Találatok a következő kifejezésre: Akkor is gyerektartást (43 db)

Kaphatok akkor is gyerektartást, ha még középiskolában tanulok, de dolgozok is mellette? (igazából még nem dolgozok, csak szeretnék)

a diákmunka olyan munkának számít, ami miatt nem kaphatok már tovább gyerektartást?

Legjobb válasz: szerintem magára értette. a gyerektartás jár,akkor is,ha suli mellett dolgozol. Azt nem tudom, hogy csökkenthetõ-e az összeg, de meg nem vonhatják.Legalább is öcsémnél így volt.

szerintem magára értette. a gyerektartás jár, akkor is, ha suli mellett dolgozol. Azt nem tudom, hogy csökkenthetõ-e az összeg, de meg nem vonhatják.Legalább is öcsémnél így volt.
Kérdezö ha itt vagy légyszi válaszolj, mert sokan nem vagyunk tisztába azzal mi van !
Középiskolába jársz és gyerektartásra vársz ? te? vagy te vagy a gyerek ? Nem mindegy ird meg. Ha te vagy az anya! akkor bocs de hány éves vagy ? akkor is jár gyerek tartás ha a biroság megitéli, semmi konkrétumot nem tudunk, irj bövebben rola.
mi van???? középsuliba jársz de már gyereked van?????? amúgy kaphatsz, mert az a gyerekednek jár.
Gondolom, nem neki van gyereke, hanem õ a gyerek.
akkor érthetõbben kellene feltenni a kérdést. Ebben az esetben addig kapod, amíg tanulsz.
A kérdező hozzászólása: bocsi mindenki, hogy nem fogalmaztam pontosan... tehát: 18 éves vagyok, és én vagyok a "gyerek"
A gyerektartás a közzépiskolai tanulmányok alatt változatlanul fennáll és jár még akkor is, ha a tanulmányok befejezése valamilyen oknál fogva átcsúszik a 18. életév befejezése utánra. Egyébként , ha a bíróság gyerektartást ítélt meg, akkor a gyermek keresmény un. csökkentõ tényezõként jöhet számításba egyéb tv. feltételéek mellett a tartást fizetõ szûlõre nézve, de ettõl mág a tartásdíj jár.
Gyerektartást 18 éves korig kötelezõ fizetni, ha elmúltál 18 és úgy dolgozol iskola mellett, akkor a gyerektartást fizetõ a felülvizsgálatot kérheti a bíróságtól. Esetleg csökkenthetik az összeget. Ameddig nappali tagozaton vagy, addig mindenképp jár valamennyi. Nálam is ez volt!

3 gyermekünk van de csak a kettőt ismert el az édesapjuk. Szóban megegyeztünk a gyerekek velem marad. Akkor is kell gyerm. Elhelyezési per? A gyerektartást lehet kérni ha mindketten egyedül állóként vagyunk bejelentve?

Legjobb válasz: A harmadik gyereknek is ö az apja? Mert ha igen, akkor utána is kell fizetnie gyerektartást. Akkor is, ha nem ismerte el, és ha netán tagadná, hogy ö az apa, akkor a biróság elrendelheti az apasági vizsgálatot. Ezt annak a félnek kell fizetnie, aki veszt, tehát ha ö az apa, akkor neki, ha más, akkor az anyának. A gyerekelhelyezésben meg ha meg tudtok egyezni, akkor is célszerü a biróságon határozatot iratni erröl, mert késöbb nem lehet akkor belöle veszekedés. A gyerektartás meg jár a másik szülötöl, függetlenül attól, hogy együttéltek-e valamikor is, vagy csak egyéjszakás dolog volt. Ha ö az apa, akkor fizetésre kötelezett.

