Találatok a következő kifejezésre: Akkor minden ha (6541 db)

11 hetes vagyok, de a hasam akkora, mint ha már 22 hetes lennék. Már most kismama nadrágot kellett vennem, mert szorítanak a farmerjaim. Normális ez?

Legjobb válasz: Ne aggódj, normális! Mindenkinek egyedi módon növekszik a pocakja, van akinek késõbb látszik, van, akinek korábban. Nekem is kismama nadrágot kellett felvennem már 10-11 hetes korban, mert szorított a rendes naci. Inkább vedd fel, mint rossz legyen a vérkeringésed! Gratula a babához!

Ne aggódj, normális! Mindenkinek egyedi módon növekszik a pocakja, van akinek késõbb látszik, van, akinek korábban. Nekem is kismama nadrágot kellett felvennem már 10-11 hetes korban, mert szorított a rendes naci. Inkább vedd fel, mint rossz legyen a vérkeringésed! Gratula a babához!
Szia! Ez valóban alkati és egyéni dolog! Ráadásul az elején vagy még nagyon és ilyenkor gyakran a puffadás miatt érzed úgy, hogy hatalmas a pocakod! Nekem is pár hete még nagyon olyan érzésem volt, hogy hatalmas hasam van, de ez már elmúlt! Szerintem megszünt, vagy enyhült a puffadás + hozzá kell szokni a gondolathoz/látványhoz/érzéshez, hogy márpedig növekszik a pocak! Nekem most biztos már jóval nagyobb a pocim, mint az elején volt, de mostmár nem is veszem észre, nem is zavar! Megszoktam:) ! Kitartás és türelem:) Ha pedig úgy érzed, hogy puffadás miatt van ez, akkor ajánlom az espumisan gyöngyöket(kismamák is szedhetik)! Mióta azt szedem, sokkal jobb a közérzetem! Üdv 14 hetes kismami
Szia!Ha ez megnyugtat nekem már 8 hetesen kismama nacit kellet hordanom mert az összes gatyámból vagy kilógott a hasam vagy szorított.Pedig 53 kgval kezdtem aterhességet szóval nem voltam nagy darab.
Minden terhesség más. Van olyan kismama, akinek már a 8. héten kismamanaci kell, mert nemtudja felhúzni a régi nadrágjait. Normális. Egyszerûen minden kismama másképp alakul át, másképp fejlõdik minden baba.
Én meg 55 kilóval indultam és 4 hetesen már kismama nadrág kellett volna, ha nem hidalom át nyári ruhákkal:) Most 31 hetes vagyok és, mint egy hordó:)
Hordó... Ne mondj ilyet:-) nincs szebb a kismamánál!!! Nekem is 10 hetesen nõtt meg látványosan elõször a pocim, úgyhogy én is befizettem több terhesnaciar is, mert a többi nadrágom már nem jött rám, gondoltam, úgyis hordom egész télen, mert csak júniusabn szülök. Ezrét te is jól döntöttél, ne izgulj!! Meg vettem bandázst, azt is csak javasolni tudom, ezzel ha ahhoz van kedvem, fel tudom venni a régi nacikat is, mert eltakarja és melegíti a nadrágból kilógó pocomat:-) További szép babavárást és gömbölyödést kívánok.-)
Teljesen normális, fõleg, ha vékony alkatú vagy. De egyébként is, kiemelkedik a méh a medencébõl és minden átalakul odabent. Én mindig nagyon élveztem, hogy már látszik... Jó babavárást!

Mért nem ment vissza szülés után a hasam? Még mindig ugyan akkora mint ha 7 hónapos terhes lennék. Mit tehetnék? Fogyokura nem hat mert nem zsir (vagy is az is van rajta, de inkább kemény)!

Legjobb válasz: Azt nem írod, hogy mikor szültél, pedig jó ideig eltart, mire minden visszaáll a helyére. Azon is múlik, hogy a hasizmaid mennyire voltak azelõtt edzésben, alapvetõen mennyire rugalmasak a szöveteid (ez genetika), illetve hogy csinálsz-e bármilyen tornát azóta.

