Találatok a következő kifejezésre: Akkor is sót (179 db)

Volt már valakinek olyan, hogy az első megvonásos vérzésnél csak 1 napig volt meg a vérzése, és akkor is sötét barnás lett a vége?

Fogamzásgátlót szedek Gestomixet és tegnap csak 1 napig volt vérzésem azóta nincs csak kiváncsi vagyok más is járt -e igy!

Legjobb válasz: Soha nem volt ilyenem, es ez nem is normalis. En a helyedben vennek egy tesztet, van mikor ilyesmi van menzesz helyett, mert a testednek mar berogzult, de egyebkent menstruacio ilyen szintu elvaltozasat nem okozza fogamzasgatlo tabletta. Amennyiben nem szexeltel az elso level alatt, fordulj nogyogyaszhoz.:)

Soha nem volt ilyenem, es ez nem is normalis. En a helyedben vennek egy tesztet, van mikor ilyesmi van menzesz helyett, mert a testednek mar berogzult, de egyebkent menstruacio ilyen szintu elvaltozasat nem okozza fogamzasgatlo tabletta. Amennyiben nem szexeltel az elso level alatt, fordulj nogyogyaszhoz.:)
A kérdező hozzászólása: De csak egyszer szexeltem de csináltam terhességi tesztet is negativ lett! És mindig rendesen szedtem be a gyógyszert is ...
A kérdező hozzászólása: Vagy ovulációs tesztet vegyek?

A tengeri sós fürdő elvileg jó a bőrnek/szervezetnek. De akkor is jó, ha nem kifejezetten fürdősót rakok bele (ami illatosított, tartósított, stb. ) , hanem natúr konyhai tengeri sót használok?

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy "konyhai, tengeri só" Csak konyhai só van és tengeri só, melyben gyakran elõfordulnak kis kavics szerû szennyezõdések...ez tökéletesen megfelel a célnak, körülbelül 1-2 nagy bögre sót rakj bele egy levesszûrõbe és ereszd át rajta a fürdõvizet, így nem karcol majd a sok kis kavics...az illatosítgatás, pedíg már csak szõrszálhasogatás, teljesen fölösleges, ha a só jótékony hatására vágyunk és nem az illatra... Nyugodtan használj, üzemi sót, vagy tengeri sót, csak ne fogyasztási célra árusított sót, mivel az kezelve van minden féle tapadásgátlóval meg ki tudja mivel...

Olyan nincs, hogy "konyhai, tengeri só" Csak konyhai só van és tengeri só, melyben gyakran elõfordulnak kis kavics szerû szennyezõdések...ez tökéletesen megfelel a célnak, körülbelül 1-2 nagy bögre sót rakj bele egy levesszûrõbe és ereszd át rajta a fürdõvizet, így nem karcol majd a sok kis kavics...az illatosítgatás, pedíg már csak szõrszálhasogatás, teljesen fölösleges, ha a só jótékony hatására vágyunk és nem az illatra... Nyugodtan használj, üzemi sót, vagy tengeri sót, csak ne fogyasztási célra árusított sót, mivel az kezelve van minden féle tapadásgátlóval meg ki tudja mivel...
A kérdező hozzászólása: próbáltam úgy megfogalmazni, hogy érthetõ legyen. ezek szerint nem sikerült teljesen. nyílvánvaló, hogy van a konyhasó, ill. van a tengeri só. azért írtam úgy, ahogy, hogy világos legyen. nem gondoltam, hogy ebbe vki beleköt. az pedig, hogy a dm-es, stb-s fürdõsók illatosítottak, kifejezetten hátrány számomra. ezért a kérdés. azért köszönöm.
amugy jó azis. én allergiásvagyok az illatosított szinezett fürdõ sókra, és tengeri sót használok:) és az ugyanolyan jo talán még jobbis.amugy legközelebb úgy írd, hogy "natúr konyai vagy tengeri só"igy nem fog senkise kritizálni. :)

Akkor is kell sót és öblítőt tennem a mosogatógépbe, ha a Calgonittól és Somattól a "sok az 1-ben" tablettát használok?

Csak azért kérdem mert ezeknek a dobozán az áll, hogy nem kell, még ha ki is jelzi a gép. Vagy biztos ami biztos tegyek bele?

Legjobb válasz: Sót nem árt beletenni, mégha azt írja a dobozon, hogy nem is kell. Én is ilyet használok + sót.

