Találatok a következő kifejezésre: Akkor ha ugyan de (1050 db)

Nekem van egy nosteny hullamos papagajom o mar 3 honapja furcsa hangokat ad ki ejjel, legtobszor akkor ha megijed. De a tobbi esetben csak ugy elkezdi. Tarsa nincs es en ugy gondolom hogy kell neki par. Vegyek neki fiupapagajt? Valaki segitsen

Legjobb válasz: Igen, vegyél neki egy párt. Lehetõleg minél hamarabb mert a hullámos papagájoknak sajnos megvan az a tulajdonsága hogy ha nincs párjuk idõvel elpusztulnak. Ha nem akarsz másik madarat venni rakj be egy tükröt a kalitkájába, így a tükörképére hiszi majd azt hogy az a másik madár. De szerintem érdemesebb lenne még egy állat. Ez már csak a te döntéseden múlik.

Igen, vegyél neki egy párt. Lehetõleg minél hamarabb mert a hullámos papagájoknak sajnos megvan az a tulajdonsága hogy ha nincs párjuk idõvel elpusztulnak. Ha nem akarsz másik madarat venni rakj be egy tükröt a kalitkájába, így a tükörképére hiszi majd azt hogy az a másik madár. De szerintem érdemesebb lenne még egy állat. Ez már csak a te döntéseden múlik.
Nekem is van egy papagájom akinek nincs párja és már 2 éve(ritkán)csipog magában este.Van tükre kis kora óta tehát nála nem ez volt a probléma.Mi úgy hallottuk hogy a madarak is álmodnak este és a csipogás rémálom esetén fordul elõ.Sajno ebben nem vagyok biztos de lehet , hogy ez a hang mégis csak természetes.

Van egy lány, aki tetszik ugyan, de nem jönnék vele össze. De ha látom mással beszélgetni, randizni rettentően féltékeny vagyok. Miért van ez?

Legjobb válasz: Hát ez nagyon jó kérdés.. :D Ha ti sem tudjátok mit akartok, tõlünk hogy várjátok el :) Amúgy lehet mégiscsak tetszik neked, csak valamiért nem akarod beismerni magadnak

Hát ez nagyon jó kérdés.. :D Ha ti sem tudjátok mit akartok, tõlünk hogy várjátok el :) Amúgy lehet mégiscsak tetszik neked, csak valamiért nem akarod beismerni magadnak
Birtoklási vágy.
A kérdező hozzászólása: Amúúgy tetszik nekem, de ezt írtam is csak talán mégsem úgy :D
Ez azért van mert önzö vagy, és ez nagyon messze vagy a "Like a Sir" kategóriától, úgyhogy hagyjad abba.
Mikor kicsi voltál, mindig az a játék kellett, amivel más játszott, viszont amikor végre megkaptad, egyszerûen eldobtad... :D Szórakozz a csajokkal! Tarts meg minden extõl valami emléket, amirõl tudod, hogy õ "megvolt", a TIÉD volt... Viszont NE menj vissza egyikhez sem, mert meg fogod bánni! Feleségnek pedig valaki olyat válassz, aki inkább a barátod, mintsem egy jó nõ, akit akarsz! Ha nem így teszel, elcseszett egy életed lessz! :D Sok szerencsét!

Mi történik akkor, ha úgy gondoltam, h 14. napon van pé-em és ezután elkezdtem inni a palástfű teát, de igazából csak a 17. en volt? Milyen hatással van ez a ciklusra?

Legjobb válasz: Nekem a palástfûtes totálisan összekavart mindent. Nekem a cickafark tea segítette a peteérésem, de utána nem ittam semmit, mert féltem még ártok is ezzel a teával. És meg is maradt a baba, most már 1, 5 éves. Én inkább csak a ciklus elsõ felében innám a cickafarkteát és semmit mást.

Nekem a palástfûtes totálisan összekavart mindent. Nekem a cickafark tea segítette a peteérésem, de utána nem ittam semmit, mert féltem még ártok is ezzel a teával. És meg is maradt a baba, most már 1, 5 éves. Én inkább csak a ciklus elsõ felében innám a cickafarkteát és semmit mást.

16 éves vagyok és le szeretnénk feküdni a barátommal, anyukám mindig mondja hogy ha úgy gondoljuk hogy megértünk a dologra akkor szóljak neki és elmegyünk egy orvoshoz, de én úgy hallottam hogy a szűzeket végbélen keresztül vizsgálják igaz ez?

Nem lehet azt a vizsgálatot valahogy elkerülni? Muszály az els? együttlét el?tt n?gyógyászhoz menni? Nem elég az dolog után menni?

