Találatok a következő kifejezésre: Akkor is a tgyás (76 db)

Tgyás-hoz milyen papírok kellenek? Ha szülést előző hónapban megszűnt a munkaviszonyom, de biztosított voltam, álláskeresési támogatást kaptam, akkor is kapok Tgyás-t?

Legjobb válasz: Szülés után három hónappal igényelhetõ a Tgyás? Ha már nem vagyok biztosítotti jogviszonyban,viszont megvan hozzá a szükséges napom!

A kérdező hozzászólása: Szülés után három hónappal igényelhetõ a Tgyás? Ha már nem vagyok biztosítotti jogviszonyban, viszont megvan hozzá a szükséges napom!
Igen igényelhetõ! Munkaügyibe kell regisztrálni és ott kell szólni hogy adjanak foglalkoztatói igazolást és azt kell tovább vinni az oephez! Én túl vagyok egy ilyen torúrán sajna én is hasonló helyzetbe voltam! Minél hamarabb menj be és intézd el mert valamivel több mint a gyes és utánna gyedet is kapsz! Remélem érthetõen írtam ha nem akkor kérdezz nyugodtan és segítek amiben tudok!:-D
Ja azt el is felejtettem azt hiszem hogy ha a szülés napján nem voltál biztosított akkor nem jár a tgyás sem gyed! De viszont ha be vagy regisztrálva vagy ahogy megszûnt a munkaviszonyod mentél a munkaügyibe akkor nincs
Gond! De mindenesetre megér egy próbát kérdezz rá a mük. ba!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ!Az nem baj, ha kaptam GYES-t, mert nekem senki nem mondta, hogy csak egy dolog igényelhetõ!vagy gyes, vagy tgyás... Milyen papírok kellenek a tgyás igényléséhez? Mennyi idõ múlva folyosítják? válaszod elõre is köszönöm! Elsõ babás anyuka

Szerintetek, ha 2012-ben szülök, akkor is a tavalyi fizetésem alapján ítélik meg a Tgyás-t, meg a gyedet, ha közben munkanélküli lettem?

Mert a tavalyi fizum jó volt, de idén megszűnt a munkahelyem. Segítsetek!

Legjobb válasz: nem. aki munkanélkülirõl megy tgyásra, annak a munkanélküli alapja lesz az ellátás alapja.

nem. aki munkanélkülirõl megy tgyásra, annak a munkanélküli alapja lesz az ellátás alapja.

Családi adókedvezmény 2011éveben? Ezt igénybe lehet venni akkor is ha TGYÁS és GYED a jövedelmem? Illetve apának meg nyugdíja van? Nem igazán tiszta ez nekem.

Legjobb válasz: köszönöm. akkor is a cégnél kell leadni ha ez egyéni vállakozó és nem kifizetõhely?

A kérdező hozzászólása: köszönöm. akkor is a cégnél kell leadni ha ez egyéni vállakozó és nem kifizetõhely?
Igen, te adózol, igénybe tudod venni. Itt a nyomtatvány: http://www.anyabarat.hu/wp-content/uploads/2011/01/adoeloleg..
A kérdező hozzászólása: köszönöm. és meg is éri igénybe venni? mert annyi minden negativat olvasok a neten hogy már teljesen be vagyok zavarodva. a könyvelönk meg azt mondja h nem lehet, mert a tgyás és gyed adomentes :S háát nemtudom mit kinek higgyek, és legfõképp h hogy tegyek.
max gyed adója kb 6 ezer 78knekem 6 ezer valamennyi), tgyás is adózik, de csk az adó erejéig vehetd igénybe az adókedvezményt.
Már ne haragudjon meg a könyvelõd, de akkor nem igazán ért ehhez a részéhez.. A Tgyás, Gyed is jövedelem, és bizony adózik, csak kevesebbet, mint a "normál" bér. De ahhoz, hogy igénybe tudd venni az egészet, a max gyedet kell kapd, bruttó 109 E Ft-ot 1 gyerek esetén. Nincs olyan, hogy megéri/nem éri, csak akkor, ha nincs ennyi jövedelmed, akkor érdemes a párodnak kérni. (Feltéve, ha neki több van..)
12:29-es vagyok. Még annyit, hogy ezt pont ma, a HR-es kollegámtól kérdeztem meg (én is gyeden vagyok). Az elsõ válaszoló által belinket nyomtatványt kell kitölteni- nyilatkozni kell- különben nem kapod meg. Vmint a párod munkáltatójának is látni kell, hogy melyikõtök igényli. Amúgy meg is lehet osztani az összeget, ha pont úgy jön ki, hogy mindkettõtöknél csak mondjuk a fele tud lejönni az adótokból. Illetve több gyerek esetén a gyerekek után is megosztható, úgy, hogy egyik után Te, a másik után a párod kéri.
Apa jelen esetben nem adózik, hisz nyugdijas. A könyvelõ meg nem ért a szakmájához. A TGYÁS és a GYED pont úgy adózik, mint a fizetésed. Nem jobban, nem roszabbul, nem kevesebbet. Vagyis mivel az összeg kevesebb, mint a béred, igy valóban kevesebb az adód is... Szóval töltsd ki a nyomtatványt és add le a cégednél!
11:56-os én is holnap megyek be a munkahelyemre kitölteni


