Találatok a következő kifejezésre: Akkor is a kislányomat, ha a (75 db)

Miből veszem észre, hogy kiürült a mellem? Kislányom akkor is a cicimen lóg ha már nem szopizik, csak tartja a szájában, így egy szoptatás akár 45 percig is eltarthat. Utána fél óra míg elalszik, majd fél óra múlva felkel, mert éhes.

Legjobb válasz: Egyet értek az elõttem lévõvel. Nem volt véletlen a 3 óránkénti szoptatás. Egyrészt, mert valóban fel kell dolgoznia a babának a tejet, másrészt, anyukának újra termelnie kell a jó minsõségû tápláló tejet, harmadrészt pedig a baba életében beáll a rendszeresség. Mikor én szültem, akkor kezdték ezt az akkor eszik amikor akar dolgot, és én is így etettem. Sajnos a tejem össze-vissza folyt, az elsõ 3 hónapban olyan voltam, mint egy alvajáró, 1 évesen még nem aludta át az éjszakákat, délutáni alvása sem volt az igazi. Szóval nehéz volt rendszert vinni az életébe. Próbálj áttérni szerintem te is valamilyen rendszerre, ha lesz még babánk, mi is következetesebbek leszünk.

Egyet értek az elõttem lévõvel. Nem volt véletlen a 3 óránkénti szoptatás. Egyrészt, mert valóban fel kell dolgoznia a babának a tejet, másrészt, anyukának újra termelnie kell a jó minsõségû tápláló tejet, harmadrészt pedig a baba életében beáll a rendszeresség. Mikor én szültem, akkor kezdték ezt az akkor eszik amikor akar dolgot, és én is így etettem. Sajnos a tejem össze-vissza folyt, az elsõ 3 hónapban olyan voltam, mint egy alvajáró, 1 évesen még nem aludta át az éjszakákat, délutáni alvása sem volt az igazi. Szóval nehéz volt rendszert vinni az életébe. Próbálj áttérni szerintem te is valamilyen rendszerre, ha lesz még babánk, mi is következetesebbek leszünk.

Ha nagy és lógós a mellem, akkor megóvhatom a kislányomat attól, hogy lógjon neki is?

Nagymamámnak, anyukámnak és nekem is nagy és lógós a mellünk... :(

Legjobb válasz: Milyen jófej anyuka vagy. De tényleg :) igazából szerintem melltartóval nem segíthetsz rajta, mert azok ugyanúgy gyengítik a mell kötõszöveteit és azért fognak lógni, viszont melltartó nélkül is gyengülnek ezért itt akármit csinálsz, nem fog mûködni. Speciális torna viszont segíthet neki. Szerintem elsõ körben járasd el úszni.