Legjobb válasz: Szia! én 18 vagyok és szûz,de már voltam orvosnál,mert fertõzést kaptam el.jobb ha elmész Az elõtt,mert felír fogamzásgátlót amit szedned kell ha nem akarsz gyereket,mert gondolom nem úgy akarsz ballagni hogy egy gyerekkel a hátadon!!:P:Pna jó ez csak poén akart lenni remélem nem sértõdtél meg!! engem nem végbelen keresztül vizsgált meg.ez az torvostól függ.van ahol ott is van ahol nem.mindenképp menj el orvoshoz mert jobb ha te is védekezel.amugy én mondtam a dokinak hogy nem voltam még senkivel igy csak 1 ujját használta,de nem is éreztem.nagyon paráztam meg kicsit szégyenlõs voltam de nem kell félni.nyugi!!nem fáj.én 17 voltam akkor.na remélem segitettem. akkor ne parázz semmi az egész

Orvosa válogatja. Ebngem is végbélen keresztül vizsgáltak meg, tehát egyátalán nem baromság.Mivel onnan is ki tudja tapintani a belsõ szerveidet, ezért onnan csinálja h ne okozzon feleslegesen nagy fájdalmat. De mint mondtam, orvostól is függ.
Szia! én 18 vagyok és szûz, de már voltam orvosnál, mert fertõzést kaptam el.jobb ha elmész Az elõtt, mert felír fogamzásgátlót amit szedned kell ha nem akarsz gyereket, mert gondolom nem úgy akarsz ballagni hogy egy gyerekkel a hátadon!!:P:Pna jó ez csak poén akart lenni remélem nem sértõdtél meg!! engem nem végbelen keresztül vizsgált meg.ez az torvostól függ.van ahol ott is van ahol nem.mindenképp menj el orvoshoz mert jobb ha te is védekezel.amugy én mondtam a dokinak hogy nem voltam még senkivel igy csak 1 ujját használta, de nem is éreztem.nagyon paráztam meg kicsit szégyenlõs voltam de nem kell félni.nyugi!!nem fáj.én 17 voltam akkor.na remélem segitettem. akkor ne parázz semmi az egész
Igen, úgy vizsgál meg az orvos, ha úgy látja jobbnak, és szerintem nem muszály vizsgálatra elmenned elõtte. Engem sem vizsgált meg, mikor elõször felírattam a tabit.
nekem 14 éves koromban volt egy kis gondom...megkérdezte az orvos, hogy szûz vagyok e még, s mivel az voltam még, kutya kötelessége volt ebben az esetben nem rendesen vizsgálni, így engem is végbélen keresztül vizsgált:S ez van!
Igen, valóban a szüzeket végbélen keresztül vizsgálják (de ahogy ismerem az itt lévõ válaszadók többségét, van aki azt fogja mondani, hogy nem igaz, meg, hogy mit érezhet ott az orvos...de könyörgöm, nem õk végeztek orvosi egyetemet..! És nekem ezt egy nõgyógyász mondta, amikor egészségre nevelés keretében pár felvilágosító órát adott.) Amúgy én nem mentem el az elsõ együttlétem elõtt nõgyógyászhoz, nem lett bajom...de hidd el, ha anyukád azt mondja, akkor örülj, hogy törõdik veled, és nem lehet olyan gáz:) Hja, és ártani sem fog.
Attól mert szûz vagy megvizsgál rendesen, max sokkal óvatosabban csinálja meg több idõ kell hozzá...
Totál hülyeség h az orvos végbélen keresztül vizsgál meg. Egy nõgyógyásznak nem az a dolga h a fenekedbe matasson, hanem ami elötte van "lyuk" oda kell nyúlkálnia. Amúgy teljesen mindegy hogy elmész-e nõdokihoz. Én is elmentem, barátommal együtt akartam bemenni, de õt kizavarta és amikor elkezdtem mondani hogy leszeretnék vele feküdni és h milyen védekezést ajánl annyit mondott h keressek vmit a neten, úgyis biztos egész nap azt bújom.. De remélem nincs több ilyen aljas orvos! Amúgy nem fontos elmenni elötte. A lényeg h ha õszinte akarsz lenni anyukádhoz mond meg neki h a közeljövõben biztos tervezitek és ha bármi baj van tõle megtudod kérdezni és fog segíteni és nem fogsz úgy odaállni elé, h jaaaj de ciki elmondani h már nem vok szûz.. A lényeg h a legelsõnél VÉDEKEZZETEK!!! A legbiztonságosabb a gyógyszer + gumi, de gondolom bogyót még nem akarsz szedni.
Na ezt sem tudtam, hogy szegények szûzek így járnak:) Én pár nappal azután, hogy elvesztettem a szüzességem elmentem dokihoz és nem volt semmi gáz..megvizsgált, csinált rákszûrést, felírt fogamzásgátlót stb. Szóval szerintem mondd meg anyukádnak, hogy majd azután elmész, hogy már megtörtént a dolog, akkor amikor megtörténik pedig GUMIVAL!! fogtok védekezni.
Én akkor mentem el elõször, amikor elõször elszakadt a gumi. Így már nem volt tétje a dolognak :) Kérdeztem tõle a végbélen vizsgálást, és azt mondta, hogy szokták, de sok értelme nincs. A legtöbb nõgyógyász amúgy is fakezû, nem éreznek semmit se, hátha még plusz tíz centi szövet van a keze meg a méh, petefészkek között. Õ speciel baromi jól kitapint mindent, mert félig-meddig vak is, de másokról tudja, hogy nem ilyenek.
9es: 10 centi szövet???:O lapozz már fel egy anatómiai atlaszt, kérlek szépen.
Majd én megvizsgálom a végbeledet!:)

