Találatok a következő kifejezésre: Akkor is a kislányomat, ha (75 db)

Miből veszem észre, hogy kiürült a mellem? Kislányom akkor is a cicimen lóg ha már nem szopizik, csak tartja a szájában, így egy szoptatás akár 45 percig is eltarthat. Utána fél óra míg elalszik, majd fél óra múlva felkel, mert éhes.

Legjobb válasz: Egyet értek az elõttem lévõvel. Nem volt véletlen a 3 óránkénti szoptatás. Egyrészt, mert valóban fel kell dolgoznia a babának a tejet, másrészt, anyukának újra termelnie kell a jó minsõségû tápláló tejet, harmadrészt pedig a baba életében beáll a rendszeresség. Mikor én szültem, akkor kezdték ezt az akkor eszik amikor akar dolgot, és én is így etettem. Sajnos a tejem össze-vissza folyt, az elsõ 3 hónapban olyan voltam, mint egy alvajáró, 1 évesen még nem aludta át az éjszakákat, délutáni alvása sem volt az igazi. Szóval nehéz volt rendszert vinni az életébe. Próbálj áttérni szerintem te is valamilyen rendszerre, ha lesz még babánk, mi is következetesebbek leszünk.

Egyet értek az elõttem lévõvel. Nem volt véletlen a 3 óránkénti szoptatás. Egyrészt, mert valóban fel kell dolgoznia a babának a tejet, másrészt, anyukának újra termelnie kell a jó minsõségû tápláló tejet, harmadrészt pedig a baba életében beáll a rendszeresség. Mikor én szültem, akkor kezdték ezt az akkor eszik amikor akar dolgot, és én is így etettem. Sajnos a tejem össze-vissza folyt, az elsõ 3 hónapban olyan voltam, mint egy alvajáró, 1 évesen még nem aludta át az éjszakákat, délutáni alvása sem volt az igazi. Szóval nehéz volt rendszert vinni az életébe. Próbálj áttérni szerintem te is valamilyen rendszerre, ha lesz még babánk, mi is következetesebbek leszünk.

Ha nagy és lógós a mellem, akkor megóvhatom a kislányomat attól, hogy lógjon neki is?

Nagymamámnak, anyukámnak és nekem is nagy és lógós a mellünk... :(

Legjobb válasz: Milyen jófej anyuka vagy. De tényleg :) igazából szerintem melltartóval nem segíthetsz rajta, mert azok ugyanúgy gyengítik a mell kötõszöveteit és azért fognak lógni, viszont melltartó nélkül is gyengülnek ezért itt akármit csinálsz, nem fog mûködni. Speciális torna viszont segíthet neki. Szerintem elsõ körben járasd el úszni.

