Találatok a következő kifejezésre: Akkor most vagyok A (3027 db)

17-én vagy18-án volt peteérésem, tehát ha sikerült akkor most vagyok a 6. vagy 7. napon, és nagyon krémes fehér folyásom van már kb.4 napja (bár ma kicsit kevesebb) és ma kicsit gyengének érzem magam, ez jó lehet?

úgy érzem nincs er? a testembe és csak feküdni akarok,ezt nem értem mert nem szoktam ilyen lenni:S

Legjobb válasz: A folyamat valahol a beágyazódás körül tart, ilyenkor a tünetekbõl még semmilyen egyértelmû következtetést nem lehet levonni.

A folyamat valahol a beágyazódás körül tart, ilyenkor a tünetekbõl még semmilyen egyértelmû következtetést nem lehet levonni.
Nekem a folyás csak a 11-12. napon kezdõdött és a tünetek is koraiak ahhoz, hogy egy esetleges terhesség okozza!!De persze még bármi lehet!;)
Napra pontosan ott tartok ahol te! Ma nagyon fájt a derekam, görcsöltem picit és rám nem jellemzõ módon egész nap ásítoztam. Remélem, hogy oka is volt... :) ))

Tinik! Akik most népszerűek a suliban, azok mindig népszerűek voltak vagy, ha nem akkor mikor változott meg minden?

Legjobb válasz: Népszerû voltam régen, átmentem más osztályba, új osztály sz*r, most nem vagyok az.

Népszerû voltam régen, átmentem más osztályba, új osztály sz*r, most nem vagyok az.
én mindigis nagyon népszerü voltam*.*

A peteérés előtti napokban lehetséges, hogy enyhe menstruációs görcshöz hasonló görcsök vannak néha-néha? Most vagyok a 10. napba, tehát lassan közeledik. Akkor az lehet annak a jele?

Remélem, mert akkor hajrá!

Legjobb válasz: szia! nekem pont akkor voltak ilyen enyhe görcseim, nem az elõtte lévõ napokban. Most 29 hetes kismama vagyok, és mi így hoztuk össze a babót. Kicsit vicces, de reggel amikor felkeltem, akkor mondtam apának, hogy most gyere mert most görcsöl a hasam:) és összejött:)

szia! nekem pont akkor voltak ilyen enyhe görcseim, nem az elõtte lévõ napokban. Most 29 hetes kismama vagyok, és mi így hoztuk össze a babót. Kicsit vicces, de reggel amikor felkeltem, akkor mondtam apának, hogy most gyere mert most görcsöl a hasam:) és összejött:)
A kérdező hozzászólása: szia! mondjuk nekem is megfordult a fejembe, hogy lehet hogy ez már a pé. de mi aznap is , és elõtte pár napba is voltunk együtt. remélem összejött. bár már 6 hónapja próbálkozunk, így inkább nem érem bele magam
A kérdező hozzászólása: és még annyit szeretnék kérdezni, hogy az a görcs hány napig tartott? nem erõs, meg semmi, csak tegnap délután is éreztem egy darabig, meg ma reggel is.
Szerintem ez mindenkinél változó. Nekem csak egy pár óráig tartott mindig, szakaszosan.
szia! az elsõ válaszolok vagyok. nekem sem folyamatosan görcsölget(ett) olyankor a hasam. És nem is erõs görcsölgetések voltak ezek.

Ha tiltva vagyok az orgazmustól, de álmomban mégis volt spontán élvezésem, akkor most nagy a baj? Menjek orvoshoz? Nem érzek semmi fájdalmat, vérzés sincs.12+5 h kismama

Legjobb válasz: Nézd, én ezt nem tudom. Azt sem tudom, miért lettél letiltva. Ha most nincs semmi bajod, nem fáj semmi, nem vérzel, akkor feltehetõen nincs is gond. Hiszen ez a fajta orvosi utasítás egyfajta elõvigyázatosság, minden kismamának van méhösszehúzódása, és az normális is egy bizonyos szintig. Ha nagyon aggódsz, akkor hívd fel az orvosodat és kérdezd meg, azzal bajt nem csinálsz, és legalább megnyugszol.

