Találatok a következő kifejezésre: Alhasi szurkálás a (46 db)

Én a 10. hétben vagyok, tegnap este az alhasamban szurkálást éreztem. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Talán a méhed nõ, nyúlnak a méhszalagok. Kérdés, hogy hol és milyen jellegû volt a szúrkálás, mennyire erõs, meddig tartott stb... Ha bizonytalan vagy, inkább menj dokihoz és beszélj vele, bár nem hinném, hogy bajt jelent, sokan éreznek ilyen szúrkálást a várandósság alatt. De csak a dokira szabad hallgatni és bízni!!!

Talán a méhed nõ, nyúlnak a méhszalagok. Kérdés, hogy hol és milyen jellegû volt a szúrkálás, mennyire erõs, meddig tartott stb... Ha bizonytalan vagy, inkább menj dokihoz és beszélj vele, bár nem hinném, hogy bajt jelent, sokan éreznek ilyen szúrkálást a várandósság alatt. De csak a dokira szabad hallgatni és bízni!!!
Ha csak szurkálás, nem görcs, akkor valószínûleg semmi gond, de a következõ vizsgálat alkalmával mindenképp említsd meg a dokinak, hiszen minden eset más és más, és mi itt ugye nem szakértõk vagyunk, csak "egycipõbenjárók". nekem is szurkálásaim voltak, 2×1 Magne B6-tal indítottunk, most 2×2..ez segít, de persze csak orvosi konzultáció után!!! Problémamentes maradék 30hetet
Nekem is többször szurkált a hasam, most már kezd elmúlni. 14 hetes
Nyúlnak a méhszallagjaid - sokáig fogod még érezni :) 28 hetes kismama
Én a helyedben azonnal orvoshoz mennék!! Nekem az 5. héten szurkált, és azt hittem, méhszalag-nyúlás... Egy hétre rá megállapították, hogy elhalt a baba :( :( :( Menj el az orvosodhoz, vagy hívd fel. Ha mást nem tud, legalább megnyugtat. Mégis csak ért hozzá...

Alhasi szurkálás lehet a mensi elöjele?

Ma reggel két nappal a nem várt mensi elött csináltam tesztet-lett ,de egyre erösebben érzek szurásokat ami majdnem már át megy égetö érzésbe mintha sütne a méhem körül ,ugy érzem hogy az egéssz nemi szervemet belüröl mintha késsel szurkálnák.Ilyet még soha nem éreztem,tudom meg kéne várni hogy el maradjon a mensi de nagyon türelmetlen vagyok.

Legjobb válasz: Szerintem nem a szurkálás jellemzõ,hanem inkább az egyre erõsödõ görcs!Legalább is nálam soha nem szurkákás van!

Szerintem nem a szurkálás jellemzõ, hanem inkább az egyre erõsödõ görcs!Legalább is nálam soha nem szurkákás van!
Szia! Én is ugyanígy voltam, de nekem ma kellett volna megjönnie. Két nappal korábban ugyanezt éreztem, de nem erõsen. Tegnap óta viszont ki akar szakadni a hasam és ez nem "mindjárt megjön érzés", én apró szúrásokat érzek. És bõ folyásom van. Tegnap volt a 30. nap, ma kellett volna megjönnie. És két nappal korábban a dokim tanácsára teszteltem, de negatív lett. Még korai volt. Milyen tüneteid vannak?
én még ugyanaz vagyok!várj még egy pár napot, aztán tesztelj újra, de ha addig is megmarad ilyen intenzíven a szurkálás, akkor szerintem keresd fel a dokidat mindenképpen!
2. válaszoló vagyok: egyébként tök fura amit én is éreztem akkor. Szerintem nem könnyû megfogalmazni, mert annyira szubjektív, h egy fájást ki hogy ítél meg. Nekem másabb volt, mint amikor meg akart jönni. Különbséget tudtam tenni. Viszont nekem is lett egy negatív tesztem és én "fel is adtam" a dolgot. Igaza van az elõttem szólónak. Várjál még. Tudom, h nagyaon-nagyon-nagyon nehéz!! Mi veled vagyunk (szerintem mondhatom ezt mindannyiunk nevében!)
A kérdező hozzászólása: köszi lányok , nem tudok mit gondolni ez nagyon furcsa érzés ez nem görcsölés
a teszt negativ?
A kérdező hozzászólása: az az igazság hogy egy pillanatig láttam csak mert ügyetlenségembe bele ejtettem a wc-be amikor láttam akkor neg.volt de nem mult el még egy perc sem tisztára be golyózok már .
Szerintem terhes vagy! Ugyanez volt velem is az voltam. Nekem a mensi napján mutatta ki a teszt!!!