A harmadik gyereknek is ö az apja? Mert ha igen, akkor utána is kell fizetnie gyerektartást. Akkor is, ha nem ismerte el, és ha netán tagadná, hogy ö az apa, akkor a biróság elrendelheti az apasági vizsgálatot. Ezt annak a félnek kell fizetnie, aki veszt, tehát ha ö az apa, akkor neki, ha más, akkor az anyának. A gyerekelhelyezésben meg ha meg tudtok egyezni, akkor is célszerü a biróságon határozatot iratni erröl, mert késöbb nem lehet akkor belöle veszekedés. A gyerektartás meg jár a másik szülötöl, függetlenül attól, hogy együttéltek-e valamikor is, vagy csak egyéjszakás dolog volt. Ha ö az apa, akkor fizetésre kötelezett.
A harmadik gyereknek is ö az apja? Mert ha igen, akkor utána is kell fizetnie gyerektartást. Akkor is, ha nem ismerte el, és ha netán tagadná, hogy ö az apa, akkor a biróság elrendelheti az apasági vizsgálatot. Ezt annak a félnek kell fizetnie, aki veszt, tehát ha ö az apa, akkor neki, ha más, akkor az anyának. A gyerekelhelyezésben meg ha meg tudtok egyezni, akkor is célszerü a biróságon határozatot iratni erröl, mert késöbb nem lehet akkor belöle veszekedés. A gyerektartás meg jár a másik szülötöl, függetlenül attól, hogy együttéltek-e valamikor is, vagy csak egyéjszakás dolog volt. Ha ö az apa, akkor fizetésre kötelezett.
biztos részeg
"igen õ az édesapja de az apasagi nyilatkozatot nem akarja." Akkor nem lényeg, hogy aláirt-e nyilatkozatot, kérd rá is a gyerektartást. Ha nem akarja elismerni, akkor a biróság elrendeli az apaság megállapitását, és az eredmény alapján megitéli a harmadikra is a fizetési kötelezettséget.
2. Miért másoltad be az elsö választ?
A kérdező hozzászólása: igen õ az édesapja de az apasagi nyilatkozatot nem akarja.A választ nem másoltam.Nem tudom miért írta ki kétszer ugyanazt.
Ilyen nincs! Azonnal apasági per és gyerektartás megállapítása pert kell indítani, mennyi idõs a gyermek? gyámhivatal miért nem indította még? hiszen ezt hivatalból indítja. egyébként ezt a gyámhivataltól költségmentesen kérheted. Kiskorú családi jogállás rendezése. egyéb infó ha kell, privátban keress meg.

Akkor is kérhetek gyerektartást ha az apa olykor megveszi az alap dolgokat? Pl: pelus popsitőrlő. De ezt sem rendszeresen!

Legjobb válasz: A gyerektartáshoz ehhez semmi köze. Ha megveszi ezeket a dolgokat ,akkor meg kell köszönni,de ez nem gyerektartás.Igen,kérjél. (csak megjegyzem,egy normális apa gyerektartás fizetése mellett beszáll az alapdolgokba is)

A gyerektartáshoz ehhez semmi köze. Ha megveszi ezeket a dolgokat , akkor meg kell köszönni, de ez nem gyerektartás.Igen, kérjél. (csak megjegyzem, egy normális apa gyerektartás fizetése mellett beszáll az alapdolgokba is)
A kicsirõl való gondoskodás nem opcionális. Nem úgy mûködik, hogy ha apukának van kedve vesz, ha nincs akkor nem vesz. Kérd a gyerektartást, hiszen a kicsinek nem csak pelusra van szüksége, viszont rendszeresek az igényei.
Igen. A gyerektartás azért van, mert a nõnek egy keresetbõl 2 emberrõl kell gondoskodnia.
Gyerektartást kötelezõ fizetni, azóta, amióta külön vagytok!
Ha gyerektartás helyett adja, és te is ezeket vennéd, akkor úgy gondolom nagy szemétség elkérni, de ha csak úgy veszi, az más téma.
Positörlõ 300 ft, pelus mondjuk 3000. Hát ezt ha olykor megveszi, ezzel messzore nem mesz, naná hogy kérjéll!!
Ha az "apuka" kifizet a gyermeknek egy csomó dolgot, amit, ha egy családban élnétek, akkor is csak annyit tenne, ami egy APÁNAK a kötelessége. Természetesen a gyt ezen felül legyen. Ezt egy apa mondja!
Ja persze. Te is valami politikus vagy.


Akkor is kérhetek gyerektartást, ha nem voltunk megesküdve?

Szeptember óta nevelem egyedül a kislányomat, és most szeretnék gyerektartást igényelni. Az apukával nem voltunk házasok, sem bejegyzett élettársak, csak együtt éltünk 4 évig és a gyerek az ő nevén van. Nem tudom, ilyen esetben mire számithatok? Azt is hallottam, h nekem kell bizonyítanom valamivel, hogy együtt éltünk, és hogy mióta vagyunk külön. Valaki tudna felvilágositást adni ezügyben?

Legjobb válasz: Persze, hogy kérhetsz. A gyerektartás nem neked, hanem a gyereknek jár. A bíróságon kell kérvényezned, gyerektartási kérelem megállapítása címen.