Nézd, én ezt nem tudom. Azt sem tudom, miért lettél letiltva. Ha most nincs semmi bajod, nem fáj semmi, nem vérzel, akkor feltehetõen nincs is gond. Hiszen ez a fajta orvosi utasítás egyfajta elõvigyázatosság, minden kismamának van méhösszehúzódása, és az normális is egy bizonyos szintig. Ha nagyon aggódsz, akkor hívd fel az orvosodat és kérdezd meg, azzal bajt nem csinálsz, és legalább megnyugszol.
Hát elõször is gratulálok a dupla örömhöz! Viszont "csak azért" mert ikreket vársz, még nem kellene hogy letiltsanak az orgazmusról, szóval én nem hagynám ennyiben ezt a dolgot, egy egészséges terhességnél lehet nemi életet élni szülésig. Más részrõl meg abszolút a Te dolgod, de szerintem ha az embernek fogadott orvosa van, akkor annak épp az a lényege, hogy olyan bizalmi kapcsolat legyen, hogy bármikor bármilyen kérdéssel meg lehessen keresni. A szakmai oldal csak egyik része a dolgoknak, az emberi legalább olyan fontos egy orvosnál, pláne szülésznél.
Nekem az orvosom erre azt mondta, hogy ha állandóan ezt álmodom, akkor inkább egyszer-egyszer legyünk együtt, mert úgy legalább a férjem is örül, részemre meg a "hatás" ugyanaz, és ha néha együtt vagyunk, akkor utána valószínûleg nem is lesz folyton erotikus álmom...
A kérdező hozzászólása: oké értem, de most akkor ez nem baj?? Nem kell orvoshoz menni azonnal?
Gondolom a behatolásos szextõl vagy eltiltva. Az orgazmus, ha álmodban történik, akkor is méh összeghúzódással jár, de legalább a "tosz-tosz" elmarad. Ha nincs semmi baj, akkor nem kell orvoshoz menni.
Mintha én írtam volna. Le vagyunk tiltva, mert nekem az orgazmusnál görcsöl a hasam. Erre kb hetente ilyen álmom van. Pont ma is. Én is aggódom emiatt, nehogy a görcs miatt elvetéljek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Amúgy fogalmam nincs miért vagyok letiltva, de akárhányszor rákérdezek a dokinál, mindig azt mondja, hogy nem szabad, de nem fejti ki miért. Azt mondja majd talán késöbb. Csak arra tudok gondolni h azért mert ikreket várok. De már azt is tudjuk h nagyon jól és jó helyen tapadnak és hematomám sincs.nem értem.... nem merem most ezzel felhívni, mert õ az a tipikus "ne kérdezz hülyeséget" doki és néha flegma is. :/ De ezért nem akarom leváltani, mert jó szakember.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gratulációt! :) Hát igen ebben igazad van, de valamiért úgy érzem h nála kell maradnom. VOLT EGY NAGY BETEGSÉGEM AMIT 6 ÉVIG LEGALÁBB 10-12 ORVOS VIZSGÁLT ÉS NEM TUDTÁK MI BAJOM, MAJD ERRE AZ ORVOSRA TALÁLTAM, AKI ELSÕ RÁNÉZÉSRE TUDTA, HOGY MI A BAJOM, TEHÁT AZ IKREK ÉRDEKÉBEN, KIBÍROM HA NÉHA ROSSZ NAPJA VAN. :) Az 5.héten tiltott le, mert akkor még 3as ikrek voltak, aztán a 9 héten az egyik picinek leállt a szíve, aki azóta már felszívodott. Addig arra fogta hogy nem lehet, mert szívódó félben van és egy nagyon picit "barnáztam" minden nap majdnem 3 hétig, de már nem. De most nem tudom már miért nem lehet, hiszen már úgymond probléma mentes a terhességem. Lehet hogy csak elõvigyázatosságból.

1 éve szedem a trinordiolt, most volt a levél után egy hetes szünet de nem volt kiváltva gyógyszerem így most vagyok a 11. napnál és most kezdeném el, ez gond? Megkell várnom mig köv honapban megjön és akkor elkezdeni?

Legjobb válasz: Ha jól vettem ki akkor 4 napot csúsztál? Ha szedni akarod semmiképp ne várd meg a köv. menzeszt szerintem, így is fel van borítva a szervezeted. Kezd el szedni, s amig nem vagy biztos benne hogy megint véd, addig alkalmazz kiegészitõ védekezést.

