Találatok a következő kifejezésre: Akkor minden ha (6848 db)

11 hetes vagyok, de a hasam akkora, mint ha már 22 hetes lennék. Már most kismama nadrágot kellett vennem, mert szorítanak a farmerjaim. Normális ez?

Legjobb válasz: Ne aggódj, normális! Mindenkinek egyedi módon növekszik a pocakja, van akinek késõbb látszik, van, akinek korábban. Nekem is kismama nadrágot kellett felvennem már 10-11 hetes korban, mert szorított a rendes naci. Inkább vedd fel, mint rossz legyen a vérkeringésed! Gratula a babához!

Ne aggódj, normális! Mindenkinek egyedi módon növekszik a pocakja, van akinek késõbb látszik, van, akinek korábban. Nekem is kismama nadrágot kellett felvennem már 10-11 hetes korban, mert szorított a rendes naci. Inkább vedd fel, mint rossz legyen a vérkeringésed! Gratula a babához!
Szia! Ez valóban alkati és egyéni dolog! Ráadásul az elején vagy még nagyon és ilyenkor gyakran a puffadás miatt érzed úgy, hogy hatalmas a pocakod! Nekem is pár hete még nagyon olyan érzésem volt, hogy hatalmas hasam van, de ez már elmúlt! Szerintem megszünt, vagy enyhült a puffadás + hozzá kell szokni a gondolathoz/látványhoz/érzéshez, hogy márpedig növekszik a pocak! Nekem most biztos már jóval nagyobb a pocim, mint az elején volt, de mostmár nem is veszem észre, nem is zavar! Megszoktam:) ! Kitartás és türelem:) Ha pedig úgy érzed, hogy puffadás miatt van ez, akkor ajánlom az espumisan gyöngyöket(kismamák is szedhetik)! Mióta azt szedem, sokkal jobb a közérzetem! Üdv 14 hetes kismami
Szia!Ha ez megnyugtat nekem már 8 hetesen kismama nacit kellet hordanom mert az összes gatyámból vagy kilógott a hasam vagy szorított.Pedig 53 kgval kezdtem aterhességet szóval nem voltam nagy darab.
Minden terhesség más. Van olyan kismama, akinek már a 8. héten kismamanaci kell, mert nemtudja felhúzni a régi nadrágjait. Normális. Egyszerûen minden kismama másképp alakul át, másképp fejlõdik minden baba.
Én meg 55 kilóval indultam és 4 hetesen már kismama nadrág kellett volna, ha nem hidalom át nyári ruhákkal:) Most 31 hetes vagyok és, mint egy hordó:)
Hordó... Ne mondj ilyet:-) nincs szebb a kismamánál!!! Nekem is 10 hetesen nõtt meg látványosan elõször a pocim, úgyhogy én is befizettem több terhesnaciar is, mert a többi nadrágom már nem jött rám, gondoltam, úgyis hordom egész télen, mert csak júniusabn szülök. Ezrét te is jól döntöttél, ne izgulj!! Meg vettem bandázst, azt is csak javasolni tudom, ezzel ha ahhoz van kedvem, fel tudom venni a régi nacikat is, mert eltakarja és melegíti a nadrágból kilógó pocomat:-) További szép babavárást és gömbölyödést kívánok.-)
Teljesen normális, fõleg, ha vékony alkatú vagy. De egyébként is, kiemelkedik a méh a medencébõl és minden átalakul odabent. Én mindig nagyon élveztem, hogy már látszik... Jó babavárást!

Mért nem ment vissza szülés után a hasam? Még mindig ugyan akkora mint ha 7 hónapos terhes lennék. Mit tehetnék? Fogyokura nem hat mert nem zsir (vagy is az is van rajta, de inkább kemény)!

Legjobb válasz: Azt nem írod, hogy mikor szültél, pedig jó ideig eltart, mire minden visszaáll a helyére. Azon is múlik, hogy a hasizmaid mennyire voltak azelõtt edzésben, alapvetõen mennyire rugalmasak a szöveteid (ez genetika), illetve hogy csinálsz-e bármilyen tornát azóta.