Lehetek PCOS, ha a menstruációm teljesen normális, több más tünetet viszont észleltem (erősebb szőrzet, kidudorodó alhas, alhasi szurkálások)?

A menstruációm 26-28. napra jön meg általában, bár 1-2 éve nálam a 21 nap volt normális. Így volt, hogy egy hónapban 2-szer is megjött. (4 éve menstruálok).

Legjobb válasz: még akkor, mikor általában 21. napra jött meg, gyermekorvoshoz jártam, õ azt mondta, hogy ami 20 felett van, normálisnak mondható, azzal az okkal, hogy még nem állt be... akkor olyan 2 éve menstruáltam

A kérdező hozzászólása: még akkor, mikor általában 21. napra jött meg, gyermekorvoshoz jártam, õ azt mondta, hogy ami 20 felett van, normálisnak mondható, azzal az okkal, hogy még nem állt be... akkor olyan 2 éve menstruáltam
A kérdező hozzászólása: Azt kifelejtettem, hogy a tudatos táplálkozás mellett, jóideje nincs önkontrollom, ha édességrõl van szó...
Elõfordulhat, de más probléma is okozhatja ezeket, de lehet semmi bajod. Menj szépen orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen elmegyek, nem akarom halogatni. Csak jó felkészülni elõre, ha tényleg így van.
Ez NEM PCOS. Azt ki mondta neked, hogy a 21 nap normális? Mert nem az... Ahogy az sem, hogy megváltozott a menstruációd, erõs görcseid lettek. Mi a fenének nem mentél már 2 hónapja dokihoz ezzel?
Nézd, nekem PCOS és inzulinrezisztencia van, de nincs se menstruációm, se kidudorodó alhasam. A hajam csomókban hullik, elborítanak a ragyák, elképesztõ helyeken tud szõr nõni rajtam, a levegõtõl is hízok. Sehol nem szurkál, nem fáj semmi, csak olyan vagyok 25 évesen mint egy pattanásos képû, zsíros hajú izzadós kamasz. Szökõévben egyszer jön meg a bajom. Nálam minden normális volt, egyszercsak elkezdtem pattanásosodni és hízni. Pár hónap múlva elmaradt a vérzésem. Gondoltam jön a baba. :) De a teszt negatív lett. Következõ hónapban sem jött meg, bejelentkeztem nõdokihoz, még egy hónapot vártam az idõpontra, és azóta sem jön meg. Néha pár csepp van, aztán ennyi. Hozzáteszem elõtte is 38-40 napos ciklusaim voltak 1-2 napos pecsételõ vérzéssel, amit az elõzõ orvosom normálisnak mondott. Menj el dokihoz, ha ultrahangon cisztákat lát úgyis laborba küld.
A túl rövid ciklus is jellemzõ a PCOS-ra. De lehet más egyéb hormon probléma is. Nézesd meg mindenképp. Ja és van akinek a ciklusa rendben van de mégis van hormon probléma.
Az a baj hogy sokaknak nincsenek policiszták csak az Inzulonrezisztencia. Arra mégpedig nehezen küldik el az embert. Én nekem csak 1-2 pattanás van, nem zsírosodik és nem hullik a hajam ja és sosem voltam elhízott, persze kis pocim van, de vékony vagyok. Az a baj a PCOS-nak rengeteg tünetet van és nem mindenkinél van minden.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

ALhasi fájdalmak, szúrkálás a petefészkeknél+derékfájdalom?

Szülés elött (1,5 éve) cisztáim voltam. Nem angyon emlékszem,hogy milyen tüneteket produkáltak, csak a petefészek szúrkálásra emlékszem. Most pár napja alhasi fájdalmaim és szúrkálásaim vannak+deréktáji fájdalom.

Legjobb válasz: És most mi a kérdés, én nem értem? Vagy te nem érted? Húgyúti gyulladásod van és attól van az alhasi fájdalmad és a derékfájdalmad, vagyis azon a tájékon fáj mindenhol. Gondolom kaptál rá gyógyszert, amennyiben nem, akkor menj vissza és fogsz kapni, hogy kigyógyulj a húgyúti gyulladásból.