Ha már lassan 3 éve szültem (2008. dec. Végén), és most fogok 2 héten belül megint, a tgyás papírokat akkor is a munkahely tölti ki?

Azt mondta az ügyintéz?, nem a fizumból fogják számolni, hiszen már 2008. okt óta táppénzen voltam, majd dec-t?l tgyáson, majd gyeden, most gyesen...de akkor minek a foglalkoztatói igazolás stb?....mert erre viszont nem tudott válaszolni.

Legjobb válasz: Ha kifizetõhely a munkahelyed,akkor nekik kell ezt intézni! Neked egyedül a dokitól kell a papír,és ha megszülsz,akkor az anyakönyvi kivonat másolatát kell leadnod a munkahelyeden- hogy a taj kártyája kell e a kicsinek,arra nem emlékszem,de a többiben biztos vagyok! Könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Üdv:2gyerkõcös,36hkm.

Ha kifizetõhely a munkahelyed, akkor nekik kell ezt intézni! Neked egyedül a dokitól kell a papír, és ha megszülsz, akkor az anyakönyvi kivonat másolatát kell leadnod a munkahelyeden- hogy a taj kártyája kell e a kicsinek, arra nem emlékszem, de a többiben biztos vagyok! Könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Üdv:2gyerkõcös, 36hkm.
A kérdező hozzászólása: igen. de a munkahelyem nem kifizetõhely.
Idézem az Oep- tõl: Ha a foglalkoztatónál társadalombiztosítási kifizetõhely nincs, a foglalkoztató a terhességi- gyermekágyi segélyre vonatkozó kérelem elbírálásához "foglalkoztatói igazolás"-t állít ki, és azt a biztosított által benyújtott igazolásokkal együtt 5 napon belül a székhelye (telephelye) szerinti illetékes egészségbiztosítási szakigazgatási szervnek megküldi. A foglalkoztató a foglalkoztatói igazolást 2 példányban köteles kiállítani, és annak egy példányát 5 évig megõrizni. A foglalkoztató a kérelem, illetve igazolások átvételét (beérkezését) hitelt érdemlõ módon köteles igazolni. Ahogy értelmezem, Te töltöd ki a t.gyás igénylõ papírt, és beadod a munkahelyednek az orvosival együtt. Innentõl Õk intéznek mindent! Remélem tudtam segíteni!
Ja, és a gyes-rõl ne feledkezz el lemondani! Mert ha nincs meg a Mák-tól a papír, hogy nem jár a gyes, akkor nem adják meg a t.gyás-t! Mi ezzel majdnem megszívtuk! 2 éve amikor intéztük, akkor a mák csak nekem küldött határozatot, az oep-nek nem. Az oep addig nem adta meg a t.gyás-t amíg a kezükben nem volt az igazolás! 2 hónap után közölték, hogy amit én kaptam, annak a fénymásolata is elég! 2 hónapig nem kaptunk semmit a családin kívül! Könnyû szülést és egészséges kisbabát!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :) ))

Megkapom akkor is a gyedet illetve a tgyást, hogyha megvan az elmúlt 2 évben a 365 biztosított napom amiből 300 kb. munkahelyi és a többi nappali oktatási biztosítottság, de a munkahelyi az szülés előtt 5 hónappal megszűnt?