Azt nem írod, hogy mikor szültél, pedig jó ideig eltart, mire minden visszaáll a helyére. Azon is múlik, hogy a hasizmaid mennyire voltak azelõtt edzésben, alapvetõen mennyire rugalmasak a szöveteid (ez genetika), illetve hogy csinálsz-e bármilyen tornát azóta.
Hát az a 69 kg az én 167 cm-hez is elég határeset, pedig nem vagyok vékony egyáltalán... Sztem vmi jól megválasztott étrend meg mozgás biztos sokat segítene.
Ja nem írtad mikor szültél.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat februárba lesz 2 éve.
Magasságod, súlyod, elõtte, utána, hogy szültél?
A kérdező hozzászólása: Magasságom é súlyom most. 152cm és 69kg Elötte pedig:56-58kg voltam Császároztak.
A leírtak alapján pedig túlsúlyos vagy. Nem éheztetni kellene magad hanem heti 3x jó félórás intenzív sport, és cukor, liszt, édesség megvonás. Ha letudnád adni azt a 10 kiló felesleget mindjárt nem látnád magad nagy hasúnak. Viszont ha most fiatalon nem kezded el ez csak rosszabb lesz. Mozgás nélkül nincs fogyás. És ha eszel soha ne edd jóllakásig tele magad. Ha igazán akarod sikerülni fog kitartás.
túlsúlyos?!?! Édes istenem mivé lesz a világ komolyan..... miért nem azt írtátok neki hogy voltaképp ássa el magát a földbe ennyi kg?! határtalan....

Van egy fiú aki mindig ha meglát mosolyog és köszön vagy integet. Ezek alapján bejövök neki?

Már kétszer beszéltem vele(mindkettö beszélgetést ö kezdte és sokat kérdezösködött felölem) csak egyik nap kiirta msnre h \'csak neki\' (és ez a \'csak neki\' nem én vagyok..) és nem tudom hogy most van e valakije vagy én tetszem neki..Én tennék kezdö lépést de nem tudom hogy érdemes e? Segitsetek!köszi!

Legjobb válasz: Ez alapján mi nem tudjuk eldönteni hogy tetszel-e neki vagy nem.:) Lehet hogy csak kedves, barátságos. Tett feléd lépéseket, próbált beszélgetést kezdeményezni, gyakran kereste a tekintetedet? Ha bizonytalan vagy akkor oszlasd el a kételyeket, beszélgess vele. Msn-en is dumálhatsz vele. Egy hosszabb beszélgetés során úgyis kiderül hogy van-e valakije, vagy ha nem akkor finoman rá is kérdezhetsz. Csak bátran!:)

Ez alapján mi nem tudjuk eldönteni hogy tetszel-e neki vagy nem.:) Lehet hogy csak kedves, barátságos. Tett feléd lépéseket, próbált beszélgetést kezdeményezni, gyakran kereste a tekintetedet? Ha bizonytalan vagy akkor oszlasd el a kételyeket, beszélgess vele. Msn-en is dumálhatsz vele. Egy hosszabb beszélgetés során úgyis kiderül hogy van-e valakije, vagy ha nem akkor finoman rá is kérdezhetsz. Csak bátran!:)
A kérdező hozzászólása: igen tett..pl ez a beszélgetés kezdeményezés.sokszor kérdezettrólam (hova járok bulizni milyen zenéket szeretek stb) és igen mindig néz ha meglát.meg ugyebár köszön.meg mosolyog :)
Akkor ezek kimondottan bíztató jelek, nyugodtan lehetsz te is bátrabb, kérdezõsködj te is, tedd meg a kezdõ lépést, akár el is hívhatod valahová, végül is a 21. században élünk.:)
Ha most nincs neki senkije akkor biztosan te lehetsz az akire ö gondol ugy hogy soksiker!:)

Amikor egy 4-es dolgozatot viszek haza kapom a letolást a szüleimtől de ha 5-öst akkor mint ha semmi se történt volna miért van ez vagy mit csináljak?

Legjobb válasz: A szüleid sokat várnak el tõled, gondolom mert látnak benned lehetõséget, hogy elérhetsz valamit az életben ha tanulsz. Sajnos minél idõsebb az ember annál stresszesebb a dolog, hiszen gimiben már mindenkinek becsúsznak rossz jegyek és kialakul a személyiséged is, más dolgok is elkezdenek érdekelni a tanuláson kívül stb.. Én is nagy csatát vívtam a szüleimmel, bár sikerült kicsit megváltoztatnom õket nem ajánlom ezt a féle megoldást senkinek.. próbálj velük leülni beszélgetni, hogy jól esne ha gratulálnának az ötösödhöz és ha 4est is kapsz ki fogod javítani, mert nem vagy egy hülye gyerek. :)

