Találatok a következő kifejezésre: Alkoholokat lehet Ha nem, (31 db)

Szemnyomásmérés után szabad-e közvetlenül alkoholt fogyasztani? Ha nem, mennyivel utána lehet?

Nem vedelni akarok, de ha délel?tt megmérik, akkor este a vacsorához egy pohár sör ha lecsúszik, vagy egy fröccs, akkor utána nem fog szétrobbanni t?le a szemem, se agyhalál beállni, ugye? Nem szeretnék hülyeséget csinálni,ezért kérdem...

Legjobb válasz: vagy fulladás, kínzó, gyötrõ, elviselhetetlen fejfájás... vagy bármi... nem tudom... szívhalál,infarktus,agyvérzés, vagy bármi...

A kérdező hozzászólása: vagy fulladás, kínzó, gyötrõ, elviselhetetlen fejfájás... vagy bármi... nem tudom... szívhalál, infarktus, agyvérzés, vagy bármi...
A szemnyomásmérés nem sokat csinál az alkohollal. Akár két feles közben is beugorhatsz a vizsgálatra. De azért józanul menj! ;)
A kérdező hozzászólása: A kérdésem nem a közvetlen elõtte való fogyasztásra irányult(eszembe sincs ittasan dokihoz menni), hanem arra, ha mondjuk délután vagy délelõtt van a vizsgálat, akkor este ha megiszok egy sült mellé egy sört, akkor a vizsgálat során kapott szemcsepp(ami érzésetelenít, meg kitágítja a pupillámat) és az alkohol a szervezetemben való - mondjuk így - találkozásától nem törhet-e rám valami kõkemény, durva roham, mondjuk epilepszia, vagy valami? (amúgy nem vagyok epilepsziás)
A válasz ugyanúgy áll. Az alkohol nem igazán befolyásolja a dolgot, szóval este, egy pohár sör bõven belefér.

Tetoválást elött és után lehet alkoholt fogyasztani? Ha nem akkor elötte mennyi időnek kell eltelnie?

Legjobb válasz: Én ittam elõtte 1 pálinkát és semmi bajom nem lett. 1 felestõl nem fog a vérem úgy felhígulni, nem kell itt így parázni.:)

Én ittam elõtte 1 pálinkát és semmi bajom nem lett. 1 felestõl nem fog a vérem úgy felhígulni, nem kell itt így parázni.:)
Minenképpen színjózannak kell lenned amikor varrnak. Ez szabály, ha valahol nem, oda ne menj, mert ahol nem tartják be az etikai elõírásokat, ott más gondok is lehetnek.
Igaza van az elsõ válaszadónak! A véred felhigul az alkoholtól, több vért veszíthetsz a varrás közben. Utána, amennyi beléd fér, de persze tudd kezelni utána a tetkódat!
Az utolsó kedvéért: etikai szempontot arra értem, hogy a részeg ember hajlamos hülyeségeket csinálni, nem 100%ban döntésképes mert nem tiszta a tudata. Semmilyen normális tetoválómûvész nem akarhatja, hogy bepereljék mert valakit egy életre kidekorált egy alkoholgõzõs este alatt. Ahol vállalják, hogy részegen vagy bedrogozva tetoválnak, ott valami marhára nincs rendben, mert már a szalon jó híre sem érdekli õket.
Utolsó: Szerinted egy kis pálinkától be fogok rúgni? Tökre elbeszélünk egymás mellett. Én értem, amit mondasz, de 1 ital és a berúgás távol áll egymástól.
Nem. Nem a berúgás miatt, hanem mert ha elõtte alkoholt iszol, rosszul lehetsz közben, akkor is, ha amúgy semmi bajod a piától, és akkor is, ha amúgy nem fáj annyira. Akár berúgsz, akár nem, akár rosszul leszel, akár nem, nem szabad elõtte inni, ez szabály. Ennyit meg lehet tenni a tetováló kedvéért. Tetoválás napján fogyassz el egy jó reggelit, aztán semmi mást.
Ha valaki annyira be van [email protected] a fájdalomtól, akkor persze egy kis zsibbasztó nem árt, nem azt mondom hogy seggrészegen kell tetováltatni, én is tetoválok, varrtam már részeg pácienst is, ez a munkám minõségén nem változtat, az pedig nem a mûvészt minõsíti, hogy részeg az ügyfél, a vérfelhígulás meg...hülyeség, aki olyan az józanuul is el tud vérezni egy kis tetkótólXDUtána viszont nem javasolnám az alkoholizálást, mert véletlenül kárt tehwetsz a gyünyörû új tattoo-dban

Hogy lehet alkohol mérgezést kjapni, ha az ember hány ha nem bírja?

