Találatok a következő kifejezésre: Albérletben lakom éve, (13 db)

Albérletben lakom 1 éve, szerződés nélkül. Családtagjaimat szeretném hogy nálam nyaraljanak, azt nem tehetem meg, a tulajdonos szerint. Mit ir erről a lakásbérlettel foglalkozó törvény?

Szeretném megtudni,hogy valós-e az állitása. Csak az ? beleegyezésével fogadhatok éjszakára akár családtagot is ? Bár ? ezen törvény meglétét határozottan állitja, dr. APEH dolgozó. Valóban ezt is szabályozza a törvény?

Legjobb válasz: Van szerzõdés, de nem írásos formában jött létre. Azért õ egy éve ott lakik, fizeti a rezsit, lakbért. Tehát a lakásbérletre vonatkozó szerzõdése FENNÁLL, csak nem létezik írásban. Ez csak azért rossz, mert így nehezebb a tartalmát bizonyítani.

Van szerzõdés, de nem írásos formában jött létre. Azért õ egy éve ott lakik, fizeti a rezsit, lakbért. Tehát a lakásbérletre vonatkozó szerzõdése FENNÁLL, csak nem létezik írásban. Ez csak azért rossz, mert így nehezebb a tartalmát bizonyítani.
Ne vagyok jogász, de elvben szóbeli szerzõdést kötöttél a fõbérlõvel, namost hogy ez mennyire volt törvényes vagy nem, az már más kérdés. Ha elõre nem kötötted ki azt a feltétel, hogy családtagok is megszálhassanak, akkor megtilthatja, fõleg ha nem is akartok érte plusz díjat fizetni...
figyelj, ha nem kötöttél szerzõdést akkor milyen alapon gondolod, hogy bármi jogod is lenne? Egyébként meg igen, ha az övé a lakás, akkor te csak azt csinálhatod benne, amit õ megenged.
Ha nincs szerzõdésed, akkor akár holnap ki is rakhat. Be vagy jelentve legalább ideiglenes lakcímmel?

Szevasztok. Albérletben lakom hosszabb időszakra. A főbérlő a bérleti díjat minden évben az inflációnak megfelelően emeli. Jogos ez így?

Van-e lehet?ségem arra, hogy a bérlemény birtokbavételekor leadott kaució után évenként kamatot érvényesítsek a f?bérl? felé? Várom válaszotokat Üdv: Jani

Legjobb válasz: Nem igaz, hogy jogos a bérbeadó cselekedete. Csak akkor az, hogyha ezt a szerzõdés kifejezetten említi. Az 1993. évi LXXVIII. törvény nem definiálja, hogy a bérbeadónak joga van ilyen rendelkezés hiányában is az inflációval emelni a lakbért. Azt írja a törvény, hogy "(2) Ha a felek a lakbérben vagy a lakbér módosításában nem tudnak megegyezni, annak megállapítását a bíróságtól kérhetik." Ebbõl az következik, hogy a lakbér egyezség kérdése. Ha a szerzõdés nem tartalmazza az egyoldalú lakbérmódosítás inflációhoz kötött voltát, akkor ezt NEM TEHETI meg a bérbeadód. Kaucióra nem jár kamat, csak akkor, ha a kaució fizetésekor ebben megállapodtatok.