A szüleid sokat várnak el tõled, gondolom mert látnak benned lehetõséget, hogy elérhetsz valamit az életben ha tanulsz. Sajnos minél idõsebb az ember annál stresszesebb a dolog, hiszen gimiben már mindenkinek becsúsznak rossz jegyek és kialakul a személyiséged is, más dolgok is elkezdenek érdekelni a tanuláson kívül stb.. Én is nagy csatát vívtam a szüleimmel, bár sikerült kicsit megváltoztatnom õket nem ajánlom ezt a féle megoldást senkinek.. próbálj velük leülni beszélgetni, hogy jól esne ha gratulálnának az ötösödhöz és ha 4est is kapsz ki fogod javítani, mert nem vagy egy hülye gyerek. :)
A kérdező hozzászólása: Megpróbálok!
Baromság!
Ha ügyes vagyok összejön a 100% ha nem akkor nem.Úgyhogy igen.
Ígys van!
Közvetlenül orgazmus elõtt olyan nagy és kemény lesz amennyire csak lehetséges :)
Ez igaz. Mondjuk én még nem szexeltem lánnyal, viszont a reggeli erekciónál egyszer megmértem. Úgy 17cm volt és 5-5.5 cm széles. Amikor magamnak verem akkor csak 15 cm és 4cm széles. (16F)
Én sem mérem de valami lehet benne... Ha reggeli merevedest összehasonlítóm a szex közbeni érzéssel... Lehet tényleg egy nagyon max 1.2 centivel hosszab de ez csak megerzes... Ha egy pucér nõ fekszik alattam akkor nem vonlalzo után kutatok...
Tudja a faszom.
ez hülyeség
Nem tudom... nem méricskélem, és még nem volt panasz az adottságommal...
Inkább izgalmi szinttõl függ a keménység, amit egy nõ eleve sokkal magasabbra tornász fel, mint bármilyen audiovizuális vagy egyéb anyag.
Igen
Biztos lehetsz benne hogy tetszel neki és arra vár hogy összejöjjön Veled.Csak azt nem tudja, hogy hogyan.
Nagy valószínûséggel igen.Mosolyogj rá vagy valami, hátha csinál is valamit nem csak néz, amennyiben szeretnéd, hogy tovább fejlõdjön a dolog. 26n
Nem biztos, hogy tetszel neki.. Van egy ilyen csaj ismerõsöm, aki mindig mosolyog, meg néz engem, de nekem nem tetszik. Ezért udvariasan visszamosolygok, mert nem akarok bunkó lenni:) .. Meg idegesít, hogy néz és már paranoiás vagyok, hogy mikor néz, ezért nézem õt:) 22F
Én ugyanígy voltam, és kiderült h tetszek neki, csak túl félénk h lépjen..
Tetszel neki, tuti h olyan ez mint az én esetem: FÉLÉNK A SRÁC ÉS NEM MER LÉPNI!
És persze az, hogy félénk, csak annyit jelent itt, (nem azt hogy gyáva, hanem) hogy vannak érzései és nem kér a visszautasításból. És nem tudja, hogy azt kapna-e. Ha tetszik Neked, viszonozd, a mosolyod bátorítani fogja, és ha nem is elõször, nem is másodszor, de nemsokára oldódni fog. De szóba is elegyedhetsz vele.

Fura érzés vált ki mikor pisilek, mikor befejezem akkor mint ha kicsit fájna csikló környékén és kicsit belül, nincs vér semmi. Mitől lehet?

November végén voltam n?dokinál minden lehetséges tesztet, törletet kértem és nem találtak semmit... elég sokat fizettem de nem baj....mit?l jöhetett ez?

Legjobb válasz: Valószínû fel vagy vagy fázva. Hólyaghurut. Menj mindenképp orvoshoz. A körzeti is elég lesz. Esetleg beutal (ez a helyes) egy vizeletvizsgálatra és abból kiderül, de semmiképp ne hanyagold el, antibiotikum szükséges hozzá, hogy rendbe gyere.

