Találatok a következő kifejezésre: Alacsony az eredményem (53 db)

Izguljak az alacsony AFP eredmény miatt?

0,59 lett az AFP értékem, azonban a többi hormonszint eredménye jó. (Egy kombinált tesztet csináltattam)

Legjobb válasz: Szia! Magában az alacsony AFP nem jelent semmit, a legtöbb "fejlett" országban nem is végzik el, mert túl sokmindentõl függ az eredmény. Nekem mindkét gyerekkel alacsony volt (az egyik 0,52), de amikor felajánlották a genetikai ultrahangot, nem gondolkodtam. Ott ugyanis sokkal jobb géppel végzik a vizsgálatot, kifejezetten a betegségekre koncnetrálva. És még te is látod a képernyõt. gaz, itt is van "hibaszázalék", de azért egy sokkal megnyugtatóbb eredmény.

Szia! Magában az alacsony AFP nem jelent semmit, a legtöbb "fejlett" országban nem is végzik el, mert túl sokmindentõl függ az eredmény. Nekem mindkét gyerekkel alacsony volt (az egyik 0, 52), de amikor felajánlották a genetikai ultrahangot, nem gondolkodtam. Ott ugyanis sokkal jobb géppel végzik a vizsgálatot, kifejezetten a betegségekre koncnetrálva. És még te is látod a képernyõt. gaz, itt is van "hibaszázalék", de azért egy sokkal megnyugtatóbb eredmény.
szerintem mindenképpen használd ki a gen. uh-t! egyetértek az elõttem szólóval. Reméljük, nem találnak semmit. akkor meg végképp megnyugodhatsz! menj el!
Aggódni nem kell, de menj el a genetikára! Akkor is elõfordulhat rossz eredmény, ha semmi baja a babának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A genetikai UH-ra mindenképpen elmennék, nem is gondoltam másképp. Remélem az ott látott "eredmény" megnyugtatóbb lesz...

Volt másnak is az afp eredményén alacsony HCG-je, ma kaptam meg az eredményt, minden negatív, de ez az érték alacsony. A védőnő azt mondta, hogy semmi gond, az a lényeg, hogy negatív. De mire utalhat az alacsony érték?

Legjobb válasz: Semmit sem jelent, kombinált, integrált teszt és az genetikai uh a mérvadó! Az alacsony érték arra utal hogy rossz idõben vették le a vért, néhány nap eltérés is számít, azt meg ugye csak a jóisten tudja hogy pontosan hány hete-napja történt a fogantatás:)

Semmit sem jelent, kombinált, integrált teszt és az genetikai uh a mérvadó! Az alacsony érték arra utal hogy rossz idõben vették le a vért, néhány nap eltérés is számít, azt meg ugye csak a jóisten tudja hogy pontosan hány hete-napja történt a fogantatás:)

Integrált tesztem eredmények szerintetek minden eredményem jó lett, nem túl alacsony az AFP?

A 2. vérvételnél az AFP: 0.77 MoM. , életkorspecifikus kockázat 1:300, Down szindróma kockázat: 1: 8000 (negatív) Edwards szindróma kockázat: 1:100000( negatív), vel?cs? záródási rendellenesség: 1: 5300 (negatív).Hétf?n megyek AFP-re.

Legjobb válasz: Szia! Ezt másoltam ki neked egy oldalról: "Kórosnak tekintjük a 0.7 MoM-nél alacsonyabb, illetve a 2.5 MoM-nél magasabb értéket." Szerintem az eredményeid jók.

Szia! Ezt másoltam ki neked egy oldalról: "Kórosnak tekintjük a 0.7 MoM-nél alacsonyabb, illetve a 2.5 MoM-nél magasabb értéket." Szerintem az eredményeid jók.
Az AFP egy rém elmaradott vizsgálat, külföldön a legtöbb helyen már nem is csinálják. Túl sok a téves riasztás, a fals negatív vagy fals pozitív eredmény.
Én az integrált teszt kockázati számai mellett egyáltalán nem venném figyelembe az AFP eredményét.Nekem az AFP-m tökéletes volt, az integrált viszont 1:120 a kockázat a Down kórra.Amnio.-ra mentem, és minden oké volt.A babám már 18 hós és makk egészséges.Szval nyugi, ez megnyugtató eredmény.