Nem igaz, hogy jogos a bérbeadó cselekedete. Csak akkor az, hogyha ezt a szerzõdés kifejezetten említi. Az 1993. évi LXXVIII. törvény nem definiálja, hogy a bérbeadónak joga van ilyen rendelkezés hiányában is az inflációval emelni a lakbért. Azt írja a törvény, hogy "(2) Ha a felek a lakbérben vagy a lakbér módosításában nem tudnak megegyezni, annak megállapítását a bíróságtól kérhetik." Ebbõl az következik, hogy a lakbér egyezség kérdése. Ha a szerzõdés nem tartalmazza az egyoldalú lakbérmódosítás inflációhoz kötött voltát, akkor ezt NEM TEHETI meg a bérbeadód. Kaucióra nem jár kamat, csak akkor, ha a kaució fizetésekor ebben megállapodtatok.
abszolút jogos, gondolom ezt rögzítettétek a szerzõdésben is inflációnak megfelelõen emelni jogos, semmilyen követkelésed nem lehet, infláció felett emelni, hacsak a szerzõdés másképp nem rendelkezik, erkölcstelen, de nem jogtalan az sem, max. eldöntöd, hogy felmondod-e a bérleti jogviszonyt vagy sem a kaucióra nem jár kamat
Jogos, bár a szerzõdésben szerepelnie kellene. Ha nem szerepel, van némi esély egyezkedni.
vigye az anyjához
vagy kérjél tõle díjat a raktározásért, akkor egybõl ki fog pakolni
Hát szerintem ez maximum akkor lenne korrekt, ha neki is megmondanád, hogy figyelj öcsém, van egy heted, mert különben TÉNYLEG ki fogom dobni a holmidat. Ha ezek után sem viszi el, akkor igen. Oké, hogy albérletben lakik, de elég sokan laknak albérletben, mégsem tartanak fent raktárat mások lakásán. Ha nem fér oda, akkor így járt, adja el a holmiját, ha úgysincs rá szüksége (ha lenne, nem nálad tartaná).
Ha tied a lakás, akkor nyugodtan kirakhatod. Nem vagy köteles tárolni a cuccait. Az egy lakás és nem raktár. Szólj neki, hogy kipakolod a holmiját az utcára, ha nem viszi el.

Elhagyom. Hogy fogjak hozzá a költözéshez? 3 éve lakunk együtt (2év albérletbe, 1 év saját lakás)! Sajnos én Bar listás lettem ezért csak az ő nevére tudtuk meg venni! Most meg. Elegem van!

Nem rég elég szépen összevesztünk!Elszeretnék menni,de hova?Anyu,apu,hugom a 7 éves kislányával egy 2 szobás lakásba laknak!

Legjobb válasz: Albérlet, más megoldás nem nagyon van. Amíg találsz egyet, addig kérd meg vmelyik bnõdet, hogy pár napot hagyj tölts nála!

Albérlet, más megoldás nem nagyon van. Amíg találsz egyet, addig kérd meg vmelyik bnõdet, hogy pár napot hagyj tölts nála!
Szia Nem a kérdésedre válaszolok elsõsorban neharagudj. De a munkám "Pénzügyi Tanácsadó" és megakadt a szemem a "Bar Listán", ha esetleg érdekel a dolog, irj ide és adok elérhetõséget. A kérdéssel kapcsolatba pedig csatlakozok az elõttem szólóhoz, az az 1 megoldás van a dologra szerintem is.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló!Köszönöm válaszod!Érdekelne mit szeretnél mondani a BAR listáról?
[email protected] címre ha írnál 1 levelet megköszönném. Megbeszéljük.

Valóban ennyi kell? (link lejeb)! Aki véghez vitt már hasonlót segítene? Dolgozom -albérletben lakom -a párom 17éves lesz 6hónap mulva és állami gondozott nem szeretnénk más fél évet várni még kérlek irjatok akit tud segiteni. -én 21 éves vagyok

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: azt már nem engedte ki írni hogy elõre is köszönöm aki tud segiteni akár privát üzenetben és a negatív kommentek kíméljenek köszönöm!

A kérdező hozzászólása: azt már nem engedte ki írni hogy elõre is köszönöm aki tud segiteni akár privát üzenetben és a negatív kommentek kíméljenek köszönöm!
nem lehetséges, 18éves alatt korlátozottan cselekvõképes, és az állam mint gyám, nem fogja megenedni, bár azért sok sikert, ha mégis!
A kérdező hozzászólása: köszönjük
Biztos hogy várnod kell.Én is állami gondozott voltam.Amig nem tölti be a 18.életévét addig az állam felelös érte.Vagy amig tanul.De ha valoban szereted akkor beszéld meg vele hogy neki mi a legjobb ésd ahoz alkalmazkodj.Te vagy a felnött.
megegyezés kérdése
ha nincs a szerzõdésben kimondva, akkor megegyezés. Ha jól fizettek, és hosszú távú bérlõnek tart benneteket, akkor állni fogja - szerintem.
Nem, mert azt nem postázzák ideiglenes lakcímre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a semennyire sem hasznos válaszodat.
Szólj anyádnak, hogy írassa fel neked. Ehhez nem kell sehova utazni.
Sajnos nem tudom, hogy felírja-e, de szerintem telefonálj az orvosi rendelõbe, kérdezd meg. Ha azt mondja, hogy nem írja fel akkor legalább egy bemenetelt és sorban állást megúszol:)
a saját háziorvosod írhatja csak fel - ha nem akarsz hazamenni, battyogj el a bármelyik nõgyógyászhoz és felírja (vidd az elõzõ dobozát is, biztos ami tuti)

