Találatok a következő kifejezésre: Akváriumba lehet amibe (38 db)

Van olyan akvárium méret, amiben buldog és a sokcsíkú csigasügeret lehet társítani?

Ez megoldható, vagy őket mindenképp külön, csak az ő számukra kialakított akváriumban szabad tartani? Vagy ha őket nem is, de bármilyen más két fajtájú csigasügeret lehet? És +1 kérdés: ha a fenti kérdés nem megoldható, csigasügerek mellett lehet tartani valamilyen halfajt?

Legjobb válasz: én egy 150 literes akváriumot csinálnék sokcsíkú csigasügerekkel, és 2 porcelánsügérrel.

én egy 150 literes akváriumot csinálnék sokcsíkú csigasügerekkel, és 2 porcelánsügérrel.
Lehet. Torpedósügerek, más neolamprologusok pl.brichardi, buescheri, leleupi. Nyilvámn megfelelõ méretû akiban. Pl. Buescherivel lehet már 140 liter környékén társítani õket, Brichardiknak, leleupiknak inkább nagyobb kellene. De pl. Kazuárfejû sügerekkel is lehet 140-150 liter körül Üdv,
A helyzet inkább az, hogy nemigazán érdemes, hacsak nem vagy csigasügér fanatikus. Nekik pont az az elõnyük, hogy kicsi a helyigényük, szaporodási módjuk, életformájuk, ezért inkább külön szokták õket tartani, a természetben is így élnek kisebb-nagyobb kolóniákban. Nagyobb akváriumokban már társíthatóak kevesebb létszámban nagyobb méretû fajok is, nem jellemzõ, hogy valaki 200 literben csigasügereket tart, mivel akkor már inkább más fajok felé húz. De ez egy szubjektív dolog. Üdv,
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Még annyit, hogy akkor 2 különbözõ fajtájú csigasügér sem társítható? Pl buldog és sokcsíkú, vagy sokcsíkú és csillám? Milyen csigasügerek vannak még, amiket van esély beszerezni itthon?
Sok van, pl. N.similis, brevis, ocellatus stb. Itt egy link a Neolamprologusok osztályozásáról: http://www.cichlidrecipe.com/crp17.htm Üdv,
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. És ezek közül be is szerezhetõ valamelyik a buldogon és a sokcsíkún kívül? :D

Akváriumba lehet agyagcserepet (amibe a virágokat ültetik) tenni?

Legjobb válasz: Ha ki van égetve lehet.De ki kell elõtte áztatni rendesen.

Ha ki van égetve lehet.De ki kell elõtte áztatni rendesen.

Van az akváriumomban 1 db almacsiga. Ma észrevettem egy rakás kis pöttyöt az akvárium üvegén ami mászik össze vissza. Ez milyen csiga lehet?

Képet nem tudtam csinálni mert nem tud ráfokuszálni a telefon. Átlátszó háza van belül barna de ez akár a belsőség is lehet nem tudom.

Legjobb válasz: Kis almacsigák.

Kis almacsigák.
A kérdező hozzászólása: de petét nem rakott az enyém.
Ha nincs másik csiga faj az akváriumodban, csak az az egy almacsiga, akkor azok az õ kis csigái. A csigák ritkán de képesek egyedül is szaporodni.
az almacsiga áll hím és nõstény egyedbõl. lehet egy nõstényt vettél amit már megtermékenyített elõtte egy hím :)
A kérdező hozzászólása: de nem kellett volna akkor a petéket letennie? mert én nem láttam, hogy lenne valahol.
Nálam postakürt van meg hólyagcsiga, kvasok kis barna.


Van olyan diszhal amit 60 l-es akváriumban lehet tartani és nem kell neki vizfűtés?

Legjobb válasz: a "nem fûtõs" vagyok és nagyon szépek a halaim, élénkek színesek, még egy sem pusztult el és már egy ideje nálam éldegélnek.

