Találatok a következő kifejezésre: Akkor is büfiztetni (4 db)

Akkor is kell büfiztetni a babát, ha csak néhány korty vizet iszik?

Legjobb válasz: Én nem szoktam büfiztetni akkor ,hogyha keveset iszik. Kivéve hogyha nagyon mohón fogott hozzá. Egyébként az én babám hogyha keveset eszik nem szokott büfizni.De ez persze babától függ. Próbáld büfiztetni ha nem jön ne erõltesd. Ilyenkor nem szoktak levegõt nyelni.

Én nem szoktam büfiztetni akkor , hogyha keveset iszik. Kivéve hogyha nagyon mohón fogott hozzá. Egyébként az én babám hogyha keveset eszik nem szokott büfizni.De ez persze babától függ. Próbáld büfiztetni ha nem jön ne erõltesd. Ilyenkor nem szoktak levegõt nyelni.
Nem kell, csak ha sokat iszik, én 40 ml alatt nem szoktam.

Akí cumisuvegbol eteti 4 hetes babajat, megall tobbszor is bufiztetni, vagy egy szuszra issza a kicsi a 130at?

Legjobb válasz: Mar 4kg, 130at eszik , a doboz szerint adom, 6szor eszik. Talan sok? Eleg lenne neki 100 ? De akkor cuppog, mint mikor ehes. Igaz, hasikaja is gyakran faj. Talan tuletetem?

Annyit fûznék hozzá az egész sok/elég/kevés kajához, hogy kisfiam 3500-zal született, és a második hét végére már 130-140-eket evett (6x evett egy nap). Iszonyat gyorsan és sokat kezdett el hízni, de centikre is nõtt, mint a bolondgomba. Most 1 éves múlt, 10, 5 kg-os, kb. 82 cm-es teljesen átlagos kisfiú. Szóval ami az egyik babának sok, az a másik babának kevés. Ne a többiek véleményére adj, hanem a babádra figyelj. Majd õ jelzi, mennyi neki az elég.
Igen, mi 4 felett jártunk 4 hetesen.
Igen, sok neki. Mi most eszünk olyan 150 körül, 3 hónaposan. Neki elégnek kell lennie 80-90-nek is. Szerintem túleteted. Nem azért cuppog, mert éhes, csak szeret cuppogni. :)
Szia!Az én babám 10 hetes és mi most eszünk 130-at.Sokkal kevesebbel kezdtük, elõször kb 2-3 hetesen 30ml, majd 4-5 hetesen 60ml, 6-9 hetesen 100ml és most már egy ideje 130ml, kb 2 hete.Az én babám már rendszeresen magától tart büfi szünetet, egyszerûen kilöki a szájából az üveget, aztán 1-2 perc szünet után folytatja.Napi 7-8 alkalommal eszik még mindig.Szerintem most már ne vedd vissza az adagját, mert kialakult erre a mennyiségre az igénye, de talán tényleg nem ártana pihenni közben és lehet, hogy a szünet után már nem is kell neki.Próbáld meg, ki kell tapasztalni.Ja, az én babám 4-5 hetes koráig 80-90%-ban anyatejet kapott.
A kérdező hozzászólása: Mar 4kg, 130at eszik , a doboz szerint adom, 6szor eszik. Talan sok? Eleg lenne neki 100 ? De akkor cuppog, mint mikor ehes. Igaz, hasikaja is gyakran faj. Talan tuletetem?
szerintem a felénél egy büfire álljatok meg! és valszeg elég lenne 100ml kaja is egyszerre, bár most hiába írja itt neked akárki, hogy hogy etesd a babát, te fogod látni, hogy kéri az adagját, te ismered a babucidat. ez egy általános és követhetõ példa, hogy 150-170ml xtestsúly - azaz 4kg, és ezt 6tal az étkezések számával elosztani - nálad ez kijön 100-115ml-re, tehát a 130 valóban sok lehet egy kicsit. Próbáld ki a babát, ha egy kicsit kevesebbet adsz neki, hogy reagál. sok sikert. 10hetes kisbabás :-)
A kérdező hozzászólása: nagyon koszonom a tanacsokat es a tapasztalatokat. Probalkozni fogok a babaval. Csokkentem az adagot. Maradhatunk az egylyuku kezdo cuminal, vagy ketlyuku kellene mar?
Megint az utolsó vagyok. Elnéztem, természetesen nem 4 hetesen adtunk neki 140 ml-t, hanem két hónaposan. 4 hetesen 500-540 ml adtunk neki, 5-6 alkalomra elosztva, attól függõen, hogy mennyit akart enni.
Utolsó vagyok. Azt elfelejtettem, hogy mi 30-40 ml-ként büfiztettük, és így is volt, amikor elég sokat bukott.
Szia! Mi 4 hetesen egész nap adtunk neki 700 ml, naponta 5x 140 ml. Most 3 hónaposan eszik 5x 180 ml. A védõnõ azt mondta, hogy kilónként kell 150 ml/nap. 3-4 óránként adtuk neki.
Mi két hetesek vagyunk, 4 kilóval született, és 90-et eszik. Mindig tartunk közte szünetet a böfizésre, a hagyományos vállra fektetõs pózban, így hamar túlvan rajta, és nem nyüszög a többi kajcsiért annyit.Meg persze a végén is büfi. Azt nem tudom, hogy 4 hetesen mennyit fogunk enni, 1hetesen 70et evett a kórházban.
utolso vagyok. elfelejtettem irni h két kaja között szoktam neki adni vizet.
szia mi is cumisüvegbõl eszünk, még napi 2 kajára van elég anyatejem de azt is cumibol kapja. a többi tápszer. 4 hetes lesz 15.én a picim. 4kilo a súlya. de igy tudod kiszámolni az adagját: testsúly kilogramm * 150 ennek az eredményét visszaosztod az étkezések számával. enyém 8x eszik és 75 az adagja elvileg. de van h behuzza a 90-100miliket. viszont az én babám nyugisan eszik, és nem bukik vissza szerencsére, vagy csak nagyon keveset. van h tart szünetet, de van h egyhuzamban nyugisan megissza az egészet. jó babázást és jó egészéget nektek.
3 óránként, elõbb semmiképp se. Ha hisztizik, adj neki egy kis teát. Én nem vagyok hive az igény szerinti tápszerezésnek, attól csak a pocakja fog fájni és meg is kavarodik. Tartsd be a 3 órát.
A kérdező hozzászólása: Es a 100at hany orankent adjam neki?
Sok, tápszerbõl meg pláne. Nem szabad ennyire tömni, vegyél vissza az adagból. Kisfiam ennyi idõsen 50ml-t evett cicibõl, 30 pedig tápból. És tele volt.
A kérdező hozzászólása: Akkor megprobalok csak 100at adni neki, ejjel 30 at mindig meghagy. A te babad is 4kg volt 4 hetesen? 3, 5 tel szuletett
A kérdező hozzászólása: Enyem is anyatejes volt eddig, most kezdtuk a tapszert.
A cuppogas nem feltetlenul azt jelenti, hogy ehes. Ismerkedik magaval es a vilaggal, rajott hogy o mar cuppogni is tud. probalj 110-120-at adni neki, es feltetlenul tartss szunetet. Picike meg, tul sok egyszerre inni neki, es ezam nagy munka is neki.
13-07-es vagyok. Az a 130 nem sok neki???! Anyatej vagy táp? Annyit eszik?
Õ még nagyon picike, mindenképp tarts szünetet, különben túl gyorsan telitõdik a gyomra, túl sok levegõt nyel és a végén bukni és csuklani fog.
Ha egyszerre megitta, akkor állandóan bukott. Rájöttem, hogy közben meg kell állnunk egyszer böfizni.