Milyen jófej anyuka vagy. De tényleg :) igazából szerintem melltartóval nem segíthetsz rajta, mert azok ugyanúgy gyengítik a mell kötõszöveteit és azért fognak lógni, viszont melltartó nélkül is gyengülnek ezért itt akármit csinálsz, nem fog mûködni. Speciális torna viszont segíthet neki. Szerintem elsõ körben járasd el úszni.
Hát, édesanyámnak nagy mellei vannak, és lógnak, az õ édesanyjának ugyanolyanok, és az enyém is nagy lett. Nekem édesanyám azt mondta, hogy próbáljuk ki azt, hogy ne hordjak melltartót rögtön, mert szerinte õ is ott rontotta el, hogy rögtön melltartó, amint elkezdett nõni. Én top-okat hordtam nagyon sok ideig, tesi órán pedig sport melltartót. Néha magamra kaptam egy-egy melltartót is persze, de ez elég ritka volt. Most 25 éves vagyok, és szerintem, meg édesanyám szerint sem lógnak annyira a melleim. Persze mivel nagyobb, az lehetetlen hogy szépen feszesen ott "üljenek" a mellkasomon...de az tény, hogy nem lóg annyira és viszonylag szépen áll. Ha már kis kora óta melltartót kezd el hordani, semmi sem lesz hozzászokva ahhoz, hogy feszesen tartsa a melleket, mert egyfolytában tartja helyette valami más. Ugyanakkor a top miatt pedig nem lógnak egyfolytában, valamennyire kordában vannak tartva, de mégsem úgy mint egy melltartónál, hogy az tartja helyettem a melleimet, Na ebbõl kiindulva szerintem nem kell azt a melltartót rögtön annyira eröltetni.
A melltartó nagyon fontos, azonnal, hogy van melle, ha 12 éves kortól, akkor akkor, nem a kort kell nézni. Szerintem nem helyes az az elmélet, hogy káros a melltartó használata, mert a formán az ront, ha a mellet a saját súlya lehúzza! Én még éjszaka is hordok melltartót, és azért kinéz valahogy (D kosár) Ráadásul tinikorban baromi gyorsan nõ és nehezebb is lesz. Nekem is szóltak 13 évesen a konditeremben, hogy sürgõsen kezdjek el hordani, és lehetõleg ne fussak, ugráljak. Igazság szerint a kislánynak el kéne ezeket kerülnie, csak hát tudom, hogy suliban erre nincs lehetõség tesiórán. (Valami trükkel felmentetni, és más mozgásformára iratni, ahol nem fut, nem ugrál?) Mert nincs az a sportmelltartó, ami tényleg lefogja neki futáskor... Vagy akkor vegyen akár 2 melltartót egymásra, fontos lenne megoldani, hogy a mellei ne mozogjanak egyáltalán ugráláskor vele együtt.. (Én már arra is gondoltam anno, hogy odafáslizom :S ) Neked azt tanácsolom, miért nem veszel egy jó félkosaras push up melltartót? Fontos, hogy ne egy réteg anyag legyen, hanem ez a vastag, erõs, (a szivacsbetétet kiszedheted belõle) és ne háromszög alakú legyen, a melled felsõ részére ne feküdjön rá - a 2 melled közti rész csak egy csík legyen, oldalról nagyon szépen felnyomja, mindjárt másképp fognak állni a ruhák, tapasztalat ;) Talán bikiniben is tudsz ilyet csináltatni, nekem is van hasonló.
Szia! Szerintem nem 100% biztos, hogy neki is nagy mellei lesznek, erre az én példám: nagymamámnak nagy mellei voltak, anyukámnak szintén nagyok vannak, nekem, meg nõvéremnek meg átlagos méretûek, sõt talán tesómé még kicsinek is mondható. Ez nem tudom mitõl függ, de egy nagyon aranyos, és lelkiismeretes anyuka lehetsz, ha már gondolsz a lányodra:)
Hiába, akit megáldott a természet, az sem biztos, hogy szerencsés. :) Sajnos, a dús keblekre a gravitáció is jobban hat (tapasztalat). Sokat segít, hogy amint elkezd nõni a melle, rögtön hord valamit a mellei érdekében. Kezdetben topot, aztán jöhet a megfelelõ melltartó. Mindenképpen érdemes jó minõségû, pamut alapanyagú holmit venni, testnevelés órára pedig külön sportmelltartót is beszerezhettek. Próbáld a helyes tartást is hangsúlyozni, mert az is sokat segít. De a torna, úszás egyébként is érmes. Tényleg jó fej mami vagy, bár az én anyám lett volna ilyen annak idején!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is:$ hát igen..én is túl késõn kezdtem el melltartót hordani, hála a konzervatív nevelésnek meg a "minek melltartót egy 13 évesnek?" szövegnek.. lehet itt rontotta el az én anyukám.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem reménykedek benne, hogy nem lesznek nagyok a mellei... Bár mondjuk én sem és a felmenõim se valami vékonyak, szóval ha a kislányom nem lesz duci, akkor lehet a melle se nõ meg :) Hát nem tudom, majd elválik, ez még a jövõ zenéje, hisz még pici:) köszönöm szépen:) és a választ is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Hát igyekszem megóvni a lányomat attól, hogy õt is csúfolják, mint engem... :( de milyen hülye vagyok, hogy az úszás eszembe sem jutott:) nagyon jó ötlet:D köszönöm :) további ötleteket várok :)
A kérdező hozzászólása: Jajj nekem...milyen ellenkezõ válaszok :( Most akkor döntse el az ember hogy mi a jó :D Köszönöm a válaszokat amúgy:) A 4. válaszolónak mondanám, hogy nekem melltartóban jól állnak a cicik, mivel magamnak már én választom a melltartót és olyat veszek amibe szépen domborodik:) Csak lánykoromban vette mindig anyukám nekem a melltartókat és hát akkor sajnos nem push-upokat hozott haza... :D
Én nem hordok melltartót (kivéve, amikor fehér blúzban kell megjelennem és amikor a tejem folyt a szoptatás miatt), 3 gyermeket szoptattam, mégsem lógnak a melleim. Szerintem ez sajnos genetika. Lehet rajta javítani, de az adottságokat örökli az ember.
Én is édesanyámtól örököltem a nagy melleket, és ott rontottam el, hogy csak 15 éves koromban kezdtem melltartrót használni, akkor is csak piaci olcsókat. Mire benõtt a fejem lágya, akkorra már annyira megnyúltak a melleim, hogy már csak mûtéttel lehetne feljebb emelni õket. Most már rendes, jól tartó, márkás melltartót viselek, fürdõruhában is olyan bikinit, aminek normális, kosaras felsõrésze van, és ha lányom lesz, oda fogok figyelni rá, hogy amint megnõ a melle, azonnal megfelelõ melltartót vegyünk neki. Egyébként elõttem már mindent leírtak: a két melltartót, a sportmelltartót, az úszást, hogy ne ugráljon. Csatlakozom hozzájuk. És tényleg nagyon jófej mami vagy szerintem is. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kedves utolsó! Akkor te is úgy jártál, mint én... De majd a lányaink:) Bár a genetikán nem tudunk változtatni , de legalább mindent megpróbálunk:)