De, visszamenõleg, csak 6 hónapra kapod meg.
Persze, hogy kérhetsz. A gyerektartás nem neked, hanem a gyereknek jár. A bíróságon kell kérvényezned, gyerektartási kérelem megállapítása címen.
Kicsit korábban ment el. Szóval ezt azért hallhattad, mert fél évre visszamenõleg lehet igényelni gyerektartást, és nehogy az legyen, hogy 2 hónapja mentetek szét, és fél évre visszamenõleg kéred. Igazából elég a bemondás, ha apuka sem vitatja.
Igen, 6 hónapra visszamenõleg kérheted.
Ha az õ nevén van a gyerek, akkor elismerte, hogy az övé, tehát gond nélkül kérhetsz gyerektartást, és meg is fogják ítélni, általában a bejelentett fizetésének a 15-20%-át.
az exed apasági nyilatkozatot tett, amikor a baba született, különben házasság nélkül nem lehetne a nevén. ez a bizonyíték, h õ az apja. a körülmények nem fontosak, a lényeg, h az õ gyereke. ezen az alapon jár a gyerektartás
Ha a gyermeket hivatalosan elismerte sajátjának, és a nevére is vette, abban az esetben már az elsõ perctõl kezdve kérheted a gyerektartást.
Badarságot kérdezel, :) A gyerektartás a gyereknek jár, az tök mindegy, hogy a szülõk házasok voltak-e, vagy csak éleetársak, vagy nem éltek együtt, esetleg nõs pasi az apuka, és csak 1 éjszakás kalandból született.
Ha bizonyithao, hogy ö az apa, akkor jár a gyeretartás, akár egy éjszakás kaland után is. Semmit nem kell bizonyitanod, ha már elismerte, hogy az övé a gyerek. Ha netán azt állitja, hogy nem ö az apa, akkor NEKI kell kérnie az apasági vizsgálatot, és NEKI is kell kifizetnie. De nálatok erröl szó sincs. Általában az apa jövedelmének 20 %-a jár gyerekenként gyerektartásra. A bíróságon van ingyenes panasznap, menj oda, ott segitenek megirni a szükséges kérvény és elinditani az eljárást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! :) Lehet kicsit ostoba kérdés, de én egyáltalán nem vagyok jártas ilyen ügyekben. Amúgy tudtommal nincs semmilyen jövedelme az apukának...
Minden további nélkül. ez nem házasság függõ.
Ha az apukának nincs jövedelme akkor is igényeld meg ! Az állam megelõlegezi és majd rajta behajtja.

Akkor is 20% gyerektartást kell fizetni a férjemnek a volt feleségének, ha ezek a dolgok fennállnak?

Van két el?z?házasságomból született gyermek,nekik az állam fizeti a gyerektartást a kett?nek annyit,mint amennyit a férjem 1 gyerek után,van egy közös gyermekünk is aki most 3 éves,id?közben volt egy szívm?tétem ami miatt a Gyes után nem vettek vissza a munkahelyemre.Kétséges,hogy mikor és hol tudok elhelyezkedni,a leszázalékolást indítottuk.Ezek után is jár a 20%-k? Alig bírunk megélni.Köszi a választ!

Legjobb válasz: Szia! Természetesen kell neki fizetni.Ha nektek 2 közös gyereketek lenne,akkor csökkenne a mértéke 17%-ra.De ez így igazságos.Egy gyerek nem egy tárgy,akit félredobhatunk vagy megtehetjük,hogy ne gondoskodjunk róla,ha a helyzetünk úgy hozza.Nagyon sajnálatos,hogy ilyen a helyzetetek,és hogy beteg vagy,de akkor sem arra kellene gondolni,hogy a gyerektõl kellene elvenni ami jár neki.Sajnos nagyon sokan élnek nehezen,talán valami szociális segélyt kellene kérelmeznetek amíg megoldódik a helyzetetek. Egyébként,hogy fizet az állam gyerektartást?Én ezt nem értem,miért nem az apjuk fizeti? Minden jót,jó egészséget.

