Találatok a következő kifejezésre: Albérletben lakom éve, szerződés nélkül. Családtagjaimat (1 db)

Albérletben lakom 1 éve, szerződés nélkül. Családtagjaimat szeretném hogy nálam nyaraljanak, azt nem tehetem meg, a tulajdonos szerint. Mit ir erről a lakásbérlettel foglalkozó törvény?

Szeretném megtudni,hogy valós-e az állitása. Csak az ? beleegyezésével fogadhatok éjszakára akár családtagot is ? Bár ? ezen törvény meglétét határozottan állitja, dr. APEH dolgozó. Valóban ezt is szabályozza a törvény?

Legjobb válasz: Van szerzõdés, de nem írásos formában jött létre. Azért õ egy éve ott lakik, fizeti a rezsit, lakbért. Tehát a lakásbérletre vonatkozó szerzõdése FENNÁLL, csak nem létezik írásban. Ez csak azért rossz, mert így nehezebb a tartalmát bizonyítani.

Van szerzõdés, de nem írásos formában jött létre. Azért õ egy éve ott lakik, fizeti a rezsit, lakbért. Tehát a lakásbérletre vonatkozó szerzõdése FENNÁLL, csak nem létezik írásban. Ez csak azért rossz, mert így nehezebb a tartalmát bizonyítani.
Ne vagyok jogász, de elvben szóbeli szerzõdést kötöttél a fõbérlõvel, namost hogy ez mennyire volt törvényes vagy nem, az már más kérdés. Ha elõre nem kötötted ki azt a feltétel, hogy családtagok is megszálhassanak, akkor megtilthatja, fõleg ha nem is akartok érte plusz díjat fizetni...
figyelj, ha nem kötöttél szerzõdést akkor milyen alapon gondolod, hogy bármi jogod is lenne? Egyébként meg igen, ha az övé a lakás, akkor te csak azt csinálhatod benne, amit õ megenged.
Ha nincs szerzõdésed, akkor akár holnap ki is rakhat. Be vagy jelentve legalább ideiglenes lakcímmel?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Irodai/számviteli adminisztrátort keresek. A kérdés az, hogy milyen kérdéssor alapján tudom kiszűrni, hogy melyik jelölt a legalkalmasabb rá?

Tud valaki nekem ebben segíteni? Vagy ha egy komplett kérdés sort küldene az mg jobb lenne.

0

Mit jelent ez az állás?

Közmunka lenne,a polgármesteri hivatalban,"egyéb takarító és kisegítő".

1

Ápolási dij igénylésben járatosak segitetek? Miket kell csatolni?

Az egy lakásban lakó felnőttek (bátyám,anyukám) jövedelméről is kell nyilatkozni? És van egy kisfiam,egyedül nevelem,az apa hónapok óta nem fizet,szóval igazolni nem tudom,hogy fizet gyerektartást,mert nem fizet! Ezt igazolni kell valahogy,vagy csak amit ténylegesen kapok jövedelmet?

1

Miért akarnak közmunkára kötelezni? Jogos ez egyáltalán?

A munkaügyi központtól kaptam ma egy levelet,hogy közmunkára kell mennem,ha nem jelenek meg a csoportos tájékoztatón,és nem fogadom el az állást,törölnek a nyilvántartásból,és megvonják a kedvezményeket(?).
Semmiféle támogatást,segélyt nem kapok.Akkor miért akarnak közmunkára kötelezni?

8

Mennyibe kerül most egy doboz kék sopianae?

4

Egyszerűsített foglalkoztatásnál mikortól kezdődik a 15 nap számítása?

Idénymunkánál később csatlakoztam egy brigádhoz, őnekik lejárt a havi 15 napjuk, én 8-nál tartok.
Ma közölte velem a főnök, hogy bejelentett 4 órás, rendes munkaviszonyba.
Munkaszerződésem nincs, 4órásban kell egyáltalán?
Nekem nem jó a 4órás munkaviszony, mert fht-t kapok.
Ilyenkor mi a teendő?

5

Hány évente kell a cégeknek Béremelést adniuk Magyarországon?

Most emelték a cégnél a nálam kevesebbet keresőknek a bérét,hosszas kérlelés után.
Arra lennék kíváncsi,hogy van e valami jogszabály arra,hogy x időnként köteles a munkaadó emelni a munkavállaló fizetését?
Mire hivatkozva kérhetem,hogy emeljék az én fizumat is?

6

Állandóan telemarketinges idióták zaklatnak a munkahelyemen és kérik a cégvezetőt. Milyen stílusos megoldásokat javasoltok a lerázásra?

A legtöbb alapból hazudozik (mintha cimbora vagy partner lenne), hogy elérje a célját néha még hivatalosnak tűnő halandzsát lejt. Az egyszerű nemből nem értenek csak erőszakosabbak lesznek. Általában megunom elköszönök és leteszem a telefont.

5

Mit gondoltok erről a cikkről?