Akkor is megkeresztelik a kislányomat, ha a párommal nemvagyunk házasok?

Legjobb válasz: Szüleim nem voltak házasok, engem mégis megkerszteltek. Nem hiszem, hogy ez azóta változott volna, tehát szerintem igen.

Szüleim nem voltak házasok, engem mégis megkerszteltek. Nem hiszem, hogy ez azóta változott volna, tehát szerintem igen.
Egyházilag mi se vagyunk összeházasodva, mégis megkeresztelték vasárnap a lányunkat. Papja válogatja, kérdezzetek rá, de hivatalosan meg kellene mindegyiknek.
Az utólsó válaszolónak teljesen igaza van. Az öcsémet felnõtt korában keresztelték meg, mert az anyukám elvált és az új házasságból lett az öcsém. A fõapát (akit én fõlapátnak hívok azóta) azt mondta vadházasságból van a gyerek. Egy csomó ideig járt hittanra, mire végre megkeresztelték. Nevetséges, ahhoz képest hogy azt hirdetik a keresztséghez minden embernek joga van.


Ha kislányom most tölti a két évet, de most terhes lennék akkor a második baba születéséig GYED-et vagy akkor is csak a GYES-t kapnám?

Miután a baba megszületne milyen juttatást lehetne igényelni? Újbol GYED GYÁS? vagy akkor már csak a GYES?

Legjobb válasz: Szia! Most hogy kislányod betölti a 2.évét gyest igényelhetsz csak kislányod 3 éves koráig.Azonban ha terhes vagy a másodikkal jobban jársz ha elmész táppénzre,nem mindegy hogy huszon ezret kapsz vagy a Nettó béred 70%át,és mikor megszülsz kezdõdik minden elõrõl tgyás igénylés 6hón át,majd gyed....Sok sikert a másodikhoz. Ja,hanem tudsz tápénzre menni sehogysem akkor gyest igényelj,és ha megvan a 2.baba a gyest le kell mondani és tgyást igényelni:-))

Szia! Most hogy kislányod betölti a 2.évét gyest igényelhetsz csak kislányod 3 éves koráig.Azonban ha terhes vagy a másodikkal jobban jársz ha elmész táppénzre, nem mindegy hogy huszon ezret kapsz vagy a Nettó béred 70%át, és mikor megszülsz kezdõdik minden elõrõl tgyás igénylés 6hón át, majd gyed....Sok sikert a másodikhoz. Ja, hanem tudsz tápénzre menni sehogysem akkor gyest igényelj, és ha megvan a 2.baba a gyest le kell mondani és tgyást igényelni:-))

Ha nem szeretném bölcsibe adni a kislányomat, viszont el kell mennem dolgozni, akkor a nagymama is kaphatja a gyest?

