Találatok a következő kifejezésre: Alig vagyok egy hete (57 db)

Lehetek terhes? Vagy egy hete kb rengeteget kell járnom pisilni, de nem vagyok felfázva (kb napi 15-16szor). Meg néha belenyilal a hasam aljába. Sokat aludnék. Vagy ha nem vagyok terhes, mi más lehet?

Legjobb válasz: Nekem is ilyen tüneteim voltak, már kb. egy héttel a mensi megjövetele elõtt, és úgy tûnik, hogy 7 hetes terhes vagyok, bár orvoshoz, majd csak a hétvégén megyek. Szorítok!! És ne add fel!!

Nekem is ilyen tüneteim voltak, már kb. egy héttel a mensi megjövetele elõtt, és úgy tûnik, hogy 7 hetes terhes vagyok, bár orvoshoz, majd csak a hétvégén megyek. Szorítok!! És ne add fel!!
Én ugyanígy voltam, aztán megállapították, hogy petefészek gyulladás okozta a gyakori pisilést, és a hasszurkát.3hét fekvés és erõs antibiotikum.
Mikor kell megjönni? VAgy attól van hogy megfog jönni, vagy terhes vagy, bár ha nincs más tünet akkor nem sok esély van. Hõd méred?

Kb. egy hete iszonyúan fáj bizonyos helyzetekben a lágyékhajlatom alul. A comb "csatlakozásánál", szeméremtest mellett közvetlen. A csont, izom is mindkét oldalon, néha alig tudok menni, vagy az ágyban fordulni. Ez természetes?

Gondolom tágulnak a csontok,de jó id?ben kezd?dik.Emiatt+derékfájás +légszomj keveset alszom éjjel.29. hétben járok

Legjobb válasz: nem vagy egyedül. :-) az elsõ babámnál nem volt ilyen,most kb a 26. héttõl érzem.a tested készül a szülésre.kitartás! 39+1 hetes kismama

nem vagy egyedül. :-) az elsõ babámnál nem volt ilyen, most kb a 26. héttõl érzem.a tested készül a szülésre.kitartás! 39+1 hetes kismama
nekem a 16.héttõl volt ilyen, teljesen normális, rendezõdnek a csontok, plussz nõ a méh...
Igen, már nagyon várom, hogy kibújjon és köszi a jókívánságot:) Így a vége felé már egész izgalmas:)
A kérdező hozzászólása: ...de jó, nemsokára találkozol a babáddal:) ) Sok boldogságot!

Koraszülött ikreim egy hónaposak mikor lessz koponya uh? Budapest 1 számü klinikán vagyunk.29 hétre 1, 5 kg al lettek. Mimaradhat visza nekik?

Legjobb válasz: Az én ikreim a 31. héten születtek, 1360 és 1490 grammal. Koponya uh-ot kétszer végeztek náluk, utoljára a hazajövetelük elõtt egy héttel. Egyiküknek volt mérsékelt agykamratágulata az elsõ uh-on, a másodiknál uh-on már ezt nem látták. Azóta nem volt uh vizsgálatuk. Most 10 hónaposak, 8 és fél kilósak, teljesen egészségesek, egyáltalán nem látszik meg, hogy korababák voltak. Mozgásfejlõdésben vannak kicsit elmaradva, ott tartanak kb. ahol egy 8-9 hónapos baba, de végül is ha idõre születtek volna, akkor õk is még csak 8 hónaposak lennének. Ismerõs anyukának 27 hétre született a kislánya és õ is teljesen egészséges 1 éves baba, úgyhogy a Te ikreidnek is minden esélyük megvan arra, hogy egészségesek legyenek. :-))

