Találatok a következő kifejezésre: Akkor is fejni ha csak (4 db)

Akkor is érdemes fejni ha csak egy-két evőkanálnyi mennyiséget tudok kipréselni mindkét mellemből?

Szopizás után próbálkoztam néha, de csak ilyen csekély mennyiséget tudok kipréselni, még pumpás mellszívóval sem megy jobban. Eddig elégnek bizonyul neki, de szeretném jobban serkenteni a termelést, csak hát nekem a fejés nem megy. Vagy lehet hogyha minden alkalommal er?lködöm mindig többet sikerül? Elég siralmas kilátások. Attól félek hogy el?bb-utóbb kevés lesz neki, és én nem tudok rajta segíteni. Hogy tudnám ezt fokozni?

Legjobb válasz: Fejni kell!!! Nem a mennyiseg a lenyeg, ami kijon, hanem az, h miutan mar az utolso utani csepp is kijott a cicibol, akkor radolgozni! Mert a tejadasi reflexet az uresjarat inditja be, az jelzi a cicinek, h tobbet kell termelni, ha nem jon belole semmi, de megis fejed/szopik a baba.

Fejni kell!!! Nem a mennyiseg a lenyeg, ami kijon, hanem az, h miutan mar az utolso utani csepp is kijott a cicibol, akkor radolgozni! Mert a tejadasi reflexet az uresjarat inditja be, az jelzi a cicinek, h tobbet kell termelni, ha nem jon belole semmi, de megis fejed/szopik a baba.
Ha szaporítani is akar az ember, akkor tovább kell fejni, akkor is, amikor már nem jön semmi. Legalább 5 percig. És ha gyorsan látványos eredményt akarunk elérni, akkor jöhet a "horrorfejés" néven elhíresült technika. Ez abból áll, hogy a két mellet fejjük (szoptatás után!) felváltva 7-7-5-5-3-3 percig, független attól, hogy mi történik közben. Akár jön, akár nem. Itt megtapasztalhatjuk, hogy szoptatás, akarom mondani fejés közben is termelõdik a tej :)
Kislányom 5 hónapos, még sosem fejtem. Még vizet sem kapott soha..
Hát nekem is ez a problémám! Nekem azt mondták, hogy ez a kereslet -kínálat beállt pedig a kislányom csak 2 és fél hetes! Ha szoptatós teát kúraszerüen iszod (nekem a Laktoherb teát ajánlották)akkor tudod a tej mennyiségét növelni.De ha a picúr sûrûn cicire rakod ha éhes -ha szomjas akkor úgy termelõdik az anyatej ahogy fogy! Bocsi amit most írok:de "A nõi mell olyan mint a WC-tartály ahogy fogy úgy töltõdik újra és újra!!!" Jó szoptatást

Ha 5 perc után már csak csöpög a tej, akkor is érdemes még fejni?

Vagy ez azt jelenti, hogy kiürült a mell?

Legjobb válasz: akkor is fejj ha már nem jön tej... az inger a lényeg, és minél több ingert kap a mell, elvileg úgy nõ a tej...

akkor is fejj ha már nem jön tej... az inger a lényeg, és minél több ingert kap a mell, elvileg úgy nõ a tej...
Próbáld ki a szaporító fejést. 7-7-5-5-3-3-1-1 percig kell fejni. 7 percig az egyiket (mondjuk bal), majd 7 percig a jobbot, ezután 5 percig megint a balt.. és így tovább. Ha tudod, akkor naponta többször is megismételheted. + a görögszénamag teát javaslom.
Hagyd a babát néha csak úgy a cicin, cumizni (ha nem köpi ki magától). Az õ ingere a leghatásosabb. :)

2 mellből szoptatásnál van értelme fejni még, ha a kisfiam mind a 2 mellem kiszívta? Csak, hogy több tej termelődjön? Még akkor is, ha már nem érzek benne semmit sem?

Legjobb válasz: A mell gyakrabb ingerlése akár a baba, akár fejés által elméletileg mindig pozitív, stimuláló hatású. Szaporító fejést leginkább a növekedési ugrások idején szoktak javasolni (és akkor sem a szoptatás után, hanem a köztes idõben, illetve a reggeli "tejdús" és a késõ esti órákban), de nem írtad, mekkorák vagytok. Mivel mindkét mellbõl szoptatsz (ami szintén jó mód a serkentésre) és teljesen ki is ürülnek, ezért kézenfekvõbb és nem utolsó sorban egyszerûbb-kényelmesebb, ha inkább gyakrabban mellre teszed õt. A babánál hatékonyabb fejõ-, serkentõ-gép nem létezik. :) 3-4 napon belül érezheted a tejmennyiség növekedését.

A mell gyakrabb ingerlése akár a baba, akár fejés által elméletileg mindig pozitív, stimuláló hatású. Szaporító fejést leginkább a növekedési ugrások idején szoktak javasolni (és akkor sem a szoptatás után, hanem a köztes idõben, illetve a reggeli "tejdús" és a késõ esti órákban), de nem írtad, mekkorák vagytok. Mivel mindkét mellbõl szoptatsz (ami szintén jó mód a serkentésre) és teljesen ki is ürülnek, ezért kézenfekvõbb és nem utolsó sorban egyszerûbb-kényelmesebb, ha inkább gyakrabban mellre teszed õt. A babánál hatékonyabb fejõ-, serkentõ-gép nem létezik. :) 3-4 napon belül érezheted a tejmennyiség növekedését.
A kérdező hozzászólása: 20 hetesek vagyunk, eléggé nagy étvággyal.
Én is 2 mellbõl szoptatok és sosem fejek utána. 10ml jön le, szóval azért felesleges lenne.