Kislányom 1 éves lesz, sajnos most is csak Gyest kapok (hiába dolgoztam évekig, de ez egy másik történet)! Anyagi helyzetünk miatt jövő nyáron munkát kell keresnem. A most részemre kapott Gyest lemondhatom és igényelheti valamelyik nyugdíjas nagymama? Mik a feltételek? Köszönöm!

Legjobb válasz: Igen, de akkor az õ otthonában kell a gyerekre vigyáznia. Nálunk a szomszéd néni volt gyesen így, minden reggel hozták a kislányt. De a GYES nem jár munkaviszony mellett is? Mert én kaptam úgy is, hogy a gyerek bölcsiben volt és én dolgoztam, akkor változott a jogszabály... most nem tudom mi van, azóta visszacsinálták??? Viszont a nagyszülõk benne lennének? Mert egy 1 éves gyerek egyre aktívabb, a nagymamák pedig fáradékonyak. Ha pedig valamelyik lebetegszik, akkor bajban lehetsz... A bölcsi nem rossz amúgy, érdemes lenne beadni és a nagymamákat a betegségekre tartogatni..

Igen, de akkor az õ otthonában kell a gyerekre vigyáznia. Nálunk a szomszéd néni volt gyesen így, minden reggel hozták a kislányt. De a GYES nem jár munkaviszony mellett is? Mert én kaptam úgy is, hogy a gyerek bölcsiben volt és én dolgoztam, akkor változott a jogszabály... most nem tudom mi van, azóta visszacsinálták??? Viszont a nagyszülõk benne lennének? Mert egy 1 éves gyerek egyre aktívabb, a nagymamák pedig fáradékonyak. Ha pedig valamelyik lebetegszik, akkor bajban lehetsz... A bölcsi nem rossz amúgy, érdemes lenne beadni és a nagymamákat a betegségekre tartogatni..
Igen, ha a gyerek elmúlt 1 éves, akkor nyugdíjas nagyszülõ mehet gyesre, de semmit nem dolgozhat mellette a gyerek 3 éves koráig. Ha nagyszülõ igényli a gyest, a gyerek nem mehet bölcsibe. Egyébként, te mint a gyerek anyja, a gyes mellett heti 30 órát dolgozhatsz!

Ha van közgyógyigazolvány a kislányom nevére, akkor jár a magasabb családi pótlék is?

Az én nem odafigyelésem miatt sztem nem jól tetem, hogy lemondtam a magasabb családi pótlékot. 2012.02.15.-tõl indult újra a közgyógy igazolványunk, én 2012. augusztusától mentem vissza dolgozni. Mivel a fejem ezer felé, sajnos nem néztem meg jól a közgyógyigazolvány lejárati dátumát, és mindvégig azt hittem, hogy a gyerekorvosnál maradt a határozat, amelyben benne van a -tól - ig dátum. Ezért aikor visszamentem dolgozni a családi pótlék összegét visszavetettem az alacsonyabbra, nehogy jogosulatlanul vegyem igénybe, és egyszer csak kérik vissza. Közben kiderült, hogy a határozat nálam van, és a lejárata 2014.02.15. Ehhez kapcsolódik a kérdésem : jogosultak vagyunk e a magasabb családi pótlékra, és visszamenõlegesen meg lehet e kérni?