Mondjatok kutyákat akik panelban jól megvannak, nem betegeskednek annyit. és ha sétáltatom legalább 2 órát kíbir. De legalább 5-6 órát kikell bírnia egyedül vagy ha úgy van 1 órát de akkor is egyedül?

Még suliba járok általában 6 órám van.Anya sokszor nappalos..ezért irtam,ha nem dolgozik akkor csak az kell kibirni amig vásárol.Első kutya,még nem vagyok tapasztalt,bocsi ha hülyeséget irtam.

Legjobb válasz: a bichonok azok jók betegesek? hát ha jól tartod akkor nem nagyon kéne betegnek lennie, de elõfordulhat, én is jól tartam a két bichonomat,mégis az egyik allergiás és érzékeny gyomrú.. de ez van.. sétákat pedig úgy kell beosztani hogy reggel 15 perc kb délután 30 perc vagy több és este is 30-40 vagy több ahogy megtudod oldani, de a szobatisztaságnál 2-3 óránként lekell vinni hogy szobatiszta legyen..

a bichonok azok jók betegesek? hát ha jól tartod akkor nem nagyon kéne betegnek lennie, de elõfordulhat, én is jól tartam a két bichonomat, mégis az egyik allergiás és érzékeny gyomrú.. de ez van.. sétákat pedig úgy kell beosztani hogy reggel 15 perc kb délután 30 perc vagy több és este is 30-40 vagy több ahogy megtudod oldani, de a szobatisztaságnál 2-3 óránként lekell vinni hogy szobatiszta legyen..
A kérdező hozzászólása: Okés.:)
ha frise-el vagy havanese-el kapcsolatba lesz kérdésed inkább privátba írd meg, ha lehet :)
inkább a hosszab testû fajtáknál problémás a lépcsõzés pl tacskó, basset hound bár egyik fajtának sem tesz jót, de lebénulni nem fog
A kérdező hozzászólása: Értem, Hát gondolkodni fogunk az is biztos.:D Köszi a segítséged ha kérdésem lesz irok még.:)
ez hülyeség nem bénul le, nem tesz jót neki , de mi 4.emeleten lakunk és 9 éve lépcsõzik semmi baja (1 évesen kaptam , azért írtam hogy 9 éve)
elsõ vagyok :) imádom a frise-met , nagyon okosak , könnyen tanulnak az enyém 10 éves és nagyon hamar tanulja az új trükköket :) a szõrét kétnaponta kikell fésülni , havonta fürdetni kell, és évente 2x-3x kozmetikába is kell vinni..
A kérdező hozzászólása: Az igaz hogy a lépcsõzést nem birják mert lebénul? (frise)
szintén elsõ igen minden kutyát így kell sétáltatni , de majd meglátod ahogy nõ hogy mennyi mozgásra van szüksége , de ez általába a bichonoknál elég , mi így sétáltatjuk õket és a szobatisztaságra szoktatás is két óránkénti levittellel járt kivéve éjszaka akkor kutyapelust vagy újságokt raktunk ki..
A kérdező hozzászólása: Friset szertnénk ha nem menhelyi lessz. Csak azért mégis olyan aranyosak vannak, és tényleg õk is szeretni valók.:) És jelenleg nem tudunk választani.:D
elsõ vagyok nekem egy bichon havanese-m és egy bichon frise-m van :) én ezt a két fajtát nagyonn tudom ajánlani..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi, sokat segít.:) És a sátáltatás ezeknél is kb olyan lenne? http://www.ebtelep.hu/allat/2012-1330932624-26-a http://www.ebtelep.hu/allat/2012-1330932779-26-a
egy tanács: bármilyen aranyosak is, az illatos útról inkább ne hozz el kölyökkutyát... nagyon sokszor írják a netboardon is, hogy folyamatosan parvósak a kennelek, könnyen lehet, hogy ha kihozod a kiskutyát akkor rögtön kemény ezreket kell a gyógykezelésére költened, és még akkor sem biztos, hogy életben marad. vagy kicsit idõsebb kutyát keress ott, vagy inkább egy állatvédõ szervezetnél érdeklõdj, vagy tenyésztõnél.