Szia! Természetesen kell neki fizetni.Ha nektek 2 közös gyereketek lenne, akkor csökkenne a mértéke 17%-ra.De ez így igazságos.Egy gyerek nem egy tárgy, akit félredobhatunk vagy megtehetjük, hogy ne gondoskodjunk róla, ha a helyzetünk úgy hozza.Nagyon sajnálatos, hogy ilyen a helyzetetek, és hogy beteg vagy, de akkor sem arra kellene gondolni, hogy a gyerektõl kellene elvenni ami jár neki.Sajnos nagyon sokan élnek nehezen, talán valami szociális segélyt kellene kérelmeznetek amíg megoldódik a helyzetetek. Egyébként, hogy fizet az állam gyerektartást?Én ezt nem értem, miért nem az apjuk fizeti? Minden jót, jó egészséget.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Egyébként én nem a gyerektõl akarom elvenni ami jár neki, de azt halottam a körülményeinket figyelembe véve a gyerektartás csökkenthetõ 15%-ra.Nekem a volt férjem 5 évig egy petákot sem fizetett és nem volt munkahelye, semmije ezért elõlegezte meg az állam.22000 ft-ot kapok rájuk kettõjükre a férjem kb 25000 ft-ot fizet egy gyerekre és ha hiszed ha nem a közös gyereknek nem jut ennyi havonta, sõt még a fele sem.Támogatás pedig csak alkalmanként jár.
A kérdező hozzászólása: Ja és az így igazságos?
Nem, persze hogy nem igazságos.Csak nem a gyerek tehet róla. Az én volt férjem a nagy fiam után még soha 1 ft-ot sem fizetett.15 éves lesz, és tudom mibe kerül, fõleg két másik kisebb mellett.Én személy szerint örülök, hogy békén hagy minket, mert olyan ember, nagyon lezüllött a válásunk után, és persze a válási ok is ez volt.De a mostani férjem akkor azt mondta mikor vállalt a kicsi gyerekemmel együtt, hogy majd õ eltartja, és azóta is így van.A közös gyerekeinkért sem fizet senki.Szerintem örülj neki, hogy tisztességes emberhez mentél hozzá, és gondoskodik a gyerekeirõl.Amúgy, azt szerintem lehet kérni, hogy õ gondoskodjon róla, és akkor ez megoldódna ha arra gyanakodtok esetleg, hogy az anyja nem rá költi. Nehéz helyzet, jól tudom. Üdv

Most akkor fizessek gyerektartást vagy nem kell? A feleségem maradt a lakásba (hitel is van még rajta), nekem kellett kiköltöznöm, de sem a hitelbe nem száll be, sem pedig lakáshasználatért nem fizet.

Az ügyvédem azt mondja le a lakáshasználati pénzr?l a gyerektartás fejében. Mert nekem is vhol laknom és élnem kell. Volt feleségem kéri a gyerektartást(fizetésem 20%),bár err?l még nem született döntés a bíróságon. Már két hónapja külön élünk. Kell fizetnem? vagy visszamen?leg behajtják?

Legjobb válasz: Az ügyvéded mit mond, mert õ a szakember. Én mint résben hozzáértõ azt mondom, mivel a gyerektartás az elméletileg a gyereknek jár, így nem tudható be más követelésbe. Viszont a kedves volt feleségednek megmondhatod, hogy akkor majd te meg azért fogsz perelni, hogy fizesse ki a részed a lakásból...