Sót nem árt beletenni, mégha azt írja a dobozon, hogy nem is kell. Én is ilyet használok + sót.

Mennyi sót tesztek az édesvízi akváriumba? És ilyenkor kiveszitek a halakat vagy mehet a só akkor is, amikor bent vannak?

Legjobb válasz: én 10 literenként teszek 1 teáskanál /csapott/ feloldott jodmentes sot.a halak benn vannak a vizbe,amikor öntöm akkor bele usznak a halak.olyan mintha örülnének neki.

én 10 literenként teszek 1 teáskanál /csapott/ feloldott jodmentes sot.a halak benn vannak a vizbe, amikor öntöm akkor bele usznak a halak.olyan mintha örülnének neki.
10 literenként (víz, nem akváriumméret) szokás egy enyhén púpos kávéskanál jódmentes sót rakni. Egyes baktériumokat képes elnyomni, de ha valami már beütött baj ellen szándékozol használni, akkor nem biztos, hogy a legjobb úton jársz. Mi a szándékod a sózással?
A kérdező hozzászólása: most indítom az új akváriumomat, már 5 napja mûködik, halak még a régiben vannak. (nagyobbat vettem). Eddig még nem használtam sót, de most utánaolvastam pár dolognak, többek között a só javasolt használatáról, de a mikéntjét nem ismerem.
A kérdező hozzászólása: szóval csak simán a zacsiból kanállal átmerem a megfelelõ jódozatlan sómennyiséget az akváriumba?
A só közel sem minden esetben jó! Sok elevenszülõ faj szereti, ha van egy kevés a vízben, de a tipikus, lágy vízbõl származó fajoknak kifejezetten káros. A fõ haszna hogy enyhíti a nitritmérgezés tüneteit, na de ezt inkább meg illene elõzni a megfelelõ szûréssel.
Normális, problémamentes körülmények között ne használd. Felesleges plusz idõtöltés. Egyébként egy bögre forró vízben szokás feloldani, és úgy az akváriumhoz önteni.
Én nem teszek sót az édesvizibe. Csak a brakkvizibe, meg a tengeribe szoktam, ott a vödörbe öntöm a sót és kézzel megkeverem, várok amíg feloldódik, aztán öntöm a fejükre.

Akik a SOTE 2-n szültek, és fogadtak szülésznőt! Meg voltatok vele elégedve? Ajánlanátok őt másnak is?

Mennyi pénzt kért/adtatok neki?

Legjobb válasz: Én most fogok szülni, én fogadtam, eddig hetente találkoztam vele, nagyon aranyos, majd szülésnél meglátjuk, eddig én ajánlanám másnak is! De úgy tudom, hogy szülésznõt csak akkor lehet fogadni, ha dokit is fogadsz. Minden dokinak megvan az a 2-3 szülésznõje, akivel együtt dolgozik és õ fog ajánlani közülük!

Én most fogok szülni, én fogadtam, eddig hetente találkoztam vele, nagyon aranyos, majd szülésnél meglátjuk, eddig én ajánlanám másnak is! De úgy tudom, hogy szülésznõt csak akkor lehet fogadni, ha dokit is fogadsz. Minden dokinak megvan az a 2-3 szülésznõje, akivel együtt dolgozik és õ fog ajánlani közülük!
Nekem Zsoldosné Eta volt, és maximálisan meg voltam vele elégedve! Nagyon profi!
Nekem a dokim ajánlotta Vaszil Editet, nagyon meg voltam vele elégedve. Igaz a végén császár lett, de a 16 órás vajúdás alatt végig ott volt velem a szabadsága idején. Én csak ajánlani tudom Õt!
sziasztok én a sote 2 õn fogok szülni júniusba a dokim nagyon aranyos sztk alapon vagyok ott de akkor is a legjobb orvos akivel eddig találkoztam :) Dr Tahy András üdv mindenkine könnyü szülést
Elsõ vagyok! Ha írsz privit megírom a nevét. A dokim annyit kér amennyit gondolok! Nem mondott összeget, ennek ellenére nagyon oda figyel rám.
Én is teljesen meg voltam elégedve a szülésznõmmel, jött azonnal, végig velem volt, normális szobába tett szülés után, én nagyon örültem, hogy velem volt, biztonságérzetem volt tõle. HA írsz privit, akkor szívesen megírom neked a nevét
Nekem két gyereknél uaz volt a szülésznõm, pedig a másodiknál (2010.06.hó) már kikerült a szülõszobából. Nagyon meg vagyok vele elégedve, bár egyik gyereknél sem volt sok dolga velünk (dokinak még kevésbé), inkább csak a biztatás, ami szintén elég fontos! Azt vallom, igazából a szülésznõ a lényeg, nem az orvos. Mindkétszer 30 pénzt kapott és virág-csokit, de, mint mondtam, nekünk maximálisan bevált, és ajánlom szívesen, ha még szükséged van rá (priviben).
A kérdező hozzászólása: Köszi! Neked ki lesz a szülésznõd? A dokid mennyit kér, megkérdezhetem?
Ja nekem a dokim azt mondta, hogy a szülésznõnek 30 ezret szoktak adni.
Szia! Én 2010.06. hó végén szültem. Zsoldosné Etelka volt a szülésznõm. Végig mellettem volt, rengeteget segített! Igaz, a vége császár lett. Én aznap szültem, mikor 48!! baba született. A vajúdóba kerültem mûtét után, m az õrzõben nem volt hely. A teltház ellenére Etelka elintézte nekem az egy ágyas szobát, pedig akkor még egyetlen fillért sem kapott. Mindenképpen ajánlani tudom!