és csak oktatási van. Ilyenkor mi a teendő és hogy működik ez?

Legjobb válasz: A nappali oktatásból maximum 180 nap szímtható be. Tgyásnál feltétel, hogy a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szülj.

A nappali oktatásból maximum 180 nap szímtható be. Tgyásnál feltétel, hogy a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szülj.
Ha el tudsz még menni álláskeresésire a szülés elõtt, akkor igen.
A kérdező hozzászólása: akkor ha július közepén szülök, akkor mikor kéne elmennem álláskeresésire?
A kérdező hozzászólása: illetve most olvasom, hogy 365 nap munkaviszony kell az álláskeresésihez, mivel nekem csak 300 van igy nem mehetek el, és a tgyást. gyedet sem kapom meg? :(((
Még mindig nappalin tanulsz?
Írd meg nekem dátumokkal privátban, hogy mikor dolgoztál, mikor tanultál, mikor szülsz. Megoldjuk :)

Mi lesz a TGYÁS alapom, illetve a GYED-em alapja? Felmondja e a gyest és menjek vissza dolgozni, hiszen van szabadságom is? Ha visszamegyek és szabadság után elmegyek táppénzre, ha szükséges akkor az lesz a gyedem alapja? Köszönöm a segítséget

2010. decemberében szültem, júliusra várom a következő babámat.

Legjobb válasz: Hát, menj táppénzre. Ne lépd túl idén a 180 nap gyest, különben lehet, hogy a minimálbér lesz az alapod a gyednél. A tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, mivel nem lesz 180 bérezett napod. Ha most eljössz táppénzre, akkor a gyed alapja is a tgyás alapja lesz, vagyis a szerzõdés szerinti béred. Persze mehetsz szabira is és utána táppénzre. Lényegében a tgyás és gyed összegében nem változtatna, hiszen valójában nem dolgozol. Tehát az alapod a tényleges jövedelmed, vagy a szerzõdés szerinti béred lesz, de a gyest már szerintem mindenképp mond le, be haladd meg a 180 napot.

Hát, menj táppénzre. Ne lépd túl idén a 180 nap gyest, különben lehet, hogy a minimálbér lesz az alapod a gyednél. A tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, mivel nem lesz 180 bérezett napod. Ha most eljössz táppénzre, akkor a gyed alapja is a tgyás alapja lesz, vagyis a szerzõdés szerinti béred. Persze mehetsz szabira is és utána táppénzre. Lényegében a tgyás és gyed összegében nem változtatna, hiszen valójában nem dolgozol. Tehát az alapod a tényleges jövedelmed, vagy a szerzõdés szerinti béred lesz, de a gyest már szerintem mindenképp mond le, be haladd meg a 180 napot.
Ha decemberben kezdted a GYES-t, akkor gyorsan mondd le, nehogy meghaladd a 180 napot.A legjobban úgy jársz, ha kiveszed a szabadságot, majd a TGYÁS igényléséig elmész táppénzre. De ne felejtsd el bejelenteni (lehetõleg írásban) a munkáltatódnak a terhesség tényét, mert csak akkor vagy védett. A táppénz nem lehet a TGYÁS és a GYED alapja, azt nem veszik figyelembe a számításnál. Mivel viszont idén már nem lesz 180 bérezett napod, a számítás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz. (ebben a pótlékok és az egyéb juttatások nem szerepelnek)

Ha szülés elött pár nappal igényelem meg a Tgyás-t, akkor azt onnantól is fogom kapni vagy csak majd a szüléstől számolják? Ill. most táppénzen vagyok, és akkor az is megszűnik a Tgyás igénylésével?

Legjobb válasz: Amikor megigényled, akkortól jár. Be kell írni a papírra, hogy melyik naptól kéred. De ha a szülés elõtti dátum az igénylés dátuma, akkor más dokumentumok kellenek hozzá, mint ha a szülés után igényelnéd meg. A táppénz és a tgyás nem megy együtt, vagy ez vagy az. Ha megigényled a tgyást, a táppénz nem jár. Azért, mert mindkettõ a kiesõ jövedelmet hivatott pótolni.