Azt nem írod, hogy mikor szültél, pedig jó ideig eltart, mire minden visszaáll a helyére. Azon is múlik, hogy a hasizmaid mennyire voltak azelõtt edzésben, alapvetõen mennyire rugalmasak a szöveteid (ez genetika), illetve hogy csinálsz-e bármilyen tornát azóta.
Hát az a 69 kg az én 167 cm-hez is elég határeset, pedig nem vagyok vékony egyáltalán... Sztem vmi jól megválasztott étrend meg mozgás biztos sokat segítene.
Ja nem írtad mikor szültél.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat februárba lesz 2 éve.
Magasságod, súlyod, elõtte, utána, hogy szültél?
A kérdező hozzászólása: Magasságom é súlyom most. 152cm és 69kg Elötte pedig:56-58kg voltam Császároztak.
A leírtak alapján pedig túlsúlyos vagy. Nem éheztetni kellene magad hanem heti 3x jó félórás intenzív sport, és cukor, liszt, édesség megvonás. Ha letudnád adni azt a 10 kiló felesleget mindjárt nem látnád magad nagy hasúnak. Viszont ha most fiatalon nem kezded el ez csak rosszabb lesz. Mozgás nélkül nincs fogyás. És ha eszel soha ne edd jóllakásig tele magad. Ha igazán akarod sikerülni fog kitartás.
túlsúlyos?!?! Édes istenem mivé lesz a világ komolyan..... miért nem azt írtátok neki hogy voltaképp ássa el magát a földbe ennyi kg?! határtalan....

Van egy fiú aki mindig ha meglát mosolyog és köszön vagy integet. Ezek alapján bejövök neki?

Már kétszer beszéltem vele(mindkettö beszélgetést ö kezdte és sokat kérdezösködött felölem) csak egyik nap kiirta msnre h \'csak neki\' (és ez a \'csak neki\' nem én vagyok..) és nem tudom hogy most van e valakije vagy én tetszem neki..Én tennék kezdö lépést de nem tudom hogy érdemes e? Segitsetek!köszi!

Legjobb válasz: Ez alapján mi nem tudjuk eldönteni hogy tetszel-e neki vagy nem.:) Lehet hogy csak kedves, barátságos. Tett feléd lépéseket, próbált beszélgetést kezdeményezni, gyakran kereste a tekintetedet? Ha bizonytalan vagy akkor oszlasd el a kételyeket, beszélgess vele. Msn-en is dumálhatsz vele. Egy hosszabb beszélgetés során úgyis kiderül hogy van-e valakije, vagy ha nem akkor finoman rá is kérdezhetsz. Csak bátran!:)

Ez alapján mi nem tudjuk eldönteni hogy tetszel-e neki vagy nem.:) Lehet hogy csak kedves, barátságos. Tett feléd lépéseket, próbált beszélgetést kezdeményezni, gyakran kereste a tekintetedet? Ha bizonytalan vagy akkor oszlasd el a kételyeket, beszélgess vele. Msn-en is dumálhatsz vele. Egy hosszabb beszélgetés során úgyis kiderül hogy van-e valakije, vagy ha nem akkor finoman rá is kérdezhetsz. Csak bátran!:)
A kérdező hozzászólása: igen tett..pl ez a beszélgetés kezdeményezés.sokszor kérdezettrólam (hova járok bulizni milyen zenéket szeretek stb) és igen mindig néz ha meglát.meg ugyebár köszön.meg mosolyog :)
Akkor ezek kimondottan bíztató jelek, nyugodtan lehetsz te is bátrabb, kérdezõsködj te is, tedd meg a kezdõ lépést, akár el is hívhatod valahová, végül is a 21. században élünk.:)
Ha most nincs neki senkije akkor biztosan te lehetsz az akire ö gondol ugy hogy soksiker!:)

Amikor egy 4-es dolgozatot viszek haza kapom a letolást a szüleimtől de ha 5-öst akkor mint ha semmi se történt volna miért van ez vagy mit csináljak?