Ha gyanús, hogy 3 ismerős, akik kifigyelik, hogy mit netezek (mobiltelefonon és számítógépen is), sőt lehallgatnak, akkor hova fordulhatok segítségért?

Legjobb válasz: Ha nem vagy kém, sem fontos ember, akkor elsõ körben egy terapeutát vagy pszichiátert keres fel. Ha azok közé tartozol aki azért paranoid mert üldözik, akkor zárj le mindent jelszóval, titkosítással, tûzfallal, akármivel, amihez hozzáérsz.

Ha nem vagy kém, sem fontos ember, akkor elsõ körben egy terapeutát vagy pszichiátert keres fel. Ha azok közé tartozol aki azért paranoid mert üldözik, akkor zárj le mindent jelszóval, titkosítással, tûzfallal, akármivel, amihez hozzáérsz.
Ha nem akarod õket feljelenteni (amire minden alapod meglenne, ha igaz, amit írsz), akkor számítástechnikai szakemberhez.
A kérdező hozzászólása: hát ha azért üldöznek, mert a zenekaruk rajongója voltam, de elõnytelen külsõm meg bizonyos betegségeim miatt valamint mert megosztottam negatív véleményemet is, ez nem tetszett nekik, az szerintem nem engem minõsít. Sajnos nem beképzelem magamnak ezeket, hanem eléggé bántanak, megaláznak ahogy csak tudnak, visszaélnek a személyes adataimmal. Én igyekeztem velük mindig rendes, kedves lenni, és csak azért voltam bunkó, mert õk is azok voltak velem, de ez valahogy senkit sem érdekel. Szerintem durva hogy még le is hallgatnak, sajnos vannak erre utaló jelek. Én nem akarom feljelenteni õket, mert nem akarom, hogy miattam börtönbe kerüljön bárki is. Csak hiába írom, hogy hagyjanak békén, nem teszik meg. Van jobb dolgom is mint hogy ezen aggódjak folyton. Nagyon fáj, hogy más tud netezni, személyes dolgokat kiírni, kényesebb dolgokra rákérdezni anonim módon anélkül hogy bármi baja származna belõle, csak én nem, mert kinevetnek, kigúnyolnak, megaláznak, visszaélnek vele.
Telefonszámcsere, szg újratelepítése, és nulla kapcsolattartás velük.

Minden ételtől, sőt italtól is, ha csak kevés, akkor is, felpuffadok, mitől van ez?

Eszem egy kanál teljesen mindegy,hogy mit, vagy iszom egy bögre teát, attól is hatalmasra puffad a hasam. Mit?l van ez?:S El?re is köszi a válaszokat!:)

Legjobb válasz: -intolerancia, valamire. A cukros dolgok felfújhatnak, legyen az csoki,üdítõ,édesség stb. Esetleg a glutént nem bírod - kenyérfélék, kekszek, tésztafélék stb. minden amibe glutén van.Én voltam ételallergia teszten, ott derültek ki, hogy mit nem tolerál jól az emésztõ rendszerem.Érdekes és hasznos dolog lenne megnézetni magad is. A napokban pedig azt olvastam, hogy aki kb.30percen belül kajálás elõtt,kajálás közben, s kajálás után(1 óra) iszik (tea,tej, víz,bármit),a gyomrába a kaja elkezd poshadni és gázokat termel. Szóval felpuffadáshoz vezet.