Az ügyvéded mit mond, mert õ a szakember. Én mint résben hozzáértõ azt mondom, mivel a gyerektartás az elméletileg a gyereknek jár, így nem tudható be más követelésbe. Viszont a kedves volt feleségednek megmondhatod, hogy akkor majd te meg azért fogsz perelni, hogy fizesse ki a részed a lakásból...
A gyerektartás nem a feleségednek, hanem a gyereknek jár. Arról semmilyen körülmények között nem mondhat le a feleséged. Nincs más választás, el kell adnotok a lakást, és megfelezni a pénzt.
De igenis lemondhat róla a feleség, mert annak semmi értelme, hogy kb. ugyanannyi összeget utalgassanak egymásnak. Ilyen létezik. Szerencsétlen pasasnak egy fillérje sem maradt, meg vagyona sem. Igaza van az ügyvédednek.
A kérdező hozzászólása: Kifizetni nem tud, az eladásba nem egyezik bele, mert gyesbõl, családiból, meg ha adom majd a gyerektartást nem tud hitelhez jutni. Meg aztán a mai ingatlan árak mellett csak p.icsa pénzért lehetne eladni gyorsan. Én viszont így nem tudok megélni. Az én fizetésembõl vonják a hitelt, épp h marad vmi. Az albérletre is két hónap kelett h összespróljam
Nincs kulcsod a lakáshoz? Költözz vissza. Amikor kirakta a cuccod és nem engedett be a (saját tulajdonodba is), akkor kellett volna kihívni a rendõröket. A lakcímed oda van bejelentve? Mert akkor szerintem mindenféle következmények nélkül vissza is költözhetsz. Hiszen te nem önként hagytad ott a lakást.
azt tudtad h ha késsel megy neked akk te is késsel mehetsz neki. így lesz egyenlõ a küzdelem még mi filozófiából így tanultuk h így mûködik a büntetõjog. vagyis még örülhet h csak felpofoztad. mondom ha a te neveden van az egész ház hajtsd el a francba
Szia Azt tudnád csinálni hogy a bank ne vonja le tõled a teljes hitel összegét, hogy nyiss más banknál számlát és oda utaltasd a fizud. Vagy egy közeli hozzátartozód számlájára utaltasd(akiben megbízol), amit õ majd mindig kézbe ad neked.Abból meg annyit törlesztesz a banknak ami a te részed. Nyernél vele idõt.Jól írták neked, te meg kérj lakáshasználati díjat a nejedtõl. Az lehet hogy többre is fog kijönni mint a gyerektartás.( amennyiért kilehetne adni annak a fele)Azt hiszem, egybõl nem fog a feleséged követelõzni.Kérd tõle a hitel összegének a felét is. Õ lakik az abból vett lakásban.(az õ hitele is, az adósság is közös) Azért, azt igazán nem kívánhatja hogy otthagytál neki mindent, fizeted az egész hitelt és még gyerektartást is követel. Arra nem gondol hogy veled mi lesz? Adhatna egy kis idõt arra hogy összeszedd magad.Amíg egyenesbe nem jön az életed, addig kihúznád ezekkel a megoldásokkal.
Késsel ment feléd??? Te jó isten..
Tõlem kérdezed? Azért, mert az asszony ideiglenes intézkedést kért, a bíró pedig engedte. A jövedelme 50%-át letiltják neki a per végéig. Ha meg van a végleges, jogerõs ítélet, akkor majd a bíró eldönti, hogy mit hogyan számolnak el. Addig a srác fizeti a lakáshitelt, a közös személyi kölcsönöket is. Mivel ezt a jövedelme nem fedezi, egyfolytában kölcsön kér valakitõl....
Elõször is azonnal költözz vissza még ha csak látszólag is, de ez azért fontos, mert ha önként mész el, úgy nem kaphatsz sem lakáshasználat ellenértéket, sem pedig többlethasználati díjat. Ha mégegyszer megkísérel valamit tenni ellened, ne tégy semmit, csak hívd ki a rendõröket meg a mentõket és vitesd el a pszichiátriára az asszonyt. Nincs joga kirakni a lakásodból és te se hagyd magad, mert az életed múlik rajta. A hitelt meg ne fizesd egy darabig, és jelezd a házisárkányodnak, hogy a bank el fogja árverezni a házat, és akkor mind a ketten mehettek az utcára. Aztán pedig remélem hogy a te neveden van a villany, mert ha igen akkor ne fizesd azt se, de a csekkeket tüntesd el. Négy hónap után kikapcsolják és csak az tudja visszakapcsoltatni, akinek a nevén van a szerzõdés. Te pedig csak akkor mész bele, ha õ aálírja a megállapodást és kifizeti a hiteltartozását. Szóval állj a sarkadra, de légy nagyon óvatos, mert a nõk minden hazugságot beadnak, hogy a férj milyen agresszív meg mit tesz, de azt nagyon szeretik tagadni, amit õk tesznek.
A lakáshasználati jog ellenértéke a lakott és üres ár közi különbözet rád esõ része, de minimum egyharmad rész, ami jópár millió forint. A többlethasználati díj pedig a szokásos albérleti díj szerint számítódik, de úgy hogy a gyerekeket is figyelembe kell venni, tehát két gyerek esetén ha a lakás mondjuk 60.000 forintért lenne kiadható, akkor kb. 15.000 forint jár neked havonta.
A többiek jól írták: visszaköltözni azonnal, hogy ne mondhassák, lemondtál a lakásról! Ha oda vagy bejelentve, nem tehet ki, még a pofonért sem. Minden jogod megvan arra, hogy ott lakj! Gyerektartást CSAK a jogerõs bírósági végzés után vagy köteles fizetni, addig egy fillért sem, asszonyka rosszul gondolja. A ház közös tulajdon? A hitel is közös? Vagy minden csak a Te neveden van?