Milyen jófej anyuka vagy. De tényleg :) igazából szerintem melltartóval nem segíthetsz rajta, mert azok ugyanúgy gyengítik a mell kötõszöveteit és azért fognak lógni, viszont melltartó nélkül is gyengülnek ezért itt akármit csinálsz, nem fog mûködni. Speciális torna viszont segíthet neki. Szerintem elsõ körben járasd el úszni.
Hát, édesanyámnak nagy mellei vannak, és lógnak, az õ édesanyjának ugyanolyanok, és az enyém is nagy lett. Nekem édesanyám azt mondta, hogy próbáljuk ki azt, hogy ne hordjak melltartót rögtön, mert szerinte õ is ott rontotta el, hogy rögtön melltartó, amint elkezdett nõni. Én top-okat hordtam nagyon sok ideig, tesi órán pedig sport melltartót. Néha magamra kaptam egy-egy melltartót is persze, de ez elég ritka volt. Most 25 éves vagyok, és szerintem, meg édesanyám szerint sem lógnak annyira a melleim. Persze mivel nagyobb, az lehetetlen hogy szépen feszesen ott "üljenek" a mellkasomon...de az tény, hogy nem lóg annyira és viszonylag szépen áll. Ha már kis kora óta melltartót kezd el hordani, semmi sem lesz hozzászokva ahhoz, hogy feszesen tartsa a melleket, mert egyfolytában tartja helyette valami más. Ugyanakkor a top miatt pedig nem lógnak egyfolytában, valamennyire kordában vannak tartva, de mégsem úgy mint egy melltartónál, hogy az tartja helyettem a melleimet, Na ebbõl kiindulva szerintem nem kell azt a melltartót rögtön annyira eröltetni.
A melltartó nagyon fontos, azonnal, hogy van melle, ha 12 éves kortól, akkor akkor, nem a kort kell nézni. Szerintem nem helyes az az elmélet, hogy káros a melltartó használata, mert a formán az ront, ha a mellet a saját súlya lehúzza! Én még éjszaka is hordok melltartót, és azért kinéz valahogy (D kosár) Ráadásul tinikorban baromi gyorsan nõ és nehezebb is lesz. Nekem is szóltak 13 évesen a konditeremben, hogy sürgõsen kezdjek el hordani, és lehetõleg ne fussak, ugráljak. Igazság szerint a kislánynak el kéne ezeket kerülnie, csak hát tudom, hogy suliban erre nincs lehetõség tesiórán. (Valami trükkel felmentetni, és más mozgásformára iratni, ahol nem fut, nem ugrál?) Mert nincs az a sportmelltartó, ami tényleg lefogja neki futáskor... Vagy akkor vegyen akár 2 melltartót egymásra, fontos lenne megoldani, hogy a mellei ne mozogjanak egyáltalán ugráláskor vele együtt.. (Én már arra is gondoltam anno, hogy odafáslizom :S ) Neked azt tanácsolom, miért nem veszel egy jó félkosaras push up melltartót? Fontos, hogy ne egy réteg anyag legyen, hanem ez a vastag, erõs, (a szivacsbetétet kiszedheted belõle) és ne háromszög alakú legyen, a melled felsõ részére ne feküdjön rá - a 2 melled közti rész csak egy csík legyen, oldalról nagyon szépen felnyomja, mindjárt másképp fognak állni a ruhák, tapasztalat ;) Talán bikiniben is tudsz ilyet csináltatni, nekem is van hasonló.
Szia! Szerintem nem 100% biztos, hogy neki is nagy mellei lesznek, erre az én példám: nagymamámnak nagy mellei voltak, anyukámnak szintén nagyok vannak, nekem, meg nõvéremnek meg átlagos méretûek, sõt talán tesómé még kicsinek is mondható. Ez nem tudom mitõl függ, de egy nagyon aranyos, és lelkiismeretes anyuka lehetsz, ha már gondolsz a lányodra:)
Hiába, akit megáldott a természet, az sem biztos, hogy szerencsés. :) Sajnos, a dús keblekre a gravitáció is jobban hat (tapasztalat). Sokat segít, hogy amint elkezd nõni a melle, rögtön hord valamit a mellei érdekében. Kezdetben topot, aztán jöhet a megfelelõ melltartó. Mindenképpen érdemes jó minõségû, pamut alapanyagú holmit venni, testnevelés órára pedig külön sportmelltartót is beszerezhettek. Próbáld a helyes tartást is hangsúlyozni, mert az is sokat segít. De a torna, úszás egyébként is érmes. Tényleg jó fej mami vagy, bár az én anyám lett volna ilyen annak idején!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is:$ hát igen..én is túl késõn kezdtem el melltartót hordani, hála a konzervatív nevelésnek meg a "minek melltartót egy 13 évesnek?" szövegnek.. lehet itt rontotta el az én anyukám.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem reménykedek benne, hogy nem lesznek nagyok a mellei... Bár mondjuk én sem és a felmenõim se valami vékonyak, szóval ha a kislányom nem lesz duci, akkor lehet a melle se nõ meg :) Hát nem tudom, majd elválik, ez még a jövõ zenéje, hisz még pici:) köszönöm szépen:) és a választ is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Hát igyekszem megóvni a lányomat attól, hogy õt is csúfolják, mint engem... :( de milyen hülye vagyok, hogy az úszás eszembe sem jutott:) nagyon jó ötlet:D köszönöm :) további ötleteket várok :)
A kérdező hozzászólása: Jajj nekem...milyen ellenkezõ válaszok :( Most akkor döntse el az ember hogy mi a jó :D Köszönöm a válaszokat amúgy:) A 4. válaszolónak mondanám, hogy nekem melltartóban jól állnak a cicik, mivel magamnak már én választom a melltartót és olyat veszek amibe szépen domborodik:) Csak lánykoromban vette mindig anyukám nekem a melltartókat és hát akkor sajnos nem push-upokat hozott haza... :D
Én nem hordok melltartót (kivéve, amikor fehér blúzban kell megjelennem és amikor a tejem folyt a szoptatás miatt), 3 gyermeket szoptattam, mégsem lógnak a melleim. Szerintem ez sajnos genetika. Lehet rajta javítani, de az adottságokat örökli az ember.
Én is édesanyámtól örököltem a nagy melleket, és ott rontottam el, hogy csak 15 éves koromban kezdtem melltartrót használni, akkor is csak piaci olcsókat. Mire benõtt a fejem lágya, akkorra már annyira megnyúltak a melleim, hogy már csak mûtéttel lehetne feljebb emelni õket. Most már rendes, jól tartó, márkás melltartót viselek, fürdõruhában is olyan bikinit, aminek normális, kosaras felsõrésze van, és ha lányom lesz, oda fogok figyelni rá, hogy amint megnõ a melle, azonnal megfelelõ melltartót vegyünk neki. Egyébként elõttem már mindent leírtak: a két melltartót, a sportmelltartót, az úszást, hogy ne ugráljon. Csatlakozom hozzájuk. És tényleg nagyon jófej mami vagy szerintem is. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kedves utolsó! Akkor te is úgy jártál, mint én... De majd a lányaink:) Bár a genetikán nem tudunk változtatni , de legalább mindent megpróbálunk:)