Nekünk van egy nagy próblémánk 3gyerekes család vagyunk sajnos mindketten aktiv bárosok albérletben lakunk már 10 éve aminek a díja 50. 000 +ugye a rezsi . Hogy tudnánk mi saját lakáshoz jutni? Sikerült valakinek osztrák lakáshitelt felvenni?

Legjobb válasz: Valamiért BÁR listára kerültetek. Ha lenne osztrák hiteletek, tudnátok fizetni? Meg kell próbálni eltartási szerzõdést keresni. Vagy pályázni önkormányzati lakásra.

Valamiért BÁR listára kerültetek. Ha lenne osztrák hiteletek, tudnátok fizetni? Meg kell próbálni eltartási szerzõdést keresni. Vagy pályázni önkormányzati lakásra.
A kérdező hozzászólása: igy van végre ..valaki
40 évesen szülni az elsõt 50 évesen a harmadikat???? Inkább ne írtál volna!! Az eszet könnyû osztani.
A kérdező hozzászólása: nagyon szeretem az olyan embereket akik imádnak kritizální, megbökni mikor õ éppen segítséget és tanácsot kér "gratulálok végre egy megértõ ember "
A helyes megoldás a következõ: elõször saját lakás, utána 3 gyerek.
A többi országban igen, sokan laknak bérlakásban, ami nem egyenlõ az albérlettel!Azt az államtól bérlik.Nem is lenne azzal baj, ha itt lenne megfelelõ mennyiségû ilyen lakás.Viszont az, hogy én egy magánszemélytõl függjek éveken keresztül, nem menne.Mondjuk a lakáshitel sem.Nekünk sikerült hitel nélkül lakást venni, hála az égnek.Szerencsések vagyunk.
Az a gond, mindenki SAJÁT lakásra vágyik. Nálunk jobban élõ országokban sem lakik minden ember sajátban. Az vesz sajátot, akinek jobban megy. Ha hitelre vásárol, tudja fizetni a magas részletet és tudja, ha állás nélkül marad, nem fizet, elveszi a bank a lakását. Sajnos , nálunk az albérletnek pejoratív hangzása van. Nincs még kiforrva a korrekt bérlet kiadás. Sokszor van, hogy a bérleti díj alacsonyabb, mint egy lakás hitelrészlete.
Ne vegyetek fel hitelt, mert lehet az jóval több lesz mint 50000 Ft, és a mai állások szerint csak emelkednek a csillagos égig.Ne bizzatok a bankokban, hogy ennyi meg annyi lesz.Nem igaz.Van akiknek háromszorosára emelkedett, és a kilakoltatás ezért fenyegeti õket.Csak addig kedvesek amig a szerzõdést alá irjátok, utána a markukban tartanak egy életen át!!!!!!
Mi is ebben a cipõben járunk csak nekünk egy gyerek van és 42+rezsi az albi, semmi kilátás nincs önkormányzatit fogunk megpróbálni, de utána olvasva elég húzós és nehéz is. Elég kemény világot élünk. Átérzem a problémádat. Ja és a férjem lassan megbolondul:(((
Kedves elsõ. Nem minden esetben azért kerül az ember bar listára, mert õ nem fizette a hitelét. Lehetett õ kezes is és úgy került fel a listára.Ha az 50e+rezsit tudja fizetni, akkor valószínû a hitelt is tudná. Egyébként az önkormányzati lakásokra is rengeteget kell fizetni. Mi kisvárosban élünk egy ismerõsöm 1 szobás önk. lakásért fizetett havonta 30e forintot. Kedves kérdezõ. Szerintem próbáld meg! Elõre viszont ne fizess senkinek!!!!
Hát én pedig azt mondom, hogy maradjatok inkább albérletben. Az igaz, hogy ennyiért akár már saját lakást is fizethetnétek, de azt is az életetek végéig kéne, ráadásul bármikor az utcára kerülhettek. Akkor inkább fizessetek albérletet életetek végéig, de legalább nem lesz hitel a nyakatokban.

