Találatok a következő kifejezésre: Algopirint lehet 5 hetesen (5 db)

5 hetes terhes vagyok és sokat fáj a hasam. Ez baj? Vagy természetes? Ti hogy vagytok vele? És fel vagytok puffadva? Mert én szinte mindennap. Ezzel lehet valamit csinálni? Algopirint lehet bevenni? (Hasfájásra)

Legjobb válasz: Szia! Ha erõs fájdalmaid vannak akkor mindenképp menj orvoshoz, nem jelent jót! Ha csak olyan mindjárt megjön érzés, akkor az természetes az alhasi vérbõség miatt, remélem ez utóbbi van neked! MagneB6 v nospa az algopyrin helyett szerintem, de ha "igazi" fájdalmaid vannak, akkor doki! 12+5 hetes

Szia! Ha erõs fájdalmaid vannak akkor mindenképp menj orvoshoz, nem jelent jót! Ha csak olyan mindjárt megjön érzés, akkor az természetes az alhasi vérbõség miatt, remélem ez utóbbi van neked! MagneB6 v nospa az algopyrin helyett szerintem, de ha "igazi" fájdalmaid vannak, akkor doki! 12+5 hetes
Szia! A fájdalmakkal tényleg vigyázni kell, mert lehet a kilökõdésnek az elsõ jele is. Nekem is így kezdõdött és sajnos rossz vége lett. De én késõn mentem orvoshoz. Szerintem holnap keress fel egy nõgyógyászt. Ha meg nagyon fáj, akkor irány a kórház. Remélem minden rendben lesz. A puffadásra jó az espumisan, terhesek is szedhetik.
az én orvosom nem gyógyszer párti ha lehet semmilyen gyógyszert nem ajánl terhesség alatt még azt sem ami elvileg lehet szedni. az enyhe hasfájás lehet még a méh nagyobbodásának a feszülése. Ha viszont erõs a fájdalom azt jobb kivizsgáltattni. De én a helyedben felhívnám a nõgyógyászt és megkérdezném tõle, hogy mi lehet ez?

5 hetes terhes vagyok. Tegnap kihúztak 2 fogamat sajnos beszedtem 4 klimicint, 2 algopirint és 4 panadolt. Nagyon félek, hogy a babának lehet valami baja tőle. Nagyon vártuk hogy teherbeessek. Lehet baj a gyógyszerekből?

Legjobb válasz: Bizony lehet baja, majd ha megszületik kiderül. Nekem szoptatás alatt húztak ki egyet, és kibírtam egy szem algopyrinnel. Sajnálom. :( De remélheted, hogy nem lesz baja.