Ha kislányom most tölti a két évet, de most terhes lennék akkor a második baba születéséig GYED-et vagy akkor is csak a GYES-t kapnám?

Miután a baba megszületne milyen juttatást lehetne igényelni? Újbol GYED GYÁS? vagy akkor már csak a GYES?

Legjobb válasz: Szia! Most hogy kislányod betölti a 2.évét gyest igényelhetsz csak kislányod 3 éves koráig.Azonban ha terhes vagy a másodikkal jobban jársz ha elmész táppénzre,nem mindegy hogy huszon ezret kapsz vagy a Nettó béred 70%át,és mikor megszülsz kezdõdik minden elõrõl tgyás igénylés 6hón át,majd gyed....Sok sikert a másodikhoz. Ja,hanem tudsz tápénzre menni sehogysem akkor gyest igényelj,és ha megvan a 2.baba a gyest le kell mondani és tgyást igényelni:-))

Szia! Most hogy kislányod betölti a 2.évét gyest igényelhetsz csak kislányod 3 éves koráig.Azonban ha terhes vagy a másodikkal jobban jársz ha elmész táppénzre, nem mindegy hogy huszon ezret kapsz vagy a Nettó béred 70%át, és mikor megszülsz kezdõdik minden elõrõl tgyás igénylés 6hón át, majd gyed....Sok sikert a másodikhoz. Ja, hanem tudsz tápénzre menni sehogysem akkor gyest igényelj, és ha megvan a 2.baba a gyest le kell mondani és tgyást igényelni:-))


Ha a 20. hétig 3 orvos is azt mondta hogy kislányom születik, akkor mekkora az esély hogy valóban az lesz?

Én kisfiút szerettem volna, reménykedhetek még? Igaz, az a fontos hogy egészséges a babám :-)

Legjobb válasz: Azért nem hiszem, hogy 3 orvos is téved.Szerintem akkor kislányod lesz.Hidd el bármi lesz ugyanúgy fogod imádni.

Azért nem hiszem, hogy 3 orvos is téved.Szerintem akkor kislányod lesz.Hidd el bármi lesz ugyanúgy fogod imádni.
Szia. Nekem 30. hétig kislányt láttak, 30. héten viszont megmutatta a kukiját!
Nekünk egészen tegnapig azt mondták az orvosok, hogy kisfiú viszont tegnap voltunk uh-on ahol a doki azt mondta h szerinte kislány!Szóval most újra két esélyes a dolog!Az a lényeg h egészséges legyen!100% csak akkor lesz ha megszületik! 30 hetes pocis
Legtöbbször az az eshetõség áll fent, hogy a kislányból kisfiú lesz. Ugyanis a fütyit elég nehéz összekeverni a nunival. Mi biztosan a 19. héten tudtuk meg, hogy kisfiúnk lesz, és nagyon jól látszódott már a 2D-s UH-n is, hogy fütyije van. Ha 3 doki szerint is kislány, akkor nagy valószínûséggel kislány. A nuni az UH-n 3 csíkocska, míg a fütyi totál felismerhetõ. 22 hetes kismama
Szia!Nemrég szült egy ismerõsöm, mindvégig lánynak mondták(több helyen), nem is volt fiú nevük.Mikor megszületett az apukának haza kellett szaladni valami nem rózsaszin cuccért, mert fiú lett...szóval ez még változhat.