Legjobb válasz: A szüleid sokat várnak el tõled, gondolom mert látnak benned lehetõséget, hogy elérhetsz valamit az életben ha tanulsz. Sajnos minél idõsebb az ember annál stresszesebb a dolog, hiszen gimiben már mindenkinek becsúsznak rossz jegyek és kialakul a személyiséged is, más dolgok is elkezdenek érdekelni a tanuláson kívül stb.. Én is nagy csatát vívtam a szüleimmel, bár sikerült kicsit megváltoztatnom õket nem ajánlom ezt a féle megoldást senkinek.. próbálj velük leülni beszélgetni, hogy jól esne ha gratulálnának az ötösödhöz és ha 4est is kapsz ki fogod javítani, mert nem vagy egy hülye gyerek. :)

A szüleid sokat várnak el tõled, gondolom mert látnak benned lehetõséget, hogy elérhetsz valamit az életben ha tanulsz. Sajnos minél idõsebb az ember annál stresszesebb a dolog, hiszen gimiben már mindenkinek becsúsznak rossz jegyek és kialakul a személyiséged is, más dolgok is elkezdenek érdekelni a tanuláson kívül stb.. Én is nagy csatát vívtam a szüleimmel, bár sikerült kicsit megváltoztatnom õket nem ajánlom ezt a féle megoldást senkinek.. próbálj velük leülni beszélgetni, hogy jól esne ha gratulálnának az ötösödhöz és ha 4est is kapsz ki fogod javítani, mert nem vagy egy hülye gyerek. :)
A kérdező hozzászólása: Megpróbálok!
Baromság!
Ha ügyes vagyok összejön a 100% ha nem akkor nem.Úgyhogy igen.
Ígys van!
Közvetlenül orgazmus elõtt olyan nagy és kemény lesz amennyire csak lehetséges :)
Ez igaz. Mondjuk én még nem szexeltem lánnyal, viszont a reggeli erekciónál egyszer megmértem. Úgy 17cm volt és 5-5.5 cm széles. Amikor magamnak verem akkor csak 15 cm és 4cm széles. (16F)
Én sem mérem de valami lehet benne... Ha reggeli merevedest összehasonlítóm a szex közbeni érzéssel... Lehet tényleg egy nagyon max 1.2 centivel hosszab de ez csak megerzes... Ha egy pucér nõ fekszik alattam akkor nem vonlalzo után kutatok...
Tudja a faszom.
ez hülyeség
Nem tudom... nem méricskélem, és még nem volt panasz az adottságommal...
Inkább izgalmi szinttõl függ a keménység, amit egy nõ eleve sokkal magasabbra tornász fel, mint bármilyen audiovizuális vagy egyéb anyag.
Igen
Biztos lehetsz benne hogy tetszel neki és arra vár hogy összejöjjön Veled.Csak azt nem tudja, hogy hogyan.
Nagy valószínûséggel igen.Mosolyogj rá vagy valami, hátha csinál is valamit nem csak néz, amennyiben szeretnéd, hogy tovább fejlõdjön a dolog. 26n
Nem biztos, hogy tetszel neki.. Van egy ilyen csaj ismerõsöm, aki mindig mosolyog, meg néz engem, de nekem nem tetszik. Ezért udvariasan visszamosolygok, mert nem akarok bunkó lenni:) .. Meg idegesít, hogy néz és már paranoiás vagyok, hogy mikor néz, ezért nézem õt:) 22F
Én ugyanígy voltam, és kiderült h tetszek neki, csak túl félénk h lépjen..
Tetszel neki, tuti h olyan ez mint az én esetem: FÉLÉNK A SRÁC ÉS NEM MER LÉPNI!
És persze az, hogy félénk, csak annyit jelent itt, (nem azt hogy gyáva, hanem) hogy vannak érzései és nem kér a visszautasításból. És nem tudja, hogy azt kapna-e. Ha tetszik Neked, viszonozd, a mosolyod bátorítani fogja, és ha nem is elõször, nem is másodszor, de nemsokára oldódni fog. De szóba is elegyedhetsz vele.