Bizony lehet baja, majd ha megszületik kiderül. Nekem szoptatás alatt húztak ki egyet, és kibírtam egy szem algopyrinnel. Sajnálom. :( De remélheted, hogy nem lesz baja.
A kérdező hozzászólása: a fogorvos tudja hogy terhes vagyok...õ mondta hogy a gennyes gyulladt fog nagyobb bajt okozhat..a klimicin gyulladáscsökkentõ s mondta h vegyem be mert nem fogja tudni kihúzni..a gyógyszertárban is mondtam h terhes vagyok s õk mondták a panadolt
elég felelõtlen voltál.remélem semmi baja nem lesz a kicsinek.de soha többet ne csinálj ilyet.nem bírtad volna ki ha csak 1 gyógyszert veszel be?amikor terhes voltam én is kihuzattam a fogam.a doki adott szurit kihúzta.otthon amikor elkezdett fájni vettem be egy panadolt.aztán rá kb 5-6 órára még egyet amikor megint nagyon fájt.és utána semmit
Szerintem ez igy eleg durvan hangzik... Nem azt szoktak mondani, hogy azert kell a teherbe eses elott a fogakat rendbe tetetni, mert terhesen nem kaphatunk fajdalom csillapitot????
Ja, csak gondolom sem az orvosnak sem a gyogyszeresznek nem mondtad, hogy ezt mind 2 nap alatt akarod....
Tegnap óta beszedtél 10 szem gyógyszert? az igen... Nekem is húzták ki fogamat, nekem is 2-t de én nem mertem csak 1-1 panadolt beszedni, de tény hogy semmit sem csillapított. Többet ilyet ne csinálj.
A kérdező hozzászólása: a 4 klimicint a fogász mondta..tudja h hány hetes terhes vagyok..a panadolt pedig a gyógyszerész adta, hogy azt lehet szedni az elsõ trimeszterben...remélem semmi nem lesz..
Ilyen korai terhességnél a mindent vagy semmit elv érvényesül. Ha megmarad a baba, akkor biztos minden rendben lesz, mert ahogy elõttem is írták, kb a 12. héttõl táplálja csak a köldökzsinór. A fogromlásra, ha hajlamos vagy, szedhetsz kalciumot, de a baba miatt elõször csak a 20. hét után lesz rá inkább szükség, akkor indul meg a csontosodási folyamat (doki mondta). Egyébként én nem szedtem, mindjárt szülöm a 3.-at és semmi baja a fogaimnak, ellenben sajtzabáló vagyok :-)
Ilyenkor még nincs köldökzsinòr, nincs összeköttetès. Ettõl függetlenül biztos, hogy ennyit nem vettem volna be... Nekem sokat fájt a fejem, de egyetlen egy algopyrint vettem be, és inkább tûrtem a fájdalmat és fogom is!
Tegnap olvastam hogy a köldökzsinór 6 hetes korban alakul ki, addig külön "rendszere" van a gyereknek, ami tõled független. A kisfiammal 2 éve szabi alatt estem teherbe, minden nap söröztünk, semmi baja nem lett. De a legbiztosabb ha megkérdezed az orvost. Ezentúl ha lehet, ne szedj semmilyen gyógyszert (persze a foghúzás más hategória), de a helyedben kalciumot már most elkezdeném szedni. Az elõzõ terhességnek úgy indultam neki hogy egy rossz fogam sem volt, szedtem kalciumot és nem is lett. Egyik barátnõmnek 5 fogát gyökérkezelték szülés után (nem szedett semmilyen vitamint), anyukám pedig anno 25 évesen 3 gyerek után protkót kapott.
Nekem panadolt ajánlották terhesen
Nekem azt mondták, hogy ennyi idõs terhesen még, ha sok gyógyszert szedtél be, vagy olyat tettél, ami a babának nem jó, akkor spontán vetélés történhet, tehát feltételezni lehet, ha nem lesz baja most, akkor késõbb sem, a gyógyszer hamar kiürül a szervezetedbõl. boldog babavárást
De miért most kérdezel? Ha ezeket és ezt a mennyiséget nem rendszeresen szeded, akkor szerintem nem lesz gond. Terhesség alatt viszont ezeket felejtsd el, kérdezd meg a patikában, mit szedhetsz! Nekem Rubophent ajánlották, de végül soha nem szedtem be semmit.
Szerintem mondd el az orvosodnak, hogy milyen gyógyszereket vettél be, õ talán biztosabbat tud neked mondani.Itt úgyis pro és contra fognak vagy megijeszteni vagy megnyugtatni.
Ha a gyogyszertarban emlited hogy mar klimicint is szedned kell, akkor biztos hogy nem javasoljak mellé a panadolt, na meg algopyrint.

23+5-hetes kismama vagyok! Bevettem ma egy fél algopirint! Lehet valami bajunk? Mennyit vehetek be egy héten ha fáj valamim?

Legjobb válasz: http://www.pirulapatika.hu/210134332/betegtajekoztato/algopy.. Ha szükséges egy-egy szemet be lehet venni.

http://www.pirulapatika.hu/210134332/betegtajekoztato/algopy.. Ha szükséges egy-egy szemet be lehet venni.
szia nekem nem tanácsolták az algopirint, inkább rubofent szedj, nekem azt tanácsolta a doki. Azt is szedtem, semmi bajunk nem lett. Szoptatás alatt is szedheted.
Nálunk meg inkább az algopirynt javasolják, vagy a panadolt. Szerintem inkább kérdezz rá a dokidnál, vagy a védõnõdnél!
Azt mondta a doki, ha már nem bírom, vehetek be Rubophent vagy Algopirint, de ne legyen belõle rendszer.
Nekem a panadolt mondta a doki.
Bármelyikbõl, nyugodtan, nekem ezt mondta a doki, de csak mértékkel és ne rendszeresen. Én is szoktam néha bevenni, semmi bajunk, remélem nem is lesz. Üdv: 38 hetes


Algopirint lehet használni 5 hetesen?