Legjobb válasz: Fordítva függ össze a dolog, mint ahogy az elsõ írja. Közgyógyellátásra addig jogosult a kislányod alanyi jogon,amíg magasabb összegû családi pótlékban részesül(sz). A megállapító hatóságnak (korábban települési jegyzõ, január 1-e óta járási hivatal ) hivatalból felül kellene vizsgálnia a magasabb összegû családi pótlékra való jogosultság feltételeit, és ha azok már nem állnak fent, mint ahogy a te esetedben sem, akkor a közgyógyellátásra való jogosultságot megszünteti . Gondolom az államkincstártól van határozatod arról, hogy csak a normál összegû csp-t kapod. És az utazási kiskártya sem érvényes már. Egyébként is a magasabb összegû családi pótlékra való jogosultság érvényessége 1 év szokott lenni, utána újabb orvosi igazolást követõen állapítja meg az államkincstár a jogosultsági feltételek fennállását további 1 évre.

Fordítva függ össze a dolog, mint ahogy az elsõ írja. Közgyógyellátásra addig jogosult a kislányod alanyi jogon, amíg magasabb összegû családi pótlékban részesül(sz). A megállapító hatóságnak (korábban települési jegyzõ, január 1-e óta járási hivatal ) hivatalból felül kellene vizsgálnia a magasabb összegû családi pótlékra való jogosultság feltételeit, és ha azok már nem állnak fent, mint ahogy a te esetedben sem, akkor a közgyógyellátásra való jogosultságot megszünteti . Gondolom az államkincstártól van határozatod arról, hogy csak a normál összegû csp-t kapod. És az utazási kiskártya sem érvényes már. Egyébként is a magasabb összegû családi pótlékra való jogosultság érvényessége 1 év szokott lenni, utána újabb orvosi igazolást követõen állapítja meg az államkincstár a jogosultsági feltételek fennállását további 1 évre.
Igen, jogosultak vagytok rá, de visszamenõleg csak 2 hónapot tudsz igényelni.
IGEN! Ha 30 évesen egy 14 évessel vagy akkor is pedofil vagy ha csak 10-nek nézel ki.
Hát felnõtt kora ellenére legalább egy 16-17 évest találhatna, nem csak a 14 évesek ''tapadnak'' a tinifiús kinézetû felnõttekre.
A kérdező hozzászólása: Látszik, hogy még sosem láttátok a fiút. Mint egy kisfiú úgy néz ki, még a személyijét is folyton elkérik mindenhol.
Tökmindegy. Ha mondjuk 30-as és még ha 10 évesnek is néz ki, beteges, hogy egy 14 éves lánnyal kezd.

Anyukák, ha bölcsödébe irattam a kislányomat, akkor oviba is be lehet iratni ettől függetlenül?

Nem fognak rákérdezni az oviban erre? Ugyanis a bölcs?dei felvételi sikerességér?l csak június elején értesülünk, viszont az ovodai beiratás május els? hetében van nálunk. Ugye az jobb lenne, ha a bölcs?dei eredmény már meglenne, mert akkor nem kérdés... De ha nem veszik fel a bölcsibe, és az oviba meg nem iratom be, akkor két szék között a pad alá eshetünk. Mit kell ilyenkor csinálni? 2008. decemberben született, 2011 szeptembert?l lehetne bölcs?dés, és 3 éves kora után 2011 decembert?l ovodás.

Legjobb válasz: Nem igazán értem hogy mi a gondod.Írod,hogy szeptembertõl menne bölcsibe(ha felveszik) de 3 hónappal késõbb már óvodás lenne..Szerintem a kettõ nem zárja ki egymást..csak nincs értelmes..Lehetne egybõl óvodás szeptembertõl..A barátnõm kislánya is 4 hónappal a 3 éves kora elõtt óviba ment.Egyetlen egy kikötés volt az óvoda részérõl:szoba tiszta legyen..