Valószínû fel vagy vagy fázva. Hólyaghurut. Menj mindenképp orvoshoz. A körzeti is elég lesz. Esetleg beutal (ez a helyes) egy vizeletvizsgálatra és abból kiderül, de semmiképp ne hanyagold el, antibiotikum szükséges hozzá, hogy rendbe gyere.
Lehet gomba is, néha nekem is fáj.
A kérdező hozzászólása: Igazából a csiklómnál fájdul meg de nem mindig...gombam nincs mert voltam törleteken... Megpróbálok ien fertõtlenítõ izében fürdeni amit a nõdoki irt ki, ha nem múlik el akkor megyek mert voltam szombaton már dokinál láz miatt meg fájt a gyomrom, valami vírus volt...most megint...
A kérdező hozzászólása: ha ayom van akkor a párom megcsalt? v felfáztam és úgy..?
A kérdező hozzászólása: Na most figyeltem és mikor abbahagyom a pisilést a csiklóm fajdul meg , ott fönt...:O írjatok..
Szerintem felfázás lesz. A pisilés végén szúró fájdalom, csiklónál érzed, de a húgyvezeték lesz ami fáj.
Biztos hogy felfáztál, nekem is volt már ilyen nem egyszer, menj el a háziorvosodhoz, vigyél pisi mintát és felirja agyógyszert, szeded kb 3napig és elmulik, remélem segitettem
A kérdező hozzászólása: Vittem, hétfõn tudom meg az eredményt.... :s

8 éves lányom nagyon rá van szállva az apjára. Ha itthon van akkor minden vele akar csinálni? Hogyan szoktassam le errõl?

nem mondom hogy a lányom egy szent..sõt...vannak összetûzéseink és vitáink elég sok. Nevelném a magam módján. Az apja engedékenyebb.De..