Legalábbis tapasztalatból tudom, hogy ha erőset ittam, és már többet, mint amit elbír viselni a szervezetem, vissza jött a leküldött alkohol mennyiség. Akkor hogy kap az ember alkohol mérgezést, ha kihányja, és nem tud felszívódni?

Legjobb válasz: Ha gyorsan iszol, úgy berúgsz, hogy nem tudsz hányni, mert elájulsz. Meg sokan amúgy se hányósak. Meg van aki érzékenyebb erre, az alkohol nagyon gyorsan felszívódik, és lehet, hogy mire eljut valaki a hányásig, addigra mondjuk kap egy izmos hasnyálmirigy gyulladást, amibe egyébként minden további nélkül bele is lehet halni.

Ha gyorsan iszol, úgy berúgsz, hogy nem tudsz hányni, mert elájulsz. Meg sokan amúgy se hányósak. Meg van aki érzékenyebb erre, az alkohol nagyon gyorsan felszívódik, és lehet, hogy mire eljut valaki a hányásig, addigra mondjuk kap egy izmos hasnyálmirigy gyulladást, amibe egyébként minden további nélkül bele is lehet halni.
Nem mindenki hány automatikusan az alkoholmérgezés közelében.
Én amikor már sokat iszok akkor hányok, de ismerek olyat, aki még akkor sem hányik, amikor már képszakadása van.

Ha nem komoly gyógyszereket szedek, de azokból sokat, és iszok alkoholt, abból lehet komolyabb bajom?

Megfázásra szedek gyogyikat , és már régóta le van szervezve egy kisebb buli . Szeretnék inni (mértékkel) , kérdés h lehet-e a sok gyógyszer mellett anélkül , h komolyabb bajom lenne ?

Legjobb válasz: Ez gyógyszertõl függ. Nézd meg a gyógyszerek használati utasítását, hogy szerepel-e benne, hogy alkohol fogyasztása tilos. Ha már nincs meg a papír, akkor itt nézheted meg: http://www.dr.info.hu/drinfo/pid/0/medicine

Ez gyógyszertõl függ. Nézd meg a gyógyszerek használati utasítását, hogy szerepel-e benne, hogy alkohol fogyasztása tilos. Ha már nincs meg a papír, akkor itt nézheted meg: http://www.dr.info.hu/drinfo/pid/0/medicine
Megfázásra halál fölösleges gyogyikat szedni. Komolyan, minek? Nem lesz több bajod, legyünk reálisak: gyógyszer, alkohol, átlagos magyar életmód: sz.ar az egész úgy ahogy van, és ez nem a most beszedett gyógyszeren múlik..
2-3 szem Frontin + egy sör = legjobb érzés!
Erre mondjuk egy jó ideje én is kíváncsi vagyok! Mondjuk vodka + rivo kombóra igazából.
A szívdobogásnak köze nincs a másnapossághoz, ha ilyen gondod van, vizsgáltasd ki magad.
Fáradtság és vérnyomás. Néha nálam is elõfordul, mikor másnapos vagyok, ilyenkor általában a kávét sem kívánom, pedig minden reggel szoktam inni. Pihenéssel, sok folyadékkal, egy kis szellõztetéssel és zuhanyzással szépen lassan elmúlik :)
Én is így voltam vele. Nem tudom, hogy miért van. Lehet, hogy ki vagy száradva.

Alkoholokat lehet inni? Ha nem, akkor alkoholmentes sört, mikor?