Az én ikreim a 31. héten születtek, 1360 és 1490 grammal. Koponya uh-ot kétszer végeztek náluk, utoljára a hazajövetelük elõtt egy héttel. Egyiküknek volt mérsékelt agykamratágulata az elsõ uh-on, a másodiknál uh-on már ezt nem látták. Azóta nem volt uh vizsgálatuk. Most 10 hónaposak, 8 és fél kilósak, teljesen egészségesek, egyáltalán nem látszik meg, hogy korababák voltak. Mozgásfejlõdésben vannak kicsit elmaradva, ott tartanak kb. ahol egy 8-9 hónapos baba, de végül is ha idõre születtek volna, akkor õk is még csak 8 hónaposak lennének. Ismerõs anyukának 27 hétre született a kislánya és õ is teljesen egészséges 1 éves baba, úgyhogy a Te ikreidnek is minden esélyük megvan arra, hogy egészségesek legyenek. :-))
3-as válaszoló vagyok. Szerintem is kérdezz rá a dokinál, hogy milyen vizsgálatokat végeztek rajtuk és milyen eredménnyel. Elvégre jogod van hozzá, hogy tudd, csak sokszor maguktól nem mondják.
Nálunk, a fehérvári kora osztályon hazaengedés elõtt csinálják meg a koponya UH-ot, és a szemvizsgálatot is. Nekem szóltak, hogy mikor csinálják, és el is kísérhettem az UH-ra a babáimat az ápolókkal együtt. Hogy mi van még vissza, az az állapotuktól függ, de szerintem is érdeklõdj az ápolóktól, orvosoktól. Jó egészséget nektek, meglátod, megnõnek egykettõre! :)
ha bent vagytok miért nem kérdezed meg a dokitól? biztos ott megcsinálják, lehet már meg is csinálták. kötelezõen 6. héten vagy a pocak-koponya UH budapesten a budaiban. hogy mi maradhat vissza nekik az is az orvostól kérdezd. nyugodtan ülj le vele és mondd el, hogy aggódsz. egyik barátnõm hármas ikreket szült nagyon idõ elõtt, jól vannak most már :) mind a háromnak volt mûtéte, szem, fül, ilyesmi rutin mûtétek voltak. egyik baba sajnos oxigénhiányos lett, róla most inkább nem írnék. sok egészséget nektek!
Hát a koponya uh idõpontját inkább ott, a kezelõorvostól kérdezd meg. Lehet hogy már csináltak is Nekik-bár biztos említették volna.Azt, hogy mi maradhat vissza a késõbbiekben, ilyenkor még nem lehet megmondani. a lehetséges problémákat, és azok kezelését, a babák fejlesztési lehetõségeit pedig el fogják mondani hazamenetelkor, vagy pedig amikor majd jártok vissza kontrollra.

Inszeminácion voltam egy hete. A hasam felvan puffadva alig tudok lehajolni, fáj a derekam, szurkál a hasam alja. Lehet hogy terhes vagyok? Vagy csak beképzelem. Mikortól lehet érezni a terheségi tüneteket?

Legjobb válasz: Ha beképzeled, akkor pont ilyennek kell képzelni a terhességet. Hogy mikortól lehet érezni az szerintem egyénenként változik. Én nagyon hamar éreztem, csak az elsõ terhességemnél nem tudtam, hogy ez a terhesség jele, de a másodiknál már igen. Most 34. héten járok. Az elõzõ babánk kb 7 hetesen elment és mûteni kellett. Fémes ízt nem érzel mert az is jellemzõ. Nekem a csapvíz keserû volt :-) röhej nem? Remélem babát vársz! Szorítok!

Ha beképzeled, akkor pont ilyennek kell képzelni a terhességet. Hogy mikortól lehet érezni az szerintem egyénenként változik. Én nagyon hamar éreztem, csak az elsõ terhességemnél nem tudtam, hogy ez a terhesség jele, de a másodiknál már igen. Most 34. héten járok. Az elõzõ babánk kb 7 hetesen elment és mûteni kellett. Fémes ízt nem érzel mert az is jellemzõ. Nekem a csapvíz keserû volt :-) röhej nem? Remélem babát vársz! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm a válaszokat! Én 5- e körül nem várnám , hogy megjöjjön, mi is már 2 éve propálkozunk hiába. Ez a második inszememem , rettegek minden hónapban hogy megjön vagy sem , de eddig mindig csalodnom kelett sajnos.
Nekem is egy hete volt az inszemem. A kérdést akár én is írhattam volna ugyanezeket érzem én is, annyi ha nehezebbet emelek le akar szakadni a hasam. Te mikorra nem várod? Remélem mindkettõnknek sikerül.Mi már nagyon régóta várunk a picire.