Fura érzés vált ki mikor pisilek, mikor befejezem akkor mint ha kicsit fájna csikló környékén és kicsit belül, nincs vér semmi. Mitől lehet?

November végén voltam n?dokinál minden lehetséges tesztet, törletet kértem és nem találtak semmit... elég sokat fizettem de nem baj....mit?l jöhetett ez?

Legjobb válasz: Valószínû fel vagy vagy fázva. Hólyaghurut. Menj mindenképp orvoshoz. A körzeti is elég lesz. Esetleg beutal (ez a helyes) egy vizeletvizsgálatra és abból kiderül, de semmiképp ne hanyagold el, antibiotikum szükséges hozzá, hogy rendbe gyere.

Valószínû fel vagy vagy fázva. Hólyaghurut. Menj mindenképp orvoshoz. A körzeti is elég lesz. Esetleg beutal (ez a helyes) egy vizeletvizsgálatra és abból kiderül, de semmiképp ne hanyagold el, antibiotikum szükséges hozzá, hogy rendbe gyere.
Lehet gomba is, néha nekem is fáj.
A kérdező hozzászólása: Igazából a csiklómnál fájdul meg de nem mindig...gombam nincs mert voltam törleteken... Megpróbálok ien fertõtlenítõ izében fürdeni amit a nõdoki irt ki, ha nem múlik el akkor megyek mert voltam szombaton már dokinál láz miatt meg fájt a gyomrom, valami vírus volt...most megint...
A kérdező hozzászólása: ha ayom van akkor a párom megcsalt? v felfáztam és úgy..?
A kérdező hozzászólása: Na most figyeltem és mikor abbahagyom a pisilést a csiklóm fajdul meg , ott fönt...:O írjatok..
Szerintem felfázás lesz. A pisilés végén szúró fájdalom, csiklónál érzed, de a húgyvezeték lesz ami fáj.
Biztos hogy felfáztál, nekem is volt már ilyen nem egyszer, menj el a háziorvosodhoz, vigyél pisi mintát és felirja agyógyszert, szeded kb 3napig és elmulik, remélem segitettem
A kérdező hozzászólása: Vittem, hétfõn tudom meg az eredményt.... :s

Ha húsvétkor Jézus feltámadását ünnepeljük akkor mért van minden évben máskor? Egy napon támadt fel akkor, minden évben azon a napon kéne ünnepeljük, a születését is mindig ugyan azon a napon ünnepeljük

Legjobb válasz: Lehet hülyeség de szvsz azért mert Jézus nem akkor támadt fel.(Persze ha normálisan nézzük soha nem támadt fel)Akkor volt úgy az egyház hogy meg kell téríteni-e az embereket akik akkor pogány vallásokat követtek.Ezért minden egyes ünnepet pogány vallások napjaira tûztek ki (pl. ezért jelkép húsvétkor a nyúl és a tojás mert az a pogány vallásokban a termékenységet jellképezi tudomásom szerint.)azok viszont SZERINTEM nem dátumhoz hanem a hold állásához stb. volt köze.Szerintem így van ha tévedek úgy is kijavítanak.