Legjobb válasz:
Szia! Szerintem teljesen más a kapcsolata veled, mint az apjával. Egyrészt, mint írod, apa engedékenyebb, és hiába találkoznak minden nap, mégis vele van kevesebbet, õ a „játékos” szülõ számára, te meg az vagy, aki folyton instruálja, hogy mit csináljon. Most egyszerûsítettem, ne úgy értsd, hogy azt gondolom, te nem játszol vele, csak egyszerûen az anyaszerep más, ahogy a „nagy könyvben” meg van írva, az apák azok, akik az „érdekes” dolgokat csinálják, akik a kapcsolatot jelentik a külvilág ismeretlenebb részével. Azt nem értem, téged zavar, hogy az apjával akar lenni ilyenkor, vagy az apját? Szerintem ezt az apának kellene kezelnie, nem neked. De nem úgy, hogy „eridj innen, fárasztasz”, hanem úgy, hogy megadja neki az igényelt törõdést, rászán egy bizonyos idõt a lányára mindig, amikor csak vele foglalkozik. Akár pl. kimennek a mûhelybe, és kitalál neki valamit, amiben segíthet valamiben, bármiben, vagy bevezetitek, hogy együtt ágyazzanak minden nap, és közben beszélgetnek, vagy apa is mesél neki, nem tudom, a lényeg, hogy legyen olyan idõ, amikor a kislány úgy érzi, ott van vele, tényleg rá figyel. Ha van ilyen, akkor a többi idõben meg lehet mondani, hogy most apának dolga van, újságot olvas, nem tudom, de amíg nem érzi a gyerek, hogy foglalkozik vele, akkor folyon „kuncsorogni fog a figyelméért”. Azért mondom, hogy ezt viszont az apjának kell megoldania, mert ha te szólsz rá folyton azért, hogy hagyja már békén az apját, akkor joggal lesz rád dühös emiatt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Szerintem teljesen más a kapcsolata veled, mint az apjával. Egyrészt, mint írod, apa engedékenyebb, és hiába találkoznak minden nap, mégis vele van kevesebbet, õ a „játékos” szülõ számára, te meg az vagy, aki folyton instruálja, hogy mit csináljon. Most egyszerûsítettem, ne úgy értsd, hogy azt gondolom, te nem játszol vele, csak egyszerûen az anyaszerep más, ahogy a „nagy könyvben” meg van írva, az apák azok, akik az „érdekes” dolgokat csinálják, akik a kapcsolatot jelentik a külvilág ismeretlenebb részével. Azt nem értem, téged zavar, hogy az apjával akar lenni ilyenkor, vagy az apját? Szerintem ezt az apának kellene kezelnie, nem neked. De nem úgy, hogy „eridj innen, fárasztasz”, hanem úgy, hogy megadja neki az igényelt törõdést, rászán egy bizonyos idõt a lányára mindig, amikor csak vele foglalkozik. Akár pl. kimennek a mûhelybe, és kitalál neki valamit, amiben segíthet valamiben, bármiben, vagy bevezetitek, hogy együtt ágyazzanak minden nap, és közben beszélgetnek, vagy apa is mesél neki, nem tudom, a lényeg, hogy legyen olyan idõ, amikor a kislány úgy érzi, ott van vele, tényleg rá figyel. Ha van ilyen, akkor a többi idõben meg lehet mondani, hogy most apának dolga van, újságot olvas, nem tudom, de amíg nem érzi a gyerek, hogy foglalkozik vele, akkor folyon „kuncsorogni fog a figyelméért”. Azért mondom, hogy ezt viszont az apjának kell megoldania, mert ha te szólsz rá folyton azért, hogy hagyja már békén az apját, akkor joggal lesz rád dühös emiatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, sok hasznosat írtál benne. Talán ez lehet a probléma, mert konkrétan bizonyos idõt se õ, sem én nem szánunk rá hogy most "csak õvele foglalkozunk". Ez nem azt jelenti hogy nem törõdünk vele , csak nincs kinevezve idõszak a játékra. Jön spontán ha eszünkbe jut valami bohóckodás, vagy játék akkor játszunk természetesen. Viszont itt két szálat fûztem össze úgy látom, az egyik az hogy miért csak apával, a másik hogy engem ilyenkor miért hagy figyelmen kívül és minden döntésem jóváhagyatja apával.Az érdekes a dologban hogy - mint írtam- ha ketten vagyunk akkor szótfogad -(nagyjából ) :)
Mintha én írtam volna. :) Nekem már idõsebb 6 éves a lányom, de köztük is ez van. :) Ugyanígy én szigorúbb vagyok, az apja engedékenyebb. Ha kettesben vagyunk a lányommal, nagyon jól kijövünk, szót fogad. Ha az apja is otthon van, akkor nekem nem fogad szót, felesel. Az apját nyúzza, õ olvas neki este mesét, vele akar játszani stb. Én úgy gondolom ez azért van, mert õ engedékenyebb, ezért ha én valamit nem engednék, akkor menne hozzá. Most már fejlõdünk, mert próbáljuk közösen engedni vagy nem engedni a dolgokat. Nektek is ezt javaslom, hogy mindig legyen egyezés közöttetek, ne csináljon olyat a férjed, ha te valamire nemet mondasz, akkor õ igent! Ezzel a te tekintélyed ássa alá és a gyerek azt tanulja meg, hogy az apához kell menni. Ezt beszéljétek meg a férjeddel, hogy egyformán, közösen neveljétek a gyereket, ne az egyik így, a másik úgy! Sok sikert!
Jaj bocs, most nézem, hogy 8 éves a lányod, én meg azt írtam, az enyém idõsebb.... Valahogy kisebb gyerekre asszociáltam!
(az 1. vagyok újra) Örülök, hogy nem értettél félre, mert fel sem merült bennem, hogy ne foglalkoznátok a kislányotokkal. :) Azért jó szerintem, ha van egy „kinevezett idõ” (persze nem kell azért annyira konkrétan, pl. minden nap este pontban 6-kor lennie) az együttlétre, mert akkor õ a gyerek is tudja, hogy lesz olyan, amikor vele foglalkoztok (és nem kell folyton rohangálnia az apja után, hogy egy kis figyelmet csikarjon ki tõle), és ti is tudtok hivatkozni arra, hogy „várj kérlek még fél órát, utána ráérek”. Persze magamról tudom, hogy nem könnyû ilyesmit bevezetni, és be is tartani, de érdemes. Hasonló korú fiam van, és mivel itthon dolgozom, gyakran van olyan, hogy a suliban szünet van, õ itthon, viszont nekem dolgoznom kell. Ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy megmondom neki, hogy sajnálom, de dolgoznom kell, viszont 10-kor megyek, és játszhatunk valamit (vagy elmegyünk együtt valahová egy kicsit), addig legyen türelemmel. Nem könnyû abbahagyni a munkát, ha épp valaminek a közepén vagyok, és van, hogy nem is tudok ilyen „felnõtt módon” idõbeosztást csinálni magunknak, ám azt látom, megéri, sokkal könnyebben elfoglalja magát addig, mint ha csak azért érzi, hogy egész nap „le akarom pattintani”. Egyébként is jellemzõ a gyerekekre, hogy minél inkább érzik az elutasítást, annál jobban jönnek – nem rosszindulatból, ez tök normális náluk. Az hogy a döntéseidet jóváhagyatja az apjával is szintén nem egyedi probléma, tapasztalom itthon is, és a közeli rokonságban más gyerekeknél is. Egyszerûen az van, hogy tudják, a szülõk néha nem ugyanazt gondolják a dolgokról (még ha alapvetõen nyilván minden szülõpár próbál is egybehangzó elvek szerint nevelni), és bepróbálkozik, hátha apa mást mond, és esetleg meggyõz téged is az igazáról. Ezt sem kell rossz néven venni tõle, egyszerûen gyerek, amit szeretne, azt nagyon szeretné. Viszont meg kell egyeznetek abban az apjával szerintem, hogy ne írjátok fölül egymás döntéseit, mert úgy állandósulni fog az az állapot, hogy azt érzi a kislány, hogy mindig lehet kibúvó egy-egy szabály alól. Ha nem ismeritek épp egymás álláspontját, simán lehet azt mondani, hogy „megbeszélem apával”, és utána mondani a közös döntést. Mert nem tesz jót, ha pl. te már aludni küldöd, de apa engedélyez még egy kis fennmaradást neki. Kitartás, átérzem a problémád, én néha rászólok a fiamra, hogy ne legyen már kamasz, van még addig pár éve! :)
(Bocs a sok elírásért, remélem, érthetõ azért, amit írtam.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kimerítõ válaszokat :) ) Igyekszünk hasznosítani belõle .....