Tenyleg lelassul a babak hosszanak növekedese egy idö utan? Ha a most 8 honapos kislanyom 75cm hosszu, akkor varhato, hogy felnött koraban is magas lesz?

Legjobb válasz: Ha logikusan gondolkozol, mar meg is kapod 1. kerdesedre a valaszt. Persze, hogy lelassul. 1 eves korukig nagyon gyorsan nonek. Lanyom 10 honapos koraig 1cm-t nott havonta. Mi alacsonyak vagyunk megis 54 cm-rel szuletett. Most ott tartunk, hogy 3-6 honap alatt no egy cm-t. Jovo honapban lesz 2 eves es most 82cm. Igazabol 1.5 eves korara erte el ezt a magassagot majdnem, mert akkor volt 80cm. Szoval masfel ev alatt 26cm:D Ha magasak vagytok ti is, eleg valoszinu, hogy o is az lesz, lehet, hogy ugyanannyi ido alatt a tied tobbet fog noni, mint az enyem. Ismerek egy kislanyt, 4 honappal idosebb az enyemnel, ot folyton 3-3,5-nek nezik.

Ha logikusan gondolkozol, mar meg is kapod 1. kerdesedre a valaszt. Persze, hogy lelassul. 1 eves korukig nagyon gyorsan nonek. Lanyom 10 honapos koraig 1cm-t nott havonta. Mi alacsonyak vagyunk megis 54 cm-rel szuletett. Most ott tartunk, hogy 3-6 honap alatt no egy cm-t. Jovo honapban lesz 2 eves es most 82cm. Igazabol 1.5 eves korara erte el ezt a magassagot majdnem, mert akkor volt 80cm. Szoval masfel ev alatt 26cm:D Ha magasak vagytok ti is, eleg valoszinu, hogy o is az lesz, lehet, hogy ugyanannyi ido alatt a tied tobbet fog noni, mint az enyem. Ismerek egy kislanyt, 4 honappal idosebb az enyemnel, ot folyton 3-3, 5-nek nezik.
Ja, az lemaradt, hogy azert nezik annyinak mert olyan magas.
Nekem azt mondta a doki, hogy számítsunk rá, hogy magas lesz a lányunk. Egy éves korára nõtt 30 centit. Most lesz 16 hónapos, 82 centi magas. Mindenki idõsebbnek nézi. :) Neki volt olyan hónap, hogy nõtt 6 centit. :)
Ti milyen magasak vagytok? A gyermek is azt fogja örökölni, bár tapasztalat szerint minden nemzedék egy kicsivel magasabb a szüleinél. A lányom 4 évesen 110 cm, a kiscsoportban õ a legnagyobb, de én is így voltam ezzel, szóval nincs min meglepõdni. De valóban 1 éves kor felett lelassul a növekedés.
A kérdező hozzászólása: Akkor kb. 1 éves koráig fog ilyen ütemben nõni. 50 cm-rel született, úgyhogy 8 hónap alatt nõtt 25 centit. Én 177vm magas, férjem 180 körül van.

Ha nem szeretném bölcsibe adni a kislányomat, viszont el kell mennem dolgozni, akkor a nagymama is kaphatja a gyest?

Kislányom 1 éves lesz, sajnos most is csak Gyest kapok (hiába dolgoztam évekig, de ez egy másik történet)! Anyagi helyzetünk miatt jövő nyáron munkát kell keresnem. A most részemre kapott Gyest lemondhatom és igényelheti valamelyik nyugdíjas nagymama? Mik a feltételek? Köszönöm!

Legjobb válasz: Igen, de akkor az õ otthonában kell a gyerekre vigyáznia. Nálunk a szomszéd néni volt gyesen így, minden reggel hozták a kislányt. De a GYES nem jár munkaviszony mellett is? Mert én kaptam úgy is, hogy a gyerek bölcsiben volt és én dolgoztam, akkor változott a jogszabály... most nem tudom mi van, azóta visszacsinálták??? Viszont a nagyszülõk benne lennének? Mert egy 1 éves gyerek egyre aktívabb, a nagymamák pedig fáradékonyak. Ha pedig valamelyik lebetegszik, akkor bajban lehetsz... A bölcsi nem rossz amúgy, érdemes lenne beadni és a nagymamákat a betegségekre tartogatni..