Mit jelent az ha azt modják, hogy alacsony lett az eredményem az afpnél? BAj van a babával?

Legjobb válasz: ne aggódj! az afp-t külföldön már nem végzik, mert pontatlan. sokakat riogatnak vele, hogy baj lehet a babával, de nem megbízható az eredméyn, tehát nem szabad komolyan venni! Nekem is alacsony volt, és egy szuper egészséges kislányom született! A barátnõmnek mind2 gyereknél sok betegséget mutatott az afp és még a genetikai uh. is, és mind2 gyerek egészséges, kis vasgyúró. Én az uh. után megnyugodtam, és nem érdekelt, hogy a doki mit károg az afp miatt.

ne aggódj! az afp-t külföldön már nem végzik, mert pontatlan. sokakat riogatnak vele, hogy baj lehet a babával, de nem megbízható az eredméyn, tehát nem szabad komolyan venni! Nekem is alacsony volt, és egy szuper egészséges kislányom született! A barátnõmnek mind2 gyereknél sok betegséget mutatott az afp és még a genetikai uh. is, és mind2 gyerek egészséges, kis vasgyúró. Én az uh. után megnyugodtam, és nem érdekelt, hogy a doki mit károg az afp miatt.
Nem feltétlen, de baj lehet. További vizsgálatra fognak küldeni.
Szia. Nyugi! Nekem is alacsony volt, elküldtek pestre az 1sz nõi klinikára. Egy hónapra rá kaptam idõpontot. Velem egy hónapig nem lehetett beszélni. Közben én elmentem 4d re is ott azt mondták hogy minden rendben. Pesten kb 20 perc alatt végeztem mindennel. Ott is azt mondták hogy minden ok. Mivel a kombinált tesztem is az ultrahangok is és a nyaki redõ is jó volt. Neked is valószínû nem jó idõben vették le. Egyébként az alacsony donw kóra utalhat. Kitartás . Minden rendben lesz.
Nekem is alacsony lett, küldtek is genetikára a 18. héten. Persze eközben én végig aggódtam. Amúgy elõtte nekem is minden eredményem jó lett, a kombinált teszt is. Aztán kiderült, hogy nincs semmi baj, a baba szépen fejlõdik. Ez a hülye AFP...jaj, csak törölnék már el ezt a vizsgálatot! Leginkább arra jó, hogy az ember szívbajt kapjon! Ne aggódj, reméljük semmi baj nem lesz!
Nekem is rossz lett, de az orvos nem is foglalkozott vele, mert a kombináltam az jó lett!

10 hetes babás vagyok. Most voltam az 1 vérvételen s az eredményen rajta volt, hogy a Neutropyl több, a Limphocyta alacsony. Ezeknek van köze a babomhoz? Kicsit aggodom. Mik ezek a megnevezések?

Legjobb válasz: szia, Írd be õket a google keresõbe. A limphocita=fehérvérsejt. Teljesen normális, hogy alacsonyabb. Mert terhességben egy csomó érték eltér a normáltól. Csak azt nem tudom, miért nincs egy terhesekre vonatkozó tartomány is, hogy ne ijedjen halálra minden kismama, hogy ez alacsony, az meg magas...

szia, Írd be õket a google keresõbe. A limphocita=fehérvérsejt. Teljesen normális, hogy alacsonyabb. Mert terhességben egy csomó érték eltér a normáltól. Csak azt nem tudom, miért nincs egy terhesekre vonatkozó tartomány is, hogy ne ijedjen halálra minden kismama, hogy ez alacsony, az meg magas...
Szia! A neutrophyl és a lymphocyta is fehérvérsejt. A neu-ok száma megnõ bakteriális fertõzésben, a ly-ák száma vírusosban pl. Nem vagy megfázva mondjuk? De a lényeg, hogy ha az összfehérvérsejtszámod jó, csak egy kis arányeltolódás van, akkor biztos hogy nincs semmi gond.

Alacsony az AFP eredményem. Függhet az életkoromtól is?