a "nem fûtõs" vagyok és nagyon szépek a halaim, élénkek színesek, még egy sem pusztult el és már egy ideje nálam éldegélnek.
Hát nem igazán. Aranyhalat lehetne, de egyedül ne tartsd, 2-nek meg 100 liter kell már. Miért nem veszel egy fûtõt? 3ezerért már kapsz automatát.
Nem kell ezt túldramatizálni! szúnyogirtó fogasponty: "Még a fagypont körüli vízhõmérsékletet is elviseli, de jól érzi magát 28-30 °C-os vízben is." Az 1-2 fokos különbség a gyors hõmérsékletváltozásra vonatkozik.
Vagy vegyél axolotl-t ha tetszik. :)
A szobahõmérséklet azért nem olyan hideg, nekem nincs vízfûtöm, a jól záródó tetõ és a napi 10 órás a világítás miatt olyan 24-25 fok simán van. Elevenszülõket tartok fõként. A díszhal.infon megtalálod a különbözõ halak vízigényét, meg azt is, hogy mekkora élettérre van szükségük. http://diszhal.info/
A guppik, szúnyogirtó fogaspontyok, kolibrihalak nem melegigényesek. Esetleg még compó ökle, naphal... Jó a guppi 20 fok alatt nem szaporodik olyan hihetetlenül gyorsan, de jól megvan.
Elevenszülõket ajánlok ami pl. guppy, szifó, molly. A fûtést mindenképpen ajánlom hiszen elevenszülõ halaknak is tartani kell a 25-26C -ot. A szobahõmérséklet+ a napi 8-10óra világitás nem tudja a fokot pontossággal tartani. Tudni kell 1-2fok különbség is már a halaknál hõsokkot válthat ki ami halálos =(. Ajánlom hogy szerezz be 2-3ezer Ft.-ért 1 automata(termosztátos) fûtõt, és a hõmérséklettel nem lesz gondod. =). Henrik

A szállítóvizet, amiben elhozom a halakat a boltból miért nem lehet beönteni az akváriumba?

Több helyen olvastam, hogy elõször tegyem õket zacskóstul a vízbe, miután visszahajtogattam a zacskó száját, aztán amikor nagyjából átvette az akvárium hõmérsékletét 10 percenként merjek mindig egy kis akváriumvizet bele, aztán mehetnek a halak, de a víz ne kerüljön az akváriumba.

Legjobb válasz: Ha elsõ halak lesznek és 60 liternél nagyobb az akvárium, akkor hozzá lehet önteni(nem kell, de lehet). A zacskóban felhalmozódhat egy kis ammónia, ami egy beállta akváriumban stressz lenne a halaknak, mikor beöntenéd, és a vízértékek is mások, az ott élõ halak, fõleg a kifejlettek, nem csípik az ilyen változást.

Ha elsõ halak lesznek és 60 liternél nagyobb az akvárium, akkor hozzá lehet önteni(nem kell, de lehet). A zacskóban felhalmozódhat egy kis ammónia, ami egy beállta akváriumban stressz lenne a halaknak, mikor beöntenéd, és a vízértékek is mások, az ott élõ halak, fõleg a kifejlettek, nem csípik az ilyen változást.
A kérdező hozzászólása: 50 literes az akvárium és most érkeztek az elsõ halak. Foltos páncélosharcsák. Azóta kihalásztam õket és mentek az akváriumba. A vizet kiöntöttem, csak nem értettem miért nem mehet bele... Köszi a választ !
Igazság szerint én sem tartom túl értelmes szokásnak. Inkább olyan babonaféle lehet. Ami betegség lehet a szállítóvízben, az garantáltan ott van a halakon is. Az akvárium vízparamétereit egyáltalán nem változtatja meg az a kis víz, és ha vészes mennyiségû bomlástermék lenne benne, az már félúton kinyírná a szállított halakat. Én a több órás beszoktatásra esküszöm, ahol a két víz szép lassan elkeveredik. A szállítózacskó oldalát feltekerem, hogy nyitott szájjal lebegjen, az aljára pedig szúrok egy kis likat. Így fokozatosan szoknak hozzá az új vízhez.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én elõször ráteszem a zacskót az akváriumvíz tetejére, hogy ússzon, majd 5 perc mulva kivágom a száját, beengedek egy kis vizet, és a következõ 5-10 perc mulva beengedem a halat a zacskó vizével együtt. Sosem volt belõle probléma. Ha elkezdeném kihalászni a halat a zacskóból, egyrészt a agyon parázná magát szerencsétlen, másrészt meg ahhoz kicsi a zacskó, hogy ott kalimpáljak benne a hálóval és esetleg sérülést okozzak vele. Hülyeség lenne. Ha kétes helyrõl jött a hal, jó dolog karanténozni. Nem a közös akváriumba, hanem egy külön akváriumba tenni egy hétre, amíg kiderül, hogy elõjön e valamilyen betegsége. Pl ha hasvízkóros a hal, akkor ez egy szerencsés megoldás, de én nem szoktam szórakozni ezzel sem. Eléggé meg szoktam nézni a halat mielõtt megveszem, és nem csak azt a halat, hanem a többit is akivel össze van zárva a boltban. Ha betegséget vélek felfedezni valamelyik halon, akkor biztos hogy nem veszem meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ! :)