Amikor megigényled, akkortól jár. Be kell írni a papírra, hogy melyik naptól kéred. De ha a szülés elõtti dátum az igénylés dátuma, akkor más dokumentumok kellenek hozzá, mint ha a szülés után igényelnéd meg. A táppénz és a tgyás nem megy együtt, vagy ez vagy az. Ha megigényled a tgyást, a táppénz nem jár. Azért, mert mindkettõ a kiesõ jövedelmet hivatott pótolni.

Ha a tgyas alatt szünik meg a munkahelyem, akkor a tgyast és a gyedet is kapom?

Sziasztok! 2014 január 20.-ra vagyok kiírva szülésre de december 31.én megszünik a határozott szerződésem.Én úgy számoltam hogy december 24-től elmehetek tgyasra(28 nappal szülés elött),de mivel 31-én megszünik a munkahelyem így kapom majd tovább a tgyast és a gyedet?Ha minden igaz,én úgy olvasgattam hogy passzív gyedet kapok,amit nem tudom miben más a normálisnál.Valamint nekem jan 11-től márc 11 ig munkanélkülin voltam,itt megszakadt a munkaviszonyom 30-nál tovább,így a tgyasom alapját miből számolják ki?A 2012 évből vagy a 2013 évből,ha még most dec 24-én igényelem.Köszönöm előre is a válaszokat

Legjobb válasz: Szia! Ha tgyás alatt szûnik meg a munkahelyed, akkor járni fog tovább a tgyás és passzív gyedet fogsz kapni. A passzív gyed azt jelenti, hogy nem lehet tovább vinni, vagyis ha a passzív gyed alatt újból teherbe esel, a 2. babával már nem leszel jogosult gyedre. Ha volt 30 napnál több megszakításod, akkor a megszakítás elõtti jövedelmet nem veszik figyelembe. Ebben az esetben a 2013-as jövedelembõl fognak átlagbért számolni, ha van 180 bérezett napod 2013-ban. Ez meglesz, ha szeptember 11-ig biztosan nem mész táppénzre, ha meg decemberig dolgozol, akkor mindenképp a 2013-as átlagbéred lesz az alap.

Szia! Ha tgyás alatt szûnik meg a munkahelyed, akkor járni fog tovább a tgyás és passzív gyedet fogsz kapni. A passzív gyed azt jelenti, hogy nem lehet tovább vinni, vagyis ha a passzív gyed alatt újból teherbe esel, a 2. babával már nem leszel jogosult gyedre. Ha volt 30 napnál több megszakításod, akkor a megszakítás elõtti jövedelmet nem veszik figyelembe. Ebben az esetben a 2013-as jövedelembõl fognak átlagbért számolni, ha van 180 bérezett napod 2013-ban. Ez meglesz, ha szeptember 11-ig biztosan nem mész táppénzre, ha meg decemberig dolgozol, akkor mindenképp a 2013-as átlagbéred lesz az alap.
én még csak annyit tennék hozza hogy elvileg ha munk.megszünése utani 42napban megszülsz akkor ugyanugy jar a gyed.csak ez a passziv.tehat februar 10ig tuti megszülsz akkor kapod majd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ akkor végül is így még jó lesz, igen december 24.ig szeretnék dolgozni, a 2.baba miatt nem valmi jó hír de ez van.Abban tudnál még segíteni hogy, ha ebben az idõszakban márc 11tõl- áprilisig volt még egy 12 napos megszakításom, (ott semmit nem kaptam)az gond-e, és hogy végül is hogy számoljak összeadjam a bérezett napokat ami egy hónapban pl 20 nap és átlagoljam hónapra és annak a 70%-a.?
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Én azt hallottam, hogy ezt a 30 napos szabályt már eltörölték tavaly.... Szerintem különben sétálj el egy OEP (vagyis most már az adott megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási blablabla szerve....) ügyfélszolgálathoz és ott segíteni fognak. Én telefonon kérdeztem tõlük 1-2 alkalommal és mindig nagyon segítõkészek voltak.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam bemegyek az államkincstárba úgy tudom ott is megtudják mondani ezeket a dolgokat..
Gondolom ott is tudnak segíteni, de a TGYÁS-t és a GYED-et az Egészségbiztosítási Pénztár állapítja meg és utalja, mivel ezek egészségügyi pénzbeli ellátásoknak minõsülnek. Én ezért javasoltam az OEP ügyfélszolgálatot.
Szia, a 42 nap, amit írtak nem jó a gyedhez. Ha a munkaviszonyod megszûnik, és 42 napon belül szülsz, akkor a tgyás jár, de a gyed nem. Ilyenkor a tgyás passzív. Ha december 24-tõl elmégy tgyásra (nagyon helyesen :D ) Akkor a tgyásod rendesen kapod, és ekkor lesz passzív a gyeded. Ahogy az elsõ válaszoló írta. És a te esetedben a 12 nap még nem számít megszakításnak, mert április elõtt szülsz, tehát a tgyás alapja 2012, a gyed alapja 2013 lesz.
ja bocsi akkor nem jol emlékeztem biztos.nem tom mért a gyedre emlékszem 42napnak