Ha jól vettem ki akkor 4 napot csúsztál? Ha szedni akarod semmiképp ne várd meg a köv. menzeszt szerintem, így is fel van borítva a szervezeted. Kezd el szedni, s amig nem vagy biztos benne hogy megint véd, addig alkalmazz kiegészitõ védekezést.

Tavasszal cisztám volt. Duphastonal kikezeltük, azóta a ciklusom 28napos. A tüszőrepedésem pedig a 21napon van. Uh és a hőm is mutatta. Mi együtt is voltunk akkor és most vagyok a 32napomon. Mikor csináljak tesztet? Mikor érezhetem a jeleket?

Legjobb válasz: aztaaa, most nagyon fellelkesítettél:DDD én most a 32.napon vagyok. akkor még várjak öt napot legalább mi? mondták már nekem azt is mások hogy így nem is lehetek terhes hogy 21.napon van tüszõrepi és a ciklusom 28.napos.pedig tavaly már egyszer terhes voltam, csak 10hetesen elment.... a folyás lehetséges terhesség elején, ennyire elején?

A kérdező hozzászólása: aztaaa, most nagyon fellelkesítettél:DDD én most a 32.napon vagyok. akkor még várjak öt napot legalább mi? mondták már nekem azt is mások hogy így nem is lehetek terhes hogy 21.napon van tüszõrepi és a ciklusom 28.napos.pedig tavaly már egyszer terhes voltam, csak 10hetesen elment.... a folyás lehetséges terhesség elején, ennyire elején?
Igen várj még, és igen jól írtad:) Azért írtam amit írtam (elsõ válasz), mert írtad, hogy a ciklusod 28 napos. De nem lehet 28 napos, ha az ovu a 21. napon van, mert mensi elõtt 14 nappal van:) Remélem így már sikerült érthetõbben leírnom, mit is akarok:) Mindenesetre várj pár napot, simán lehet baba. Drukkolok.
Ha a 21. napon repedt a tüszõ, akkor még várj 2-3 napot. Hétvégén, ha nem jön meg, akkor tesztelj. A peteérés nem a menstruáció utáni, hanem a menstruáció elõtti 14. napon van, vagyis te még csak a 11. napon vagy, még nemigen ágyazódott be. Türelem, drukkolok!
A kérdező hozzászólása: szia, köszönöm a válaszod. a tüszõrepedést én úgy értem, hogy a mensi elsõ napja a ciklus elsõ napja, igaz?és a 14nap környékén szokott normál esetben a tüszõrepedés lenni, de nekem nem a 14. napon van hanem a 21.napon. jól írom?
Igen, jól írod! Nekem is a 21. ciklusnapomon volt tüszõrepedésem, aznap voltunk együtt, így fiú baba lett :-) Tesztet a 36. napon csináltam. (Mondjuk nem is sejtettem, hogy terhes lehetek). Ezen a napon már 1, 7mm-es petezsák is látszott az ultrahangon.
10:57-es vagyok: Nagyon szorítok neked! Így visszagondolva, én a ciklusom 31. napján éreztem úszás után egy nagyon erõs "na most jön meg" érzést, a 33. nap körül pedig hogy picit mintha feszülne a mellem. Ezen kívül semmit. De ez mindenkinél más. Igaza van elõttem szólónak. Valószínû, hogy mikor ilyen "késõn" van peteérésed, akkor a ciklusod is hosszabb, mint 28 nap. Nekem is hosszabbak a ciklusaim, összevissza jött meg. Szerintem egy-két nap múlva csinálhatsz tesztet. Mikor én csináltam, azonnal elõjött a csík! Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz, remélem jó hírekkel szolgálsz majd! :-)
A kérdező hozzászólása: most már van két csíkos tesztem:DDD jó volt a megérzés!!! most vagyok az ötödik hétben:DD

Akkor most ez a "citromléfogyasztással eltolhatod a mensid" dolog kamu, vagy igaz?