Lehet hülyeség de szvsz azért mert Jézus nem akkor támadt fel.(Persze ha normálisan nézzük soha nem támadt fel)Akkor volt úgy az egyház hogy meg kell téríteni-e az embereket akik akkor pogány vallásokat követtek.Ezért minden egyes ünnepet pogány vallások napjaira tûztek ki (pl. ezért jelkép húsvétkor a nyúl és a tojás mert az a pogány vallásokban a termékenységet jellképezi tudomásom szerint.)azok viszont SZERINTEM nem dátumhoz hanem a hold állásához stb. volt köze.Szerintem így van ha tévedek úgy is kijavítanak.
Ímhol a válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%BAsv%C3%A9t Egyébként a születést sem azon a napon ünnepeljük, amikor valóban megszületett.
Nah, akkor idézek az általam belinkelt szövegbõl: "A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlõség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés. (...) A húsvét és a hozzá kapcsolódó ünnepek a mozgó ünnepek közé tartoznak, azaz nem esnek a julián naptár szerinti év ugyanazon napjára minden évben. A Nap mozgása mellett a Hold mozgásától is függ a dátum némileg a héber naptárhoz hasonló módon. A húsvét helyes idõpontja gyakran vita tárgya volt. Az elsõ niceai zsinat 325-ben határozott úgy, hogy az egyház tagjai a húsvétot ugyanazon a vasárnapon ünnepeljék, éspedig legyen a keresztény húsvét idõpontja a tavaszi napéjegyenlõség utáni elsõ holdtöltét követõ vasárnap. Sajnos ennek meghatározására nem jelöltek ki módszert, így például az alexandriai pátriárka és a római pápa alá tartozó egyházrész másképpen számította a húsvét idõpontját. Késõbb a 6. században alkotta meg Dionysius Exiguus azt az eljárást, amely azóta is az alapját képezi a húsvét idõpontja kiszámításának." Azaz, azért akkor ünnepeljük, mert azt mondták, hogy akkor ünnepeljük, annyit tudtak az egyházatyák, hogy a zsidó Pészah idején, volt, és azt a zsidók hasonlóképp számolják. De miért fontos az, hogy minden évben ugyanakkor legyen az ünnep, ugyanazon a napon? Miért fontos ennyire az idõpont?
Az utolsó vagyok azt szeretném még hozzá fûzni hoyg amit írtam nem 100% egyszer olvastam róla egy cikket és abban írták.
A kérdező hozzászólása: ez nem válasz rá, ha mondjuk március 20.án támadt fel akkor következõ években is március 20.án kéne ünnepelni attól h a hold nem úgy áll attól még az nap támadt fel, szoval ez egy baromság h minden évben máskor van az a dátum minden évben ugyan akkor van holdállástól függetlenül
A kérdező hozzászólása: jo én ezeket elfogadom, de ha jézus március 20.án támadt fel(mondjuk nem biztos h ekkor)akkor jövö évben nem ünnepelhetjük április2.án következõ évben március 25.én stb stb szóval minden évben máskor, ha meg mindig máskor ünnepeljük akkor ne mondják azt h jézus feltámadásának napja mert ez egyáltalán nem igaz
Kedves kérdezõ! Olvasd el figyelmesen még egyszer az elõzõ válaszoló válaszát. A tavaszi napéjegy-03.21 utáni 1. holdtölte. Ez az állandóság. Ez egy másik naptári számítás. Csakhogy a holdtölte mindig máskor van minden évben. Ezért van, hogy a mi naptári rendszerünk szerint kitolódik. Érted? Ha nem, írj, és megpróbálom még pontosabban leírni, mert ez olyan sietõs válasz volt.

A kutya ha jön valami ismerős akkor mindig majd megőrül. Hangosan ugat és ki akarna ugrani a helyéről. Hogy tudnám leszoktatni arről, hogy ha bejön vmi ismerős akkor ne őrüljön meg a kutya hanem csendben eltürje?

Ha egy " cigány " vagy a postás jön akkor másképp ugat, akkor úgy ugat h majd megöli. Az még jó de le akarnám szoktatni arr?l, hogy ha jön vmi ismer?s akkor ne ?rüljön meg. Akkor a nyüszítés és az ugatás keverékével ugat.