Néhány lánybarátnő, akiknek a haja szőke, barna vagy fekete, együtt ment nyaralni. Közülük 3 kivételével mind szőke, 4 kivételével mind barna, 5 kivételével mind fekete hajú. Hányan vannak a nyaraló barátnők?

Kérlek segítsetek nekem!:) Nagyon elakadtam ennél a feladatnál, pedig meg kellene oldanom. Levezetnétek nekem, hogy hogyan is kellene megoldani, és leírnátok a megoldást, hogy tudjam így valamennyire begyakorolni ezt a feladattípust? El?re is nagyon köszönöm!:)

Legjobb válasz: Oké. Leírok neked valami mást, hogy ezt a feladatot meg tudd oldani. Nekem vannak kisautóim. Öt kivételével mind piros. Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk 12 kisautóm van, akkor abból mennyi is lesz piros? Mind? Nem mind, mert 5 kivétel van köztük, ami nem piros. Tehát 12-5= 7 piros kisautóm van. Neked ismretelen számú (legyen X) lányod van, akik három ismeretlen számú alcsoportot alkotnak, de ezek összege egyenlõ a teljessel. Az "öt kivétellel mind szõke" azt jelenti, hogy 5 nem szõke köztük, ahogy a kisautónál is... Ebbõl már fel kell tudnod írni 4 egyenletet, amiket rendezve megkapsz minden számot.

Oké. Leírok neked valami mást, hogy ezt a feladatot meg tudd oldani. Nekem vannak kisautóim. Öt kivételével mind piros. Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk 12 kisautóm van, akkor abból mennyi is lesz piros? Mind? Nem mind, mert 5 kivétel van köztük, ami nem piros. Tehát 12-5= 7 piros kisautóm van. Neked ismretelen számú (legyen X) lányod van, akik három ismeretlen számú alcsoportot alkotnak, de ezek összege egyenlõ a teljessel. Az "öt kivétellel mind szõke" azt jelenti, hogy 5 nem szõke köztük, ahogy a kisautónál is... Ebbõl már fel kell tudnod írni 4 egyenletet, amiket rendezve megkapsz minden számot.
S - szoke B -barna F - fekete Közülük 3 kivételével mind szõke: B+F=3 4 kivételével mind barna: S+F=4 5 kivételével mind fekete hajú: S+B=5 B=3-F S+3-F=5 -> S-F=2 -> S=2+F 2+F+F = 4 -> 2F=2 -> F = 1 S = 2 +F -> S=3 B=3-F -> B=2 TEhat osszesen volt 6 csaj, 1 fekete, 2 barna, 3 szoke.

