Találatok a következő kifejezésre: Alacsony AFP-m és (6 db)

Alacsony AFP-m (0.50 és 0.72), terhességi cukorbetegségem van, nem inzulinos (9.5 mmol/l). Milyen kihatással van ez a babára?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is alacsony volt az AFP (0,6).De a genetikai ultrahangon megnyugtattak,hogy minden oké,aggodalomra semmi ok.Semmi probléma nincs a manókámmal,szépen fejlõdik.Régen nem voltak ilyen kismama ilyesztgetõ vizsgálatok.Cukorterhelésem holnap lesz,remélem nem lesz semmi gáz. Amúgy mi is a kérdésed konkrétan? 24 hetes kismama

Szia! Nekem is alacsony volt az AFP (0, 6).De a genetikai ultrahangon megnyugtattak, hogy minden oké, aggodalomra semmi ok.Semmi probléma nincs a manókámmal, szépen fejlõdik.Régen nem voltak ilyen kismama ilyesztgetõ vizsgálatok.Cukorterhelésem holnap lesz, remélem nem lesz semmi gáz. Amúgy mi is a kérdésed konkrétan? 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Hát a kérdés az lenne konkrétan :-) hogy nektek mit mondtak mi a helyzet a babáitokkal meg ha esetleg valamelyikõtök megszült akkor egészséges-e a pici mert engem már kikészítettek idegileg az AFP miatt szerintem azért is lett magas a terhelésem mert mondtak már olyat hogy Down-kór akkor kóma cukor miatt vagy magzat elhalás placenta leválás kész vok remélem minden rendbe van a kincsemmel csak érezném ha baj lenne nem?
Nekem is alacsony volt az AFP-m Pestre küldtek genetikai vizsgálatra, ahol minden rendben volt. Én is cukros diétán voltam, tudom milyen ilyesztõ dolgokat tudnak mondani. Nyugodj meg ha odafigyelsz semmi gond nem lesz. Nem lett nagy a babám, se koraszükött. 38. hétre 3100g-mal és 49 cm-vel született. Egy 10 hetes babó anyukája.
Az elõzõ válaszoló, hozzáteszem, h szülés után senki nem foglalkozott a cukrommal, azt mondták, h diétás még nem akkora gond. A fiam makk egészséges, 10/10-as APGAR-ral ami nagyon ritka. Ennyit a sok rosszról amit mondanak.
A kérdező hozzászólása: Olyan jól esik amit írtok persze hogy oda figyelek olyan szigorúan veszem a diétát hogy az esti cukrom max 5.0. De olyan jó lenne már a kezemben tartani õt az elsõ kincsem korás volt és nem láttam csak két napra rá mert átvitték egy másik kórházba ezt nem akarom még egyszer átélni.
Inzulinos cukorbeteg vagyok a 21. héttõl. Picit nagyobb a babám, de semmi más gond nincs. Én már attól sem tartok, hogy koraszülött lesz. Már szeretném látni õt nagyon! Üdv.: 38 hetes kismami

Alacsony lett az AFP-m, és elmentem Egy magán kórházba, és ott vetek vért, . Kiderült, hogy a Down -kórra kissebb a kockázat, de az Edward-szindrómára 1-150 hez arányba lett?

Hétf?n megyek vissza, megnézik a babát, mert az uh szerint semmi baja. Mit tennétek a helyeme?

Legjobb válasz: Úgyértem mennétek aminora?

A kérdező hozzászólása: Úgyértem mennétek aminora?
Én nem voltam ilyen helyzetben, de elmennék amniora, ha ilyen arány jönne ki.
Mindenképp elmennék. Ultrahanggal kromoszóma rendellenességet nem lehet diagnosztizálni. És fõleg azért is mennék el, mert az Edward-szindórma az élettel összeegyeztethetetlen. Az érintett magzatok már a terhesség alatt elhalnak, vagy csak pár napot élnek. Mindenképp biztosat akarnék tudni, hogy ne érjen váratlanul, ha esetleg beteg a baba, és elveszítjük.
A kérdező hozzászólása: köszi, szerintem is megcsináltatom, bár nagyon félek, de jobb tudni, hogy mi van.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó nagyon szépen köszönöm amit irtál, .
Utolsó vagyok! Remélem hogy nem lesz semmi baj, hagyatkozz a megérzéseidre, egy anya mindig megérzi ha baj van! Ha meg nagyon elkeseredsz, gondolj arra egyrészrõl hogy ez csak kockázatbecslés, nem konkrétan a te babádat nézik, hanem csak adatok alapján hasonlítják a többiekhez, míg az amnioval konkrétan a te babád génállományát vizsgálják! Másrészrõl pedig gondolj arra, hogy te a 149 másik anyuka közé tartozol!! Drukkolok, hogy minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: Jajjj, nagyon szépen köszönöm, én vhogy nem érzek bajt.De azért bennem van egy kis félsz, sajnos.