Nem igazán értem hogy mi a gondod.Írod, hogy szeptembertõl menne bölcsibe(ha felveszik) de 3 hónappal késõbb már óvodás lenne..Szerintem a kettõ nem zárja ki egymást..csak nincs értelmes..Lehetne egybõl óvodás szeptembertõl..A barátnõm kislánya is 4 hónappal a 3 éves kora elõtt óviba ment.Egyetlen egy kikötés volt az óvoda részérõl:szoba tiszta legyen..
drukk....nálunk mehet oviba a kisfiam, hiába csak októberben tölti a 3-t
A kérdező hozzászólása: Nem, nincs se kistesó, se nagy. Remélem felveszik a bölcsibe, mert akkor kitépem a hajam, ha nem... :)
Írasd be az oviba és a bölcsibe is. Valószínûleg bölcsibe fogják felvenni, mert az oviba 3-szoros a túljelentkezés, de mivel a 3-at betölti decemberbe, õk is tudják, hogy menned kell dolgozni, így elõnyt élveztek a "csak" 2 évesekkel szemben. Kivéve persze, ha van kistesó. Akkor lehet, hogy egyik helyre sem veszik fel.
A kérdező hozzászólása: Ja, és az oviben itt nálunk senki nem mehet 3 éves kora elõtt, akkor sem, ha szobatiszta!!! Viszont szeptembertõl meg kell kezdenie mindenkinek az ovodát, mert idézem az ovodavezetõt "üres helyet nem tartunk fenn hónapokig".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Egész évben marad a bölcsiben, természetesen, ha felveszik! :) Ovoda vezetõje azt írta ma reggel, hogy nem tudja garantálni a felvételét, még betöltött 3 évesen sem, mert nem lesz hely (3x-os a túljelentkezés a mi ovodánkba). Tehát javasolta, hogy írassam (csak) bölcsibe... :( Ami ki.bszás lesz velem, mert ha a bölcsödébe nem veszik fel, akkor maradhatok vele itthon még egy évet (majdnem 4 éves koráig) 0 jövedelemmel...
Ha mindkét helyre felveszik, akkor egyszerübb ha csak az ovit választod...mire megszokja mehet egy másikba....vagy egész évben maradjon bölcsiben inkább.
2. vagyok. Attól, hogy bölcsis, oviba is be kell iratni. Hiszen 2 külön intézmény.
Szerintem sincs értelme bölcsibe íratni, arra a 3 hónapra. Mire megszokná, jönne az új közösség. Irasd oviba szeptembertõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!! :) Nálunk vasszigor van az oviban! Azaz: "Kedves Anyuka, csak akkor jöhet a gyerek, ha betöltötötte a 3-at, szobatiszta, és lesz üres hely, de az üres helyben ne reménykedjen"....

Nem baj, hogy 6 hónapos kislányom még oldalra sem fordul? Nagyon erős kislány egyébként, de mintha nem is akarna megfordulni. Elég neki ha a kezemet megfogja, akkor már megy neki egyedül is. A fura csak az hogy a felülést már próbálgatja

Legjobb válasz: Nem baj, az én lányom egyáltalán nem forgott, nem kúszott, 10,5 hósan kezdett mászni és 14 hósan járni. A felülést az enyém is nagyon hamar próbálgatta.

Nem baj, az én lányom egyáltalán nem forgott, nem kúszott, 10, 5 hósan kezdett mászni és 14 hósan járni. A felülést az enyém is nagyon hamar próbálgatta.
mi 8 hósak vagyunk, egyszer kétszer még kb 4-5 hósan forgott de azóta egyáltalán nem, nem érdekli de már egyedül felül és felhuzza magát állásba de kuszni mászni nem akar

10, 5 hós kislányom teljesen magától a héten ült fel először. Ha azóta nem csinálta, csak akkor egyszer, akkor is tekinthetjük úgy, hogy innentől már tud ülni?

Nem s?r?n, de mi azért felültettük el?tte is, úgy tudott ülni.

Legjobb válasz: Persze, sokszor van, hogy valamit megcsinálnak, aztán hetekre "elfelejtik". Ha már egyszer felült, akkor fel tud ülni magától. Ne izgulj elõbb utóbb akkor is felül majd, amikor nem kéne. Pl. alváskor. :) Ági

Persze, sokszor van, hogy valamit megcsinálnak, aztán hetekre "elfelejtik". Ha már egyszer felült, akkor fel tud ülni magától. Ne izgulj elõbb utóbb akkor is felül majd, amikor nem kéne. Pl. alváskor. :) Ági
A kérdező hozzászólása: köszike!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!