Márc.31 szól a hat. Idejű szerződésem. Simán meg van a 180 nap biztosított jogviszonyom, de ha elmegyek munkanélküli segélyre, akkor is csak 3 hónapig leszek ellátott. Mit tegyek, hogy TGYÁS-t és GYED-et kapjak?

Legjobb válasz: Tgyáshoz, gyedhez a szülést megelõzõ két évben legalább 365 nap kell. A 180 nap a régi szabály volt, most csak akkor elég a 180 nap ha valaki tanult elõtte. Igazából azon múlik a dolog, hogy meg van-e 365 napod, ha meg van akkor úgy kellene a munkaügyre bejelentkezni, hogy a szülés napján még biztosan jogosult legyél munkanélküli ellátásra, mert akkor jogosult lehetsz tgyásra illetve gyedre is.

Tgyáshoz, gyedhez a szülést megelõzõ két évben legalább 365 nap kell. A 180 nap a régi szabály volt, most csak akkor elég a 180 nap ha valaki tanult elõtte. Igazából azon múlik a dolog, hogy meg van-e 365 napod, ha meg van akkor úgy kellene a munkaügyre bejelentkezni, hogy a szülés napján még biztosan jogosult legyél munkanélküli ellátásra, mert akkor jogosult lehetsz tgyásra illetve gyedre is.
Csatlakozom az elsõhöz. Ha nincs meg a 365 napod, akkor sehogyan sem fog járni a tgyás és a gyed. Mikorra vagy kiírva? És mikortól dolgozol?
A kérdező hozzászólása: 2009. októberétõl dolgozom, így a 365 nappal nincs gond.Viszont kiírva augusztus 2-re vagyok.
Szia! Mintha én tettem volna fel a kérdést...Csak én aug végén fogok szülni.Én azt találtam ki, hogy nem jelentkezek be egybõl a munkanélkülire, majd csak június közepe felé, és 28 nappal a szülés elõtt megigényelem a Tgyást...és még idõ is marad a munkanélkülibõl...Csak a könyvelõ valami olyasmit hadovált, hogy gondoljam meg mert akkor a GYED igénylés 2013-ba lesz és így a 2012-t veszik alapul...nem fejtette ki még bõven, h mire gondolt itt pontosan...A bérem nem változott, 2007 óta folyamatos a munkaviszonyom, és úgy tudom GYED-hez a szülést megelõzõ 2 évben kell meglennie a 365 napnak...Valaki érti mire gondolt, vagy én nem értem csak?
Ha augusztus 2-re vagy kiírva, akkor május közepe elõtt nem érdemes kérned az álláskeresésit, hogy járjon a gyed is, ne csak a tgyás. Esetleg azt megteheted, hogy 30 napon belül kéred, és megigényled a tgyást 28 nappal a szülés várható idõpontja elõtt - így két legyet is ütsz egy csapásra: egyrészt folyamatos lesz a biztosítotti idõd, nem lesz benne 30 napnál hosszabb megszakítás, másrészt (emiatt) mind a tgyás mind a gyed alapja a tavalyi jövedelmed lesz. A lényeg, hogy mikor szülsz, (vagy mikor igényled a tgyást) akkor kapd az álláskeresésit, és maradjon pár napod a tgyás lejárta után, mert gyedre csak akkor leszel jogosult, ha álláskeresési támogatásban részesülsz, amikor igényled. Utolsó: nem tudom, mit magyarázott, mert neked a gyed igénylésed mindenképpen átcsúszik 2013-ra. És mivel nem lesz folyamatos a jogviszony (30 napnál hosszabb lesz benne a megszakítás), a korábbi jövedelmedet nem is fogják figyelembe venni, hanem a gyed alapja a minimálbér lesz, a tgyás alapja meg az álláskeresési alapjának 30-ad része. Viszont ez még mindig több, mint a gyes.