Tudom,hogy már sok ilyen kérdés volt,de az egyiknél azt írják,hogy nem volt semmi,a másiknál meg orvos mondja,hogy igenis bevált...:S

Legjobb válasz: Szerintem ez butaság. Én naponta fogyasztok citromlevet, mert csak teát iszom (napi több litert) és ásványvizet. Lehet van olyan aki nagyon érzékeny mindenre és akár a citromtól is késhet neki... nem tudom. De szerintem a citromlével nem tudod eltolni. Vagy ha mégis ahhoz rengeteget kellene innod napokig, az pedig nem tesz jót. Állítólag a sok C-vitamin csökkenti a f.gátló tabletta hatását, ez igaz. Lehet akkor a mensire is hatással van, de szerintem ez kitalált dolog. Akkor a sima víztõl is késhetne, ha én bebeszélem magamnak, hogy ettõl most késni fog pár napot és mindig iszom. Orvosok nem nagyon mondhatnak ilyet hivatalosan, hogy a citromlétõl késik... én ezt nem akarom elhinni.

Szerintem ez butaság. Én naponta fogyasztok citromlevet, mert csak teát iszom (napi több litert) és ásványvizet. Lehet van olyan aki nagyon érzékeny mindenre és akár a citromtól is késhet neki... nem tudom. De szerintem a citromlével nem tudod eltolni. Vagy ha mégis ahhoz rengeteget kellene innod napokig, az pedig nem tesz jót. Állítólag a sok C-vitamin csökkenti a f.gátló tabletta hatását, ez igaz. Lehet akkor a mensire is hatással van, de szerintem ez kitalált dolog. Akkor a sima víztõl is késhetne, ha én bebeszélem magamnak, hogy ettõl most késni fog pár napot és mindig iszom. Orvosok nem nagyon mondhatnak ilyet hivatalosan, hogy a citromlétõl késik... én ezt nem akarom elhinni.
Lehet, hogy placebo hatása van, de nagyon sok mindenkinek bejött már. Meg még egy csomó másiknak nem :) Nekem volt egy barátnõm, pont a balatoni táborra várta, és akkor mondtam neki, hogy állítólag ez a citromlé-dolog mûködhet. Kipróbálta, és több, mint 3 hetet késett neki a máskor normál menstruációja...jól te is rezeltek a barátjával, és mikor végre megjött neki, közölte, hogy jó-jó, hatásos volt, de SOHA TÖBBET :D
Nekem abszolút bejött. Pontosabban két hete késett, már minden bajom volt, terhes nem voltam, el sem tudtam képzelni mitõl késik. Aztán valakitõl hallottam, hogy a citrom csinál ilyet és akkor esett le, hogy már egy hónapja szinte csak limonádét ittam, igazi citrommal és citromlével is. Abbahagytam és 3-4 nap múlva szépen le is betegedtem. Nem hiszem, hogy placebo-hatás volt, ha nem is tudtam róla.:)
Orvos olyat nem írhatott, hogy bevált. A citromlé és nem befolyásolja a hormonháztatásod. Régi érv, gondolj bele, hogy akkor a nyári limonádés idõszakban, vagy a téli citromostea idõszakban mindenkinek csúszna a menstruációja.
Kamu!
A kérdező hozzászólása: na, már megint nincs megegyezés:D

Van valaki, aki most készül a második vagy többedik szülésre? Miben különbözik a második szülés? Könnyebb vagy nehezebb? Hamarabb jön a baba vagy késõbb? 39 hetes vagyok.

Minden reggel úgy ébredek, hogy talán ma... De még semmi. Az elsõ szülésemnél rögtön tudtam, hogy elkezdõdött, de most sokszor megtréfált a baba. Sokszor jönnek az összehúzódások, aztán abbamaradnak. Ilyen nem volt az elõzõ babámnál.

Legjobb válasz: Enyém lány is ezt játsza. Az elsõ gyereknél már reggel tudtam, h szülni fogok. Éjjel lett meg a fiam. Most meg... kész röhej vagyok.

