Találatok a következő kifejezésre: Akkor is a hö a ciklus (7 db)

Nem, akkor nem igazán emelkedik a hõ, ha nincs pé, illetve tüszõrepedés.
Nem, olyankor nem emelkedik, mert nincs progeszteron termelõdés, ami okozza a hõmérséklet emelkedést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
a hõd szerint igen, de ha tutira akarsz menni használhatsz a hõmérõzés mellé ovutesztet is. Én legalábbis használtam.. hogy tutira menjek :)

A ciklus 2. felében akkor is felmegy a hő, ha nincs peteérésem?

Méregtelenít? teát iszom, amit?l óránként pisilni járok, így nem tudom, hogy az LH teszt valós értéket mutat-e, de a h?m 36.3-ról 36.7-re ugrott. Ez lehet peteérés?

Legjobb válasz: persze hogy lehet. nem a peteéréskor megy fel a hõ, hanem a tüszõrepedéskor és ott kell hogy maradjon fenn kb. 4 napig. akkor tuti a tüszõrepedés. Peteéréskor megy le a hõ és tüszõrepedéskor fel. (2 napon belül)Peteérés úgy is lehet hogy nincs tüszõrepedés.

persze hogy lehet. nem a peteéréskor megy fel a hõ, hanem a tüszõrepedéskor és ott kell hogy maradjon fenn kb. 4 napig. akkor tuti a tüszõrepedés. Peteéréskor megy le a hõ és tüszõrepedéskor fel. (2 napon belül)Peteérés úgy is lehet hogy nincs tüszõrepedés.

Akkor is felmegy a hö a ciklus második felében, ha nincs peteérés?

Mert ez már a 16 map,de még mindig csak 36,4 a höm!Elöre is köszi:Zsu

Legjobb válasz: akkor nem megy fel az tuti, de attól még lehet, hogy máskor lesz a pé-d.

Ebben a hónappan nekem is a 16. napon volt (bár eddig mindig 28 naposak voltak a ciklusaim), de én használtam ovu- tesztet is, ez szépen kimutatta. Viszont így azt is megtudtam már ebbeb a ciklusban, (és nem utólag!), hogy a normál esetben vasárnapra várt menzim még nem késik, csak ma telt le a ciklus második fele, vagyis a 14 nap! Szerintem hasznos a hõmérõzés mellett az ovu teszt is!
akkor nem megy fel az tuti, de attól még lehet, hogy máskor lesz a pé-d.
A kérdező hozzászólása: igen 28 naposak szoktak lenni.lehet, hogy most nem lesz?reggel szoktam mérni .de napközben pl ma és tegnap is 36, 7 volt
Én szeptembertõl mérem, higanyossal és szájban.Nekem fel is megy mindíg a hõm, de mint utólag kiderült, nincs peteérésem.Ezt ultrahangon mondták.De a hõm az nekem is ugrál, bár a ciklus második felében fent van.
szerintem az a baj, hogy digitálissal méred. Én is még csak ebben a hónapban mérem, de nagyon szépen látszik minden. Látszik a ciklus elsõ fele, amikor még csak 36, 3 volt a hõm, aztán látszik, l hogy mikor volt pé-m, és még mindig fent van a hõm 37 fokon, mert vasárnap óta késik:) ))Én már este le szoktam rázni, ágyam mellé teszem, és fel sem kelek érte, hanem csak odanyúlok, és beteszem a nyelvem alá, és már mérem is. Kb. 5 perc az egész. Ja és mindig egy és ugyanabban az idõben mérem meg. Ez is nagyon fontos. Válts higanyosra
A kérdező hozzászólása: ez az elsö honap, hogy mérem, de nem látok benne semmi fantáziát.hol ennyi hol annyi.nagy az eltérés!
használj higanyosat, mert a digitális csal lefelé egy-két tizedet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat.honap elején volt magasabb.szájban szoktam mérni és digitálissal
Onnan tudod, hogy megvolt a PÉ-ed, hogy a ciklus elejéhez képest a hõd 5 napon belül legalább 3 tized fokot emelkedik! Ha ez nem történik meg, nem volt PÉ-ed! De nem minden hónapban van, szóval ne keseredj el ha most nem volt!
nem biztos, hogy nem lesz, lehet csak valami miatt, azt ne kérdezd mi miatt, de eltolódik pár nappal.
sziasztok! ha látná valaki az én hõgörbémet... 2.gyógyszermentes hónapom ez, holnap nem kéne megjönnie. elvileg 24 napos az utolsó cklusom, talán ez is. pé-m 20 án volt, alhasi fájdalom, mellfeszülés, mkroszkóp szerint, de a hõm csak 36, 6-7 körül ment. fel.ennél magasabb nem igen szokott, alacsonyabb a ciklus elején. de pé után leesett a hõm 36, 4 !! re. 5 nap után azonban ujra 36, 7-8 közt van fent. elvileg holnap mensi. netes dokii szerint ez a ciklus spontán vetéléshez is kevés. talán nem minden a hõ fent maradása, én ezt remélem. különben is amikor vissza esett, azon napok egyikén ugy fájt a hasam hogy azt hittem azonnal megjön. talán a beágyazódás kezdete is lehetett??? holnapután tesztelek..
Én most a 23 cn-en vagyok és még nem ment fel a hõm, a napokban várom. Bár nekem volt két hónapja egy vetélésem egy kicsit megbolygatta a ciklusom. Amúgy 31 napos szokott lenni és nekem csaka 17. cn után kezdett emelkedni mindig!
Peteérés nélkül is felmehet a hõ! Nem garantálja hogy volt, ha a hõ felmegy. Persze ez ritka eset!
az is lehet, ha 28 naposak a ciklusaid, hogy most valami miatt máskor lesz a pé. Reggel méred egybõl felkeléskor? Higanyossal? És hol méred? Szájban?
nem. ha nincs peteérés akkor nem megy fel a hõ.én igy tudom
akkor még nem volt pé-d? 28 naposak a ciklusaid?

Akkor is emelkedik az ébredési hő a ciklus második felében, ha nincsen peteérés?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/edbb892c44d93662f0024b..

Legjobb válasz: Én úgy tudom, nem. A hõ emelkedését a tüszõrepedés után felszabaduló sárgatest hormon okozza, ami nem termelõdik repedés nélkül. Sztem itt megvolt a peteérés.

Én úgy tudom, nem. A hõ emelkedését a tüszõrepedés után felszabaduló sárgatest hormon okozza, ami nem termelõdik repedés nélkül. Sztem itt megvolt a peteérés.
Korai, igen, de lehetséges. Sajnos ebben az esetben csak az ovuteszt adhat pontos választ.

Ha egy ciklusban nincs hőemelkedés tehát szinte egyforma a mért hő akkor nincs is peteérés ugye?

Legjobb válasz: Akkor sajnos nincs. :( Nálam ez van, mióta nem szedem a fogamzásgátlót... :( Szinte végig 36,5.

Akkor sajnos nincs. :( Nálam ez van, mióta nem szedem a fogamzásgátlót... :( Szinte végig 36, 5.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!