"Az, hogy te tehetsz arról, hogyan élsz és mennyit keresel, tényleg nagyon radikális kijelentés sokaknak, akik csak azt szeretik hallani, hogy ők megmentésre való ártatlanok, akik csak az aljas bankok miatt vettek fel hitelt és a kizsákmányoló vállalkozók miatt nem jutnak egyről a kettőre, pedig ők tényleg keményen dolgoznak. Bezzeg Nyugaton.

Amikor meg merem említeni, hogy talán egy picit mégis te is tehetsz arról, hogy mit érsz el az életben, vagy hogy miért vettél fel hitelt üres zsebre és lyukas nadrágra, akkor én “egy kíméletlen politikai ideológiát terjesztek, az egomat puffasztom, nagyképű vagyok és mások felett álló”, mert hogy lehet olyat mondani valakinek, hogy menjen máshová dolgozni, ha kevesli a fizetését, vagy ha nem akar változtatni, akkor békéljen meg vele.

Na szóval, itt tartunk. Aki azt meri állítani, hogy a vállalkozások nélkül neked nem lenne munkád, ahelyett, hogy az örök igazságot harsogná, miszerint minden vállalkozó adócsaló és kizsákmányolja az embereket, ő a legújabb BMW-vel jár, miközben alig fizet az alkalmazottainak, az egy beképzelt propagandista.

A másik örök motívum az alulfizetett közalkalmazott, aki éhbérért küzd és hátán hordja az ország gondjait.

Drága olvasóim, talán kezdjük az adócsaló, BMW-vel járó vállalkozókkal.

Szeretném megkérdezni, ha kimegy hozzád a szobafestő és azt mondja, hogy a festés 300 ezer, vagy ha számlával kéred, ki kell fizetned az ÁFÁ-t is, úgy majdnem négyszázezer, te melyiket választod? Vagy ha az autószerelő mondja ugyanezt?

Az “adócsaló vállalkozó” mantrát ismételgető dühös emberek 98%-a számla nélkül fogja kérni, hogy megspórolhasson 27% forgalmi adót. (Tudom, te nem ilyen vagy, ezt kár leírnod a hozzászólásokban.)

Igen, jól olvasod, nem a szobafestő spórolja meg, hanem te. Ugyanis ezt hívják áthárított forgalmi adónak, amit a végső felhasználónak kell megfizetni (ez vagy te) és nem a vállalkozónak. A szobafestő ezt elkérné tőled, majd befizetné az államnak a te adódat a következő hónap elején.

Te megspórolsz 27% forgalmi adót, a szobafestő pedig ennél valamivel kevesebbet. (TAO, osztalékadó, EHO, IPA. A pontos összeget azért nem tudom, mert nem ismert, mennyi költséget számolna el a 300 ezerből.)

Akkor ki is a nagyobb adócsaló? Te több adót csaltál el, mint a szobafestő.

Az albérletek után befolyt pénzből hányan fizetik meg az adót? Pedig csak 16%, igazán nem sok. Ha te vagy az albérlő és azt mondja a tulaj, hogy havi 60 számla nélkül, vagy havi 80 számlával, melyiket kéred, ha nem tudod elszámolni a számlát?

Hová hordod szervizbe az autódat? A feketén dolgozó autószerelőhöz féláron, vagy ahhoz, akinek minden dolgozója rendesen be van jelentve és minden adót megfizet, de ezért kétszer annyit kér, mint a feketéző?

Ne értsetek félre, nem helyeslem az adócsalást, sőt jó lenne, ha tisztulna a társadalom ezen a területen. Azonban igen tanulságos az a történet a Bibliából, amikor a képmutató farizeusok egy házasságtörésen kapott nőt hoztak Jézus elé, hogy a törvény szerint kövezzék meg.

Jézus csak annyit mondott, tökre igazatok van srácok, hiszen megszegte a törvényt. Nosza, aki közületek nem sáros, az dobja rá az első követ. Nagy csönd támadt, majd a farizeusok a “lelkiismeretüktől vádoltatván” egyenként eloldalogtak.

Úgyhogy csak akkor harsogd a “minden vállalkozó adócsaló” kezdetű indulót, ha te akkor is csak számlával vagy hajlandó kifestetni a lakásod, ha az egyharmadával többe kerül. Egyébként te sem vagy különb egy kicsit sem. A fizetésed után is csak azért fizeted be az adókat, mert a munkaadód levonja tőled és nem tudod elokoskodni.

Ha meg megkérdezi a vállalkozó, hogy 110 ezret szeretnél keresni rendesen bejelentve, vagy nekem mindegy mert nekem ugyanannyiba kerül, kaphatsz 170 ezret kézbe is, de akkor csak minimálbéren leszel bejelentve, mit választasz? (Ilyenkor jön a nem jelent be rendesen a szemét vállalkozó kezdetű lemez. Mert ha bejelentene, 40 ezerrel kevesebbet kapnék. Itt akkor ki is az adócsaló?)

Akkor talán térjünk rá a BMW-re: mit gondoltál, a vállalkozó miért dolgozik, kockáztatja a vagyonát és küzd éveken át, mint malac a jégen? Azért, hogy saját magának teremtsen jólétet, vagy helyette az összes dolgozójának?