Alacsony az Afp-m! Mitől lehet alacsony és ez után milyen vizsgálatot fognak csinálni, hogy megtudjuk minden rendben van? 0, 4 MoM

Legjobb válasz: Hogy hány MOM jó azt nem tudom már mert nekem a középsõ gyerekemmel volt alacsony.Nem kell rögtön megijedni,mert az AFP egy nagyon pontatlan vizsgálat.Nekem csináltak amniocentézist,és szerencsére minden rendben volt.De eltérést mutathat akkor is,ha a terhesség nem felel meg a számított kornak,fiatalabb,vagy idõsebb.Egyébként velõcsõ záródási rendellenességek állnak a háttérben ha valós a baj.Ismételtesd meg a vizsgálatot,csináltass uh-t,és ha javasolják akkor vízvétel.De ne ijedj meg nagyon elõre,az esetek nagyrészében semmi baj nincs. Minden jót,jó egészséget.

Hogy hány MOM jó azt nem tudom már mert nekem a középsõ gyerekemmel volt alacsony.Nem kell rögtön megijedni, mert az AFP egy nagyon pontatlan vizsgálat.Nekem csináltak amniocentézist, és szerencsére minden rendben volt.De eltérést mutathat akkor is, ha a terhesség nem felel meg a számított kornak, fiatalabb, vagy idõsebb.Egyébként velõcsõ záródási rendellenességek állnak a háttérben ha valós a baj.Ismételtesd meg a vizsgálatot, csináltass uh-t, és ha javasolják akkor vízvétel.De ne ijedj meg nagyon elõre, az esetek nagyrészében semmi baj nincs. Minden jót, jó egészséget.
Szia engem is elküldtek alacsony afp miatt a genetikára, ott az ultrahangon durva eltérést nem láttak, el akartak küldeni engem is magzatvízvételre de betõltöttem addig a 22.hetet és csak 21 hétig csinálják.így 2%hogy baj lesz!!!Ha az afp jó lett volna akkor is maradt volna 2% mert nem alkalmas betegség szûrésre!!!nyugiiiiii, semmi baj nem lesz!:) )
Nekem megismételték az AFP-t, és akkor más eredményt kaptak. Sokkal jobbat mint elsõre.De azért elvégeztettem az amniocentézist.De nekem magas lett kicsit, nem alacsony.Elnéztem, bocs.Az alacsony valóban down gyanús. Ha nagyon aggódsz, esetleg más vizsgálat is utalna rá, csináltasd meg Te is.Természetesen kérd genetikus véleményét.Nekem ajánlották. 1 voltam.
Igen, én sem értem, hogy miért van az. hogy sok kismamának leveszik újra és ha az jó akkor jó.:-/ Nekem azt mondta két doki is, hogy az AFP-t nem lehet megismételni max. akkor ha annyival hamarabb lett levéve, hogy még az ismétlés idõpontjában se töltené be a 18 hetet. E viszont ritka mert mire megjön az eredmény általában már betöltjük. Ennyi erõvel akkor addig ismételgethetnénk amíg jó nem lesz, nem? Akkor meg minek?! Szóval a lényeg az, hogy az AFP a velõcsõzáródási rendellenességek szûrésére lett kitalálva (és ilyen esetben magas) még akkor amikor nem voltak jó UH gépek. Azóta tulajdonképpen nincs értelme de nálunk úgy felejtették még 1970 óta. :-/
Megint én vagyok(22 hetes). Arra nem tudtak magyarázatot adni, hogy miért lett ennyire alacsony, a baba méretei alapján jókor lett levéve. A vérvételt pedig nem ismételték meg, mert a genetikai tanácsadó szerint egy rossz meg egy esetleg jó eredmény alapján nem lehet véleményt monani. Üdv
Szia! Nekem 0.37 lett af afp-m, kombinált tesztem nem volt. A kockázat a down kórra 1:20-hoz lett, és a genetikai tanácsadóban javasolták az amniocentétzist.( 150-nél kisebb számnál ajánlott). A rendkívül magas kockázat miatt belementünk, és 4 hét után ma kaptuk meg az eredményt: nem találtak rendellenességet, és kislányunk lesz! De a várakozás ideje alatt csak erõsödött bennem az, hogy az afp semmit sem ér! A környezetemben most 3 kismamának is alacsony lett! A lényeg, hogy próbálj meg nem aggódni! Minden jót Nektek! 22 hetes kismama
Szia! Nekem is alacsony lett az AFP-m, viszont kombinált tesztet is csináltattam a 12.héten ami kifejezetten down-kór szûrésre van és annak az lett az eredménye, hogy 1:13.000.-hez az esélyem down-kóros babára. Állítólag ez nagyon jó eredmény. Ezt most azért írtam mert ebbõl következik, hogy az AFP mennyire nem mérvadó a down-kórral kapcsolatban. Nem kell neki nagy jelentõséget tulajdonítani. Ezen kívül lehet, hogy hamarabb is lett levéve a vér. Nekem pl. állítólag még ez is volt a baj vele. Ne idegeskedj miatta, szerintem felesleges! Tudom nehéz, mert én is sokat agyaltam emiatt pedig tényleg hülyeség. Csak szegény babát bántjuk vele. Nekem nem volt magzatvízvétel sem, sõt engem genetikára sem küldött az orvosom bár lehet, hogy a kombinált teszt jó eredménye miatt.
Csatlakozom az elõttem szólokhoz! Nekem is alacsony volt az afp-m, jól be is rezeltetett a doki, viszont utána beszéltem több orvossal, és egyértelmûen azt mondták nem jelent semmit, nem is igazán szoktak vele foglalkozni, a magas afp-nek van jelentõsége. Semmi okod aggodalomra! Boldog babavárást!
az, hogy alacsony az afp, az nem velõcsõ záródási rendellenességre utal, hanem down kórra. a magas utal a záródási rendellenességre! de valóban nem kell rögtön megijedni, mert már nagyon nem megbízható vizsgálat!
A kérdező hozzászólása: köszi csajszik a válaszokat!