Hiába van csak az õ nevén, ha a házasság alatt vették fel a hitelt, akkor az ugyanúgy közös, mint a vagyon, a nõnek ki kell fizetni ebben az esetben a hitel felét tudtommal.
A kérdező hozzászólása: Amig a volt nejem nem volt otthon visszaköltöztem(szerencsére zárat nem cserélt) Tárgyalás még mindig nem volt.
Majd írd meg mit szólt :)
A kérdező hozzászólása: nem tetszik nekih itt vagyok, és még mindig kéri a20% gyerektartást. de én nem adok, mert nem volt még tárgyalás
A gyerektartást fizetned kell, amennyiben van honnan levonni. A lakáshasználat rád esõ része meg neked jár, ha neked kell költöznöd. Nem kell lemondanod semmirõl. És beszámítani sem lehet a lakáshasználatot a gyerektartásba, mert nincs meg az azonos jogalap és nincs meg a lejárat sem. Gyerektartást csak a határozat kézbesítése után kell fizetni. Ha a feleséged nem fizeti ki a lakáshasználatot, akkor az behajtható rajta. Ha a hitelt a házasságotok alatt vettétek fel, akkor az közös kötelezettség a házastársi vagyonközösség miatt, tehát neki is fizetnie kell. Csodálom, hogy ezeket az ügyvéded ezt nem magyarázta el.
A kérdező hozzászólása: A feleségem 20%ot kér, még csak most adtuk be a válást, eddig próbáltunk egyezkedni. Nem akartam én elmenni, de egyik nap mikor munka után mentem haza a cuccaim össze voltak pakolva az ajtó elött. Kirakott mert(tudom nem szép dolog, de) egy vita során megpofoztam. De azt is csak azért mert õ ütött vágott engem, meg késsel jött nekem. Én meg adtam neki egy nyugtató pofont.
minek adja elõre a pénzt ha nincs itélet afelõl h mennyit kell adnia? a kamat úgyiscsak bírósági döntés után számolják. mert odáig nemis tudja mennyit kell adnia.
Hogy döntött a bíróság?
A kérdező hozzászólása: Még nem volt tárgyalás a gyerektartásról, és a közös vagyonról. De a feleségem azt mondja(az ügyvédje tanácsolta neki), h nekem akkor is fizetnem kell a gyerektartást. Az én ügyvédem azt mondja h ne fizessek, mert õ nem fizeti a hitel részét, és kirakott a lakásból. Azt mondja h ha az egyik fél marad a közös lakásba, a másiknak lakáshasználatot kell fizetnie. Az én ügyvédem azt mondja h ha oda is adnám a gyerektartást, azt a feleségem adhatná is nekem, a lakáshasználatért, vagy micsoda. Nem szeretnék koppani h majd visszamenõleg egy összegbe adjam neki oda pénzt.
várd meg a bírósági döntést. max kamatozva kell majd kifizetned. am meg dobd ki ha fizetned kell neki. am meg sztem inkább az ügyvéded kérdezd meg errõl. õneki ez a szakmája nem úgy mint itt a töbségnek
A kérdező hozzászólása: Az én ügyvédem ezt mondja, a feleségemé mást. Tanácstalan vagyok. Azért kérdeztem meg itt hátha volt vki hasonló helyzetbe
Nézd mi nem vagyunk ügyvédek, így azt tanácsolom, hogy olyat válassz, akiben megbízol. Egyébként ki sem költöztem volna vagy ha nem lakom ott nem fizetném be a teljes hitelt.Hát mi ez komolyan?? Szívem szakad meg érted és isten bizony segítenék, ha jobban értenék a joghoz. Annyit tudok, hogy amennyiben megítéli a gyerektartást a bíróság, akkor visszamenõleg behajtják, de a te eseted a lakáshasználat miatt más. Szóval konzultálj az ügyvédeddel még egyszer.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom nem fizetni be a hitelt, mert amint pénz érkezik a számlámra már a bank vonja is le. Arra gondoltam hátha vki volt hasonló helyzetbe mint én, és tudna tanácsot adni addig amig nincs tárgyalás
sztem megfogja itélni a bíróság a gyerektartást és aztán aztmondják h a lakás dolgokat rendezzétek le egymás közt mert a bíróság nem a cserekereskedelemre lett kitalálva. odáig minek fizess ha még nemitélte meg a bíróság.lehet nemis 20% lesz am saját ügyvédre halgatnék lehet csak kamuzik én kidobnám a szivolát.
am saját ügyvédre halgatnék lehet csak blöfföl /mármint a feleséged vagy az ügyvédje/
A kérdező hozzászólása: a bíróság a vagyon megosztással is foglalkozik, nem?
Dede. Gyerekelhelyezés volt már egyáltalán? Mert ha nincs elhelyezve, akkor miért kellene fizetni bárkinek? Azt sem tudod mennyit kell fizetned. Áhh tényleg szörnyen sajnállak :(
igazad van tényleg hogyha így vesszük
Nem kellett volna elmenned a közös lakásból! A gyerekelhelyezésrõl is a bíróság dönt, és a gyerektartásról is. Ha nem fizetsz semmit gyerektartás címén, akkor 6 hónapra visszamenõleg behajtják rajtad. Csak úgy add át a pénzt, ha errõl hivatalos átvételi elismervényt ad a feleséged, mert késõbb le fogja tagadni. A lakásba pedig költözz vissza, amíg a vagyonmegosztás is nem lesz meg.
Egy barátom most válik. Fizeti az összes hitelt, asszonyka meg megigényelte visszamenõleg a gyerektartást. A bíróság ideiglenesen engedélyezte. Majd visszamenõleg esetleg jóváírják neki a különbözetet...
Döbbenetes, hogy mik vannak... Szerintem kérd tõle írásban, hogy fizesse a költségek felét, valamint fizesd a gyerekekkel kapcsolatos költségek felét, és mindenrõl tedd el a blokkot, hogy bizonyítani tudd az elmondottakat. Egyébként nagyon sajnállak. Szörnyû ez amikor így kell véget érnie egy kapcsolatnak. A gyermeke(i)tek mennyi idõs(ek)?