És még valami:a tej mivel helyettesíthet? a nem fehérje napokon? Mézet sem lehet használni, csak édesít?t?

Legjobb válasz: Az elsõ válaszhoz halkan megjegyzem: 1 gramm cukor 4 kalória 1 gramm alkohol 7 kalória. Nem kéne eröltetni azt a vodkát (115 kalória 1 feles). Ja: a tej NEM fehérje, csak minimális fehérjét tartalmaz. Nézd meg az összetételét a dobozon és rájössz.

Az elsõ válaszhoz halkan megjegyzem: 1 gramm cukor 4 kalória 1 gramm alkohol 7 kalória. Nem kéne eröltetni azt a vodkát (115 kalória 1 feles). Ja: a tej NEM fehérje, csak minimális fehérjét tartalmaz. Nézd meg az összetételét a dobozon és rájössz.
Vodkában nincs cukor azt nyugodtan ihatsz. Tej, ha arra kell, hogy pl kávéba teszed, vagyis kicsi mennyiség, akkor szerintem nyugodtan ihatod.
Az alkohol erõsen hizlal. A sör szintén. Az alkoholmentes sör is - csaknem annyira, mint az alkoholos. A méz 95%-ban cukor és víz.
Nem kötekedésként, de hogy lehet ilyet írni, hogy "alkoholokat"? Végül is mindegyikbe van alkolhol, max alkoholos italok.. szerintem.
Én végig bûnözöm az egész diétát, 1 hónap -4, 7 kg és max. még 5-6kg-ot akarok ledobni. Este a vacsoránál nem vonok meg magamtól 1 pohár vörös bort, de kerti partin több is lecsúszik:) )) Egy kanál méz reggel belefér, a gyümölcs is ch, a méz pedig nagyon egészséges akár táplálék kiegészítõ helyett. Ennyi bûnözés belefér. Alkohol mentes sör mire jó?
Én sem kötekedésként, de tényleg, de ha már pontosságnál tartunk, nyelvtanilag nincs olyan, hogy mindegyikbe van.Olyan van, hogy mindegyikbeN.Kezdenek az embrek elfelejteni magyarul...pl. Buliba vagyok buliban helyett, meg hasonló...

Minden esetben kiírja az orvos a reductilt? Nem kötekedhet hogy nincs rá szükség stb? Ha nem írja ki hol lehet beszerezni? Tudom hogy alkoholt nem lehet mellete inni, de mi a helyzet a kávéval?

Legjobb válasz: Orvosa válogatja, az enyém 100%-hogy nem írná fel 30 kg túlsúly alatt, nagyon konzervatív. Van, amelyiknek csak megmondod és már írja is. Azért 5 kiló túlsúllyal jó eséllyel elfelejtheted, hogy bármilyen gyógyszert felírjon. Az elhízás mértéke számít a legjobban.

Orvosa válogatja, az enyém 100%-hogy nem írná fel 30 kg túlsúly alatt, nagyon konzervatív. Van, amelyiknek csak megmondod és már írja is. Azért 5 kiló túlsúllyal jó eséllyel elfelejtheted, hogy bármilyen gyógyszert felírjon. Az elhízás mértéke számít a legjobban.
Nekem felírta az orvos, pedig csak 10 kg plusz van rajtam. Kifejezetten õ javasolta nekem, mert nálam a túlsúly pszihés gondokat okoz.Próbálkozz.... Alkoholt tényleg nem lehet mellette inni, de a kávéval semmi gond. Legalábbis a saját tapasztalatom alapján.
nekem az orvosom írta fel, de elötte elküldött vérvételre és vizelet vizsgálatra és havonta meg kell nála jelennem ellenörzésre és laborra is mennem kell!
nincs ismerõsöd gyógyszertárban? mert ha esetleg van akkor recept nélkül is simán kiadják
Ha nem indokolt, akkor ne is akarj reductilt szedni. Gyenge és lusta vagy és nem hiszed el, hogy tehetsz ellene?
Sziasztok! Ha tudtok olyan orvost, aki kis többletsúlynál is felírja a Reductilt, örömmel venném és megköszönném, ha privát emailben megírnátok az elérhetõségét. Nekem kis túlsúlyom van, viszont nem hajlandó mozdulni sem diétára, sem tornára (már az összes izületem kivan és fáj az örökös tornától), szóval, van ilyen, hogy a túlsúly nem hajlandó mozdulni. Ez a Reductil az utolsó reményem. Nagyon köszönöm, ha segítetek (mailben).
szerintem nem kísérletezz, hamar baj lehet!kell elötte kivizsgálás!én 2 hete szedem és mínusz 5 kg!iszok mellette kávét és semmi bajom!