AFP-m 0, 62, hCG 1, 34 graviditás specifikus béta1 glikoprotein 0, 77 és terhességgel szövődött plazma protein-A 1, 05. Ezek jó értékek? Az AFP nem alacsony?

Mindenütt negatív van ráírva, az orvos is ezt mondta, csak a neten úgy olvastam, hogy 0,7 fölött jó.

Legjobb válasz: A neten ha még tovább keresgélsz, azt is megtalálod, hogy a legtöbb helyen meg 0,25 fölött jó. Ezt kórháza válogatja. A tiéd tökéletes eredmény, úgyhogy ne aggódj. AZ AFP amúgy is meglehetõsen megbízhatatlan vizsgálat, felesleges ezen parázni:)

A neten ha még tovább keresgélsz, azt is megtalálod, hogy a legtöbb helyen meg 0, 25 fölött jó. Ezt kórháza válogatja. A tiéd tökéletes eredmény, úgyhogy ne aggódj. AZ AFP amúgy is meglehetõsen megbízhatatlan vizsgálat, felesleges ezen parázni:)
Nekem az Afp 0, 68 volt, de az orvosom rendes volt és egybõl mondta, hogy nincs semmi baj, ne aggódjak, ma már sokkal alacsonyabb értékeket is elfogadnak! Elmentem genetikára is, ott mindent rendben találtak, és így meg is nyugodtam. Az Afp-s vizsgálat ma már egy elavult dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nagyjából nyugodt vagyok, mert tudom hogy megbízhatatlan a vizsgálat, csak gondoltam rákérdezek. Amúgy a nyitott velõcsõ esélye 1/10.000, a 21-es triszómia esélye 1/716 és a 18-as triszómai esélye 1/50.000, ezek jónak számítanak?
Szia! Nekem 0, 63 volt az afp eredményem, el kellett mennem genetikára, de ott mindent rendben találtak. Valószínüleg korán vettek vért a vizsgálathoz. Nem szabad idegeskedni, ez egy igen elavult módszer, ahogy azt más is írta. Boldog babavárást 21 hkm
Az összes eredményed tökéletes! Sok boldogságot nektek:)

Most értem haza a nődokitól és sajna nem sok jót mondott.17 hetes pocakos vagyok az afp-m 0, 76MOM lett ami azt mondták alacsony. Holnap meg kell ismételni hétfőn meg genetikai tanácsadásra kell mennem. El vagyok keseredve. Tanácsok?

Legjobb válasz: Szia.Eloszor is nyugi!! Nálunk a ref.érték 0.7-1.3 kozott van megadva. Nekem 1.4 lett. Gondolhatod...:-)Kozben kiderult, hogy igazából 2.5-ig jó. A barátnomnek, aki velem egyidos alacsonyabb lett egy picit mint neked, ot is rogton ide-oda-amoda kuldozgették.Semmi bajuk!!!Amúgy biztos olvastál már errol az AFP-rol, na hát ennyire lehet benne bízni...Ne izgulj,elmész ahova mondják, így Te is megnyugszol, de hidd el biztos nincs semmi baj!!!! Minden jót, 25 hetes km