Akkor is kell fizetni gyerektartást, ha a húszéves gyerek fizetős képzésben tanul?

Legjobb válasz: Gyerektartást addig kell fizetni, amíg a gyerek elsõ szakmáját, diplomáját meg nem szerzi és el nem mehet dolgozni. tehát, ha az egyetem után jelentkezik pl egy posztgrad képzésre, akkor már elvileg nem.)

Gyerektartást addig kell fizetni, amíg a gyerek elsõ szakmáját, diplomáját meg nem szerzi és el nem mehet dolgozni. tehát, ha az egyetem után jelentkezik pl egy posztgrad képzésre, akkor már elvileg nem.)
Természetesen: amíg meg nem szerzi az elsõ diplomáját, addig jár a gyerektartás, függetlenül attól, hogy állami vagy költségtérítéses képzésen tanul-e.
Vagy míg el nem megy dolgozni. Ha munka mellett tanul, akkor már nem kell.
Én úgy tudom, hogy csak addig kell gyerektartást fizetni amíg a gyerek nappali tagozatos diák.Ha az egyetemen is nappali tagozatos akkor továbbra is fizetni kell.Ha a gyerek az egyetemet levelezõn vagy estin teszi le, és mellette dolgozik akkor már nem jár a gyerektartás...
Nem köteles a szülõ tartani a szükséges tanulmányait folytató munkaképes nagykorú gyermeket akkor, ha a) a gyermek továbbtanulásra alkalmatlan; b) a gyermek a tartásra kötelezettel vagy vele együtt élõ közeli hozzátartozójával szemben olyan súlyosan kifogásolható magatartást tanúsít, amelyre tekintettel a társadalmi felfogás szerint a tartásra nem méltó (érdemtelenség); c) ezáltal a szülõ saját szükséges tartását vagy kiskorú gyermekének tartását veszélyeztetné. A munkaképes nagykorú gyermek részére a szükséges tanulmányai folytatásának idejére járó tartásdíj összegének megállapításával a gyermek indokolt szükségleteit és a kötelezett teherbíró képességét kell alapul venni.
Szia! A lényeg, hogy ha már nagykorú, onnantól kezdve igazolni kell, hogy nappali tagozatos képzésben vesz részt! Az hogy állami vagy költségtérítéses, az mindegy. Fõiskolán, egyetemen célszerû minden szemszterben kérni az igazolást!
És ha bukik, vagy halaszt, nem vagy köteles fizetni a tartást.
A kérdező hozzászólása: És ha még 30 éves korában is nappalin tanul mert megteheti? Akkor addig kell fizetni?
Nem . Max 24 éves korig kell fizetni. De 18 éves kora után a bíróság meg is szüntetheti

Ha én nem kérek semmi gyerektartást és közös megeggyezéssel elválunk de a gyerek továbbtanul főiskolán, a bíróság akkor is kötelezi gyerektartás fizetésére a férjem?

Legjobb válasz: Egyezetek meg egy összegben (10 ezer / hó például) aztán mond az ex-férjednek, hogy ne utalja és ennyi. Nem kell tudnia a bíróságnak errõl.