-intolerancia, valamire. A cukros dolgok felfújhatnak, legyen az csoki, üdítõ, édesség stb. Esetleg a glutént nem bírod - kenyérfélék, kekszek, tésztafélék stb. minden amibe glutén van.Én voltam ételallergia teszten, ott derültek ki, hogy mit nem tolerál jól az emésztõ rendszerem.Érdekes és hasznos dolog lenne megnézetni magad is. A napokban pedig azt olvastam, hogy aki kb.30percen belül kajálás elõtt, kajálás közben, s kajálás után(1 óra) iszik (tea, tej, víz, bármit), a gyomrába a kaja elkezd poshadni és gázokat termel. Szóval felpuffadáshoz vezet.
A kérdező hozzászólása: hûûû, köszönöm a kimerítõ választ, megnézetem magam!

Szemem alatt sötét folt van még akkor is, ha eleget alszom. Hogyan tüntethetném el?

Világosabb alapozót használok a szemem alatt, de ha smink nélkül vagyok, akkor csúnya.

Legjobb válasz: A szem alatti foltok elsõsorban lehe tugye alvás miatt, de ezt kizárhatjuk, mert írtad, hogy akkor....ezenkívül utal vese-máj betegségére-bajára...vmint arra is hogy gyulladás megy végbe a szervezetedben vagy nem olyan rég ment végbe...nekem is egy orvos monda...sasoltam mint rozi a moziban...de...így van :S

A szem alatti foltok elsõsorban lehe tugye alvás miatt, de ezt kizárhatjuk, mert írtad, hogy akkor....ezenkívül utal vese-máj betegségére-bajára...vmint arra is hogy gyulladás megy végbe a szervezetedben vagy nem olyan rég ment végbe...nekem is egy orvos monda...sasoltam mint rozi a moziban...de...így van :S
Ezt örökre sztem nem tudod eltüntetni, én is ezzel küzdök, egészségesen is néha hótt betegnek tûnök... mondjuk én szerencsére megtaláltam a tökéletes korrektort erre, és teljesen természetes hatása van :) .
Ha több folyadékot iszol (tizta vizet) az is segíthet. De van aki ilyen típus, én is pl, de mióta odafigyelek ara, hogy elég folyadákot igyak azóta valamivel jobb lett. Persze nekem attól ilyen, hogy szinte átlátszó a bõröm, és pl a szemem alatt a kis erek is látszanak és ezek adják azt az öszhatást, mintha karikás lenne. Ezen nem lehet segíteni (de erre még lehet alapozót használni, de ha mondjuk én tökéletes hatást akarnék elérni, akkor kb az egész testem le kéne alapozni úgy ahogy van)

Ha nincs választott orvosom és a SOTE II-ön fogok szülni, ügyeletesnél akkor is kérhetek EDA-t?

Egyáltalán bármelyik kórházban, bármikor lehet kérni? Vagy ez hogyan működik?

Legjobb válasz: Kérhetsz, de ne remélj sokat. Én választott orvosnál, választott szülésznõnél szültem, elõtte voltam már az altató orvosnál, hogy ne akkor kelljen még ezzel is foglalkozni. De mivel az orvosom nem szerette az EDA-t, így a szülésznõ sem akarta nagyon hívni az altatóst, hogy adja be... Húzta az idõt, mígnem már nem lehetett, mert már jött a baba, és olyankor már nem adják be.

Kérhetsz, de ne remélj sokat. Én választott orvosnál, választott szülésznõnél szültem, elõtte voltam már az altató orvosnál, hogy ne akkor kelljen még ezzel is foglalkozni. De mivel az orvosom nem szerette az EDA-t, így a szülésznõ sem akarta nagyon hívni az altatóst, hogy adja be... Húzta az idõt, mígnem már nem lehetett, mert már jött a baba, és olyankor már nem adják be.
A kérdező hozzászólása: Miért nem szokták szeretni?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!