Szia.Eloszor is nyugi!! Nálunk a ref.érték 0.7-1.3 kozott van megadva. Nekem 1.4 lett. Gondolhatod...:-)Kozben kiderult, hogy igazából 2.5-ig jó. A barátnomnek, aki velem egyidos alacsonyabb lett egy picit mint neked, ot is rogton ide-oda-amoda kuldozgették.Semmi bajuk!!!Amúgy biztos olvastál már errol az AFP-rol, na hát ennyire lehet benne bízni...Ne izgulj, elmész ahova mondják, így Te is megnyugszol, de hidd el biztos nincs semmi baj!!!! Minden jót, 25 hetes km
A kérdező hozzászólása: köszi a nyugtató választ:)
szia tényeg ne izgulj nekünk si igy volt és a doki azt monta hogy semmi gond, a felseégének meg a sogornõjének is alacsonylett és nem küldte õket további vizsgálatra mert felesleges. az AFP meg már egy elavult kismama idegesítõ vizsgálat, amit le akarnak cserélni. amúgy azóta már megszületett a kislányunk és semmi baja az ég világon
Szia! Nekem 0, 61 Mom lett.Voltam genetikai tanácsadáson, magzatvízvételen is.4 hétig kétségek között éltünk, míg megjött az eredmény:"egészséges, fiú magzat" :)
Szia! Ne izgulj, nekem eltünt az AFP eredményem! A doki 3 hét múlva azt mondta, hogy nem érdekes, mert ha baj van, azt már látta volna a 18 heti uh-on. Azóta megszültem, AFP-m sehol :-)
Szia.Nekem 0.7Mom lett az értékem, engem nem küldött a dokim sehova, azt mondta, hogy tökéletes érték.Aztán aug.végén megszületett a kisfiam, aki ma már 4hónapos és teljesen egészséges.Nyugi, nem lesz gond:) 4hós baba anyucija
Szia! Nekem 0, 69 lett az orvosom azt mondta rá, hogy rendben. Az elfogadott 0, 5-2, 5 között van. Aztán a 20. hetes uh-on elküldtek tanácsadásra, nagyon megijedtem, de ott is azt mondta az orvos, hogy ez teljesen jó érték, és megnézte hozzá az uh-os leletet is, amin szintén minden rendben volt és megnyugodtam. Úgyhogy ne aggódj, a te értéked teljesen jó, ne foglalkozz az ijesztgetésekkel! Minden jót!

Az Afp-m 26.55 ng/ml Mom 0.80 Az orvos azt mondta, hogy ez egy kicsit alacsony, mert 0.9-től van a normál érték, és ha úgy gondolom, menjek el további kivizsgálásra. Én itt többször olvastam más határértékeket. Van félnivalóm? Nagyon megijedtem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 0,72 volt mégis azt mondta a doki, hogy normális érték. Azóta is szépen fejlõdik a pici lányom, minden rendben van vele. Ne félj, monden rendben! Boldog babavárást! 33 hetes pocis

Szia! Nekem 0, 72 volt mégis azt mondta a doki, hogy normális érték. Azóta is szépen fejlõdik a pici lányom, minden rendben van vele. Ne félj, monden rendben! Boldog babavárást! 33 hetes pocis
Utolsó vagyok! Elfelejtettem írni: megcsináltattam az integrált tesztet (amúgy is megcsináltattam volna) és teljesen jók lettek azok az eredmények is!
Én nem mennék, szerintem jó. A legtöbb helyen 0, 8 az érték. Nekem 0, 75 volt, én mentem, de ha 0, 8 lett volna, nem mentem volna. 35 hetes kismama
Az AFP egy elavult módszer, külföldöm ma már sehol nem nézik önmagában, mert semmit nem jelent. Ha tudsz egy integrált tesztet vagy négyes tesztet még csináltatni, hamar csináltass, hogy megnyugodjál, ezek fizetõsek, de a neten megtalálod hol lehet csináltatni pl. Istenmezei úton. Egy délután kész van és megnyugszol, hogy nincs gond. Ma az az orvos, aki önmagában az AFP-bõl ítél az hülye, bocsi, de én annyira utánajártam ennek, hogy leállok vitázni bárkivel. Nekem 0.67 volt, egy hülye szerint Úristen, szúrni kell stb. elmentem az integrált tesztre, ahol kijött, hogy minden más érték rendben van és nagyon, nagyon kicsi az esélye, hogy beteg gyerekem születik. ma van egy gyönyörû 5 hónapos kisfiam. Persze lényeges, hogy hány éves vagy és hány hetes. A védõnõmnek, meg volt egy kismamája szuper AFP-vel és Down kóros babája lett. Czeizel Endre lektorálásával van a neten egy nagyon szuper ismertetõ íme olvasd el. http://www.downszures.hu/integralt_index.php ne izgulj, nem lesz baj, de persze ki ekll deríteni, hogy valóban így van-e, de mielõtt szúrnak (ha kell) ezt én a helyedben megcsináltatnám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszkat. Ma elmentem megcsináltatni a négyes tesztet, pénteken lesz eredmény. Szorítsatok, hogy jó legyen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!