Enyém lány is ezt játsza. Az elsõ gyereknél már reggel tudtam, h szülni fogok. Éjjel lett meg a fiam. Most meg... kész röhej vagyok.
1. lány lett 40+5-re született spontán 2. fiú 39+5-re született szintén spontán Mindkettõ "könnyû" szülés volt, talán a 2. könnyebb, de már be volt járatva az út és 360g-val kisebb is lett a fiam!Amikor a 19. héten megmondták, hogy fiam lesz, rögtön az ugrott be, hogy a 38. héten fogok szülni...38. hét elsõ napjától mindennap a szülést vártam, de mégse jött :) viszont 2-3 héttel elötte már görcsölgettem, de nem olyan erõseket, hogy összetévesszem...minden esetre velem is kicsit szórakozott :) vagy pedig ilyenkor már az ember tudja, hogy milyen fájásokra kell figyelni, többet tudsz már a babákról, szülésrõl, terhességrõl...ilyenkor szerintem hajlamosak vagyunk minden kis rezzenést szülés indulásnak venni :) Könnyû vajúdást és gyors szülést!!
A kérdező hozzászólása: Jó egészséget kívánok nektek is és könnyû szülést! Köszönöm a választ! Majd írd meg, hogy milyen volt a szülés légyszíves!
most a 3.kal vagyok 39hetes. 1.lány lett, 1 héttel jött elõbb, magzatvíz folyt el váratlanul 2.fiú, 2 nappal jött elõbb, elõtte 3 napig jóslóztam most már volt egy húzós éjjel, azt hittem, már jön. de mégsem.... jó babázást minél elõbb!
A kérdező hozzászólása: Nekem 2 cm, de akkor te jobban megérdemelnéd már mint én :) Remélem, hamar beindul és nem kell beinditani. Drukkolok neked nagyon! Irj meg légyszi, hogy mi lett a vége. Egészséges babát és kevés fájdalmat kivánok!
En ugyan igy jarok, csak mar a 40. hetben vagyok. 3cm vagyok nyitva. A gorcsok jonnek mennek, mar egy teljes du- n es egy fel ejszaka voltak rendszeres fajasaim, masodik alkalommal mar elegge fajtak is, aztan semmi. Egyszer csak elmultak mind a 2 alkalommal. Az elso lanyomat tulvittem 10 nappal, az orvosom szerint most is ez varhato, igy csutortokon mikor tenylegesen lejar az idonk burkot repeszt. Persze, ha addig nem indul be, de most meg nem ugy tunik, hogy igen.
A kérdező hozzászólása: Hopp, ez nem valami biztató. Remélem, nem így lesz. Ha nem is jön hamarabb, legalább ne késsen ;) Már alig bírok mozogni és elég vizes vagyok. Köszi a választ neked is.
Az elsõ fiam a kiírt napon érkezett, 24 óra alatt lett meg. A második 8 napot késett, 26 óra volt és sokkal nehezebb, mint az elsõ szülés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Mikorra vagy kiirva? Bárcsak lenne egy csodanaptár, ami megmondja a napot, akkor nem izgulnék ennyire minden nap. Az elsõ lányom 1 héttel hamarabb jött, azért is várom most annyira a picit. Gondoltam vele is hasonló lesz. Sok sikert a szüléshez!
7esvagyok megszületett a 3.babánk, nagyon hasonlóan az 1.höz, aki szintén kislány. magzatvíz folyt el, fájások nem voltak, oxytocint kaptam. 38, 5 hetesen szép élményeket neked!

Nem voltam katona és azt mondták akkor nem is vagyok igazi ember. Akkor most szakítsak a párommal?

31/F Azért kérdezem, mert akkor lehet nem érdemlem meg Õt.

Legjobb válasz: Nem kell szakitanod ... ha ilyen hulye vagy, majd szakit O veled :)

Nem kell szakitanod ... ha ilyen hulye vagy, majd szakit O veled :)
Három héten át énekeld el minden este a Ballag a katona c. számot és nézd meg minden nap a Kisvárost az m1-en.
Csak 2 válaszásod van: 1. SZAKÍTÁS 2. JELENTKEZEL A HADSEREGBE (tipp) 3. CSIPKEBOKOR VESSZÕ
a mostani katonák 95%-a nyomorék.
Te tényleg nem vagy férfi. Az a férfi, aki már volt katona és megjárta Palesztinát is. Sürgõsen lépjél be a magyar honvédségbe, majd férfiként térjél vissza.
aztmár meg sem kérdezem, hogyan lett neked nõd ilyen önbizalommal.
Kamu kérdés.
Hülyeség, hiszen a fiatalabb korosztályban (én 27 vagyok, szóval a nálam fiatalabbak biztosan) nincs már bevonulási kötelezettség (még szerencse), így akkor elég sokan vagyunk itt nem igazi emberek.