Úgy illik, h az ajánlja fel a tegeződést, aki idősebb, vagy aki a vezető, vagy nő. De mi van akkor, ha vezető vagyok, és a beosztottam jóval idősebb nálam, sőt, mi van akkor, ha jóval idősebb nálam, és ráadásul még nő is?

Legjobb válasz: Ha vezetõ vagy, akkor te döntöd el, hogy ki tegezhet és ki nem. A felsorolásod helyes, de vezetõként te mondod meg, hogy az idõsebb kolléganõ tegezhet, vagy nem. A tiszteletet magázva is megadhatod, mert ugye a beosztottakat tiszteljük, hisz az õ kiváló munkája minõsíti a miénket. Ha olyan kapcsolatot építesz ki a hölggyel, hogy megtiszteltetésnek veszitek (igen, mindketten) a tegezõdést, akkor te kínálod fel a lehetõségét. A mai világban egyébként mindenki mindenkit tegez, ami nem mindig helyes. Ha jó fõnök vagy, és emberszámba veszed a beosztottaid, értékeled a munkájukat, sohasem fognak visszaélni a tegezõdés lehetõségével.

Ha vezetõ vagy, akkor te döntöd el, hogy ki tegezhet és ki nem. A felsorolásod helyes, de vezetõként te mondod meg, hogy az idõsebb kolléganõ tegezhet, vagy nem. A tiszteletet magázva is megadhatod, mert ugye a beosztottakat tiszteljük, hisz az õ kiváló munkája minõsíti a miénket. Ha olyan kapcsolatot építesz ki a hölggyel, hogy megtiszteltetésnek veszitek (igen, mindketten) a tegezõdést, akkor te kínálod fel a lehetõségét. A mai világban egyébként mindenki mindenkit tegez, ami nem mindig helyes. Ha jó fõnök vagy, és emberszámba veszed a beosztottaid, értékeled a munkájukat, sohasem fognak visszaélni a tegezõdés lehetõségével.
Pontosan, ha vezetõ vagy, akkor te ajánlod fel a beosztottadnak, legyen az akármilyen idõs vagy akármilyen nemû.
És ha én nõként középvezetõ vagyok egy cégnél, harmincas, magázom a sofõrünket (50-es), õ meg letegez, akkor mi van? merthogy nekem nem nagyon menne vele a tegezõdés, de gondolom, fennhéjázó, beképzelt p*csának fog tartani.
A kérdező hozzászólása: utolsó: engem ha letegez egy 50-es férfi (én 25 vagyok), én azonnal visszategezem. ha nõ vagy, akkor még inkább megteheted! vagy ha nem akarsz vele tegezõdni, akkor mondd neki legközelebb, h "nem emlékszem, h valaha is felajánlottam volna Önnek, hogy tegezõdjünk!". hidd el, úgy elszégyelli magát, hogy sosem tegez le többé. majd figyeld az arcát, hogy elpirul. megérdemli. te meg ne hagyd magad! hogy minek fog téged tartani, azzal ne törõdj! õ talán törõdik vele, h te minek tartod õt? nem hinném!

Mit tegyek akkor ha megállás nélkül éhes vagyok, de nem tudom kontrollálni magam? Hamar úgy érzem hogy tele a hasam és sokáig megmarad az érzés, ha vizet iszok csak akkor is.

Fogyni szeretnék, de nem tudom hogyan..Segítsetek!! Körülbelül 10kg-ot kellene leadnom 1,5 hónap alatt. Hogy csináljam? Konkrét ötleteket várok.

Legjobb válasz: Próbáld ki a fehérjeport, én azzal kezdtem fogyni, hogy vettem a Rossmannban, kábé 1500-ért, és ugyanúgy reggeliztem ebédeltem, vacsoráztam, de ittam ezt, és legalább nem zabáltam, és nassoltam tõle, hanem úgy éreztem hogy jól laktam. Én már ettõl is fogytam (a sok nasi elmaradt) de ugye tudod, hogy ennyit sehogyan sem fogsz tudni leadni ennyi idõ alatt.