Igen, de akkor az õ otthonában kell a gyerekre vigyáznia. Nálunk a szomszéd néni volt gyesen így, minden reggel hozták a kislányt. De a GYES nem jár munkaviszony mellett is? Mert én kaptam úgy is, hogy a gyerek bölcsiben volt és én dolgoztam, akkor változott a jogszabály... most nem tudom mi van, azóta visszacsinálták??? Viszont a nagyszülõk benne lennének? Mert egy 1 éves gyerek egyre aktívabb, a nagymamák pedig fáradékonyak. Ha pedig valamelyik lebetegszik, akkor bajban lehetsz... A bölcsi nem rossz amúgy, érdemes lenne beadni és a nagymamákat a betegségekre tartogatni..
Igen, ha a gyerek elmúlt 1 éves, akkor nyugdíjas nagyszülõ mehet gyesre, de semmit nem dolgozhat mellette a gyerek 3 éves koráig. Ha nagyszülõ igényli a gyest, a gyerek nem mehet bölcsibe. Egyébként, te mint a gyerek anyja, a gyes mellett heti 30 órát dolgozhatsz!

Ha van közgyógyigazolvány a kislányom nevére, akkor jár a magasabb családi pótlék is?

Az én nem odafigyelésem miatt sztem nem jól tetem, hogy lemondtam a magasabb családi pótlékot. 2012.02.15.-tõl indult újra a közgyógy igazolványunk, én 2012. augusztusától mentem vissza dolgozni. Mivel a fejem ezer felé, sajnos nem néztem meg jól a közgyógyigazolvány lejárati dátumát, és mindvégig azt hittem, hogy a gyerekorvosnál maradt a határozat, amelyben benne van a -tól - ig dátum. Ezért aikor visszamentem dolgozni a családi pótlék összegét visszavetettem az alacsonyabbra, nehogy jogosulatlanul vegyem igénybe, és egyszer csak kérik vissza. Közben kiderült, hogy a határozat nálam van, és a lejárata 2014.02.15. Ehhez kapcsolódik a kérdésem : jogosultak vagyunk e a magasabb családi pótlékra, és visszamenõlegesen meg lehet e kérni?

Legjobb válasz: Fordítva függ össze a dolog, mint ahogy az elsõ írja. Közgyógyellátásra addig jogosult a kislányod alanyi jogon,amíg magasabb összegû családi pótlékban részesül(sz). A megállapító hatóságnak (korábban települési jegyzõ, január 1-e óta járási hivatal ) hivatalból felül kellene vizsgálnia a magasabb összegû családi pótlékra való jogosultság feltételeit, és ha azok már nem állnak fent, mint ahogy a te esetedben sem, akkor a közgyógyellátásra való jogosultságot megszünteti . Gondolom az államkincstártól van határozatod arról, hogy csak a normál összegû csp-t kapod. És az utazási kiskártya sem érvényes már. Egyébként is a magasabb összegû családi pótlékra való jogosultság érvényessége 1 év szokott lenni, utána újabb orvosi igazolást követõen állapítja meg az államkincstár a jogosultsági feltételek fennállását további 1 évre.

Fordítva függ össze a dolog, mint ahogy az elsõ írja. Közgyógyellátásra addig jogosult a kislányod alanyi jogon, amíg magasabb összegû családi pótlékban részesül(sz). A megállapító hatóságnak (korábban települési jegyzõ, január 1-e óta járási hivatal ) hivatalból felül kellene vizsgálnia a magasabb összegû családi pótlékra való jogosultság feltételeit, és ha azok már nem állnak fent, mint ahogy a te esetedben sem, akkor a közgyógyellátásra való jogosultságot megszünteti . Gondolom az államkincstártól van határozatod arról, hogy csak a normál összegû csp-t kapod. És az utazási kiskártya sem érvényes már. Egyébként is a magasabb összegû családi pótlékra való jogosultság érvényessége 1 év szokott lenni, utána újabb orvosi igazolást követõen állapítja meg az államkincstár a jogosultsági feltételek fennállását további 1 évre.
Igen, jogosultak vagytok rá, de visszamenõleg csak 2 hónapot tudsz igényelni.