a fogamzástól számítva 5 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Nem,nehogy beszedd!! Az algopirin,aszpirin.....stb fájdalomcsillapítók vetélést okozhatnak.Fõleg,ha a fogamzás körül,vagy az elsõ pár hétben szeded.Gátolja egyfajta zsírsav termelést,ami kell a megtapadáshoz.A barátnõm most vetélt el tõle 7hetesen. Ha fáj valamid,paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítót vegyél be,de azt se sûrûn.Pl rubofen...stb. Boldog babavárást kívánok,üdv

Szia! Nem, nehogy beszedd!! Az algopirin, aszpirin.....stb fájdalomcsillapítók vetélést okozhatnak.Fõleg, ha a fogamzás körül, vagy az elsõ pár hétben szeded.Gátolja egyfajta zsírsav termelést, ami kell a megtapadáshoz.A barátnõm most vetélt el tõle 7hetesen. Ha fáj valamid, paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítót vegyél be, de azt se sûrûn.Pl rubofen...stb. Boldog babavárást kívánok, üdv
A kérdező hozzászólása: nem fáj semmim, csak ha neadjaisten hogy beteglegyek, de ha még is akkor a lázra mit vegyek be?
szia, én a múlt héten voltam a 4.hétben és nagyon fájt a fejem. Felhívtam a dokim és mondtam, hogy nyugodtan bevehetek bármilyen fájadalomcsillapítot még mert még nagyon pici. Nekem ezt ajánlotta a dokim. Jövõ héten megyek ultrahangra, remélem nem lesz semmi baj, mert bevettem 1 db. algopirint.
Szia! Lázra (ha nagyon muszáj) inkább Rubophent vegyél be, nekem ezt mondta a doki. Vagy próbálkozz homeopátiás készítményekkel, azok nem ártanak a babának. De reméljük nem leszel beteg és nem lesz rá szükséged!
Algopirint semmi esetre sem, mert a vörösvérsejteket pusztítja.
Sziasztok! A 2-ik válaszadónak:Nem hiszem, hogy baj lenne 1szem algopirintõl, de ne szedj sokat be, vagy inkább kerüld ha lehet.Ha muszáj, inkább paracetamol tartalmút vegyetek be, mert az nem okozhat olyasmit, mint a pirinszármazékok. Vetélést, és egyéb bajt. Jó egészséget mindenkinek.
Paracetamol-származékokat nyugodtan, de csak tényleg szükség esetén.Nekem 3 orvos mondta ezt.
38 fokig priznic, ha azzal sem menne le......de ne legyen ilyen, akkor paracetamol!!!!Rubophen vagy panadol!

32 hetes vagyok, ma kiderult hogy alacsony a vasam.4-5 napja fájdogál a fejem. Lehet hogy ettöl? Lehet bevennem algopirint?

Legjobb válasz: Egyébként a kérdésedre válaszolva igen, lehet, hogy attól fáj a fejed. Sõt, szédeleghetsz is. Szedj vasat, egyél céklát, és ahogy az 1. válaszoló tanácsolta, igyál nagyon sokat, mert attól is fájhat a fejed. A gyógyszer csak a legutolsó legyen.

Egyébként a kérdésedre válaszolva igen, lehet, hogy attól fáj a fejed. Sõt, szédeleghetsz is. Szedj vasat, egyél céklát, és ahogy az 1. válaszoló tanácsolta, igyál nagyon sokat, mert attól is fájhat a fejed. A gyógyszer csak a legutolsó legyen.
Az attól függ, hogy mennyire vagy vérszegény. Esélyesebb, hogy a melegtõl fáj, mielõtt gyógyszerrel próbálkozol, igyál meg 1-1, 5 liter vizet (nem azért, mert árt a gyógyszer, hanem mert több értelme van elõször ezt próbálni). Ha fél óra múlva is fáj, vegyél be 1 Algopyrint.
Igen!- elképzelhetõ!nekem pl attól fáj. nagyon sok vastartalmú ételt eszem és szedem a vasat is, de sajnos így is alacsony.én pl most 38hétben vagyok és nagyon szédelgek. szerintem az én szervezetembõl azok az anyagok hiányoznak amik megkötik a vasat. Te is próbálj meg ilyen ételeket, és vastabit szedni, lehet az segít nálad. ha lehet inkább ne vegyél be semmilyen gyógyszert! próbálj pihenni egy kicsit! Boldog baba várást!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!