Ha a két baba közt nem megyek vissza dolgozni akkor is tgyás majd gyed jár a második babára?

Tervezzük a kistestvért a kisfiam mellé és ugye most el?ször tgyást kaptam,most meg gyedet,míg a kisfiam betölti a kett?t.Ha nem megyek vissza dolgozni a kistesó érkezése el?tt akkor is így lesz vagy akkor már csak gyes-t adnak?Tudja valaki hogy van ez?Mert sajnos nem mindegy...

Legjobb válasz: Ha nem szûnt meg a munkaviszonyod, akkor jár tgyás és gyed is. Összegek: az érvényes munkaszerzõdésed bruttójából számolnak, azzal, hogy a tgyásnak is van ebben az esetben maximuma (mindenkori minimálbér *2*0,7=gyed max).

Ha nem szûnt meg a munkaviszonyod, akkor jár tgyás és gyed is. Összegek: az érvényes munkaszerzõdésed bruttójából számolnak, azzal, hogy a tgyásnak is van ebben az esetben maximuma (mindenkori minimálbér *2*0, 7=gyed max).
Az elsõ válasz teljesen jó, miért emelted ki a kérdést újra?
Én is így tudom. Újra tgyás és gyed jár.
Az OEP-ben hasonló infóval láttak el, a munkahelyemen a munkaügyis viszont azt mondta, hogy ebben az esetben már az elõzõ év alapján számolnak, azaz a gyedem lesz a számítás alapja.....na most akkor hogy van ez? Bocsi hogy itt kérdezem, de lehet olyat kérni hogy az OEP vizsgálja felül, ha a munkahelyemen keresztül rosszul számolnak?
utolsónak: Igen, az oepnél kérhetsz felülvizsgálatot. Egyébként pedig a munkaügyisnek nagyon jól kéne tudnia, de ha ez kimaradt volna, akkor ajánlom figyelmébe az oep honlapján fellelhetõ információkat. Még jobb, ha te meglobogtatod a nózia elõtt. Az alap tézis, amit jobban kéne tudnia, mint a gyerekeknek az egyszer-egyet: Egyik ellátás sem lehet alapja egy másik ellátásnak! http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. 8. oldal közepe: Ha az anyuka nem rendelkezik a terhességi-gyermekágyi segélyre jogosultságot megelõzõ évben és a szülési szabadság kezdõ napját közvetlenül megelõzõen sem 180 naptári napi, figyelembe vehetõ jövedelemmel, akkor a terhességi-gyermekágyi segély napi összegének alapja a jogosultság kezdõ napján érvényes minimálbér kétszeresének (2010-ben 147.000 Ft) harmincad része. Ha azonban a biztosított – egészségbiztosítási járulékalapot képezõ – tényleges jövedelme az irányadó idõszakban nem éri el a minimálbér kétszeresét, akkor a terhességi-gyermekágyi segélyt a tényleges, ennek hiányában pedig a szerzõdés szerinti jövedelem alapján kell megállapítani.
15:48-nak: Tehát ha én 2008 májusában szültem, határozatlan idõre szól a munkaviszonyom 2004-tõl és br.300 000 volt a fizum, akkor ezt fogják a másodiknál is figyelembe venni? Ha most májusban lejár a gyedem, akkor fölösleges visszavetetnem magamat a bent levõ szabikra? Bár lesz kb 4 hónap a köv. szülésig....a táppénzt is hasonlóan számolják, úgy értem az akkori besorolási bérem alapján? Bocsi a kérdezõtõl, hogy tovább görgetem a fonalat, de szerintem ide vág valamennyire ez is.
ISTENEM!!!!!Végre valaki, aki épkézláb választ tud adni :) Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!