Egy hete kb. nagyon fáj a combtõ és ott alul is! Másfél hete már nyitva vagyok egy ujjnyira, a baba nagyon lent van +már távozott a nyákdugó! Szerintetek ez már a szülés jele lehet? 38+6 km!

Legjobb válasz: Hát lassan biztos kibújik. :D a tested biztosan a szülésre készül fel, de hogy mikor lesz ebbõl baba senki nem tudja, lehet holnap lehet 5 nap múlva. Bezzeg az én fiamat semmi nem csalogatja ki 39+4nap és még egy darab jóslóm sem volt. :D De ne félj a tied biztosan kibújik a jövõhéten!

Hát lassan biztos kibújik. :D a tested biztosan a szülésre készül fel, de hogy mikor lesz ebbõl baba senki nem tudja, lehet holnap lehet 5 nap múlva. Bezzeg az én fiamat semmi nem csalogatja ki 39+4nap és még egy darab jóslóm sem volt. :D De ne félj a tied biztosan kibújik a jövõhéten!
Az egész nyákdugó elment? Van tágulásos vérzés? Ez az egy, ami irányadó lehet. A combtõfájás, az egy ujjnyi és a "lent van a baba" nem igazán számít, azzal hetekig is lehet húzni. Ha van rózsaszínes vagy barnás folyásod, akkor elvileg 2-3 napon belül barnázol, mert akkor már tágulsz. Amúgy én a 3. gyerekkel (amikor elvileg könnyen tágulsz már) egy ujjnyira voltam a 36. héten is, és 41+6-on szültem. A combtõfájás is az utolsó 2 hónapra volt jellemzõ, nyilallással, sõt én 2x össze is csuklottam, mert a lábam berogyott a nyilallástól. De ezek sajnos nem számítanak...
A kérdező hozzászólása: Távozott a nyákdugó, de hogy az egész e azt nem tudom!Bízom a holnapi fronthatásban! :-) 1-es:te semmi különlegeset nem érzel?Mikorra vagy kiírva és hol fogsz szülni?
Általában akkor kezdõdik a tágulásos vérzés, amikor az egész elmegy.
November 11-r vagyok kiírva, és semmit nem érzek. 2 hete néztek akkor 2000 volt a méhnyak értékem, de ezen kívül semmi nem utal szülésre, ctg rendben, vérnyomásom rendben, nem vizesedek, magzatvíz tiszta, méhlepény rendben, baba mocorgás rendben, jósló fájásaim nincsenek, nagy ritkán mensis görcseim vannak néhány másodpercig, de nagyon enyhék, éppen csak egy kis kellemetlenség, étvágyam rendben, cipõmet be tudom kötni stb. Szóval semmi de semmi panaszom nincsen. Frontra, teliholdra semmi reakciója a babámnak, jól alszok. De azért reménykedek, hogy most jön valami front és talán kibújik a tökmagom.
egy hete legalabb nyitva vagyok bo egy ujjnyira, combtõ fájdalom ket hete tart, baba beilleszkedve, nyakdugo elment, napu 1-2 óra 8-10 perces jóslókkal, 40+5 hetes vagyok, baba sehol, pedig a dokim szerint legkesobb tegnap meglesz:-D:-D:-D en is a mai frontban bizok, de szerintem ezt is tuleljuk egyutt:-D
Annyira jó olyan kismamák válaszát olvasni akiknek a babájuknak eszük ágában sincs kibújni :D Látod kérdezõ neked nagyon nagyon kell örülnöd, hogy legalább tüneteid vannak és van remény, hogy 1 héten belül kibújik a babád. Sajnos a tüneteidbõl senki nem tudja megmondani mikor, de legalább vannak tüneteid. Nagyon nagyon örömteli szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Nektek!Én is hasonló jókat kívánok mindenkinek! Ti hol fogtok szülni?