Ha húsvétkor Jézus feltámadását ünnepeljük akkor mért van minden évben máskor? Egy napon támadt fel akkor, minden évben azon a napon kéne ünnepeljük, a születését is mindig ugyan azon a napon ünnepeljük

Legjobb válasz: Lehet hülyeség de szvsz azért mert Jézus nem akkor támadt fel.(Persze ha normálisan nézzük soha nem támadt fel)Akkor volt úgy az egyház hogy meg kell téríteni-e az embereket akik akkor pogány vallásokat követtek.Ezért minden egyes ünnepet pogány vallások napjaira tûztek ki (pl. ezért jelkép húsvétkor a nyúl és a tojás mert az a pogány vallásokban a termékenységet jellképezi tudomásom szerint.)azok viszont SZERINTEM nem dátumhoz hanem a hold állásához stb. volt köze.Szerintem így van ha tévedek úgy is kijavítanak.

Lehet hülyeség de szvsz azért mert Jézus nem akkor támadt fel.(Persze ha normálisan nézzük soha nem támadt fel)Akkor volt úgy az egyház hogy meg kell téríteni-e az embereket akik akkor pogány vallásokat követtek.Ezért minden egyes ünnepet pogány vallások napjaira tûztek ki (pl. ezért jelkép húsvétkor a nyúl és a tojás mert az a pogány vallásokban a termékenységet jellképezi tudomásom szerint.)azok viszont SZERINTEM nem dátumhoz hanem a hold állásához stb. volt köze.Szerintem így van ha tévedek úgy is kijavítanak.
Ímhol a válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%BAsv%C3%A9t Egyébként a születést sem azon a napon ünnepeljük, amikor valóban megszületett.
Nah, akkor idézek az általam belinkelt szövegbõl: "A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlõség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés. (...) A húsvét és a hozzá kapcsolódó ünnepek a mozgó ünnepek közé tartoznak, azaz nem esnek a julián naptár szerinti év ugyanazon napjára minden évben. A Nap mozgása mellett a Hold mozgásától is függ a dátum némileg a héber naptárhoz hasonló módon. A húsvét helyes idõpontja gyakran vita tárgya volt. Az elsõ niceai zsinat 325-ben határozott úgy, hogy az egyház tagjai a húsvétot ugyanazon a vasárnapon ünnepeljék, éspedig legyen a keresztény húsvét idõpontja a tavaszi napéjegyenlõség utáni elsõ holdtöltét követõ vasárnap. Sajnos ennek meghatározására nem jelöltek ki módszert, így például az alexandriai pátriárka és a római pápa alá tartozó egyházrész másképpen számította a húsvét idõpontját. Késõbb a 6. században alkotta meg Dionysius Exiguus azt az eljárást, amely azóta is az alapját képezi a húsvét idõpontja kiszámításának." Azaz, azért akkor ünnepeljük, mert azt mondták, hogy akkor ünnepeljük, annyit tudtak az egyházatyák, hogy a zsidó Pészah idején, volt, és azt a zsidók hasonlóképp számolják. De miért fontos az, hogy minden évben ugyanakkor legyen az ünnep, ugyanazon a napon? Miért fontos ennyire az idõpont?
Az utolsó vagyok azt szeretném még hozzá fûzni hoyg amit írtam nem 100% egyszer olvastam róla egy cikket és abban írták.
A kérdező hozzászólása: ez nem válasz rá, ha mondjuk március 20.án támadt fel akkor következõ években is március 20.án kéne ünnepelni attól h a hold nem úgy áll attól még az nap támadt fel, szoval ez egy baromság h minden évben máskor van az a dátum minden évben ugyan akkor van holdállástól függetlenül
A kérdező hozzászólása: jo én ezeket elfogadom, de ha jézus március 20.án támadt fel(mondjuk nem biztos h ekkor)akkor jövö évben nem ünnepelhetjük április2.án következõ évben március 25.én stb stb szóval minden évben máskor, ha meg mindig máskor ünnepeljük akkor ne mondják azt h jézus feltámadásának napja mert ez egyáltalán nem igaz
Kedves kérdezõ! Olvasd el figyelmesen még egyszer az elõzõ válaszoló válaszát. A tavaszi napéjegy-03.21 utáni 1. holdtölte. Ez az állandóság. Ez egy másik naptári számítás. Csakhogy a holdtölte mindig máskor van minden évben. Ezért van, hogy a mi naptári rendszerünk szerint kitolódik. Érted? Ha nem, írj, és megpróbálom még pontosabban leírni, mert ez olyan sietõs válasz volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!