Ki tudom fejni a hátsó tejet is? Elég tápláló így a babának, illetve ha éjszaka csak 1x fejek akkor elapadhat a tej?

Most egy hetes a babám, és elvileg az Eda miatt nem fogadja el a cicit, állandóan eltolja magától, így aztán fejek, mivel tejem meg úgy veszem észre hogy van elég, és cumisüvegből itatom meg vele. Az első pár nap szükség volt egy kis kiegészítésre, de ha így marad a tejcsi akkor, azt is teljesen elhagyjuk. De nem tudom, hogy a kézi fejővel, ha az utolsó cseppig kifejem, masszírozom is közben a mellem, hogy mindet ki tudjam fejni, akkor a zsíros hátsó tejet is kifejem? Úgy álltunk be, hogy pontosan 3 óránként felkelek és adok neki nagyjából 80 ml-t, van hogy kevesebbet picit mert nem kéri, de éjszaka csak 1x fejek, és akkor viszont dupla mennyiség jön le, mint ha 3 óránként fejnék. Így el fog apadni a tejem, ha nappal viszont 3 óránként fejek? Később úgy egy jó hónap múlva szeretnék átállni arra, hogy majd csak akkor kelek hozzá, ha éhes, de most a nagy meleg miatt, még úgy érezem muszáj neki adnom, nehogy kiszáradjon... Tapasztalatlan vagyok még, ezért a sok kérdés! :) Köszönöm a válaszokat :)

Legjobb válasz: Mielõtt választ írnék, néhány kérdés lenne, ami nekem nem világos. Mit jelent, hogy az eda miatt utasítja el a cicit? Nem értem tisztán az összefüggést. Illetve miért kellett az elsõ napokban pótlás? Az elsõ 2-3 napban csak elõtej van, miért kellett pótolni, ha utána van tejed? Illetve miért ébreszted, ha nem éhes? Kicsi súlyú? Vagy besárgult? Köszi.

Mielõtt választ írnék, néhány kérdés lenne, ami nekem nem világos. Mit jelent, hogy az eda miatt utasítja el a cicit? Nem értem tisztán az összefüggést. Illetve miért kellett az elsõ napokban pótlás? Az elsõ 2-3 napban csak elõtej van, miért kellett pótolni, ha utána van tejed? Illetve miért ébreszted, ha nem éhes? Kicsi súlyú? Vagy besárgult? Köszi.
A kérdező hozzászólása: Egybõl szülés után megpróbáltuk mellre tenni csecsemõs nõvér segítségével, és nem fogadta el a cicit, és ez így ment 3 napig... mindenki mondta, hogy a babák szoktak ellentétesen viselkedni az edától, nem szopcsiznak, de ez persze nem tény, csak egy lehetõség, mert az összes csecsemõs próbálta mellre rakni de egyiknek se sikerült! Kellett neki pótlás mert nagyon elkezdett fogyni az elsõ 2 napon, és mivel szopni nem szopott én meg nem tudtam egy csepp tejet se lefejni, ezért muszáj volt... Majd a 3. napon kezdett el nagy erõfeszítések árán, beindulni a tejcsi, na és azóta folyamatosan növekszik a mennyiség. Azért keltem fel, amit írtam, mert nem szeretném ha a nagy melegben kiszáradna, mivel nagyon izzad szegény és sokat is kakál, szeretném pótolni a folyadék mennyiséget, amit veszít, de nem erõltetem, csak annyit eszik amennyit kér, van hogy csak 40 ml-t, de általában 3 óránként amúgy is felébred..
szopcsi, tejcsi....atyaég!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes hozzászólásokat! Ha neked úgy jobban tetszik írhatom anyatejjel táplálásnak és anyatejnek is, csak úgy kicsit hosszú és amúgy is nem vagy te egy kicsit kapd be a f...m?? A másik hozzászólónak meg köszönöm a kérdéseit, csak választ nem kaptam...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Igyekszek mellre tenni, hátha mégis sikerülne, mert tényleg elég macerás állandóan fejni, de eddig még csak elutasította, azért reménykedek még.. :D Akkor inkább fejek minden etetésnél nehogy elapadjon, mert most elég sok van, és jó lenne ha így is maradna :)
Szerintem az elutasítás nem az eda miatt van, az kb 2-3 óra alatt kimegy, és amúgy sem jut át a babába. Én is mindig kínálnam cicivel az evés kezdetén és ha hosszabb távon szoptatni szeretnél, keress meg egy lll tanácsadót, hogy segítsen az atszoktatasban. A baba sokkal egyszerûbben tudja fenntartani a tejtermelest, mint a fejes. Én a helyedben akkor fejnek, amikor a baba amúgy is ébreszt, akkor nem kell duplán kelni. Ha esetleg csökkenne a mennyiség, még mindig lehet gyakrabbra váltani. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, igyekszek még mellre tenni ahányszor csak lehet, de szerintem nem fog menni... befelé forduló a bimbóm is, vettem bimbóvédõt, azzal néha bekapja, de nem szívja. Van egy nagyon jó ismerõsöm, a kórházban ahol szültem a csecsemõ osztály vezetõ nõvére, és õ is segített több órán át próbálkoztunk, de nem ment neki sem, pedig õ igazi türelemmel állt a dolgokhoz... Azért még nem adom fel! Köszönöm a tanácsot! :)
Nem tudja, vagy nem akarja a babád a cicit bekapni? Ha nem tudja a bef. ford. mellbimbó miatt, akkor érdemes megpróbálni azt a trükköt, hogy egyetlen korty víz itatása után teszed mellre. Így nedvesek az ajkai, és könnyebben becsusszan a mellbimbó. Mivel mellszívót használsz, ez is megkönnyítheti a helyzetedet, mert optimális módon alakítja a mellbimbót.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!