Legjobb válasz: Nem függ az életkortol.Nekem is alacsony lett 0.66,ez jó.Nekem láttak a baba szívén egy foltot, azt mondta az orvos,hogy valami baja van a babának és lehet,hogy el kell venni.Felküldött Pestre genetikai UH-ra,de hála istennek semmi baja .

Nem függ az életkortol.Nekem is alacsony lett 0.66, ez jó.Nekem láttak a baba szívén egy foltot, azt mondta az orvos, hogy valami baja van a babának és lehet, hogy el kell venni.Felküldött Pestre genetikai UH-ra, de hála istennek semmi baja .
Nem fugg ossze a korral az alacsony ertek. Nekem is "alacsony" lett, a hatarerteken volt. De genetikai uh. nem mutatott gondolt :) Remelem, igy is marad! Neked mennyi lett az AFP pontosan?
A kérdező hozzászólása: 0, 68.Remélem nincsen semmi baj. Bár azt úgyis mondta volna a védõnõ
A 0.7.es AFP vagyok megint. Ne aggodj, nagyon regi es elavult ez a vizsgalat, sokszor teves eredmennyel. Egy alapos 4D-s ultrahang sokkal tobbet er. En el mentem az eredmeny utan, ahol teljesen megnyugtattak. Neked is ajanlom, h teljesen megnyugodj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszodat.Hétfõn megyek uh-ra. 12 hetesen nézték a nyaki redõt, és teljesen normális érték volt.Ez a 0, 8 alatti AFP érték egy kicsit nyugtalanít, de nyugtatom magam, hogy nem lesz semmi baj, hisz eddig sem volt.Boldog babavárást mindenkinek
Masik dolog: egyik orvos 0, 8 masik 0, 7 hamradik 0, 5-nel huzza meg a "hatart". En orvosom a 0, 7-es eredmenyemmel elegedett volt, a 4D-re csak sajat szakallra mentem, ugyis tervbe volt egy babamozi, de igy meg jo indokom is volt ra :) Minden jot!

0.6 lett az AFP eredményem, ami egy kicsit alacsony, azonnal csináltak ultrahangot, amin minden rendben van. Mennyire aggódjak?

Legjobb válasz: Szerintem egy 4d uh nem ártana. Nekem az afp tökéletes lett 1,7 a genetikain is minden rendbe volt,de én el mentem egy 4d-re is mert azon több minden látható. Neked elég alacsony ezért én ajánlom neked a 4d-t legalább te is megnyugszol nem olcsó de megéri hidd el.Attól függetlenül hogy ha a terhességi heted el van számolva, ami sokkal késõbb fog kiderülni, az is okoz ilyen galibát az afp-be. Rengeteg országba megszüntették pont ezért.Drukkolok hogy minden rendbe legyen de menj el egy 4d-re. Sok sikert 31hetes kismama