Mit csináljak? Albérletben lakunk, ide született fél éve a kisfiunk. Sajnos olyan felső szomszédaink vannak, akik ahogy sírt a gyerek rögtön rákontráztak dübörgéssel, kalapálással, rohangálással.

Ezzel persze megijesztették a picit, aki nem hajlandó a saját ágyában aludni, egy percet sincs meg a jelenlétünk nélkül és cicifügg?. Csak egyéves korában költözünk el, nem lesz kés? akkor változtatni az alvási szokásain? Szeretném, ha megtanulna egyedül elaludni, mert nekem is vissza kell mennem dolgozni és akkor a nagyik lennének vele. Egyel?re azonban csak cicin tud elaludni és ha becsempészem a kiságyba egyb?l bekapcsol a szenzora, felébred és rémülten elkezd sírni.

Legjobb válasz: Nem késõ átszoktatni!1,5 éves volt a lányom amikor elkezdtük a külön alvást ráadásul mi mindjárt másik szobába is kezdtük. Sikerült is 2 honap alatt elértük azt hogy már nem jön át éjszaka hozzánk aludni! Kitartás!

Nem késõ átszoktatni!1, 5 éves volt a lányom amikor elkezdtük a külön alvást ráadásul mi mindjárt másik szobába is kezdtük. Sikerült is 2 honap alatt elértük azt hogy már nem jön át éjszaka hozzánk aludni! Kitartás!
ISmerõs a szitu, alattunk egy NYUGDÍJAS GYEREKORVOSNÕ lakik, aki folyamatosan szekált hogy sír a baba. Nem késõ amúgy átszoktatni, sok gyermekpszichológus ajánlja is, hogy 1 éves koráig egy szobában legyen a baba. Semmi baja nem lesz tõle, ha a ti szobátokban/ágyatokban alszik addig.
A kérdező hozzászólása: köszi, remélem így lesz.
szia hát...a szomszédokról akkor nem irok semmit-de megvan a véleményem.hogy lehet egy pici babát lecsendesiteni??ha pl.fáj a hasa....nekik nem volt babájuk? a probléma sztem a saját ágyban való alvástól van-nem a zajtól.olvasd el a suttogót.nagyon sokat segithet ebben.nem késõ-minél hamarabb kezded, annál könnyebb lesz.ne várd meg az 1 évet.lehet, h lesz pár "átkopogós"éjszaka-de ha nem adod fel , nemsokára egyedül is elalszik a manó.legalábbis nekünk bevált.

2010 márciusától lakom a jelenlegi albérletemben és idén július 01-el kiköltözöm. A tulaj, pedig követeli tőlem a talajterhelési díjat, amit eddig meg sem említett. Lehet 2, 5 évre visszamenőleg kérni?

Legjobb válasz: Elvileg NEM. "Az ingatlan közterheit a bérbeadó viseli, és az épület központi berendezéseinek, közös használatú helyiségeinek karbantartásáról is õ gondoskodik." A talajterhelés az közteher. Ha évekig nem fizette, akkor sem. Max az utolsó megkezdett évre lenne logikus rádter- helni. Ha van szerzõdés, nézd meg, pontosan mi is áll benne.

Elvileg NEM. "Az ingatlan közterheit a bérbeadó viseli, és az épület központi berendezéseinek, közös használatú helyiségeinek karbantartásáról is õ gondoskodik." A talajterhelés az közteher. Ha évekig nem fizette, akkor sem. Max az utolsó megkezdett évre lenne logikus rádter- helni. Ha van szerzõdés, nézd meg, pontosan mi is áll benne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!