Az aranyhörcsögöm egy hete alig mozdul ki a házából. Hajnalban szokott pár órát mókuskerekezni, de amúgy alszik, meg a házában mocorog. Lehet, hogy téli álmot alszik? Vagy beteg/ idõs? (kb.2éves)

Legjobb válasz: Hát szerintem idõsödik már, a két év már kezd idõsnek számítani. Ha kerekezik az még jó jel. Nappal alszanak általában, én is ha nem néznék be hozzájuk, nem kelnének fel egész nap, majd szürkületkor.

Hát szerintem idõsödik már, a két év már kezd idõsnek számítani. Ha kerekezik az még jó jel. Nappal alszanak általában, én is ha nem néznék be hozzájuk, nem kelnének fel egész nap, majd szürkületkor.
Nem beteg. Idõs már, de hörik amúgy is napközben alszanak és este ébrednek fel majd pedig nekikezdenek játszani és reggel feküdnek le aludni. Az idõsebb hörik többet alszanak és kevesebbet játszanak. Ha 2 éves a hörid akkor õ már idõsnek számít. Az én egyik aranyhörim is már idõs, 2 év plusz 1 hónapos elmúlt. De még azért szokott játszani, csak nagyon keveset, szinte mindig alszik már õ. Egészséges teljesen, csak már öregecske szegény.
Nincs semmi baja. A hörcsög éjszakai állat, ezért nem megy ki nappal, mert akkor alszik.

FELMELEGEDIK A LAPTOP. Az utóbbi 2 héten gyorsabban felmelegszik mint szokott és lassabban is működik. A kanapén ülve szoktam használni úgy hogy egy könyvet teszek alá. Lehet azért van mert nem tud szellőzni? Mit tegyek alá? Vagy mitől lehet ez?

Ez a laptop már vagy 8 éve biztos meg van.

Legjobb válasz: Könyvtõl tud szellõzni. Párnára, szõnyegre, takaróra, fotelbe rakva fordulhat elõ, hogy nem szellõzik jól. Szerintem csak kezdi feladni a venti így 8 év után. Egész jó darab, örülj, hogy ilyen sokáig bírta. Ha nem volt javítva. Miért nem veszel legalább a nyárra laptop hûtõt? Pár ezer Ft, arra rá téve is kényelmesen használható.

Könyvtõl tud szellõzni. Párnára, szõnyegre, takaróra, fotelbe rakva fordulhat elõ, hogy nem szellõzik jól. Szerintem csak kezdi feladni a venti így 8 év után. Egész jó darab, örülj, hogy ilyen sokáig bírta. Ha nem volt javítva. Miért nem veszel legalább a nyárra laptop hûtõt? Pár ezer Ft, arra rá téve is kényelmesen használható.
Lassan két hete tart ez a nagy meleg...
Én használok laptop hûtõt, de ez is csak minimálisan segít valamit, pedig nem egy olcsó darab. Nem igazán tudsz mit tenni ellene. Én a laptop hûtõ használatán kívül még sokszor kikapcsolom a gépet, hogy egy kicsit pihenjen. Mást nem igazán lehet tenni.
Egy kicsit szétszeded az alját a ventilátor körül (talán 3 csavar?) - és alaposan kifújod a port meg a felgyülemlett szötyiket belõle. Aztán összerakod. Akkor újra jól fog mûködni. Ha nem értessz hozzá, néhány ezresért bármely laptop szerviz megcsinálja. De kinek van ilyesmikre manapság néhány ezrese?

Egy hete a babám alig szopik, illetve szopik de 1 vagy másfél órán át a 2 mellből kb 80 ml-t. Eddig normálisan evett. Mi lelte vajon?

A baba 8 hetes lesz.Csak az elején szopizott sokáig,de az sem volt egy óra.Utána megtanult szopizni,egy fél óra alatt végzett,jól is lakott.Éjjel ha felkel akkor is kiszív magának 25 perc alatt 180 ml-t.De napközben csak nyammog,nem tudom mi van vele.Ötletetek nincsen?

