ha iszol ALKOHOLT, akkor mit iszol és mennyit? Mik a határaid? Mit lehet keverni és mit nem ajánlatos?

Legjobb válasz: Hülye a kérdés. Mindenkinél más a határ, más az ízlés.

Hülye a kérdés. Mindenkinél más a határ, más az ízlés.
energiaital, pezsgõ meg vodka :D mi még igy nyomtuk:D vizipisztolyból lõttük egymás szájába :D:D
A kérdező hozzászólása: Redbull pezsgõvel üt nagyot?
én mindent iszok aminek van alkohol tartalma :D keverni is mindent keverek mindennel, nagyobbat üt.:D
Én még csak 15 vagyok, eddig egyszer ittam, 3 bacardi kóla volt, nem is szerettem volna többet, már nem esett jól. (két újjnyi bacardi volt egy szerintem 2 decis pohárban, a többi kóla)
Vodkát, és nem isszuk, hanem vedeljük. Ha be kell hozni a lemaradást, akkor pedig (én legalábbis) fekete abszinttal szoktam pótolni.
VODKÁT! AMENNYI VAN!
Ha csak kiülünk valahova inni haverokkal, akkor nem iszom olyan sokat, csak épp megérzem. ilyenkor VBK-t meg sört iszunk. Amikor viszont buliba vagyok, akkor ott iszunk amit találunk, mindent keverünk mindennel, ilyenkor nagyon kész szoktam lenni, de szerintem is csak ilyen placebo hatás. Ilyenkor egyébként érzem, hogy mikor kell abbahagyni az ivást.
Mért kérdezel baromságot? Mert ha most itt megírják neked, h fél liter tömény, abból milyen következtetést vonsz le?
Részegnek (spiccesnek) lenni jó, de inni nem a kedvenc elfoglaltságom. Nálunk családon belül szokás borozgatni, pálinkázni, de mértékkel. A haverokkal ha iszok (nem sokszor) általában mindent keverünk mindennek, az olcsót, a még olcsóbbal. Ha tényleg megbízható társaságban vagyok, akkor nyugodtan elengedem magam, teszem az agyam részegen, iszok, amennyi jól esik, esek-kelek, bár észrevettem, hogy ez szinte placebo, az alkohol csak az alaphangulatot adja. Ha idióta, balhés társasággal vagyok, akkor igyekszem annyit inni, hogy el bírjam viselni a többi részeget, de megmaradjon a józan eszem :)
mindent ami A betûs :D
A kérdező hozzászólása: Most nagyon okosat mondtál! :) ))
attól függ hogy te most be szeretnél rúgni vagy csak éppen hogy vidám szeretnél lenni x"D nem mindegy hogy hogyan állsz hozzá mennyire szeretnél berúgni , jól érezni magad

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!