Tényleg megárt egy csepp alkohol is? Ha egy röviditalos pohár kb.1-1, 5 centire volt feltöltve likőrrel, és azt megitta egy kismama, attól még nem lehet baja a babának, ugye?

Legjobb válasz: Nekem a 31. héttõl kötelezõ volt innom! :( Beindult a szülésem és mikor (infúzióval vissza tudták tartani..)1 hét után hzaengedtek,azt mondták,már inkább egy jégert igyak meg, vagy konyakot, mert az jobban hat mint a magnézium! Hát mondanom sem kell, majd kihánytam a belem mire leküzdtem a torkomon 30akárhány hetesen!Nagyon rossz volt,de tényleg ellazított!És a doki javasolta!

Nekem a 31. héttõl kötelezõ volt innom! :( Beindult a szülésem és mikor (infúzióval vissza tudták tartani..)1 hét után hzaengedtek, azt mondták, már inkább egy jégert igyak meg, vagy konyakot, mert az jobban hat mint a magnézium! Hát mondanom sem kell, majd kihánytam a belem mire leküzdtem a torkomon 30akárhány hetesen!Nagyon rossz volt, de tényleg ellazított!És a doki javasolta!
Semmi baj nem lesz ennyitõl.
Ennyitõl semmi baja nem lesz. A boltokban megvásárolt élelmiszerekben lévõ adalékanyag is nagyon káros, mégis rendszeresen fogyasztja a legtöbb kismama. Én is koccintottam egyszer-egyszer egy pár korty itallal, bár inkább borral, az egészséges is.
Ennyi nem árt de legközelebb hamarabb gondolkozz és utána cselekedj
Valószínûleg nem lett baja a gyereknek, de minek kockáztatni? Ennyicske alkohol semmire se jó, akkor minek meginni? Most meg aggódni. Megérte?
Ugyan már, ennyi nem káros. Sok kismamának egy fél deci bor segít abban, hogy lazább legyen. Nem napi páleszokról van szó, kicsi alkoholról. Én második babámat várom, hetente 2-3 szor szoktam inni fél deci vörösbort, kicsit oldja a feszültséget.
nekem az utolsõ hetekben alvás problémám volt és a dokim fél pohár vörösbort javasolt hogy tudjak aludni. De én utálom a bort (meg az összes alkoholt) így én nem ittam, de ha meg tudtam volna inni, biztos kipróbálom. Sõt vérnyomás gondokra is szokták az orvosok javasolni a bort. ÉS a likõr sem rosszabb, úgyhogy semmi baj nincs azzal hogy ittál.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek! :) amúgy a sógornõm ivott, nem én, de jól sejtettem, hogy ennyitõl nem lesz baja.

24éves nő vagyok, ha iszom egy kis alkoholt, a bal alkarom enyhén elkezd zsibbadni, de nem tart sokáig. Miért lehet ez?

Legjobb válasz: Szia.Én nálam ugyanez van.Ez attól van,hogy érzékenyen reagál a szervezeted az alkoholra.vagyis, nem igazán bírod az alkoholt.Én ezt orvostól kérdeztem, meg, és nagyon hamar kitágítja az ereidet,ezért is érzed a zsibbadást.

Szia.Én nálam ugyanez van.Ez attól van, hogy érzékenyen reagál a szervezeted az alkoholra.vagyis, nem igazán bírod az alkoholt.Én ezt orvostól kérdeztem, meg, és nagyon hamar kitágítja az ereidet, ezért is érzed a zsibbadást.
Az alkohol tágítja az ereket.Szerintem emiatt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!