Milyen otthon készített dolgokat lehet ak akváriumba bele rakni? Ami szép és mutatós.

esetleg tippeket kérek hogy tüntetitek el a leveg?ztet?t, mondjuk egy díszbe hogy csak a bubik legyenek láthatóak, meg esetleg a cs?, próbálkoztam már olyannal h a kavicsok közé rakom, de annyi kavicsom sincs meg fel löki magát a felszínre, tudtok segíteni???

Legjobb válasz: minden anyagot felhasználhatsz ami kicsit sem oldódik vízben. ha nem tudod eldönteni ajánlott tesztelni. mészgyanús anyagot elõször kenj be ecettel és ha kicsit is pezseg tedd el mert az akváriumban megöl mindent. (tengeri kagylók kifehérítették nálam a vizet teljesen) kintrõl hozott fát nem ajánlok akármilyen szép is. mûanyagok mehetnek de lehetõleg ne olyanok amik már érintkeztek erõs vegyszerrel.

minden anyagot felhasználhatsz ami kicsit sem oldódik vízben. ha nem tudod eldönteni ajánlott tesztelni. mészgyanús anyagot elõször kenj be ecettel és ha kicsit is pezseg tedd el mert az akváriumban megöl mindent. (tengeri kagylók kifehérítették nálam a vizet teljesen) kintrõl hozott fát nem ajánlok akármilyen szép is. mûanyagok mehetnek de lehetõleg ne olyanok amik már érintkeztek erõs vegyszerrel.
azthiszem vannak kagyló alakú levegõztetõk. keress rá a neten

Mi annak a levegőztetőnek a márkája és hogy hol lehet kapni, amit gömb akváriumba aranyhalaknak, pici négyzet alaku és a kavicsra lehet fektetni?

Legjobb válasz: Akvarisztikai üzletekben biztosan lehet kapni.A levegõztetõ méretét az szabja meg,hogy hány literes az akvárium.Azt nem tudom hogy a gömbölyûbe hogy van megoldva a motorikus rész,mert a szögletesbe bele kell meríteni az egészet.De a gömbölyûbe?Aqva néven elég sok levegõztetõ van,de szerintem a halasnál fogják tudni mit akarsz.

Akvarisztikai üzletekben biztosan lehet kapni.A levegõztetõ méretét az szabja meg, hogy hány literes az akvárium.Azt nem tudom hogy a gömbölyûbe hogy van megoldva a motorikus rész, mert a szögletesbe bele kell meríteni az egészet.De a gömbölyûbe?Aqva néven elég sok levegõztetõ van, de szerintem a halasnál fogják tudni mit akarsz.
GÖMBAKVÁRIUMBAN A TÖRVÉNY SZERINT TILOS HALAT TARTANI!!!!!!
fõleg nem aranyhalat...azoknak min.100 literes akvárium kell!!!

Ha megveszem ezt az akváriumot akkor ebbe milyen kiegészítőket kell még venni (ha kell) ami feltétlen kell a halaknak? Mennyi halat lehet benne tartani? Minden tippet várok!

itt a link:

Legjobb válasz: Mindent kell venni a tetõn, világításon és az akváriumon kívül. A halszám szûrés és faj függõ.