És most mi a kérdés, én nem értem? Vagy te nem érted? Húgyúti gyulladásod van és attól van az alhasi fájdalmad és a derékfájdalmad, vagyis azon a tájékon fáj mindenhol. Gondolom kaptál rá gyógyszert, amennyiben nem, akkor menj vissza és fogsz kapni, hogy kigyógyulj a húgyúti gyulladásból.
A kérdező hozzászólása: Az a kérdés, hogy PCOS lehet a háttérben megint? Talán nem látod a kérdõjelet az utolsó mondat végén??? A húgyuti gyulladásra jellemzõek a vizelési panaszok, nekem pedig olyan nincsen! Ezért gondolom, hogy nem ez lehet a probléma, de mivel nem UH-zott meg, ezért nem tudok a ciszátkról nyilatkozni, s mivel ha nem erõsödik a fájdalmam akkor csak hétfõn mehetek megint nõgyógyhoz! Ennyi.
Milyen nõgyógyász az aki nem tudja megállapítani ill. kizárni , hogy nõgyógyászati betegség okozza e a panaszaidat ?
Kedves kérdezõ! Te nem érted, hogy értem én, hogy mit kérdeztél, csak te nem érted, hogy én mire gondoltam. Vagyis, hogy elmondta az orvos, hogy mi a bajod, te meg megkérdezed, hogy mi a bajod... Nekem is volt egy bizonyos húgyúti gyulladásom, de semmilyen vizelési panaszom nem volt!!! Tehát nem kizáró oka, ha nincs vizelési panaszod, hogy nem lehet húgyúti gyulladásod! Nekem is alhasi és derékfájásom volt, elmentem orvoshoz, aki vizeletvizsgálatot csináltatott, amibõl megállapította a problémát. De semmilyen vizelési panaszom nem volt mellé. És egyébként, ha már nõgyógyászhoz mentél, nem csináltattál ultrahangot, illetve vizelettenyésztéses vizsgálatot? Ugyanis ezekbõl a vizsgálatokból minden kiderült volna.
A kérdező hozzászólása: Akkor én értettem félre. Nem, nem csináltattam uh-t, meg vizeletvizsgálatot, és úgy gondolom, nem nekem kell megmondani, hogy milyen vizsgálatot kérjen/csináljon az orvos. MEgvizsgált, kérdezte a vizelési panaszokat, majd közölte hogy felöltözhetek, s utána elmondta, hogy hólyaggyulladás, felir egy gyógyszert, ha nem enyhül a panasz jövöhétig akkor menjek urológushoz.
Sajnos kérdezõ én már keresztül mentem az utóbbi években sok mindenen és hiába gondolod úgy, hogy a nõgyógyásznál nem neked kell megmondani, hogy mit csináljon az orvos, de a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy mégis. Ugyanis többször tapasztaltam én magam is és olvasok itt is sok mindent az oldalon, hogy sok nõgyógyász hasra ütésre kezel, csak elmondás alapján, a helyett, hogy célzott vizsgálatokat végezne. Amit neked kéne most, az tényleg egy hasi és kismedencei ultrahang, illetve egy vizelettenyésztéses vizsgálat. És abból kiderül az is, ha pl. cisztád van, illetve az is, ha valamilyen húgyúti problémád van ténylegesen.
Már jobban vagy?
Használt a gyógyszer?
Azért megnézetném uh-val a kismedencét (is) -

5. hetes vagyok. Meddig tart ez az alhasi szúrkálás? Hajnalban vagy 10 percig nagyon fájt, összeköthető azzal, hogy valószínű azért lehetett mert ment a hasam, nyomná a beleket?

Legjobb válasz: Nekem is szinte folyamatos es eleg eros alhasi fajasaim voltak, illetve nekem is az 5. heten volt 2 gorcsolesem, egy kb 5 perces es egy kb20 perces masnap. Akkor irdatlanul megijedtem, de szerencsere nem volt semmi baj. A Doki azt mondta, lehet, hogy most jonne meg (a szamolasom szerint nem akkor lett volna meg, de mindegy) es azert faj ennyire. A 8-9. het tajan sokat csokkent a fajasok idotartalma. Sokkal ritkabban faj mar a hasam, es hanyingerem is egyre kevesebbszer van itt a 10. het vege fele. Gratulalok a babahoz :-)

Nekem is szinte folyamatos es eleg eros alhasi fajasaim voltak, illetve nekem is az 5. heten volt 2 gorcsolesem, egy kb 5 perces es egy kb20 perces masnap. Akkor irdatlanul megijedtem, de szerencsere nem volt semmi baj. A Doki azt mondta, lehet, hogy most jonne meg (a szamolasom szerint nem akkor lett volna meg, de mindegy) es azert faj ennyire. A 8-9. het tajan sokat csokkent a fajasok idotartalma. Sokkal ritkabban faj mar a hasam, es hanyingerem is egyre kevesebbszer van itt a 10. het vege fele. Gratulalok a babahoz :-)
Összeköthetõ a két dolog, de nekem önmagában is nagyon erõs alhasi fájdalmaim voltak az elején. Magne B6 és sok pihenés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattatok. 1 héttel ezelõtt kellett volna jönnie, bár elõzõ hóban késett egy hetet. Én is már rosszra gondoltam, de hál' Istennek kb. 5-10 percig tartott, de tényleg nagyon fájt. Köszönöm még egyszer !

