Találatok a következő kifejezésre: Alacsony a szintem. Erre (3 db)

Alacsony a progeszteron szintem. Erre csak a gyógyszer a megoldás vagy van rá valamilyen természetes gyógymód is?

Legjobb válasz: Lehet, hogy rosszul tudom, de a palástfû-tea, illetve a barátcserje kapszula jótékonyan hat a beágyazódásra és a progeszteron szintre is. Szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni a hormontartalmú gyógyszerek elõtt, hátha elég lenne ennyi "besegítés" is!

Lehet, hogy rosszul tudom, de a palástfû-tea, illetve a barátcserje kapszula jótékonyan hat a beágyazódásra és a progeszteron szintre is. Szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni a hormontartalmú gyógyszerek elõtt, hátha elég lenne ennyi "besegítés" is!
Létezik homeopátiás gyógyszer is. Folliculinum és Luteinum - homeopátiás orvosnál érdeklõdj.

A progeszteron nagyban befolyásolja a teherbeesést? Nagyon alacsony a prog. Szintem, lehet növelni, mivel? Jah az agyalapimirigy termeli a hormonokat ezt tudom, s erre kaptam gyógyszert, de csak csökkent a progeszteronom azóta.

Legjobb válasz: Nem minden hormont az agyalapi mirigy termel. A progeszteront speciel a sárgatest, azaz a tüszõrepedés után visszamaradó tüszõ, egészen a terhesség kb 10. hetéig, ekkor uzgyanis a méhlepény veszi át ezt a szerepet tõle. Fogantatáskor a méh még nem áll készen a baba fogadására, de a tüszõrepedésb után visszamaradó tüszõ ekkor elkezd progeszteron hormont termelni. Ez az, ami megvastagítja a méhnyálkahártyát a beágyazódáshoz, és ami egyben terhességfenntartó hormon - menszesz elõtt, illetve szülés elõtt leesik a szintje. Ha gyógyszerrel mesterségesen magasabban tartjátok a progeszteronszintedet, az segíthet abban, hogy a baba megtapadjon, beágyazódjon és ne vetélõdjön el. Ezt a gyógyszert orvos írhatja fel neked, ha indokoltnak tartja, pl hormonvizsgálat után. A neve Utrogestan, illetve Duphaston.

Nem minden hormont az agyalapi mirigy termel. A progeszteront speciel a sárgatest, azaz a tüszõrepedés után visszamaradó tüszõ, egészen a terhesség kb 10. hetéig, ekkor uzgyanis a méhlepény veszi át ezt a szerepet tõle. Fogantatáskor a méh még nem áll készen a baba fogadására, de a tüszõrepedésb után visszamaradó tüszõ ekkor elkezd progeszteron hormont termelni. Ez az, ami megvastagítja a méhnyálkahártyát a beágyazódáshoz, és ami egyben terhességfenntartó hormon - menszesz elõtt, illetve szülés elõtt leesik a szintje. Ha gyógyszerrel mesterségesen magasabban tartjátok a progeszteronszintedet, az segíthet abban, hogy a baba megtapadjon, beágyazódjon és ne vetélõdjön el. Ezt a gyógyszert orvos írhatja fel neked, ha indokoltnak tartja, pl hormonvizsgálat után. A neve Utrogestan, illetve Duphaston.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségedet!

Alacsony lenne a progeszteron szintem? Még nem akarok babát, de a tüneteim erre utalnak.

Ez már a harmadik ciklusom, amikor a menstruáció megjötte elõtt pár nappal (múlt hónapban csak 1-2nappal, a mostani várható mentsruációmnak pénteken kellet volna megjönnie, és hétfõtõl) barnáztam. Volt mikor pár csepp látszódott a bugyin, de inkább csak szex közben, vagy pisilés után ha megtöröltem, akkor látszódott a folyás. A színe kezdetben rózsaszínes, majd egyre sötétebb barnás lett. Tudom, hogy ez semmiképpen se normális, úgyhogy most csak kivárom a mensit (elvileg meg kell, hogy jöjjön) aztán elmegyek dokihoz horminvizsgálatra.

Legjobb válasz: semmi ilyen mellékhatása nincs. Egy egyszerû vérvétel megmondja az-e a probléma, érdemes kezeltetni igy is gondolom nem hiányzik majd ez a barnázgatás.

semmi ilyen mellékhatása nincs. Egy egyszerû vérvétel megmondja az-e a probléma, érdemes kezeltetni igy is gondolom nem hiányzik majd ez a barnázgatás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!