Mindent kell venni a tetõn, világításon és az akváriumon kívül. A halszám szûrés és faj függõ.
kell bele még külsõ szûrõ, és fûtõ (ha nem hidegvízi halat akarsz) diszhal.info - itt nézd meg a halakat. oda van írva, hogy minimum hány liter kell nekik.
Vedd meg ezeket: http://www.akvariumplus.hu/webshop/product/szogletes-akvariu.. http://www.aquadepo.hu/product_info.php/odyssea-t5-dual-lamp.. A szettek mindig gagyik, ez az odyssea lámpa viszont nagyon jó. Szûrõbõl külsõ kell(ene) én a Tetratec ex 1200-at, esetleg ex700-at ajánlom.
Kell egy király szûrõ, meg egy akármilyen fûtõ. De ezt nem annyira érdemes megvenni, itt olcsóbb http://www.akvariumplus.hu/webshop/product/akvaplus-akvarium.. ráadásul 1-2 ajándékot is kapsz hozzá. De amit az elõzõ linkelt, a külön T5 világítással, az talán még jobb megoldás, mint ez a tetõs világítás.
A kérdező hozzászólása: de már megvettem a fentit.. akkor mi kell bele?
Szûrõ(lehetõleg külsõ) vízmelegítõ aljzat növények halak halszák haltápok(fagyasztott fõleg) Milyen akváriumban gondolkodsz, milyen halakkal?
Kicsi az akvárium, rajhal egyedül van tartva.
Attól, hogy 1 db van és, hogy 50 literben. Minimum 10 db és minimum 120 liter. A stressz miatt máris vagy beteg, vagy az lesz.
Egyedül van? Ha igen szerezz még be mert rajban érzi jól magát! 50liter nem túl kicsi neki? Szerintem igen.
A kérdező hozzászólása: 50l-be hány lehet max?
A kérdező hozzászólása: Békéscsabán, közelében van valami díszhal tenyésztõ akitõl olcsóban lehet venni halakat?
Ajándékozd szerintem el vkinek, akinek több van. És vegyél bele pl. nano halakat, vagy egy bettát.
50 literben egy darabot sem, 120 liter a minimum... Már írtam.
50 liter alkalmatlan szumi tartásra, ezt nem lehet megkerüli kevesebb létszámmal, vagy egyéb félmegoldásokkal. Olyan halakat kell tartani, aminek ki tudod elégíteni az igényeit. A szumi nem az. Ilyen egyszerû.

Kis férgek úszkálnak az akváriumomban amik spirális mozgással haladnak előre, és olyanok olyanok mint egy rugó. Mi lehet ez? Okozhat kárt az akvárium lakóiban?

Legjobb válasz: Nem tudom, hát mért nem szívod le a vizet, halakat addi kimented egy vödörbe, aztán kicsit hagyod szárazon az akváriumot, míg megdöglenek, majd feltöltöd újra.

Nem tudom, hát mért nem szívod le a vizet, halakat addi kimented egy vödörbe, aztán kicsit hagyod szárazon az akváriumot, míg megdöglenek, majd feltöltöd újra.
szúnyog lárva???én erre gondolok....akvárium tísztitása.
Lehet akár szúnyoglárva is, de kevés az információ kedves kérdezõ! Milyen szín, hossz, vastagság jellemzõ rájuk? A szúnyoglárva 1 cm-tõl rövidebb, 1 mm vastagságú, szürkés és "c" alakba rángatózik, mondjuk van ilyen formájú rúgó, de ugye rugókból is sokféle létezik. Annó amikor voltak díszhalaink mi vettünk különféle fertõtlenítõket, így ha bizonytalan vagy akkor érdemes egy ilyen férget kipecálni és elvinni közeli díszállatoshoz, hogy mondja már meg mi lehet.
A kérdező hozzászólása: kb fél mer vékonyak, sõt még szerintem annál is vékonyabbak. Kb 2-3 cm hosszúak, és úgy közlekednek a vízben m, int ahogy a fúrófej forog... és mikor mozog a forgó rugóra tudnám hasonlítani leengedni nem tudom az akváriumot, mert sok hal van benne és nem tudom õket addig hova rakni. mondta ismerõsöm hogy sózzam meg kicsit a vizet... menniyre jó 5let ez? az akváriumban kb 180-200 liter víz van
Nem minden hal bírja a sót. Tudni kéne, h milyen halak.
1 órán átt elvannak a halak egy közönséges vödörbe és csak akkor kezdjet a halakat kiszedni amikor már csak alig van benne víz akkor könnyebb kiszedni õket.
De ha egy képet fel tudnál tölteni vagy youtubos videó az nagyon sokat segitene.Ezekel az információkal sokat nem tudhatunk meg.Láttad hogy ettek valamit ezek a érgek vagy piszkálnak növényt/halat?Valószinü növényevõ ha káros de nem tudom kép kéne.
A kérdező hozzászólása: olyan kicsik a férgek hogy nem tudnám õket lefényképezni. Egy jaguár sügér lakja az akváriumot meg egy gibi. Lehet az eleségállattal, azaz a csótánnyal került a vízbe? :S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!