Szerintem egy 4d uh nem ártana. Nekem az afp tökéletes lett 1, 7 a genetikain is minden rendbe volt, de én el mentem egy 4d-re is mert azon több minden látható. Neked elég alacsony ezért én ajánlom neked a 4d-t legalább te is megnyugszol nem olcsó de megéri hidd el.Attól függetlenül hogy ha a terhességi heted el van számolva, ami sokkal késõbb fog kiderülni, az is okoz ilyen galibát az afp-be. Rengeteg országba megszüntették pont ezért.Drukkolok hogy minden rendbe legyen de menj el egy 4d-re. Sok sikert 31hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, hétfõre már be is jelentkeztem egy 4ds ultrahangra egy jó specialistához, egyébként már én is bizonytalan vagyok, hogy hányadik héten járok, más orvos mást mond, lehet, hogy valamit elszámoltak.
Szerintem semmi okod aggódni, ez a vizsgálat magyarországon csak az anyák beijesztésére jó, és arra, hogy pénzt adjanak ki... Más országban, ahogy elõttem is írták, már nem csinálják, mert egy eredménybõl sen vonható le semmi következtetés. Sok hamis, fals eredmény születik, aztán szegény anya aggódik csak... A 4d persze nagy élény lesz, de csak ezért nem kell menned, bár biztos megnyugtat majd:-) Ne félj, ha az uhon minden rendben, nem lesz semmi baj, ne izgulj!!
Épp azt hallottam a minap, hogy ez ilyen kismamaidegesítõ vizsgálat, mert ha nem egészen pontosan vagy annyi idõs, vagy a testsúlyod nem pont úgy lett megadva, meg ugye egy csomó minden függvénye, csak a testsúlyt veszik alapul...szval ne idegeskedj elõre, tudom nem könnyû, de hidd el a legtöbb esetben szerencsére kiderül, nincs semmi gond.Az nagyon jó ha mász 4D Uh-ra, remélem akkor minden ok lesz.Vigyázz magatokra, minden jót!
A kérdező hozzászólása: Nos, igen, ez a testsúly megállapítás is úgy megy, hogy csak megkérdezik, hogy hány kg vagy. Az ember nem méri magát minden reggel és nem mondta senki, hogy mérjem meg magam vérvétel elõtt, így pontos adatot nem tudtam mondani. Nagyon köszönöm mindenki válaszát!
Szia!Annyira hülyeség ez a vizygálat..nekem 0, 58 lett és azt mondták hogy jó nem... olvastam itt hogy a súlyt is figyelembe veszik...nálam még azt sem.Sõt a többi ismerõs kismaminál sem.Én nem voltam csak a kötelezõ 18 hetes uh-on -mondhatom az igazán röpke volt- és ugye mostanában kötelezõ uh majd csak a 31 hét körül lesz.De nem aggódom egy csöppet sem.Te se tedd! 26 hetes kismami
Tõlem nem kérdezték, hogy hány kiló vagyok... Ezek szerint ennyire komolyan veszik... Szomorú!
Tõlem sem kérdezték, így pont ez a MOM-os értrék maradt le, ami a lényeg.Akkor ezek hogy nézik meg a kisbabánkat?Miért játszanal velünk? Nem értem.Nekem utólag dokim telefonált a laborba, hogy csinálják meg a korábbi laborból, és bemondta nekik a testsúlyomat.Most arra várok.

Az mit jelent ha alacsony az AFP eredményem?

Most hívott a véd?n?m hogy alacsony lett.Majd délt?l tudok hozzá menni de kicsit idegesít mert nem tudom mi lesz most.Mire számítsak?

Legjobb válasz: Itt a bal sarokban van egy olyan rovat hogy Keress! Írd be hogy alacsony AFP.

Itt a bal sarokban van egy olyan rovat hogy Keress! Írd be hogy alacsony AFP.
ki fognak alaposabban vizsgálni. azt tudnod kell, hogy az afp elavult módszer, sokszor csal, úgyhogy még nem biztos semmi, hiába utalhat betegségekre.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen remélem nem lesz semmi gond. Boldog babavárást!
Mennyire alacsony?
A kérdező hozzászólása: A papír szerint 28, 00 minimum nekem 23, 20 lett de a MoM értékem jó vagyis az is a minimumot érte el ma megyek ultrahangra

Akinek az első gyermekénél alacsony lett az afp annak a második terhességénél is hasonló lett az eredmény?

Legjobb válasz: Nekem az elsõnél magas volt (háromszor), a másodiknál jó volt az eredmény.

Nekem az elsõnél magas volt (háromszor), a másodiknál jó volt az eredmény.
Szia.Elsõ fiamnál 0.7 mom a második fiamnál 1.75mom:-)Mindkettõnél pontosan a 16.héten lett levéve, doki számolta ki, õ is küldött idõponttal. Üdv
Szia!Nekem az elsõ babánál, és a másodiknál is kevés volt. Boldog babavárást! 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. A harmadik válaszolótól kérdezném: téged küldtek genetikai tanácsadásra?
Szia! Nem küldtek sehova. Bár nálunk a genetikai uh-al együtt érvényes, ott is tudom meg az eredményt. Azt mondták, hogy inkább a nagyon magas értéken van a hangsúly, mert az utalhat nyitott gerincre, azt csak régen gondolták, hogy az alacsony Down syndromára utalhat. Remélem így van. Boldog babavárást: 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Én is boldog babavárást kívánok Neked és könnyû szülést!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!