Legjobb válasz: nem értek egyet az elsõ válaszolóval, mert ha egy kutya viselkedése a gazda számára gond, akkor arról le kell szoktatni. a kutyád tipikus falkavezér, aki úgy gondolja, hogy õ feladata a látogató fogadása. egyszerû módszerrel el tudod tõle venni a vezéri posztot. a módszert elolvashatod Jan Fennell könyvébõl: Hallgassunk a kutyánkra. az ott leirtak alapján sikerült nekem is leszoktatni a kutyámat az ugrálásról, ugatásról. ma is ugat, ha jön valaki - jelez nekem - de ha megjelenek a kapuban, rögtön átadja nekem a terepet, hogy a látogatókat fogadjam. ha rossz elküldöm, ha jó beengedem. bizik bennem, hogy meg tudom védeni az otthonunkat, az õ közremûködésével - neki csak jelezni kell, a többi az én dolgom. a módszerrõl: a farkasok viselkedésén alapszik, a vezér "mindenható", minden falkatag az õ döntése alapján cselekszik. a kutyáknál nem egyértelmû, hogy az ember a vezér, ugyanis a gazda akaratlanul is olyan jeleket közvetit a kutya felé, amikbõl azt szûri ki, hogy az õ kezében van az irányitás, ezétr úgy cselekszik, ahogyan akar, ami nekünk nem mindig jó. 4 rituálén alapszik: 1. a falka újraegyesülése - mikor a gazdi hazaérkezik, vagy kilép a kertbe nem szabad figyelembe vennie a kutyát. semmi kényesztetés, simogatás, semmi orditozás. bármit csinál akkor sem veszed figyelembe. csak szépen nyugodtan. egy idõ után lenyugszik, vársz egy 5 percet, utánna magadhoz hivod, és megjutalmazod. 2. etetés - az étel nem lehet állandóan a kutya elõtt, csak amikor enni kap. ha jóllakott el kell venni elõle. + gesztusevés (könyvben) 3. veszély észlelése - itt jön a te probémád. amikor jönnek a vendégek, a kuty elkezd ugatni, nyugodtan megköszönöd neki, hogy jelzett, egy játékkal, vagy jutalomfalattal elvezetetd valahova, ahol elcsukod egy pár percre. bebengeded a vendégeket, megkéred õket, hogy ne vegyék figyelembe a kutyát, úgy ahogyan az elsõ pontban irtam. kiengeded. 4. séta - az elsõ lépéseket otthon kell megtenni,a láb mellett kell sétálnia, ha jól csinálja jutalmazod. ha elkezd húzni, megállsz, és csak akkor indulsz el vele újra, ha lábadhoz ment. persze ez igy kevés, jobb ha elolvasod a könyvet. lehet durvának fogják néhányan mondani, de én erre azt mondom, hogy inkább igy viselkedek a kutyámmal, minthogy üssem, vagy orditozzak vele, vagy egyszerûen a rosszaságait figyelmen kivül hagyjam. az az idõ amit a kutyával töltök az kellemes,és a gonjaimról megfeledkezve játszhatok vele, nem kell azon gondolkodnom, hogyan oldhatnám meg a kutyámmal kapcsolatos gonjaimat, nem kell velük bosszúskodnom. bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de irtam egy kicsit a könyvrõl izelitõnek, hogy kedvet kapj rá, mert sokan nem is olvasnak el kutyákkal kapcsolatos könyvet, mert vagy nem fogja meg õket, túl nagy falatnak érzik, hogy valami újba kezdjenek. de hidd el nekem MEGÉRI! sok sikert:)