Legjobb válasz: Tedd el a mérleget, legalábbis heti 1x mérd. Ha igény szerint szoptatod, van 4-5 pisis pelus, szopi után megnyugszik, akkor elég neki. Õk sem esznek minden alkalommal egyformán

Tedd el a mérleget, legalábbis heti 1x mérd. Ha igény szerint szoptatod, van 4-5 pisis pelus, szopi után megnyugszik, akkor elég neki. Õk sem esznek minden alkalommal egyformán
Az elsõnek igaza van!

Egy hónapja próbálkozunk, kb.5 nap múlva kell megjönnie, de már egy hete furán érzem magam. Fájnak a melleim, rózsaszínű folyásom van, émelygem, szúrká alul-fáj, fel is vagyok puffadva. Lehet, h terhes vagyok? Nem koraiak még a tünetek?

Legjobb válasz: Igen,lehetséges hogy terhes vagy!Vegyél egy tesztet,valószinû hogy már kimutatja ha igen!És a tünetek nekem is ilyen hamar jelentkeztek. Ha igen akkor gratula,ha még nem akkor sok szerencsét!!

Igen, lehetséges hogy terhes vagy!Vegyél egy tesztet, valószinû hogy már kimutatja ha igen!És a tünetek nekem is ilyen hamar jelentkeztek. Ha igen akkor gratula, ha még nem akkor sok szerencsét!!

Az Euro ára most felfelé vagy lefelé halad? Szeretnék a neten egy shopban vásárolni, ahol az árak az euro változásától függnek. Most vásároljak vagy várjak még? Egy hét alatt az általam kinézett dolog majd 10Ft-al nőtt.

Legjobb válasz: GYENGÜL AZ EURÓ? Ne beszéljünk már hülyeséget!!! A FORINT gyengül. Mivel most egy eurót több forintért kapunk meg, magyarul az euró erõsebb a forintnál. És most ez várható, a forint újabb gyengülése. Ha euróban akarunk vásárolni, akkor az a jó, ha a forint ERÕS az euróhoz képest, azaz kevesebb forintért kapunk egy eurót. De most az a helyzet, hogy az euró egyre "drágább". Tehát ha most vársz, akkor vélhetõen még drágább lesz. Hiszen most 240 Ft felett jár az EUR, a csúcsa az 230 Ft körüli volt, de a másik véglet meg 290 Ft volt két éve kb. Tehát NE várj tovább a vásárlással, hiszen az EUR 230 Ft alatt még nem igazán járt. Viszont 285 Ft már volt :)

GYENGÜL AZ EURÓ? Ne beszéljünk már hülyeséget!!! A FORINT gyengül. Mivel most egy eurót több forintért kapunk meg, magyarul az euró erõsebb a forintnál. És most ez várható, a forint újabb gyengülése. Ha euróban akarunk vásárolni, akkor az a jó, ha a forint ERÕS az euróhoz képest, azaz kevesebb forintért kapunk egy eurót. De most az a helyzet, hogy az euró egyre "drágább". Tehát ha most vársz, akkor vélhetõen még drágább lesz. Hiszen most 240 Ft felett jár az EUR, a csúcsa az 230 Ft körüli volt, de a másik véglet meg 290 Ft volt két éve kb. Tehát NE várj tovább a vásárlással, hiszen az EUR 230 Ft alatt még nem igazán járt. Viszont 285 Ft már volt :)
2. válaszoló: Mea culpa! Igazad van. Én is gyengülõ Ft-ot akartam írni, csak nem úgy sikerült....:( (1. válaszoló)
Szvsz ha nem túl nagy értékû a cucc, amit venni akarsz, (nálam ez kb 20-25 khuf-ot jelent) akkor nem érdemes várni amiatt a max néhány 10-100 Ft miatt. (Mint írtad, nálad 10 Ft a különbség.) Lehet, hogy most nem veszed meg, és jövõ héten még drágább lesz. Egyébként mostanában megint gyengülõben van az € (kezd visszaállni 242 környékére), bár ma (idáig) erõsödött 1%-ot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!
2vel elöttem: volt idén 330is 1 euró :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!