Egyezetek meg egy összegben (10 ezer / hó például) aztán mond az ex-férjednek, hogy ne utalja és ennyi. Nem kell tudnia a bíróságnak errõl.
Nem tudsz lemondani róla. A férjem is így vált el, a volt nej nem kért semmit, de a bíró mondta, hogy be kell írni egy összeget, maximum visszautalja neki az exfelesége. Ha minimálisat is, de meg fognak ítélni gyerektartást.
A kérdező hozzászólása: Én mondtam neki fizesse az egyik kölcsönünket mert eddig én fizettem és nem kérek semmit . Ha ezt leírjuk akkor is megítélnek valamit, mert én már nem tudom mi az oka , hogy nem adja be a válást?
Mért nem adod be te a vállást? Mindegy ki adja be, ott van e az ex a tárgyaláson, elvállasztanak. A gyerek tartás a gyerek pénze nem lehet róla lemondani, nem a kocsi hitelét kell ebbõl fizetni, ez a lakásra is áll, mert a gyerek elsõdleges elátására van étel ruha fütés... ha továbbtanul nagykoruként jár az addig fizetett gyt vagy kérhet saját jogon rokkontartást ez akkor is járhat ha nem válltok el
Azt írtok be a papírra amit akartok, senki nem fogja ellenõrizni, hogy valóban fizetve van-e. Csak akkor van baj, ha az egyik fél megy a bíróságra. Amúgy ha elmúlt a gyerek 18, már nincs gyerektartás, csak rokontartás. Az kevesebb összeg és még kevésbé veszik szigorúan mint a gyerektartást. Szóval válásnak ez nem lehet akadálya.

A megelőlegezett gyerektartást a gyámhivatal akkor is tovább fizeti ha én az új párommal összeköltözök, netán később esküvő lesz?

Legjobb válasz: A gyerektartás a gyereknek jár, az apa köteles fizetni, és független az anya családi állapotától. Tehát lényegtelen, hogy van-e újabb partnered és vele milyen jogi viszonyban vagy.

A gyerektartás a gyereknek jár, az apa köteles fizetni, és független az anya családi állapotától. Tehát lényegtelen, hogy van-e újabb partnered és vele milyen jogi viszonyban vagy.
Mennyit fizet?
Elsõ: amit írsz, igaz magára a tartásdíjra. De!! A megelõlegezésnél számít a családban az egy fõre jutó jövedelem is. Ha az összeköltözéssel túllépitek a törvényben meghatározott keretet (mert mondjuk a leendõ párod jól fizetõ állásban dolgozik), akkor onnantól megelõlegezni nem fogják. Ettõl még a tartás a különélõ szülõtõl természetesen ugyanúgy jár, követelhetõ, végrehajtható... De megelõlegezni nem fogja az állam akkor már.

A gyerektartás akkor is ugyan ugy jár ha egyetemre járok?

Legjobb válasz: a gyerektartás visszavonásig jár! Amit a szülö külön bírósági úton kérvényezhet. A növéreim után apám 28 éves korukig fizette (másik családja), mikoris anyukám megkérte, hogy ugyanmár vonja vissza, hiszen minek fizeti, ha a lányok már 8 éve dolgoznak. Azóta csak rám és húgomra fizet (egyikünk sem dolgozik), pedig férjnél vagyok és most születik hamarosan a kislányom.

a gyerektartás visszavonásig jár! Amit a szülö külön bírósági úton kérvényezhet. A növéreim után apám 28 éves korukig fizette (másik családja), mikoris anyukám megkérte, hogy ugyanmár vonja vissza, hiszen minek fizeti, ha a lányok már 8 éve dolgoznak. Azóta csak rám és húgomra fizet (egyikünk sem dolgozik), pedig férjnél vagyok és most születik hamarosan a kislányom.
Utolsó: de jó is lenne, ha az állam fizetné......Kevered a családi pótlékkal. Az nem jár felsõfokú tanulmányokat folytató gyerek után, ellentétben a gyerektartással, az ugyanis az 1. diploma megszerzéséig jár!
A gyerektartást az elhagyott szülõ fizeti, és igen ugyanúgy jár, amíg tanulsz.
Mármint a Te apukád fizet utánad, vagy Neked van gyereked, és a te partneredrõl van szó?
A gyerektartás a gyereknek jár a szülõtõl. Nem tudom, hogy te, aki egyetemre jársz, a gyerek vagy-e, vagy a szülõ...
A gyerektartást az állam fizeti, és igen, ameddig tanulsz addig jár.
Elnézést, nem jól értelmeztem, az elsõ válaszolónak jogos a kérdése.
Közben változott, 15:22-nek szántam a választ
legfeljebb rokontartás jár, ha az elsõ szakmádat szerzed...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!