Próbáld ki a fehérjeport, én azzal kezdtem fogyni, hogy vettem a Rossmannban, kábé 1500-ért, és ugyanúgy reggeliztem ebédeltem, vacsoráztam, de ittam ezt, és legalább nem zabáltam, és nassoltam tõle, hanem úgy éreztem hogy jól laktam. Én már ettõl is fogytam (a sok nasi elmaradt) de ugye tudod, hogy ennyit sehogyan sem fogsz tudni leadni ennyi idõ alatt.
Másfél hónap alatt normálisan nem lehet 10 kg-ot lefogyni. Nyilván nem is ilyen rövid idõ alatt rakódott rád ez a túlsúly. Egy hét alatt a maximum 1 kg, de tartós eredmény érdekében inkább csak 0, 5kg ajánlott. Most tele van a hasad vagy megállás nélkül éhes vagy? Éhezni semmiképpen nem szabad. Rágcsálj pl. retket vagy bármilyen más zöldséget, salátát, ha éhesnek érzed magad.
A kérdező hozzászólása: Amikor pl. megeszek egy tányér fõtt ételt és még hozzá valamit tele vagyok úgy érzem, viszont utána az éhség kerülget, bármennyire is most ettem.
A kérdező hozzászólása: Hogyan próbáljam meg tartósan leadni?
Egy napon belül 1200 bevitt kalória alá ne menj. Egyél fehérjét, sok-sok zöldséget, salátát. Ne egyél: édességet, semminemû lisztes kaját (kenyérfélék, tészta, pizza, sütemények)

Nemrég ismertem meg egy lányt, és tökjo barátok lettünk. De nekem bejött, és tudatni szeretném vele szépen, h szeretem. De ha nemjönne össze, akkor meg ugye oda lenne részemről a barátság úgy, hogy akkor már nemlenne olyan mint régen. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Meglehetõsen elcsépelt kérdés, és van rá egy egyszerû válasz: azt, hogy szereted, nem kell külön "tudatni". Hanem olyan irányba kell fejleszteni a kapcsolatot, mégpedig lehetõleg gyorsan, hogy abból kialakuljon a "párkapcsolat". Közben nem kell bejelentéseket tenni meg sajtótájékoztatókat tartani, nem vagy te politikus. Flörtölni kell és venni fogja az adást. Ha visszautasít, akkor leállhatsz a flörtöléssel, ha nem utasít vissza, akkor minden "tudatás" nélkül is ki fog alakulni a párkapcsolat. Ne csinálj hülyeséget, õrizd meg a hidegvéred.

Meglehetõsen elcsépelt kérdés, és van rá egy egyszerû válasz: azt, hogy szereted, nem kell külön "tudatni". Hanem olyan irányba kell fejleszteni a kapcsolatot, mégpedig lehetõleg gyorsan, hogy abból kialakuljon a "párkapcsolat". Közben nem kell bejelentéseket tenni meg sajtótájékoztatókat tartani, nem vagy te politikus. Flörtölni kell és venni fogja az adást. Ha visszautasít, akkor leállhatsz a flörtöléssel, ha nem utasít vissza, akkor minden "tudatás" nélkül is ki fog alakulni a párkapcsolat. Ne csinálj hülyeséget, õrizd meg a hidegvéred.
érdekes dolog, elsõ sorban az a elsõ tudnivaló, hogy a csaj hogyan viszonyúl hozzád, van-e pasilya stb...

Ha van egy fiú, aki csak úgy néha átkarol meg egyszer meg is ölelt, de amúgy semmi, én meg úgy döntöttem, hogy amíg nem zavar addig hagyom, az olyan, mintha egy kicsit becsapnám? 13/L

Legjobb válasz: Ha eddig engedted, akkor már eleve nem zavarhat. Ha ezek után távolságtartó leszel vele szemben, akkor eléggé hamis és labilis személyiséget mutatsz a srác felé és úgy is fog elkönyvelni. Lehet, hogy a srácnál természetes megölelni és átkarolni más embereket és nem kell feltétlen arra gondolnod, hogy akar valamit tõled.

Ha eddig engedted, akkor már eleve nem zavarhat. Ha ezek után távolságtartó leszel vele szemben, akkor eléggé hamis és labilis személyiséget mutatsz a srác felé és úgy is fog elkönyvelni. Lehet, hogy a srácnál természetes megölelni és átkarolni más embereket és nem kell feltétlen arra gondolnod, hogy akar valamit tõled.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!