A fogamzásgátló abbahagyása után néhány héttel előfordulhat enyhe alhasi szúrkálás?

Elvileg baba nem lehet a dologban, mert mióta abbahagytam azóta is védekezünk. És semmiféle gixer nem volt! Ez jelezheti a menstruáció megjövetelét?

Legjobb válasz: Én folyamatosan szedek fogigátlót és sokszor enyhe,vagy intenzívebb szúrásokat érzek.Voltam dokinál,de semmit nem talált.Pedig én azt hittem,hogy valami durva petefészek gyulladásom van.

Én folyamatosan szedek fogigátlót és sokszor enyhe, vagy intenzívebb szúrásokat érzek.Voltam dokinál, de semmit nem talált.Pedig én azt hittem, hogy valami durva petefészek gyulladásom van.
A kérdező hozzászólása: Mikor szedtem tablettát a második hónapban nekem is volt két hétig alhasi fájdalmam, és mielõtt megjött volna mégjobban szúrt, de csak párszor, elég fura volt!Írták, hogy az elsõ három hónapban jelentkezhetnek ilyen tünetek a tablettánál. Aztán megjött, és az elsõ napokban tipikus menstruáció-szerû fájdalmaim voltak, aztán ezek elmúltak! De most négy hétre rá, hogy abbahagytam alig érezhetõen, de picit szúr jobb oldalon az alhasam. Arra lennék kíváncsi, hogy a ciklus helyre állása miatt lehet?
A kérdező hozzászólása: Mondom elvileg baba nem lehet, mivel most is védekezek!
egyszer én is abbahagytam a gyógyszert egy kis idõre és nálam is voltak furcsaságok, szurkálás is, meg pecsételõ vérzés is... kell egy pár hónap, mire a szervezeted átáll

Mellfeszülés, hányinger, alhasi szurkálás jelezhet babát egy héttel a nem várt előtt?

Már van egy kisfiam,pont ma 2 éves.

Legjobb válasz: igen. de vannak akik nem éreznek szinte semmit...

igen. de vannak akik nem éreznek szinte semmit...
A kérdező hozzászólása: Köszi, nemsokára kiderül!:)
szia én a székrekedésen és a mellemen kivül nem érzek semmit. bár nekem nagy mellem van.. és msot nem h feszül rettelentesen fáj, arrol nem beszélve h igyis repedezett már, stírás.. igy hogy fogok kinézni, kenem bebeolajjal hátha segit.
Igen, lehet. :o) van aki hamar érzi a tüneteket, van aki egyáltalán nem. Nekem pl csak mellfeszülés volt, de a PÉ utáni 13. napon már.
A kérdező hozzászólása: De jó lenne, ha máris jönne a baba! Meglátjuk majd, köszi, hogy írtatok.:)
A kérdező hozzászólása: Mikor érdemes tesztelni?
szia! Lett belõle baba?
A pisilés szerintem nem, a mellfeszülés lehet menszi elõjel is, a szúrkálás lehet jele a beágyazódásnak...
Ugyanigyvagyok énis csak nekem néha görcsöl is a hasam, már nagyon szeretnénk kisbabát négy éve, félek , hogy megint csalodnom kell
A kérdező hozzászólása: Nekem ez lenne a 3. és nagyon vágyom rá. Sose add fel.

1 hete késik a menstruációm. Negatívat teszteltem 3 napja második vizeletből gabriel teszttel. Fehér tejszerű folyásom van, alhasi szurkálás, fáradtság. Más tünetem nincs. Csináljak holnap első vizeletből tesztet?

Egyébként Pharmatex kúppal védekezünk. Minden rendben nálunk. Van 2 gyerekünk is.

Legjobb válasz: Szerintem igen, csinálj reggel elsõ pisibõl tesztet. Ha az is negatív, akkor nem hiszem hogy terhes vagy. 1 hetes késésnél reggeli pisibõl már kimutatja a babát.

Szerintem igen, csinálj reggel elsõ pisibõl tesztet. Ha az is negatív, akkor nem hiszem hogy terhes vagy. 1 hetes késésnél reggeli pisibõl már kimutatja a babát.
A kérdező hozzászólása: Amúgy koraszülésnek mik az elõjelei?
én is így vagyok 3 hete tart, most vagyok a 37.ben. doki megnézett, semmi jele szülésnek. koraszülés jele lehet a nyíló méhszáj, görcsök, vérzés, magzatvíz szivárgás.
A kérdező hozzászólása: Na akkor jól van, nekem semmi ilyesmi. Holnap megyek dokihoz, remélem a méhszáj is rendben lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!