19 hetes uh-on kétszeri megnézés után is azt mondta az orvosom hogy kislánynak mondja a babát, de csak 60%-ra meri biztosra mondani. Ilyenkor már mennyire biztos? Ennyi idős terhesen már el lehet hinni? Ha kétszer is látta akkor igaza lehet?

Megnézte és utána ismét meg uh-ozott hogy én is lássam,és azt mondta hogy szerinte kislány.Volt akinél ennyi id?sen kislányt mondtak és mégis kisfiú lett bel?le?

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, mert a következõ eset ritka. Általában azért eltalálják, de akadnak tévedések. A szomszédomnak 37 hetes koráig mindig azt mondták, hogy kislány. Aztán elment 4D-re, s kiderült, fiú. Kíváncsiak vagyunk végül mi lesz. Már elvileg 4 napja meg kellett volna szülnie. Amúgy a lányt állítólag könnyebb félrenézni, ezért szoktak általában óvatosan beszélni a nemérõl. 23 hetes km

Nem akarlak elkeseríteni, mert a következõ eset ritka. Általában azért eltalálják, de akadnak tévedések. A szomszédomnak 37 hetes koráig mindig azt mondták, hogy kislány. Aztán elment 4D-re, s kiderült, fiú. Kíváncsiak vagyunk végül mi lesz. Már elvileg 4 napja meg kellett volna szülnie. Amúgy a lányt állítólag könnyebb félrenézni, ezért szoktak általában óvatosan beszélni a nemérõl. 23 hetes km
Vannak "szégyenlõs" babák, akik úgy helyezkednek a vizsgálat során, hogy a doki nem látja a lényeget. Gondolom nálad sem látta, csak néhány pillanatra, ami alapján lánynak tûnt. Nem látta biztosan és egyértelmûen, azért mondott 60 %-ot csak.
Az orvos akkor tudja megmondani a baba nemét, ha ugy fekszik, hogy a nemiszervei vannak a képernyö felé - ha elfordul, akkor nem lát semmit. Biztosan a fiukat lehet általában megmondani, mert a herék már korán látszanak, a kislányoknál nincs ilyen egyértelmü részlet, csak tapasztalat alapján tud az orvos beszélni.
nekem 90% lányt mondott a doki, a 19 héten, aztán a 4 héten. A 35 héten, amikor már szinte mindent megvettünk fiút látott. Kisfiunk született! És tele voltunk habos - babos rózsaszínû rucikkal... De fordított esetrõl is tudok, kisfiút vártak, és kislány született, a kisfiammal egy napon. Még neve is csak másnapra lett ... Szóval minden lehetséges. a lényeg: nem szabad beleélni magad amig meg nem születik a baba, és legyen a tarsolyban fiú és lány név is.
utolsó vok - elirtam "24" héten is
Szia! Nekem egészen a 25 hétig kislányom volt. Aztán hirtelen megkukacosodtunk, de teljesen egyértelmûen. :) Két alkalommal is azt mondta a doki, hogy kislány és így lettünk végül kisfiúk. Szerintem ne éld bele magad, mert csalódni fogsz. Várd meg a következõ uh-t vagy menjetek el 4D-re. Jó babavárást! 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM.VAN KISFIÚ ÉS KISLÁNY NEVÜNK IS.ELÉG JÓL BE TUDTUNK NÉZNI A LÁBA KÖZÉ ÉS MONDTA AZ ORVOS HOGY NEM LÁT KÖZTE SEMMIT.ÉS 2SZER IS MEGNÉZTE EZÉRT GONDOLOM HOGY TATLÁN ELTALÁLTA.
Szia. Egyet értek, a doki akkor tudja megmondani hogy milyen nemû ha a baba úgy fekszik és mutatja magát. Nekünk is mondták a 12. héten (4D), a 18. héten(4D) és a 22. héten hogy kislány, de mindíg a popóját mutatta, így szerencsénk volt. Elõfordul hogy nem látják biztosan így tévedhetnek is így még ne éld bele magad, de ha a következõ uh-n is kislányt mondanak akkor valószínû hogy az. Boldog pocakosodást!
IGEN! Ha 30 évesen egy 14 évessel vagy akkor is pedofil vagy ha csak 10-nek nézel ki.
Hát felnõtt kora ellenére legalább egy 16-17 évest találhatna, nem csak a 14 évesek ''tapadnak'' a tinifiús kinézetû felnõttekre.
A kérdező hozzászólása: Látszik, hogy még sosem láttátok a fiút. Mint egy kisfiú úgy néz ki, még a személyijét is folyton elkérik mindenhol.
Tökmindegy. Ha mondjuk 30-as és még ha 10 évesnek is néz ki, beteges, hogy egy 14 éves lánnyal kezd.