nem értek egyet az elsõ válaszolóval, mert ha egy kutya viselkedése a gazda számára gond, akkor arról le kell szoktatni. a kutyád tipikus falkavezér, aki úgy gondolja, hogy õ feladata a látogató fogadása. egyszerû módszerrel el tudod tõle venni a vezéri posztot. a módszert elolvashatod Jan Fennell könyvébõl: Hallgassunk a kutyánkra. az ott leirtak alapján sikerült nekem is leszoktatni a kutyámat az ugrálásról, ugatásról. ma is ugat, ha jön valaki - jelez nekem - de ha megjelenek a kapuban, rögtön átadja nekem a terepet, hogy a látogatókat fogadjam. ha rossz elküldöm, ha jó beengedem. bizik bennem, hogy meg tudom védeni az otthonunkat, az õ közremûködésével - neki csak jelezni kell, a többi az én dolgom. a módszerrõl: a farkasok viselkedésén alapszik, a vezér "mindenható", minden falkatag az õ döntése alapján cselekszik. a kutyáknál nem egyértelmû, hogy az ember a vezér, ugyanis a gazda akaratlanul is olyan jeleket közvetit a kutya felé, amikbõl azt szûri ki, hogy az õ kezében van az irányitás, ezétr úgy cselekszik, ahogyan akar, ami nekünk nem mindig jó. 4 rituálén alapszik: 1. a falka újraegyesülése - mikor a gazdi hazaérkezik, vagy kilép a kertbe nem szabad figyelembe vennie a kutyát. semmi kényesztetés, simogatás, semmi orditozás. bármit csinál akkor sem veszed figyelembe. csak szépen nyugodtan. egy idõ után lenyugszik, vársz egy 5 percet, utánna magadhoz hivod, és megjutalmazod. 2. etetés - az étel nem lehet állandóan a kutya elõtt, csak amikor enni kap. ha jóllakott el kell venni elõle. + gesztusevés (könyvben) 3. veszély észlelése - itt jön a te probémád. amikor jönnek a vendégek, a kuty elkezd ugatni, nyugodtan megköszönöd neki, hogy jelzett, egy játékkal, vagy jutalomfalattal elvezetetd valahova, ahol elcsukod egy pár percre. bebengeded a vendégeket, megkéred õket, hogy ne vegyék figyelembe a kutyát, úgy ahogyan az elsõ pontban irtam. kiengeded. 4. séta - az elsõ lépéseket otthon kell megtenni, a láb mellett kell sétálnia, ha jól csinálja jutalmazod. ha elkezd húzni, megállsz, és csak akkor indulsz el vele újra, ha lábadhoz ment. persze ez igy kevés, jobb ha elolvasod a könyvet. lehet durvának fogják néhányan mondani, de én erre azt mondom, hogy inkább igy viselkedek a kutyámmal, minthogy üssem, vagy orditozzak vele, vagy egyszerûen a rosszaságait figyelmen kivül hagyjam. az az idõ amit a kutyával töltök az kellemes, és a gonjaimról megfeledkezve játszhatok vele, nem kell azon gondolkodnom, hogyan oldhatnám meg a kutyámmal kapcsolatos gonjaimat, nem kell velük bosszúskodnom. bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de irtam egy kicsit a könyvrõl izelitõnek, hogy kedvet kapj rá, mert sokan nem is olvasnak el kutyákkal kapcsolatos könyvet, mert vagy nem fogja meg õket, túl nagy falatnak érzik, hogy valami újba kezdjenek. de hidd el nekem MEGÉRI! sok sikert:)
Nem értem mi ezzel a probléma. A kutya örül, te pedig tudod, hogy ismerõs jön. Mindenkinek jó..
Én pedig veled nem értek egyet, mert szerintem azt a könyvet be kellene tiltani. Az írója pszichopata.. Nálunk én vagyok a falkavezér, pedig kölcsönösen üdvözöljük egymást a kutyámmal mikor hazaérek és nem veszem ki a szájából a kaját.. De hát ahány ember, annyi szokás. Abban igazad van, hogy ha a gazdit zavarja valami arról le kell szoktatni. Én csak azt nem értem mi a zavaró benne.
úgy tudod leszoktatni , hogy pl: az ismerõs , mielõtt bejönne elmondod neki , hogy hogyan viselkedjen . ne nézzen a kutyára, ne vegyen róla tudomást, tolja el magátol, ha ráugrik , stb. majd késõbb 5-10 perccel azután, hogy a kutya lenyugodott és félreált, hívja magához- dícsérje és jutalmazza meg. 22.52-nek amit leirtál az okos és egyet is értek vele , de használni nehéz ! tényleg azért teszi a kutya mert õ a vezér . 11.24-nek , gondolom nem a lakásban tartasz nagyobb termetû kutyát , és fogadsz sok vendéget. jön a kislány barátnõje, a kutya meg súlyra és termetre is 2 × nagyobb a gyereknél ? ott kapna mindenki szívrohamot , amikor a nagy kutya agyonszeretné a kicsi gyereket. de : a kicsi lánynak elmagyaráztuk, hogy hogyan viselkedjen, meg is muttatuk, meg is tanulta . a nagy kutya pedig teszi amit a kicsi lány mond neki , pedig vagy 2 × találkoztak életükben ! nekünk embereknek is meg kell tanulnunk a kutyák nyelvét . ezt tanítja többek között , jan fennel, cessar millan , és még sokan mások. és tudod: HASZNÁL !
Látod nagyon is jó példát írtál le mert ez így mûködik nálunk. Csak elõtte nem szadiztam halálra a kutyámat ezekkel a beteges módszerekkel. De ahogy szoktam mondani, ahány ember annyi féle..
nem szeretnék vitatkozni és ezzel fárasztani a kérdezõt. igy inkább neki válaszolok: ha fennel módszerét használod (lehet, hogy nehéz, de egyáltalán nem kegyetlen) a probléma pár hét alatt megoldódik. lehet, hogy a te kutyádnál elég lesz figyelmen kivül hagyni, csak akkor, ha vendégek jönnek (ahogy az elõbb leirtam). persze ha megnyugodott magadhoz hivhatod (vagy a vendégek), és megjutalmazod vagy falattal, vagy játékkal, vagy simogatással stb. nem tudom, hogy igy milyen gyorsan tanul, de igy is javulhat.