Ha neked odaadta a fizetésed, amit kialkudtatok, amennyiért elvállaltad a munkát, akkor van valami semmi közöd hozzá, hogy min mennyit keres és azt a pénzt mire költi? (Ha meg azt sem fizeti ki, akkor szélhámos, ne dolgozz neki, ilyen egyszerű.)

Erre is van egy jó példázat a Bibliában (ha már ennyire belejöttem ), a gonosz szőlőmunkásokról, akik reggel elszerződtek tíz dénárban a munkára, majd a gazda napközben másokat is vett fel folyamatosan. Fizetéskor fel voltak háborodva, hogy ugyanannyit kaptak azok is, akik csak három órát dolgoztak, mint ők, akik egész nap. A gazda megkérdezte, hogy miért, nem ennyiben állapodtunk meg reggel? Ahhoz meg mi közöd, hogy én mit csinálok a saját pénzemmel? Másnak adom, vagy BMW-t veszek belőle, ahhoz mi közöd? (Itt találod a példázatot.)

Szeretnél te is BMW-t? Nosza, rajta, lesd el, hogyan kell vállalkozónak lenni és vágjál bele. Mi akadályoz meg benne? Kiváltani a vállalkozóit fél óra és ingyenes, jó könyvelőt meg találsz a neten is.

Ja, hogy a vállalkozók 80%-a az első öt évben belebukik? Azokat miért nem irigyled? Hogy nincs fizetett szabadság, garantált havi fizetés, meg nem 9-től 5-ig tart a munkaidő? Hogy az első pár évben, vagy évtizedben, amíg nem indul be a vállalkozás, addig nem hogy BMW nincs, de még az sem biztos, hogy enni lesz pénzed, meg befizetni az adókat?

A BMW-re irigy vagy, de az árát már nem akarod kifizetni? A bizonytalanságot, a kockázatot, az első évek szívásait, a neked nem fizető ügyfelek miatti veszteséget, a hálátlan és dolgozni nem akaró, de követelőző munkavállalókkal való állandó vesződést?

Neked inkább kell a biztos havi kis 120 ezer forint és a táppénz, meg a céges telefon, mert nem mersz kockáztatni?

Rendben van, de akkor ne is irigykedj arra, aki nálad többre vitte, mert akart és mert is több lenni.

Na és végül a közalkalmazottak.

Azok mit csináljanak, meg a szegény tanárok, orvosok és a többiek.

Elöljáróban leszögezném, hogy közalkalmazottnak lenni szinte az egész világon szívás. Egy amerikai rendőr is az átlagbér kétharmadát se kapja, az nagy amerikai egyetemek néha Nobel-díjas tanárai is telezokogják a netet, hogy milyen megalázóan keveset keresnek. (Pedig ott sok egyetem nem is állami kézben van.)

Ez a kényelem és a viszonylagos biztonság ára.

Ezen belül bontsuk két részre a közalkalmazottakat: a piacon is életképes szakmákra és a nem piaci szakmákra, mint ápoló, rendőr, tűzoltó, stb.

Engem fel akartak venni az adóhivatalhoz, ott is a csókos ellenőrzési osztályhoz (itt magasabbak a bérek), mivel pénzügyi végzettségem van. Igen combos 140 ezer forintot ajánlottak, ami pár év alatt felszökhet akár 180 ezerre is.

Erre azt mondtam, hogy köszönöm nem, ennyi pénzért nem megyek el dolgozni, akkor inkább egy bank, havi kétszázért.

Te miért nem tudod ezt mondani? Ha jogász vagy, pénzügyes, vagy akárcsak egy adminisztrátor? Oda vagy láncolva, hogy nem mehetsz el a versenyszférába kipróbálni magad? Vagy onnan jöttél, mert eleged volt a tervszámokból, meg az állandó teljesítménykényszerből?

Nem találsz jobb munkát? Akkor nem kellene addig is megbecsülni azt, ami van? Ha állandóan panaszkodsz, de semmit nem teszel, akkor jobb lesz bármi is?

Az meg nem igaz, hogy a nem piaci munkát végzők nem tudnak mit csinálni. Hány orvos és ápoló ment ki Nyugatra a milliós fizetés miatt? Hány tűzoltó és rendőr hagyta ott az állását a megalázóan alacsony bérek miatt és helyezkedett el máshol? Hány ápolónő lett ruhabolti eladó magasabb fizetésért?

Ha nem tudod megreformálni a rendszert, ahol dolgozol, akkor miért nem hagyod ott?

Ha kellően elég ember hagyja el például az egészségügyet, akkor kénytelenek lesznek fizetést emelni. (Lásd Szlovákia, de akár a magyar rezidensek is. Amikor valós veszéllyé vált, hogy orvosok nélkül maradnak a kórházak, csak találtak pár tízmilliárdot a fizetésemelésre.)

Ha nem lesz, aki havi 120 ezerért tanítson, akkor majd kénytelenek lesznek a tanári fizetéseket is rendezni. De ha van elég ember ilyen fizetés mellett is, akkor ez sajnos a piaci egyensúlyi ár."

Forrás:

1

Van olyan hely Budapesten, ahol lehet meleg ételt fizetni a SZÉP kártya szálláshely alszámláról?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!