Fiúk-Lányok, Szerelmes lettem 16L/nem vagyok divatleszbi sőt leszbi sem, akkor most mi a franc van?

Mikor meglátom ezt a lányt, úgy ver a szívem,hogy néha azt hiszem kiakar ugrani a helyéről.Úgy érzem érezni akarom őt,minden egyes porcikáját.Egy gyenge pillanatomban még régebben egyszer elkapott a folyosón óra alatt(Diák Önkormányzati tag,és éppen gyűlésről jött),megkérdezte mi a bajom.Nem bírtam ki,elsírtam magam,ezért leültetett a legközelebbi padra és próbált vigasztalni hogy "nem lesz semmi baj" "Nyugodj meg" "Én itt vagyok" és közben át ölelt,puszilgatott.Körülbelül azóta érzek így iránta.Előtte is furcsán nézett rám,mindig segített ha valami gondom volt.De most nem tudom mit érzek, mikor meglátom lesütöm a szememet, és érzem hogy szorít a szívem.Nagyon kívánom őt.Párszor elképzeltem már forró helyzeteket,és éreztem akkor hogy nedvesedek.Õ olyan gyönyörű.Mindig az ajkamra kell harapjak,mert nem tudom megállni hogy ne menjek oda egy magányos pillanatában megcsókolni,megölelni.Nem volt még fiúm,de tetszenek,és azóta az eset óta a lányok is egyre jobban,és félek hogy nem tudom ezt elnyomni.Vágjak bele, vagy mit csináljak,Mit tennétek a helyemben?(még mielőtt valaki elkezdené hogy a média,meg manapság ez már normális a r i b a n c o k körében,elárulom hogy nem vagyok ribanc, és nem is nézek TV-t)

Legjobb válasz: Márpedig vagy leszbi vagy biszex vagy. Passz.

Márpedig vagy leszbi vagy biszex vagy. Passz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat :)
Próbálj meg közelebb kerülni a csajszihoz. Úgy kiderül, hogy viszonozza-e. Hajrá. :) És sose félj attól, hogy ki vagy.
Basszus, dettó ugyanez van velem. Egyik munkatársamba úgy érzem beleszerettem, de már sajnos kirugták és mióta nincs ott, egyszerûen nem tudom feldolgozni a hiányát. :/ Elfelejteni meg nem tudnám.
A legnagyobb hulyeseg azon agaylni masok mint gondolnak rolad! Ha te ugy erzed kezdemenyezned kell hat tedd meg!! Ugyis lesz aki ribancnak fog gondolni, meg divatleszbinek. Valaki semleges marad s valaki partololag lep fel! amugy egy ertelmes ferfi kifejezetten orul ha a parja biszexualis, mert abbol meg neki is szarmazhat egy kis elony! :D
Nyald ki.Pont.
Randizz egy pasival. Jobbat nem tudok, majd csak szerelmes leszel egy fiúba és kivered a fejedbõl a lányt.
Fiatal vagy, természetes a kiváncsiságod. De mivel úgy veszem ki a szavaidból, hogy itt már erõs érzelmekrõl van szó, így elképzelhetõ, hogy lesz benned egy kis hajlam a késõbbiek során. Bár azt írtad, hogy még pasid sem volt, tehát én a helyedben elõször az erõsebbik nemnél próbálkoznék :) Ha viszont ezt a lányt nem tudod elfelejteni sehogy, akkor közeledj hozzá valamilyen úton-módon, persze csak diszkréten, mert nem biztos, hogy Õ is hasonlóan érez irántad!
És most mi ezzel mit kezdjünk, de tényleg? :D Kérdezd meg õt, és legyetek boldogok.
Velem ugyan ez volt tavaly! Én sem gondoltam korábban h az lennék de Elvben nem számitasz(tûnj) még egyiknek sem mert ez az elsõ ilyen alkalom! Egyenlõre unisexnek mondhatjuk magunkat ^^ Bár én azóta õsszejöttem az illetõvel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!