Néhány lánybarátnő, akiknek a haja szőke, barna vagy fekete, együtt ment nyaralni. Közülük 3 kivételével mind szőke, 4 kivételével mind barna, 5 kivételével mind fekete hajú. Hányan vannak a nyaraló barátnők?

Kérlek segítsetek nekem!:) Nagyon elakadtam ennél a feladatnál, pedig meg kellene oldanom. Levezetnétek nekem, hogy hogyan is kellene megoldani, és leírnátok a megoldást, hogy tudjam így valamennyire begyakorolni ezt a feladattípust? El?re is nagyon köszönöm!:)

Legjobb válasz: Oké. Leírok neked valami mást, hogy ezt a feladatot meg tudd oldani. Nekem vannak kisautóim. Öt kivételével mind piros. Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk 12 kisautóm van, akkor abból mennyi is lesz piros? Mind? Nem mind, mert 5 kivétel van köztük, ami nem piros. Tehát 12-5= 7 piros kisautóm van. Neked ismretelen számú (legyen X) lányod van, akik három ismeretlen számú alcsoportot alkotnak, de ezek összege egyenlõ a teljessel. Az "öt kivétellel mind szõke" azt jelenti, hogy 5 nem szõke köztük, ahogy a kisautónál is... Ebbõl már fel kell tudnod írni 4 egyenletet, amiket rendezve megkapsz minden számot.

Oké. Leírok neked valami mást, hogy ezt a feladatot meg tudd oldani. Nekem vannak kisautóim. Öt kivételével mind piros. Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk 12 kisautóm van, akkor abból mennyi is lesz piros? Mind? Nem mind, mert 5 kivétel van köztük, ami nem piros. Tehát 12-5= 7 piros kisautóm van. Neked ismretelen számú (legyen X) lányod van, akik három ismeretlen számú alcsoportot alkotnak, de ezek összege egyenlõ a teljessel. Az "öt kivétellel mind szõke" azt jelenti, hogy 5 nem szõke köztük, ahogy a kisautónál is... Ebbõl már fel kell tudnod írni 4 egyenletet, amiket rendezve megkapsz minden számot.
S - szoke B -barna F - fekete Közülük 3 kivételével mind szõke: B+F=3 4 kivételével mind barna: S+F=4 5 kivételével mind fekete hajú: S+B=5 B=3-F S+3-F=5 -> S-F=2 -> S=2+F 2+F+F = 4 -> 2F=2 -> F = 1 S = 2 +F -> S=3 B=3-F -> B=2 TEhat osszesen volt 6 csaj, 1 fekete, 2 barna, 3 szoke.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!