Ha bébiételt eszik 5 hónapos kislányom, akkor is kell büfiztetnem?

Legjobb válasz: Persze hogy kell. Ilyenkor is nyel levegõt.

Persze hogy kell. Ilyenkor is nyel levegõt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ
Kiveszed a székbõl, ahol eszik, nem teszed rögtön vizszintbe. Ennyi elég, hogy böfizzen. Hurcolni a válladon, mint egy picit, felesleges.
Egy 5 hónapos baba már elintézi magának :) ) Nem kell külön büfiztetni, hiszen már nem csak hanyatt fekve tölti a napját. Gondolom, már forog, amikor úgy érzi, hogy feszít a gyomra, hasra fordul és büfizik. Különben bébiétellel nem is tud annyi levegõt nyelni mint szopás vagy tápszerevés közben...
tényleg? én nem szoktam...de akkor fogom:)
Igen, ajánlatos addig büfiztetni, amíg nem ül egyedül. Függetlenül attól, hogy mit evett. Azt viszont cáfolnám, hogy "Egy 5 hónapos baba már elintézi magának :) ) Nem kell külön büfiztetni, hiszen már nem csak hanyatt fekve tölti a napját. Gondolom, már forog, amikor úgy érzi, hogy feszít a gyomra, hasra fordul és büfizik." Egy 5 hós nem fog azért hasra fordulni, hogy böfizzen. Aztán van olyan baba is, aki 5 hósan még forogni sem tud. Az a pár perc, amíg kijön a böfi, igazán semmiség azért, hogy utána ne fájjon a hasa, vagy ne bukjon össze mindent. 2 gyerekem van, a kisebbik most 8 hós, és a mai napig böfiztetve van. De sajnos még így is elõfordul, hogy ha böfi után leteszem, kis idõ múlva hasonfekve böfizik és telebukik mindent...


Ha elalszik a baba szopi alatt, akkor is kell büfiztetni v akkor nincs értelme?

Legjobb válasz: Nem kell felkelteni. Abból baj nem lehet, de az nem jó, ha zargatva van a baba. Kislányom 5 hónapos, sosem ébresztem fel, majdnem mindig elalszik szopizás közben.

Nem kell felkelteni. Abból baj nem lehet, de az nem jó, ha zargatva van a baba. Kislányom 5 hónapos, sosem ébresztem fel, majdnem mindig elalszik szopizás közben.
Ne keltsd fel, csak az oldalára fektesd!
én nem keltem fel, de megpróbálom büfiztetni, ha nagyon alszik úgysem ébred, fel, és közben meg ha leteszem ha akar akkor is felébred. :) Sztem a büfiztetésnek mindig van érteme, mert különben bent marad és fájni fog a pocija ha hajlamos rá. Ki kell tapasztalni, van hogy nekem sem büfizik, és spec 5 percnél tovább nem várok, mondjuk az enyém csak hason marad el, így mindig kijön elõbb utóbb. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!