Anyukák, ha bölcsödébe irattam a kislányomat, akkor oviba is be lehet iratni ettől függetlenül?

Nem fognak rákérdezni az oviban erre? Ugyanis a bölcs?dei felvételi sikerességér?l csak június elején értesülünk, viszont az ovodai beiratás május els? hetében van nálunk. Ugye az jobb lenne, ha a bölcs?dei eredmény már meglenne, mert akkor nem kérdés... De ha nem veszik fel a bölcsibe, és az oviba meg nem iratom be, akkor két szék között a pad alá eshetünk. Mit kell ilyenkor csinálni? 2008. decemberben született, 2011 szeptembert?l lehetne bölcs?dés, és 3 éves kora után 2011 decembert?l ovodás.

Legjobb válasz: Nem igazán értem hogy mi a gondod.Írod,hogy szeptembertõl menne bölcsibe(ha felveszik) de 3 hónappal késõbb már óvodás lenne..Szerintem a kettõ nem zárja ki egymást..csak nincs értelmes..Lehetne egybõl óvodás szeptembertõl..A barátnõm kislánya is 4 hónappal a 3 éves kora elõtt óviba ment.Egyetlen egy kikötés volt az óvoda részérõl:szoba tiszta legyen..

Nem igazán értem hogy mi a gondod.Írod, hogy szeptembertõl menne bölcsibe(ha felveszik) de 3 hónappal késõbb már óvodás lenne..Szerintem a kettõ nem zárja ki egymást..csak nincs értelmes..Lehetne egybõl óvodás szeptembertõl..A barátnõm kislánya is 4 hónappal a 3 éves kora elõtt óviba ment.Egyetlen egy kikötés volt az óvoda részérõl:szoba tiszta legyen..
drukk....nálunk mehet oviba a kisfiam, hiába csak októberben tölti a 3-t
A kérdező hozzászólása: Nem, nincs se kistesó, se nagy. Remélem felveszik a bölcsibe, mert akkor kitépem a hajam, ha nem... :)
Írasd be az oviba és a bölcsibe is. Valószínûleg bölcsibe fogják felvenni, mert az oviba 3-szoros a túljelentkezés, de mivel a 3-at betölti decemberbe, õk is tudják, hogy menned kell dolgozni, így elõnyt élveztek a "csak" 2 évesekkel szemben. Kivéve persze, ha van kistesó. Akkor lehet, hogy egyik helyre sem veszik fel.
A kérdező hozzászólása: Ja, és az oviben itt nálunk senki nem mehet 3 éves kora elõtt, akkor sem, ha szobatiszta!!! Viszont szeptembertõl meg kell kezdenie mindenkinek az ovodát, mert idézem az ovodavezetõt "üres helyet nem tartunk fenn hónapokig".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Egész évben marad a bölcsiben, természetesen, ha felveszik! :) Ovoda vezetõje azt írta ma reggel, hogy nem tudja garantálni a felvételét, még betöltött 3 évesen sem, mert nem lesz hely (3x-os a túljelentkezés a mi ovodánkba). Tehát javasolta, hogy írassam (csak) bölcsibe... :( Ami ki.bszás lesz velem, mert ha a bölcsödébe nem veszik fel, akkor maradhatok vele itthon még egy évet (majdnem 4 éves koráig) 0 jövedelemmel...
Ha mindkét helyre felveszik, akkor egyszerübb ha csak az ovit választod...mire megszokja mehet egy másikba....vagy egész évben maradjon bölcsiben inkább.
2. vagyok. Attól, hogy bölcsis, oviba is be kell iratni. Hiszen 2 külön intézmény.
Szerintem sincs értelme bölcsibe íratni, arra a 3 hónapra. Mire megszokná, jönne az új közösség. Irasd oviba szeptembertõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!! :) Nálunk vasszigor van az oviban! Azaz: "Kedves Anyuka, csak akkor jöhet a gyerek, ha betöltötötte a 3-at, szobatiszta, és lesz üres hely, de az üres helyben ne reménykedjen"....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!